Találatok a következő kifejezésre: Milyen bogár rovar (12 db)

Milyen bogarak/rovarok ezek? Nálunk a lakásba.

picik,sötét fejük van,amúgy barna az egesz bogàr.kemény szárnyuk van ,de nem repülnek.nemcsak ejjel jönnek elő.és leggyakrabban az ablakpárkànyokon,ágyamban találkozok velük. Panelban lakok ha ez segit. . . Köszönöm

Legjobb válasz: A szàrnyai kemények ,mint pl a katicának,ja és sok van bellük

A kérdező hozzászólása: A szàrnyai kemények , mint pl a katicának, ja és sok van bellük
Nem tudod lefényképezni, és felrakni a képet?
ha lefotóznád és feltöltenéd a képet, sokat segítene ;-)
Csótányok.
A kérdező hozzászólása: Nemtudtam kepet tenni, de kozbe kideritettem :) lisztbogarak, csak nemtudom hogy kerultek hozzank, miben laknak. . .mert oreg liszt nincs, kivan porszivozva mindig. . .

MILYEN BOGÁR-ROVAR EZ?

http://www.kepfeltoltes.hu/view/130601/Untitled-1_www.kepfel..

Legjobb válasz: Valamilyen tevenyakú fátyolka. http://hu.wikipedia.org/wiki/Tevenyak%C3%BA_f%C3%A1tyolk%C3%..

Milyen bogarat, rovart, pókot javasoltok tartani egy kis terráriumban?

Vagy esetleg hol olvashatok erröl információt?Nem mérges pókra vagy skorpióra gondolok.Érdekelnek a rovarok mert szerintem rendkivül érdekes él?lények.

Legjobb válasz: Bütskös csótány a legjobb! Nekünk van párommal, és iszonyat cuki! Ha hozzáérsz sziszeg, meg olyan kis rémisztõnek tûnik cegény, holott növényt eszik, és tök szelíd!

Bütskös csótány a legjobb! Nekünk van párommal, és iszonyat cuki! Ha hozzáérsz sziszeg, meg olyan kis rémisztõnek tûnik cegény, holott növényt eszik, és tök szelíd!
A kérdező hozzászólása: köszi.. majd utána olvasok
A kérdező hozzászólása: Jó nagyok:) A rovarfóbiámat biztos le tudám vele küzdeni.
Anno a gimiben volt egy állatház. Ott virágbogarakat tartottunk, meg botsáskákat. A botsáska azért volt jó, mert szûznemzéssel is szaporodott, íy miután egyszer véletlenül sikerült egyre redukálni az állományt, viszonylag rövid idõ múltán újra sok kis sáskánk lett. :) Párom futóbogarász, egyszer egyet hazavitt, és próbálta terrában tartani. Nem volt látványos, és éjjeli volt, úgyhogy szerintem nem jó ötlet, és az etetésének is jobban utána kell még néznünk... :S
Ha fóbiás vagy miért kell rovart tartani? Mondjuk, ha le akarod kûzdeni a fóbiádat, akkor a bütykös csótány nagyon jó rá. Mint mondtam aranyosak és nem tudnak csípni. A péncéljuk elején olyan a bütykük, mintha ilyen kis félénk tekintete lenne... Már megvan pár hnapja, de még sosem láttam rohanni, holott katasztrófa filmekben elõszeretettel használták a bütykös csótányokat, mert ugye olyan nagyok, de én még sosem láttam szaladni.


Szerintetek milyen bogár/rovar lehet? Bővebben lásd alább!

Én iszonyatosan félek a bogaraktól, rovaroktól és a minap láttam egy undorító bogarat. Fogalmam sincs mi az, ezért körülírom. Kb. volt vagy 6-7 centi hosszú, legalább 1,5-2 cm széles röpköd? undormány volt. Egybefügg? volt a teste, tehát nem volt külön potroha, mint mondjuk a darázsnál (Jó, ez hülyén hangzik). Szintén sárga-fekete volt, azt hiszem. Nem tudom, egy darabig figyeltem, aztán bementem a házba és kirázott a hideg a félelemt?l. Szerintetek mi a jó franc volt az? Nem lódarázs, az biztos! Nem is cserebogár. Tehát?

Legjobb válasz: Sárkánybébi! :D Nem tudom,de biztos,hjogy akkora volt? Nem csak ijedtedben láttad akkorának?:D

Sárkánybébi! :D Nem tudom, de biztos, hjogy akkora volt? Nem csak ijedtedben láttad akkorának?:D
Ez így nehéz. Hártyás szárnya volt? A lábai hosszúak voltak (viszonylag) vagy rövidebbek? Csáp?
A kérdező hozzászólása: Dehogyis, frankón bazi nagy volt :) !!! Tényleg olyan nagy volt, amilyennek leírtam! Fú, azt már nem tudom. Szerintem hártyás szárnyú volt, a lábára és csápjára nem emlékszem, elvégre tõlem úgy 2-3 méterre röpködött (bõven elég volt) Csak arra emlékszem, hogy milyen rohadt nagy és testes volt. És persze undorító. Minek a Földre ilyen undormány? Hogy riogassa a lányokat? :)
A kérdező hozzászólása: Félre ne értsetek, imádom az állatokat, egykor biológus akartam lenni, de azért vannak olyan állatok (pl. rovarok, bogarak, skorpiók, pókok, stb.) amiktõl undorodom, vagy félek tõlük. Az tuti, hogy én nem tudnék David Attenborough lenni...aki cseppet sem fél semmitõl, sõõõt!

Ki az aki ért a rovarokhoz? Milyen bogárka lehet ez? Segítség!

Először is irtózom a bogaraktól.De mostanában az ágyam körül a falon látok kicsi barna bogarat.Tulajdonságai -Bár irtózom, mégis ráhajkurásztam egy papírzsepire, és gyorsan szemügyre vettem. -Gyors -A lábai olyanok, mint a fűrész fogai, és ha jól láttam kb. 3 van neki.ilyen kis háromszög szerű alakúak és hegyesek. -már 6-7-szer láttam otthon -inkább az ágyam körül,DE NEM POLOSKA -barna -1-1,5 mm nagyságú -szélességben: fél mm -3 apró részből áll a teste, mint a méhecskének .De mind a 3 kis része ugyanakkora.hosszúkás UTÁLOM !!!

Legjobb válasz: Egy 1mm hosszú és fél mm-es álltanak hogy vizsgáltad meg a lábait??

Egy 1mm hosszú és fél mm-es álltanak hogy vizsgáltad meg a lábait??
fényképezd le
A kérdező hozzászólása: De ide nem tudok képet feltenni :( Vagy ..miért?
Kép nélkül nem tudom megmondani. van valami különös ismertetöjele?
Ha tényleg 1mm-es, akkor jó eséllyel atka.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)
Ha ágy körül vannak inkább, akkor nagy valószínûséggel, hogy poloska. Nem lehet, hogy a kicsinye?

Ez meg milyen bogár (vagy rovar)?

A sz?nyegemen találkoztam vele, nagyon megijesztett, majd betessékeltem egy dobozba. Megmutattam apukámnak, aki kertészmérnök létére állítása szerint még nem látott ilyet (pedig gondolom a kertben találkozhatott már jó sok fajta bogárral). Kb akkora mint egy ujjpercem a lábaival együtt, és a potroha inkább szürke, csak a képem máshogy látszik. A lábai meg vörösek!

Legjobb válasz: Huh szegény.. :S Én tuti infarktust kaptam volna :D

hát én sikítórohamok közt infarktusban meghaltam volna XDXDXDXDXD
Ez egy pók szerintem. Esetleg kérdzd meg az állatkertben, nehogy vmi veszélyes házikedvenc elkóborolt kölyke legyen és megcsípjen
Pók és vörös hangya keverék:) Amúgy fogalmam sincs.Én se láttam még ilyet.
szerintem valamilyen pók
Olyan, mintha inkább pók lenne.
Érdekes.. Vmi pókféle vagy passz.. :S
Huh szegény.. :S Én tuti infarktust kaptam volna :D
Fúj de csúnya :( Hát szerintem nem pók az tuti!
Nem tudom! De ha nem kell, én szivesen felszúrom a gyûjteményembe!
A kérdező hozzászólása: Már elengedtem a pincénkben...
Jesszusom, ezt elengedted?... milyen tájon laktok? Nálunk Budaörsön voltak akkorák, hogy éjjel ha kimentem a mosdóba, hallottam hogy kopog a lábuk a linóleumon. De azok olyan formásak voltak, nem volt ennyire elõre az összes lábuk, vagy hogy is mondjam. Feketék is voltak meg vörösek is, meg nem kevés légyölõ pókszázlábú is lakott velem (google képkeresõ, nagyon szépek) és még rovarfóbiás is vagyok. Itt ahol most lakom Paks mellett, farkaspókok vannak, olyan nyolc centi kinyújtott lábakkal és lyukakban lakik a földben. majd megmutatom a képet egy biológus ismerõsömnek. Kár, hogy elengedted, biztosan nem halt volna éhen...
hát anno bevágtam az állatismeret címû kiskönyvet és állítom h ilyen pók (tuti az: 4 pár láb, fejtor+potroh szal minden stimm meg ah látom csáprágói is vannak) nem volt benne. am ez nem kifejlett példány, max pár napos lehet, látszik a képen h a potroha is és a fejtora is átlátszik tehát nem lehet kifejlett példány még hetes se lehet mert 1 hét alatt vedlett volna egy nem átlátszó páncélt magának...valszeg egy bébi pókicát fogtál és engedtél el :) hát az hogy milyen fajta nah megfogtál de az tuti h vagy erõs mérge van vagy totál ártalmatlan, hiszen csak azok az rovarok viselnek ilyen élénk színt mint ez is amelyikek ezt akaják kifejezni hogy vigyázz mérgezek vagy ápp álcázzák magukat egy mérgezõ rovarnak és amúgy meg ártalmatlanok. 19/L
Az erdész haverom szerint ez egy Dysderidae, vagyis fojtópók, de még majd konzultál valakivel. Azt találtam a neten hogy ászkákat eszik. Ami nem baj, mert az ászka undormány kis állat:)
Pók és kullancs keveréke. Nálunk, amikor a macskában a kullancs megszívta magát, annak volt ilyen teste és tényleg a lábai pókra emlékeztetnek. De nagyon csúnya!!!
A kérdező hozzászólása: Igen, ez biztosan fojtópók! Köszönöm szépen a választ, már nagyon kíváncsi voltam.
Ez valamiféle madárpók.Láttam az expón is.Azt mondták, hogy nagy szelíd állat és a mérge sem veszélyes, annyi mint egy darázscsípés(ha allergiás vagy vigyázz vele).Valaki hagyta elszökni és hozzád került.
Nem tudom, de nagyon csúnya szegény.
javítás *nagyon
A kérdező hozzászólása: Mint egy 17 éves lány mutatóujjának az elsõ ujjperce:D De ezt úgy értem hogy ha rendesen áll és gondolatban összekötöm a lábait, akkor kapok egy ekkora felületet.
Tuti hogy pók:4pár láb, fej-tor, potroh Szép példány! Mekkora?
Ez egy pók. :) Meg nem mondom milyen, de már láttam Én is ilyet. :)
A kérdező hozzászólása: Ohh, szép kilátások:D Hát most itt van elõttem egy dobozban, reggelig mindenképp várok vele, mert a viharban lehet hogy elpusztulna. Ha nem káros, akkor azt se szeretném. De a dobozban nem lesz baja, hogy nem kap kaját?
Hát...:/ Lehet hogy baja lesz ha nem kap kaját, ez attól függ hogy mióta nem evett. Nem tudom hogy ez a bogár meddig bírja kaja nélkül, de hogy egy hétnél nem tovább az tuti, úgyhogy ne tartsd sokáig a dobozban.
A kérdező hozzászólása: Csak holnap reggelig terveztem, amíg anyukám hazaér és megmutatnám neki, mert nagy természetjáró, hátha találkozott már vele.
Ez egy pók. Nem tudom pontosan milyen. A 8 láb viszont egyértelmûvé teszi, hogy az.
Már csak azt kéne megtippelnünk, mivel táplálkozik.
Emberhússal :D
A kérdező hozzászólása: Na ne humorizáljunk ilyennel.:D
úristen...... én sem tudom, hogy mi lehet ez, de az biztos h személyes ismeretséget nem akarok vele kötni wááá... de majd megkérdezem a bnõmet h mi lehet, mert az apukája erdész!
Hát ha tényleg valami pók féle akkor legyet vagy ilyesmit eszik.De szerintem reggelig ki kell bírnia.
A kérdező hozzászólása: Aha... tuti.

Milyen bogár vagy rovar lehet az, amelyik a kertben kb. 1-5 forintos méretű mély lukakat fúr viszonylag közel egymáshoz?

Legjobb válasz: Esetleg a lótetû. Anyósomnál is sok van, és elég sok lyukat fúr, és elrág mindent.

Esetleg a lótetû. Anyósomnál is sok van, és elég sok lyukat fúr, és elrág mindent.
Lóbogár.
ez a lótetû, lóbogár, lóféreg. Mindenhol máshogy hívják. Nálunk is volt, van ellene méreg, ha nagyon zavar. De mostanában már elkezdenek meghalni. Én már két kiszáradt lóbogarat találtam, pedig semmilyen mérget nem szórtam le. Amúgy elég kártevõ, mindent megrág, ami a föld alatt van.
lótetû. hogy ne csak ugyanazt írogassuk, megoldást is írok. bármely kémiai cikkeket áruló vagy kertészeti áruházban vehetünk ellene különbözõ csodaszereket, de a gáz a leghatásosabb. ja, ez nem tenne jót nekünk, úgyhogy nem belélegezni!

Ez milyen rovar/bogár?

Remélem tud valaki nekem segiteni, kiváncsi lennék ennek az apró (kb 2mm) szárnyas kis bogár nevére, és hogy mit lehetne tenni ellene, mert ellepték a ház külsõ falait, fõleg a teraszt, igy azt nem igazán tudjuk használni, mert ezek a kis átkok rajtunk is mászkálnak, harapdálnak, és beazonositás nlkül nem tudom, mit tehetnék ellenük.

Legjobb válasz: Talán valamilyen tripszek (Thysanoptera), de kis termetû holyvák is lehetnek, a kép alapján nem lehet eldönteni. [link] [link]

Talán valamilyen tripszek (Thysanoptera), de kis termetû holyvák is lehetnek, a kép alapján nem lehet eldönteni. [link] [link]

Milyen rovar, bogár ez?

Egyfolytában felakarnak mászni a vízbõl, ki akarnak jönni, de vissza esnek.

Legjobb válasz: Ez valaminek a lárvája, talán valami légyé,úgy tudom.

Ez valaminek a lárvája, talán valami légyé, úgy tudom.
ezüstös pikkelykére hasonlít [link] nem ártalmas, csak bosszantó
Vízi rovar lárvája, talán valamelyik csiborféléé.
Engem inkább csíkbogár lárvára emlékeztet (bár azoknak általában szélesebb a fejük, de a testalkat hasonló, és a faroktoldalékok is megvannak). [link] [link]

Milyen rovart bogarat kisi állatkát tertsak?

Amit pl egy vödörben megél ha jól tudom eteteni vagy ilyesmi? De ha kell veszek terráriumot is!

Legjobb válasz: "Egy vödörben megél?" Éljél te egy vödörben, légy szíves. És tegyél meg egy szívességet, ne tartsál semmilyen állatkát.

"Egy vödörben megél?" Éljél te egy vödörben, légy szíves. És tegyél meg egy szívességet, ne tartsál semmilyen állatkát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!