Találatok a következő kifejezésre: Milyen betegségnek a jele a (23 db)

Milyen betegségnek a jele lehet az, ha hideg és nyirkos a kezem?

Még ha egy jól befûtött házban is vagyok és kezet fognak velem megjegyzik, hogy ilyen a kezem. A lábam is hasonlóképpen szeret kihûlni. Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: ideges vagy

ideges vagy
Szorongás.
Szorongás de lehet, hogy keringési zavar. De inkább a szorongásra tippelnék. Akkor is ilyen a kezed amikor teljes nyugodt környezetben vagy?
A kérdező hozzászólása: Igen. Miután kényelmesen és nyugodtan megfürödtem, rövid idõn belül kihûlnek a végtagjaim. Lehet azért mert keveset mozgok?
Igen, próbálj elõször csak keveset mozogni, aztán többet és többet!
Pajzsmirigy / allergia?
Valószínû a herpesz miatt fáj a szemhéjad is, mert hajlamos ott is kialakulni.

Segítene valaki? Ezek a tünetek milyen betegségnek a jelei? Nagyon súlyos lehet?

Azt gondolom,hogy van köze a depresszióhoz,de szerintem több is annál:

Legjobb válasz: Elnézést a helyesírási hibákért így utólag,mert gyorsan írtam! Egy kis kiegészítés: - kiskorában nagyon rossz alvó volt,éjjel mindig rettegett valamitõl,de ezt már kinõtte.ha lefárassza magát szellemileg,alszik rendesen - elég önfejû,nehezen tûri a korlátokat,alkalmazkodni csak nehezen tud - határozott, tervei vannak, nagyon nagy az akaratereje - érdeklõdési köre NAGYON szélsõséges mint maga az ember is,mert úgy vettem észre,hogy olyan amilyen lenni akar:zárkozottsága ellenére tud beszéldes és nyitott is lenni (álatlában kisebb társaságban)

A kérdező hozzászólása: Elnézést a helyesírási hibákért így utólag, mert gyorsan írtam! Egy kis kiegészítés: - kiskorában nagyon rossz alvó volt, éjjel mindig rettegett valamitõl, de ezt már kinõtte.ha lefárassza magát szellemileg, alszik rendesen - elég önfejû, nehezen tûri a korlátokat, alkalmazkodni csak nehezen tud - határozott, tervei vannak, nagyon nagy az akaratereje - érdeklõdési köre NAGYON szélsõséges mint maga az ember is, mert úgy vettem észre, hogy olyan amilyen lenni akar:zárkozottsága ellenére tud beszéldes és nyitott is lenni (álatlában kisebb társaságban)
A kérdező hozzászólása: Igen és bocsánat még valami: az idõjárással szinte egy ütemre változik a hangulata:ha rossz idõ van felhõkkel, azonnal levert lesz és képtelen koncentrálni. sokszor mondta nekem, hogy szeretne változtatni, legyõzni azt a fajta önmagát, de mintha ezt tudat alatt valami mégsem engedné neki. az apja is zárkózott, a családjuk normálisnak hat, de valójában szeretet nincs ott senki iránt sem, csak veszekedés és belekötés.
A kérdező hozzászólása: Eszembe jutott még, hogy egyszer említette, hogy õ soha senkitõl egy bátorító szót nem kapott, pedig már említettem, hogy okos, nyert versenyeket is, tehát nem egy csõdtömegrõl van szó!A szülei mindig többet vártak el tõle, mindig leszidták, ezért önbizalomhiánya is nagy lehet, legalábbis nekem az rí le róla (hogy fél az emberektõl meg ezért is zárkózhatott be).Anyagilag nem állnak rosszul, ezen a téren nem szenved hiányt, de a szülei szerinte csak azt hiszik, hogy ettõl önmagában boldog lehet!Sokat szidják most is, pedig nincsenek barátai, bulizni nem jár...egyébként rokonom és 18 éves lány.
Befejezted, vagy kérdezel még. Mert akkor várok...
Okés! ez nem betegség. Ezek egy nagy kamasz tünetei. Kinövi majd õket.


Milyen betegségre utalhatnak ezek a jelek? Tegnap hasmenésem volt, jött is dolog (nem folyékony), és ma is az volt, ismét elmentem, nem volt semmi gáz, de megint rámtört a hasmenés érzet, és nem jött semmi.

Az elmúlt napokban borzasztó keveset eszem, szinte semmi étvágyam, ha éhes is vagyok akkor se sok mindent tudok magamba gyömöszölni. Ugye nem terhesség?

Legjobb válasz: Szerintem vagy elrontottad a gyomrod (pl. valami romlott ételtõl) vagy valami vírusos fertõzést kaptál. Ezek a jelek nem igazán utalnak terhességre.

Szerintem vagy elrontottad a gyomrod (pl. valami romlott ételtõl) vagy valami vírusos fertõzést kaptál. Ezek a jelek nem igazán utalnak terhességre.

Milyen betegseg jele az ha valakinek sargul a korme?

nem az egesz sarga...csak a kormoknek a fele

Legjobb válasz: Szerintem ez nem betegség,a korömlakkoktól szokott megsárgulni a köröm,illetve aki dohányzik!!!

Szerintem ez nem betegség, a korömlakkoktól szokott megsárgulni a köröm, illetve aki dohányzik!!!
A kérdező hozzászólása: Koszi megnyugtattal :) remelem igy van :)
Nincsmiit!!:) Amúgy dohányzol?
A kérdező hozzászólása: Nem nem dohanyzom!!!

SOS. Ez milyen betegségnek lehetnek a jelei?

Reggel ébredés után, este lefekvés elõtt és amikor kicsit üresebb a gyomrom elég erõs szúró fájdalmat érzek a gyomorszájnál .. már elég régóta

Legjobb válasz: reflux

reflux
Ez bizony reflux-ra utal ! Ne izgulj , kordában lehet tartani , ma már népbetegség .
Bizony reflux. Kúraszerûen alkalmazható rá a Salvus gyógyvíz, gyógyszertárban, drogériában kapható kíméletes ellenszer.

Szerintetek ezek a tünetek milyen betegség jelei lehetnek?

- álmatlanság

Legjobb válasz: szorongás, pánik mindenképp

szorongás, pánik mindenképp
Pánikbetegség, depresszió.
A kérdező hozzászólása: Milyen megoldást ajánlanátok?
Pszichoterápia.

Folt a bal tudofelben milyen betegseg jele lehet?

Aposomnak hangszalagbenulast allapitottak meg. Elkuldtek tudorontgenre es talaltak egy foltot a tudejen. Jovo hetre a Koranyiba kuldtk teljes kivizsgalasra. 1 eve fullad, szedul, fogyott es kisse szurke a bore. 40 eve lancdohanyos. 3 honapja rekedt. Eloszor depressziora gyanakodtak, d a gyogyszerektol sem javult.

Legjobb válasz: folt(ha kör alakú) lehet tüdõgyulladás, daganat. Az majd akkor derül ki.

folt(ha kör alakú) lehet tüdõgyulladás, daganat. Az majd akkor derül ki.
TBC. ...izé...ha 40 éve láncdohányos, azt hiszem rögtön mindenki depresszióra és lúdtalpra és gobelin-hímzésben való járatlanságra gyanakodna.
Ezt majd a vizsgálat után tudják csak megmondani, hogy a folt TBC, vagy daganat, vagy csak egy régebbi gyulladás maradványa.
Ha a leleten "kerekárnyék" van, akkor nagyon nagy eséllyel daganat. Fõleg, ha szédül, fogyott és szürke a bõre. Szerintem a szeme is karikás (barna folt)...

3 hete nem volt a mamámnak széklete, és néha nagyon elszédül. Ez milyen betegség jele?

Mamám 72 éves, aktív dohányos. Ez minek a jele lehet?:( Nagyon súlyos? Néha nem értem miért, de nagyon keveset eszik, ez még gondolom pluszba rátesz.

Legjobb válasz: Iszik elég folyadékot?

Iszik elég folyadékot?
Úgy, hogyha a kedves nagymama is úgy gondolja, akkor az unokának a ballagását majd a mennybõl fogja nézni, hacsak nem megy el orvoshoz. Apósomnál bevált...
A kérdező hozzászólása: Hogyan lehetne esetleg? :S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mindenképp megpróbálom meggyõzni!!
A fõ problémája valószínûleg a kevés tápanyag és folyadékbevitel. Az étvágytalanságnak pedig nyilván van oka is, ami egy elég általános tünet, viszont súlyos dolgokat is jelezhet. Minél elõbbi kivizsgálás kéne.
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni, hogy szédülés az tényleg ritka, eddig csak kettõ volt, és aközött is kb 3-4 hónap volt.
A kérdező hozzászólása: ANyum adott neki hashajtót, akkor jött széklet, csak nagyon kevés.
A kérdező hozzászólása: Igen, próbálok vele én is beszélni, anyumra nem hallgat. De nem tudom mit tudnék tenni, ha nem megy el orvoshoz. Kényszeríteni nem lehet, elrángatni sem.
Ha nem megy most, akkor lehet, hogy nemsokára a mentõ viszi bélelzáródással (ami azonnali mûtétet követel).
Ha ilyen rég nem volt széklete, akkor érdemes lenne dokihoz menni. Lehet mögötte akár súlyos dolog is. Minél korábban derül ki, annál jobb.
A kérdező hozzászólása: NAgyon régóta dohányzik, jó ez nem mentség. De mit lehetne tenni? Nem hajlandó orvoshoz fordulni. :(
Lássuk: keveset iszik-eszik, nincs széklete, dohányzik... Szerinted ez nem elég súlyos?
A kérdező hozzászólása: Akkor ugye nem súlyos a gond?
A kérdező hozzászólása: Azt nem tudom sajnos. De keveset iszik és eszik.
3 hetes székrekedésen csak az orvos segít.

Ezek a tunetek milyen betegseg jelei?

Edesapam 68 eves,es ma mar masodszor fordult elo az,hogy kikapcsolt.Elment ithonrol es nem tudta kint az uton,hogy hol van,edesanyam mikor ra talat ot sem ismerte fel.Anyu monta neki,hogy jojjon mert jonnek haza.S azt monta anyunak hogy o nem megy sehova mert nem ismeri.Be jottek a hazba es a lakast is nezte,forgott korbe s azt sem ismerte fel [30 eve itt laknak ].... Ki ment az erkelyre ult va 4 5 percet s mikor anyu kiment,hogy nezze meg akkor mar felismerte anyut.De nem emlekszik arra,hogy ki ment az utra!Arra emlekszik,hogy keszult ki menni es ki lepett az erkelyre de elszunditott.S nem emlekszik arra,hogy kint volt.Most helyre van jove.S azt mondja ,hogy ez mind nem igaz es fere akarjuk vezetni.Mi ez????Nem akar orvoshoz sem jonni.

Legjobb válasz: Érelmeszesedés,esetleg demencia.Nagypapámnak érelmeszesedése volt ugyanilyen tünetekkel.

Érelmeszesedés, esetleg demencia.Nagypapámnak érelmeszesedése volt ugyanilyen tünetekkel.
A kérdező hozzászólása: s kezeltek?mi tortent vele?
Márpedig sürgõsen ki kell vizsgáltatni, hogy mi okozza, beszéljetek a háziorvossal, ezt idõben kezelni kell. 68 évesen még nem is olyan idõs, de itt olvashatsz arról, hogy mik okozhatják az ilyen tüneteket: http://www.vital.hu/themes/psyc/neuro4.htm
Kezelték, igen, de ennek ellenére állandó felügyeletet igyénelt az utolsó pár évben, nem lehetett elengedni egyedül sehova és nagymamámnak elég megterhelõ volt lelkileg.Sajnos, ezt a fajtát, ami nagypapámnak volt, nem tudták gyógyítani az orvosok, csak lassítani a betegség lefolyását:(
A kérdező hozzászólása: nem tudom mi lett vele :( az igazsag, hogy az italt is szerette mindig.gondolom ez is kozrejatszik :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!