Találatok a következő kifejezésre: Milyen az egy kisgyerek debil Mik (1 db)

Milyen az ha egy kisgyerek debil? Mik a tünetek, hogyan lehet észrevenni? És hogyan kezelhető?

Legjobb válasz: A debil kifejezés ma már nem használatos, egy fajta értelmi fogyatékosságot jelent, mégpedig az enyhe értelmi fogyatékosságot jelenti. De ma már nem használják a debil, imbecil és idióta kifejezést, hanem enyhe-, középsúlyos- és súlyos értelmi fogyatékos gyerek van. Abból vehetõ észre, ha a kisgyerek jócskán lemarad a kortársaitól. Konkrétan kezelni nem lehet, ez nem fog elmúlni, meg kell tanulni így elfogadni a gyereket. Gyógypedagógushoz kell vinni, ennek megfelelõ iskolába kell majd iratni. Persze vannak integrált iskolák is, ám ott méginkább lemaradnak a gyerekek, akinek problémáik vannak, ezért ha valóban fogyatékos gyerekrõl van szó, akkor mindenképp a speciális iskolát javaslom, ott nem sietnek a tananyaggal, minden órát gyógypedagógus tart, nem csak hetente kétszer különóra keretében foglalkozik erre specializálódott tanár a gyerekkel.

A debil kifejezés ma már nem használatos, egy fajta értelmi fogyatékosságot jelent, mégpedig az enyhe értelmi fogyatékosságot jelenti. De ma már nem használják a debil, imbecil és idióta kifejezést, hanem enyhe-, középsúlyos- és súlyos értelmi fogyatékos gyerek van. Abból vehetõ észre, ha a kisgyerek jócskán lemarad a kortársaitól. Konkrétan kezelni nem lehet, ez nem fog elmúlni, meg kell tanulni így elfogadni a gyereket. Gyógypedagógushoz kell vinni, ennek megfelelõ iskolába kell majd iratni. Persze vannak integrált iskolák is, ám ott méginkább lemaradnak a gyerekek, akinek problémáik vannak, ezért ha valóban fogyatékos gyerekrõl van szó, akkor mindenképp a speciális iskolát javaslom, ott nem sietnek a tananyaggal, minden órát gyógypedagógus tart, nem csak hetente kétszer különóra keretében foglalkozik erre specializálódott tanár a gyerekkel.
én még hozzátenném, hogy sokszor a gyereknek igazábol nincs baja a fejével és a nevelés miatt lesz úgy mond debil. kisiskolás korrára már annyira kezelhetetlen hogy a szülök is inkább arra fogják hogy a gyerekük sérült, pedig csak egy nagyfoku félre nevelés vagy is inkább neveés hiánya van. elég sok ilyen gyerekkel találkoztam, akik 6-8 éves korukra annyira kezelhetelenek, és teljesen úgy viselkednek mint egy szellemileg beteg gyerek, hogy se szülö se pedagogus képtelen velük bánni. ilyenkor a szülö természetesen nem látja be hogy ö cseszte el inkább hülyének nyilvánítattja a gyerekét. pl van egy nagyon jó barátnöm a kisfia másfél éves volt mikor megismerkedtünk. egy másik csaj bemesélte neki hogy a gyereke hülye és vigye el orvoshoz. mikor megismertem a kisfiut rájötem hogy egy nagyon okos kisfiu és nagyon értelmes, csak a nevelési problémák vannak és alég aktív is. egy év után lehet azt mondani hogy jobb lett a helyzet, csak apuka nem hajlandó nevelni azt mondja nem az ö dolga, így mikor apuka haza jön mint egy kis vadállat lesz a gyerek. mikor egésznap velem van mint egy kis tündér, még anyuka is tud rá hatni de apuka képtelen. még annyit hogy apuka német így a gyerek mára már 2 anyanyelven beszél nagyon szépen és szinkronban képes tolmácsolni. szóval agyilag nincs baj a gyerekkel de
ha a szellemi fogyatékosságra, vagy valamilyen betegségre gondolsz akkor azt már elvileg egész kicsi korban észre lehet venni(kisbaba). Egyszerûen össze kell hasonlítani a vele egykorúakkal. Persze van aki lassabban van, aki gyorsabban fejlõdik, ezzel semmi baj! DE ha hatalmas az eltérés (pl az a többi baba már rég ül, mikor a tiéd még meg se mozdul vagy nem tom:SSS) akkor meg kell vizsgálni. Melesleg nem hinném, h egy kisgyerek lehet õrült, inkább csak kezelhetetlen, hiperaktaív és neveletlen.
Az enyhe értelmi fogyatékosságnak ma már "tanulásban akadályozott" a hivatalos neve (BNO szerint)
A második válaszban írt eset neve pszeudo debilitás és lényegében az amit ott leirtak. Az enyhe fokú értelmileg akadályozottság tünetei lényegében valóban a nehezen tanuló , nehezen nevelhetõ gyermek tünetei csak fokozottabban. Iq-szintje elmarad az átlagostól, diszlexia, diszgráfia, diszkalkuli, figyelemzavar, hiperkativitás jellemzi. Szókincse gyér, megkésett a beszéde, 3 éves kora után kezd el beszélni, a finommotorikája, vagy a kézmozdulatai gyengébbek, a tanulása lassabb, eltérõ, környezetébe nehezebben tud beilleszkedni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi lesz akkor, ha a fiam nem lesz szobatiszta 3 éves korára?

Három hónapunk van még addig, de egyenlőre csak a pisi megy a wc-be, de az is csak a házban. Amint kimegyünk, már nem tud figyelni rá.( Bent csak alváshoz van pelus) A kakival meg úgy állunk, hogy átlagosan 3-4 naponta van egyszer, de hallani sem akar a wc-ről, biliről olyankor. Sőt, még ránézni sem szabad olyankor.Tudom, hogy még van időnk,nem is erőltetem a dolgot. Csakhogy; ha a harmadik szülinap után nem kapom már a GYES-t, akkor vissza kell mennem dolgozni, de hát mit mondjak a főnökömnek? Járt így már valaki?

9

Hány napig lehet adni a duphalacot, 2, 5-éves kisfiamnak?

4

Hogyan kell használni az "Én is tudok beszélni" c. munkafüzetet?

Semmi használati utasítás nincs benne.

5

Kaki gondok! Visszatartja? Vagy valami más áll a háttérben?

Nálunk ezt jelenséget színes pukinak hívjuk. Ez olyan, hogy a kislányom csak pukinak érzi, de jön vele kaki is. Eddig általában csak akkor fordult elő, ha beteg volt, vagy gyógyszert szedett. Amikor rákérdeztem a gyerekorvostól, akkor azt mondta, hogy a vírusok a gyerekeknél bélhurutot okozhatnak, és ezért van egyes gyerekeknek hasmenésük, a lányomnál viszont így jön ki a dolog. Eddig rendben is volt. Nem kakilt túl gyakran eddig sem, megmondták, hogy örökölte, mert nálam is ez van. Két évesen volt szorulása, de utána volt rendesen kaki, pelusba, majd bimbibe. Azt már észrevettem, hogy az oviban nem hajlandó kakilni. De a legnagyobb probléma, hogy mostanában az oviban már nincs "színes puki", otthon esténként van, és olyan, mintha visszatartaná és csak egy-egy kis darab jön ki. (Bocs, a szó szerinti írásért, de így talán érthetőbb). Egyébként állandóan náthás, meg kap vitamint (Marslakócskákat), lehet ez a gond.
Az lenne a kérdésem, hogy másnál volt-e ilyen és meddig nem kell aggódnom. Most pl. már nem is emlékszem, hogy mikor kakilt otthon, hogy az oviban kakilt-e azt nem tudom, mert nem mondta. Eddig ott kétszer kakilt és mindig szólt róla. Tanácstalan vagyok.

Köszönöm a válaszokat.

5

Jó, ha "Istent játszanak" az orvosok?

Kérdésemet, bár provokatívnak tűnhet, nem szánom annak.

Adott egy család. Anya, apa, két kislány. Jön egy újabb baba, aki a születése közben oxigénhiányos állapotba kerül. Görcs, epilepsziás roham, lélegeztetőgép, idegkárosodás, gyógyszerre nem reagált, sorozatos tüdőgyulladás. Túléli. 90%-os sérültté válik.

Nyelési képtelenség, pislogás -, mozgási képtelenség, gyomorszonda. Soha nem fog tudni: beszélni, járni, ülni, enni, inni. Gyógyszerek: epilepsziára, vérnyomáscsökkentő, vízhajtó, gyomorvédő szerek...

Szóval a lényeg: Mindenáron meg kell menteni az életet?

42

Hová, Kihez kell fordulni, hogy megtudjam a fiam a korához képest le van-e maradva? Hogy hívják az ilyen szakembert?

17

Súlyos figyelemzavaros-magatartásproblémás 4 évest teljesen kivenni az oviból, magánfejlesztésekre, mozgásterápiára hordani, mindent ennek alárendelni normális dolog?

Az óvodai kudarcok ,megfelelni nem tudás egyre súlyosabb és súlyosabb magatartásproblémákhoz vezettek,az óvodai helyzet már tarthatatlanná vált.
Nevelési tanácsadót is megjárták,ahol figyelemzavart állapítottak meg.

6

Mit tegyek éjszaka a sikítozó, felpörgött 17 hónapos gyermekemmel? Tanácsot szeretnék.

Ikreim vannak.Nappal semmi baj nincs velük.Napirendünk van és azt mindig betartjuk, viszont lefekvés után az Áronom elkezdi a 3 órás"hisztit".Sehogyan nem tudom lenyugtatni. + étel, + ital, homeopathia, Levendula olaj, Algoflex, simogatás, beszélgetés, játék, TV nézés ezeket mind kipróbáltuk már.Ha elalszik, még éjjel felébred és kezdi előlről vagy csak nagyon nyugtalanul alszik.A nappali alvással meg semmi gond, ebéd után leteszem és 2-2,5 órát alszik, csak éjjel van ez a sikoltozása. Orvos szerint semmi gond a gyermekkel. Akinek van valamilyen ötlete kérem írja meg.Köszönöm

8

Akaratosság a tetőfokon?

A lányom most 3 éves, de mindig is olyan volt, hogy ha valamit hirtelen kitalált, azt meg kellett csinálnia, vagy addig bőgött, amig el nem tikkadt a sok sírástól.
De sok esetben olyan dolgokat talál ki, amiket nem engedhetünk meg neki, mert veszélyes, vagy abszurd.
Ismerős helyzet? Ti hogyan oldjátok meg?

1

Járatjátok gyermeketek küzdősportra mert gond van vele?

Fiam tegnap kezdte a judót ,egy plakáton láttam, hogy a tanulást is segíti. Mi azért döntöttünk így mert rengeteg energiája van , állandóan dobálja magát. Nagyon tetszett neki a bemutató alig várta a hétfőt.
Mik a tapasztalatok, mennyire változott meg gyermeketek a sport hatására ?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!