Találatok a következő kifejezésre: Milyen betegségeket bajt okozhat ha (2 db)

Milyen betegségeket vagy bajt okozhat ha sok a vas a vérben?

Legjobb válasz: Azért nem eszik annyira forrón. Az esetek többségében nem okoz galibát. Jobban kel aggódni a koleszterinszint miatt vagy a májfunkciókról képet adó enzimek értékei miatt.

Azért nem eszik annyira forrón. Az esetek többségében nem okoz galibát. Jobban kel aggódni a koleszterinszint miatt vagy a májfunkciókról képet adó enzimek értékei miatt.
Napközben 3 óránként, éjjel viszont nem cserélek.
Napközben minden étkezés után lecserélem, éjjel viszont egyáltalán nem, mivel alszik, emiatt nem akarom felébreszteni. És mivel éjjel nem eszik-iszik, nem is pisil olyan sokat.
Szia! Semmi nõi bajt nem okoz. Én azért szoktam cserélni a fiamnál (és a lányomnál is fogom ha lesz) mert ha kifolyik a pisi, akkor élbõl: ruhalehuzás, mosás, ágynemûlehúzás, mosás és ha elég nagy a folt, akkor a matrac szellõztetése. Szóval nekem macera, félálomban meg sittysutt kicserélem. De hozzáteszem azt is, h nem minden éjjel, csak ha alvás elõtt még iszik.
Elsõ vagyok, a babám már 10 hónapos. Amíg még pici volt és minden szopi alatt bekakilt, addig éjjel is cseréltem. Azóta nem cserélem éjjel, amióta többet alszik és nem kakil, csak nappal. Nõi bajt az okozhat, ha a hüvelyét hmosító kenõccsel kened, vagy hámosító anyagot tartalmazó popsitörlõvel törlö. Ezeket kerülni kell a kislányoknál, mert benõhet a hüvely. Valamint hüvelygombát is ugyanúgy kaphatnak, mint a felnõttek, fõleg antibiotikum-kúra után, és a végbelük kitörlésével is extra óvatosnak kell lenni, hogy ne juthasson széklet a hüvelybe. Magától a pelenkáól semmilyen nói bajt nem kap el, a vizeletet a pelenka elvezeti a bõrétõl és zselévé alakítja.
Ha nagyon pisis, éjjel is cserélj pelust és figyeld a punciját, hogy ne legyen piros, vagy ne tapadjon össze.
Születése óta nem cserélünk éjjel pelust, kivéve, ha kakilt, vagy esetleg átázott. Meg se fordult a fejembõl, hogy ezzel megzavarjam az éjszakáját.
Szerintem nem okozhat! Nincs összefüggés! Az én babám 11 hónapos. Napközben kb. 2-3 óránként cserélem a pelusát. Ha persze betrottyol, akkor azonnal lecserélem, még ha 10 perce is van rajta a pelenka. Éjjel csak akkor szoktam lecserélni, ha felébred és semmi áron nem akar visszaaludni, olyankor a pisi pelus zavarja. De ha nem ébred fel, akkor csak azért nem keltem fel, hogy tisztába tegyem.
Az utolsó vagyok ismét: az elfelejtettem írni, hogy a pelustól is függ ám! pl. nálunk az elsõ 5 hónapban a Huggies és a Pampers állandóan átázott reggelre. Amióta áttértünk a Liberora, azóta kb. 2x ázott át. Szóval a Libero a legjobb szerintem.
Szerintem is a peluson múlik... ha jó minõségû és nem engedi vissza a baba bõrére a nedvességet, semmi baja nem lesz... ellenkezõ esetben gyakrabban cserélném... mi kezdetektõl a Pampers-t használjuk, próbáltam mást is, de nem vált be...
Szerintem nem lesz semmi baja. Barátnömnek mind két lány az elsö naptol átaludta az éjszakát miután megszülettek, és nem ébresztette öket pelus miatt. Egészséges nagylányok lettek. :)
elõzõ vagyok, nappal 3-4 óránként cserélem a pelust, mikor mennyire van tele, nem az órát lesem, inkább megtapogatom... :) mikor még csecsemõ volt etetés után tettem tisztába
mióta hazahoztuk a kórházból, csak akkor cserélem éjszaka a pelust ha bekakil. most meglepett mennyien cserélnek éjszaka pelust :O nekem anno azt mondták, nem kell és nem is gondolkoztam ezen, tök természetesnek vettem. most 14 hós, 13 órát alszik éjjel és nem okozott eddig gondot. néha átázik reggelre a pelus, akkor elõbb felébred, átöltöztetem, kap tápit és alszik tovább. szóval nem hinném, hogy bármi bajt okozna
Én éjfélkor cserélek utoljára, utánna hét-nyolc órakor. Olyankor pakolja tele kakival is. Ritkán van egy kis csípõdésünk, de a doki szerint azért is mert nyálzik és savasabb a kaki. Három hós.
Igazából okozhat nõi bajt, mert nekik még nincsen meg az az önvédekezõ hüvelyflórájuk mint egy nemi érett nõnek/lánynak. De ha napközben rendesen odafigyelsz rá, kétlem, hogy bármi gond lenne belõle.
Tök felesleges cserélni akkor, ha nem folyik ki a pisi. Én azt hiszem 3 hós kora óta nem cserélek éjjel, mert elbírja a pelus a pisit + amikor cseréltem, alig akart visszaaludni. most lesz 1 éves a kislányom, és semmi "bajt" nem okozott ez, sosem volt piros a popó vagy a nunus szerencsére:) Max csak pöttyös lehet a nunus és a popó, de semmi más "baja" nem lesz ettõl!
ja meg igen, azért ha sokszor átpisisedik a pelusa, akkor azért jó ha nem fekszik benne, mert a felfázásbõl lehet gond. Én elõbb a közvetlen pisire gondoltam, de a többszöri átázás nem jó!
Szia! Ezt Neked kell látnod, hogy mennyire pisis. Nekem volt, hogy egész nap 2x kellett cserélni, mert nem volt benne semmi, csak higiénés okokból cseréltük. De volt olyan éjszakánk, hogy már a ruhája csupa pisi volt, és 2x-3x cserélni kellett. Ez gyerkõcönként változik. Bajt? Hát felpirosodhat a popsija vagy ha allergiás a pelusra, (nekem a benne lévõ latexre azok), akkor hólyagok, gyulladás....de szerintem mást csak akkor, ha mindig hagyod elázni. Mert azért egy picinek nem jó benne ülni a pisiben.
A kérdező hozzászólása: Mennyi idõs a babád?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!