Találatok a következő kifejezésre: Milyen az egy kisgyerek debil Mik (1 db)

Milyen az ha egy kisgyerek debil? Mik a tünetek, hogyan lehet észrevenni? És hogyan kezelhető?

Legjobb válasz: A debil kifejezés ma már nem használatos, egy fajta értelmi fogyatékosságot jelent, mégpedig az enyhe értelmi fogyatékosságot jelenti. De ma már nem használják a debil, imbecil és idióta kifejezést, hanem enyhe-, középsúlyos- és súlyos értelmi fogyatékos gyerek van. Abból vehetõ észre, ha a kisgyerek jócskán lemarad a kortársaitól. Konkrétan kezelni nem lehet, ez nem fog elmúlni, meg kell tanulni így elfogadni a gyereket. Gyógypedagógushoz kell vinni, ennek megfelelõ iskolába kell majd iratni. Persze vannak integrált iskolák is, ám ott méginkább lemaradnak a gyerekek, akinek problémáik vannak, ezért ha valóban fogyatékos gyerekrõl van szó, akkor mindenképp a speciális iskolát javaslom, ott nem sietnek a tananyaggal, minden órát gyógypedagógus tart, nem csak hetente kétszer különóra keretében foglalkozik erre specializálódott tanár a gyerekkel.

A debil kifejezés ma már nem használatos, egy fajta értelmi fogyatékosságot jelent, mégpedig az enyhe értelmi fogyatékosságot jelenti. De ma már nem használják a debil, imbecil és idióta kifejezést, hanem enyhe-, középsúlyos- és súlyos értelmi fogyatékos gyerek van. Abból vehetõ észre, ha a kisgyerek jócskán lemarad a kortársaitól. Konkrétan kezelni nem lehet, ez nem fog elmúlni, meg kell tanulni így elfogadni a gyereket. Gyógypedagógushoz kell vinni, ennek megfelelõ iskolába kell majd iratni. Persze vannak integrált iskolák is, ám ott méginkább lemaradnak a gyerekek, akinek problémáik vannak, ezért ha valóban fogyatékos gyerekrõl van szó, akkor mindenképp a speciális iskolát javaslom, ott nem sietnek a tananyaggal, minden órát gyógypedagógus tart, nem csak hetente kétszer különóra keretében foglalkozik erre specializálódott tanár a gyerekkel.
én még hozzátenném, hogy sokszor a gyereknek igazábol nincs baja a fejével és a nevelés miatt lesz úgy mond debil. kisiskolás korrára már annyira kezelhetetlen hogy a szülök is inkább arra fogják hogy a gyerekük sérült, pedig csak egy nagyfoku félre nevelés vagy is inkább neveés hiánya van. elég sok ilyen gyerekkel találkoztam, akik 6-8 éves korukra annyira kezelhetelenek, és teljesen úgy viselkednek mint egy szellemileg beteg gyerek, hogy se szülö se pedagogus képtelen velük bánni. ilyenkor a szülö természetesen nem látja be hogy ö cseszte el inkább hülyének nyilvánítattja a gyerekét. pl van egy nagyon jó barátnöm a kisfia másfél éves volt mikor megismerkedtünk. egy másik csaj bemesélte neki hogy a gyereke hülye és vigye el orvoshoz. mikor megismertem a kisfiut rájötem hogy egy nagyon okos kisfiu és nagyon értelmes, csak a nevelési problémák vannak és alég aktív is. egy év után lehet azt mondani hogy jobb lett a helyzet, csak apuka nem hajlandó nevelni azt mondja nem az ö dolga, így mikor apuka haza jön mint egy kis vadállat lesz a gyerek. mikor egésznap velem van mint egy kis tündér, még anyuka is tud rá hatni de apuka képtelen. még annyit hogy apuka német így a gyerek mára már 2 anyanyelven beszél nagyon szépen és szinkronban képes tolmácsolni. szóval agyilag nincs baj a gyerekkel de
ha a szellemi fogyatékosságra, vagy valamilyen betegségre gondolsz akkor azt már elvileg egész kicsi korban észre lehet venni(kisbaba). Egyszerûen össze kell hasonlítani a vele egykorúakkal. Persze van aki lassabban van, aki gyorsabban fejlõdik, ezzel semmi baj! DE ha hatalmas az eltérés (pl az a többi baba már rég ül, mikor a tiéd még meg se mozdul vagy nem tom:SSS) akkor meg kell vizsgálni. Melesleg nem hinném, h egy kisgyerek lehet õrült, inkább csak kezelhetetlen, hiperaktaív és neveletlen.
Az enyhe értelmi fogyatékosságnak ma már "tanulásban akadályozott" a hivatalos neve (BNO szerint)
A második válaszban írt eset neve pszeudo debilitás és lényegében az amit ott leirtak. Az enyhe fokú értelmileg akadályozottság tünetei lényegében valóban a nehezen tanuló , nehezen nevelhetõ gyermek tünetei csak fokozottabban. Iq-szintje elmarad az átlagostól, diszlexia, diszgráfia, diszkalkuli, figyelemzavar, hiperkativitás jellemzi. Szókincse gyér, megkésett a beszéde, 3 éves kora után kezd el beszélni, a finommotorikája, vagy a kézmozdulatai gyengébbek, a tanulása lassabb, eltérõ, környezetébe nehezebben tud beilleszkedni.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Fiamról most derült ki, hogy dislexiás, disgráfiás. Milyen felmentésekre számíthat? Részletek lent.

Fiam 12 éves,most hatodik osztályos.Õt örökbe fogadtuk 16 hónapos korában.Már óvodában láttuk,hogy nem érdeklődik a betűk világa és a versek iránt,nem tudott és nem is akart mondókákat tanulni sem itthon,sem az oviban.Emiatt 4 évet járt óvodába.Alsós korában egyértelmű volt számunkra,hogy baj van,nehezebben tanult,mint a többiek,az összeolvasással hónapokban volt mérhető a hátránya.Helyesen írni egyáltalán nem tud,és olvasni is csak akadozva.Tanulni még mindig együtt tanulunk,szöveget,verset,mindent úgy tanítok neki,vele,mint,mikor még ovis volt.Jeleztük az alsós tanító néni felé,hogy gond van,de ő azt mondta,vannak nála rosszabb tanulók is az osztályban,nem kell mindjárt a legrosszabbat feltételezni.Nem tudtuk,hogy az iskola beleegyezése nélkül is kezdeményezheti a szülő a gyermek ez irányú kivizsgálását.Szeptember végén a mostani osztályfőnökével beszélgettem erről a problémáról,ő megértőnek bizonyult,elküldte nevelési tanácsadóba a gyereket,ahol alaposan kivizsgálták,és dislexia,disgráfia gyanújával tovább kell mennünk a megyei rehabilitációs bizottsághoz.Õk adhatják ki a hivatalos diagnózist,ami alapján majd könnyítéseket kap,de ez még hónapokat vesz igénybe.Nem tudom,mennyiben lesz másabb,mikből kap és milyen jellegű felmentéseket.Az IQ.-ja egyébként 101-es,tehát ez nem marad el a kortársaiéhoz képest.Azt mondták a nevelésiben,hogy ha nem lennének részképességi zavarai,kitűnő tanuló lehetne minimális energia és idő befektetéssel.De vannak,így eléri ugyan a 3-as,esetenként a 3,5-ös átlagot,de úgy,hogy szinte egész délután tanulunk.Sajnálom szegényt,mert elmegy a gyerekkora,ugyanakkor bűntudatot érzek,hogy miért nem voltam határozottabb alsó osztályos korában,és miért nem álltam ki az igazam mellett.Nem lennének ilyen fokú kudarc élményei.
Bocs,ha hosszú voltam.Bármilyen jellegű tanácsot,esetleg tapasztalatot szívesen fogadok.

16

Anyukák! Tudtátok-e ezt? (elfenekelésről van szó)

"A fenekelés esetében ráadásul a testrészek közelsége miatt a fenékre mért ütések sokszor a nemi szerveket is stimulálják (az anális zóna eleve erogén), így az erőszak sokszor szexuálisan is felizgatja a gyereket, a szenvedés és öröm élménye összekapcsolódik, ami a későbbi szexuális életére is kihatással lehet"

Teljes cikk itt:
Ti mit tapasztaltok ha elfenekelitek a gyereket?

18

Melyik a legjobb, leghatékonyabb testvérféltékenységről szóló könyv? Köszönettel

3

Nagyon jó vagyok a sportban a tanárom szerint de anyám nem engedi hogy sportoljak mert nem olyan jók a jegyeim. Mit tegyek?

9

A minap észrevettem, hogy a fiam meleg pornót nézeget. Mit csináljak szerintetek? Még csak 15 éves!

28

Kisfiam februárban lesz 10 éves, sajnos tartós beteg . Azt tudom hogy a gyes megszűnik mikor betölti a tízet de az emelt csp-is, és a közgyógy is, meg az utazási kedvezmény is?

Hivatalos helyen azt mondják ezekkel ráérek akkor foglalkozni....hát kösz!Mert ugyebár a betegsége sajnos élete végéig kiséri....

4

Miért pisil be 3 évesen?

3éves mult oktoberben és még néha bepisil nem szol hanem bemegy neki és akkor szol ogy cseréljem ki mert bepisilt.Szeptemberben lessz ovodás de félek tőle mi lessz ha addig nem szokik le erről,meg éjjel kell neki aludni pelenka.Mit lehet tenni hogy ne pisiljen be?Vagy éjjelre mit tanácsoltok?

10

Gyermekem hiperaktív lenne? Egész nap be nem áll a szája, nehezen alszikel, állmában is beszél, képtelen egy percre is csöndben maradni vagy megállni egy helyben, a mese is csak néhány percre köti le,

viszont ha elmegyünk sétálni szépen jön velem és szót fogad az utcán.

13

Mit csináljak a hugommal?

Mit tehetnék a 8 éves hugommal ? Szinte minden este nekem esik , "támad" de közben vigyorog. Csak velem. Rengeteget birkózunk sokszor csak játékból , de van amikor bedurvul és dühöng. Amikor Õ unatkozik akkor is cseszeget. De nem üt hanem hablatyol és idióta kérdéseket tesz fel nekem.
12/L

19

Lehetséges, hogy enyhe autista a fiam? Ezek nála autisztikus tünetek? Mi a teendőm?

Megkésett a beszédfejlődése: 2,5 évesen még nem tud szavakat összekapcsolni. Sok szót mond (70-80), ha valamit viszont nem tud kimondani, akkor néha el is keseredik. Szóval ő mondaná, de nem tudja.
Társaságban visszahúzódó, félénk, itthon viszont rosszcsont.
Néha jár lábujjhegyen!
Szereti a számokat, 10-ig megszámol bármit.
Van néhány rituáléja, ami ha nem úgy van,ahogy ő akarja, hatalmas hisztiben tör ki.
Nagyon érzékeny, ha rákiabálunk fájdalmas zokogásba tör ki.
Egyebekben normálisnak tűnik.

16

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!