Találatok a következő kifejezésre: Milyen az viszony (52 db)

Milyen a viszonyod az ikertestvéreddel?

Volt itt már pár testvéres kérdés (sajnos sok negatívumot olvastam :S), és arra gondoltam, kicsit utánakérdezek, hogy az ikertestvéreknek milyen a viszonyuk.

Legjobb válasz: Nem nekem van ikertesóm, hanem a férjemnek. Ha a sógornõmmel nem szerveznénk idõnként találkozókat, hónapok telnének el úgy, hogy keresnék egymást. Sosem volt közöttük jótestvéri viszony.

Nem nekem van ikertesóm, hanem a férjemnek. Ha a sógornõmmel nem szerveznénk idõnként találkozókat, hónapok telnének el úgy, hogy keresnék egymást. Sosem volt közöttük jótestvéri viszony.
Szuper imádom mindenben számíthatok rá
nagyon jó
régen sokat veszekedtünk, de mostmár nagyon jóban vagyunk, mindenben segítünk a másiknak :)

4, 5 - 5 éves kislányotok hogy jön ki az apukájával, milyen a viszonyuk?

Legjobb válasz: nálunk 5 éves a lányom és hatalmas szerelem van köztük.Lányom ugy tekint az apjára,mint ha õ lenne az isten.Kérdezték tõle az oviba ki a szerelme és azt mondta az apukája:))

nálunk 5 éves a lányom és hatalmas szerelem van köztük.Lányom ugy tekint az apjára, mint ha õ lenne az isten.Kérdezték tõle az oviba ki a szerelme és azt mondta az apukája:) )
Nálunk apa az isten. 4, 5 és 1 évesek a lányok. Ahogy nõtt a nagy úgy lett egyre apásabb, a kicsit elnézve õ még "rosszabb" lesz. A férjem sajnos még csak most barátkozik a nem szóval, eddig hiába mondtam hogy ne hagyjon mindent rá, de én volt a házisárkány mindkettõ szemében. Na most már látja hogy valamit elrontott. Ezért vannak sértõdések a lányomnál, szóval most érdekes a viszonyuk:)
Nagyon jó a viszonyuk, szerintem jobban tiszteli mint engem, és hallgat is rá. Azokon a napokon amikor dolgozom, apa ébreszti, öltözteti, fésüli, oviba viszi. Engedékenyebb, de egyben szigorúbb is mint én. Többet játszik (babázik, legozik, stb) a férjem mint én. Az esti mese az egyetlen dolog, amit jobban szeret ha én csinálok :) A lányom 4, 5 éves.

Nemhez kötötten öröklődik a szintévesztés és a vérzékenység, melyik ivari kromoszómában lokalizálódik az allél, és milyen dominancia-viszony jellemzi? Lehet e egészséges fiú és lány gyermeke egy egészséges anyának és vérzékeny apának?

Legjobb válasz: a színtévesztést nem tudom, de a vérzékenység az az X kromoszóma hibája. vérzékeny csak fiú lehet, mert nõnél vagy csak az egyik X kromoszóma sérült és akkor hordozó ugyan, de egészséges, mert akkor a másikban benne van a gén ami kell, vagy mindkettõ sérült, de akkor életképtelen a magzat, ki sem fejlõdik. egészséges anyának és vérzékeny apának csak egészséges gyerekei vannak, mert a fiú utód nem tud sérült X kromoszómát örökölni (az apjától a Y-t kapja), a lány utód, viszont az egyik X-et az anyától kapja, tehát egészséges lesz, viszont hordozó, fiú gyerekei betegek lesznek.

a színtévesztést nem tudom, de a vérzékenység az az X kromoszóma hibája. vérzékeny csak fiú lehet, mert nõnél vagy csak az egyik X kromoszóma sérült és akkor hordozó ugyan, de egészséges, mert akkor a másikban benne van a gén ami kell, vagy mindkettõ sérült, de akkor életképtelen a magzat, ki sem fejlõdik. egészséges anyának és vérzékeny apának csak egészséges gyerekei vannak, mert a fiú utód nem tud sérült X kromoszómát örökölni (az apjától a Y-t kapja), a lány utód, viszont az egyik X-et az anyától kapja, tehát egészséges lesz, viszont hordozó, fiú gyerekei betegek lesznek.
bocsi elírtam, az utolsó tagmondatot fiú gyerekei betegek lehetnek.
Léteznek vérzékeny lányok, de nagyon ritkák (és csak vérzékeny apától születhet ilyen). Nem feltétlenül pusztulnak el magzatként, viszont általában súlyos a betegségük.
Nemcsak a hemofília okozhat vérzékenységet, de a tankönyvek errõl nem tudnak. Az A és a B típusú hemofília az X kromoszómán öröklõdik, recesszívnek tekintett öröklésmenettel. A hemofíliás apa és az egészséges anya minden fia egészséges lesz, és az összes lánya hordozó. A hemofíliás apa és a hemofíliát hordozó anya fia 50%-os valószínûséggel lesz egészséges, és 50%-os valószínûséggel lesz beteg lánya 50%-os valószínûséggel hordozó lesz 50%-nál egy kicsit kisebb valószínûséggel belehal a betegségbe és egy nagyon kis valószínûséggel túléli, de beteg lesz; az orvosi krónikák két ilyen nõrõl tudnak. A betegségük nem érintette a havi vérzést. A színtévesztés hasonló, de ott nincsenek letális allélok.

Milyen a viszony a vajdasági magyarok és az ottani szerbek között? Tényleg nem birja egymást a két népcsoport?

Legjobb válasz: Nem birja am de nagyon, Delvideken leneznek benunket a szerbek mert magyarok vagyunk, akkor a bacskai magyarok lenezik a banatiakat, az anyaorszagi magyarok lenezik a delvideki magyarokat, szoval itten nem a nemzetekel van a baj hanem az emberekel mert buta felfogasuk van, az emberi faj meg sokat kell fejlodjon hogy elerje azt a szintet hogy kepes legyen sajat magat megismerni.

Nem birja am de nagyon, Delvideken leneznek benunket a szerbek mert magyarok vagyunk, akkor a bacskai magyarok lenezik a banatiakat, az anyaorszagi magyarok lenezik a delvideki magyarokat, szoval itten nem a nemzetekel van a baj hanem az emberekel mert buta felfogasuk van, az emberi faj meg sokat kell fejlodjon hogy elerje azt a szintet hogy kepes legyen sajat magat megismerni.
Erre pontos, kielégitõ választ nem lehet adni.Valahol jobban "birják" egymást , van ahol kevésbé. Én ebbõl semmit sem veszek észre, vannak persze olyan esetek mikor beszólogatnak, de hát ilyen mindenhol van, sõt még nem is kell hogy különbség legyen a 2ember között. Vannak azért városok ahol durvább az eset, ott általában nemigen ajánlatos az ilyen esetekbe belegondolni, de a legtöbb helyen nem ilyen "túlfütött" a helyzet. Simán lehet a szerbekkel is barátkozni, rendes emberek, persze vannak köztük rosszakaró tuskók is, de ahogz már mondtam ilyen szerintem mindenhol van :) )) Amúgy Vajdaságban élek . Téged miért érdekel ez a téma ? :) 17/F
A kérdező hozzászólása: Csak kiváncsi vagyok...:)
ja és 21/F
Magyarkanizsan nincs semmi gond Zentan sem igazan hallom mi mindig verekedtunk 8.dikban hogy uff mi nagy "magyarok" vagyunk ok meg "szerbek" most meg egyutt tancolunk szerb zenere meg eddat hallgatnak...sok rasszista g*ci van az igaz.de ha Beogradtol delebbre lemesz akkor meg mar azt sem tudjak kik a magyarok ok olyat nem is lattak...csak ugyebar sok a rasszista :D Banatiakat nem is cseszegessuk csak neha :D de oket is szeretetbol :D nekunk Bacskaban volt egy banati baratunk aki idejart iskolaba mindig csesztettuk kicsit de vegul befogadtuk :D
http://srbija.blog.hu/2012/08/22/miert_nem_szeretik_a_szerbe.. Olvasd el, és sok mindenre rá fogsz jönni :)

Az lenne a kerdesem a csajokat kerdeznem hogy a ti parotoknaknak milyen a viszonya az exbaratnojevel es szerintetek mi a normalis?

Legjobb válasz: Az én barátom nem tartja vele/velük a kapcsolatot és szerintem jobb is ez így,néha összefutnak köszönnek egymásnak,de semmi több. Nekem az is normális,ha beszélnek,csak a tudtom nélkül ne találkozgassanak,tartsák telefonon a kapcsolatot,vagy neten keresztül,de annak pl.nem nagyon örülnék,ha személyesen és elég gyakran találkoznának.

Az én barátom nem tartja vele/velük a kapcsolatot és szerintem jobb is ez így, néha összefutnak köszönnek egymásnak, de semmi több. Nekem az is normális, ha beszélnek, csak a tudtom nélkül ne találkozgassanak, tartsák telefonon a kapcsolatot, vagy neten keresztül, de annak pl.nem nagyon örülnék, ha személyesen és elég gyakran találkoznának.
Az én párom egyik exbarátnõjével sem tartja a kapcsolatot, semmilyen módon. Mert szerinte úgy normális, ha már szétmentek valamiért nem kell utána tartani a kapcsolatot. Szerencsés helyzetben vagyok, mert az excsajai egy marhák voltak, és nagyon nem voltak "kedvesek" az én egyetlenemhez, mondhatni, hogy szemét dögök voltak, és így asszem nem is vágyik rájuk, aminek én örülök :)
Egyikkel sem beszél már (2 volt neki), és bevallom õszintén nem esne jól, ha jóban lennének.. Bár a lány még most sem vette le a közös képüket egyes ismerõskeresõs oldalakról, de inkább nem hánytorgatom fel a páromnak, hiszen már VELEM van és ENGEM szeret. A csaj meg.. azt csinál amit akar, amíg nem veszi fel újra a kapcsolatot a barátommal..
utolsó vagyok ma 17:42 Az én párom exbarátnõi meg rém hisztérikásak voltak :D
hát jelenleg nincs párom, de volt olyan aki tartotta exével a kapcsolatot. Én ebben semmi kifogásolnivalót nem találok. Én is tartom a kapcsolatot két exemmel, barátok vagyunk, miért ne? A normális az ha baráti a viszony és semmi egyéb.
Az én expaismnak most van barátnõje:Sde h elvileg bonyolult dolog. jó mondjuk 2 hetet jártunk, de nagyon jóba vagyunk általába többet vagyunk egyûtt mint õ a barátnõjével..Mondjuk a csaj elég beszari hát nem tudom.Viszont az expasim azt mondta szeret és megint velem akar lenni:D dehát nem tudom:d 14/l
nekem barátom gyûlöli a az exét.. megcsalta és ezért lett vége, ráadásul barátom akkori legjobb haverjával =/
Zavarna, bár a helyzet uanaz mint a 2.válaszolónál..ugyh.örülök neki:)
Az én páromnak nincs exbarátnõje :) Õ ismeri az én exbarátomat, de nincs mitõl tartania. Sosem mászna rám újra a csávó, ha mégis bepróbálkozna, én küldeném el a következõ univerzumba.

Franciaországban, Spanyolországban milyen a viszony az arabok, a fekete afrikaiak és a cigányok között?

Szeretik egymást, keverednek, testvérként, sorstársként tekintenek egymásra vagy õk is rasszisták, távolságtartók, elkülönülnek egymástól?

Legjobb válasz: Szerintem nem igazán csípik egymást....Ahogyan szintén nem komálták az Egyesült Államok bevándorlói sem egymást. Egyébként az arabok Afrika államaiban is lenézik a feketéket...A cigányokról meg ne is beszéljünk.

Szerintem nem igazán csípik egymást....Ahogyan szintén nem komálták az Egyesült Államok bevándorlói sem egymást. Egyébként az arabok Afrika államaiban is lenézik a feketéket...A cigányokról meg ne is beszéljünk.
A muszlimok nem csípik a négereket, azt tudom.
A kérdező hozzászólása: És a cigányokkal milyen a viszony? Például hallottam, hogy Németországban a törökök is utálják õket.
A törökök persze, hogy utálják õket, mivel Törökországban is élnek cigányok és ott sem tudnak viselkedni.
A kérdező hozzászólása: Franciaországban és Spanyolországban is él 0, 6-0, 6 millió cigány.
de mi az a hatszázezer ember Spanyolország 48milliós és Franciaország 66milliós népességéhez képest? Spanyolországban ez 1% az össznépességbõl, Franciaországban pedig 0, 9% (kevesebb, mint egy százalék!) Ráadásul Franciaország és spanyolország cigányai fõként Romániából, Magyarországról, Bulgáriûból koldulni járó romák, akik hazajárnak havonta, vagy kimennek egy évre koldulni és végleg hazamennek. A cigányság Szlovákiára, Magyarországra, Romániára és Bulgáriára jellemzõ. Ezekben az országokban mindenhol meghaladja arányuk a 10%.ot. Üdv :)
Az a 10% csak 5% itthon.

New Jerseyben, Piscatawayben kb. mennyit keres egy takarítónő? Valamint milyen az időjárási viszonyok?

Legjobb válasz: minimálbért. azaz bruttó 7.25/óra. Ami nem mellesleg rohadt kevés, ismerve a magas lakhatási költségeket. takarítóként idejönni nem éri meg.

minimálbért. azaz bruttó 7.25/óra. Ami nem mellesleg rohadt kevés, ismerve a magas lakhatási költségeket. takarítóként idejönni nem éri meg.
"minimálbért" Vagy még annyit sem, köszönhetõen annak, hogy ezeket a munkákat sokszor illegális munkásokkal ven feltötve. A mexikóiaknak már ez kész vagyon.
Hagyjad már! New Yorkban élek és itt egy átlag fekete munkás lengyel/magyar/szerb akármilyen kelet-európai 10-15$-t kap illegálisan (ismerõseimrõl beszélek ;) szóval biztos forrás... ) New Jersey-Lakewood: ottani ismerõsöm zsidóknál takarít 10$/hour. hagyjuk már a minimálbért meg az emberek elrettentését!!! Aki elvállal 7$-ért melót, az meg is érdemli. Már bocsi ;)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :)

Milyen a viszonyod az unokatestvéreiddel?

Nekem összesen 7 van, ebb?l 2-vel olyan a kapcsolatom, mintha a testvéreim lennének, és a másik 5 is nagyon közel áll hozzám, csak ?k már id?sebbek (már nagykorúak voltak, amikor megszülettem), mint én. Bármikor fordulhatok hozzájuk, sokat beszélgetünk, legalább 3 havonta összejárunk , valahogy összehozzuk a találkákat. 2 másodunokatestvéremmel is nagyon jóba vagyok, ?k csak pár évvel id?sebbek, mint én, sokat játszottunk együtt gyerekkorunkban. Ezzel szemben a párom kb. 10 éve látta az unokatestvéreit, nem is beszél velük és igazából semmilyen kapcsolat nincs köztük, szinte idegenek egymásnak.

Legjobb válasz: Mi annyi részre szakadtunk,ahányan vagyunk.Próbáltam néhányukkal felvenni a kapcsolatot,de nem voltak valami nyitottak.Ez van,sose futok olyan vonat után,ami úgysem vár meg.

Mi annyi részre szakadtunk, ahányan vagyunk.Próbáltam néhányukkal felvenni a kapcsolatot, de nem voltak valami nyitottak.Ez van, sose futok olyan vonat után, ami úgysem vár meg.
Úgy mint az elsõ válaszolónál. Én is próbáltam velük tartani a kapcsolatot, de nem igazán voltak partnerek benne, pedig szerettem volna. Hát ez van, elfogadtam éli mindenki a saját életét.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom.. :( Nekem ez nagyon furcsa, hogy nem tartjátok a kapcsolatot...
Mind lányok és fiatalabbak nálam. Nem tartjuk a kapcsolatot egyáltalán. Talán 10 éve találkoztunk utoljára. Önszántunkból soha.
Én sem tartom a kapcsolatot az unokatesóimmal. Mikor kicsik voltunk és a nagy család összejárt, addig jó volt minden, majd mindenki ment középiskolába/egyetemre és szétváltak útjaink. Egy ideig próbálkoztam, beszélgettünk.. de nem igazán ment. Mostanában a legtöbb köszönni sem tud, úgy megy el mellettem (és a testvéreim mellett) mintha nem is ismerne.
Fúú..rengeteg unokatesóm van...de egyikkel sem tartjuk a kapcsolatot. A héten próbáltam A SZOMSZÉD UNOKATESÓMMAL találkozni..vagy beszélni de szinte itthon sincs..mondta a héten átjön de sose ér rá..Én feladtam.. Eddig próbálkoztam már hidegen hagy..Ha ennyibe vesznek..régen szétválaszthatatlanok voltunk..de jött mindegyikünknek kapcsolat és külön válltak útjaink. Õk nem keresnek..én próbáltam összehozni egy közös talit..de mindegyik vissza mondta..
7en vagyunk unokatesók, nekem 5 van. Az unokahúgommal volt a legjobb a kapcsolatom, imádtuk egymást. Minden nap beszéltünk, 2 naponta taliztunk. Aztán 5 hónapja olyan dolgokat tudtam meg róla amit soha nem gondoltam volna. Csúnyán hátba támadott és ott fúr, ahol tud. El sem tudtam képzelni az életemet nélküle. Most meg itt vagyok, elvesztettem a legjobb barátnõmet. Egyébként az összes unokatestvér haragszik rá... Azóta az unokanõvéremmel vagyok jóban, õ mindig jön látogatni. :)
5 unokatestvérem van. Meg lennék lõve, ha most hirtelen elõ kellene keresnem õket valahonnan. Nem tudok egyetlen telefonszámot vagy címet sem, de 1-rõl legalább azt biztosan tudom, milyen városban lakik. Szóval, ezt nem nevezném semmilyen kapcsolatnak. Tudok a létezésükrõl.
Nekem is 7unokatesom van, mindegyik fiatalabb nálam, a legidõsebbnéls is 7évvel idõsebb vagyok. Nagyon szeretem õket, és õk is engem, 3mal hetente találkozunk, a többiekkel sajnos csak havonta. De tudják, hogy bármikor számíthatnak rám, ha megyek, mindenki a nyakamba ugrik, ha indulok haza, mindenki szomorú. Imádom õket!!:) 18L

A Sátán szereti Jézust? Vagy milyen a viszonyuk az ő szemszögéből?

Legjobb válasz: A keresztények úgy felelnek erre, hogy: nem. Gyûlöl, mint minden mást.

A keresztények úgy felelnek erre, hogy: nem. Gyûlöl, mint minden mást.
Tegnap fordított kérdés volt, Jézus szereti-e a Sátánt. Ha Sátán szereti Jézust akkor miért száll vele szembe? Hánnyszor segített volna Jézusnak? Miért bántja? Elég érdekes lenne, ha így fejezi ki a szeretetét.
a sátán minden keresztény nézetben szerepel?
Amikor el akarja pusztítani? Viccelsz?? Mellesleg az a semmirekellõ taszította ki a paradicsomból. Persze hogy vissza akar vágni. És bosszúja erõsebb lesz még az isten és minden keresztény nyivákolásánál is. Gyõzni fogunk. AVE SATANAS!!!
A kérdező hozzászólása: ??? Elmagyaráznád?
Sátán és Jézus: egy kör Jézus volt a Halak-szerinti Messiás, a Sátán (lesz) a Szûz-szerinti, Vízöntõ-kori Messiás a Halakban legtöbb a lélek (melegség), a Szûzben a legtöbb a Jég (lélektelenség)
Éljen Jehova! Éljen a Sátán! :-)
Testvérek. Mindkettõ csillaga a fényes hajnali csillag (a Vénusz).
Bocs, hogy nem ide tartozik, és h-lye kérdés, de vajon a Sátánnak meg a többi ördögnek van hobbija, szeretnek kocsikázni, vagy bulizni? :) Tudom, hogy vicces, de végül is õ találta fel a disco-t is, nem, vagy úgymond az az õ terepük.
Nem vagyok hívõ, de a sátán nem azért lázadt fel Isten ellen, mert nem szerette ahogy a dolgok mennek?
Sátán nem szereti a názáretit....mivel csupán a kereszténység kitalált karaktere. A názáreti nem létezik úgy mint egy személy, csak egy hatalomvágy céljából kitalált mese. Sátán az Igazi Teremtõnk. Éljen Enki!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!