Találatok a következő kifejezésre: Milyen az lapos (18 db)

Milyen az a lapos arc?

Legjobb válasz: Egyes azsiai arcok szelteben kerek, elolnezetbol igen lapos tipusuak. Pont olyan, mint a palotapincsi. Szinte csak az orr dudorodik ki, de az is nagyon ovatosan.

Egyes azsiai arcok szelteben kerek, elolnezetbol igen lapos tipusuak. Pont olyan, mint a palotapincsi. Szinte csak az orr dudorodik ki, de az is nagyon ovatosan.

Milyen billentyüt vegyek kb 3ezer ft körül? Olyan kéne ami ilyen lapos és magyar kiosztásu billentyü Star-technology ST-SKB553 erre gondoltam ilyen lapos billentyü nem az a zörgös fajta hanem ez a halk mint ami laptopoknál van

Legjobb válasz: Mi a kérdés, ha már kinézted magadnak? Szerintem olyan nagy különbség nincs köztük. Persze, ne 500 forintos hulladékot vegyél. :) De a drágábbakban nincs sok eltérés. Bemész egy szaküzletbe, és kiválasztod, amilyet szeretnél. :) Nekem egy Turbo Nereus billentyûzetem van (olyan, amilyet te mondasz, lapos billentyûs), ezervalahányszáz forint volt, ahhoz képest, hogy alsó árkategória, teljesen elégedett vagyok vele. (Csak a vezeték csatlakozását nem szabad nagyon nyüstölni :/) De te egy fokkal márkásabbat fogsz úgyis venni. ;)

Mi a kérdés, ha már kinézted magadnak? Szerintem olyan nagy különbség nincs köztük. Persze, ne 500 forintos hulladékot vegyél. :) De a drágábbakban nincs sok eltérés. Bemész egy szaküzletbe, és kiválasztod, amilyet szeretnél. :) Nekem egy Turbo Nereus billentyûzetem van (olyan, amilyet te mondasz, lapos billentyûs), ezervalahányszáz forint volt, ahhoz képest, hogy alsó árkategória, teljesen elégedett vagyok vele. (Csak a vezeték csatlakozását nem szabad nagyon nyüstölni :/) De te egy fokkal márkásabbat fogsz úgyis venni. ;)
A kérdező hozzászólása: Nekem jó az olcsó is nem az ár ra megyek meg márkára pl genius fülesem volt meg egerem kb 1honap allat mind a 2 kipurcant vettem megint genius egeret megint kipurcant pedig nem ejtettem le meg ilyesmi már vagy 2éve van egy microsoftos egerem ez tetszik és jó billentyümnek meg nincs is márkája:D azt szeretném elsõ sorba hogy fekete legyen és ha írok ne legyen ez a csit csat hang idegesítõ hajnali 3kor meg az tetszetösebb is

Ha egy nyereg leírásában az van írva, hogy szolid térdtámasszal, lapos párnázattal, akkor az hosszútávon milyen kényelmet biztosít?

Hosszú távra több napos lovaglást értek, vagy min. 50 km-t. Nyeregalátét fölé még érdemes zselé párnát használni ilyen nyereg alá? Nekem miben lesz más, a szolid térdtámasz?

Legjobb válasz: Látni kéne azt a nyerget, legalább képen. A leírás alatt én azt értem, hogy ráfér egy kiadós újratömetés, meg ha már úgyis nyergesnél van, akkor a térdtámaszt sem ártana talán megnagyobbítani. A kemény, lapos párnázatú nyergek általában nem kényelmesek, bár egy újratömetés segíthet rajtuk. A szolid térdtámasz azért lehet hátrány, mert nem tudsz rendesen beletámaszkodni a térdeddel. Ez egy ugró- vagy díjlovasnyeregnél igen komoly hátrány. Túrán nem kell olyan extra precízen ülni, így itt talán kevésbé nagy hátrány, de akkor is hátrány.

Látni kéne azt a nyerget, legalább képen. A leírás alatt én azt értem, hogy ráfér egy kiadós újratömetés, meg ha már úgyis nyergesnél van, akkor a térdtámaszt sem ártana talán megnagyobbítani. A kemény, lapos párnázatú nyergek általában nem kényelmesek, bár egy újratömetés segíthet rajtuk. A szolid térdtámasz azért lehet hátrány, mert nem tudsz rendesen beletámaszkodni a térdeddel. Ez egy ugró- vagy díjlovasnyeregnél igen komoly hátrány. Túrán nem kell olyan extra precízen ülni, így itt talán kevésbé nagy hátrány, de akkor is hátrány.
A lapos párnázat nem túl kényelmes, fõleg nem hosszútávon, a szolid támaszok nem segítik elõ a helyes ülést, arra neked kell folyamatosan odafigyelni, hogy jó helyen legyen a lábad... Ugrás felett kimondottan hátrány, ha alig van térdtámasz: tapasztalt ugróknál nem ezen múlik, hogy fent marad-e, de sokkal egyszerûbb egy kifejezett térdtámaszú nyereggel az egész. Nem célszerû újratömetni sem, mert az nem változtat a nyereg alapvetõ kialakításán sokat, átalakítani a komplett nyerget meg drágább, mint eleve egy megfelelõt venni.


Milyen marú ló a legjobb lovaglásra? Mennyire jó az, ha a lónak alacsony vagy lapos a marja?

Legjobb válasz: ha magas akkor könyen hátra csuszik a nyereg és jobban alá kell párnázni,hogy ne törje fel.talán ha laposabb akkor kényelmesebb de azért az se jó ha tul lapos,kifejletlen ugymond "hátba végzödõ" ez elég csúnya és lovaglás iránt sem bisztos ,hogy elönyös.

ha magas akkor könyen hátra csuszik a nyereg és jobban alá kell párnázni, hogy ne törje fel.talán ha laposabb akkor kényelmesebb de azért az se jó ha tul lapos, kifejletlen ugymond "hátba végzödõ" ez elég csúnya és lovaglás iránt sem bisztos , hogy elönyös.
Hacsak nem szõrén akarsz lovagolni, tökmindegy. Akár alacsony, akár magas marú a ló, lehet úgy nyergelni, hogy ne legyen probléma. A magas marnál figyelni kell, hogy a nyeregnek is megfelelõen magas markamrája legyen, illetve illik jobban alápárnázni. Alacsony marnál ajánlott a szügyhám, hogy helyén tartsa a nyerget, másként könnyebben elcsúszik. Akárhogy is, gyakorlat kérdése, ha jól megtanultál nyergelni, akkor bármilyen a lovad marja, nem okozhat problémát.

Az emberiség évszázadokon keresztül laposnak hitte a Földet. Milyen tapasztalati megfigyelésekeken alapult ez a nézete?

Kérlek,segítsetek..

Legjobb válasz: elnézel messze és egyenesnek látod ....

elnézel messze és egyenesnek látod ....
Pl a tengerészek megfigyelései pont a gömbre utaltak :)
"egyáltalán nem igaz, nem hitték a középkorban, hogy a Föld lapos. Persze most általában a mûvelt és / vagy tengerjáró emberekrõl beszélünk, hiszen könnyen elképzelhetõ, hogy Európa közepén rengeteg olyan Jean, Hans, vagy Vadim élt, akik - ha egyáltalán eszükbe jutott a disznótápon kívül másra gondolni - azt gondolták, hogy a Föld mittomén tányér, íróasztal, vagy teknõsbéka alakú. Ez mellékszál, a lényeg: a görögök tudása nem veszett el, nem volt olyan periódus a történelmben, mikor a tudományos közösség hitt volna a lapos föld elméletében. Sõt, a sokat átkozott egyház vitte át, másolta, õrizte az ókor tudósainak munkáit. " http://librarian.blog.hu/2012/08/24/a_lapos_fold_mitosza
Gyakori tévedések listája: A következõ lista az olyan jelenlegi, tévesen vagy helytelenül széles körben elterjedt elképzeléseket és hiedelmeket tartalmazza, melyek nevezetes témákkal kapcsolatosak, és mindezek mellett megbízható források is beszámolnak róluk. A lista bejegyzéseinek mindegyikét széles körben megvitatták a hozzá kapcsolódó szakirodalomban, csakúgy, mint az állítás szélesebb témakörét, valamint a rá vonatkozó tényeket. Megemlítendõ, hogy az alább található listában a leggyakoribb tévedésekkel kapcsolatban bizonyított tények és magyarázatuk, nem pedig maguk a tévhitek szerepelnek. http://hu.wikipedia.org/wiki/Gyakori_t%C3%A9ved%C3%A9sek_lis..
"A középkorban nem hitték azt az emberek, hogy a Föld lapos, a mûveltebb réteg tisztában volt azzal, hogy a Föld nagyjából gömbölyû. Az ókori görög tudósok ezt már jóval korábban megállapították, az i.e. 3. században élt Eratoszthenész még a Föld átmérõjével kapcsolatban is pontos becslést fogalmazott meg. A Kolumbuszt hitetlenkedve hallgató tudósok és fejedelmek nem a Föld gömbölyû voltát nem hitték el, hanem a felfedezõ (késõbb tévesnek bizonyuló) számításait a Föld méreteivel kapcsolatban.[17]"

A Trónok Harcában az a világ (vagy Föld - nem tudom hogy nevezzem) milyen alakú? Gömb vagy lapos?

Lehet buta kérdés, de már többször elgondolkoztam rajta. Amikor az elején mutatják a birodalmat, akkor nem tűnik gömb alakúnak.

Legjobb válasz: :) Még néhány bónusz kép: http://www.fantasticmaps.com/wp-content/uploads/2013/03/King.. http://www.fantasticmaps.com/wp-content/uploads/2013/03/Beyo.. http://www.fantasticmaps.com/wp-content/uploads/2013/03/TheW.. http://www.fantasticmaps.com/wp-content/uploads/2013/03/TheE.. http://www.fantasticmaps.com/wp-content/uploads/2013/03/Cent.. http://www.fantasticmaps.com/wp-content/uploads/2013/03/Braa.. http://i.imgur.com/NQSP5p0.jpg http://www.fantasticmaps.com/wp-content/uploads/2013/03/Jour.. http://www.fantasticmaps.com/wp-content/uploads/2013/03/Free.. http://www.fantasticmaps.com/wp-content/uploads/2013/03/West..

Mint a kép jobb oldalán és alján, vagyis Keleten és Délen látható, a szárazföldeknek elvileg folytatódnia kell! Ergo nincs kizárva, hogy kerek, bár igaz, az sincs, hogy csak ennyi, amennyit látunk - lapos, mint egy papír. Ez az írótól függ, hogy teljesebb képet akar-e alkotni a világáról, vagy sem? Még van hátra két rész a regény-sorozatból. Talán valójában is kiderül, de ha az eddigieket vesszük, akkor már most is feltételezhetõen egy gömb alakú égitest. :) [OFF] Ja, és a "The Known World" térkép egy kiváló minõségû 6866x4628-as felbontású képben fent van a ThePirateBay-en! :) Akit érdekel (mondjuk háttérképnek akarja, vagy csak tanulmányozni), az csak pötyögje be a keresõbe a címét, és válassza ki a 32 MB-ost! :D
Hát az elsõ két könyv nincs nálam mert mások(:D) olvassák éppen ezért egy segítõ embertõl tudom hogy sötétség volt mert bemásolta nekem azt a szövegrészt és csak annyi van hogy "A Mások abban a sötétségben jöttek elõször." Tehát lehet hogy voltak csillagok nem tudni, majd lehet kiderül Sam szálán Óvárosban, ott úgyis csak könyveket olvas meg sárkányüveg gyertyákat gyújtogat. :D És még azt akartam mondani ezzel a holdassal hogy nem ha egyszer eltakarja a bolygó akkor többször is sötétnek kell lennie nem hinném hogy több ezer év mire így beállnak. És a mágia része is elfogadható hisze a fény ura ellensége a sötétség akinek a katonái a mások tehát az még kézenfekvõ is. Hát az oké hogy lehet hogy ott 15-tõl számítanak felnõttnek lehet ez csak felvetés volt számomra, és most is van hogy 11-13 évesen férjhez adják a lányokat. Walder Frey az én számításom szerint hogy 15év az 18 aszerint õ 108-118 éves lenne most, ami azért meglehet szerintem. Kitudja lehet egészségesebben élnek ott az emberek mint itt.
Oh, megintcsak helyreigazítást kell irnom, ugyanis nem a Varjak Lakomájában olvastam, hogy "ha az ember megéli az 50. életévét, az már hosszú életûnek számít...", hanem a Kardok Viharában! :D Remélem, ezért nem vágjátok le a fejem! :D
Hát most már nem tudom hol vagyunk :D elvesztettem a fonalat, de még az idõs példára tudnám felhozni Aemon mestert aki most nem tudom de bõ 100 évet megélt, sajnos meg halt de csak azért mert beteg lett, mert kiszedték a kuckójából.
Ja és utolsó erejével nem nõket hanem sárkányokat meg városokat akart látni és almabort inni a régi kocsmába ahova minden mester tanonc jár!
A kérdező hozzászólása: Mert ugye egy teljesen másik világot mutat be, és gondoltam simán lehet, hogy ez egy lapos világ. De lehet én gondolom rosszul :D
Akkor sikerült a gonosz tervem, és összezavartalak!! >:D Aemon mesterrõl pedig így írtak, még a Trónok Harcában: ”Termete megroskadt száz évének súlya alatt”, tehát a történet szerint (min.) 100 éves, viszont a számításaid alapján meg 130 lenne (Földi években). :D
pontosan tehát ha 130 évesen sárkányokra akar vadászni akkor egy 108 éves faszi gondolhat a nõkre :D
Arra még nem gondoltatok, hogy nincsen magyarázat az általatok felhozott kérdésekre? :) Ne értsetek félre, izgalmasak és valóságos tûnõk a teóriáitok és nagyon tetszik, hogy ilyen mélyrehatóan benne vagytok a témában, de mint kolléga ( én is író vagyok ), úgy gondolom Martin nem dolgozott ki mindent tövirõl hegyire, amirõl úgy gondolta, hogy nem életbevágóan fontos. :)
No hát nem tudok most többet hozzáfûzni, max annyit még hogy ha tényleg egy hold akkor idõközönként a nagy bolygónak el kéne takarni a napot teljesen és ugye itt is van holdfogyatkozás és a könyv szerint egy ilyen teljes sötétség volt még anno a fal elõtt amikor még nem rejtõztek barlangokban az erdõ gyermekei meg voltak az elsõk, és az több ezer éve volt, tehát azóta is kéne hogy legyen ilyen teljes sötétség mert ugye a hol kering a bolygó körül és egyszer csak mögé kerül. A másik meg a serdülõ Jon hogy ott 15 éves kortól számítanak felnõttnek az emberek mert mondta is Eddardnak hogy már csak 1 év és férfi leszek és ugye a Sanasának is nem egyszer mondta a Cersei hogy már nõ csak még nem virágzik így nem adják oda a joffrey-hoz. Tehát lehet benne valami hogy tényleg valamivel hosszabbak ott az évek, vagy gyorsabban nõnek az emberek :D
A kérdező hozzászólása: Nem hülyeség, nekem is sok kérdés jut eszembe, minden egyes megválaszolt kérdés után :) Azon, hogy hogyan számolják az éveket én is gondolkodtam már. A válaszra nem jöttem rá :D De mondjuk a többi égitest állásából (legyen az Hold vagy bármi más) mondjuk kialakíthattak egy "rendszert", hogy mennyi legyen egy év. Lehet nálunk nem is 365 nap, hanem mondjuk 400 vagy 300... Az is lehet, hogy nem egyforma minden évben, csak úgy "hasra ütnek" és azt mondják, most telt el egy év (ugye a csillagok meg égitestek állásából sejtve).
A kérdező hozzászólása: wáó, érdekesebbnél érdekesebb válaszokat kapok :D ezek után már nem érzem magam olyan butának hogy feltettem egy ilyen kérdést. Erre a legutolsóra én még nem figyeltem fel, és soha nem is hallottam még ilyenrõl, de nagyon érdekesen hangzik. Viszont az is kérdés, hogy ezt csak véletlenül csinálták ilyenre az introban? Mármint nem tudatosan ezt akarták vele sugallni. Ha meg tényleg így van, akkor meg Martin beavatta volna ebbe a rendezõket, vagy õk önkényesen döntöttek úgy, hogy a sorozatban így lesz (akárhogy legyen is a könyvben)?
Nem tudom, hogy Martin hogyan képzeli el pontosan a világot, de ezen az openingen http://www.youtube.com/watch?v=U4v3AaP4TbE (fõleg amikor a keleten lévõ tájakat mutogatják) Eléggé olyan mintha a horizont fölfelé görbülne. Ez engem a "Belsõ nap" elméletre emlékeztet, ami egy elég megborult elmélet. Lényegében arról szól, hogy lehet a mi bolygónk, vagy akár másik bolygó is, ami üreges és a belsõ felületén élnek emberek, vagy más lények. Az elmélet része, hogy egy ilyen égitest közepén egy életet és fényt adó nap lebegne. http://atjaro-penta.blog.hu/2010/11/28/a_belso_fold
Hát kíváncsi leszek a könyv végéig meddig jutnak ezeken a helyeken :) Az már tuti, hogy nekem kell ez a térkép csomag :D
Muszáj helyreigazítást írnom, ugyanis mindegyik térképen van Jáde-tenger, csak nem ott, hanem lejjebb, mint ahol a #9 válaszoló írta. Beismerem, elõbb rosszul fogalmaztam! De kijavítottam a hibámat! Igaz, Uram? http://kepfeltoltes.hu/130620/GRRM_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Juj de szépek ezek a térképek! Csak egyet nem értek. Eddig minden térképen amit láttam a Dothraki tengertõl jobbra már rögtön a Jáde tenger következett. Az hova lett? Vagy már átírták, hogy inkább folytatódjon a szárazföld? Pl.: http://www.obsidianportal.com/campaigns/the-long-night-watch..
A kérdező hozzászólása: Hûû, köszi szépen, ilyeneken nekem eszembe se jutna gondolkodni :D Eddig a Hold elkerülte a figyelmemet, szóval ha az kerek, akkor valószínûleg az a bolygó is amin élnek.
A kérdező hozzászólása: Erre is gondoltam én is, de lehet hogy az íróban fel sem merült ez, vagy az, hogy a nézõnek/olvasónak eszébe juthat.
Sztem eddig nem derült ki.
*valóságosnak
Lóarc, vastag combok. Nekem sosem tetszett.
Szerintem szép, nõies, azért mert nem vékony, még lehet szexi!
Nekem nagyon tetszik! Szexi, nõies, nyárias, egyszóval SZUPER!
A kérdező hozzászólása: Nam az a baj hogy nem vékony hanem hogy aránytalan.kis mell nagy seeg

Van esetleg valakinek tapasztalata, hogy milyenek ezek az Ariston Velis lapos bojlerek? G!

Legjobb válasz: Ezek a bojlerek 5-7 évre készülnek. Mivel alig van bennük anyag, hamar tõnkre mennek. Én egy régebbi jó állapotban levõ tartályú Hajdut javasolnék. Az újak sajnos már olasz vackokkal vannak szerelve.

Ezek a bojlerek 5-7 évre készülnek. Mivel alig van bennük anyag, hamar tõnkre mennek. Én egy régebbi jó állapotban levõ tartályú Hajdut javasolnék. Az újak sajnos már olasz vackokkal vannak szerelve.

Szerintetek egy 15 éves lánynak milyen lapos és izmos kell legyen a hasa? Ha kockás az jó vagy túlzás? (képeket is kerek)

Legjobb válasz: Szerintem erre nincsen recept. Ha a lány sportol, tornázik, akkor nyilván izmosabb a hasa. Nem gáz, ha izmos vagy :)

Szerintem erre nincsen recept. Ha a lány sportol, tornázik, akkor nyilván izmosabb a hasa. Nem gáz, ha izmos vagy :)
http://www.missbalaton.hu/toldizsuzsanna/index.html szerintem ez tök jól néz ki még
nem taszít, ha kockás, csak ne legyen nagyon lapos a feneke és a melle, mert az gáz
Egy lánynak ne legyen kockás hasa!!!!!
Egy 15 éves lánynak legyen nõies puha hasa. Nem kövér, csak egy enyhén domborodó!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
szerintem az arany középút a legjobb. ne legyen hurkás de ne is legyen sík és nekem vmi félkocka van vagy ilyesmi: http://img10.indafoto.hu/1/3/33923_910c8aa6d76100df69a6ea11c.. szerintem ez már kicsit túlzás: http://www.fitway.hu/uploads/images/Amozgas/mell-formaja-es-.. szóval a 2 között :D 16/L
nem baj ha kockás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!