Találatok a következő kifejezésre: Milyen az orvosnál (22 db)

Ha nem tudok menni dolgozni, milyen betegséggel irassam ki magam az orvosnál?

Nem szoktam lógni soha, és most sem, más okból lenne szükségem 1-2 hétre, bár most nem szeretném leírni, de az a gond, hogy szabadságom nincsen csak két nap. Szóval kellene valami, amit nem lehet spontán ellenõrizni (mint a láz amit megmér vagy a torok amit megnéz)

Legjobb válasz: Idegösszeroppanásra szoktak ilyenkor hivatkozni, de az inkább egy évre szokott szólni, nem hetekre. De valami ilyesmi irányba gondolkodj.

Idegösszeroppanásra szoktak ilyenkor hivatkozni, de az inkább egy évre szokott szólni, nem hetekre. De valami ilyesmi irányba gondolkodj.
Igen, a hasmenés a legjobb ötlet, azt nem tudják ellenõrízni, viszont dolgozni elég körülményes úgy menni, hogy 5 percenként telef*sod a wc-t...ha van egyáltalán munkahelyi wc :)
Migrén miatt nem fogják kiírni :D Nekem aurás migrénem van, ilyenkor jobban szeretek lelépni melóból, mert nem látok semmit, de ez pár óra alatt elmúlik aztán jó esetben nem találkozunk hetekig, hónapokig. Nem tudod simán megkérni a dokit, hogy kellene szabi és írjon ki? Enyém tuti simán kiírna, bár én munkamániás vagyok. Odaadjam a szabadságom?:D :) ))
Ne hangzik viccesen. Mondhatod azt, hogy nehezet emeltél és rosszul... ezért "beállt a derekad" vagy hasonló.
Megy a hasad pár napja, 2-3x hánytál is. Elõtte ne aludj, max 2-3 órát, hogy vacakul nézz ki. Nem tudják ellenõrizni, egy hétre talán kiírnak.
migrén(nem tudja ellenõrizni)
A kérdező hozzászólása: az mondjuk nem a világ vége ha el kell mennem kivizsgálásra, elvégre nem vonhat kérdõre csak mert nem találtak semmit. de tény hogy jobb lenne valami beállt a derekam szerû, csak az 19 évesen viccesen hangzik.
Ha, az idegösszeroppanás nem rossz, de akkor vonulhat be a pszichiátriára.
Csak olyan ötletem lenne, amivel kórházba küldenének kivizsgálásra. Olyan nem igazán van, hogy 1-2 hétre úgy kiírnak, hogy nem kell kivizsgálásra, kontrollra menned.
Próbáld meg azt hogy enyhén pirosra bekened mondjuk a lábszáradat és aztmondod hogy ráestél vagy belerugtál valamibe és valószínûleg megzúzódott.Ha jól tudom a röngen a zúzódást nem mutatja
Hasmenés. Lakhatási problémáid vannak, mondjuk, ezért állandó gyengeség, leizzadás, álmatlanság.

A magyar TB mit ér az EU-ban utazáskor? Milyen esetben kell pl. Németországban fizetnem az orvosnál és mikor van ingyen?

Legjobb válasz: A magyar TB semmit nem ér kint külföldön legyen az Németország, Anglia, vagy Olaszország. A magyar TB-t csak Magyarországon tudod igénybe venni. Ha Németországban fogsz dolgozni hosszabb távon, akkor érdemes a magyar TB-t (ugyse lesz akkor otthon bejelentett munkaviszonyod, így bevételed sem) ideiglenesen szüneteltetni (van egy formanyomtatvány amit ki kell tölteni ) Kint németeknél ha dolgozol, akkor ott fogsz fizetni német TB-t Ha csak turistaként utazol akkor ki kell váltanod az Európai Egészségbiztosítási Kártyát. Ezzel már több országban (fel van sorolva melyek azok az országok) akár ingyenes sürgõsségi ellátásban is részesülhetsz.

A magyar TB semmit nem ér kint külföldön legyen az Németország, Anglia, vagy Olaszország. A magyar TB-t csak Magyarországon tudod igénybe venni. Ha Németországban fogsz dolgozni hosszabb távon, akkor érdemes a magyar TB-t (ugyse lesz akkor otthon bejelentett munkaviszonyod, így bevételed sem) ideiglenesen szüneteltetni (van egy formanyomtatvány amit ki kell tölteni ) Kint németeknél ha dolgozol, akkor ott fogsz fizetni német TB-t Ha csak turistaként utazol akkor ki kell váltanod az Európai Egészségbiztosítási Kártyát. Ezzel már több országban (fel van sorolva melyek azok az országok) akár ingyenes sürgõsségi ellátásban is részesülhetsz.
Ha turistaként járod az EU-t, tökéletesen elég a magyar tb jogviszony alapján kiállított Európai Egészségbiztosítási Kártya. Ha sürgõs esetben kell orvoshoz menned, ezzel fedezed magadat. Az egy másik dolog, ha nem sürgõsségi ellátást szeretnél, vagy valóban munkát vállalsz.
Az EU-s TB-vel Németországban (és máshol is) akkor kell fizetned az orvosnál, amikor egy helybeli is fizet. Pl. egy kórházban vagy kerületi orvosi rendelõben a német nem fizet, akkor te sem fizetsz. Ha egy magánrendelõbe mész, ahol a német is fizet, ott te is fizetsz.

38, 7 a lázam és elkapott a hányás is mire számíthatok az orvosnál ilyenkor milyen gyógyszert adnak ami nem jön ki injekciót és hova? Vagy talán kúpot ha igen azt is ő adja be?

30 éves vagyok és félek ezektől a dolgoktól injekció stb.

Legjobb válasz: valószínûleg elkaptad a most tomboló hányás hasmenéses vírust injekciót nem hinném h kapsz ilyen re csak kapsz hányás csillapítót és ha megy a hasad akkor hasmenés ellen is. kb 3 nap és lemúlik. ne egyél túl zsíros kajákat. diétázz :D jobbulást

valószínûleg elkaptad a most tomboló hányás hasmenéses vírust injekciót nem hinném h kapsz ilyen re csak kapsz hányás csillapítót és ha megy a hasad akkor hasmenés ellen is. kb 3 nap és lemúlik. ne egyél túl zsíros kajákat. diétázz :D jobbulást


Szerintem ez egy kicsit magas.
A vérnyomás az magas. A pulzus szintén. Izgulásra nem tudok semmit mert én is izgulok orvosnál. De az én vérnyomásom az jó szokott lenni csak a pulzusom magas 140-150. Ha itthon mérem akkor csak 90-100 a pulzusom. Emiatt most küldtek pajzsmirigy vizsgálatra meg vese meg szívkörnyéki dolgokat kérnek vérbõl. Bár én kismama vagyok és vérszegény is egy kicsikét is.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm:)
Én fogadnék, de ennyi hetesen már nem fognak elvállalni, mert nem nekik hordtad a pénzt eddig.
A kérdező hozzászólása: koszonom a velemenyed, de nem kerdes, hogy fogadok e!:-) szoval tapasztalat?
Szia! Nekem nem volt fogadott dokim, se szülésznõm. Már túl voltam a kiírt napon és az indítás elõtt 3 nappal befektettek....tehát már akkor odafigyeltek a babára és rám....hogyha bármi gond lenne, akkor helyben vagyunk :) Minden nap vizsgáltak, mindig más orvos...és mindegyik lelkiismeretesen végezte a dolgát. Császáros lettem a végén. A szülés után a nõvér óránként bejött hozzám. A csecsemõsök is rendesek, kivétel egy, a nevét nem tudom. A viziteken is minden orvos normális volt. Úgyhogy én 100%-osan megvagyok elégedve az ellátással. És mi senkinek nem adtunk pénzt.
Tapasztalatom az az, h le se sz.rnak ha nincs fogadott dokid. Nyilván meg lehet szülni a gyereket ügyeletesnél is, elsõsorban akkor számít a fogadott doki, ha valami gond adódik. Ha nem, csak sima szülésed lesz, akkor nem szükséges. Csak ezt nem tudhatja az ember elõre. Elsõ voltam, miért lettem lepontozva?
A kérdező hozzászólása: en felpontoztalak, nem le:-) most mar ahogy mondod nem lehet mar fogadni sem, de elvbol nem is fogadnek:-)
2 hetet feküdtem az Uzsokiban. Bár hál' istennek nem szülni mentem be (még csak 29 hetes vagyok :-D ) de nagyon pozitív tapasztalataim vannak. Az orvosok figyelmesek és korrektek, a nõvérek türelmesek és kedvesek, ha bármi gond van nem kell könyörögni, ott vannak és bármiben segítenek. Többek között ezért nincs fogadott orvosom.
A kérdező hozzászólása: na en is abban bizva nem fogadtam orvost amit az utolso ir! Fehervaron szultem az elsot (pontosan egy evvel ezelott, szoval most nosztalgikusan potyognak a konnyeim 2 oraja:-) ) es annak ellenere, hogy fogadott orvosom volt, nem voltam elragadtatva az ellatastol... sot!
Én 30 hetesen váltottam orvost, és simán elvállalt. Akik mellettem szültek ügyeletesnél, nem kaptak epidurálist, meg oxitocint, hagyták õket vergõdni. A Bajcsyban szültem, én ezt láttam. Annó elsõ gyerekemet a Schöpf Méreiben szültem ügyeletesnél 25 órát tartott. Nekem minden pénzt megért, hogy ne kelljen ennyit szenvednem mégegyszer. A második életem legboldogabb szülése volt, kár hogy nem volt pénzem az elsõnél is....

Milyen betegséget és rendelleneséget lehet kiszűrni, az orvosnál?

Mennyire örökli a bab betegséget,ha az egyik szül? betegen születet?

Legjobb válasz: Elõször is hány hetes terhes vagy?Az elsõ 12 hét a legfontosabb a baba fejlõdésének szempontjából.Ezért is rendkívül fontos a 12 hetes ultrahang.Ott elvileg a baba szervei már ki vannak fejlõdve csak még kezdetlegesek.Utána ami fontos vizsgálat, ha nem csináltattál kombinált tesztet, a 16 hetes afp és a 18 hetes genetikai ultrahang.Elvileg ha ezeken a vizsgálatokon rendben van minden akkor nem kell aggódnod nagyon.A 12 hetesen a Down kórt szûrik, meg a kombinált teszten is,de az kicsit részletesebb,tehát ha valami baja van a babának,ott már elõjön.Remélem tudtam segíteni.A magzatvédõ vitaminok szedésével nagyon sok dolog megelõzhetõ,fõleg ha már terhesség elõtt is szeded.

Elõször is hány hetes terhes vagy?Az elsõ 12 hét a legfontosabb a baba fejlõdésének szempontjából.Ezért is rendkívül fontos a 12 hetes ultrahang.Ott elvileg a baba szervei már ki vannak fejlõdve csak még kezdetlegesek.Utána ami fontos vizsgálat, ha nem csináltattál kombinált tesztet, a 16 hetes afp és a 18 hetes genetikai ultrahang.Elvileg ha ezeken a vizsgálatokon rendben van minden akkor nem kell aggódnod nagyon.A 12 hetesen a Down kórt szûrik, meg a kombinált teszten is, de az kicsit részletesebb, tehát ha valami baja van a babának, ott már elõjön.Remélem tudtam segíteni.A magzatvédõ vitaminok szedésével nagyon sok dolog megelõzhetõ, fõleg ha már terhesség elõtt is szeded.
Miután nem írtad le, hogy pontosan mirõl van szó, csak a mi saját esetünket tudom elmondani - talán segít. Nekünk van recesszíven öröklõdõ betegségünk mindkettõnknek - de nem ugyanaz. Beszélj a beteg szülõt kezelõ orvossal, mi hozzá mentünk, jóval a 12. hét elõtt. Ha nálatok is recesszíven öröklõdik a betegség, és nincs meg mindkettõtökben, akkor 0 az esélye, hogy örökölje. Ha mindketten homozigóta hordozók vagytok, akkor öröklõdik biztosan. A minket kezelõ orvos véleményével elmentünk genetikai UH-ra az Istenhegyi útra.

Nagy túlsúlynál, az orvosnál, fogyás előtt milyen kivizsgálásokat kell kérni, ill. hol kell kérni, háziorvos beutal?

Legjobb válasz: A háziorvoshoz kell menni, aki aztán továbbküld. Általában sziv-érrendszert, hormonokat vizsgálnak.

A háziorvoshoz kell menni, aki aztán továbbküld. Általában sziv-érrendszert, hormonokat vizsgálnak.
Sorolom Vérnyomás, Nyugalmi pulzus Terhelt pulzus holter vizsgálat szív és érrendszeri teljes vizsgálat, érfal rugalmasság Vérvételnél: Pajzsmirigy és mellékvese hormonok !!! férfiaknál tesztoszteron szint mérése, vagyis androgén mérés vér triglicerid csak éhgyomorra! húgysav koleszterinszintek vasszint tumor markerek vérsüllyedés hematokrit hemoglibin húgysav ezket mindenképp nézesd meg, meg akkor amikor már lefogytál, seggre fogsz ülni az eredménytõl, azt garantálom (tapasztalat)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ezeket külön mondani kell, vagy ezeket is nézik?
van amelyiket alapból nézik, de jobb ha szólsz hogy ezeket nézzék meg mindenképp

Ha szőrös a hátam/hasam/mellem (fekete szőrszálak, eléggé meglátszik) érdemes rákérdeznem az orvosnál, hogy PCOS-e? Milyen vizsgálat során derülhet ez ki?

Legjobb válasz: Ez bármilyen hormonális betegség lehet, szóval ne úgy kérdezz rá, hogy ez PCO-e, hanem odamész a háziorvoshoz és kérsz beutalót endokrinológiára. Nyugi, vérvizsgálatot csinálnak fõként, elsõ körben mindenképpen csak azt.

Ez bármilyen hormonális betegség lehet, szóval ne úgy kérdezz rá, hogy ez PCO-e, hanem odamész a háziorvoshoz és kérsz beutalót endokrinológiára. Nyugi, vérvizsgálatot csinálnak fõként, elsõ körben mindenképpen csak azt.
A kérdező hozzászólása: Rendben, akkor kérek beutalót. Ha simán elmennék vérvételre, mert mondjuk szédülök, meg fáj a fejem, levert vagyok stb, abból is kiderülhet?
Nem, általános laboron tök más dolgokat néznek.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm.

Akinek felnőtt korában állapították meg, hogy lisztérzékeny, mivel mutatták ki? Milyen tünetekkel jelentkeztél az orvosnál? Voltak bőrelváltozásaid?

Olvastam, hogy lehet vérvizsgálatból és vékonybél biopsziából, az utolsó a legbiztosabb.

Legjobb válasz: Igen elõször vérvizsgálat, utána biopszia. Leggyakoribb bõrelváltozás a könyöknél a bõr megvastagodik, pikkelyes lesz. Gyakori a híg széklet, elõfordul viszketõ pattanásnak, allergiás reakciónak tûnõ elváltozás. Gyakori a tejcukor érzékyenség, ami többnyire elmúlik a gluténmentes diétán, felnõtteknél szükség lehet 1-2 évre is a teljes normalizálódáshoz.

Igen elõször vérvizsgálat, utána biopszia. Leggyakoribb bõrelváltozás a könyöknél a bõr megvastagodik, pikkelyes lesz. Gyakori a híg széklet, elõfordul viszketõ pattanásnak, allergiás reakciónak tûnõ elváltozás. Gyakori a tejcukor érzékyenség, ami többnyire elmúlik a gluténmentes diétán, felnõtteknél szükség lehet 1-2 évre is a teljes normalizálódáshoz.
Felnõtt korban, már sem a lisztérzékenység, sem a tejcukor allergia NEM MÚLIK EL! 6éves korig kinõhetõ.Én tejcukros vagyok, a lisztet csak vérvételbõl elég volt megnézni(az is 100%-os biztos).Engem megtükröztek alul-felül, de egyiket sem abból állapították meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ha bél biposziát vesznek, hogy megállapítsák a lisztérzékenységet, ez a legbiztosabb módszer, ennek a kimutatásásra, azt olvastam, akkor a a biopszia gyomor vagy béltükrözéssel történik? Kedves utolsó válaszoló.A béltükrözés kellemetlen vagy fájdalmas? Csak gyomortükrözésem volt eddig, azért kérdezem. Már félek a gasztroentreológiára menni... :(
Velem is ugyan ez a helyzet!!!!!! Voltam gyomortükrözésen, és rettegve közeledik a vastagbél-tükrözés idõpontja is. Nekem vastagbél-gyulladást feltételeznek, és azért tükröznek alulról is. És a lisztérzékenységet én úgy tudom, hogy a gyomortükrözésbõl lehet megállapítani. Nekem a vizsgálat során elmentek a nyombélig, és onnan vettek szövetmintát, ami alapján megállapítható, hogy lisztérzékeny vagyok-e.
A makarónit kellemetlen lenyelni, a biopszia inkább kellemetlen, mint fájdalmas. Tükrözéssel, biopsziával valójában a coeliákiát mutatják ki, tehát azt nézik meg, hogy milyen állapotban vannak a bélbolyhok. Ha vékony bél bolyhai nagyon rossz állapotban vannak, az másodlagosan okozhat (és többnyire okoz is) tejcukor érzéknyeséget, mert a szükséges enzim nem termelõdik. Glutén mentes diétán az esetek többségében megszûnik a tejcukor érzékenység, ezért egy év diétázás után érdemes ezt külön megnézetni.
Nem tudom, én altatásban csináltattam...mindkettõt egyszerre.Arra viszont emlékszem, hogy milyen sz*r volt az elötte lévõ nap...délig ehettem, majd este 7kor kellett meginnom azt a löttyöt amit adtak, baromira felpuffasztott elég szarul voltam tõle és este fél11-ig le sem tudtam szállni a wc-rõl szóval kb 3órás hasmenéssel jár, másnak is ennyi ideig tartott legalább 5 ismerõsömet tükrözték lent.Aztán reggel ismét innom kellett, és akkor már alul-felül jött minden ki.Ez nagyon megviselt, de a tükrözésen nagyon jót aludtam.
A tejben túl sok kálcium van és rettenetesen kevés magnézium(10:1 az arány), ezért csontritkulást okoz, vagyis egyáltalán nem annyira egészséges és nem fontos táplálék, nélküle is egészségesen lehet élni. http://www.tenyek-tevhitek.hu/gyilkos-kalcium.htm
vááá nem ide akartam:D

Székrekedésem van. Az orvosnál milyen Szakrészre kell ezzel menni?

Legjobb válasz: Addig pedig próbáld ki a paradicsomlét, ígyál belõle jó sokat.

Addig pedig próbáld ki a paradicsomlét, ígyál belõle jó sokat.
Hat a haziorvos is fel tudja irni a hashajtot, vagy hazi modszerekkel is probalkozhatsz, pl. szilvalekvar.
Háziorvosi szakrészhez tartozik. De a patikus is tud jó tippet adni. Ha komolyabb a dolog, akkor is háziorvos. Majd õ elindít....
Ha súlyos, akkor elõször menj a háziorvoshoz, ha õ szükségesnek tartja továbbutal gasztroenterológiára.
A kérdező hozzászólása: Köszi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!