Találatok a következő kifejezésre: Milyen az tabletta, (80 db)

Milyen az a hormonmentes fogamzásgátló tabletta, és hogyan mûködik, mi a hatóanyaga?

15 éves vagyok és elég nagy fájdalommal jár esetemben a menstruáció. Tudom, hogy a fogamzásgátló tabletta enyhíti, akár meg is szüntetheti a hasi görcsöket. DE! A probléma a tabletták hormontartalmával van. Úgy tudom, van hormonmentes tabletta is és azt szeretném megtudni, hogy milyen hatóanyagai vannak, és vannak-e mellékhatásai. Lehetõleg olyantól várnék választ, aki használ ilyet, de mások válaszát is szívesen várom! :)

Legjobb válasz: A hormonmentes tablettát hüvelybe kell helyezni szex elõtt, spermaölõ van benne. Nem enyhíti a menstruációs tüneteket, sõt védekezésre sem a legjobb módszer (sokan lettek terhesek emelett). Ha ennyire durva a mensid inkább menj el dokihoz.

A hormonmentes tablettát hüvelybe kell helyezni szex elõtt, spermaölõ van benne. Nem enyhíti a menstruációs tüneteket, sõt védekezésre sem a legjobb módszer (sokan lettek terhesek emelett). Ha ennyire durva a mensid inkább menj el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)
Nagyon jól döntöttél! Jó egészséget kívánok neked.
A kérdező hozzászólása: Gondolkoztam a dolgon, és mindenkinek köszönöm a segítséget, azt hiszem inkább nem állok neki ilyesmit szedni. Ajánlottak nekem egy citromfû-menta-levendula teát, kipróbáltam, és hat, míg a gyógyszerek nem, már rendben vagyok, úgy tûnik.
Nagyon erõsen elgondolkodnék 15 évesen a hormonrendszeredbe történõ beavatkozáson. Akárki akármit is mond, gondold el, hogy fejlõdésben lévõ szervezetedben milyen károkat is okozhat az. Késõbb már nem valószínû, hogy vissza lehetne csinálni...
Mondod te....
#4, nem azért, de az elsõ hormontartalmú fogamzásgátló tablettát 1960-ban helyezték forgalomba. Szóval már bõven rendelkezünk azzal a tapasztalattal, hogy mi történik "20 év múlva". Ma már Magyarországon is bõven vannak olyan nõk, akik 30 évig szedtek tablettát, és közben már megszületett a gyerek is. Egyébként azzal természetesen egyetértek, hogy nem mindenkinek való a hormon, részletes kivizsgálás kell hogy megelõzze, és ha tünetet okoz, abba kell hagyni. De ez a riogatás, amit csináltok, hogy mindenkinek van egy ismerõsének az ismerõsének az ismerõse, akinek problémája van a fog. gátló szedése miatt, ez nagyon erõs túlzás ahhoz képest, hogy milyen régóta, mekkora iszonyú nagy tömegben használva és hány év tapasztalattal vannak a fogamzásgátlók a piacon.
Utolsó vagyok. Egyébként szerintem még mindig jobb havi 3 napig nem szteroid gyulladásgátlót szedni, mint minden nap fogamzásgátlót. De mindegy. Sportolsz vmit? Ha nem, kezdd el, sokat segíthet!
Csak a hormontartalmú fogamzásgátló tabletta csökkent(heti) a görcsöket! Pont az a lényege az egésznek, hogy leállítja a peteérést, kikapcsolja a normális ciklust, és helyette csak egy gyógyszermegvonás miatti megvonásos vérzés jön létre. Ami azért kisebb mennyiségû, és fáj kevésbé, mert a tabletta mellett a nyálkahártya kevésbé vastagszik meg, mint normál ciklus során. A hormonmentes tabletta szimplán mozgásképtelenné teszi a spermiumokat. (És persze hüvelybe kell helyezni, nem szájon át beszedni). Értelemszerûen így a görcsökre semmit nem hat. Utolsó: Nem mondhatod azt, hogy "semmi bajod nem lesz tõle". Mégis honnan tudod? Számtalan nõ szedi probléma nélkül, de rengeteg nõnek meg bizony gondot okoz. Egyik ismerõsöm pont azért kezdte el 16 évesen (úgy, hogy már 6-7 éve rendszeresen menstruált), mert erõs és fájdalmas volt a vérzése. Azt hiszem másfél éve hagyta abba, mert babát szeretnének a párjával (4-5 évig szedte), azóta se sikerül. A ciklusát jól szétcseszte, már közel sem olyan szabályos, mint tabi elõtt, összevissza pecsétel és mikor abbahagyta, folyt a tej a mellébõl. Másik barátnõmnek meg jóindulatú daganat lett a mellében tõle. Persze, van, akinek nem okoz gondot, de közel sem veszélytelen!
Valóban nõk százmilliói szedik a hormon tablettát, de nem 15 éves gyerekek!!!!! És a nõk százmilliói milyen következményekre számíthatnak 20 év múlva, az majd akkor fog kiderülni. Nem véletlen az sem, hogy a diagnosztikai és gyógyító módszerek fejlõdése ellenére nem igen csökken a rákos megbetegedések száma, sõt...
Valóban dokihoz menj. Nagy divat most utálni a csúnya-csúnya hormontartalmú tablettákat, de a te problémád megoldására igenis ez lesz alkalmas. Nõk százmilliói szedik probléma nélkül. Nem lesz tõle semmi bajod.
Errrõl az a klasszikus vicc jut eszembe, hogy van ilyen tabletta, a használati utasítása az, hogy erõsen a két térded közé kell szorítani és ott tartani!... Sajnos pont az a lényege a fogamzásgátlónak, hogy a hormon rendszeredbe avatkozva fejtse ki hatását.
[link]

Milyen az a fogamzásgátló amit a hüvelybe kell helyezni? Jobb mint a tabletta?

Csak mert én már szedtem tablettát majdnem 9 hónapig..féléve hagytam abba kb.És hiztam t?le akkoriban ...most megint van egy komoly kapcsolatom ..és nem tudom érdemes e megint bekavarni a hormonoknak.

Legjobb válasz: Hát, ha minden hónapban idegeskedni akarsz, hogy mikor jön már meg, akkor használd ezeket a termékeket! Többfajta létezik, krém, tampon, kúp, tabletta, de nagyon oda kell figyelni, hogy betartsd a szabályokat, mert sok velük a macera. A tabit meg csak be kell venni és kész!

Hát, ha minden hónapban idegeskedni akarsz, hogy mikor jön már meg, akkor használd ezeket a termékeket! Többfajta létezik, krém, tampon, kúp, tabletta, de nagyon oda kell figyelni, hogy betartsd a szabályokat, mert sok velük a macera. A tabit meg csak be kell venni és kész!
Van valaki aki szinte minden ilyen témájú kérdés kapcsán leírja hogy a tabletta milyen veszélyes és egészségtelen és blabla. Nem kell elhinni. A mai modern tabletták szabályszerû, orvosi ellenõrzés melletti szedése egyáltalán nem káros. Ha odafigyelsz magadra akkor nem hinném hogy attól híznál. A biztonság szempontjából pedig messze ez a legmegbízhatóbb. A helyi hatású spermaölõké meg sem közelíti, én nem ajánlom. Nem beszélve arról milyen macerás és csíphet is. Szerint nyugodtan szedj megint tablettát, próbálj ki más fajtát.
Azok a bizonyos helyileg használható fogamzásgátló módszerek nem olyan megbízhatóak, sõt állítólag meglepõen sok embernél váltanak ki mellékhatásokat? Csípõ, égõ, viszketõ érzés, plussz macerás is.-oda a romantika...
Nem a tablettától híztál, ne kend rá szegényre, kérlek. Több fajta fogamzásgátló módszer is van ahol a hüvelybe kell helyezni valamit. http://www.fogamzasgatlas.hu hirtelen ez a legjobb amit találtam, de Google a barátod. Legjobb lenne ha maradnál a tablettától (amitõl NEM lehet hízni).
Merész kijelentés volt, hogy a nem a tablettától hízott...
A Tabletta a nõ és a nõ méhe szempontjából ROHADTUL egészségtelen, szóval mindenképpen ajánlom a hüvelyi fogamzásgátlást!

Milyen gyógyszert, tablettát javasoltok, valamilyen vény nélküli antidepresszánst? 26 éves szûz vagyok, soha nem volt barátnõm, soha nem kaptam egy ölelést se egy lánytól, semmit, nagyon lehangol a dolog, megmérgezi az életem?

anyagilag, egzisztenciálisan, karrierben kinézetben nulla vagyok és totálisan lehangolódtam, a sok kudarc, visszautasítás miatt, sokat segítenétek ha valamilyen jó gyógyszert tudnátok javasolni, köszi

Legjobb válasz: ja és fiú vagyok, nem tudom ez mennyit számít, a lényeg h frusztrálnak a kielégítetlen vágyaim

A kérdező hozzászólása: ja és fiú vagyok, nem tudom ez mennyit számít, a lényeg h frusztrálnak a kielégítetlen vágyaim
Elfogadás tabletta ingyen van! a többi [email protected] se segít egy sorstárs!
Pl.: kinézet miért 0?
Ha valamelyikõtök csongrád megyében lakik, akkor lehet h tudok segíteni.Segíthetnék felszedni pár csajt.megkérdezhetem, hogy szerinted mi a legfõbb oka annak h szûz vagy?
Én nem hinném, hogy antidepresszánst lehet vény nélkül kapni, azt orvos írja fel. Esetleg orbáncfû kivonatot szoktak ajánlani, azt lehet kapni a gyógyszertárakban. De a gondjaidat azt sem fogja megoldani.
Szedjél punicilint kb 8-10eft/óra.
Napi 3x1 leszaromtablettát.
A kérdező hozzászólása: jó én meg nem akarom ezt elviselni, nem akarok piára se rászokni mert az segít pl elfelejteni a rosszat ezért gondoltam valami gyógyszerre,
Én sem javaslom a tablettát. Meg kell tanulnod együtt élni a helyzeteddel. Én sem kaptam még soha egy ölelést se lányoktól, pedig lassan 28 vagyok. Pedig nagyon vágyom rá, de a külsõm miatt egyszerûen lehetetlen...
Gyógyszert semmiképpen ne szedjél.Elnyom. Szerintem próbálkozz egy hivatásosnál. Még ha sokba is kerül. ennyi idõsen már át kellett volna esned a dolgon. Meglátod az önbizalmad is megjön.
Ha rám hallgatsz, akkor ne szedjél ilyen szarokat, bármit is mondanak az okos orvosok, meg ami megy a reklámokba az kamu! Szorongtam egy idõben, ha nem volt bennem napi 3-4bogyó nem is éreztem magamat embernek, ráadásul totál elnyom.
Gyógyszert nem. Ráadásul némelyik tablettának potenciacsökkentõ... merevedésgátló mellékhatása van... na attól lennél csak igazán depressziós. (ilyen pl. a cipralex) Járj társaságba, végezz társastevékenységet... És tegyél félre egy kis pénzt az elsõ alkalomra, tényleg meghozza az önbizalmat.

Lányok! Az első együttlét előtt ti elmentetek nőgyógyászhoz? És hogy védekeztek, milyen fogamzásgátló tablettákkal? Normális válaszokat, köszönöm.

Legjobb válasz: Nem mentem nõgyógyászhoz csak utána és gyógyszert is akkor irattam. Akkor gumit használtunk

Nem mentem nõgyógyászhoz csak utána és gyógyszert is akkor irattam. Akkor gumit használtunk
óvszerrel védekeztünk, nem voltam elõtte orvosnál
Nem, csak utána voltam. Mindig is óvszerrel védekeztem, akkor is, most is.

Milyen az a lesz*rom tabletta?

több helyen is láttam. mi ez egyáltalán? télleg hatásos?:Oxdd

Legjobb válasz: :D sima szõlõcukor!de nagyon menõ!

:D sima szõlõcukor!de nagyon menõ!
ez egy üzleti fogás -_-' nem a szõlõcukor a lényeg
leszarom.com ezen az oldalon mindent megtudhatsz/megvehetsz amit csak akarsz:)
A kérdező hozzászólása: degagyi.:D:D akkor ennyi erõvel veszek sima szõllõcukrot.-.-xDD

Milyen az Oxytarm tabletta, használ?

Legjobb válasz: Szia. Én elkvettem azt a hibát, hogy megvettem. Szerintem nem érdemes egy fityinget sem költeni rá. Elvileg letisztítja a bélfalakat és így fokozza az anyagcserét. Hát nem tudom. Én csak azt éreztem, hogy valami nem jó. Nem éreztem jól magam tõle. Hasfájásom volt. Nem nagyon, csak egy kicsit, tompán kellemetlenül fájt. Úgy egy hét után abba is hagytam, mert nagyon rossz lett a közérzetem az állandósult kellemetlen tnettõl. Én ennyit tudtam róla mondani neked..

Szia. Én elkvettem azt a hibát, hogy megvettem. Szerintem nem érdemes egy fityinget sem költeni rá. Elvileg letisztítja a bélfalakat és így fokozza az anyagcserét. Hát nem tudom. Én csak azt éreztem, hogy valami nem jó. Nem éreztem jól magam tõle. Hasfájásom volt. Nem nagyon, csak egy kicsit, tompán kellemetlenül fájt. Úgy egy hét után abba is hagytam, mert nagyon rossz lett a közérzetem az állandósult kellemetlen tnettõl. Én ennyit tudtam róla mondani neked..
Szia!Én elégedett voltam vele.Krónikus székrekedésre használtam, amikor már meguntam a hashajtózást.Kezdetben az elõírtaknak megfelelõen szedtem, majd fogozatosan egyre kevesebbet.Eredménye:helyreállt a belsõ egyensúlyom bifitusz eszenzisz nélkül:) Az ára viszont elég sok, ajánlom h Rossmannban vedd(ha veszel) vannak egész jó akcióban is(3500 körül)
Én is megvettem, de még eddig nem tapasztaltam hogy jó lenne. Bár nekem nem is volt székrekedésem, sõt nagyon jó volt a bélmüködésem. Akartam egy béltisztítást, egy hete szedem de csak haspuffadásom van tõle, ritkán járok wc-re. Azért sem fogom abbahagyni, végigcsinálom az egy hónapot, ha már ennyi pénzt ráköltöttem. Egyébként a rossmanba vettem meg egy ezressel olcsóbban. :) A colonixal jobban jártam volna szerintem, de az meg dupla áron van. :(
nekem használ!!!! csak este veszek be belõle kettõt, mert egyébként hasmenésem van tõle. így tökéltetes. néha naponta kétszer is sikerül a nagywc. reggel iszom egy pohár vizet, fél óra múlva kávé, és megyek wcre. és ebéd után megint megyek általában. elõtte hetente egyszer kétszer sikerült a dolog... csak azt nem tudom, meddig lehet szedni.
Sziasztok! Nekem nagyon bevált az oxytarm! 3 hete szedem és csodákat tesz velem! Felpörgette az anyagcserém, több az energiám, szépül a bõröm! Rengeteget iszom és rendszeresen mozgok is mellette nyilván ez is megtámogatja a hatását. Ha tavasszal tisztulni szeretnél szerintem nagyon jó választás és sokkal egyszerûbb a szedése mintha minden nap 4-5 pohár teát kéne elkészítened majd meginnod. :)
nekem is használ!!
Vegyél LÁNDZSÁS UTIFÛ SZIRUPOT. Azt eheted.
Van valami homeopátiás orrcsepp is.Ha beírod a keresõbe, h orrcsepp, akkor biztos kihozza azt a kérdést, amikor egy orrcseppfüggõ kismama kért tanácsot, és neki ajánlottak egy homeopátiásat, ami bevált.A nevét ott megtalálod! Köhögésre meg attól függ milyen.Ha hurutos, akkor hársfatea jót fog tenni neki.(15-20percig szabad forró vízben áztatni.Ha sokáig áztatod, akkor kijönnek belõle a csersavak, és tönkrevágják a gyomrod.)
Ha köhögsz nagyon jó a fenyõméz, és a Negro, sok mézes-citromos tea, az orrcsepprõl én is kérdeztem a háziorvost ( 24 hetes terhes vagyok ), nekem azt mondta ha kell orcseppet használnom akkor azt amit szoktam, mert a babának az nem tesz jót ha én nem kapok rendesen levegõt, viszont egy jó orrcsepp órákra szabaddá teszi a légutakat és így napjában nincs is rá állandóan szükség.
Éna védõnõtõl kaptam a magazinok mellé két kiskönyvet is, az egyikben benne vannak azok a gyógyik amiket lehet szedni-homeopátiások fõleg.Ha nem a netem kérdezz rá vagy a gyógyszertárban kérdezd meg, segítenek, mert nekik minden megvan infóban.
Homeopátiás, terhesen is szedhetõ szerek: Köhögésre: Stodal szirup Orrdugulásra, náthára: Coryzalia és Euphorbium-Comp.-Hell orrspray
Szia Igen a Stodal és a Sinupret nagyon jó köptetõ és homeopátiás. Engem 2 nap alatt tünetmentessé tett. Emellé szedtem a Cebion C vitamin cseppet. Gyógyszertárba lehet kapni ezeket. Sok sikert!

Tisztelt Doktor úr! Szeretném Öntől megkérdezni, hogy az Ovestin tablettának mint hormontabletta, milyen kockázatai lehetnek? Válaszát és a segítségét előre is köszönöm! V. Éva

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az említett készítmény nemihormont tartalmaz, amelyet a klimaxos panaszok enyhítésére, megszüntetésére alkalmaznak a jelenlegi irányelvek szerint. A kockázatokat a betegtájékoztató tartalmazza, amely a tabletta dobozában megtalálható, illetve az interneten is elolvasható. A betegtájékoztató az összes lehetséges mellékhatást összefoglalja, amely eddig a tabletta alkalmazása kapcsán előfordult és bejelentésre került a gyógyszerhatóságokhoz, függetlenül attól, hogy milyen …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! Az említett készítmény nemihormont tartalmaz, amelyet a klimaxos panaszok enyhítésére, megszüntetésére alkalmaznak a jelenlegi irányelvek szerint. A kockázatokat a betegtájékoztató tartalmazza, amely a tabletta dobozában megtalálható, illetve az interneten is elolvasható. A betegtájékoztató az összes lehetséges mellékhatást összefoglalja, amely eddig a tabletta alkalmazása kapcsán előfordult és bejelentésre került a gyógyszerhatóságokhoz, függetlenül attól, hogy milyen … Olvass tovább »

Tisztelt Doktor úr! Szeretném Öntől megkérdezni, hogy az Ovestin tablettának mint hormontabletta, milyen kockázatai lehetnek? Válaszát és a segítségét előre is köszönöm! V. Éva

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az említett készítmény nemihormont tartalmaz, amelyet a klimaxos panaszok enyhítésére, megszüntetésére alkalmaznak a jelenlegi irányelvek szerint. A kockázatokat a betegtájékoztató tartalmazza, amely a tabletta dobozában megtalálható, illetve az interneten is elolvasható. A betegtájékoztató az összes lehetséges mellékhatást összefoglalja, amely eddig a tabletta alkalmazása kapcsán előfordult és bejelentésre került a gyógyszerhatóságokhoz, függetlenül attól, hogy milyen …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! Az említett készítmény nemihormont tartalmaz, amelyet a klimaxos panaszok enyhítésére, megszüntetésére alkalmaznak a jelenlegi irányelvek szerint. A kockázatokat a betegtájékoztató tartalmazza, amely a tabletta dobozában megtalálható, illetve az interneten is elolvasható. A betegtájékoztató az összes lehetséges mellékhatást összefoglalja, amely eddig a tabletta alkalmazása kapcsán előfordult és bejelentésre került a gyógyszerhatóságokhoz, függetlenül attól, hogy milyen … Olvass tovább »

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!