Találatok a következő kifejezésre: Milyen betegségeket bajt (22 db)

Egy Cavalier Charles King kutyának milyen betegségei lehetnek és mennyire gyakoriak? A látásukkal lehet-e baj később?

Olvastam szívzörej problémáról a túltenyésztés végett, nem tudom ez mennyire jellemző ezekre a kutyákra. A látást azért kérdezem, mert sok képen, olyan mintha enyhén ködös, homályos szemük lenne (felnőtt kutyáknál!), de remélem, hogy az aggodalmam alaptalan...Eddig csak keverék kutyám volt, és azt hallottam, hogy a fajtiszta kutyák sokkal gyengébbek genetikailag a beltenyésztés végett, ezáltal már fiatal korukban betegségeket produkálhatnak. Nem tudom mi tévő legyek..Keverék vagy fajtiszta?

Legjobb válasz: A Cavaliereknek elég sok betegsége van, így mindenképp érdemes jó tenyésztõtõl kiskutyát vásárolni. A szívproblémák igen gyakoriak, emellett van még egy syringomyelia betegség, ami állítólag elég elterjedt. Interneten találsz róla adatokat, elég szörnyû egy betegség, azzal jár, hogy a kutya agya nagyobb, mint a koponyája, emiatt folyamatosan nyomja a koponyacsontot belülrõl, ezzel borzasztó szenvedést okozva a kutyának.

A Cavaliereknek elég sok betegsége van, így mindenképp érdemes jó tenyésztõtõl kiskutyát vásárolni. A szívproblémák igen gyakoriak, emellett van még egy syringomyelia betegség, ami állítólag elég elterjedt. Interneten találsz róla adatokat, elég szörnyû egy betegség, azzal jár, hogy a kutya agya nagyobb, mint a koponyája, emiatt folyamatosan nyomja a koponyacsontot belülrõl, ezzel borzasztó szenvedést okozva a kutyának.
Sok cavalierem volt, de még egyikkel sem találkoztam.Még parvós sem volt egy sem.Pedig akadt rossz helyrõl mentett oltatlan kutya is köztük.Biztos elõfordul, mert ugye nem zörög a haraszt...De egyáltalán nem beteges fajta.Gyógyítottam otthon csúnya nyílt váladékkal teli sebet betadinnal.Pár kezelés után szinte nyomtalanul eltünt.A fülük az kényes.10 kutyából 9-nek legalább egyszer begyullad élete során.Még odafigyelés mellett is.De könnyen ki lehet kezelni.Talán még a bolha-allergia a jellemzõ, meg ismertem egy epilepsziás cavit is.

Melyik növény, gyümölcs ill. zöldség milyen betegség, vagy egyéb baj orvoslására alkalmas?

Legjobb válasz: Tüdõ betegségeire: - kamillateába ruhát áztat és azt a mellkasra tenni - ha úgy érzed, hogy vmi le van rakódva akkor kakukkfûteát kell készíteni, szánkba tartani egy kortyot és közbe mély levegõt venni Emésztésre: - gyomorsavra: orbáncfû tea (de ha vki Sincumart szed akkor 2 óra legyen a tea és a gyógyszer bevétele között) -székrekedésre: szilva lekvár, reszelt alma(kicsit megbarnulva) -Chrom betegségre: diófalevél tea (napi 4-5 csésze) - székrekedésre: mezei katáng tea - hashajtásra: vadtátika, kökény virágja (tea formában) -májtisztításra: mezei katáng, cickafark (tapasztalatból mondom, hogy a cickafark másnaposságra kiválóóóóóó :D!!!!) rukkola (tea) Fülgyulladásra: kakukkfû teába mártani a fültisztítót (naponta többször óvatosan átörölni vele a fület) Fejfájásra: ha frontos akkor a pásztortáska levelét kicsit megcsipkedni és bekenni vele a halántékot. Ha migrénes akkor vadkrizantén Menst.görcsökre: cickafark tea, mensi elõtt 2-3 elõtt el kell kezdeni 1-2 csésze/nap, hozzá esetleg palástfû teát is lehet inni Azt tudni kell, hogy az agyon sztárolt aloe vera magyar megfelelõje az utifû!!!!! Aranyérre: utifût levelét megcsipkedni és a fenékhez kenni! Nem nevetni! Õsi magyar gyógymód! Felfázásra: cickafark, körömvirág tea Májtisztításra: diólevél tea!, zeller, paradicsom, vöröshagyma Hát ennyit tok! :D Remélem tudtam segíteni! :)

Tüdõ betegségeire: - kamillateába ruhát áztat és azt a mellkasra tenni - ha úgy érzed, hogy vmi le van rakódva akkor kakukkfûteát kell készíteni, szánkba tartani egy kortyot és közbe mély levegõt venni Emésztésre: - gyomorsavra: orbáncfû tea (de ha vki Sincumart szed akkor 2 óra legyen a tea és a gyógyszer bevétele között) -székrekedésre: szilva lekvár, reszelt alma(kicsit megbarnulva) -Chrom betegségre: diófalevél tea (napi 4-5 csésze) - székrekedésre: mezei katáng tea - hashajtásra: vadtátika, kökény virágja (tea formában) -májtisztításra: mezei katáng, cickafark (tapasztalatból mondom, hogy a cickafark másnaposságra kiválóóóóóó :D!!!!) rukkola (tea) Fülgyulladásra: kakukkfû teába mártani a fültisztítót (naponta többször óvatosan átörölni vele a fület) Fejfájásra: ha frontos akkor a pásztortáska levelét kicsit megcsipkedni és bekenni vele a halántékot. Ha migrénes akkor vadkrizantén Menst.görcsökre: cickafark tea, mensi elõtt 2-3 elõtt el kell kezdeni 1-2 csésze/nap, hozzá esetleg palástfû teát is lehet inni Azt tudni kell, hogy az agyon sztárolt aloe vera magyar megfelelõje az utifû!!!!! Aranyérre: utifût levelét megcsipkedni és a fenékhez kenni! Nem nevetni! Õsi magyar gyógymód! Felfázásra: cickafark, körömvirág tea Májtisztításra: diólevél tea!, zeller, paradicsom, vöröshagyma Hát ennyit tok! :D Remélem tudtam segíteni! :)
Elsõ vagyok...még találtam ilyeneket, de ha nem baj ezt nem írom ki, csak a linkeket másolnám. megfázáskor: http://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=f119e823c2&view=att&th=.. Még gyógyteák: http://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=f119e823c2&view=att&th=.. http://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=1..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek!!! Várom a továbbiakat, ha valakinek még eszébe jut valami. pl nekem (bár lehet, hogy valakinél már szerepel, sebaj azért leírom) KAMILLA: gyulladás csökkentõ, ill. megfázás esetén gõzölni is hasznos vele.

Milyen betegségeket lehet a homeopátiával gyógyítani? Meg lehet teljesen szüntetni vele bajokat? Allergiát gyógyítanak vele? Milyen eredményekkel?

Legjobb válasz: Menj vissza a dokihoz, mert lehet, hogy az adagot állította be rosszul. Pl. vérnyomáscsökkentõkkel sokan vannak így: nagyon lecsökkenti a vérnyomását, elkezd szédelegni, és már dobja is ki a gyógyszert. Aztán késõbb jön az agyvérzés. Szóval te legyél ennél okosabb. A homeopátiás szerek tényleg csak akkor hatnak, ha hiszel bennük, és komoly betegségre jobb a rendes gyógyszer.

Menj vissza a dokihoz, mert lehet, hogy az adagot állította be rosszul. Pl. vérnyomáscsökkentõkkel sokan vannak így: nagyon lecsökkenti a vérnyomását, elkezd szédelegni, és már dobja is ki a gyógyszert. Aztán késõbb jön az agyvérzés. Szóval te legyél ennél okosabb. A homeopátiás szerek tényleg csak akkor hatnak, ha hiszel bennük, és komoly betegségre jobb a rendes gyógyszer.
mindenképp próbáld ki, van akinek bevállik, van akinek nem . a próbát megéri!! Viszont! mentolos dolgokat nem fogyaszthatsz , amig szeded!! (rágó, fogkrém, stb) az hatástalanitja a hatást..
Minden olyan betegséget lehet, amelyeket a placeboval is. A homeopátiás szereknek ugyanaz a hatásmechanizmusa (mivel hatóanyag nincs, vagy nagyon kevés van bennük). Ilyenkor te magad gyógyítod magadat - pl. úgy, hogy aktivizálod az immunrendszered. Csak a placebo sokkal olcsóbb!
A kérdező hozzászólása: Szóval a cél az volna, hogy az idõszakosan visszatérõ problémámat meg tudjam szüntetni, és lehetõleg ne szintetikus dolgokkal, vagy antibiotikummal, most is olyan gyógyszert kaptam egy dokitól, amire rosszul lettem, nem szedhetem, és az nem mûködik, hogy gyógyszertõl rosszabbul vagyok, mint gyógyszer nélkül.
A kérdező hozzászólása: Bronchitisem volt gyerekkorban, és most kiújult, bár nem okoz akkora problémát, mint régebben, erõsebb lett a szervezetem, de pl. pár percig tartó erõs köhögés jön rám belvárosban vagy füstös helyen (nem dohányzom, de pl. egyik szomszédunk még a liftben is, és pl. ilyenkor is, mikor utána kell beszállnom a liftbe...). És szeretném ezt valahogy elmulasztani, de nem úgy, hogy nem megyek ilyen helyekre, mert sok esetben a belvárost nem kerülhetem el, és mivel régóta énekelek, ha egy fellépés közben jönne elõ, az nagyon kellemetlen lenne.

Baj Van! Milyen betegségeket kaphat a kutyám, ha nem kapta meg a kötelező oltást (májusba)? (2éves)

Nem vázolom, hogy mért nem(hosszú,bonyolult) Azt se szeretném olvasni, hogy oltsam be! Nyilván rájöttem.

Legjobb válasz: szerintem sincs összefüggésben az oltás hiánya a púppal. Az én kutyámat 2 évesen hoztuk és csak veszettség ellen volt oltva, nem volt rajta semmilyen púp. Nem lehet,hogy megcsipte vmi? Vagy toklász bele ment?és begyulladt? bár az hogy csontszerû, inkább arra utalhat,hogy beütötte. Szerintem nem lehet daganat, fõleg,hogy még fiatal ,2 éves a kutyus. Az oltások hiányában szopornyicás,leptospirozisos stb. lehet a kutya, de ezeknek a betegségeknek nem tünete a duzzzanat. Ha jó étvágya van, iszik rendesen, és ha megnyomod neki és nem fáj ,akkor szerintem nem lehet komoly baja.

szerintem sincs összefüggésben az oltás hiánya a púppal. Az én kutyámat 2 évesen hoztuk és csak veszettség ellen volt oltva, nem volt rajta semmilyen púp. Nem lehet, hogy megcsipte vmi? Vagy toklász bele ment?és begyulladt? bár az hogy csontszerû, inkább arra utalhat, hogy beütötte. Szerintem nem lehet daganat, fõleg, hogy még fiatal , 2 éves a kutyus. Az oltások hiányában szopornyicás, leptospirozisos stb. lehet a kutya, de ezeknek a betegségeknek nem tünete a duzzzanat. Ha jó étvágya van, iszik rendesen, és ha megnyomod neki és nem fáj , akkor szerintem nem lehet komoly baja.
Dudor nem lehet oltáshiánytól. Kutyáknak egyébként kizárólag a veszettség elleni oltás kötelezõ, mivel az az emberre is veszélyes, minden esetben végzetes kimenetelû betegség. Ezt sosem szabad kihagyni, probléma esetén szigorúan büntetik is, ha nincs a kutyának érvényes oltása. Az összes többi oltás a gazdi belátására van bízva, hogy beadatja-e, de a kutya egészsége érdekében mindenképp érdemes. Szóval tetszik vagy sem, irány az állatorvos!
Az nyilvánvaló, hogy nem szeretnéd olvasni, hogy vidd állatorvoshoz. Azért ha a te fejeden lenne ilyesmi, gondolom elmennél orvoshoz, bár ki tudja. Vannak online állatorvi fórumok, ahol tényleg orvosok válaszolnak az efféle kérdésekre. Ha már költeni nem akarsz rá, legalább a megfelelõ helyen keress választ, erre vedd a fáradtságot, mert itt nemigen tud senki érdemben segíteni.
nem oltás miatt van. lehet daganat is!ha viszont régen volt már és aelmult akkor passz!
Lehet daganat. Lehet bármi más is. Nem igazán tudom, hogy milyen segítséget vársz tõlünk. Egyetlen értelmes tanács van pillanatnyilag az, amit nem kívánsz hallani. Nem tudok mást tenni én sem, mint a többiek, mint hogy rettenetesen sajnálom a kutyádat.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok állat kínzó 2boxerem van anyagi gondom nincs. Csak annyira ideges voltam, hogy nem bírtam várni Hétfõ 10-ig amíg ki ér!!!!!! Köszönõm a megnyugtató válaszokat!
A kérdező hozzászólása: megcsípte valami és begyulladt az arca két szuri 5napos gyógyszer.(gyulladás csökkentõ) Teljesen jól van a kutyám:)

Mi lehet a bajom? Milyen betegség vagy túlmûködés jelei lehetnek?

Hidegben is nagyon hamar kimelegszek, ha sétálok, hiába nem sietek, elegem van már abból, hogy ha vékonyabban is öltözködöm..akkor is kimelegedek...fõleg ha még betérek egy üzletbe, utána nagyon nem kellemes úgy kimenni a hidegba, hogy le vagyok fõve. Az arcom is nagyon kipirul...ha hideg van, ha meleg van stb., de olyan szinten hogy rendesen vörös és az átlagnál jobban izzadok (erre használok Solutio Antisodurica-t) Mi lehet a problémám? Szerintem nem normális, mert nem egyszer sétálok másokkal, akik dideregtek mellettem, én meg majd megsültem, holott nem voltam úgy felöltözve...

Legjobb válasz: Nekem az ellenkezõ a bajom, én mindig fázom... Szerintem ez simán alkati dolog, nem hiszem, hogy bármi egészségügyi problémád lenne!

Nekem az ellenkezõ a bajom, én mindig fázom... Szerintem ez simán alkati dolog, nem hiszem, hogy bármi egészségügyi problémád lenne!
szerintem rossz a vérkeringésetek
nézess egy vérképet TSH-ra

Hepatitis? Mi a bajom? Szerintetek milyen betegségem lehet?

Nagyon alacsony vérnyomással és heves szívveréssel mentem dokihoz. Elküldött laborba, majd megállapította hogy rejtett vashiányom van. Kiderült az is hogy a májammal gondok vannak mert GOT és GPT is volt a leleten. Amikor megvizsgált kérdezte h milyen régiek a tetkóim. 3-4 évesek és van 2 pc-m is. Azt is kérdezte h megy-e a hasam. Nem volt hasmenésem. Nem vagyok-e terhes. Beutalt egy csomó helyre. De olyan sokat kell várni az id?pontokig!! Vashiányra fel irt egy gyógyszert amit?l székrekedésem kellene h legyen. 2hét telt el most meg megy a hasam... Én ezt már nem értem! Nem régiben volt az érettségim és akkor nem izgultam, azt mondta édesanyám ogy most jöhet ki rajtam a stressz. Ilyen van??

Legjobb válasz: Általános vérképbe beletartozik a májfunkciós vizsgálat is. Azért, mert kérte nem jelenti azt, hogy baj van a májaddal és azért kérte volna... Ha ezek magasak és bizonyítottan fél éven át folyamatosan magasak )GOT,GPT), akkor jön a hepatitis szerológia.

Általános vérképbe beletartozik a májfunkciós vizsgálat is. Azért, mert kérte nem jelenti azt, hogy baj van a májaddal és azért kérte volna... Ha ezek magasak és bizonyítottan fél éven át folyamatosan magasak )GOT, GPT), akkor jön a hepatitis szerológia.
A kérdező hozzászólása: jah 20/L :)
Még az orvos sem tudja mi a bajod, hiszen elküldött mindenféle vizsgálatokra, ameddig ezeket el nem végzik csak találgatni lehetne, hogy mi a bajod, ennek meg semmi értelme. Nem biztos, hogy az érettségi miatt utólag vagy stresszes, inkább arra tippelnék, hogy ideges vagy a betegséged miatt, félsz, hogy súlyos bajod van.
A kérdező hozzászólása: Hát tényleg félek egy kicsit.... Na jó! Nagyon!

Én 2-szer eszek naponta reggeli meg ebéd, mert nem akarok meghíni. Meg azért is mert azért is mert amikor délután eszek bűntudatom van és hogy ez baj? és ha ez baj akkor ez milyen betegség?

és vágdostam magam és hánytattam magam és még mindig nem vagyok elégedett a testemmel 15 éves 54kg 169cm

Legjobb válasz: bocsi a hibáért

A kérdező hozzászólása: bocsi a hibáért
169cm-el, és 54kg-val már rég sovány van, túl alacsony a testömeg indexed, uh. fejezd meg, mert ebbõl még jó nagy bajod lehet, fõleg, h 15éves vagy, és még javában fejlõdik a szervezeted. A hánytatásról meg annyit, h csináld csak, majd szétbaszod a gyomrod, meg felmaródik a nyelõcsöved, és befosol a fájdalomtól. Ezen kívül szét fognak rohadni a fogaid, és tönkremegy az egész emésztõrendszered. Szép leszel! A napi 2x-i evés meg egy baromság, ha egyszer is vennéd a fáradságot, h utánnaolvass, akkor kiderülne, h napi 5ször kell enni, de ha csak 3szor eszel az is jó, csak nem bezabálni kell, hanem figyelni az adagokra, és akkor nem fogsz elhízni. Ha nem vagy elégedett a testeddel, és nem akarsz elhízni, akkor meg menj el sportolni, vagy táncolni, vag úszni, vagy mit tudom én, amit szívesen csinálnál. Nézd csak meg, milyen szép teste van egy táncosnak, vagy annak, aki csak egy kicsit is odafigyel magára. Nem éhezni, sopánkodni, meg hányni kell. Ez szánalmas! Szedd már össze magad! A vagdosásról meg ne is beszéljünk, mert az már beteges. Csak egy jó nagy anyai tasli kéne, h kapj a fejedhez. Csak már ha arra gondolsz, h milyen undorító heg marad rajtad, se éri meg... Ennyiiii...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönom szépen de amugy konditerembe járok hetente 2X és mostanába nem hánytatom magam meg nem vágdasom magam de kösi szépen

Bal felén derék és hasvájás. Iszonyúan görcsöl + hányinger és hidegrázás. Mi lehet a baj? Milyen betegségre utal, utalhat?

Legjobb válasz: Sok minden lehet az okozója de ezt most csak kérdezed vagy ténylegesen baj van? Mert akkor a helyedben minél elõbb hívnám a dokit.

Sok minden lehet az okozója de ezt most csak kérdezed vagy ténylegesen baj van? Mert akkor a helyedben minél elõbb hívnám a dokit.
A legjobb amikor orvoshoz mesz, es onnan varod a valaszt, mivel most olyan mindengy, hogy petefeszek gyull. vagy vakbel, vagy ..... ezek olyan tunetek es fajdalmak, amikkel orvoshoz kell menni!

Insulinoma milyen betegség, milyen bajt okoz, hogyan mutatható ki, mit lehet ellene tenni?

Akinek ilyen betegség gyanújával be kell feküdnie a kórházba kivizsgálásra, körülbelül mennyi ideig tart, és milyen vizsgálatokra lehet számítani? Nagyon köszönöm a válaszokat:)

Legjobb válasz: Nah ez tipikusan olyan kérdés, amit a google 1 perc alatt megválaszol. http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=89338

Nah ez tipikusan olyan kérdés, amit a google 1 perc alatt megválaszol. http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=89338
Mindenképpen forduljatok orvoshoz.
Ugyan nem betegség, de terhes is lehetsz.
nem csak ilyenkor szedhetsz össze fertõzéseket. Ilyen esetben inkább nagyobb esélye van a nemi úton terjedõnek. Utána tudsz nézni a neten mik azok. De ha ilyen gyanúd van irány a doki.
talán védekezni kellett volna nem? :) :|
hát...ha azt mondom, hogy terhesség, akkor az elég ahhoz, hogy legközelebb védekezzetek? Hülyeség az, hogy menstruáció alatt nem lehet teherbeesni, simán lehet. Anyukámnak a menstruáció közepén van peteérése, így velem és az öcsémmel is akkor esett teherbe. És egyébként is kell védekezni szex közben, pláne, amikor vérzel. Nyitva van a méhszájad, az aktus során visszakerülhet vér, ami nem túl steril...ilyenkor nagyon fogékony vagy bármilyen fertõzésre, könnyen kaphatsz gombát vagy valami gyulladást még akkor is, ha védekeztek. Ha nem, akkor meg pláne.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!