Találatok a következő kifejezésre: Milyen az genetikai (18 db)

Milyen a genetikai vizsgálat? Mit néznek? Hétfőn megyek a dokihoz. Ha valami baj lenne a babával akkor én azt érezném? Egyszerüen olyan mintha nem lennék terhes jól érzem magam (PL:nem élne a magzat)

Legjobb válasz: szia! a genetikai uh-n megnézik a baba méreteit, minden rendben van-e, megfelelõen fejlõdik-e. Ne izgulj! Én is nagyon jól érzem magam terhesen! Azért mert nincsenek tüneteid, a babával minden rendben van! Inkább örülj, hogy nincs hányingered, és nem szédülsz! :-) boldog babavárást 15 hetes kismami

szia! a genetikai uh-n megnézik a baba méreteit, minden rendben van-e, megfelelõen fejlõdik-e. Ne izgulj! Én is nagyon jól érzem magam terhesen! Azért mert nincsenek tüneteid, a babával minden rendben van! Inkább örülj, hogy nincs hányingered, és nem szédülsz! :-) boldog babavárást 15 hetes kismami
A 12-ik heti UH-on nézik a tarkóredõ vastagságot, és az orrcsont meglétét. Ebbõl lehet következtetni ha a baba Down-kóros lenne. A csigolyák párhuzamosságát, zártságát is ilyenkor már lehet látni. Én sem éreztem hogy terhes lennék, amíg nem kezdett nõni a hasam, és amióta érzem hogy mozog, egész más minden. Ne aggódj ha még nem érzel semmit, meglátod majd az ultrahangon hogyan mozog, ver a szíve, és megnyugszol hogy minden rendben van. Üdv:24 hetes kismami.

Genetikai (kromoszoma) vizsgálara kell mennünk. Milyen az, mit csinálnak a babával?

Legjobb válasz: Ha alacsony vagy magas Mom Afp miatt kell: Felrajzolják a családfát, testvéreid, gyerekei, párod testvérei, gyerekei... Kiszámítják, hogy a vérvételed alapján hogy mekkora esélye van egy beteg gyerek születésének. Ha indokolt felajánlják a méhlepényboholy vizsgálatot, ami egy egynapos beavatkozás, egy pici szúrás, mintát vesznek a lepénybõl és megnézik a baba kromoszómaszámát. Innen 20-30 genetikai betegséget tudnak diagnosztizálni. A baba nem érzi a szúrást, mert csak a lepénybe szúrnak, inkább neked kellemetlen, meg a várakozás amig megjön az eredmény elég idegölõ.Legalábbis nálam így zajlott. Remélem minden rendben lesz, ne izgulj!

Ha alacsony vagy magas Mom Afp miatt kell: Felrajzolják a családfát, testvéreid, gyerekei, párod testvérei, gyerekei... Kiszámítják, hogy a vérvételed alapján hogy mekkora esélye van egy beteg gyerek születésének. Ha indokolt felajánlják a méhlepényboholy vizsgálatot, ami egy egynapos beavatkozás, egy pici szúrás, mintát vesznek a lepénybõl és megnézik a baba kromoszómaszámát. Innen 20-30 genetikai betegséget tudnak diagnosztizálni. A baba nem érzi a szúrást, mert csak a lepénybe szúrnak, inkább neked kellemetlen, meg a várakozás amig megjön az eredmény elég idegölõ.Legalábbis nálam így zajlott. Remélem minden rendben lesz, ne izgulj!
A gyermek hasát bézbóz ütõvel felvágják. A kisujjadnál fogva fellógatják és kicsorgatáj a vérét! ezt vizsgálják dínó seprmával vegyítve. Majd ezt visszzaönti a tulajba.

Milyen az a genetikai uh mikor csinálják?

Legjobb válasz: Ugyanolyan,mint egy rendes UH,csak ez valami spec. gép,és alkalmas a genetikai rendellenességek okozta fejlõdési zavarok kiszûrésére. 12. héten van az elsõ,ez hüvelyi. 18-20. héten AFP eredménnyel a második,de ez már hasi.

Ugyanolyan, mint egy rendes UH, csak ez valami spec. gép, és alkalmas a genetikai rendellenességek okozta fejlõdési zavarok kiszûrésére. 12. héten van az elsõ, ez hüvelyi. 18-20. héten AFP eredménnyel a második, de ez már hasi.
Nálunk hasi uh volt a 12. heti
nálam is hasi volt


Székesfehérváron, a Család és Nővédelmi Központban milyen az ingyenes Down-kór szűrés + a 12 hetes genetikai ultrahang? Érdemes itt csináltatni?

Dunaújvárosból mennénk, és a véd?n?m ajánlotta, mert itt ingyenes.

Legjobb válasz: Nem ismerem ezt a helyet. Én úgy tudtam, hogy mindenhol ingyenes már. Nálatok nem így van? Bocsi, hogy konkrét tapasztalatot nem tudok írni, mert én máshol csináltattam, de az biztos, hogy UH-n megnézik alaposan a babát, néznek orrcsontot, tarkóredõt mérnek stb. és azután vért vesznek (nekem 1 csõvel) és 1-2 hét alatt meglesz az eredmény! Boldog babavárást! 19+5 km

Nem ismerem ezt a helyet. Én úgy tudtam, hogy mindenhol ingyenes már. Nálatok nem így van? Bocsi, hogy konkrét tapasztalatot nem tudok írni, mert én máshol csináltattam, de az biztos, hogy UH-n megnézik alaposan a babát, néznek orrcsontot, tarkóredõt mérnek stb. és azután vért vesznek (nekem 1 csõvel) és 1-2 hét alatt meglesz az eredmény! Boldog babavárást! 19+5 km
na sikerült kideríteni? Mehettél Dunaújvárosból? Én is más városból szándékozom menni, azért érdekel, hogy fogadnak-e. Mindegy, hogy a kórházban csináltatom, vagy a nõvédelmiben?

18 hetes kismama vagyok! Mennyire alaposak Szentendrén Pro vitaban 4d genetikai uh-on? Mennyi ideig tart, miket mérnek, milyenek az orvosok?

2 d már voltam de a biztonság kedvéért szeretnék elmenni 4d re is

Legjobb válasz: A 4d-re a 20. hét elõtt ne menj..inkább a 22. héttõl , mert olyan kis csontos a bébi, hogy alig látható valami, de ha csak a biztonság kedvéért akarsz menni,akkor bármikor menj..mindent mérnek, mindent elmondanak amit akarsz..a teljes idõ alatt csak veled foglalkoznak és a babával. Mérés: Fej, ha kar, láb, gyomor vese, szív, szívhang..szóval minden, plusz a méhlepény stb állapota..

A 4d-re a 20. hét elõtt ne menj..inkább a 22. héttõl , mert olyan kis csontos a bébi, hogy alig látható valami, de ha csak a biztonság kedvéért akarsz menni, akkor bármikor menj..mindent mérnek, mindent elmondanak amit akarsz..a teljes idõ alatt csak veled foglalkoznak és a babával. Mérés: Fej, ha kar, láb, gyomor vese, szív, szívhang..szóval minden, plusz a méhlepény stb állapota..

GENETIKA - Mennyibe kerül egy genetikai elemzés? Érdekel a genetikai felmenőim ága, illetve az is, hogy ebből adódóan milyen betegségekre lennék hajlamos.

Úgy tudom, a középeurópai emberek többnyire egy kategóriába tartoznak, így a magyarok túlnyomó része is (az ázsiai gének kb max 1/4e az embereknek, vagy még annyi sem).

Legjobb válasz: A rendõrség szerint (ha lehet hinni benne) több százezer Ft. egy DNS vizsgálat. Éppen a közelmúltban volt súlyos probléma, hogy nem tudták sorozatban elvégezni. (és ki is engedték a vádlottakat)

A rendõrség szerint (ha lehet hinni benne) több százezer Ft. egy DNS vizsgálat. Éppen a közelmúltban volt súlyos probléma, hogy nem tudták sorozatban elvégezni. (és ki is engedték a vádlottakat)

Hány hetesen "kell" menni genetikai uh-ra? És az milyen?

Legjobb válasz: A 18-19. hetit nevezik genetikai uh-nak. Végignézik a baba szereveit, hogy rendben fejlõdnek-e (szívét, veséjét, gyomrát, gerincét), megmérik a buksiját, hasát, combcsontját.

A 18-19. hetit nevezik genetikai uh-nak. Végignézik a baba szereveit, hogy rendben fejlõdnek-e (szívét, veséjét, gyomrát, gerincét), megmérik a buksiját, hasát, combcsontját.
12 hetesen van a tarkóredõ-szûrés, 20 hetesen pedig a létfontosságú belsõ szerveket, végtagokat stb vizsgálják. Mindkettõ rendes uh, bár én az utóbbit 4D-n csináltattam, már ekkor egész jól látszik a baba. Nekünk azt is megmondták, hogy kislány és itt jobban látszott, hogy minden rendben vele. Meg lehetett számolni még az ujjacskáit is :-)

Hajdu doktornőnél az Istenhegyin 18. heti genetikai ultrahang. Volt ott valaki nála? Milyen volt? Alapos, elmagyaráz mindent?

Legjobb válasz: Voltam. Zseni a nõ! Alapos, korrekt, mindent elmagyaráz, ha van kérdésed akkor KÉRDEZZ mert elõfordul hogy szûkszavú, illetve az is, hogy úgy mondja hogy nem értesz meg mindent 100%ig, de ha így van akkor ne félj kérdezni!:) A legjobb UH-s az országban. (a másik dr Lintner, szintén az Istenhegyin, de ezt csak így mellékesen jegyeztem meg:) Jó kezekben leszel nála!

Voltam. Zseni a nõ! Alapos, korrekt, mindent elmagyaráz, ha van kérdésed akkor KÉRDEZZ mert elõfordul hogy szûkszavú, illetve az is, hogy úgy mondja hogy nem értesz meg mindent 100%ig, de ha így van akkor ne félj kérdezni!:) A legjobb UH-s az országban. (a másik dr Lintner, szintén az Istenhegyin, de ezt csak így mellékesen jegyeztem meg:) Jó kezekben leszel nála!
Elsõvel teljesen egyet értek a legjobb kezekbe kerülsz. Nekem 100%ra kizárt rengeteg betegséget és a kisfiúnk újperceit is leszámolta és mindent alaposan megnézett!!!!
több barátnõm is istenítette meg elég sok helyen olvastam róla én is hogy a legjobbak között van.
Én is nála voltam a 12. hetin és a 18. hetin is! Alapos, mindent elmond, kérdezhetsz, amit akarsz és nem csapja össze 10 perc alatt a vizsgálatot!

Nyíregyházán milyen napokon van 18. heti genetikai uh? És oda csak akkor lehet menni ha megvan az AFP eredménye?

Legjobb válasz: A 18. heti UH-hoz mindenképp kell az AFP eredmény, akárhova is mész.

A 18. heti UH-hoz mindenképp kell az AFP eredmény, akárhova is mész.
A kérdező hozzászólása: És ha addig nem érkezik meg a védõnõhöz az eredmény? mármint a 18.hétre?
Én úgy tudom-ezt mondták nekem az sztk-ban-, Sztk alapon 14-16 nap az elkészülési ideje az Afp tesztnek, tehát ha levették a 16. héten a vért, a 18-19. hétre meg kell érkezzen az eredmény. Nekem a 19. héten csinálták a "18. heti" UH-t, mert akkorra kaptam idõpontot, nem volt gond belõle. Ilyeneken ne stresszelj sztem, pár napon nem múlik semmi! A Babád tarkóredõje rendben volt?
Én pénteken voltam, de szerdánként is van. Nem pont a 18. héten kell menni, én pl. 19+1-en mentem, de volt, aki már betöltötte a 20. hetet is. Felhívod a védõnõt, hogy megjött-e az eredménye, elmégy érte és bejelentkezel a kórházba. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi. Akkor vérvétel aztán védõnõnél érdeklõdés aztán Uh-ra bejelentkezés. :) tarkóredõ... elõször azt mondták pici a baba 52 mm. (tarkóredõ 1, 7 mm volt) menjek vissza 2 hét múlva kontrollra. Akkor pedig már nagy volt 83 mm. de a tarkóredõ akkor is 2, 2 volt azt mondták ez jó.

Ha alacsony lett az afp, genetikai tanácsadásra küldtek az mit jelent? Milyen vizsgálatot?

Legjobb válasz: magzatvízvételt. Lánykori nevén amniocentézist. Szerencsére minden oké volt.

magzatvízvételt. Lánykori nevén amniocentézist. Szerencsére minden oké volt.
Hiába pontozol le, nem én írtam butaságot, ugyanis a genetikai tanácsadáson bizony genetikai UH-ot csinálnak. Elõbb utána kéne nézni, mielõtt kioktatsz. Kétszer is átéltem, elõször a rossz Afp miatt, aztán a korom miatt. A protokoll szerinti genetikai Uh teljesen más téma. És chorionbiopsziám is elõször a 18. másodszor a 14. héten volt :)
Én Pesten voltam, és nem volt semmiféle beszélgetés, csak bekérték a leletemet. Elküldtek ultrahangra, ahol mondta a hölgy, hogy nem lát semmi rendellenességet. (A dokim eleve minden hónapban megnézte a babát, na mindegy.) Aztán mondták, hogy csináltassam meg a magzatvízvételt. Én meg mondtam, hogy nem. Erre azt mondta a doki, hogy az én döntésem, és ennyi volt. Igazából ez a 100 %, és emiatt mindenkinek felajánlják, mert nem merik vállalni a felelõsséget, hogy bármi baj lehet. De én inkább az integrált tesztet választottam, bár 25 e Ft, de teljesen veszélytelen a babára nézve. Igaz, sokan paráznak még emiatt is, mert ez csak 95 %. De tudod mit? Azt az 5 %-ot én bevállaltam. Mellesleg ez az AFP teljesen hülyeség. Önmagában véve semmit nem mutat, más hormonokkal együtt szokták elemezni, az integrált teszten meg is teszik. Nálam szimplán csak vastag volt a placenta, és nem engedte át a szerintük megfelelõ mennyiséget. Ha még egyszer terhes leszek, el sem megyek AFP-re. Ja, és 2 éves a fiam, teljesen egészséges.
Utolsó kettõ, igazatok van. Eleve 16 hetesen van az afp:)
8-as válaszoló, sajnos te beszélsz butaságokat. Nekem a 18. héten ajánlották fel a chorion biopsziát, mivel olyan genetikai betegséget örökölhetett a babám, amit amnioval nem lehet kimutatni.
Utolsónak! Chorion biopsziát nem csak a 12. hétig lehet végezni! 3 hete voltam 15 hetesen, és velem együtt egy kismama 16 hetesen. A kérdésre válaszolva az elsõ babámnál nekem is alacsony lett, 28 éves voltam, és elõször tanácsadásra kellett menni. Ott mindent felmértek, családfa, rizikó, aztán volt egy nagyon alapos UH. Ezek után a doki azt mondta, hogy nem mondja hogy ne csináltassam meg, de szerinte felesleges rizikó, mert minden a legnagyobb rendben van. Most itt tombol a 3 éves lányom a hátam mögött, hogy mikor megyek már kirakózni... :) Sok boldogságot!
tegnap 23:46: butaságokat beszélsz, chorion biopsziát tuti nem genetikai UH alapján javasolnak, mivel genetikai UH 12 és 18 hetesen van, a chorion biopsziát pedig 12. hétig el kell végeztetni.
nekem is alacsony volt az afp 37 éves vagyok kombinált és integrált tesztem és genetikai uh-volt.most itt alszik a másfél napos babám egészségessen.ne izgulj.
Nem jelent feltétlenül amniot, sõt. Nekem is rossz lett az AFP, a genetikus felajánlotta, hogy elvégezhetjük az amniot, de nem erõltette túlzottan. Az AFP egy elég elavult vizsgálat, külföldön nem is végzik el, elég nagy arányban téves az eredménye. A kombinált teszt és az UH eredménye sokkal megbízhatóbb. Ha a genetikus amniot tanácsol, akkor sem muszáj megcsináltatnod, ez a ti döntésetek. Kockázatos vizsgálat, 1-2%-os esély van rá, hogy elvetélsz tõle.
Nem jelent feltétlenül magzatvízvételt. Elõször lesz egy beszélgetés (családfa, rizikó, stb, ), aztán egy részletes genetikai UH. Ekkor mondják meg, hogy ajánlják-e a chorion-biopsziát, vagy a magzatvíz-mintavételt. De ne ijedj meg, ez az Afp sokszor ad fals eredményt. A lányommal uez volt, mégis egészséges lett. Igaz, én megcsináltattam a vizsgálatot, mert nem tudtam nyugodni. Nem olyan szörnyû, mint amilyen félelmetesen hangzik.
Na ez így azért nem igaz, a sógornõm is nemrég volt genetikai tanácsadáson mert neki is rossz lett az afp. csináltak neki új vérvételt majd 1 több mindenre kiterjedõ genetikai uh-ot. amino-t nem nagyon csinálnak csak a legvégsõ esetben , mert az kockázatos vizsgálat, de az nem is utalhat genetikai problémára.
a Baross utcaba 3szor kellett menni. Elso alkalom: Tanacsadas, aki gyakorlatilag azt jelentette hogy adott a doki idopontot amniora... 2. alkalommal levettek a magzatviz mintat es 3. eredmenyert menni. Ezt jelenti a genetikai tanacsadas....
A kérdező hozzászólása: De ez már azt jelenti hogy ezt mindenképp elvégzik?Nincs elõtte valami vizsgálat hogy kell e magzatvíz vizsgálat?
Egyébként 5. voltam és 8-asnak ment a válasz, nem a kérdezõnek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!