Találatok a következő kifejezésre: Milyen betétet a kórházba (12 db)

Debreceni klinikán szült anyukák! Mi a véleményetek? Milyen volt az ellátás? Mit vitetek be a korházba? Betétet kaptatok? Hány ágyasban voltatok? Ismerősötök volt?

Legjobb válasz: Betétet - majdnem pelust - kaptunk, ismerõsöm nem volt, nõvérek és szülésnõ kedvesek voltak, ellátás tehát a kaja szokásos kórházi, de meg lehetett enni, ÉN MOST IS Csak oda mennék, mert a szaktudást és felszereltséget nem lehet megfizetni. Én vidékrõl választottam a Klinikát. Szóval, szerintem azt a három napot te is ki fogod bírni. Ha este 6 elõtt szülsz, akkor az már az elsõ napnak számít :))

Betétet - majdnem pelust - kaptunk, ismerõsöm nem volt, nõvérek és szülésnõ kedvesek voltak, ellátás tehát a kaja szokásos kórházi, de meg lehetett enni, ÉN MOST IS Csak oda mennék, mert a szaktudást és felszereltséget nem lehet megfizetni. Én vidékrõl választottam a Klinikát. Szóval, szerintem azt a három napot te is ki fogod bírni. Ha este 6 elõtt szülsz, akkor az már az elsõ napnak számít :) )
10 hete szültem!És nagyon meg voltam elégedve!Mindenki nagyon kedves volt!Sokat segítettek!A babának adnak ruhát, pelust!Csak popsitörlõt vigyél!Neked is adnak betétét, minden nap többször kérdezik, hogy van e szükséged valamire!Mondjuk én vittem Tenát, nekem az jobban bevált a Tena fix hálós bugyival!2 ágyasban voltam és igen, volt ismerõsöm!:)
Szia!Én májusban szültem a Klinikán.A szülõszobáról csak pozitív élmenyem volt, a szülésznõk na és a dokim is nagyon rendesek voltak.szülésznõ nem volt fogadott, épp váltás volt , így 2 müszak is bent volt mig vajúdtam.A csecsemõs nõvérek elég vegyesek, van vagy 3 aki kedves aranyos volt, de a többi elég morcos.De a pálmát a gyermek fõorvos asszony vitte, na az kikészített 2 perc alatt, sírtam mikor kiment, állitólag mindenkivel ezt csinálja, ha szerencsés vagy nem fogod ki.A kaja nem valami jó, nekem hozták általában az ebédet.Betétet, és a babának pelenkát adnak, popsitörlõt és krémet viszont nem.Ismerõs egy csecsemõs nõvér volt, vagyis a sógornõm barátnõje, akkor ismertem meg, na õ tényleg sokszor segitett.
Bocsánat, valamiért nem jól linkeltem, de hidd el megéri végig olvasni! Üdv, egy szintén Klinikán szült 4 hónapos kislány anyukája!
Én juniusban szültem én nem fogadtam dokit de egy tündér szülésznõt igen és minden pénzt megér!!!!! elõtte is bekerültem egy hétre mert bevéreztem sokat voltam a szülöszobán és elég vegyes a társaság , vannak kedvesek de "bunkók"is de hol nem?! a csecsemõsök viszont undokok kivétel 1-2 ja és a fö orvosnõ engem is padlora tett 2 perc alatt:)
utolso vagyok én még vinnék wc ülöke papírt meg fertõtlenitö kendöt mert a wc-k nem valami jók fõleg szülésre ugye beöntés után stb nekem hasznos volt összetettem a 2 kezem hogy tettem el:) ja meg az eldobhato bugyi az is egy jo dolog meg betét mert amit adnak akkora hogy takarozni lehet vele:)
Én császárral szültem végül. 100%-ig meg vagyok elégedve a Klinikával, és dolgozóival. Vajúdás alatt volt egy kicsit "bunkóbb" szülésznõ, de már nem emlékszem, mondtam neki valami poénosat és rögtön megszelidült. :) Vigyél még magaddal fürdõszivacsot, mert, ha netán császáros leszel, akkor nem tudsz a kötésed miall 4 napig zuhanyozni. Kapcsozzák a sebet, 4 nap múlva szedik ki õket. Császárral 5 napig voltam bent 3 ágyas szobában, természetesen a babával.

Milyen összeg volt a kórházi csomag össze állítása Nektek? (betétek, melltartó betét, pelus, stb össze állítása? Szoptatós melltartót, pizsamát, köntöst milyen árba vettétek?

Köszönöm !

Legjobb válasz: 2 szoptatós melltartót vettem 800ft/db,pizsit nem vettem nálunk (Bp Bajcsy nem kötelezõ a hálóing,pizsi),legginget,és tunikát vittem,így az semmibe nem került.Betétre kb.2500ft,melltartóbetét kb 700ft,.Pelus amit bentre vittem kiscsomag libero 1200 körül volt.

2 szoptatós melltartót vettem 800ft/db, pizsit nem vettem nálunk (Bp Bajcsy nem kötelezõ a hálóing, pizsi), legginget, és tunikát vittem, így az semmibe nem került.Betétre kb.2500ft, melltartóbetét kb 700ft, .Pelus amit bentre vittem kiscsomag libero 1200 körül volt.
pizsi és köntös van itthon, szoptatós melltartóból egyelõre egyet veszek, 2-3000 ft, betét nagy éjszakai betét lesz, pelus meg Libero vagy Pampers DM-bõl mondjuk igazából szerintem itt nincsenek akkora áringadozások, a szoptatós hálóingeket 3000 ft-ért vettem, arra pl. direkt nem szántam sokat, ha véres lesz vagy bármi, ne sajnáljam :)
Elsõ gyerekemnél nagyon sokat költöttünk. Szinte mindenbõl újat vettünk, kivétel a gyerekruhák, mivel azt egyik napról a másikra kinõtte. Igazából nem is tudok se akkorról, se mostról árakat mondani neked. Rengeteg mindenünk megmaradt Egyeskébõl, így Ketteskével nem kell sokat költenünk. Kb. fél millió lesz, amit ráköltünk. Ebben a pelenkától kezdve az utolsó melltartóbetétig minden benne van, ami kell. (Mellszívó és légzésfigyelõ is!!!) Egyébként, ha nem mész a minõségre, akkor nézd meg a kínaikban, hogy milyen árakon vannak. Valamint esetleg aprodon vagy ilyen helyeken, mert sok anyukának megmarad szülés utáni betétje, amit eladásra kínál.
Köntösöm volt, vittem, de fel se vettem, vettem két hálóinget 2000.-, Tena Lady extra, mert eléggé véreztem (2 csomag), kb. 2-2500.-, eldobható bugyik 500.-, pelust adtak a kórházban, nem kellett vinni.
3 hàlóing tescoban 7500 (nekem nem volt , itthon pólóban aludtam, ott meg jól jött az elõl gombolós mellrartó, meg itthon is abban vagyok most) Köntösöm volt, de azt a Kínaiban vettem anno 3500-ért. Papucs , itthon mezítláb vagyok, 1500 vol Kínaiban Bugyi, tescoban vettem, 4 db pamut van egybe csomagolva, 2000 Betét Tena lady 1000, nekem egy csomag elég volt Melltartó, sima pamut 1500 a kettõ Melltartó betét 1000 Ft Törölközõ volt itthon Fogkefe, Tusfürdõ sampon fogkrém zsebkendõ, testápoló ezeket vettem, hogy ne az itthon ot kelljen elpakolni az utolsó pillanatban. 3000 A babában popsikrémet polsitörlõt pelenkát kellett bevinni, 4000. Ruha is kellett a babànak, textil pelenka, 2 cumisüveg, ezt kérte a kórház

Milyen betetet vittetek a korhazba? A korhazba milyet adnak?

Legjobb válasz: Éjjeli Always, aztán pluszba hozattam még be Tenát. A kórházban gézbe csavart vattát adtak, ezt rátettem az Alwaysra, így nem ázott át, de a darabokat a géz megfogta.

Éjjeli Always, aztán pluszba hozattam még be Tenát. A kórházban gézbe csavart vattát adtak, ezt rátettem az Alwaysra, így nem ázott át, de a darabokat a géz megfogta.
A legnagyobb Tena-t. Szülés elõtt még röhögtem rajtam, mert majdnem akkora volt, mint az újszülött pelenkája. De nekem kellett. A kórházban ezt használtam, itthonra már az éjszakai Always is elég volt. A 2.-nál meg olyan szinten véreztem, hogy még a legnagyobb Tena is kicsi volt. A Szent Imrében amúgy nem adtak semmit, mindenki vitte magának. Jó, ha nem lett volna nálam, biztos adtak volna (inkább, mint hogy mindent összevérezzek), de az volt a szokás, hogy mindenki vitte.
Én a Libresse-t szerettem, az nem sértette a gátat, gátmetszés után nem akadt bele a varrat... de vittem már Always-t, az lyukacsos, abba a varrat bele akadt, dörzsölte a gátat. 2 csomag éjszakait szoktam vinni, és 2 csomag rendeset. Most be van készítve a Libresse mellé egy csomag Inti is (Penny-s). A kórházban semmilyet sem adnak felénk.
Vittem egy nagy csomag tenát nem a legnagyobb méretet, 1-et használtam belõle, mert nem volterõs a vérzésem, elég volt sima éjszakai betét.A kórházban 1db tenát adtak a szülõszobán.
Én is éjszakait vittem be, mert nálunk nem adnak semmit a kórhában még wc-papír se volt, a vizsgálatokra is úgy kellett menni hogy papírtörlõvel felszerelkezve, mert õk nem tudják finanszírozni....
A kórházban nekem is csak a szülõszobán adtak. Én is sima éjszakait vittem be, elég volt. Pár nap múlva már a normál is simán elég volt.
A kérdező hozzászólása: En Tenat vittem be ket eve, es akorhazba amit kaptam, nem tudom melyik fajta lehetet, de nagyon kenylmes es puha volt.
Én always éjszakaival indultam, de mivel belõlem ömlött a cucc, folyamatosan átáztam pár perc után, így tenát hozattam be. Na ez tuti volt ;)
Kórházban 5db nagyon vastag és kényelmetlen betétet adtak, de gondolom kórháza válogatja! Én Tenát vittem be meg Alwayst, az elsõ 1-2 nap kellett a Tena. Mellé én a DM-ben kapható eldobható bugyit vittem, nem kellett kínlódni vele, csak eldobtam. De hallottam már olyat is aki olyan eldobható bugyit szerzett be amiben benne van a betét, az is praktikus ebben az esetben!
Én bababoltban vettem, jó nagy, pelenkaszerû betétet, (gyermekágyas betétet keress). A lényeg, hogy ne legyen szárnyas, mert az kellemetlen lenne a gátvarrat miatt. Nekünk a kórházban Bella betétet adtak, én azokat az utolsó napokra hagytam, mert kicsik. Én eldobható bugyit is vittem.
Ahogy az elsõ írta, a kórházba vatta van, ilyen papír betét féle. De azt csak addig kapsz amíg a szülõszobán vagy, utána már a sajátodat kell használni, legalább is nekem úgy volt. Nekem elég volt az éjszakai Always, nem kellett a Tena, nerm is vittem be.
Én tena supert vetettem SOSbe. a tena normállal is eláztam.

Ti milyen eü. Betétet visztek magatokkal a kórházba?

és kb. mennyit?

Legjobb válasz: Egy csomag Tescós gyermekágyi betét, kábé 600 Ft, elõzõ szülésnél bevált, felét használtam el körülbelül, aztán a rendes betétem, amit menzesznél szoktam, abból is 1 csomag.

Egy csomag Tescós gyermekágyi betét, kábé 600 Ft, elõzõ szülésnél bevált, felét használtam el körülbelül, aztán a rendes betétem, amit menzesznél szoktam, abból is 1 csomag.
Én egy csomag tena lady-t vettem (28 db), és 3 csomag always éjszakait. Remélem ez elég lesz (nem csak a kórházi napokra, itthon sem szeretnék rögtön betétért rohangálni). Az elsõ gyermekemnél nagyon sokat és erõsen véreztem, ezért készülök ennyire. :) 39 hkm
végre egy jó kérdés ma én is a tena bugyisat nézegetem, mert ezzel a hálóbugyival csak kínlódnék. Így meg bugyi le/fel oszt csókolom meg viszek azért always supert és éjszakait is vegyesen
TENA Ladyt viszek be, most hallottam, hogy vav olyan is, ami egyben van a bugyival, lehet, hogy megnézem, akkor nem kell az eldobhatós bugyival szerencsétlenkedni. 34 hetes kismama
TENA Ladyt vittem, nekem nagyon kellett is az elsõ napokra, utána always éjszakai.
Always éjszakait vittem egy csomaggal, meg 2 csomag normál betétet.
Tena ladyt vettem, kb. másfél csomagot használtam el.
Dm-es Jessa (saját márkás) inkontinencia betétbõl a legnagyobbat. Egy csomagot vettem, ebben 10 db. van. Nagyon változó, hogy mennyi kell. Elsõ szülésem 3 hétig ilyet kellett használnom, a második szülés után viszont az a 10 db. elég is volt, utána más kicsit az átlagnál nagyobb (éjszakai) betét, majd a normál. Viszont most kaptam egy fél zacskó TENA-t ajándékba, ami egy barátnõmnek nem fogyott el, így lesz tartalékom, és kipróbálom ezt a fajtát is, amit eddig még soha...
Szia! Én always éjszakit vitte, egy dupla csomag szupert. Nekem kellett, elég erõs volt a vérzésem!
Ja egy csomag éjszakait, dupla csomag normált.
Always-t vittem éjszakait, meg normált, de kaptunk a kórházban, így amit vittem nem nagyon használtam. Bella-t kaptunk elég vastag volt.
Szia! Always éjszakai betétet vittem be. Nekem jó volt.
Én is az elsõ babánál erõsen véreztem, nekem akkor bevált a nagyobb méretû Tena és a hálós bugyi. Ha ki kellett mosni, fél óra alatt megszáradt, szerintem nagyon praktikus. Most is ezekkel és egy csomag normál Tenával készülök, itthonra pedig vettem még éjszakai Always-t.

Milyen betétet vigyek a kórházba szülés utánra? Mennyit?

Legjobb válasz: Nagy nedvszívóképességüt, és 2-3 csomaggal. Sokan vesznek tenát, vagy sima nagy nedvszívóképességü akrámilyen (Always...) betétet, de azt hallottam a Tescos is jó. Pénztárcád szabja meg.

Nagy nedvszívóképességüt, és 2-3 csomaggal. Sokan vesznek tenát, vagy sima nagy nedvszívóképességü akrámilyen (Always...) betétet, de azt hallottam a Tescos is jó. Pénztárcád szabja meg.
Tena a legjobb, ha erõs a vérzésed.De szerintem az olcsobb is megteszi, mert ugyis a kukába kerül.Én 4 csomagot készítettem, van benne jobb minõségû és olcsobb is.De mindenképp éjjelit vegyél.Boldog babavárást.32hetes kismama.
Anya azt mondta, hogy a sima éjszakai betét két csomaggal tökéletes lesz.(3* szült, így tudhat valamit)
Nekem eddig azok váltak be, amelyek nem mûanyag borításúak, mert az kidörzsöl és hát, amúgy is fáj mindene olyankor az embernek. Tehát a Tesco, meg az Always nem jó, szerintem a legjobb a DM-s nagy inkontinenciabetét, vagy a Tena.
Nekem a védõnõm a Tenát javasolta.És sok bugyit:-)

Milyen popsikrémet vittetek a kórházba a gyereknek? És magatoknak betétet?

Nekem a véd?n? azt ajánlotta vigyek bephanten pluszt,mert az nem csak a popsira jó,hanem a mellre is ha kisebesedik.De én olvastam a neten a tájékoztatóját és ott csak a sima bephantennál írja a babapopsit,a másiknál meg csak a mellre.A betétre a véd?n?m azt mondta jó a sima éjszakai always is.

Legjobb válasz: én eleinte Sudokrémet használtam a babámnál. magamnak a Bephaten bejött a mellemre. a DM-ben vettem betétet, elég jó volt, bár nekem nem volt annyira durva a vérzésem, mint amire számítottam.

én eleinte Sudokrémet használtam a babámnál. magamnak a Bephaten bejött a mellemre. a DM-ben vettem betétet, elég jó volt, bár nekem nem volt annyira durva a vérzésem, mint amire számítottam.
Szia! Én Sudocremet használtam a nagylányom popsijára, most is azt fogok bevinni akórházba ha megszületik a hugica. A mellemre Garmastant vettem, az is bevált már egyszer. A betétet sem bonyolítottam túl, éjszakait vettem. Úgyis igyekszem sûrûn cserélni, és a meleg miatt akár 3-4szer is zuhanyzok egy nap. Könnyû szülést és boldog babázást kívánok! 40 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és nektek is boldog babavárást.
Szia! Mikor én szültem szinte mindenki sima Bepanthen-t használt a mellére és az nagyon jó a babaposira is. Itta nyíregyházi kórházban volt popsikrém a babás szobában, gyógyszertári, de jó volt. Én betétet: Tena Lady extra-t vittem és meg kell mondanom, hogy jól tettem, mert bevált, nagyon véreztem, pedig sûrûn cseréltem, sokat zuhanyoztam. A szülés után a szülésznõ is ilyet adott. Egy pár nap múlva már én is az éjszakai Always-t használtam.

Milyen újszülött pelust és szülés utáni betétet vesztek a kórházra?

36 hetes km

Legjobb válasz: Pampers Newborn, Tena Lady.

Pampers Newborn, Tena Lady.
Pampers premium care (fehér csomagos) 1-es pelust, és Tena betétet. Ez bevált az elsõ babánál is.
Szia én az auchan baby mini pelenkát vettem ( késõbb, ha leesett a köldökcsonk akkor moshatózni fogok), betétnek pedig Naturella camoille classic-ot (vastag, jó nedvszívó éjszakai betét 7db-os), + még sima naturellát( amit sima menszikor használtam)ha szükség lesz rá! Ha esetleg még kell valami , majd a férjem megveszi, behozza! :) )) Én is ma vagyok 36 hetes!
Pampers 1-es pelust, Tena Supert és éjszakai betétet viszek a kórházba.
DM saját márkás pelust a babának. Tena betétet vittem, de elég lett volna a sima éjszakai is.
Bella Happy 1-es pelus + noname (Brandonban vett) betét
Én Labell pelust rendelek nagykerbõl.Tiszta Libero, csak fele annyiba kerül.Nem bálás, hanem gyári csomagos. Sindy szülés utáni betétet fogok vinni, meg a klasszikus vattát és gézt :)
Én is Pampers 1-est vettem. Betétet egy csomag Jessa , nem tudom milyen most hirtelen..elég nagy . Vettem még mellé egy csomag Always éjszakai betétet.
Pampers 1-es, Dm sajátmárkás inkontinencia betét.
A kérdező hozzászólása: Köszi...én pampers newbornt 43db-ost vettem és Tena 3 cseppes normált, meg van még 9 db Óriás chicco betétem, remélem ezek így elegek lesznek!

Milyen betétet és mennyit visztek a kórházba? Ugye nem elég csak az éjszakai always tisztasági betét?

34 hetes kismami,most készítem a csomagot,és itt vagyok elakadva ... :)

Legjobb válasz: Szia. Nekem is mondta a nõvérke,hogy nem lesz elég,mégis bevált.Most is csak azzal készülök :)

Szia. Nekem is mondta a nõvérke, hogy nem lesz elég, mégis bevált.Most is csak azzal készülök :)
A kórházban adnak betétet max vesztartaleknak vigyél magaddal! Nem tudtam anno, h kapok a kórházban en always éjszakait vettem! :-D Egyebkent lényegesen kenyelmesebb a korhazinal! Ami még jó ha van az eldobhato bugyi! Nagyon lágy necc anyagbol van, és kényelmesebb a normális fehérnemûnel! Konnyu es gyors szulest!
Pironkodva, de bevallom, papírvattát vittem, meg éjszakai betétet. No, a papírvatta iszonyatosan jó volt az elsõ két napon. Még a szobatársaim is kértek tõlem, mert minden betétnél jobb, mivel olyan vastagot tehetsz be belõle, amilyet akarsz, úgy szabod méretre, ahogy jónak látod.
En most szultem ket es fel napja, de nekem boven eleg egy normal betet. Volt nalam ilyen megavastag is, ami kifejezetten erre a celra van, elhasznaltam, ha mar kibontottam, de total felesleges volt megvenni. Most mar komolyan azon gondolkozom, hogy csak tisztasagit fogok betenni.
Nálunk sem adnak. Én bepakoltam 2 nagy csomag éjszakai Alwayst. Hát, még az is nagy volt. Úgy éreztem magam benne, mint akit bepelenkáztak. 1 csomag fogyott el, utána válthattam kisebbre, szerencsére. De a biztonság kedvéért nem árt nagy nedvszívóképességûvel készülni.
az a baj az always al, h. olyan mûanyagos lyukacsos a teteje és bele akad a varrat. borzasztó! nekem noname éjszakai volt. azt mondták igyak sokat, h. sokat posiljek, így tud gyorsan visszahúzódni a méhem, így szinte 1-2 óránként cseréltem az elsõ nap. pénzkidobás lett volna a tena.
Nekünk vinni kellett. Mindenképp Tenát vigyél! Szerintem nagy csomaggal és a nagy fajtából! Jó drága, de muszáj lesz. :) A sima éjszakai majd jó lesz késõbb, az elsõ pár napban elég erõs a vérzés.
én is csak a tenát tudom ajánlani!!! 2-3 napig biztosan az kell, utána lehet másfajtát használni, ami vékonyabb.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm.Veszek 2 csomag tenát, és utánna pár csomag always éjszakait. (Pipa :)
Hát speciel always éjszakait vittem. Én nem voltam nagyon tájékozott a dologban, interneten sem olvasgattam, így azt vittem, mert az volt itthon. nekem elég volt.
Nálunk sem adtak. Én egy nagyobb gyógyszertárban vettem. Direkt mondtam, hogy szülés után kellene. Valami no name fajta, de meg voltam vele elégedve...
Nálunk nem adnak betétet. Én éjszakai alwayst vittem, és hát kicsit kiröhögtek a nõvérek. Szóval nem, a legtöbbeknek nem elég, a tenát is elég sûrûn kell cserélni. Én másfél csomag tenát használtam el a kórházban, miután behozattam.
Nekem elég volt az éjszakai always. Igaz csak nappal használtam ezt, minden napra kellett egy csomaggal (kb. 7 db), éjszakára azt a Tenát használtam amit a kórházban adtak.

Akik már szültek, vagy nemsokára fognak, azok milyen betétet vittek/visznek a kórházba?

Tegnap néztem a tena lady extra betétet, az jó vastagnak t?nt csomagoláson keresztül is, csak annyi bajom volt vele, h. nincs szárnya.Nem fog elcsúszkálni? Meg volt 10 darabos kiszerelésben, meg 30darabosban. Az utóbbit túl drágának, és soknak találtam.

Legjobb válasz: Szia! Nekem a tena bevált! Nem csuszkált! Az always keveste bir barátnöm is ezt vette és aztán meg gyorsan rohangálni kellett tenát venni neki. Szoval sztem tena!!! kellemes babavárást nyugodt szülést!

Szia! Nekem a tena bevált! Nem csuszkált! Az always keveste bir barátnöm is ezt vette és aztán meg gyorsan rohangálni kellett tenát venni neki. Szoval sztem tena!!! kellemes babavárást nyugodt szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Sógornõm már megvette nekem az eldobhatós bugyit tegnap, L-es méretbõl 5-öt, és XL-esbõl is 5 darabot. (M-es a méretem, de õ a legnagyobbat ajánlotta, neki is ez a mérete, és a nyáron szült, szóval mondta, h. a nagyobb jobb lesz) Tenát meg majd megveszem. Én inkább betétes vagyok, itthon mindig azt használtam, szóval nem lesz olyan kényelmetlen a betétes dolog. Remélem.
Szia! Aznap semmit nem használtam, áálandóan cserélték alattam a spec. lepedõt, másnap reggel ruhanyozás után tettem be Always éjszakai betétet. Végig ezt használtam, és elég volt. Nem kellett sûrûbben cserélnem, mint menstruációkor. Minden jót Neked!
Tena!Százszor jobb a szárnynélküli tena mint bármelyik hiperszuperextra szárnyas betét :) Én is kétkedve vittem, de hidd el a legjobb szülés után! Másodikhoz már mást nem is vittem.
Ja, harmadik vagyok és természetesen szültem.
Szia! Ahol én szültem, nemhogy betétet, de még bugyit sem lehetett hordani szülés után higiéniai okokból. Betétként pamutvattát lehetett használni, ez kb olyan, mintha újságpapírt raknál magad alá, bugyit meg csak hálós bugyit. Gyógyszertárban lehet kapni. Szerintem elõször kérdezd meg a dokit. Állítólag a bugyi és a betét nem higiénikus. Nem volt kellemes érzés egyébként a fenti kombináció. Ha szerencséd van, engedik a betétet. Nekem nem volt...
Én Tena Lady párti vagyok a szárnyaktól függetlenül. Annyira nagy és vastag a betét, hogy nem gyûrõdik össze. Kétszer szültem, mindkettõ után ezt használtam és soha nem volt oldalt maszatos a bugyim. Ráadásul leülésnél sem mindegy, hogy milyen vastagságú puha dolog van alattad, nekem nagyon jól esett ez a vastagság, simán ültem mindkét szülés után nem csak a z ágyban, de a váróban a fapadon is. Mellesleg gondolom úgyis kimustrált vagy új, eldobhatós hálós bugyit viszel, ott meg végképp nem számít, hogy milyen állapotban hajítod a kukába.
Anno volt egy szobatársam a gyerekágyon, Alwayst hozott magával, és kb. 5 percenkénr átvérezte.Adtam neki Tenát, nem gyõzött hálálkodni, én meg örültem h segíthettem neki.
Éjszakai always, lehet gyakran kellett cserélni, de nem fülledtem bele, nyár40 fok, lett is volna szagom:( két balesetem volt összesen, amikor elmozdult a betét. És a szülõszobáról is abban távoztam, tehát az elsõ perctõl azt használtam. Nekem az vált be. Most viszek egy naturella maxit, meg az éjszakai alwayst, az naturellát kipróbálom mennyire kényelmes. (tamponos vagyok amúgy, így nekem extra kényelmetlen a betét viselése, ezért is fontos nekem, hogy vékony kényelmes legyen, ne pelenka érzet, és inkább gyakrabban cserélek)
tena+ tena eldobható bugyi, nekem ez volt a tuti..de van müllerben is elég jó betét, hasonló a tenához, csak olcsóbb, de minõségben nem rosszabb!
én tenát vittem. abból is jó vastagot. vastagabbat, mint ami a kórházban volt. másnap 2-t raktam be egymás elé, átfedéssel. de így is elég gyakran kellett cserélni.
Ja és sima tundra bugyiba tettem és nem csúszkált el.Az Auchanban voltak ezek a bugyik még aranyos kis fejecskék is voltak rajta.Tehát ne azt a tundrát képzeld el amit a régi nénik hordanak. Utolsó voltam.
Én is Tenát vettem az extrát, de mivel nagyon véreztem kellett behozatnom a szupert.Most is ezt vettem és viszek pluszba extrát is.A szupernek már extra plus lett a neve.Azért volt jó a nagyobb mert a kisebb (extra)nem ért teljesen "végig körbe" és ha úgy igazítottam hogy hátul fedjen jobban és fölálltam akkor elöl, ha elõre igazítottam és lefeküdtem akkor hátul jött ki.Én sem gondoltam volna hogy ekkorára lesz szükségem.Gyorsan el fog fogyni hidd el.Inkább legyen nálad minthogy elfogyjon.Most vettem meg a 30 db.-osat 3100 ft. volt.
síma éjszakai alwayst használtam, azt is csak az elsõ 3-4 napban. Utána még a jelenléte is irritált. Egyszerû olcsó kicsi betétem volt.
Tena+hálós bugyi!Nem csúszkált!Nagyon jó volt!Még itthon is azt használtam!
én még itthon is ezt használtam, mert ez esett jól, nyugodtan vegyél 30 db-osat. Nekem 5-6 db maradt belõle, de azóta szültem másodszor is, úgyhogy azt is elhasználtam már. Hálósból vagy eldobhatóból több féle van 3-4-5-ös csomagolásban. Ezeket is ki tudod lögybölni, nekem 5 db elég volt belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, meggyõztetek a tena betétet illetõen. Most már csak az a kérdésem, h. milyen kiszerelésben vegyem meg? 10db, az nem lesz kevés? A 30db nem lesz túl sok? Egyépként igen, venni fogok eldobhatós bugyit is, eddig nagyobb hipermarketekben néztem, nem találtam. Ezek szerint gyógyszertárben fogok kapni. És abból milyen kiszerelés van? Hányat vegyek?
Tenát vegyél, a 30 darabosat, és vegyél hozzá hálós bugyit, úgy nem fog elcsúszni. Az allways-zel nem sokra fogsz menni az elsõ héten.
Tavaly szültem és én is tena ladyt használtam.Nem csuszott el nem volt semmi baj vele.De én vettem(ill. a védõnõ is ezt tanácsolta)hálósbugyit hozzá-ezt is a gyógyszertárban be lehet szerezni.Az pedig fixen tartotta.
11, 30 vagyok 2 darab hálós bugyi elég, mert mosható. Vegyél nagyon nagy bugyit, abba jön a tena, és rá a hálós, így nem csúszik el. 30 db tena biztos fog kelleni (napi 7-8 darabot számolj). Én 3 napig abból is 2-t tettem a bugyiba, hogy biztosan ne ázzak át.

Ti milyen betétet vesztek/vettetek a kórházi napokra?

Nektek is mondta a védőnő, hogy készítsetek vattából meg gézből kis "csomagokat"?Azt mondta az nem bántja majd úgy a gátsebet...hát nemtudom 33hkm

Legjobb válasz: Sima betét és abba raktam a vattás cuccot amitõl jobban tudott szellõzni a gát sebem :)))

Sima betét és abba raktam a vattás cuccot amitõl jobban tudott szellõzni a gát sebem :) ))
Tenát használtam és kínai bugyikat vettem, amit nem sajnáltam eldobni, ha úgy alakul. A tena jobb, mint amit a kórházban adtak, mert ragasztós volt és nem csúszkált.
A Tesco-ban vettünk betétet, elég nagy volt és nagyon praktikus és kényelmes! Nekem ezt ajánlotta Édesanyám, azt mondta, hogy szülés után a lehetõ legjobb! Direkt ilyen gyermekágyas idõszakra fejlesztették ki meg asszem az is van ráírva! Jó egészséget! :)
Én az Always éjszakai betétjét vittem, ill a Rossmanban vettünk valami vastag éjszakai betétet.
Szintén Tena és eldobhatós bugyi. Nekem kényelmes volt, már amennyire kényelmes lehet ilyenkor.
én az aldi-ban vettem éjszakait és az is jó volt, nem zavarta a gátsebem, kényelmes volt.
Én Tena betétet használtam, eldobhatós bugyival.
Én is Tena betétet használtam. Az nagyon cuki lenne mikor a gézdarab, meg a vatta beleragad a sebedbe. Tapasztalatból mondom, amúgy se egy leányálom. Boldog babavárást: 34 hetes kismama;
én nem birtam a tenát, alig tudtam a lábam összetenni töle, ugy hozott anyukám éjszakai allwayst-t az nagyon jo volt. most is azt viszek nekem elég volt. a gézt meg vattát én sem javaslom. nekem ami bejött az a sok zuhany langyos vizzel meg a nedves wc papir. 36hetes kismama
Ilyet: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/22684?storetype=s.. Ez direkt az elsõ napokra való. Megtartja a színét és az állagát is annak ami tisztul belõled, így a kórházban pontos infót tud adni. Nem értem sokan miért "szenvednek" gézzel meg vattával. Szerintem nem ér annyit. És bár vettem Tena betétet is, de az ehhez képest olyan, mint egy sima betét, inkább majd itthon használom el.
Szia.Én 1 cs.tena minit vittem, de mondták a nõvérek, hogy lehet kicsi lesz, így apa hozott eggyel nagyobbat egy csomagot.Igazából talán 2 napig használtam a nagyobbat utána kb.egy hétig a minit aztán az always éjszakit és így álltam vissza normálra.Én elég sokáig véreztem de a végén már elég kis mennyiség volt csak.Nekem a tenaval nem volt semmi bajom és nekem sem nézték, hogy milyen a vérem.Sokat jegeltem és naponta 2-3- szor pár perc alatt lezuhanyoztam.Nagyon hamar gyógyult a gátsebem.
21:22-es vagyok A Tenán remekül látszik a lochia eredeti színe. Az orvosom minden nap bejött és megnézte a színét, és mivel az elsõ napokban sok ürül, így elég rövid idõn belül kell cserélni szóval, ha azért változna a színe, mert sokáig állt akkor arra esély sem volt nálam. Ezeken a cseréken kívül naponta 3x zuhanyoztam a kórházban, és akkor is cseréltem a Tenát. Amúgy nálunk (Bp. III. Margit kórház) a szülésznõ kifejezetten a Tenát ajánlotta. Lehet, hogy inkontinencia betét, de szüléskor remekül használható. Ha az orrodból ömlik a vér kedves egyik válaszoló aki azt írtad, hogy a Tena különben is inkontinencia betét, akkor nem engeded majd az orvosnak, hogy bedugjon egy tampont az orrodba, mert az nem arra való?
Császáros voltam, így a gátseb engem nem zavart, TENA+eldobható bugyi 3napig, aztán always éjszakai+rendes bugyi 2 napig, utána már elég volt a nappali sima always.Nekem sem néztek be soha a betétre a szín miatt.
Tenát vettem meg always betétet, meglátjuk hogy jó lesz-e.37 h
Nekem nagyon nagy volt, szinte mint 1 pelenka.De nem bántam, mert ömlött belõlem a vér, és így biztonságban éreztem magam! :) Az egyik válaszoló, aki írta, hogy teljesen ki vannak ettõl a kórházban...Én errõl még nem hallottam, sõt a bugyimban sem turkált senki.Csak írtam mellesleg..
A kérdező hozzászólása: hát nem is tudom...és akik Tenát használtatok abból mekkorát?és kb. mennyire volt szükségetek? köszönöm a válaszaitokat, boldog babavárást:) ))))
Én bababoltban kapható nagy betétet használtam. Most a második szülésre készülve szintén ilyet vettem és mondta a bababoltos csaj, hogy bejár hozzá egy nõgyógyász és azt mondta neki teljesen ki bír akadni amikor egy kismama Tena Lady betétet tesz be.Mert ugye az inkontinencia betét és ha beleszívódik a vér az elszínezõdik és így amikor minden nap nézik, hogy mennyire vérzel meg hogy tisztulsz e rendesen, nem látszik jól, hogy a vérnek milyen a színe.Pedig ilyenkor pont ez az egyik lényeges dolog amit néznek. Én nem ajánlom a Tena Ladyt, érdeklõdj a bababoltokban. 30-40 ft egy darab belõle. 30 hetes kismama
Én Tena Lady extra betétet az elsõ pár napban, utána már elég volt a Tena Lady mini. Próbáltam sima betétet is, de nagyon bántotta a gátsebem, túl kemény volt. Még a sima bugyit sem bírtam elviselni, csak a Tena eldobhatós bugyiját. Patikában lehet kapni többféle méretben. Ez egy hálós bugyi, nagyon kényelmes és mosható. Én a kórházban mindig mostam ezeket, nagyon hamar megszáradnak és könnyen kijön belõle a vérfolt. Szóval eldobhatós, de lehet többször is használni, mert mosható is.
Én ilyen tanácsot nem kaptam, viszont beszereztem az eldobható bugyit (egy db fogyott), az extra betétet (pár fogyott), stb. de hamar, már a második nap váltottam a normál méretre. Én két dolgot tapasztaltam: az egyik, hogy ha valaki terhesség elõtt sokat vérzik, akkor szülésnél is - de ha nem, akkor nem. Alkati kérdésnek tûnik. Nekem elõtte sosem volt éjszakai betétre szükségem... Másik: szobatársam gátsebe nem igazán gyógyult, kényelmetlen volt, stb. Kipróbálta a sima, kórházi betétet - és rájött, hogy az always-féle mûanyag felszín miatt és a gyermekágyon lévõ meleg miatt ... Nem mondom, hogy bepállott a sebe, de valami olyasmi, nem szellõzött. Vetetett pamut felszínût és rögtön javult a helyzet.
Sima Always éjszakai elég volt!
tena+ rossmann saját márkás éjszakai betétet+ eldobható bugyit. Tena jó volt, de semmi extra, a rossmann betét tuti jó volt és nem akarok hazudni de azt hiszem 200 ft volt egy csomag...
én tenát használtam mind kettõnél és most is azt vettem!!szerintem sem egy leányálom ha beleragad a sebbe a gézdarab!van éppen elég baja olyankor az embernek nem hogy még azzal is szenvedjen!!36 hkm
Nekem a Tenát javasolták a kórházban, de Always éjszakait vettem. Hát, elég lett volna kisebb is. És legközelebb valami pamutos fedõrétegût fogok választani.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!