Találatok a következő kifejezésre: Milyen bajom abból, hogy (3 db)

Nagy baj lesz abból, hogy bevettem 2 rubophent ok nélkül? Milyen mellékhatásai lehetnek?

Legjobb válasz: Minek vetted be, ha nem volt okod?Amúgy nem lesz bajod.Naponta talán 4 db a maximum.Ha "ok nélkül" vetted be, az sem baj.Lényeg, hogy nem adagoltad túl.A rubophen túladagolása esetén elsõsorban máj, gyomor károsító hatása miatta veszélyes .

Minek vetted be, ha nem volt okod?Amúgy nem lesz bajod.Naponta talán 4 db a maximum.Ha "ok nélkül" vetted be, az sem baj.Lényeg, hogy nem adagoltad túl.A rubophen túladagolása esetén elsõsorban máj, gyomor károsító hatása miatta veszélyes .

Milyen bajom származhat abból, hogy évek óta nem szexeltem, illetve behatolás nélkül? (28 éves lány)

Legjobb válasz: Hát ettõl aztán semmiféle szervi bajod nem lehet:)

Hát ettõl aztán semmiféle szervi bajod nem lehet:)
Én voltam úgy hogy majdnem 1 évig nem voltam együtt senkivel, utána fájt picit a behatolás, mert elszokott a hüvelyem a "tágulástól". De amúgy semmi baj nem volt. :)
Bepókhálósodhat a puncid.
Ilyen fiatalon szexelj :)
Szerintem semmi. Én egy éve nem szexeltem (igaz, fél éve szültem, bár az minden, csak nem szex), mert a fiam apja lelépett még a terhességem alatt. Szerintem nem is mostanában fogok, de nem hinném, hogy bajom lenne bármi is.
Nos, a szex pont olyan létfontosságú funkció mint a táplálkozás vagy a légzés, lévén biológiailag a legelemibb aktivitások egyike. Hiánya problémák garmadájához vezet, korai öregedés, rendszertelen menstruáció, nyûgösség, ingerlékenység, ráncok, korpa, testszag, munkahelyi konfliktusok, az emberi kapcsolatok kiüresedése, kábítószerfüggõség, hogy csak néhányat említsünk. Mert mi is történik? A szervezet észleli, hogy valami súlyos rendellenesség lépett fel, hiszen a fogamzóképes korú alany nem él nemi életet. Ekkor pedig logikusan, az emberi faj túlélése érdekében elkezdi lebontani, felszámolni önmagát, hogy az aktív szekszuális életet élõ egyedeknek és utódaiknak helyet biztosítson az amúgyis túlnépesedett bolygónkon. Ugye milyen lenyûgözõen bonyolult szerkezet az emberi test?
Már az ilyen nagyonhülyék miatt is érdemes olvasgatni ezt az oldlatXD
Gyakorló szakemberként mondhatom, hogy kb. 2 év az a határ, ami fölött már ha nem volt szexuális aktus akkor a hûvely visszafordíthatatlanul elkezd összehúzodni. (orvosi kifejezése a károsodásnak vulvus retardalis) Idõsebbb korban gyakori. Megelõzhetõ vibrátor használatával, de sajnos ha már kialakult nem gyógyítható.
(elõzõt kiegészítve): A maszturbálás jó, és egészséges! xD

Előbb értelmezzétek a kérdést. Anyukák akik dohányoztak! Terhesség alatt, volt valami komplikáció? Milyen paraméterekkel mennyi időre született a babátok? Lett később abból valami baj, hogy nem tudtátok letenni a cigit?

Lett kés?bb abból valami baj ,hogy nem tudtátok letenni a cigit? Mennyiségre mennyit szívtatok?

Legjobb válasz: Nálam érdekes volt a dolog, mert az volt a legelsõ terhességi tünetem a menstruáció mellett, hogy rá sem bírtam nézni a cigire, nemhogy beleszívni. Igaz nem is voltam egy nagy dohányos, (néha cigiztem) de a terhességem kezdetekor meg pláne nem. Már 8 hónapja megszületett a babám azóta sem szívtam el egyetlen szálat sem. Nem kívánom egyáltalán. Sõt, utálom. :D Ismerek olyat aki végig dohányozta a terhességét, eddig még úgy tûnik, hogy ép bõrrel megúszta a gyerek. (Lekopogom). Szerintem aki szereti a gyermekét az megembereli magát erre a 9 hónapra, ha tovább nem is.

Nálam érdekes volt a dolog, mert az volt a legelsõ terhességi tünetem a menstruáció mellett, hogy rá sem bírtam nézni a cigire, nemhogy beleszívni. Igaz nem is voltam egy nagy dohányos, (néha cigiztem) de a terhességem kezdetekor meg pláne nem. Már 8 hónapja megszületett a babám azóta sem szívtam el egyetlen szálat sem. Nem kívánom egyáltalán. Sõt, utálom. :D Ismerek olyat aki végig dohányozta a terhességét, eddig még úgy tûnik, hogy ép bõrrel megúszta a gyerek. (Lekopogom). Szerintem aki szereti a gyermekét az megembereli magát erre a 9 hónapra, ha tovább nem is.
Bocs hogy válaszolok!! Nekem is az elsõ-és egyetlen terhességi tünetem volt anno a menstruáció elmaradása mellett, hogy nem kívántam tovább a cigit. Ismerek olyanokat, akik végig dohányozták a terhességet. Egy biztos. A dohányzás miatt kevesebb tápanyag jut el a babóhoz, minek következtében kisebb súllyal születik, mint egyébként. Hogy a dohányzás miatt van e azt nem tudom, de Sógornõm lánya allergiás. Egyébként kutya baja a lánynak, az anyjától örökölte a rossz látását, de amúgy semmi baja, Õ már 13-14 éves lassan. Egy óvodai anyuka is dohányzott végig a terhessége alatt, Õ egész kicsi, 3kg alatti babát szült, de a születés után hamar behozta a lemaradást... igazi kis vasgyúró!- ami érdekes, hogy bár az 1. terhesség óta én sem dohányzom, a 2. lányom nekem is igen kis súllyal született, a lepény nagyon ramaty állapotban volt, pedig nem dohányoztam, és Õ is igen hamar behozta a lemaradást! Ha megengedsz egy tanácsot: Ha nem tudod letenni, legalább csökkentsd a mennyiségét, amennyire csak tudod!! Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 9hkm
A barátnõm nem tudta letenni, de jóval kevesebbet szívott terhesség alatt. 33. hétre szült, hogy emiatt-e nem tudni. Én már régen nem dohányoztam, mikor terhes lettem, de a kórházban rengeteg kismamát láttam bagózni reggeltõl estig az udvaron. Bevallom, nagyon szomorú látvány volt. Próbáljátok legalább csökkenteni, ha már letenni nem megy. Sok sikert!
A 7-es válaszolóval tökéletesen egyetértek!!! Ne statisztikákat nézegess, hanem tedd meg a gyermekedért, amit csak tudsz!!! Másfél éve szeretnék kisbabát, nem sikerül, nemhogy a cigirõl mondanék le, hanem a fél karomat odadnám! itt meg azt olvasom, hogyan károsítják a magzatokat, szívszorító, komolyan!
Kedves elõzõ, most nem azért, hogy kötekedjek, de azt azért észrevetted ugye, hogy 20 meg 40 éve - amikor nem volt ez az ámerikai ihletettségû bigott maximalizmus divatban csak a józan mértékletességre intés - is születtek gyerekek Magyarországon. Jóval többen. És szerintem alapvetõen egészségesebb generációk...
"És én azt mondom, hogy inkább a cigaretta, mint az alkohol és a drog!" - szerintem meg egykutya. Mindegyik ártalmas a leendõ kisbabára nézve, és tõlem mindenki úgy pontoz, ahogy akar (soha nem pontozok, hülyeségnek tartom), de aki ezekrõl nem képes lemondani a baba kedvéért, annak én nem adnék gyermeket, ha hatalmamban állna! Ennek nem áldozatnak kellene lennie, hanem ALAPVETÕ MINIMUM-nak!
Kedves utolsó! csak ne lennél erre ilyen büszke... hogy ennyi idõ alatt nem volt kellõ lelki erõd a saját gyermekeid érdekében letenni a cigit, és a baromi mázlid folytán szerencsére nem lett bajuk! Hatalmas szerencse, hogy az élet ilyen bõkezû! Sajnálom, hogy nem látod be!
Én nem tettem le, de hetente csak 2-3 szálat szívtam. Most várom a harmadik kicsimet, az elsõ kettõt 40 hétre szültem 3 kg felett. Nem volt semmi probléma egyik terhességem alatt sem.
28-as! Én is dohányoztam, de letettem, amikor tervben volt a baba! Pusztán akaraterõ kell hozzá, semmi más! Kérdezõ! Az utolsó harmadban vagy, végigpöfékelted a terhességet, holott tudtad jól, hogy ártalmas! És nagyon úgy tûnik, hogy nem is akarod letenni. Elborzasztó példákat akarsz? Francokat, az ilyen embernek semmi nem segít, mert saját maga mindig sokkal fontosabb lesz mint bárki más, beleértve a saját gyerekét. Visszataszító már maga a kérdés feltevése is, a személyiségedrõl nem is beszélve. A babádnak jó egészséget kívánok, imádkozom, hogy a felelõtlenséged ellenére ne legyen baja!
Látom, az antinikotinista propagandistákat baromira zavarta, hogy a 26-osban a feltett kérdésre válaszoltam...
Szia! Szülés elõtt másfél hónapot kórházban töltöttem. Terhesosztályon feküdtem. Mindig volt bent 4-5 dohányos kismama. Infúziós kúrát kaptak, mert a dohányzás miatt beszûkült a placenta erei, így nem kapott a babájuk elég vért, tápanyagot. Értágító, és keringés javító gyógyszereket kaptak. A babáik kisebbek voltak az átlagnál, és volt olyan is akinél korábban megindult a szülés. Beszélgettem egy-kettõvel, õk is azt mondták, hogy csak pár szálat szívnak naponta, és hogy nem tudnak lemondani a cigirõl. Szóval én találkoztam olyanokkal akinél bajt okozott a dohányzás, úgyhogy valóban létezik ez a probléma. Sajnos nem bírom megállni, hogy ne írjam le mit éreztem amikor láttam, hogy a kismama közvetlenül infúzió után lemegy rágyújtani. Én (és még sok más anyuka az osztályon) naponta imádkoztam, hogy egészségesen szülessen meg a kisbabám, az életemrõl is lemondtam volna, csak õ rendben legyen. Ezek az anyukák pedig mérgezték, nyírták a babájukat a saját élvezetük érdekében. A megvetés, és gyûlölet enyhe kifejezés, undort, hányingert, haragot, utálatot éreztem!
Jó hogy nem ajánlod a cigit! Gondolkodj mielõtt ilyen hülyeségeket írsz!
Nem vagy jóba a tényekkel, kedves elõzõ válaszoló? Ha gondolod, nyugodtan cáfolhatod, nyugodtan bebizonyíthatod, hogy ma születik több gyerek mint 20-40 éve, vagy ma van ARÁNYAIBAN kevesebb allergiás/asztmás/léguti beteg gyerek, mint 20-40 éve... drukkolok hozzá neked...
Engem személy szerint rettentõen feldühít, ha dohányzó kismamát látok...ne legyetek még büszkék is rá!! Az nem tudja letenni, aki nem akarja!
Engem személy szerint rettenetesen feldühít, ha más életébe belepofázni akaró, másokkal szemben elvárásokkal teli embereket látok. Olyanokat, akik soha nem hallottak az "élni és élni hagyni" alapelvrõl, hanem a saját véleményüket és meggyõzõdésüket akarják rátukmálni mindenki másra... Azt hittem, hogy a falusi pletykás vénasszonyok kihalásával végre megszabadulunk azoktól, akik folyamatosan megítélnek másokat, de nem, úgy tûnik, a fiatal generáció egy része sokkal rosszabb a márinéniknél... csak legfeljebb nem azon köszörülik a lepénylesõjüket, hogy házas-e a gömbölyödõ leányzó, hanem más 100 dolgon...
"Aki pedig a hülyeségeket szajkózza itt, az vagy egy dohányos kismama, vagy még nem szült, de dohányzik, vagy már van gyereke, és dohányzott terhesen! Ennyi! Kész!" - szóval, ilyen vagy olyan, vagy amolyan EMBER, akinek eltér a véleménye a tiédtõl, kedves Elõzõ... akinek ugyanúgy joga van a saját véleményéhez, annak elmondásához, ahogy neked a sajátodhoz... és hát persze te tarthatod a mások véleményét hülyeségnek, ahogy mások a tiédet vaskalaposnak, elõítéletesnek, vagy intoleránsnak mondjuk.
Miért, talán ráhibáztam utolsó? Te melyik vagy a 3közül? Hmm? Nem merjük bevallani, ugye?! Nem vaskalapos vagyok, hanem normálisan gondolkodó ember! Ha nem mérgezem a gyerekemet szándékosan, az nem vaskalaposság.
Kedves elõzõ, én is egy ember vagyok, a témáról saját véleménnyel... valamint képes vagyok a Kérdezõ kérdését értelmezni is, és arra válaszolni... ennyi. (#25-ös válasz) Egyébként meg mindig viszolyogtam az olyan emberektõl, akik meg akarják szabni más embereknek, hogy mi a "normális" és mi a "nem normális"... hogy is fogalmaztál te az elõzõ (#39) válaszodban? Asszem úgy, hogy "Ilyennek nemhogy 3, de 1gyereket sem "adnék"...
Különben meg, hogy békésebb vizekre evezzünk, van egy bájos, õsi zsidó-vitz, ami nyugodtan alkalmazható a témára... Kohn és Grün összevész, hogy lehet-e a Talmud olvasása közben dohányozni. Elhatározzák, hogy elmennek a rabbihoz, tegyen igazságot. Elõször odamegy Kohn, és kérdi: Rabbi, lehet a Talmud olvasása közben élvezeti cikkel élni, pl. dohányozni? - Dehogy Kohn, az már-már szentségtörés, eszedbe ne jusson... Aztán odamegy Grün is, és kérdi: Rabbi, lehet dohányzás közben a Talmudot tanulmányozni? Persze Grün, nyugodtan, a Talmudot MINDIG lehet tanulmányozni... A kérdés témájára adaptálva, mondjuk az elsõ verzió, hogy dohányozzanak-e a nõk terhesen, a másik verzió meg, hogy tartózkodjanak-e a gyerekvállalástól a dohányos nõk... (amikor már úgyis a brembergi... szóval ott van a népesség-szaporulat)
A kérdező hozzászólása: Én vagyok tudatlan? Mutassál nekem egy olyan tudományos kimutást vagy alátámasztást a példádra, az asztmára , bizonyítja, hogy a dohányzás terhesség alatt vagy késõbb sokkal nagyobb százalékban befolyásolja a kialakulását , mint a többi 10-20 -30 tényezõ ami miatt kialakulhat! Ti meg csak a híradóból és a többi média újságból merítitek a gondolataitokat és e szerint gondoljátok magatokat okosabbnak, minthogy tanulnátok, olvasnátok normális dolgokat vagy normális csatornákat néznétek a tv-ben !
Kérdezõ, 2 esetet ismertem, ahol terhesség alatt dohányzott a kismama, mindig 5 szál/nap ALATT szigorúan, és évtizedes távlatból visszanézve sem lett semmi egészségkárosodásuk a gyerekeknek, nem lettek sem koraszülöttek, 3000 gramm feletti súllyal születtek. Persze ez még a nagy antinikotinista-nekibuzdulás elõtt volt...
Ja, és kedves kérdezõ, igen ezt feltételeztem, hogy ezek a kismamák nem tudják, hogy mekkorát ártanak a babájuknak a dohányzással (orvosilag, tudományosan alátámasztott tény, nem én szoptam az ujjamból), mivel, akkor talán megerõltetnék magukat, ha magukért nem is, akkor az imádott gyermekükért. Én a feltétel nélküli szeretetet és felelõsségvállalást így értelmezem. Nem a szavakban rejlik a szeretet, vagy a legdrágább babakocsiban, hanem abban, hogy bármit megteszel az õ egészsége érdekében. Ha önmagadért nem is tudsz leszokni, a gyermekedért megtehetnéd.
A kérdező hozzászólása: nem haragszom, hogy írtatok, mert normális választ kaptam nem pedig beszólást stb. Végül is írtatok példákat. Ismeretségi körömben nekem is több ilyen ismerõsöm van aki dohányzott és semmi baja nem lett egyik babának sem.Nagyobb korukban se.És olyan is van aki 34 hetesen szült pedig nem dohányzott és olyan is akinek 3 kg alatt volt a babója és nem cigizett vagy pl betegen született a kicsije. Igen dohányzom napi 3-4 szálat és mindig lelkismeret furdalásom van és utálom ezért magam. Sokszor próbáltam leszokni , de nem sikerült. Talán könnyebb lenne, ha lenne a környezetembe olyan akinek e miatt a babája beteg lett , mert az megrémisztene és más hibájából tanulnék , mint eddig az életemben.
Kedves Utolsó Válaszadó!! Ha megfogadsz egy tanácsot: ha már erre a 31 hétre meg tudod állni, akkor próbáld meg megállni a szoptatás végéig, vagy legalább is az elsõ 3-4 hónapra, mert ha dohányzol és a babád szopizik, akkor a tejen keresztül a káros anyagok átmennek, plusz hasfájás is elõfordulhat! Ha ezzel párosul a kávé ivászat- én amíg dohányoztam, literszámra ittam a kávét- akkor az rátesz egy lapáttal szintén a hasfájásra és a nemalvásra, ami Téged is nagyon ki fog meríteni, és ettõl még több kávét iszol, még többet dohányzol, esetleg a tejed rovására is mehet!! Ezért lenne jó, ha már ezt a 31 hetet kibírod cigi nélkül, akkor az elsõ pár hónapban is jó lenne hanyagolni, vagy legalább is vissza szorítva, a lehetõ legkevesebbet szívni! Boldog babavárást Neked és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 9hkm :-)
Természetesen ha fogok tudni szoptatni, az idõ alatt sem dohányoznék. Tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal. Csak magamat erõsítem azzal, hogy igazán kibírom ezt a 7hónapot. Utána nemhiszem, hogy a cigi körül fog járni az agyam. Nem célom újra cigizni, de jobb, könnyebb kimondani, hogy "majd cigizhetek, ha nem leszek már terhes", mint azt, hogy "soha többé nem gyújtok rá"
A tapasztalataim szerint a legtöbb dohányos kismama nem a cigi számlájára írja, ha terhességgel vagy a babával gondok vannak. Ha gyanakszik is, nem terjeszti a dolgot. Több dohányos anyukát ismerek. Az egyik keményen túlhordta a kisfiát, aki nagy méretekkel is született. A szoptatás alatt is szívta. Nem tudom emiatt e, de a gyerek rendesen el van maradva a kortársaitól mind mozgás, mint értelmi fejlõdésben. Majd 2 éves volt mire elindult, akkor is azért, mert eröltették. Lassan 2 és fél éves, de kb 4-5 érthetõbb szót használ, a többi halandzsa. Azon kívül rettenetesen agresszív, és az átlagnál 10x hisztisebb. Lehet, hogy nincs köze a dohányzáshoz, de lehet, hogy igen.
A kérdező hozzászólása: Dejó , hogy megint kezditek, hogy nem a kérdésre válaszoltok.....senki nem kérdezte a ti véleményeteket!
Ja, persze elfelejtettem hogy csak a bólogató jánosok véleményét kérdezted! Nyugodtan bagózzál és károsítsd a gyerekedet és ehhez még megerõsítést is vársz, megáll az eszem!
Kérdezõ, légyszíves vegyél vissza! Elmondta mindenki a saját életébõl, ismeretségi körébõl vett tapasztalatát. Az pedig, hogy mérgezed a gyerek tény és urambocsá', hogy ezt kifejtettük, hátha észbe kapnak a dohányzó kismamák és tesznek valamit a kisbabájukért. Ezért nehogy már felháborodjál.
A kérdező hozzászólása: Az én gyerekem az én életem, semmi közötök hozzá. Tudom jól mit írnak mik a következményei, de én még nem láttam és nem is hallottam arról példát , hogy valamelyik is megtörtént volna az én környezetemben! Nem bírom letenni több próbálkozáson túl vagyok és már az utolsó harmadba értem. Nem kellenek okítások és a pocskondiázó szövegek. Megnyugtatni akarom magam, de ha itt nem megy akkor nem....majd születés után megnyugszom! Nem azoktól fognak a kismamák észbe kapni, hogy ilyeneket írogattok. Azt hiszitek, hogy nem tudják azokat a dolgokat amiket beírtok , belinkeltek?? És igen felháborodok , mert nem véleményt kértem tudtommal!!!!
Azért nem tudod, mert nem akarod, ennyi. Aki fejben eldöntötte, hogy leteszi a cigit, az le is tette idáig. Akik cigiznek, nem vezetik le a feszültségüket, hanem sokkal inkább idegbetegek. Elárulom, nem fogsz megnyugodni szülés után és még többet fogsz szívni, ide a rozsdást. Ugyanis sokkal nehezebb lesz az életed, új kihívásoknak kell megfelelned és mihez fogsz nyúlni elõször? Úgy van, a bagóhoz.
Ja igen, a te gyereked, igen, ezáltal úgy teszed tönkre ahogy akarod? Az én férjem biztos szájon vágott volna, ha cigizem terhesség alatt...
ÉS ne akard magad csak nyugtatni!!! Mérgezed a gyereket, akkor vállald be, hogy lesz baja, ne legyen csak patyolat a lelkiismereted!ÉS mondanék egy véleményt az ilyen nõkrõl, mint te, de az nem szalonképes.
A kérdező hozzászólása: Húzzál már el innen, nem érted , hogy nem vagyok az ilyenekre kíváncsi? Neked is megvan a véleményed az ilyen emberekrõl, nekem meg az olyanokról mint te. Nem kell tönkretenni kérdésének az oldalát!!
A kérdező hozzászólása: Mellesleg attól, hogy 16 válaszból 7 a tied mert úgy írogatsz , hogy úgy lássák különbözõ emberek válaszoltak attól még ugyan úgy [email protected] a véleményed. Érdekes más tudott normálisan válaszolni, és akár véleményt is formálni úgy , hogy közben megmaradt embernek és normális válaszadónak.
Fura, hogy ennyire kiakadtál. Szomorú, hogy az utolsó harmadban vagy, mégsem volt annyi önuralmad, hogy ne cigizz. Ha a gyermeked egész életében egy fújókával fog élni, mert asztmás lesz, akkor hogy fogod magad érezni? Nem fogod sajnálni amit tettél? A babádnak az utolsó harmadban fejlõdik a legtöbbet a tüdeje, legalább most hagyd abba! Ha pedig már a karjaidban tartod a picit, és a szemedbe néz, csak annyit tegyél meg, hogy bocsánatot kérsz tõle!
Magyarázatot várok, hogy miért kellet lepontozni a 13-as választ. Semmi alpári nem volt benne, kulturált hangnemben írtam. Remélem nagyon élvezet nem is ér benneteket, mint, hogy itt pontozgattok. Szánalmas.
nagyobb*
A kérdező hozzászólása: Ez már egy normális válasz! Köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!