Találatok a következő kifejezésre: Milyen az keményedik (18 db)

Milyen az pontosan, ha keményedik a has?

Mert mikor legutoljára voltam a dokinál, azt mondta, hogy ha nagyon sokat keményedik a has akkor menjek be és megnézi a méhszájat. Mivel 1. terhességem így nem tudom, hogy most az a keményedés, ha a hasam kemény vagy az, ha belül olyan mintha húzódna össze. Lehet, hogy buta kérdés, de itt biztos meg tudjátok mondani. 21 h km

Legjobb válasz: Belül érzed, hogy húzódik össze, de egyben kívül is kemény. Szerintem még nem volt igazi keményedésed, mert arra rá fogsz jönni. És ez nem is baj a 21. héten. :o) A dokid jó fej lehet, mert teljesen igaza van, hogy nem vizsgálgatja a méhszájat, ha egyébként nincs semmi panaszod. Biztosan ezért mondta, amit mondott, nem azért, hogy megijesszen... Majd késõbb jönnek még azok az összehúzódások. Jó babavárást!

Belül érzed, hogy húzódik össze, de egyben kívül is kemény. Szerintem még nem volt igazi keményedésed, mert arra rá fogsz jönni. És ez nem is baj a 21. héten. :o) A dokid jó fej lehet, mert teljesen igaza van, hogy nem vizsgálgatja a méhszájat, ha egyébként nincs semmi panaszod. Biztosan ezért mondta, amit mondott, nem azért, hogy megijesszen... Majd késõbb jönnek még azok az összehúzódások. Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Néha olyan mintha nem tudnék rendesen kiegyenesedni, mert mintha húzódna és olyan furcsa érzés, ezért nem tudom eldönteni , hogy most ez az lehet-e vagy nem. Köszönöm, Neked is jó babavárást!Hacsak már nem ott szundít a kiságyban melletted.:)
Amit Te írsz, az engem inkább arra emlékeztet, hogy a méh növekedésétõl feszülnek a szalagok, az kellemetlen húzó érzés. (De azért így látatlanban nehéz :o) A keményedésnél tényleg egy külsõ személy is ha megtapintja (mondjuk apa), keményebbnek érzi mint rendesen. Nekem olyan érzés volt még, mintha szívna össze felé egy porszívó belülrõl. :o) És igen, itt szundikál mellettem, a nagyobbacska meg a szobájában, szóval most én is megyek aludni... Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Neked is szép napot!És szép álmokat nektek!:)
tényleg olyan mintha belülrõl húzna össze vki, vagy hirtelen követ cipelnél a hasadba! kívülrõl is teljesen kemény lesz, bárki aki megtapintja nagyon keményet érez, és nekem legalábbis kellemetlen érzés! húz, feszül... 26 h km
A kérdező hozzászólása: És olyankor az egész has vagy csak 1 része?

Milyen az ha keményedik a pocak? Az egész has kemény lesz v. csak bizonyos részen?

Nekem csak a hasam alja szokott feszes és kemény lenni,felette nem igazán.Nem tudom, hogy ez most mi.Csak jöv?héten megyek dokihoz, addig segítenétek. 15 hetes kismami.

Legjobb válasz: Nekem eleinte alul volt kemény, aztán már az egész. Mintha betonból lenne. Ilyenkor gyakoroltam a szülés alatt használatos légzást, és segített ellazítani, illetve le is feküdtem ilyenkor. Akkor gond, ha belül is változásokat indít meg, de ezt a doki úgyis megvizsgálja. Ne emelj, erõlködj, lépcsõzz stb.

Nekem eleinte alul volt kemény, aztán már az egész. Mintha betonból lenne. Ilyenkor gyakoroltam a szülés alatt használatos légzást, és segített ellazítani, illetve le is feküdtem ilyenkor. Akkor gond, ha belül is változásokat indít meg, de ezt a doki úgyis megvizsgálja. Ne emelj, erõlködj, lépcsõzz stb.
Szia...termeszetes, hogy csak lent erzed a kemenyseget mert a mehed meg kicsike..ugy ertem meg nem er a koldokod fole..... Vegyel be magneziumot es majd a dokid megmondja mik a teendok:-) Ne izgulj...szerintem normalis jelenseg....igaz nem mindenkinel jelentkezik de az meg nem jelent feltetlenul rosszat. Boldog babavarast:-)25 hetes ksimama
En is 15 hetes kismami vagyok, es engem is pont ez a kerdes foglalkoztat, ugyhogy ha nem gond, nem nyitok meg egy ugyanilyen kerdest, hanem megkerdetem itt: A kemenyedo pocak honnan veheto eszre? (Lehet, hogy nekem akkor meg nem volt) :) Marmint ugy ertem, azon kivul, h megtapintom, jar valamilyen erzessel? Mert en hiaba nezegetem, hogy nehogy kemenyedjen, es idoben be tudjak venni magneziumot, a pocimon levo uszogumi miatt nem igazan erzem a mehet.
Az elõzõ (3.) válaszolónak szeretném írni, hogy én egy kicsit ahhoz tudnám hasonlítani az érzést, mint amikor nagyon tele eszem magam, annyi különbséggel, hogy az alhasamtól egész a köldök feletti részig feszül. Én a 20. hét környékén kezdtem érezni, azóta szedem a magneB6-ot. 24 hetes kismami
Szia! Nekem is feszülni szokott a hasam alja, azt mondta az orvosom, hogy ez a keményedés. Szerinte gyógyszer helyett az a legjobb megoldás, ha ilyenkor lefekszem valamelyik oldalamra, vagy minimum leülök. Próbáld ki, nekem bevált. Jó babavárást. 22 hetes kismama :-)

Milyen az mikor keményedik a poci?

24 hetes vagyok és már pár hete kell szednem a magnéziumot, így sztem nekem nem is keményedik a pocim... Ez ugye nem baj? Csak onnan tudom, h milyen lehet, hogy orgazmus után mindig k? kemény lesz... Ugyan olyat kéne éreznem, ha keményedne többször?

Legjobb válasz: Szia! Én 21 hetes terhes vagyok és nekem már szinte az elsõ hónapoktól keményedett a hasam.Olyasmit kell érezned amit említettél.Én olyankor azt érzem, mintha szét akarna durrani a hasam és rettenetesen feszül.Általában akkor érzem, ha sokat állok...ilyenkor le kell pihenni egy picit és felpóckolni a lábad.Rövid idõn belül elmúlik.

Szia! Én 21 hetes terhes vagyok és nekem már szinte az elsõ hónapoktól keményedett a hasam.Olyasmit kell érezned amit említettél.Én olyankor azt érzem, mintha szét akarna durrani a hasam és rettenetesen feszül.Általában akkor érzem, ha sokat állok...ilyenkor le kell pihenni egy picit és felpóckolni a lábad.Rövid idõn belül elmúlik.
Kemény:-) Én sokáig csak onnan vettem észre, hogy megfogtam a hasam és kõkemény volt. Most már meg is érzem, ha bekeményedik, feszítõ érzés, olyan nagyon nehéz lesz a pocim tõle. BAjnak nem hinném hogy baj, hogy nem érzed, olyankor tágul a méh, és késõbb a szülésra felkészülést jelenti. Késõbb biztos fogod majd érezni...

Milyen érzés az, amikor keményedik a has, és mikortól lehet érezni?

Legjobb válasz: Az egész méhed bekeményedik, de nem fáj. Hogy milyen érzés... nem lehet elmondani, mert igazán nem hasonlít semmire. Hogy mikortól érezhetõ, nagyon személyfüggõ. Van, aki csupán az utolsó hetekben érzi, más meg már félidõsen.

Az egész méhed bekeményedik, de nem fáj. Hogy milyen érzés... nem lehet elmondani, mert igazán nem hasonlít semmire. Hogy mikortól érezhetõ, nagyon személyfüggõ. Van, aki csupán az utolsó hetekben érzi, más meg már félidõsen.
Hat erezni az telleg egyenfuggo, de eleg latvanyos. Szabaly szerint olyan kemeny lesz a hasad mint egy dob.
Én a másodikkal vagyok 15. hétben és csodálkoznak rajtam mert én még sosem éreztem ilyet. Kérdezgetem én is sokaktól hogy milyen de nem tudják igazán elmagyarázni.
Én is éreztem nagyon korán. Kb. mikor elkezdett a baba mozogni, ami szintén korán volt. Van amikor a baba feszit be és attól érezni, de van amikor spontán az egész has. Kicsit kellemetlen. Tudni fogod. 33 km
uramisten
jezusom
Nagyon kevés attól izgatóbb dolog van
Be-be.:)
Én jobb szeretem ha már kemény eleve:)
nem, inkább attól, ha már keményen veszem be
Én is azt szeretem, ha már kõkeményen veszem be. Ez nagyon beindít. A másik nem igazán.
hú én biztos beindulnék tõle.hát jó nedvessé tennél odalent ha zt tennéd az én számmal!;-) 22/l

Az utóbbi időben elég sokat keményedek. Ti milyen magnéziumot szedtek rá? Tényleg elmulasztja?

Ha szedtek rá magnéziumot akkor milyet és milyen tapasztalataitok vannak? Árakat is mondjatok légyszi!

Legjobb válasz: Én magnesii citrici 500 mg-at szedtem, ez felíratva 10db=140ft. A mennyisége hetente változott. Volt, hogy 3x1 és volt hogy 3x2-t kellet szednem. Olcsó és jó!

Én magnesii citrici 500 mg-at szedtem, ez felíratva 10db=140ft. A mennyisége hetente változott. Volt, hogy 3x1 és volt hogy 3x2-t kellet szednem. Olcsó és jó!
Én is a magnesi citricii 500mg-ost szedtem, napi 2x1-et. Nagyon jó volt!!!
Én magnesium citricumot iszom, 1000mg ez por és 3*1 kell naponta. A havi adagom kerül 1000.- -ba és használ! Harmadik baba, nyíló méhszáj, sok keményedés miatt kell innom nagy adagban. 26 hkm
Csatlakozom az elõttem szólókhoz, magnesi citrici, 3*1, nagyon ritkán keményedek azóta, és a méhszáj is zárt! (kopp-kopp) Kb. 1400 Ft-ra jõn ki havonta, receptre felíratva! Üdv, 28 hkm

Milyen problémát okozhat a keményedés? Normális, hogy 26 hetesen már van? (Azthiszem) Miből érzem, hogy ez keményedés, és nem a babám feszíti magát, mi a különbség? Nem tudom mit mondjak az orvosomnak, keményedek, vagy csak a baba tolja ki magát?

Legjobb válasz: Amirõl az elsõ ír, az a keményedés , amikor "befeszül" a has. Olyan, mintha felüléseket végeztél volna és azon a helyen nagyon húzódna minden. Amikor a baba "kitolja" magát, az is egy külön érzés, akkor valahogy azt érzed hogy "csak" ficánkolódik. De egyébként a 26. héten már természetes a keményedés, csak ne legyen túl rendszeres. Nõdokival konzultálni ezügyben:)

Amirõl az elsõ ír, az a keményedés , amikor "befeszül" a has. Olyan, mintha felüléseket végeztél volna és azon a helyen nagyon húzódna minden. Amikor a baba "kitolja" magát, az is egy külön érzés, akkor valahogy azt érzed hogy "csak" ficánkolódik. De egyébként a 26. héten már természetes a keményedés, csak ne legyen túl rendszeres. Nõdokival konzultálni ezügyben:)
Erre én is kíváncsi vagyok, nekem 24/24 kemény a hasam, ha megfogom vagy enyhén megnyomom. Amikor sokat sétálok, akkor egy ponton állandóan befeszül, fáj is, mintha vakbélgyulladásom lenne - azon a helyen. Nem tudom mire vélni. 22hkm
Én a keményedést úgy írnám le, hogy egy focilabda lesz a hasad helyén, kõkemény az egész. Nekem csomót kellett pihenni, mert elég sok volt már 22 héttõl. Igyál sokat-normálisan, nem erõltetésre gondolok, és ha séta közben keményedsz, vegyél vissza a tempóból. Nekem a dokim elég sokat parázott e miatt, rövidült is mondjuk a méhszájam, de másik doki meg csak legyintett az egészre a rövidüléssel együtt Napi pár midenesetre tuti nem nagy ügy.
A kérdező hozzászólása: Hát a Ti leírásaitok szerint, akkor nekem is keményedésem van, nem a baba játszik velem.Nektek is kellemetlen feszítõ érzés, vagy az már baj, ha olyan?
Elsõ vagyok. Nekem folyamatosan kellemetlen érzés, aminek nem kéne lennie, hiszen a terhesség ennyi idõsen (22.hét) már fájdalmak nélkül jár. Legalábbis doki szerint. Nálam nincs gond, arra fogta, hogy marha erõs hasizmom van, és az fáj, mert nõ a baba, tolja kifele magát, mozog, és az izmaim meg tartják folyamatosan. Nekem még a pocakom is csak hanyatt fekve látszik, állva, ülve, oldalosan egyáltalán nem.
3. vagyok. Mostani kommentedbõl még egy harmadik dologra gondolok. Van egy olyan fajta "érzés" is, amikor folyamatos kellemetlen húzódást érzel, ez a hasad bármely pontján elõfordulhat, nekem leggyakrabban az alhasamnál volt, vagy a mellem alatt. Ilyenkor a méhet tartó szalagok tágulását érzed, és ha a bab hirtelen nagyobb növekedésbe kezd, akkor érezheted. Ez sem keményedés, sem a baba... Hát nehéz így látatlanban megmondani, de majd kiismered z érzéseket biztosan! :o)

Leirna valaki milyenek a joslo fajasok? 31 hetes vagyok neha kemenyedik a pocim, de ma kissebb "nyomast" erzek odalent, ezek lennenek azok?

Legjobb válasz: Érdekes, hogy ez már a harmadik szülési fájdalommal kapcsolatos kérdés ma. Nekem jósfájásom nem is volt, 35 évesen szültem. Hirtelen csak beindult az egész egyik óráról a másikra felerõsödött. Ismétlem önmagam ezen az oldalon, de nekem maga a szülés áramütésszerû fájdalmat okozott, ami a gerincem alsó részébõl indult ki és szétterjedt az egész testemben. Nem hasonlított a menstruációs görcshöz, mivel az nekem enyhe szokott lenni.

Érdekes, hogy ez már a harmadik szülési fájdalommal kapcsolatos kérdés ma. Nekem jósfájásom nem is volt, 35 évesen szültem. Hirtelen csak beindult az egész egyik óráról a másikra felerõsödött. Ismétlem önmagam ezen az oldalon, de nekem maga a szülés áramütésszerû fájdalmat okozott, ami a gerincem alsó részébõl indult ki és szétterjedt az egész testemben. Nem hasonlított a menstruációs görcshöz, mivel az nekem enyhe szokott lenni.
ha nyomást érzel odalent az inkább az, hogy kezd behelyezkedni a szülõcsatornába a picid. Ettõl még lehet hogy csak a 40. héten szülsz. A jóslófájás inkább görcsös, esetleg deréktáji fájdalommal jár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vaszodat, elsö gyerek kicsit tulaggodom a dolgokat.
ne aggódj, ez nem jóslófájás:) az durvább! Nekem a 29. héttöl van, eddig csak naponta 1-2x erösen, ma viszont elkezdödött délelött, tartott 40 percig, 20 perc szünet, visszajött erösebben, újabb 40 perc, majd megint egy 15 perc után egy harmadik görcs. Ezek iszonyúak! Én alig tudok ilyenkor mozogni annyira fáj, menstruációs fájdalom csak erösebbek, amik ugyanúgy átterjednek a derekadra. Amíg nem érzel ilyeneket, addig az nem az. Én viszont lassan készítem a kórházi cuccaimat, mert ilyenkor már mindenre fel kell készülni. Remélem neked nem lesz!:) 32 hetes

Miért rossz az, ha keményedik a hasam? Egyáltalán milyen érzés az pontosan?

26 hetes km vagyok es neha azt gondolom, hogy kemenyedem, ilyenkor eleg feszes a hasam, de nem tudom, hogy ez az az érzés e... Lehet csak puffadás? Magnéziumot szedek eleget.

Legjobb válasz: Nekem mindkét terheségnél iszonyú kemény volt végig. Az elsõnél még valami gyógyszert is kaptam, de nem szedtem be, mert felpörgetett ezért nyugtatókat írtak mellé...terhesen...nonszensz. A másodiknál is végig kemény voltam. Azért baj, mert ha nagyon bekeményedik, vetélés is lehet belõle, vagy koraszülés. Ha szedsz elég magnéziumot, ne aggódj. Akkor is van normális keményedés.

Nekem mindkét terheségnél iszonyú kemény volt végig. Az elsõnél még valami gyógyszert is kaptam, de nem szedtem be, mert felpörgetett ezért nyugtatókat írtak mellé...terhesen...nonszensz. A másodiknál is végig kemény voltam. Azért baj, mert ha nagyon bekeményedik, vetélés is lehet belõle, vagy koraszülés. Ha szedsz elég magnéziumot, ne aggódj. Akkor is van normális keményedés.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor nem aggodom annyira. Mindenesetre mikor megyek legkozelebb megkerdezem a dokim...
Nekem elmagyarázta a dokim, amikor megkérdeztem tõle, hogy miért kell magnéziumot szednem, amikor nem is keményedek. Azt mondta, hogy elõfordulhat észrevétlen keményedés is, pl alvás közben. A keményedés tulajdonképpen jóslófájás, de a jósló épp úgy, mint az igazi fájás, tágítja a méhnyakat. Márpedig az nekünk nem elõnyös, mert koraszülést okozhat.
Én az elsõnél is végig azt hittem, keményedés. Most a másodiknál már tudom, hogy sokszor kinyújtózik alul a pici, és az olyan, mintha feszítené szét. Az igazi keményedések nekem csak a 35. hét körül kezdõdtek.

Milyen érzés az ha keményedik a has?

Megvan rövidülve a méhnyakam, de a doki nem mondott semmit.

Legjobb válasz: A haskeményedés fura érzés, olyan mintha befeszítené magát a baba, és kõ kemény a hasad! Hány hetes vagy?Én 17 és már 2100 az értékem, nekem is rövidül a méhszájam! Pihizz, és nem lesz gond!

A haskeményedés fura érzés, olyan mintha befeszítené magát a baba, és kõ kemény a hasad! Hány hetes vagy?Én 17 és már 2100 az értékem, nekem is rövidül a méhszájam! Pihizz, és nem lesz gond!
Igen, nekem is pont olyan mintha befeszítene a baba és mikor megfogom a hasam kõkemény. Biztos, hogy szólt volna a Doki ha gond lenne.
A kérdező hozzászólása: 12hetes és 2000. Szerintetek?
Ha a hátadra fekszel, akkor látszik a legjobban, hogy összeáll egy kemény csomóba a méhed. Lehet az egész, de nem feltétlen. Nekem legtöbbet a jobb oldalon szokott, de lehet csak alul is. És akkor olyan feszítõ érzés is van, de rövid idõn belül elernyed és visszasímul a has. Mg-t ugye írt fel a doki? 36+3 hetes
A kérdező hozzászólása: Kezdetektõl szedem 3*1-et naponta. Félek nagyon ettõl a megrövidült méhnyaktól. Jövõhéten megyek másik dokihoz, mert ez semmit nem mond.Csak hát addig megöl az ideg. Mit gondoltok, baj van? Félek a keményedés miatt is!
A kérdező hozzászólása: Nem sima magnéziumot, hanem magne b6-ot, az is van olyan jó?
Szia!Én kombinálom magnerot-tal!Reggel , este magne b6, délbe magnerot!Próbáld ki!Így teljesen jó!A méhszáj miatt ne izgulj!Nekem is ennyi 11 hetes korom óta!És 2 doki is azt mondta, hogy semmi baj!Csak sok pihi kell!!!!!!Üdv:14 hetes kismama
A Magne B6-ra esküszik az orvosok többsége, engem majdnem hogy leszidtak mikor kiderült, hogy sima magnéziumot szedek és nem ezt. Nekem sokáig 3x2-t kellett szednem, és a 3x1-et is csak egy hete hagytam abba. A haskeményedést észreveszed, szinte kõkemény a hasad (nekem fõleg alul és elöl) és furcsa húzó érzés. Pihenj sokat, a méhszájjal mást nem lehet tenni csak sokat pihenni vízszintesen. Problémamentes babavárást kívánok! 36 hetes kismami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!