Találatok a következő kifejezésre: Milyen az keményedik a (17 db)

Milyen érzés az, amikor keményedik a has, és mikortól lehet érezni?

Legjobb válasz: Az egész méhed bekeményedik, de nem fáj. Hogy milyen érzés... nem lehet elmondani, mert igazán nem hasonlít semmire. Hogy mikortól érezhetõ, nagyon személyfüggõ. Van, aki csupán az utolsó hetekben érzi, más meg már félidõsen.

Az egész méhed bekeményedik, de nem fáj. Hogy milyen érzés... nem lehet elmondani, mert igazán nem hasonlít semmire. Hogy mikortól érezhetõ, nagyon személyfüggõ. Van, aki csupán az utolsó hetekben érzi, más meg már félidõsen.
Hat erezni az telleg egyenfuggo, de eleg latvanyos. Szabaly szerint olyan kemeny lesz a hasad mint egy dob.
Én a másodikkal vagyok 15. hétben és csodálkoznak rajtam mert én még sosem éreztem ilyet. Kérdezgetem én is sokaktól hogy milyen de nem tudják igazán elmagyarázni.
Én is éreztem nagyon korán. Kb. mikor elkezdett a baba mozogni, ami szintén korán volt. Van amikor a baba feszit be és attól érezni, de van amikor spontán az egész has. Kicsit kellemetlen. Tudni fogod. 33 km
uramisten
jezusom
Nagyon kevés attól izgatóbb dolog van
Be-be.:)
Én jobb szeretem ha már kemény eleve:)
nem, inkább attól, ha már keményen veszem be
Én is azt szeretem, ha már kõkeményen veszem be. Ez nagyon beindít. A másik nem igazán.
hú én biztos beindulnék tõle.hát jó nedvessé tennél odalent ha zt tennéd az én számmal!;-) 22/l

Miért rossz az, ha keményedik a hasam? Egyáltalán milyen érzés az pontosan?

26 hetes km vagyok es neha azt gondolom, hogy kemenyedem, ilyenkor eleg feszes a hasam, de nem tudom, hogy ez az az érzés e... Lehet csak puffadás? Magnéziumot szedek eleget.

Legjobb válasz: Nekem mindkét terheségnél iszonyú kemény volt végig. Az elsõnél még valami gyógyszert is kaptam, de nem szedtem be, mert felpörgetett ezért nyugtatókat írtak mellé...terhesen...nonszensz. A másodiknál is végig kemény voltam. Azért baj, mert ha nagyon bekeményedik, vetélés is lehet belõle, vagy koraszülés. Ha szedsz elég magnéziumot, ne aggódj. Akkor is van normális keményedés.

Nekem mindkét terheségnél iszonyú kemény volt végig. Az elsõnél még valami gyógyszert is kaptam, de nem szedtem be, mert felpörgetett ezért nyugtatókat írtak mellé...terhesen...nonszensz. A másodiknál is végig kemény voltam. Azért baj, mert ha nagyon bekeményedik, vetélés is lehet belõle, vagy koraszülés. Ha szedsz elég magnéziumot, ne aggódj. Akkor is van normális keményedés.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor nem aggodom annyira. Mindenesetre mikor megyek legkozelebb megkerdezem a dokim...
Nekem elmagyarázta a dokim, amikor megkérdeztem tõle, hogy miért kell magnéziumot szednem, amikor nem is keményedek. Azt mondta, hogy elõfordulhat észrevétlen keményedés is, pl alvás közben. A keményedés tulajdonképpen jóslófájás, de a jósló épp úgy, mint az igazi fájás, tágítja a méhnyakat. Márpedig az nekünk nem elõnyös, mert koraszülést okozhat.
Én az elsõnél is végig azt hittem, keményedés. Most a másodiknál már tudom, hogy sokszor kinyújtózik alul a pici, és az olyan, mintha feszítené szét. Az igazi keményedések nekem csak a 35. hét körül kezdõdtek.

Többször olvastam már itt, hogy több mindenkinek is keményedik a pocija. Az milyen? Hol lehet érezni? Mi a következménye?

Legjobb válasz: menstruációs görcs szerû érzés ha nincs majd lessz ne aggódj örülj hogy nem vagy görcsölõs fajta :)könnyû szülést

menstruációs görcs szerû érzés ha nincs majd lessz ne aggódj örülj hogy nem vagy görcsölõs fajta :) könnyû szülést

Milyen érzés, amikor elkezdődnek az első fájások? Baj, ha keményedik a hasam?

33 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Én úgy hallottam, olyan mint régebben amikor meg szokott jönni a havid, csak erõsebb, majd egyre jobban erõsödik. Tapasztalatom nincs még, de ezt mondták ismerõsök. Üdv.: 15 hetes kismama.

Én úgy hallottam, olyan mint régebben amikor meg szokott jönni a havid, csak erõsebb, majd egyre jobban erõsödik. Tapasztalatom nincs még, de ezt mondták ismerõsök. Üdv.: 15 hetes kismama.

Mit jelent az, hogy "keményedik a has"? hogyan lehet észrevenni? milyen tünetei vannak?

25 hetes vagyok. ha lenne nekem, észrevenném?

Legjobb válasz: Biztos eszrevenned :) Az erzes feszito, szorito, mitha satuba kerulnek a pocak, es mikor odanyulsz, erzed is, h kemeny, mint a beton!

Biztos eszrevenned :) Az erzes feszito, szorito, mitha satuba kerulnek a pocak, es mikor odanyulsz, erzed is, h kemeny, mint a beton!
Nekem is mindenki azt mondta hogy érezném, de én mégse úgy érzem mint ahogy leíyrták. Aztán csak mostanában pl. ha lehajolok vagy sokat mozgok akkor egyszercsak azt érzem hogy kemény.. jó mi? ezt most jól megmagyaráztam. Szóval valóban egy picit talán feszül... vagy nem tom mi alapján veszem észre, mert nekem nem kellemetlen, csak odanyúlok valahogy és olyan mint a beton. 34 hetes vagyok, de még most sem biztos hogy mindig jókor érzem.. mert alig tudom megkülönböztetni attól, hogy mikor csinálja a babó.. tehát mikor teszi magát keresztbe. Biztos észre veszed. Nah jó légy!
Keményedés=méhösszehúzódás. Nekem fájdalom nélkül jöttek mindig, csak olyankor érdekesen megyek.Ha megfogod a hasad, érzed hogy kõkemény és megváltozik a formája.Kisseb lesz és kerekebb.

Milyen az ha keményedik a pocak? Az egész has kemény lesz v. csak bizonyos részen?

Nekem csak a hasam alja szokott feszes és kemény lenni,felette nem igazán.Nem tudom, hogy ez most mi.Csak jöv?héten megyek dokihoz, addig segítenétek. 15 hetes kismami.

Legjobb válasz: Nekem eleinte alul volt kemény, aztán már az egész. Mintha betonból lenne. Ilyenkor gyakoroltam a szülés alatt használatos légzást, és segített ellazítani, illetve le is feküdtem ilyenkor. Akkor gond, ha belül is változásokat indít meg, de ezt a doki úgyis megvizsgálja. Ne emelj, erõlködj, lépcsõzz stb.

Nekem eleinte alul volt kemény, aztán már az egész. Mintha betonból lenne. Ilyenkor gyakoroltam a szülés alatt használatos légzást, és segített ellazítani, illetve le is feküdtem ilyenkor. Akkor gond, ha belül is változásokat indít meg, de ezt a doki úgyis megvizsgálja. Ne emelj, erõlködj, lépcsõzz stb.
Szia...termeszetes, hogy csak lent erzed a kemenyseget mert a mehed meg kicsike..ugy ertem meg nem er a koldokod fole..... Vegyel be magneziumot es majd a dokid megmondja mik a teendok:-) Ne izgulj...szerintem normalis jelenseg....igaz nem mindenkinel jelentkezik de az meg nem jelent feltetlenul rosszat. Boldog babavarast:-)25 hetes ksimama
En is 15 hetes kismami vagyok, es engem is pont ez a kerdes foglalkoztat, ugyhogy ha nem gond, nem nyitok meg egy ugyanilyen kerdest, hanem megkerdetem itt: A kemenyedo pocak honnan veheto eszre? (Lehet, hogy nekem akkor meg nem volt) :) Marmint ugy ertem, azon kivul, h megtapintom, jar valamilyen erzessel? Mert en hiaba nezegetem, hogy nehogy kemenyedjen, es idoben be tudjak venni magneziumot, a pocimon levo uszogumi miatt nem igazan erzem a mehet.
Az elõzõ (3.) válaszolónak szeretném írni, hogy én egy kicsit ahhoz tudnám hasonlítani az érzést, mint amikor nagyon tele eszem magam, annyi különbséggel, hogy az alhasamtól egész a köldök feletti részig feszül. Én a 20. hét környékén kezdtem érezni, azóta szedem a magneB6-ot. 24 hetes kismami
Szia! Nekem is feszülni szokott a hasam alja, azt mondta az orvosom, hogy ez a keményedés. Szerinte gyógyszer helyett az a legjobb megoldás, ha ilyenkor lefekszem valamelyik oldalamra, vagy minimum leülök. Próbáld ki, nekem bevált. Jó babavárást. 22 hetes kismama :-)

Milyen az pontosan, ha keményedik a has?

Mert mikor legutoljára voltam a dokinál, azt mondta, hogy ha nagyon sokat keményedik a has akkor menjek be és megnézi a méhszájat. Mivel 1. terhességem így nem tudom, hogy most az a keményedés, ha a hasam kemény vagy az, ha belül olyan mintha húzódna össze. Lehet, hogy buta kérdés, de itt biztos meg tudjátok mondani. 21 h km

Legjobb válasz: Belül érzed, hogy húzódik össze, de egyben kívül is kemény. Szerintem még nem volt igazi keményedésed, mert arra rá fogsz jönni. És ez nem is baj a 21. héten. :o) A dokid jó fej lehet, mert teljesen igaza van, hogy nem vizsgálgatja a méhszájat, ha egyébként nincs semmi panaszod. Biztosan ezért mondta, amit mondott, nem azért, hogy megijesszen... Majd késõbb jönnek még azok az összehúzódások. Jó babavárást!

Belül érzed, hogy húzódik össze, de egyben kívül is kemény. Szerintem még nem volt igazi keményedésed, mert arra rá fogsz jönni. És ez nem is baj a 21. héten. :o) A dokid jó fej lehet, mert teljesen igaza van, hogy nem vizsgálgatja a méhszájat, ha egyébként nincs semmi panaszod. Biztosan ezért mondta, amit mondott, nem azért, hogy megijesszen... Majd késõbb jönnek még azok az összehúzódások. Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Néha olyan mintha nem tudnék rendesen kiegyenesedni, mert mintha húzódna és olyan furcsa érzés, ezért nem tudom eldönteni , hogy most ez az lehet-e vagy nem. Köszönöm, Neked is jó babavárást!Hacsak már nem ott szundít a kiságyban melletted.:)
Amit Te írsz, az engem inkább arra emlékeztet, hogy a méh növekedésétõl feszülnek a szalagok, az kellemetlen húzó érzés. (De azért így látatlanban nehéz :o) A keményedésnél tényleg egy külsõ személy is ha megtapintja (mondjuk apa), keményebbnek érzi mint rendesen. Nekem olyan érzés volt még, mintha szívna össze felé egy porszívó belülrõl. :o) És igen, itt szundikál mellettem, a nagyobbacska meg a szobájában, szóval most én is megyek aludni... Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Neked is szép napot!És szép álmokat nektek!:)
tényleg olyan mintha belülrõl húzna össze vki, vagy hirtelen követ cipelnél a hasadba! kívülrõl is teljesen kemény lesz, bárki aki megtapintja nagyon keményet érez, és nekem legalábbis kellemetlen érzés! húz, feszül... 26 h km
A kérdező hozzászólása: És olyankor az egész has vagy csak 1 része?

Milyen érzés az ha keményedik a has?

Megvan rövidülve a méhnyakam, de a doki nem mondott semmit.

Legjobb válasz: A haskeményedés fura érzés, olyan mintha befeszítené magát a baba, és kõ kemény a hasad! Hány hetes vagy?Én 17 és már 2100 az értékem, nekem is rövidül a méhszájam! Pihizz, és nem lesz gond!

A haskeményedés fura érzés, olyan mintha befeszítené magát a baba, és kõ kemény a hasad! Hány hetes vagy?Én 17 és már 2100 az értékem, nekem is rövidül a méhszájam! Pihizz, és nem lesz gond!
Igen, nekem is pont olyan mintha befeszítene a baba és mikor megfogom a hasam kõkemény. Biztos, hogy szólt volna a Doki ha gond lenne.
A kérdező hozzászólása: 12hetes és 2000. Szerintetek?
Ha a hátadra fekszel, akkor látszik a legjobban, hogy összeáll egy kemény csomóba a méhed. Lehet az egész, de nem feltétlen. Nekem legtöbbet a jobb oldalon szokott, de lehet csak alul is. És akkor olyan feszítõ érzés is van, de rövid idõn belül elernyed és visszasímul a has. Mg-t ugye írt fel a doki? 36+3 hetes
A kérdező hozzászólása: Kezdetektõl szedem 3*1-et naponta. Félek nagyon ettõl a megrövidült méhnyaktól. Jövõhéten megyek másik dokihoz, mert ez semmit nem mond.Csak hát addig megöl az ideg. Mit gondoltok, baj van? Félek a keményedés miatt is!
A kérdező hozzászólása: Nem sima magnéziumot, hanem magne b6-ot, az is van olyan jó?
Szia!Én kombinálom magnerot-tal!Reggel , este magne b6, délbe magnerot!Próbáld ki!Így teljesen jó!A méhszáj miatt ne izgulj!Nekem is ennyi 11 hetes korom óta!És 2 doki is azt mondta, hogy semmi baj!Csak sok pihi kell!!!!!!Üdv:14 hetes kismama
A Magne B6-ra esküszik az orvosok többsége, engem majdnem hogy leszidtak mikor kiderült, hogy sima magnéziumot szedek és nem ezt. Nekem sokáig 3x2-t kellett szednem, és a 3x1-et is csak egy hete hagytam abba. A haskeményedést észreveszed, szinte kõkemény a hasad (nekem fõleg alul és elöl) és furcsa húzó érzés. Pihenj sokat, a méhszájjal mást nem lehet tenni csak sokat pihenni vízszintesen. Problémamentes babavárást kívánok! 36 hetes kismami

Miért baj az ha keményedik a has? Milyen kovetkezménye lehet?

Voltam orvosnál pihenésre vagyok fogva,de még igy is fáj a hasam és keményedik,pedig már 4-5 napja pihenek.

Legjobb válasz: Szia! Én is ebben a cipõben járok sajnos. Veszélyes, mert kinyílhat a méhszáj, idõ elõtt. Két napja folyamatosan fáj a hasam, ha lefekszem egy idõ után alábbhagy, de ha felkelek kezdõdik elölröl. 18 hetes vagyok. Szedsz magnéziumot?

Szia! Én is ebben a cipõben járok sajnos. Veszélyes, mert kinyílhat a méhszáj, idõ elõtt. Két napja folyamatosan fáj a hasam, ha lefekszem egy idõ után alábbhagy, de ha felkelek kezdõdik elölröl. 18 hetes vagyok. Szedsz magnéziumot?
A kérdező hozzászólása: igen szedek 3*1-et.És akkor az mit jelent ha kinyillik a mehszáj?az nagyon veszélyes?
Az igaz, hogy a terhesség természetes velejárója(felkészül a méh a szülésre), de ha nagyon sokat és korán keményedik ami görcsöléssel is párosul akkor koraszülést okozhat.Ezért inkább elõvigyázatosak az orvosok és a 36.hétig magnéziumot javasolnak ilyen esetben.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!