Találatok a következő kifejezésre: Milyen az szex a (202 db)

6 hetes terhes vagyok! Egyszer már volt egy vetélésem! Milyen veszélyt jelenthet a szex? Elfelejtettük megkérdezni az orvost! Okozhat vetélést?

Legjobb válasz: Az orgazmus méhösszehúzódásokat okoz, ami akár vetéléshez is vezetHET. Az én orvosom a nem veszélyeztetett terhesség esetén is azt mondja, hogy a 12. hétig inkább ne legyen szex, de ha jól érzed magad, és szex után nem görcsölsz, nem keményedsz, akkor óvatosan csináljátok. Az biztos, hogy nem most kell vadulni.

Az orgazmus méhösszehúzódásokat okoz, ami akár vetéléshez is vezetHET. Az én orvosom a nem veszélyeztetett terhesség esetén is azt mondja, hogy a 12. hétig inkább ne legyen szex, de ha jól érzed magad, és szex után nem görcsölsz, nem keményedsz, akkor óvatosan csináljátok. Az biztos, hogy nem most kell vadulni.
Szia. Szerintem bizonyos reszben igen, attol fugg mi miatt veteltel el. En nekem is volt egy 6 hetes vetelesem, es most ahogy ujra babas lettem, rohantam a dokihoz, kaptam utrogestant is, es sajnos a szexet is hanyagolnunk kell!:( De a babaert mindent!! Az orvossal ezt mindenkepp beszeld meg, lehet semmi baj nem lesz, de jobb a biztosra menni!! Kellemes babavarast!! 7+1hkm
Én is vetéltem. És most hogy újra terhes vagyok már a pozi teszt után kaptam utrogestant és mivel hüvelykúpként használom, ezért sem szexelhettünk. De amúgy sem mertem volna kockáztatni.
A kérdező hozzászólása: Basszus, nekem semmit nem adott az orvos vetélés elkerülése érdekében...most megijedtem...
Hogy történt az elsõ vetélésed? Volt akkor barnázás, vérzés? Mert ha igen, akkor az lehet progeszteronhiány és ebben az esetben azért a legtöbb orvos a következõ terhességnél már progeszteronpótlást ad. Nekem progeszteronhiányom volt és hiába kaptam akkor a gyógyszert amikor barnázni kezdtem, sajnos már késõ volt... Így most rögtön a pozitiv tesz után kaptam elõvigyázatosságból a gyógyszert. De ha nem progeszteronhiány miatt volt vetélésed, akkor nem baj, hogy nem kapod most ezt az gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: Véreztem, spontán vetélés!Akkor nem mondtak ilyet hogy progeszteronhiány miatt volt!Azt mondták, nem voltam még felkészülve...ennyi
Nekem sem mondták, hogy progeszteronhiány miatt. De amikor a vetélés után újra próbálkozhattunk, akkor én magánúton elvégeztettem hormonvizsgálatot (mert államilga nem akartak elküldeni rá) és ott kiderült, hogy éppen határon van az értékem, ami ahhoz elég, hogy teherbe essek, de a baba megtartásához már nem. Így már a magándoki ajánlásával mentem a pozitív teszttel a nõgyógyászhoz és rögtön kaptam is gyógyszert.
De a vetélés bármi mástól is bekövetkezhet, nem biztos, hogy nálad progeszteronhiány volt az oka.

Milyen az, amikor két ember között jól működik a szex?

Találkoztam valakivel egy "netkapcsolatban", akivel olyan szinten egy hullámhosszon vagyunk már évelődésben is, hogy leesik a bugyim tőle. Van ilyen valóban, hogy minden kialakul magától? Tényleg van olyan, hogy minden természetes, gördülékeny? Aki tud, meséljen róla, nagyon kíváncsi vagyok. Azért kérdezem, mert nem vagyok tapasztalt a szexben, és az eddigi tapasztalataim is inkább csak színpadias aktusok voltak, pornón nevelkedett fiúkkal, soha nem gördülékeny, soha nem vadító. És ez most valami nagyon másnak tűnik. 29N vagyok.

Legjobb válasz: A puding próbája az evés,próbáld ki. Elméletben fölösleges filóznod rajta. Általában a szexet is mint minden más dolog az életben tanulni kell.Könnyen lehet hogy csak hosszabb távon lesz tökéletes a szex köztetek,elõször meg kell ismerni a partnert.

A puding próbája az evés, próbáld ki. Elméletben fölösleges filóznod rajta. Általában a szexet is mint minden más dolog az életben tanulni kell.Könnyen lehet hogy csak hosszabb távon lesz tökéletes a szex köztetek, elõször meg kell ismerni a partnert.
Lehet, hogy akitõl lecsúszik a bugyid, az is nõ! Találkozz vele. Lehet, hogy a találkozás hatására lerángatni sem lehet a bugyidat. Óvatosság és tapasztalat kell a netes kapcsolathoz. Csak a személyes kapcsolat a biztos. Vagy még az sem? Nem tudom!
A kérdező hozzászólása: Szerencsére tudom ki az, ismerem már régrõl :) Csak neten kerültünk közel egymáshoz.
Nekem is van egy ember, akitõl azonnal beindul a fantázia..mondjuk ismerem, de mielõtt még ismertem volna, láttam néhányszor, és akkor is éreztem ezt a vad ösztönt.. Szerintem egyébként ez csak szexuális vonzalom, a szerelem ugyan kialakulhat, deeee..necces. :)
"Csak neten kerültünk közel egymáshoz." Ezen jót mosolyogtam :D Egyébként interneten nem nehéz jófejnek lenni... Ha leírtál valamit, átolvashatod, ha és míg leírod van idõd gondolkodni, hogy "esetleg nem kéne ezt mondani" stb. Ha spontán beszélgettek, nem biztos, hogy ugyaazt az embert kapod vissza, akit egy chat-es beszélgetésben megismersz... Tapasztalatból mondom, már jártam meg így ;) És még valami: ha randit tervezel, ne beszéljetek túl sokat elõtte, csak idõ hely stb... és hajra :P

Milyenek azok a gumik, amelyekkel a pasi tovább bírja a szexet? Hogy lehet hogy a gumival lehetséges az, hogy növeljük a szex hosszát? Milyen ilyen gumikat ismertek?

Legjobb válasz: durex performa. valami érzéstelenitõs síkosító van benne belûl, amitõl tovább kéne bírni elvileg. még nem próbáltam

durex performa. valami érzéstelenitõs síkosító van benne belûl, amitõl tovább kéne bírni elvileg. még nem próbáltam
Gyenge érzéstelenítõ van benne. Csak nehogy fordítva húzza fel...
Durex performa. Én próbáltam. Van benne valami anyag ami késlelteti a magömlést. Nálam úgy mûködött, hogy elzsibbadt a makkom, és nem nagyon éreztem semmit. Szóval nem jött be. Különben nincs korai magömlésem, csak kíváncsi voltam rá, hogy mûködik-e. Lehet, hogy aki korai magömlésben szenved annak hasznára válik.

Előbb kérdezte valaki h milyen az a facebook szex. Nah én azt akarom kérdezni h mi az a facebook?

Legjobb válasz: Egy közösségi oldal. Amúgy a Facebook meg a chat-szex olyan lehet, mint egy nutellás üveget kívülrõl nyalogatni.

Egy közösségi oldal. Amúgy a Facebook meg a chat-szex olyan lehet, mint egy nutellás üveget kívülrõl nyalogatni.
Ilyen antiszociál netwörking, vagy mi a rák.
Ilyen [email protected]ág az egész.
Egy közösségi oldal aminek lényegében semmi értelme!Max annyi, h a barátaiddal tudod a kapcsolatot tartani!De amúgy tényleg semmi értelme xÐ
A faszbuk, hát a nevében is benne van... nem kimondottan szexre találták ki, de vannak leleményes egyedek, akik feltárták e rejtett funkcióit a rendszernek. Engem taszít nagyon az egész találmány... mondjuk ki, megvagyok nélküle, pedig még nem is vagyok nyolcvan, csak huszonkettõ.

14 vagyok holap lesz az első szexem a pasimal ti milyen fajtát ajánlotok elöszőr és nagyon fáj?

Legjobb válasz: fajta? hogyhogy milyen fajta? elsõ dugásod de már azon gondolkodsz hogy milyen fajta legyen? elöször petting aztán orál jöhet majd a normál, és ha már nagyon unod akkor egy kis anál vagy szadomazo

Tányleg megpróbáltam türtõztetni magam, hogy ne írjak semmit, de nem ment. Szóval elõször is tanulj meg írni és utána kicsit utána kéne nézni a dolgoknak. Neten rengeteg leírás van, melyik póz miért jó, mennyire fárasztó és elõjátékról is elég sokmindent lehet találni. Amúgy 17 évesen, lehet kéne még várni vele 1-2 évet neked is.
fajta? hogyhogy milyen fajta? elsõ dugásod de már azon gondolkodsz hogy milyen fajta legyen? elöször petting aztán orál jöhet majd a normál, és ha már nagyon unod akkor egy kis anál vagy szadomazo
várj még!
Buta vagy
Jesszusom! 14 évesen szexelsz? uh...te tudod. nem szólok bele. Gondolom ha az elsõ akkor szûz vagy. Az a titka, hogy legyen hosszú elõjáték hogy felizgulj eléggé. és az is lényeges, hogy megbízz benne. és ha nem parázol be akkor nem is fáj a hártya szakadás. persze utána fájhat kicsit, de pár napon belül elmúlik. azért sok szerencsét
uramisten. eszednél vagy? 14 évesen szexelni? -.- szerintem nem azon kellene még gondolkodnod. én 16 vagyok de nem fordult meg a fejembe 14 évesen h szexeljek.. -.-
Semmilyet, menj vissza babázni!
Miért kell elõre tervezni így?
Ha már mindenképp szexelni akarsz, akkor a lovagló pózban csináld, mert az lehet a legkevésbé fájdalmas (sõt, ha ügyes vagy, akkor talán egyáltalán nem is fájdalmas).
A kérdező hozzászólása: ok. ja de ti hány évesen szexeltetek elöször
Én is 14 vok de én egyátalán nem akarok szexelni!
NEM VAGY NORMÁLIS!!!!!!
szerintem nem azt kérdezte , hogy mikor veszitse el a szüzességét. tanuljatok meg olvasni!!!

A nők milyen véleménnyel vannak azokról, akiknek nem a szex a legfontosabb az életükben?

Sokszor lehet olvasni, hogy sokaknak a szex jelenti a világon a legjobb dolgot. Viszont vannak olyanok is, akiknek pl egy hobbi, vagy a tanulás, vagy valami, aminek teljesen át tudják adni magukat, életcéljuknak tekintik, és az jelenti számukra a legjobb dolgot az életükben.

Legjobb válasz: akiknek a szex a legfontosabb azok a kurafik akik nem értékelik a nõket csak azok nedvességét és szûkségét és..HADD NE RÊSZLETEZZEM.

akiknek a szex a legfontosabb azok a kurafik akik nem értékelik a nõket csak azok nedvességét és szûkségét és..HADD NE RÊSZLETEZZEM.
Nem kell, hogy a legfontosabb legyen, de ha valakinek nem fontos, akkor számomra nem lenne ideális társ. Nem így megy ez, hogy vagy ez a legfontosabb vagy nem is számít... a valóság sokkal árnyaltabb. De lássuk be, egy kapcsolatnak azért fontos része.

Lányok, nektek milyen elvárásotok van a péniszmérttől? Pl.14-18 szóval melyik a legkisebb amivel már jó a szex és melyik az a határ ahol már nem jó, mert nagyon fáj :D életkort is kérek ha lehet :D

Legjobb válasz: Az átlagos hüvely hossza 10-12 cm. Nem kellemes dolog önfeledt szex közben arra koncentrálni, hogy egy erõteljes lökés után éles hasító fájdalom és visítás következik. Mint minden más dologban is, a szélsõséges dolgoktól érdemes óvakodni. Legjobb ilyen dologban az átlagos többséghez tartozni, mert abban senki nem fog csalódni.

Az átlagos hüvely hossza 10-12 cm. Nem kellemes dolog önfeledt szex közben arra koncentrálni, hogy egy erõteljes lökés után éles hasító fájdalom és visítás következik. Mint minden más dologban is, a szélsõséges dolgoktól érdemes óvakodni. Legjobb ilyen dologban az átlagos többséghez tartozni, mert abban senki nem fog csalódni.
IMÁDOM EZEKET..! Egyszerûen NEM KÉPESEK a kérdésre válaszolni. Hogy az Isten rakja õket teherbe!
Alsó határ: 20 cm. Felsõ határ: nincs.
Nem a méret a lényeg:D
Csak idézni tudok: "Mindegy mekkora, csak ne legyen kicsi"
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :)
Hát ha eddig nem kaptál rendes választ, kedves kérdezõ én szívesen segítek. (Persze tényleg nem a méret a lényeg, ha szeretsz valakit, de én így gondolom, ha egy gyors numeráról van szó:) Legkisebb:16 (ha jó a faszi, 15) Legnagyobb:22 (ha hátulról, hasalva teszi be, kicsit fájdalmas mikor teljesen mélyre megy) Nekem eddig a 19 cm a befutó ;) 18/L
szerintem nem sokan járnak colostokkal szexelni.
15 és 20 között oké nálam. Volt dolgom régebben 26 centivel. Az már nagyon sokszor fájt!!! A férjem mérete nekem a legjobb:) (17) 27/N
7-ik: Mondjuk olyan még nem volt velem, hogy ne éreztem volna ha "valami" bent volt, és sosem lötyögött semmi sem:DD
7-ik De ha nem mértem, akkor honnan tudjam hány centi?:D Tényleg, isti-bizti sosem mértem egy pasinál sem.
az utolsó egy baromság. egyébként minden nõ "belsõ igénye/mérete" más és más, szóval ez így picit nehéz. Én például olyan 16 köré lõném a minimumot és 19-20 köré a maximumot, de szintén nem mértem, csak tipp
Drága 5-ödik! Azt lehet rá mondani PÉLDÁUL, hogy "Nem tudom, de 16cm még bement" Vagy hogy "Nem tudom, de a pasijaimnak eddig a legnagyobb 13cm volt, és az is nagyon kicsi, és semmit nem éreztem"
3-ik Most mit lehet erre mondani, ha sosem mértem?:DD
Ha valakit szeretek, akkor nem a farka miatt szeretem, ahogy õ se engem a melleim miatt...ha átlagos méret, 16 körüli, akkor tökéletes, tudjon vele bánni
Eleve hülye kérdés, arról nem beszélve, hogy ez a milliomodik. A legtöbb nõ átlagos méretekkel találkozott pár centi eltérésekkel, extra kicsivel vagy extra naggyal nagyon kevesek szerintem. Plusz nem hinném, hogy sok nõ méregeti a partnere szerszámát mérõszalaggal, ehhez hozzá jön az általánosan nem túl jó szemmérték, tehát max csak nagyon nagyjából +- pár centi eltéréssel fognak saccolni (személyes tapasztalatom, hogy inkább nagyobbnak saccolják a szerszámot, mint valójában, az én 15-ösömre mondtak már 18-at!), így pedig eleve értelmetlen a kérdés. Én azt mondom, ha tényleg nem kirívóan kicsi vagy nagy, semmi ok az aggodalomra, átlagos méreteken belül nem 1-2 centin fog múlni a boldogság. Légy felszabadult, imádd a nõ testét, szexelj és élvezd! 26F

Itt ki jár a Hit Gyülekezetébe? Valamint a Soproniba? Milyen az? Tényleg nem lehet házasság előtt szex? Egy fiú és egy lány együtt járhat? Hogy működik ez ott?

Legjobb válasz: A házasság elõtti aktust a Biblia tiltja,nem a gyülekezet. Van olyan,h jegyesség,ami a másik megismerését jelenti, de nincs fizikai kontakt. Pl. Szex,csók. A kézfogás belefér. Általában, jó esetben van efölött pásztor,aki segít.

A házasság elõtti aktust a Biblia tiltja, nem a gyülekezet. Van olyan, h jegyesség, ami a másik megismerését jelenti, de nincs fizikai kontakt. Pl. Szex, csók. A kézfogás belefér. Általában, jó esetben van efölött pásztor, aki segít.
Mindenkinek! ELHAGYJA A FÉRFI ATYJÁT ÉS ANYJÁT, RAGASZKODIK FELESÉGÉHEZ LESZNEK KETTEN EGY TESTÉ. A dolognak ez a kronológiája. Ádám és Éva: ÉS ISMERÉ ÁDÁM A FELESÉGÉT ÉS AZ SZÜLE FIAT. A házasság isteni törvény. Ami Istentõl van, az szent. Aki házasságon kívül szeretkezik, az felbontja Isten szövetségét. Kedves kérdezõ, ha Isten által leled meg az Igazit, a szex csak másodrendûvé lesz. Bár nagyon fontos. Önmagáért szeretni, ebben nem elsõ a test, mert az nem önmagad. Az vagy ami belül vagy
Nagyon úgy látom , hogy sokan úgy vesznek cipõt , kabátot , inget , hogy ránéz , becsomagoltatja , hazaviszi , és úgy próbálja fel . otthon kiderül , kicsi a cipõ , szorít a kisujjadnál . Nem baj ezt választottad , ezt kell hordanod , míg élsz . Na hagyjuk a csökött maradi szöveget . nem vagyok fiatal , de régen is -nagyanyám idejében is , megszültek , lányfejjel , - csak nem derült ki sokszor , akkor hol volt az erkölcs?? akkor hol a nagyrabecsült erkölcs , a mikor egy hadsereg lerohanja a másik országot , leölik az embereket , megerõszakolják a nõket ?? hol az erkölcs , akkor amikor a nõ , egyedül marad , senkije nincs , ki védi meg akkor ?? az Isten ? nem fogja , sajnos nem sújt le , késõbb , elfogják az erõszaktevõket , bebörtönzik , 1-2 évre , de háborúban mindent lehet - és ki is mennek - tovább gyilkolni . én is kereszténynek születtem , de ne akarjon senki megtériteni . Nem szeretem a papokat sem , hogy lehetett keresztes háborút indítani , az Isten nevében , gyilkolni - Isten nevében , -és akkor is volt erõszak a keresztes vitézek által , és önkéntes hölgyek is voltak . Benned van az Isten . ha önmagadban nem találod , ne is keresd máshol .
Sziasztok! Ilyent Isten nem mondott.Ezt a vallások megalapítói találták ki. Az önmegtartóztatásnak van értelme, hiszen önuralmat eredményez, ehhez értelmes belátással el lehet jutni, de az elfojtás alapú megalapozatlan kínlódás elõbb-utóbb valahol kinyomja a dugót. Nem mindig a dogmákkal van a gond, hanem a legtöbb esetben a megalapozatlan tudást nélkülözõ ismeret tálalásával.
Hazardteam! Ezért érdemes megtisztulni, hogy önmagad ne hasonlítsd csótányhoz!Ahogy csótányban nem él ember, úgy csótányszerû emberben sem él Isten!
poet1! Érdekes, hogy a Bibliai teremtéstörténet második lépését tekinted kiindulópontnak, holott az éppen a létrontás kezdetete, az egység szétválasztása. Olvasd el Mózes elsõ könyvét!Az ember eredetileg a két nem egysége volt, majd az általad idézett rész az egység szétválasztását írja le.Hiszen tudod-"Isten képére teremté õt: férfiúvá és asszonynyá teremté õket".És ez egy emberen belül van! Amikor Ádám anyáról és apáról beszél, a benne élõ egységtudat elhagyásáról szól.Az egység maga a házasság, amikor az emberen belül élõ két fél(fér(l)fi+fele-ség) együtt van.Ez nem a mai értelemben vett nemiség és házasság intézménye. Köznapi értelemben nem tudod meghatározni, hogy Bibliai vonatkozásban miért lennének házasok azok az emberek, akiket ilyen vagy olyan, egyházi vagy polgári intézmény házassá nyilvánít.
pietrosol, te meg olvasd el a Rómaiaknak írt levél elsõ fejezetét és az elsõ Korintusi levelet. Isten a testtõl is elvárja a szentséget. Vagy ha már Mózest hozod példaként, javasolnám olvasd el a papok ruhaváltásait a szentség miatt meg a 3 Mózes könyvének azt a részét, ami a magfolyásról szól. Ádám egy volt, Éva nem benne volt, nem ír ilyet a Biblia. Egy borda lett belõle kiszedve, abból teremtette Isten Évát, de aztán lett élõvé, nem Ádámban élt.
Ismertem egy hitgyülis csajt: kefélt mint a nyuszik
A házasság elõtti szexuális életet és a testi, parázna kapcsolatokat a gyülekezet a Biblia tanításai alapján ellenzi. Mivel a Biblia ezt tanítja, a gyülekezetben is ezt tanítják és a gyerekeket is így nevelik a szülõk. Ha valaki ilyen közegben nõtt fel ahol nincs a világnak a "csajozni, szexelni kell" nyomása, akkor ez nem egy nagy vasziszdasz. Mivel a HGY-ben az átlagnál jóval magasabb a tagok között az aktív hívõk száma, akik komolyan is veszik azt amiben hisznek, ezért általánosságban ezzel is fogsz találkozni a fiatalok körében. Ettõl függetlenül (az elõttem szólóra reagálva (függetlenül hogy kamuzik-e vagy sem)) lehetnek olyanok akik ezt nem tartják be és ugyanúgy eljárnak mint más templomba. Õk csak szimplán vallásosak. Ilyen emberek minden felekezetben vannak, viszont az arányok mások... Ettõl függetlenül ismerkedhet fiú lánnyal, hisz meg kell ismerkedni azzal akit elveszel, de az ismerkedés és a jegyben járás alatt sem szexelnek, csókolóznak, stb. Ha már eljegyezték egymást, akkor szokott lenni hogy MAX megfogják egymás kezét. Egyébként ha belegondolsz sokkal normálisabb "procedúra" ez. Nem úgy fognak megházasodni hogy már 20 úthenger átment rajtuk és az ismerkedést sem a szexualitás fûtötte vágy hajtja. Ráadásul szvsz sokkal tisztább és romantikusabb hogy azzal van együtt "úgy" az ember aki a férje/felesége. Az pedig hogy "mivan ha nem fog mûködni közöttük a szex" kategóriájú kérdéseken pedig csak nevetek... Ez egyáltalán nem így mûködik, csak a mai világ beteg értékrendjében ahol a szex van a legelsõ helyen. Fõleg ha valakinek bizonysága van afelõl akit elvesz/hozzámegy, hogy az Istentõl van, akkor olyan nem lesz hogy nem fogja szexuálisan vonzónak találni. Rengeteg ilyen ismerõsöm, barátom sõt testvérem is van akik így házasodtak meg, és sehol máshol nem láttam olyan boldog, jól mûködõ házasságokat mint ezeknek az embereknek az életében.
Ne lépj be egy csaj/pasi miatt.
A csótányokban meg biztos "az" ember van jelen egyetemesen mi? Baromság.
Nem , nem fogom azt mondani hogy ez a vallás hamis , nem fogom azt mondani hogy a másik vallás -jobb , vagy rosszabb . Én spirituális életet élek , római katolikusként születtem , úgy is nevelkedtem , hiszem hogy van egy felsõbbrendû hatalom , de nem szeretnék egy valláshoz sem csatlakozni . Az Isten , mindenkiben benne van , ha nem találod meg magadban az Istent , akkor ne is keresd egy téglaépületben -palotában - viskóban sem . Elszomorít , hogy még ma is vannak emberek akik bedõlnek minden hit-térítõnek . Róma is így tett , a papság- vallás -Isten neve mögé bújva , keresztes háborúkat indítottak , gyilkoltak Isten nevében . Én erre nem vagyok vevõ . Gondolom a mai emberek többsége sem . Sajnos hogy vannak akik nem így gondolkodnak . Ma , ugyanez történik . de nem karddal a kézben, repülõvel, puskával , erõszakos "megtérítésekkel " , holokausztra hivatkozva sajnáltatják magukat , de a mai napig büntetlenül ölnek abban a hazájukban , amit elfoglaltak más nemzettõl . Olvassa el ezt minnél több ember , és utána döntsön- ilyen egy mai ember gondolkodása ? vagy félrevezették , megtévesztették ?? Mi van ha belép a gyülekezetbe , és utána döbben rá . hogy :Én nem ilyen lovat akartam ! Én is kaptam ezt a linket , ne engem akarjatok sem elítélni , de megtéríteni sem . http://kalotaszegieme.ro/index.php?option=com_content&view=a..
Nem csak õk élnek így. Azért mert isten azt mondja nekik.
A kérdező hozzászólása: nem akarok csatlakozni. csak érdekel, hogy miért élnek így...
Semmi rossz nincs benne, mi a francnak akarsz te egyházhoz csatlakozni? Nem jobb függetlenül?
A kérdező hozzászólása: csók és szex sem. nem kellene jobban megismerni a másikat? összeházasodnak és utána kiderül, hogy nem illenek össze az ágyban.. ez ilyen zsákbamacska. meg csók sem.. most mi abban a rossz?
poet1! Pállal, az intézményesítés megalapítójának szavaival igazoni az intézményesítést, tökéletes tautológia. Nehogy azt gondold, hogy magam a mai értelemben vett házasság ellen ágálok, de az általad idézett rész nem errõl a házasságról szól. Lehet, hogy nem fog menni, de azért megpróbálom elmondani, hogy mire gondolok! Az ember teremtése:"És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra...Teremté tehát az Isten az embert az õ képére, Isten képére teremté õt: férfiúvá és asszonynyá teremté õket." Isten férfiú és asszony egyben, androgûnosz.A két polarítás nem válik el egymástól, tökéletes egységet alkot és ez az egység a teremtés elsõ lépésében az emberen belül marad, tehát az ember is androgûnosz.Egy emberrõl, Ádámról beszélünk, akiben a férfiú és az asszony egysége egyben, házasságban van, mint Istenben! Majd valami történik a létezésben, amirõl Mózes elsõ könyve hallgat és a két nem egysége, házassága szétválik! Az ember létrontásának kezdetete, a szétválasztás:"Bocsáta tehát az Úr Isten mély álmot az emberre, és ez elaluvék. Akkor kivõn egyet annak oldalbordái közûl, és hússal tölté be annak helyét. És alkotá az Úr Isten azt az oldalbordát, a melyet kivett vala az emberbõl, asszonynyá, és vivé az emberhez...asszonyembernek neveztessék, mert emberbõl vétetett." Éva nem eredeti társa az embernek, hiszen õt az Úr Isten az emberbõl vette ki-:"mert emberbõl vétetett"-!Az eredeti társával az ember a teremtésének második lépéséig, a létrontásig egységben volt. Figyeld meg, hogy az ember teremtésének elsõ lépését Isten, majd a létrontást az Úr Isten viszi véghez!
Semmi közöd a nemiéletemhez.
akkor nem kell válaszolni gyík...
semmilyen. Milyen lett volna? Mire gondolsz?
Szerintem arra gondol, hogy ez mennyire befolyásolta késõbb a párkapcsolatotokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!