Találatok a következő kifejezésre: Milyen betegségnek a (641 db)

Milyen betegség a reuma?

Legjobb válasz: Ez egy gyüjtöfogalom, többféle izületi fájdalmakkal járó betegségek tartoznak bele.

Ez egy gyüjtöfogalom, többféle izületi fájdalmakkal járó betegségek tartoznak bele.
Maga a reuma nem betegség, hanem az orvostudomány egy szakterülete. Olyan mint pl. a szemészet. A reumatológiát a mozgásrendszer belgyógyászatának szokták nevezni.

Milyen betegség a Gararea, vagy valami ilyesmi a neve? !?

Legjobb válasz: Gonorrhoea-ra gondolsz? Nem túl vicces betegség! http://www.webbeteg.hu/cikkek/urologia/512/gonorrhoea-%28tri..

Gonorrhoea-ra gondolsz? Nem túl vicces betegség! http://www.webbeteg.hu/cikkek/urologia/512/gonorrhoea-%28tri..
A kérdező hozzászólása: Vagy lehet hogy Ganarea, nemtom hogy kell leirni
Gangréra, más néven üszkösödés. Gyakori fagyási sérülés.
A kérdező hozzászólása: Köszi az infókat, am nem is viccnek szántam, inkább kérdésnek!


Milyen betegseg a darakor?

mik az elso tunetek? latszik valami a halakon? hogyan kell gyogyitani? mitol kapjak el?

Legjobb válasz: Fehér pöttyök jelennek meg mindenhol, legalábbis nálam ugy volt... az akvárium falán, növényeken, s a halak uszonyán, kopoltyûikon, majd terjed tovább.... nekem szerencsére egy alapos akváriumtakarítással sikerült ezt átvészelnem! Ugy tuddom az idegen eredetû, tehát más állatokbol készült táplálék okozhatja kiváltképp, ép asszem vizibolhát vagy lárvát adtam nekik, amikor felfedeztem a betegség jeleit.

Fehér pöttyök jelennek meg mindenhol, legalábbis nálam ugy volt... az akvárium falán, növényeken, s a halak uszonyán, kopoltyûikon, majd terjed tovább.... nekem szerencsére egy alapos akváriumtakarítással sikerült ezt átvészelnem! Ugy tuddom az idegen eredetû, tehát más állatokbol készült táplálék okozhatja kiváltképp, ép asszem vizibolhát vagy lárvát adtam nekik, amikor felfedeztem a betegség jeleit.
GOOGLE
Gyógyítani természetesen díszhalkereskedésben kapható gyógyszerrel lehet (parakill turbó) Ezen kívül még nem árt ha ez idõ alatt a víz hõmérséklete magas! (26-28 Fok!) ugyanis ilyenkor gyorsabban kikelnek a pici fehér pontokból a paraziták és a gyógyszer csak ilyenkor hat! Csak akkor írtja ki õket amikor már kikeltek!
Nem feltétlen kell mindenütt fehér pöttyöknek lennie, elég, ha a halakon van egy kevés. Egyébként kezelés nélkül 4 nap alatt belehalhat a hal.Ja és , ha kezelni akarod akkor érdemes mindent bevetni(sót keverni az édesvizi akváriumba, 30 fokos hõmérsékletet tartani pár napig, és minden nap új adag parakill turbó , amég mag nem gyógyulnak)Egyébként, annak írnám aki azt írta, hogy google, hogy képzeld a neten elég sok minden fenn van és néha ellentmondanak egymásnak, persze azért érdemes megnézni, de hasznos lehet gyakorlottabb akvaristákat is megkérdezni.

Milyen betegség a kényszerbetegség?

mire gondol az akinek kényszergondolatai vannak...?

Legjobb válasz: Ne tudd meg, ez maga a pokol. Stressz valamitõl, amit e kényszeres cselekedetekkel ,gondolatokkal próbál az ember kioltani. Állandóan újragenerálódik az agyban, egy életen át tartó küzdelem, ami soha nem ér teljesen véget, csak ha bevégzed. Addig meg csak örlõdsz, nem tuszd teljes értékû életet élni, ki vagy zárva az örömökbõl, az elméd rabszolgája vagy. Az emberek idegenkednek az elmédtõl, nem értik mert ostobák, gõzük nincs hogy mitõl vagy "idegesítõ" De nem tudják hogy ez egy kõ kemény betegség, ami talán a rákfene ér csak utol kínban.

Ne tudd meg, ez maga a pokol. Stressz valamitõl, amit e kényszeres cselekedetekkel , gondolatokkal próbál az ember kioltani. Állandóan újragenerálódik az agyban, egy életen át tartó küzdelem, ami soha nem ér teljesen véget, csak ha bevégzed. Addig meg csak örlõdsz, nem tuszd teljes értékû életet élni, ki vagy zárva az örömökbõl, az elméd rabszolgája vagy. Az emberek idegenkednek az elmédtõl, nem értik mert ostobák, gõzük nincs hogy mitõl vagy "idegesítõ" De nem tudják hogy ez egy kõ kemény betegség, ami talán a rákfene ér csak utol kínban.
A kenyszer betegseg, arrol szol, hogy az illeto eros vagyat erez bizonyos mozdulatok irant amit naponta rengetegszer megkell tennie ahhoz, hogy jobban erezze magat, pl allando kezmosasi kenyszer, kapuzarasi mania stb...
Pár napja volt már a kérdés.
nem lehet elmondani, h mire gondol egy kényszerbeteg.. egyszerûen úgy érzi, hogy ha nem teszi meg a bizonyos dolgot, az rossz lesz, valami rosszat hoz.. meg vannak kényszergondolatok is, azok csak úgy jönnek, és nem tudsz ellene tenni, hiába próbálsz nem rá gondolni

Milyen betegség a borderline szindróma? Milyen együttélni egy ilyen beteggel?

Az egyik kollégiumi lakótársamat korábban skizofréniával kezelték. Másfél hónapja hirtelen pánikrohamai lettek, megint bekerült a kórházba. Pánikbetegséget és borderline szindrómát diagnosztizáltak nála -- és egy hét múlva már ki is fogják engedni. (?) Mire számítsunk majd mi, a lakótársai? Az orvos csak annyit volt hajlandó mondani, hogy "sok gondunk lesz vele", és amikor hétvégenként kiengedték, akkor is nagyon rossz bõrben volt -- egyszerûen félelmetesek voltak a hirtelen megnyilvánulásai. Természetesen utánanéztem a betegségnek, szóval nem kell wikipédiát meg ilyeneket linkelni, de ha valakinek van esetleg személyes tapasztalata, és megírná, azt nagyon megköszönnénk!

Legjobb válasz: Nekem néhány munkatársam volt ilyen - hát, igen, finoman szólva "sok gondom volt velük". Számomra legalábbis elviselhetetlenek voltak (szélsõséges hangulatingadozások, egyik pillanatról a másikra dühkitörések piszlicsáré dolgok miatt, aztán meg ha mi sem történt volna...) Ráadásul félig-meddig a fõnökeim voltak. Én nem bírtam elviselni, felmondtam. Gondolom közöttük is vannak jobb és rosszabb esetek, meg nagy elõny, ha nem vagy alárendelve neki, szóval kívánom a legjobbakat.

Nekem néhány munkatársam volt ilyen - hát, igen, finoman szólva "sok gondom volt velük". Számomra legalábbis elviselhetetlenek voltak (szélsõséges hangulatingadozások, egyik pillanatról a másikra dühkitörések piszlicsáré dolgok miatt, aztán meg ha mi sem történt volna...) Ráadásul félig-meddig a fõnökeim voltak. Én nem bírtam elviselni, felmondtam. Gondolom közöttük is vannak jobb és rosszabb esetek, meg nagy elõny, ha nem vagy alárendelve neki, szóval kívánom a legjobbakat.
Borderline szindrómám nem volt, de voltam szorongós amit egy gyógyszer hatásosan kezelt és nem kábított, csak elvonási tüneteim voltak abbahagyása után. Áramütés szerü érzés a fejben, mintha hirtelen elájulnék, izzadás, izomremegés...de a gyógyszer után nem vágytam. A személyiség zavar amit leírtál egy veszélyes kór, bár a skizofrénia teljesen más az a legrosszabb, nem hiába borderline( skizofrénia és az enyhe pszichés betegség közötti határ). Én nem laknék vele, mert közveszélyes lehet, fõleg rátok, mint együttalvó lakótársakra. Ha érdekel még pár érdekesség a betegséggel kapcsolatban, hogy milyen gondolatai vannak akkor irjál, mert nekem mesélt már ilyen beteg.
Van pár bordis ismerõsöm. Biztosan nem közveszélyesek, elõbb ártanak maguknak, mint másnak. Akiket ismerek, szinte mindnek volt öngyilkossági kísérlete, erre érdemes figyelni, hogy ne csináljon ilyet. Vagdossák is magukat. Meg persze nem vagytok a gondozói, de arra is jó figyelni, hogy szedi-e rendesen a gyógyszereit. Beszéljétek rá, hogy járjon el terápiára!
Az mondjuk érdekes, hogy korábban skizofrénnek tartották, ami ugye elvileg nem gyógyítható, most meg borderline...
A kérdező hozzászólása: Hát igen, pedig ugyanoda került vissza. Nos, köszönöm a válaszokat, sajnos akkor nem túl jók a kilátások ezek szerint, se neki, se nekünk...
Rendszeres pszichiátriai kezelésekkel kezelhetõ...rendes alatt a heti egy alkalmat értjük, ami 10 ezer forinttól kezdõdik... :/ Légyszi ha olvasod majd írd meg hogy mi lett a lánnyal...
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, hogy mi lesz, ma engedték ki a kórházból, ott ambuláns foglalkozások nincsenek, máshova meg jószántából nem fog járni, meg pénze sincs.
Hát, ha egészen pontosan érdekel, és részletekbe menõen, akkor tudok róla egy jó könyvet. Egy csaj írta, aki 20 éve borderline. Lévay Anikó Borderline személyiségzavarom van - ez a címe.
A kérdező hozzászólása: Nos hát köszönöm az eddigi válaszokat. Már most sem könnyû vele. Kiengedték a kórházból, azóta most itt van, de már lázadozik a gyógyszerei ellen, hogy "minek kell ezeket a sz*okat szednie", egész nap dünnyög magában, meg kiabál, csapkod, szentségel stb. Fõz egy csomó kaját, amit aztán nem akar megenni, így ránk tukmálná, de senkinek sem kell. A kiszámíthatatlansága lassan felõrli az idegeimet. Amint végre megint lesz munkám, elköltözöm...

Milyen betegség a leukémia?

Legjobb válasz: Szörnyû. Amúgy google-n biztosan találsz róla információt.

Szörnyû. Amúgy google-n biztosan találsz róla információt.
Rákos betegség, bár igazából nem egy, hanem több, mert van mieloid és limfoid is.
A leukaemia többféle lehet. Közérthetõen és csúfan "vérrák"ot jelent. Hasznavehetetlen véralkotóelemek termelõdnek, melyek nem látják el funkciójukat. Lehet akut és krónikus, myeloid és lymphoid. Általában elég agresszív a betegség lefolyása, fõleg az akut myeloid leukaemiának, és sajnos azt látom, hogy a serdülõket, fiatal felnõttkorúakat egyre jobban érinti.
A leukémiát másnéven fehérvérûségnek nevezik , mivel a fehérvérsejtekbõl több van mint vörös vérlemzkékbõl, ez a vérképzõszervi rosszindulatú daganatos megbetegedés viszont az egyik legjobb arányban gyógyítható.
Elõzõ: bizonyos fajtája gyógyítható egész jó arányban, maradjunk ennyiben...

Milyen betegségnek a tünete az állandó halálvágy, öngyilkos gondolatok?

Legjobb válasz: Depressziónak. Amúgy az is lehet hogy nem vagy megelégedve az életeddel. Nem lehet hogy nincsenek barátaid?

Depressziónak. Amúgy az is lehet hogy nem vagy megelégedve az életeddel. Nem lehet hogy nincsenek barátaid?
magány... keress embereket.
Depresszió. Vagy átéltél egy súlyos traumát és amiatt érzed ezt.
az életnek :)
depresszió, engem is ezzel diagnosztizáltak az orvosok
Engem is. Én karácsonyra tervezem. Te?
A depresszióra szedett gyógyszerek mellékhatása is lehet.
Lelki betegségnek. Pszichés problémának. Egészséges gondolkozású embernek ilyen nem jut eszébe. Menj el dilidokihoz! Vagy változtass az életfelfogásodon magadtól a saját érdekedben!

Ez milyen betegsége a fának?

Egy bokrunk terméséhez vezető szárán van leginkább, de a kertünk több pontján fedeztünk fel ilyen fehéres, pókháló szerű valamit. Meg tudnátok mondani, hogy mi lehet ez?

Legjobb válasz: Az amerikai lepkekabóca nyomai.

Az amerikai lepkekabóca nyomai.
Vagy vértetû.

Milyen betegség a skizotípiás rendellenesség?

Mik a diagnosztikai kritériumai? Miben különbözik a skizofréniától? A skizotípiás rendellenesség és a skizotípiás személyiségzavar ugyanaz a betegség?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!