Találatok a következő kifejezésre: Milyen az vizsgálat (132 db)

Milyen a pylorusszűkület vizsgálat? Miskolcon milyen a vizsgálat? Ha nem jó az eredmény mit csinálnak majd a babámmal? Mennyi idő a vizsgálat? Mikor voltatok, hány hónaposan?

Legjobb válasz: Szia. Azt nem tudom, hogy Kiskolcon milyen a vizsgálat, csak arról tudok írni ami nekünk volt. Bár gondolom közel egyforma mindenhol a babáknak. Elõször is az én kisfiamnak már 2 hetesen kiderült a szûkület, pedig azt mondták, hogy csak 6 hetes korban szokott mutatkozni. Csináltak uh-ot és utána valami nyeletes vizsgálatot azt hiszem így mondták. Itt meg kellett volna inni neki egy csomó löttyöt, és után valami röntgen féle géppel csinálták. Nekünk sajnos mûtét lett a vége, de az esetek többségében lehet kezelni. Után Beba HA/AR tápszert ettünk, de már 2 hónaposan kellett szoktatni a minél sûrûbb ételekhez, mert így is sugárban hányt. Ne ijedj meg. Megkérdezhetem nektek mi a baj. Jó egészséget kívánok, és nagyon sok kitartást.

Szia. Azt nem tudom, hogy Kiskolcon milyen a vizsgálat, csak arról tudok írni ami nekünk volt. Bár gondolom közel egyforma mindenhol a babáknak. Elõször is az én kisfiamnak már 2 hetesen kiderült a szûkület, pedig azt mondták, hogy csak 6 hetes korban szokott mutatkozni. Csináltak uh-ot és utána valami nyeletes vizsgálatot azt hiszem így mondták. Itt meg kellett volna inni neki egy csomó löttyöt, és után valami röntgen féle géppel csinálták. Nekünk sajnos mûtét lett a vége, de az esetek többségében lehet kezelni. Után Beba HA/AR tápszert ettünk, de már 2 hónaposan kellett szoktatni a minél sûrûbb ételekhez, mert így is sugárban hányt. Ne ijedj meg. Megkérdezhetem nektek mi a baj. Jó egészséget kívánok, és nagyon sok kitartást.
Nagyon azért ne keseredj el, ez azért egy jól orvosolható problémának tûnik, ami babáknál elõfordulhat. Általánosságban ennyit találtam: http://www.pirula.net/temak/gyermekek/gyomorkapuszukulet/gyo..
A kérdező hozzászólása: 7 hónaposak múltunk és még mindig nagyon sokat bukik. Mindig azt mondták, hogy elfog múlni majd a hozzátáplálással, de nem múlik sõt a rendes étel is vissza jön. Hát ezért kell menni a vizsgálatra.Remélem nekünk nem kellasz müteni. De majd megírom.Jövõhónapra kaptunk idõpontot és azt mondták vigyünk teát magunkkal.
Szia. Ne aggódj biztosan nem lesz semmi komoly, mert akkor sûrgõsre kérték volna a vizsgálatot. Minket 2 nap után kórházba utaltak és ott csinálták a vizsgálatokat. Igen úgy emlékszem, hogy talán a saját teánkba raktak valamit. Egyébként a kisfiam a mûtét után egészen 8 hónapos koráig hányt. Sok gyereknek a gyomorszáj nem zár rendesem és azért buknak olyan sokáig. Azt ki kell nekik felõdni. Nekünk is ki kellett várni, míg fejlõdik a gyomorszáj. Már 4 hónaposan minden fõtt kaját és minden ennivalót ismert a kisfiam amit mi ettünk, de még így sem volt jó, mert hányt. Majd írj, hogy mi az eredmény. Ha valami kérdésed van szívesen segítek amennyire még emlékszem, mert már nemsokára 4 éve lesz, hogy megmûtötték. Jó egészséget kívánok.

Leírnátok nekem milyen az NST vizsgálat? Holnap lesz az első! Enni, inni szabad előtte? Meddig kell ott lenni?

Legjobb válasz: Nálam így volt: Két tappancsot a hasamra raktak, ugye az egyik a baba szívhangját, a másik az összehúzódásokat méri. A magánrendelésen nem kellett közben semmit sem nyomkodnom, de valahol olyan a ctg gép, hogy ha mozog a baba, akkor meg kell nyomnod egy gombot (kórházban már ilyen gépen néztek). Egy vizsgálat 20-30 perc volt, de a 40. héten az istenért nem akart mozogni a babám, akkor vagy egy órát a gépen voltam, és közben próbálták felébreszteni a lányom (szõlõcukrot etettek velem, lökdösték a hasam, felültettek-lefektettek közben). Enni szabad elõtte, sõt jó is ha eszel, mert az a legtöbb babád beindítja, és legalább nem alszik majd a vizsgálat alatt. A kóla, szõlõcukor, csoki felébreszti õket, így még a dokik is szokták ajánlani, hogy vizsgálat elõtt ezeket nyugodtan együk. Az adatokat a dokik összefüggésükben nézik, tehát önmagában majd a látható értékekbõl még nem lehet következtetéseket levonni, tehát ha kiugrik egy-egy összehúzódáskor majd az értéked, még nem kell megijedni! Amúgy érdekes dolog, ahogy hallhatod a kicsi babád szívverését, ahogy érezheted a mozgását vizsgálat közben, és megláthatod miként reagál erre a szervezeted.

Nálam így volt: Két tappancsot a hasamra raktak, ugye az egyik a baba szívhangját, a másik az összehúzódásokat méri. A magánrendelésen nem kellett közben semmit sem nyomkodnom, de valahol olyan a ctg gép, hogy ha mozog a baba, akkor meg kell nyomnod egy gombot (kórházban már ilyen gépen néztek). Egy vizsgálat 20-30 perc volt, de a 40. héten az istenért nem akart mozogni a babám, akkor vagy egy órát a gépen voltam, és közben próbálták felébreszteni a lányom (szõlõcukrot etettek velem, lökdösték a hasam, felültettek-lefektettek közben). Enni szabad elõtte, sõt jó is ha eszel, mert az a legtöbb babád beindítja, és legalább nem alszik majd a vizsgálat alatt. A kóla, szõlõcukor, csoki felébreszti õket, így még a dokik is szokták ajánlani, hogy vizsgálat elõtt ezeket nyugodtan együk. Az adatokat a dokik összefüggésükben nézik, tehát önmagában majd a látható értékekbõl még nem lehet következtetéseket levonni, tehát ha kiugrik egy-egy összehúzódáskor majd az értéked, még nem kell megijedni! Amúgy érdekes dolog, ahogy hallhatod a kicsi babád szívverését, ahogy érezheted a mozgását vizsgálat közben, és megláthatod miként reagál erre a szervezeted.
Mindent szabad elõtte.Az NST egy egyszerû vizsgálat a baba szívhangját és a poci keményedéseket nézik meg vele.Kényelembe kell helyezned magad és a pocidra fognak rakni két korongot, a vizsgálat kb 45 perc és közel annyira fáj mint egy hasi uh :-)és szinte ugyan olyan is.
A kérdező hozzászólása: Oké!köszi a gyors választ csajok!
20-30 perc a vizsgálat, ha minden rendben van, ahogy már elõttem is írták. A baba pulzusának és a mozgásának az összefüggését vizsgálják. A normál pulzus 120-140 között van náluk, ha mozog fel kell hogy menjen, majd vissza a normál tartományba. Ha túl magasra megy, akkor valamiért stresszes a baba, ha túl alacsony, akkor nem megfelelõ az oxigén/tápanyag ellátottság, ilyenkor tovább vizsgálják, mi lehet az ok. Én limonádét és szõlõcukrot vittem magammal, soha nem kellett megismételni, mindig rendben volt a vizsgálat. Nekünk terminusban szerdán lesz elvileg az utolsó, ha addig nem történik semmi, naponta.... 39 hetes kismama
Ja és hogy ne ijedj emg mert h ilyen is van: Én babám akárhányszor csak NST közelébe kerültünk meg se moccant. Nem akarták már elhinni a nõvérek sem, nyomkodták masszírozták a hasam, h felébresszék, de a baba tett rá nagy ívben. Persze ez nem jelentette hogy bármi baja lenne, már 10 hónapos fiú, akkor sem értettem minek piszkálják szerencsétlent. Amúgy is kevesebbet mozgott, most megint 30 hetes terhes vagyok és ez a baba egyfolytában mozog...:) Az NST-vel egy idõ után csak az a baj hogy MARHA UNALMAS :D

Milyen az NST-vízsgálat?

36-hetes terhes vagyok milyen lesz ez a vízsgálat?Utánna kell menem vérvételre éhgyomoral kell menni?

Legjobb válasz: Az NST vizsgálattal a baba szívmûködését vizsgálják.Nem kell éhgyomorra menni,és vérvétel sem szokott lenni utánna.A vizsgálat közben lazítsd el magad és figyeld,hogy mikor mozdul meg a baba,mert a magzatmozgásokat jelezni kell egy gombbal.Egyébként gratulálpk a bébihez!

Az NST vizsgálattal a baba szívmûködését vizsgálják.Nem kell éhgyomorra menni, és vérvétel sem szokott lenni utánna.A vizsgálat közben lazítsd el magad és figyeld, hogy mikor mozdul meg a baba, mert a magzatmozgásokat jelezni kell egy gombbal.Egyébként gratulálpk a bébihez!

Milyen az endokrinológiai vizsgálat? Mi a vizsgálat folyamata?

endokrinológia

Legjobb válasz: http://www.weborvos.hu/orvos_valaszol/milyen_endokrinologiai..

Vérvétel, súly/magasság mérés, kitapogatja a nyirokcsomókat és megnézi a hasadat. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.És azt lehet tudni, hogy az eredmény mikorra várható?
A vérvétel eredménye általában 1 héten belül várható. :)

Milyen az a nemi gondozó? Mit csinálnak ott veled? Hogyan vizsgálnak? Mikor kell menni? Kivel? Hány éves korban?

F?leg lányok vizsgálatára gondolok... Olyasmi lehet, mint egy n?gyógyászati vizsgálat? Fontos!

Legjobb válasz: kicsit komolyabb problémák esetén szokták felkeresni... bõr, vagy nemi betegség tünetekor. ha nemi beteg vagy, pontosan meg kell nevezned azokat a személyeket akikkel közösültél, hogy õket is kivizsgálják... hasonló, mint egy nõgyógyászati vizsgálat, bár én fiú vagyok és se nõgyógyásznál, se nemibeteg gondozóban nem voltam még, hálát is adok érte Istennek... :) ha úgy érted el kell menned, akkor mielõbb keresd fel, nehogy késõ legyen...ha nem olyan vészes a probléma, elõbb keresd fel a nõgyógyászodat.

kicsit komolyabb problémák esetén szokták felkeresni... bõr, vagy nemi betegség tünetekor. ha nemi beteg vagy, pontosan meg kell nevezned azokat a személyeket akikkel közösültél, hogy õket is kivizsgálják... hasonló, mint egy nõgyógyászati vizsgálat, bár én fiú vagyok és se nõgyógyásznál, se nemibeteg gondozóban nem voltam még, hálát is adok érte Istennek... :) ha úgy érted el kell menned, akkor mielõbb keresd fel, nehogy késõ legyen...ha nem olyan vészes a probléma, elõbb keresd fel a nõgyógyászodat.
Miért mondta a nõgyógyász?
A kérdező hozzászólása: Nõgyógyász mondta...
:DDDDD akkor miért érdekel a nemibeteg gondozó?
A kérdező hozzászólása: De én még szûz vagyok.... 16/L
Így van, komoly fertõzõ betegség fennállása esetén az egészségügyi törvény értelmében a beteg kötelessége felsorolni a személyeket, akik fertõzöttek lehetnek.
ha pozitív lett volna, akkor kellett volna megnevezni azokat akikkel közösültél az elmúlt idõszakban...
Nem kell beszámolnod hogy kikkel voltál, én már voltam semmi extra nem volt csináltak vérvételt utána visszahívtak (bár mind negatív lett)
ehh... Ha úgy érzed
Gondolom, gyerek vagy. Ha nincs panaszod, nem kell vele foglalkoznod. Ha panaszod van, nõgyógyászhoz menj, esetleg elõször a háziorvosod keresd fel. Késõbb, felnõtt nõként érdemes bizonyos idõközönként szûrõvizsgálatra menned, szintén a nõgyógyászatra. Ha majd babát vársz, ugyancsak a nõgyógyászatra kell menni.
A kérdező hozzászólása: Az... nagyon kellemetlen és rossz... nem szeretném elmondani.... :(

Pécsen a Klinikán milyen az endokrinológiai vizsgálat?

Rendszertelen menstruáció miatt kell mennem..

Legjobb válasz: szerintem mindenhol ugyanolyan vérvétel, hormonszintek (HTSH, T3, T4), ha ezek okot adnak a tovább vizsgálatokra, akkor uh, szövetvétel, izotópos vizsgálat, nyilván még az elején tapintás

szerintem mindenhol ugyanolyan vérvétel, hormonszintek (HTSH, T3, T4), ha ezek okot adnak a tovább vizsgálatokra, akkor uh, szövetvétel, izotópos vizsgálat, nyilván még az elején tapintás

Milyen az átjárhatósági vizsgálat? Nagyon fáj?

Másfél éve nem jön össze a baba sajnos és ebb?l kiindulva mondta a n?gyógyászom, hogy lehet meg kell csináltatni.

Legjobb válasz: nem mondom, hogy nem kellemetlen, de hidd el csak2 pillanatra. Csak addig volt rossz míg felhelyezték az a mûszert a kontrasztanyagot meg se éreztem, pedig egyiken kicsit nehezebben ment át. Az egész kb 5 perc volt. Nálunk ráadásul kevés kiskatona volt. Átjárható voltam, ez volt nov közepén, ma pedig 12+3 kismami vagyok:-)))))) Mondta a doki is, hogy rosszabb a híre az egésznek mint maga a vizsgálat és igaza volt. Annyira féltem, hogy nem tudom elmondani, röhögve szálltam le az asztalról, és azóta is csak hülyézem magam, hogy heteket kattogtam rajta.

nem mondom, hogy nem kellemetlen, de hidd el csak2 pillanatra. Csak addig volt rossz míg felhelyezték az a mûszert a kontrasztanyagot meg se éreztem, pedig egyiken kicsit nehezebben ment át. Az egész kb 5 perc volt. Nálunk ráadásul kevés kiskatona volt. Átjárható voltam, ez volt nov közepén, ma pedig 12+3 kismami vagyok:-)))))) Mondta a doki is, hogy rosszabb a híre az egésznek mint maga a vizsgálat és igaza volt. Annyira féltem, hogy nem tudom elmondani, röhögve szálltam le az asztalról, és azóta is csak hülyézem magam, hogy heteket kattogtam rajta.
Nem kell félni tõle, de nagyon fáj, ez tény.Akinek nem járható át, annak meg még jobban, mert elakad a folyadék, plusz az orvos meg szokta próbálni átjárhatóvá tenni a vezetõket, és ehhez többször is bepumpálja az anyagot.Iszonyatosan erõs menstruációs görcsöt lehet érezni, kb. mint vmi elõrehaladott vajúdás.Elõtte kérhetsz esetleg nyugtató-bódító -fájdalomcsillapító szurit, azzal nekem jobb volt.Néhányak utána is görcsölnek még, persze már enyhébben.
A mûszer felhelyezése tényleg kellemetlen volt, de ami utána jött.. életembe nem éreztem ilyen fájdalmat. Szédültem, kiszáradt a szám, nagyon melegem lett stb. Ráadásul átjárható voltam, mégis ennyire fájt!
Közben én is egyébként arra gondoltam, hogy hasonló érzés lehet a vajúdás... - elõzõ
Nem akarlak elszomorítani, de nekem is nagyon fájt. Még a vizsgálat csak-csak. Nekem utána pár órával volt pokol. Mivel nem gondoltam, hogy ennyire durva lesz, elõször nem is vettem be görcsoldót, csak próbáltam pihenni. Hiába. Utána két napig volt durva izomláz a hasamba, a görcsök miatt. Ja, és nekem se volt elzáródva. Egyébként a barátnõmnek bent is kellett maradnia utána egy éjszakára, mert van ahol megfigyelik utána a pácienst.
A kérdező hozzászólása: Dokim is azt mondta, hogy csak az a kellemetlen, amikor felhelyezik a mûszert. Szóval akkor nem kell annyira félni tõle?! :) )

Milyen az átfújatás meg laparoszkopos vizsgálat köldökön keresztül? Rögtön teherbe estetek utánna?

Legjobb válasz: nem esel rögtön teherbe.nekem is csináltak ilyet áprilisba,mivel 2 éve h nem jön össze a baba.és clostit is szedek,de azóta is semmi.ez átjárhatósági vizsgálat

nem esel rögtön teherbe.nekem is csináltak ilyet áprilisba, mivel 2 éve h nem jön össze a baba.és clostit is szedek, de azóta is semmi.ez átjárhatósági vizsgálat
én 3 hónap múlva terhes lettem
Átjárhatósági után 2 hónappal terhes lettem.
Van akinek sikerül és van akinek nem....nekem volt egy laparom meg 2 átjárhatóságim is és nem estem egyik után sem teherbe!!
Harmadik vagyok.Az átjárhatósági elõtt hat évig próbálkoztunk.Most már a második babát várjuk.Nekem úgy látszik ez segített...
Nekem mûtétem is volt, a cisztáimat távolították el.A 6 hét kötelezõ várakozási idõ után az elsõ próbálkozásnál teherbe estem, most 1, 5 éves a kicsi fiam! Tehát esély az van, de természetesen mindenki másképp reagál az operációra. Bíztatásként írtam le a történetemet, remélem te is sikerrel jársz!
A kérdező hozzászólása: Mi is kétévig próbélkoztunk!Szedtem clostilt is.

Milyen az első nőgyógyászati vizsgálat?

Most fogok el?ször n?gyógyászhoz menni és tudni szeretném, hogy igazából mire számítsak?? Normális válaszokat szeretnék kérni a hülyeségekkel kíméljetek.

Legjobb válasz: Mondd el, hogy most vagy elõször, azt is ha szûz vagy még. Esetleg viheted anyukádat, ha ez megnyugtat, ez egyáltalán nem ciki. Deréktól lefele kell levetkõzni. Van aki ezért jobban szeret szoknyában menni, hogy ne kis pólóban, alul semmi kelljen az öltözõbõl oda sétálni az orvos asztalához, hanem szoknyában, ami alól persze le kell venni a fehérnemût. Az orvos az asztalánál megkérdez tõled pár dolgot, majd át kell majd ülni kezelõ székre. Van ahol elõször beszélget, aztán kell vetkõzni, de az állami rendelõkben elõször vetkõzöl, aztán mész az orvoshoz. Elsõ alkalommal, az is lehet, hogy csak tapintással vizsgál (kivül-belül). Hosszú kilégzéssel tudsz lazítani, ha erre kérne.

Mondd el, hogy most vagy elõször, azt is ha szûz vagy még. Esetleg viheted anyukádat, ha ez megnyugtat, ez egyáltalán nem ciki. Deréktól lefele kell levetkõzni. Van aki ezért jobban szeret szoknyában menni, hogy ne kis pólóban, alul semmi kelljen az öltözõbõl oda sétálni az orvos asztalához, hanem szoknyában, ami alól persze le kell venni a fehérnemût. Az orvos az asztalánál megkérdez tõled pár dolgot, majd át kell majd ülni kezelõ székre. Van ahol elõször beszélget, aztán kell vetkõzni, de az állami rendelõkben elõször vetkõzöl, aztán mész az orvoshoz. Elsõ alkalommal, az is lehet, hogy csak tapintással vizsgál (kivül-belül). Hosszú kilégzéssel tudsz lazítani, ha erre kérne.
Amúgy semmi komoly nem lesz, csak bekísérnek egy szobába, aztán egy nõgyógyász megmondja, hogy tedd szét a lábaidat, azokat pedig felteszi egy ilyen állvány cuccra, aztán elkezd kutatni a vaginádban, ennyi.
A kérdező hozzászólása: hát csak gyogyszer íratásra mennék
Szia! Semmi az egész! Ha nem vagy már szûz, akkor meg pláne semmi! Lélegezz mélyeket és kb. 2 perc az egész meztelenkedés... nevetni fogsz utólag, hogy ennyi volt?
Figyelj nem mindegy hogy sima vizsgálatra mész, vagy rákszûrésre, mert én is megnéztem az ide küldött linket és azt a fém eszközt rák szûrésnél használják, nálam sima vizsgálatnál ilyet nem csináltak.
A kérdező hozzászólása: 18 vagyok
hány éves v?
A kérdező hozzászólása: rendben nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)
Hát fájdalom ellen: ha vagy annyira talpra esett mondd nyugodtan az orvosnak, hogy ha lehet a legkisebb eszközt használja (van több méret), ha nem csak kézzel vizsgál. És akkor jön a hosszú kilégzés a lazításhoz, amikor felhelyezi az eszközt majd ismét hosszú kilégzés, amikor kinyitja. Van rá esély, hogy nem fog fájni!! :-)
A kérdező hozzászólása: Minden képen anyukámal fogok elmenni. :) És már nem vagyok szüz . Csak kicsit félek hogy fájni fog :S Köszönöm szépen a válaszokat :)
Én amikor gyógyszert írattam meg se vizsgáltak, szóval doki függõ ez is.

Milyen az az OC vizsgálat?

n?gyógyászati leletre volt irva és kiváncsi lennék.

Legjobb válasz: Onkocytológia (méhnyakrák szûrés). Egy fésûs végû pálcikával a méhnyakról kenetet vesznek, elküldik vizsgálatra. 10 nap múlva megjön az eredmény. P2-P3-P4 -es lehet. Igen fontos vizsgálat nõknél a méhnyakrák idõben történõ felfedezése miatt.

Onkocytológia (méhnyakrák szûrés). Egy fésûs végû pálcikával a méhnyakról kenetet vesznek, elküldik vizsgálatra. 10 nap múlva megjön az eredmény. P2-P3-P4 -es lehet. Igen fontos vizsgálat nõknél a méhnyakrák idõben történõ felfedezése miatt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!