Találatok a következő kifejezésre: Milyen az viszony (53 db)

Milyen a viszonyod az ikertestvéreddel?

Volt itt már pár testvéres kérdés (sajnos sok negatívumot olvastam :S), és arra gondoltam, kicsit utánakérdezek, hogy az ikertestvéreknek milyen a viszonyuk.

Legjobb válasz: Nem nekem van ikertesóm, hanem a férjemnek. Ha a sógornõmmel nem szerveznénk idõnként találkozókat, hónapok telnének el úgy, hogy keresnék egymást. Sosem volt közöttük jótestvéri viszony.

Nem nekem van ikertesóm, hanem a férjemnek. Ha a sógornõmmel nem szerveznénk idõnként találkozókat, hónapok telnének el úgy, hogy keresnék egymást. Sosem volt közöttük jótestvéri viszony.
Szuper imádom mindenben számíthatok rá
nagyon jó
régen sokat veszekedtünk, de mostmár nagyon jóban vagyunk, mindenben segítünk a másiknak :)

4, 5 - 5 éves kislányotok hogy jön ki az apukájával, milyen a viszonyuk?

Legjobb válasz: nálunk 5 éves a lányom és hatalmas szerelem van köztük.Lányom ugy tekint az apjára,mint ha õ lenne az isten.Kérdezték tõle az oviba ki a szerelme és azt mondta az apukája:))

nálunk 5 éves a lányom és hatalmas szerelem van köztük.Lányom ugy tekint az apjára, mint ha õ lenne az isten.Kérdezték tõle az oviba ki a szerelme és azt mondta az apukája:) )
Nálunk apa az isten. 4, 5 és 1 évesek a lányok. Ahogy nõtt a nagy úgy lett egyre apásabb, a kicsit elnézve õ még "rosszabb" lesz. A férjem sajnos még csak most barátkozik a nem szóval, eddig hiába mondtam hogy ne hagyjon mindent rá, de én volt a házisárkány mindkettõ szemében. Na most már látja hogy valamit elrontott. Ezért vannak sértõdések a lányomnál, szóval most érdekes a viszonyuk:)
Nagyon jó a viszonyuk, szerintem jobban tiszteli mint engem, és hallgat is rá. Azokon a napokon amikor dolgozom, apa ébreszti, öltözteti, fésüli, oviba viszi. Engedékenyebb, de egyben szigorúbb is mint én. Többet játszik (babázik, legozik, stb) a férjem mint én. Az esti mese az egyetlen dolog, amit jobban szeret ha én csinálok :) A lányom 4, 5 éves.

Nemhez kötötten öröklődik a szintévesztés és a vérzékenység, melyik ivari kromoszómában lokalizálódik az allél, és milyen dominancia-viszony jellemzi? Lehet e egészséges fiú és lány gyermeke egy egészséges anyának és vérzékeny apának?

Legjobb válasz: a színtévesztést nem tudom, de a vérzékenység az az X kromoszóma hibája. vérzékeny csak fiú lehet, mert nõnél vagy csak az egyik X kromoszóma sérült és akkor hordozó ugyan, de egészséges, mert akkor a másikban benne van a gén ami kell, vagy mindkettõ sérült, de akkor életképtelen a magzat, ki sem fejlõdik. egészséges anyának és vérzékeny apának csak egészséges gyerekei vannak, mert a fiú utód nem tud sérült X kromoszómát örökölni (az apjától a Y-t kapja), a lány utód, viszont az egyik X-et az anyától kapja, tehát egészséges lesz, viszont hordozó, fiú gyerekei betegek lesznek.

a színtévesztést nem tudom, de a vérzékenység az az X kromoszóma hibája. vérzékeny csak fiú lehet, mert nõnél vagy csak az egyik X kromoszóma sérült és akkor hordozó ugyan, de egészséges, mert akkor a másikban benne van a gén ami kell, vagy mindkettõ sérült, de akkor életképtelen a magzat, ki sem fejlõdik. egészséges anyának és vérzékeny apának csak egészséges gyerekei vannak, mert a fiú utód nem tud sérült X kromoszómát örökölni (az apjától a Y-t kapja), a lány utód, viszont az egyik X-et az anyától kapja, tehát egészséges lesz, viszont hordozó, fiú gyerekei betegek lesznek.
bocsi elírtam, az utolsó tagmondatot fiú gyerekei betegek lehetnek.
Léteznek vérzékeny lányok, de nagyon ritkák (és csak vérzékeny apától születhet ilyen). Nem feltétlenül pusztulnak el magzatként, viszont általában súlyos a betegségük.
Nemcsak a hemofília okozhat vérzékenységet, de a tankönyvek errõl nem tudnak. Az A és a B típusú hemofília az X kromoszómán öröklõdik, recesszívnek tekintett öröklésmenettel. A hemofíliás apa és az egészséges anya minden fia egészséges lesz, és az összes lánya hordozó. A hemofíliás apa és a hemofíliát hordozó anya fia 50%-os valószínûséggel lesz egészséges, és 50%-os valószínûséggel lesz beteg lánya 50%-os valószínûséggel hordozó lesz 50%-nál egy kicsit kisebb valószínûséggel belehal a betegségbe és egy nagyon kis valószínûséggel túléli, de beteg lesz; az orvosi krónikák két ilyen nõrõl tudnak. A betegségük nem érintette a havi vérzést. A színtévesztés hasonló, de ott nincsenek letális allélok.

Franciaországban, Spanyolországban milyen a viszony az arabok, a fekete afrikaiak és a cigányok között?

Szeretik egymást, keverednek, testvérként, sorstársként tekintenek egymásra vagy õk is rasszisták, távolságtartók, elkülönülnek egymástól?

Legjobb válasz: Szerintem nem igazán csípik egymást....Ahogyan szintén nem komálták az Egyesült Államok bevándorlói sem egymást. Egyébként az arabok Afrika államaiban is lenézik a feketéket...A cigányokról meg ne is beszéljünk.

Szerintem nem igazán csípik egymást....Ahogyan szintén nem komálták az Egyesült Államok bevándorlói sem egymást. Egyébként az arabok Afrika államaiban is lenézik a feketéket...A cigányokról meg ne is beszéljünk.
A muszlimok nem csípik a négereket, azt tudom.
A kérdező hozzászólása: És a cigányokkal milyen a viszony? Például hallottam, hogy Németországban a törökök is utálják õket.
A törökök persze, hogy utálják õket, mivel Törökországban is élnek cigányok és ott sem tudnak viselkedni.
A kérdező hozzászólása: Franciaországban és Spanyolországban is él 0, 6-0, 6 millió cigány.
de mi az a hatszázezer ember Spanyolország 48milliós és Franciaország 66milliós népességéhez képest? Spanyolországban ez 1% az össznépességbõl, Franciaországban pedig 0, 9% (kevesebb, mint egy százalék!) Ráadásul Franciaország és spanyolország cigányai fõként Romániából, Magyarországról, Bulgáriûból koldulni járó romák, akik hazajárnak havonta, vagy kimennek egy évre koldulni és végleg hazamennek. A cigányság Szlovákiára, Magyarországra, Romániára és Bulgáriára jellemzõ. Ezekben az országokban mindenhol meghaladja arányuk a 10%.ot. Üdv :)
Az a 10% csak 5% itthon.

New Jerseyben, Piscatawayben kb. mennyit keres egy takarítónő? Valamint milyen az időjárási viszonyok?

Legjobb válasz: minimálbért. azaz bruttó 7.25/óra. Ami nem mellesleg rohadt kevés, ismerve a magas lakhatási költségeket. takarítóként idejönni nem éri meg.

minimálbért. azaz bruttó 7.25/óra. Ami nem mellesleg rohadt kevés, ismerve a magas lakhatási költségeket. takarítóként idejönni nem éri meg.
"minimálbért" Vagy még annyit sem, köszönhetõen annak, hogy ezeket a munkákat sokszor illegális munkásokkal ven feltötve. A mexikóiaknak már ez kész vagyon.
Hagyjad már! New Yorkban élek és itt egy átlag fekete munkás lengyel/magyar/szerb akármilyen kelet-európai 10-15$-t kap illegálisan (ismerõseimrõl beszélek ;) szóval biztos forrás... ) New Jersey-Lakewood: ottani ismerõsöm zsidóknál takarít 10$/hour. hagyjuk már a minimálbért meg az emberek elrettentését!!! Aki elvállal 7$-ért melót, az meg is érdemli. Már bocsi ;)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :)

Milyen a viszonyod az unokatestvéreiddel?

Nekem összesen 7 van, ebb?l 2-vel olyan a kapcsolatom, mintha a testvéreim lennének, és a másik 5 is nagyon közel áll hozzám, csak ?k már id?sebbek (már nagykorúak voltak, amikor megszülettem), mint én. Bármikor fordulhatok hozzájuk, sokat beszélgetünk, legalább 3 havonta összejárunk , valahogy összehozzuk a találkákat. 2 másodunokatestvéremmel is nagyon jóba vagyok, ?k csak pár évvel id?sebbek, mint én, sokat játszottunk együtt gyerekkorunkban. Ezzel szemben a párom kb. 10 éve látta az unokatestvéreit, nem is beszél velük és igazából semmilyen kapcsolat nincs köztük, szinte idegenek egymásnak.

Legjobb válasz: Mi annyi részre szakadtunk,ahányan vagyunk.Próbáltam néhányukkal felvenni a kapcsolatot,de nem voltak valami nyitottak.Ez van,sose futok olyan vonat után,ami úgysem vár meg.

Mi annyi részre szakadtunk, ahányan vagyunk.Próbáltam néhányukkal felvenni a kapcsolatot, de nem voltak valami nyitottak.Ez van, sose futok olyan vonat után, ami úgysem vár meg.
Úgy mint az elsõ válaszolónál. Én is próbáltam velük tartani a kapcsolatot, de nem igazán voltak partnerek benne, pedig szerettem volna. Hát ez van, elfogadtam éli mindenki a saját életét.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom.. :( Nekem ez nagyon furcsa, hogy nem tartjátok a kapcsolatot...
Mind lányok és fiatalabbak nálam. Nem tartjuk a kapcsolatot egyáltalán. Talán 10 éve találkoztunk utoljára. Önszántunkból soha.
Én sem tartom a kapcsolatot az unokatesóimmal. Mikor kicsik voltunk és a nagy család összejárt, addig jó volt minden, majd mindenki ment középiskolába/egyetemre és szétváltak útjaink. Egy ideig próbálkoztam, beszélgettünk.. de nem igazán ment. Mostanában a legtöbb köszönni sem tud, úgy megy el mellettem (és a testvéreim mellett) mintha nem is ismerne.
Fúú..rengeteg unokatesóm van...de egyikkel sem tartjuk a kapcsolatot. A héten próbáltam A SZOMSZÉD UNOKATESÓMMAL találkozni..vagy beszélni de szinte itthon sincs..mondta a héten átjön de sose ér rá..Én feladtam.. Eddig próbálkoztam már hidegen hagy..Ha ennyibe vesznek..régen szétválaszthatatlanok voltunk..de jött mindegyikünknek kapcsolat és külön válltak útjaink. Õk nem keresnek..én próbáltam összehozni egy közös talit..de mindegyik vissza mondta..
7en vagyunk unokatesók, nekem 5 van. Az unokahúgommal volt a legjobb a kapcsolatom, imádtuk egymást. Minden nap beszéltünk, 2 naponta taliztunk. Aztán 5 hónapja olyan dolgokat tudtam meg róla amit soha nem gondoltam volna. Csúnyán hátba támadott és ott fúr, ahol tud. El sem tudtam képzelni az életemet nélküle. Most meg itt vagyok, elvesztettem a legjobb barátnõmet. Egyébként az összes unokatestvér haragszik rá... Azóta az unokanõvéremmel vagyok jóban, õ mindig jön látogatni. :)
5 unokatestvérem van. Meg lennék lõve, ha most hirtelen elõ kellene keresnem õket valahonnan. Nem tudok egyetlen telefonszámot vagy címet sem, de 1-rõl legalább azt biztosan tudom, milyen városban lakik. Szóval, ezt nem nevezném semmilyen kapcsolatnak. Tudok a létezésükrõl.
Nekem is 7unokatesom van, mindegyik fiatalabb nálam, a legidõsebbnéls is 7évvel idõsebb vagyok. Nagyon szeretem õket, és õk is engem, 3mal hetente találkozunk, a többiekkel sajnos csak havonta. De tudják, hogy bármikor számíthatnak rám, ha megyek, mindenki a nyakamba ugrik, ha indulok haza, mindenki szomorú. Imádom õket!!:) 18L

A Sátán szereti Jézust? Vagy milyen a viszonyuk az ő szemszögéből?

Legjobb válasz: A keresztények úgy felelnek erre, hogy: nem. Gyûlöl, mint minden mást.

A keresztények úgy felelnek erre, hogy: nem. Gyûlöl, mint minden mást.
Tegnap fordított kérdés volt, Jézus szereti-e a Sátánt. Ha Sátán szereti Jézust akkor miért száll vele szembe? Hánnyszor segített volna Jézusnak? Miért bántja? Elég érdekes lenne, ha így fejezi ki a szeretetét.
a sátán minden keresztény nézetben szerepel?
Amikor el akarja pusztítani? Viccelsz?? Mellesleg az a semmirekellõ taszította ki a paradicsomból. Persze hogy vissza akar vágni. És bosszúja erõsebb lesz még az isten és minden keresztény nyivákolásánál is. Gyõzni fogunk. AVE SATANAS!!!
A kérdező hozzászólása: ??? Elmagyaráznád?
Sátán és Jézus: egy kör Jézus volt a Halak-szerinti Messiás, a Sátán (lesz) a Szûz-szerinti, Vízöntõ-kori Messiás a Halakban legtöbb a lélek (melegség), a Szûzben a legtöbb a Jég (lélektelenség)
Éljen Jehova! Éljen a Sátán! :-)
Testvérek. Mindkettõ csillaga a fényes hajnali csillag (a Vénusz).
Bocs, hogy nem ide tartozik, és h-lye kérdés, de vajon a Sátánnak meg a többi ördögnek van hobbija, szeretnek kocsikázni, vagy bulizni? :) Tudom, hogy vicces, de végül is õ találta fel a disco-t is, nem, vagy úgymond az az õ terepük.
Nem vagyok hívõ, de a sátán nem azért lázadt fel Isten ellen, mert nem szerette ahogy a dolgok mennek?
Sátán nem szereti a názáretit....mivel csupán a kereszténység kitalált karaktere. A názáreti nem létezik úgy mint egy személy, csak egy hatalomvágy céljából kitalált mese. Sátán az Igazi Teremtõnk. Éljen Enki!

Csajok! Anti-anyós klub? (Egy kérdésben volt így írva! ) Kinek milyen a viszonya az anyósával, mióta megszületett a baba? És a sógorokkal, sógornőkkel? Egy könyvhöz gyűjtenék ötleteket, köszi ha írtok!

Milyen a (v)iszonyotok? Jó/rossz, esetleg nagyon kirívó esetek, amikor anyós (vagy a család bármely tagja) olyan dolgot tett vagy mondott, ami nagyon kicsapta a biztosítékot? Egy könyvet szeretnék írni a témában, afféle levélgyűjtemény formában, és nagyon érdekelne, hogy TI mit mondanátok, írnátok anyósotoknak egy üzenetben - amikor borítanátok minden sérelmet, amikor nem lenne tabu! (Természetesen a történetek nem kerülnének bele a könyvbe, csak ötleteket gyűjtök, hogy milyen pontokat fogalmazhatnék meg!) Előre is köszönöm annak, aki válaszol!

Legjobb válasz: Férjem Édesanyja meghalt én nem is ismertem. Sajnálom, nagyon.

Férjem Édesanyja meghalt én nem is ismertem. Sajnálom, nagyon.
Szia! Nem vagyok anyósom nagy rajongója, legszívesebben a föld alatt látnám már, úgy 5 méterre. :) Õ az én saját házi sárkányom! Több eset is van, bár nem velünk történt, hanem sógornõm gyerekeivel, de érdemes leírnom. 1. Elmentek nyáron a Balatonra a gyerekekkel fürdeni, (anyós, após 2 gyerek, 6-7 évesek). Mondtam neki vigye el a 20 faktoros naptejem, le ne égjenek a gyerekek, nem vitte, a két gyerek vállát hólyagosra! égette a nap. 2. Benta pataknál játszottak, a kisebbik gyerek beleesett, szandálját is elhagyta. No komment... 3. (ez már velünk volt) Haza hoztuk a kisfiúnkat a kórházból, és 1 hónapig hallgattam, hogy nem jó a tejem, adjak a gyereknek tápszert, mert éhen hal (anyámat, nagyanyámat, mindenkit ezzel szított ellenem). Nem tudom ezt honnan vette. A fiam 4. hónapra megduplázta a súlyát, okos, értelmes, kiegyensúlyozott, nyugodt kis baba... 8 hónapos, de még mindig napi 3* szopik... Állandóan mindenben okoskodik. De már megtanultam, egyik fülemen be, másikon ki. Szóval csak egy bajom van, de az nagy, az pedig, hogy lélegzik.
Sajnos nem ismertem anyósomat, mert fiatalon meghalt. Apósommal élünk egy fedél alatt. Nem szól bele, hogy hogyan nevelem a gyereket, általában. Viszont a férjem testvérei...... Huh, õk aztán rendesen verik a biztosítékot. 20 feletti gyerekeik vannak, anyósom rengeteget segített nekik, míg élt. Amikor átjönnek, mást sem tudnak, mint fikázni, hogy nincs mindig minden élére állítva, kitakarítva. 3 éves a fiam és nem igazán szeret pakolni maga után. Mikor pólyás volt a fiam, akkoris csak okoskodni tudtak, segíteni azt nem. Azt nem látták, hogy éjjel 3szor keltem fel és fejtem, majd odaadtam üvegben a kicsinek a tejet. Nem látták, milyen hulla vagyok. Csak azt, hogy nem fõztem, ha fõztem, akkor nem volt elmosogatva. Most várom a második babát, de tudom jól, ugyanez lesz a helyzet. És az a legnagyobb bajom, hogy nem tudom leszarni a véleményüket. Pedig sokkal nyugodtabb lenne a terhességem is, meg utána is. 16hkm
Apósomról nem írtam, mert annyira bele voltam merülve anyósba! Após egy angyal!! -el váltak, az okát pontosan nem tudom, pletyka az van, ki tudja igaz e, így azt nem írom le. Akkor kereste jobban a Páromat, amikor én és a kis pocaklakó képbe kerültünk. Azóta Apa igazán és nem csak Papa!! Õ sem itt lakott, de Õ a városba költözött! Apósom az az ember, akire számíthat mindig az ember. Persze, Õ is tud fene okos lenni, ami néha idegesít, de nem szólok semmit, mert nagyszerû ember!!! Nagyon szeretjük!! :-) Néha a pohár fenekére néz, és esetenként úgy jön hozzánk (nyugdíjkor) , amitõl a falra mászom gondolatban, de ezt leszámítva tényleg nem tudok semmi rosszat írni!! Ja, képes olyan dolgokon megsértõdni, megharagudni! Volt, hogy semmi köze nem volt egy dologhoz, szóváltásba-nem kiabáltunk, nem veszekedtünk!!- kerültem a Párommal, erre Após fogta magát és 2 hétig nem is jött. Õ elvisel engem, én meg szeretem és tisztelem Õt!! :-) A világ legjobb Apósa címét- ha lenne ilyen, Õ vinné haza!! Üdv:3 lányos
Anyósom meghalt. Mikor összejöttem a férjemmel, beteg lett, és rá másfél évre meghalt. Elég tudálékos asszony volt, hasonlított rám természetileg. Csíptük egymást, úgyhogy nagyon sajnálom, hogy nem élheti meg az unokája születését. (szeptemberben fog születni) Viszont apósom túltesz 10 kotnyeles anyóson is. Mindenbe bele akar szólni. Férjemnek volt hogy ebédet vitt a munkahelyére mert õ úgy gondolta h biztos éhes, holott a férjem szólt neki h én fõztem. De ez hidegen hagyja. Persze ez apróságnak tûnik, de idegesítõ. Lakásfelújításkor minden áron azt akarta, hogy úgy legyen ahogy õ eltervezte. Hát ne úgy lett :) . Kiharcoltam nagy nehezen. Férjem nagyon jószívû ember, és nem szól az apjára, nehogy megbántsa. Én meg felhúzom magam, majd pár órával késõbb lenyugszom és elfelejtem. Kíváncsi leszek mi lesz ha megszületik az unokája... Sógorommal semmi gondom nincs. Messze él tõlünk. Mindig is rendes volt velem. Sose szólt bele semmibe.

Milyen az az időjárási viszony, amikor nem viszed ki a gyermekedet? És hány foknál?

Legjobb válasz: Ha minusz 15 foknál hidegebb van, hóviharral meg erös széllel. Egyébként minden nap kinn vagyunk több órát - és gyakorlatilag a születésük óta. "Kellemetlen" melekhatások: se a gyerekek, se mi nem vagyunk soha betegek, se influenza, se megfázás.

Ha minusz 15 foknál hidegebb van, hóviharral meg erös széllel. Egyébként minden nap kinn vagyunk több órát - és gyakorlatilag a születésük óta. "Kellemetlen" melekhatások: se a gyerekek, se mi nem vagyunk soha betegek, se influenza, se megfázás.
- 10 fok alatt már nem viszem ki, csak ha muszáj menni valahova. Illetve erõs szél viharos idõben nem megyünk semerre.
Én pont ma beszéltem errõl a védõnével. A fiam 6 hós, azt mondta -2-ig aludhat kint akár jó sokáig. A nagylányom 3 éves, õt -5 ig simán kiviszem, utána is én fázok, õ nem. Bár most vettem magamnak is egy sígatyát, az idén nem fogok én sem már fagyoskodni.
Muszáj kivinni, különben teljesen kifordul magából. Ha rossz idõ van, mondjuk nagyon fúj a szél, vagy esik, akkor maximum a teraszra megyünk, olyan 15-20 percre. De nem tehetem meg, hogy nem viszem ki. Télen szerintem mínusz 10 fokig biztosan kiviszem. Van overál, bundazsák, szóval fázni nem fog. Nyilván viharos szélnél a teraszra sem megyünk, annyira azért nem védett.
Ködös, párás, szutykos idõben nem megyünk ki. S akkor sem ha nagy szél van (lányomnak nagyon érzékeny a bõre, és ha kenem ezerrel akkor is kirepedezik). Fokot nem szoktam nézni. A lényeg, hogy ne legyen undorító az idõjárás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!