Találatok a következő kifejezésre: Milyen az genetikai (18 db)

Milyen a genetikai vizsgálat? Mit néznek? Hétfőn megyek a dokihoz. Ha valami baj lenne a babával akkor én azt érezném? Egyszerüen olyan mintha nem lennék terhes jól érzem magam (PL:nem élne a magzat)

Legjobb válasz: szia! a genetikai uh-n megnézik a baba méreteit, minden rendben van-e, megfelelõen fejlõdik-e. Ne izgulj! Én is nagyon jól érzem magam terhesen! Azért mert nincsenek tüneteid, a babával minden rendben van! Inkább örülj, hogy nincs hányingered, és nem szédülsz! :-) boldog babavárást 15 hetes kismami

szia! a genetikai uh-n megnézik a baba méreteit, minden rendben van-e, megfelelõen fejlõdik-e. Ne izgulj! Én is nagyon jól érzem magam terhesen! Azért mert nincsenek tüneteid, a babával minden rendben van! Inkább örülj, hogy nincs hányingered, és nem szédülsz! :-) boldog babavárást 15 hetes kismami
A 12-ik heti UH-on nézik a tarkóredõ vastagságot, és az orrcsont meglétét. Ebbõl lehet következtetni ha a baba Down-kóros lenne. A csigolyák párhuzamosságát, zártságát is ilyenkor már lehet látni. Én sem éreztem hogy terhes lennék, amíg nem kezdett nõni a hasam, és amióta érzem hogy mozog, egész más minden. Ne aggódj ha még nem érzel semmit, meglátod majd az ultrahangon hogyan mozog, ver a szíve, és megnyugszol hogy minden rendben van. Üdv:24 hetes kismami.

Genetikai (kromoszoma) vizsgálara kell mennünk. Milyen az, mit csinálnak a babával?

Legjobb válasz: Ha alacsony vagy magas Mom Afp miatt kell: Felrajzolják a családfát, testvéreid, gyerekei, párod testvérei, gyerekei... Kiszámítják, hogy a vérvételed alapján hogy mekkora esélye van egy beteg gyerek születésének. Ha indokolt felajánlják a méhlepényboholy vizsgálatot, ami egy egynapos beavatkozás, egy pici szúrás, mintát vesznek a lepénybõl és megnézik a baba kromoszómaszámát. Innen 20-30 genetikai betegséget tudnak diagnosztizálni. A baba nem érzi a szúrást, mert csak a lepénybe szúrnak, inkább neked kellemetlen, meg a várakozás amig megjön az eredmény elég idegölõ.Legalábbis nálam így zajlott. Remélem minden rendben lesz, ne izgulj!

Ha alacsony vagy magas Mom Afp miatt kell: Felrajzolják a családfát, testvéreid, gyerekei, párod testvérei, gyerekei... Kiszámítják, hogy a vérvételed alapján hogy mekkora esélye van egy beteg gyerek születésének. Ha indokolt felajánlják a méhlepényboholy vizsgálatot, ami egy egynapos beavatkozás, egy pici szúrás, mintát vesznek a lepénybõl és megnézik a baba kromoszómaszámát. Innen 20-30 genetikai betegséget tudnak diagnosztizálni. A baba nem érzi a szúrást, mert csak a lepénybe szúrnak, inkább neked kellemetlen, meg a várakozás amig megjön az eredmény elég idegölõ.Legalábbis nálam így zajlott. Remélem minden rendben lesz, ne izgulj!
A gyermek hasát bézbóz ütõvel felvágják. A kisujjadnál fogva fellógatják és kicsorgatáj a vérét! ezt vizsgálják dínó seprmával vegyítve. Majd ezt visszzaönti a tulajba.

Milyen az a genetikai uh mikor csinálják?

Legjobb válasz: Ugyanolyan,mint egy rendes UH,csak ez valami spec. gép,és alkalmas a genetikai rendellenességek okozta fejlõdési zavarok kiszûrésére. 12. héten van az elsõ,ez hüvelyi. 18-20. héten AFP eredménnyel a második,de ez már hasi.

Ugyanolyan, mint egy rendes UH, csak ez valami spec. gép, és alkalmas a genetikai rendellenességek okozta fejlõdési zavarok kiszûrésére. 12. héten van az elsõ, ez hüvelyi. 18-20. héten AFP eredménnyel a második, de ez már hasi.
Nálunk hasi uh volt a 12. heti
nálam is hasi volt


Székesfehérváron, a Család és Nővédelmi Központban milyen az ingyenes Down-kór szűrés + a 12 hetes genetikai ultrahang? Érdemes itt csináltatni?

Dunaújvárosból mennénk, és a véd?n?m ajánlotta, mert itt ingyenes.

Legjobb válasz: Nem ismerem ezt a helyet. Én úgy tudtam, hogy mindenhol ingyenes már. Nálatok nem így van? Bocsi, hogy konkrét tapasztalatot nem tudok írni, mert én máshol csináltattam, de az biztos, hogy UH-n megnézik alaposan a babát, néznek orrcsontot, tarkóredõt mérnek stb. és azután vért vesznek (nekem 1 csõvel) és 1-2 hét alatt meglesz az eredmény! Boldog babavárást! 19+5 km

Nem ismerem ezt a helyet. Én úgy tudtam, hogy mindenhol ingyenes már. Nálatok nem így van? Bocsi, hogy konkrét tapasztalatot nem tudok írni, mert én máshol csináltattam, de az biztos, hogy UH-n megnézik alaposan a babát, néznek orrcsontot, tarkóredõt mérnek stb. és azután vért vesznek (nekem 1 csõvel) és 1-2 hét alatt meglesz az eredmény! Boldog babavárást! 19+5 km
na sikerült kideríteni? Mehettél Dunaújvárosból? Én is más városból szándékozom menni, azért érdekel, hogy fogadnak-e. Mindegy, hogy a kórházban csináltatom, vagy a nõvédelmiben?

18 hetes kismama vagyok! Mennyire alaposak Szentendrén Pro vitaban 4d genetikai uh-on? Mennyi ideig tart, miket mérnek, milyenek az orvosok?

2 d már voltam de a biztonság kedvéért szeretnék elmenni 4d re is

Legjobb válasz: A 4d-re a 20. hét elõtt ne menj..inkább a 22. héttõl , mert olyan kis csontos a bébi, hogy alig látható valami, de ha csak a biztonság kedvéért akarsz menni,akkor bármikor menj..mindent mérnek, mindent elmondanak amit akarsz..a teljes idõ alatt csak veled foglalkoznak és a babával. Mérés: Fej, ha kar, láb, gyomor vese, szív, szívhang..szóval minden, plusz a méhlepény stb állapota..

A 4d-re a 20. hét elõtt ne menj..inkább a 22. héttõl , mert olyan kis csontos a bébi, hogy alig látható valami, de ha csak a biztonság kedvéért akarsz menni, akkor bármikor menj..mindent mérnek, mindent elmondanak amit akarsz..a teljes idõ alatt csak veled foglalkoznak és a babával. Mérés: Fej, ha kar, láb, gyomor vese, szív, szívhang..szóval minden, plusz a méhlepény stb állapota..

GENETIKA - Mennyibe kerül egy genetikai elemzés? Érdekel a genetikai felmenőim ága, illetve az is, hogy ebből adódóan milyen betegségekre lennék hajlamos.

Úgy tudom, a középeurópai emberek többnyire egy kategóriába tartoznak, így a magyarok túlnyomó része is (az ázsiai gének kb max 1/4e az embereknek, vagy még annyi sem).

Legjobb válasz: A rendõrség szerint (ha lehet hinni benne) több százezer Ft. egy DNS vizsgálat. Éppen a közelmúltban volt súlyos probléma, hogy nem tudták sorozatban elvégezni. (és ki is engedték a vádlottakat)

A rendõrség szerint (ha lehet hinni benne) több százezer Ft. egy DNS vizsgálat. Éppen a közelmúltban volt súlyos probléma, hogy nem tudták sorozatban elvégezni. (és ki is engedték a vádlottakat)

Hány hetesen "kell" menni genetikai uh-ra? És az milyen?

Legjobb válasz: A 18-19. hetit nevezik genetikai uh-nak. Végignézik a baba szereveit, hogy rendben fejlõdnek-e (szívét, veséjét, gyomrát, gerincét), megmérik a buksiját, hasát, combcsontját.

A 18-19. hetit nevezik genetikai uh-nak. Végignézik a baba szereveit, hogy rendben fejlõdnek-e (szívét, veséjét, gyomrát, gerincét), megmérik a buksiját, hasát, combcsontját.
12 hetesen van a tarkóredõ-szûrés, 20 hetesen pedig a létfontosságú belsõ szerveket, végtagokat stb vizsgálják. Mindkettõ rendes uh, bár én az utóbbit 4D-n csináltattam, már ekkor egész jól látszik a baba. Nekünk azt is megmondták, hogy kislány és itt jobban látszott, hogy minden rendben vele. Meg lehetett számolni még az ujjacskáit is :-)

Hajdu doktornőnél az Istenhegyin 18. heti genetikai ultrahang. Volt ott valaki nála? Milyen volt? Alapos, elmagyaráz mindent?

Legjobb válasz: Voltam. Zseni a nõ! Alapos, korrekt, mindent elmagyaráz, ha van kérdésed akkor KÉRDEZZ mert elõfordul hogy szûkszavú, illetve az is, hogy úgy mondja hogy nem értesz meg mindent 100%ig, de ha így van akkor ne félj kérdezni!:) A legjobb UH-s az országban. (a másik dr Lintner, szintén az Istenhegyin, de ezt csak így mellékesen jegyeztem meg:) Jó kezekben leszel nála!

Voltam. Zseni a nõ! Alapos, korrekt, mindent elmagyaráz, ha van kérdésed akkor KÉRDEZZ mert elõfordul hogy szûkszavú, illetve az is, hogy úgy mondja hogy nem értesz meg mindent 100%ig, de ha így van akkor ne félj kérdezni!:) A legjobb UH-s az országban. (a másik dr Lintner, szintén az Istenhegyin, de ezt csak így mellékesen jegyeztem meg:) Jó kezekben leszel nála!
Elsõvel teljesen egyet értek a legjobb kezekbe kerülsz. Nekem 100%ra kizárt rengeteg betegséget és a kisfiúnk újperceit is leszámolta és mindent alaposan megnézett!!!!
több barátnõm is istenítette meg elég sok helyen olvastam róla én is hogy a legjobbak között van.
Én is nála voltam a 12. hetin és a 18. hetin is! Alapos, mindent elmond, kérdezhetsz, amit akarsz és nem csapja össze 10 perc alatt a vizsgálatot!

12 hetes uh-n milyen vizsgálatok lesznek? 29-én megyek a 12 hetes uh-ra. Genetikai vizsgálatot lehet kérni vagy az amúgy is kötelező?

Legjobb válasz: Szia, én ugy tudom, hogy 12 hetesen genetikát csinálnak. Nekem legalábbis az volt a Máv-ban. Lemérik a babát, nézik a szivét, az ujjacskáit, a tarkóredõt, orrcsontot. 25 hetes km.

Szia, én ugy tudom, hogy 12 hetesen genetikát csinálnak. Nekem legalábbis az volt a Máv-ban. Lemérik a babát, nézik a szivét, az ujjacskáit, a tarkóredõt, orrcsontot. 25 hetes km.
A 12.heti UH nem genetikai. Kérhetsz genetikai vizsgálatokat is ha van rá indok. Pl: életkor, családban elõforduló szül. rendellenességek. Ha van olyan rendes a dokid beutal egy ilyenre. Létezik integrált teszt, kombinált teszt. Amniocentézis(magzatvízvétel)-ennek 1 a 100-hoz az esálye, hogy elvetélsz emiatt. Viszont bejelentkezhetsz más klinikákra, ahol nem kell beutaló, viszont az fizetõs. Átlag 28eFt. http://www.downszures.hu/

A védőnőm azt mondta hogy genetikai vizsgálatra kell mennem és beszéljem meg a nögyógyászommal, mert az apuka haemofiliás és hepatitis-c -s. Milyen vizsgálat lesz ez?

Legjobb válasz: Szia 12:25-ös vagyok, azt te döntheted el hogy melyikre mész a Korionboholyra vagy amniocentézisre.

Szia 12:25-ös vagyok, azt te döntheted el hogy melyikre mész a Korionboholyra vagy amniocentézisre.
A 16. héten elõször egy vérvizsgálatot (AFP) csinálnak. Amennyiben ez abnormális, akkor pungálnak és a magzatvíz sejtes elemeibõl tudják a kromoszómarendellenességeket kimutatni.
A kérdező hozzászólása: Kicsit megkésve, de köszi a választ!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!