Találatok a következő kifejezésre: Milyen az oltás után a babák (4 db)

Milyen az első oltás után a babák közérzete?

Holnap viszem az els? oltására 2 hónapos babámat, és úgy hallottam, hogy sokan belázasodnak ill. ny?gösek utána, ez így van? Mire készüljek?

Legjobb válasz: Picit lehet, hogy belázasodik, de nem törvényszerû. Az enyém egész nap olyan volt mint szokott, csak éjszaka egyszer felébredt, pedig már 3 hetesen átaludta az éjszakát. Szóval összesen ennyiben lehetett észrevenni az oltást. De ez nagyon változó, van olyan baba, amelyik utána egész nap ordít.

Picit lehet, hogy belázasodik, de nem törvényszerû. Az enyém egész nap olyan volt mint szokott, csak éjszaka egyszer felébredt, pedig már 3 hetesen átaludta az éjszakát. Szóval összesen ennyiben lehetett észrevenni az oltást. De ez nagyon változó, van olyan baba, amelyik utána egész nap ordít.
Az én babámnak meg sem kottyant. Semmi baja nem volt, éjszaka is aludt, és nem nagyon szoktak belázsodni, ezek már olyan oltások.
tuberculózis=tbc!!!!!!
Tuberkolózis!!
Nem tuberculózis hanem tbc ellen. 2 hósan Di-Per-Te Diftéria-torokgyik Pertussis-szamárköhögés Tetenusz-merevgörcs ellen
Elõttem szóló kiegészítéseként: haemophilus influenzae ellenit is, ami a leggyakrabban okoz csecsemõknél agyhártya gyulladást! A BCG egy legyengített tbc bacit tartalmaz, zehát a tbc ellen véd, de sajna nem egész életen át, hanem majd nézni kell többször is ygermekkorban, hogy még megvan-e a védettsége és ha nincs akkor újra oltják!

Milyen oltásokat és mikor kapnak a babák születésük után kötelező jelleggel? Milyeneket lehet pluszban kérni és mennyibe kerülnek az oltóanyagok?

Ma kapjuk a 2 hónapos kötelez? oltást!kaptunk a kérhet? véd?oltásokról egy gépelt anyagot de egyszer?en nem tudunk kiigazodni rajta!

Legjobb válasz: http://www.csaladinet.hu/tudastar/kotelezo_vedooltasok/oltas.. http://www.babaszoba.hu/services/oltasi_naptar?BXID=96368D5B..

Elkezdtem leírni neked, de eszembe jutott, hogy én ezt az oldalt egyszer lementettem: http://drmammel.extra.hu/vedooltasok.htm
A többiek már linkeltek jó oldalakat. Én csak annyit írnék, hogy szerintem csak a kötelezõket adasd be. Bárányhimlõ és rota, teljesen felesleges. A gyógyszergyárak nyomatják, hogy legyen bevételük. Ha kislányod van, akkor még tinédzser korában a méhnyakrák elleni oltás a megfontolandó. A többihez nem szólok hozzá, mert annyira nem mélyedtem bele. De egészségügyis családban nõttem fel és ezekben az oltásokban több a káros anyag, mint a hasznos (kis túlzással).


Milyen hatása van a rotavírus elleni vakcinának a babákra az oltás beadása után? Belázasodnak, hánynak, megy a hasuk?

Legjobb válasz: Szia, igazából nem tudom, hogy attól volt-e, de aznap amikor megkapta az oltást délután nem nagyon volt étvágya és picit ment a hasa. De egyébkét semmi komoly!

Szia, igazából nem tudom, hogy attól volt-e, de aznap amikor megkapta az oltást délután nem nagyon volt étvágya és picit ment a hasa. De egyébkét semmi komoly!
a kisfiamnál és a kislányomnál is csak annyi volt, hogy délután aludtak egy hatalmasat. Talán a lányom kicsit nyûgösebb is volt, de ez nem biztos, hogy attól volt. Másnapra már nem volt semmi bajuk. (12 körül kapták meg)
1. adagnál: nyûgös volt, alig akart enni este (20:00), nehéz volt elaltatni, kb. hajnali fél 1-re lett láza, addig aludt, akkor kezdett csak el forgolódni. (39, 7 volt levonva!) 2. adagnál: nyûgös volt, alig akart vacsorázni este, hamar elaludt, mert feltettünk neki fürdetés után egy fél kúpot. Nem lázasodott be és hõemelkedése se volt. Ezenkívül az elsõ adagnál utána 1 hétig folyamatosan jött vissza minden etetésnél a tápszer. A második adagnál pedig zöld széklete volt egy hétig. Ezek nem biztos, hogy a Rotától voltak, de elõtte és utána (1 hét után) semmi baja nem volt. Amilyen gyorsan jött, olyn gyorsan ment..
Mindkét gyermekem megkapta, egyiknek sem volt semmi problémája tõle!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!