Találatok a következő kifejezésre: Milyen az vizsgálat, vérvétel, (6 db)

24 hetesen milyen az a cukor vizsgálat vérvétellel? Hogy müködik?

Legjobb válasz: Nálunk 26 hetesen van. Vagy simán, reggeli után 1 órával vesznek tõled vért, vagy terheléses cukrot néznek. Ilyenkor éhgyomri vérvétel után megiszol egy tömény cukros löttyöt, és 2 óra múlva újra vért vesznek. Persze a 2 óra leteltéig semmit nem ehetsz, ihatsz.

Nálunk 26 hetesen van. Vagy simán, reggeli után 1 órával vesznek tõled vért, vagy terheléses cukrot néznek. Ilyenkor éhgyomri vérvétel után megiszol egy tömény cukros löttyöt, és 2 óra múlva újra vért vesznek. Persze a 2 óra leteltéig semmit nem ehetsz, ihatsz.
Én úgy tudom hogy vesznek vért utána megitatnak veled valami löttyöt és 2 vagy 3 óránként megint vesznek vért de nem tudom pontosan én sem!
Nálunk éhgyomorra veszik le a vért ezután itatnak cukros löttyöt/cukorport nekünk kell vinni amit gyógyszertárban lehet kapni 200Ft/.Ezután 1óra múlva vérvétel majd megint 1 óra múlva vérvétel.Szóval összesen 3szor vesznek vért és másnapra van eredmény. 8 hetes kislány anyukája
itt is úgy van, hogy bemész éhgyomorral, leveszik a vért, utána 5 perc alatt kell meginnod ha jól emlékszem 75 gr glükózt vízben feloldva. itt lehet vinni citromot, azzal egy picit jobb. majd kiülsz, vársz 2 órát és leveszik a vért újból. közben nem lehet se enni, se inni, se elmenni.
Ahány ház annyi szokás :( Nekem ez már a harmadik terhességem és bár ugyanoda járok/jártam minden esetben, mindegyik más volt. 1. 24. hét környékén vérvétel, cukorszirup (citromlével), két óra múlva ismét vérvétel 2. 10. és a 24. hét környékén, éhgyomri vérvétel, mindkét esetben 2 dl tej + zsemle elfogyasztása után két órával szintén vérvétel. 3. 10. hét (még csak itt tartok) éhgyomri vérvétel, 2 dl tej + zsemle elfogyasztása után egy órával vérvétel.
Pont ma voltam. Éhgyomros vérvétel, megiszod a lötyit rá 1 órára visszamész leveszik és 1órára rá megint! Másnap kész az eredmény! Ne olyan szörnyû mint ahogy mondják. Viszel citromot és mintha limonádét innál! Én nagyon szomjas voltam és még ízlett is :)
Nálunk is úgy volt 3 éve, hogy éhgyomorra vérvétel, lötyi ivás majd 2 óra múlva megint vérvétel. Most még nem voltam de ugyanoda megyek szerintem ugyanez lesz a menetrend. Nem tudom miért nem lehet a reggelizõs módszert használni a kismamáknál, miért kell ilyen drasztikusan csinálni?! A múltkor is rosszul lettem a 2 óra alatt.

Milyen az a vizsgálat, vérvétel, amellyel kiszűrik a rendellenességeket? Hol végzik, és mennyibe kerül? Mikor lehet elvégezni?

Legjobb válasz: Amit az elõttem szóló leírt az a kötelezõ. Viszont: Ajánlom figyelmedbe pesten az Istenhegyi magánkórházat, ott is végeznek down kór szûrést sok mindennek kiegészítve.Alegjobb idõpont a 12. hét, ott is történik majd egy tarkóredõ mérés errõl kapsz dvd-t is utána vesznek vért és 1.5 óra múlva meg van az eredemény.Hogyha rossz az eredmény akkor muszály menni amnioncentézisre.28.000. ft volt a vizsgálat, és ebben benne van az is, hogy a 16. hétnél vesznek még vért ingyen, hogyha szeretnéd.Nekem annyira jó lett, hogy nem mentem vissza, nagyon ajánlom mert hatalmas nyugalom került rám.Azért az istenhegyi a legjobb, mert ott helybe végeznek minden vizsgálatopt, máshonnan meg még el kell juttatni a mintát oda az aistenhegyibe. Hogyha meghaladtad a 12. hetet akkor nem tudsz kombinált tesztet csináltatni, de még mindig van integrált teszt stb...keress rá a googleben.

Amit az elõttem szóló leírt az a kötelezõ. Viszont: Ajánlom figyelmedbe pesten az Istenhegyi magánkórházat, ott is végeznek down kór szûrést sok mindennek kiegészítve.Alegjobb idõpont a 12. hét, ott is történik majd egy tarkóredõ mérés errõl kapsz dvd-t is utána vesznek vért és 1.5 óra múlva meg van az eredemény.Hogyha rossz az eredmény akkor muszály menni amnioncentézisre.28.000. ft volt a vizsgálat, és ebben benne van az is, hogy a 16. hétnél vesznek még vért ingyen, hogyha szeretnéd.Nekem annyira jó lett, hogy nem mentem vissza, nagyon ajánlom mert hatalmas nyugalom került rám.Azért az istenhegyi a legjobb, mert ott helybe végeznek minden vizsgálatopt, máshonnan meg még el kell juttatni a mintát oda az aistenhegyibe. Hogyha meghaladtad a 12. hetet akkor nem tudsz kombinált tesztet csináltatni, de még mindig van integrált teszt stb...keress rá a googleben.
Én a négyes tesztet csináltattam meg a 16.héten, ebben AFP és Down szûrés is volt (15e Ft volt). De lehet még csináltatni ezeket: tripla teszt 16.héten (9e Ft), kombinált teszt a 12.héten (19e Ft), integrált teszt 12.héten (25e Ft). Én a III.ker.-ben voltam, de van Dunakszin is rendelõjük: http://www.hepinet.hu
Szia Sajnos vérvétellel tudják megállapítani és gyógszert kell szedni
A pajzsmirigy alul-, vagy túlmûködése igen komoly egészségügyi probléma. Bármelyik is jelentkezik, vagy a gyanúja felmerül, akkor elõször a kezelõ orvoshoz kell menni, majd õ adja a beutalót szakrendelésre. Amennyiben megállapítják, hogy valóban pajzsmirigy-probléma áll fenn, akkor kb. egy hetes kórház, amíg beállítják a szükséges gyógyszerek megfelelõ adagját stb. Nem hiszem, hogy vény nélkül erre bármelyik gyógyszertárban adnának valamit. Ez sokkal komolyabb probléma annál, hogy házilag kezd el akármit szedni!
A kérdező hozzászólása: Van ennek valami látható vagy érzélelhetõ tünete a hízáson kívül?
18, 50-es vagyok! Egyik ismerõsöm azt vette észre, hogy változatlan táplálkozási szokások és mennyiség mellett, de fogyni kezdett. Tehát õ is a kezelõ-orvosához ment elõször, az küldte további vizsgálatokra. (Ezért lettem ebben a témában "ilyen okos", mert elmesélte az esetét, és amíg fel nem gyógyult, többször is beszélgettünk telefonon)


vérvétel mindenképp kell. ha rendszertelen a ciklus akkor ninmcs peteérés sem. akkor clostit fog felirni
Szia! Nálam is néztek hormonokat. Vérvételre kellett mennem, éhgyomorra. Az egyik hormont a 10-12. napon nézik, a progesteront a 22. napon /ha 28 napos ciklusod van/.

Tisztelt Főorvos Ùr! Milyen vizsgálattal végzik a HPV vírus tipizálását, ill. kivizsgálását? Vérvétellel, vagy egyéb úton? Mennyi idő alatt készül el az eredmény? Segítségét előre is köszönöm! Pné

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A HPV-meghatározást a méhnyakból vett keneten végzik (a mintát speciális központba kell továbbítani, ezt minden szakorvos tudja), az eredményt pedig általában 3-4 hét elteltével kaphatja kézhez. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A HPV-meghatározást a méhnyakból vett keneten végzik (a mintát speciális központba kell továbbítani, ezt minden szakorvos tudja), az eredményt pedig általában 3-4 hét elteltével kaphatja kézhez. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Ùr! Milyen vizsgálattal végzik a HPV vírus tipizálását, ill. kivizsgálását? Vérvétellel, vagy egyéb úton? Mennyi idő alatt készül el az eredmény? Segítségét előre is köszönöm! Pné

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A HPV-meghatározást a méhnyakból vett keneten végzik (a mintát speciális központba kell továbbítani, ezt minden szakorvos tudja), az eredményt pedig általában 3-4 hét elteltével kaphatja kézhez. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A HPV-meghatározást a méhnyakból vett keneten végzik (a mintát speciális központba kell továbbítani, ezt minden szakorvos tudja), az eredményt pedig általában 3-4 hét elteltével kaphatja kézhez. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!