Találatok a következő kifejezésre: Milyen az magzati oxigénhiány Mitől (1 db)

Milyen az a magzati oxigénhiány? Mitől van, és hogyan lehet észrevenni?

Amúgy a pocaklakómmal nincs baj, egyre jobban érzem, hogy mozog, csak eszembejutott, hogy mi lehet ez?

Legjobb válasz: Akkor lép fel, ha a méhen belül a magzat oxigénellátása csökken. Jele a mekóniumos magzatvíz és/vagy a magzati szívhangok lassubbodása. Megítélésére a CTG és az ultrahangos flowmetria (áramlásmérés) alkalmas. Lassan kialakuló: oka lepényi elégtelenség. Hirtelen kialakuló: a szülés alatt jöhet létre az erõteljes összehúzódások hatására. Amikor a méh nyugalomban van, az oxigénellátás nem szanved zavart. Ha a méhlepény mûködése rendben van, akkor a magzatra nem káros a csekély oxigénhiány. Hirtelen oxigénhiány alakulhat ki akkor is, ha a köldökzsinór a nyakra csavarodik, vagy vérzés lép fel a lepény tapadása mögött.

Akkor lép fel, ha a méhen belül a magzat oxigénellátása csökken. Jele a mekóniumos magzatvíz és/vagy a magzati szívhangok lassubbodása. Megítélésére a CTG és az ultrahangos flowmetria (áramlásmérés) alkalmas. Lassan kialakuló: oka lepényi elégtelenség. Hirtelen kialakuló: a szülés alatt jöhet létre az erõteljes összehúzódások hatására. Amikor a méh nyugalomban van, az oxigénellátás nem szanved zavart. Ha a méhlepény mûködése rendben van, akkor a magzatra nem káros a csekély oxigénhiány. Hirtelen oxigénhiány alakulhat ki akkor is, ha a köldökzsinór a nyakra csavarodik, vagy vérzés lép fel a lepény tapadása mögött.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

2% alkohol?

Már a terhesség előtt sem ittam alkoholt, azóta meg ugye pláne, de valamelyik nap megkértem apukát, hogy hozzon 0%-os alkoholmentes gyümölcsös sört (ami gyakorlatilag üdítő :D ).

6

Ket het menstruacio keses utan, lehet menni a nogyogyaszhoz, fogja latni a terhesseget?

7

Valaki légyszi elárulná, hogy kell?

Szeretnék én is pocak tippelőset, de fogalmam sincs, hogy megy ez a képfeltöltés... Megírná Vki? Köszi!

4

Mit jelent az alábbi orvosi szöveg?

Kp. tág hüvely, zárt méhszáj folytatásában tojásnyi gravid uterus. Jobb oldalon tömegesebb nyomásérzékeny adnexum szabad környezetben. Tkp portio hátsó ajkán kis erozio.

13

Szerintetek a Laura és a Konrád nevek, hogy hangzanak?

9

Szulés elott pár héttel volt valakinek valami elojele?

5

Miért gond, ha 30 hetesen még farfekvéses a baba?

30 hetes vagyok, hétfőn megyek ultrahangra. A dokim azt mondta, ha ott kiderül, hogy még faros, akkor az ultrahang után menjek vissza hozzá minèl hamarabb és tárgyalunk a lehetőségekről. Első baba, fogalmam sincs, hogy mit akart ezzel a doki, de nem tudtam megkérdezni, mert már benn volt nála egy másik kismama.

7

Másnak is irták fel köhögésre az Infusum ipecacuanhae gyógyszertári köptetőt terhesség alatt?

A háziorvosom irta fel váladékos köhögésre de mindenhol azt olvasom hogy kismamáknak nem szabad szedni.

3

34+1 hetes terhes vagyok és ha este fekszek vagy délután nagyon fáj alul valami. Nem tudom megmondani pontosan, hogy hol de nagyon fáj. Mitol lehet ez?

3

Lányok, akik 15-6-7 évesen szültek, mesélnétek?

Az apuka mit szólt? Mi vett rá, hogy megtartsátok a babát? A szüleitek hogy álltak hozzá? Az iskolát hogy fejeztétek be? Sokan bántottak miatta? Nem bántátok meg?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!