Találatok a következő kifejezésre: Milyen az egy kisgyerek debil (1 db)

Milyen az ha egy kisgyerek debil? Mik a tünetek, hogyan lehet észrevenni? És hogyan kezelhető?

Legjobb válasz: A debil kifejezés ma már nem használatos, egy fajta értelmi fogyatékosságot jelent, mégpedig az enyhe értelmi fogyatékosságot jelenti. De ma már nem használják a debil, imbecil és idióta kifejezést, hanem enyhe-, középsúlyos- és súlyos értelmi fogyatékos gyerek van. Abból vehetõ észre, ha a kisgyerek jócskán lemarad a kortársaitól. Konkrétan kezelni nem lehet, ez nem fog elmúlni, meg kell tanulni így elfogadni a gyereket. Gyógypedagógushoz kell vinni, ennek megfelelõ iskolába kell majd iratni. Persze vannak integrált iskolák is, ám ott méginkább lemaradnak a gyerekek, akinek problémáik vannak, ezért ha valóban fogyatékos gyerekrõl van szó, akkor mindenképp a speciális iskolát javaslom, ott nem sietnek a tananyaggal, minden órát gyógypedagógus tart, nem csak hetente kétszer különóra keretében foglalkozik erre specializálódott tanár a gyerekkel.

A debil kifejezés ma már nem használatos, egy fajta értelmi fogyatékosságot jelent, mégpedig az enyhe értelmi fogyatékosságot jelenti. De ma már nem használják a debil, imbecil és idióta kifejezést, hanem enyhe-, középsúlyos- és súlyos értelmi fogyatékos gyerek van. Abból vehetõ észre, ha a kisgyerek jócskán lemarad a kortársaitól. Konkrétan kezelni nem lehet, ez nem fog elmúlni, meg kell tanulni így elfogadni a gyereket. Gyógypedagógushoz kell vinni, ennek megfelelõ iskolába kell majd iratni. Persze vannak integrált iskolák is, ám ott méginkább lemaradnak a gyerekek, akinek problémáik vannak, ezért ha valóban fogyatékos gyerekrõl van szó, akkor mindenképp a speciális iskolát javaslom, ott nem sietnek a tananyaggal, minden órát gyógypedagógus tart, nem csak hetente kétszer különóra keretében foglalkozik erre specializálódott tanár a gyerekkel.
én még hozzátenném, hogy sokszor a gyereknek igazábol nincs baja a fejével és a nevelés miatt lesz úgy mond debil. kisiskolás korrára már annyira kezelhetetlen hogy a szülök is inkább arra fogják hogy a gyerekük sérült, pedig csak egy nagyfoku félre nevelés vagy is inkább neveés hiánya van. elég sok ilyen gyerekkel találkoztam, akik 6-8 éves korukra annyira kezelhetelenek, és teljesen úgy viselkednek mint egy szellemileg beteg gyerek, hogy se szülö se pedagogus képtelen velük bánni. ilyenkor a szülö természetesen nem látja be hogy ö cseszte el inkább hülyének nyilvánítattja a gyerekét. pl van egy nagyon jó barátnöm a kisfia másfél éves volt mikor megismerkedtünk. egy másik csaj bemesélte neki hogy a gyereke hülye és vigye el orvoshoz. mikor megismertem a kisfiut rájötem hogy egy nagyon okos kisfiu és nagyon értelmes, csak a nevelési problémák vannak és alég aktív is. egy év után lehet azt mondani hogy jobb lett a helyzet, csak apuka nem hajlandó nevelni azt mondja nem az ö dolga, így mikor apuka haza jön mint egy kis vadállat lesz a gyerek. mikor egésznap velem van mint egy kis tündér, még anyuka is tud rá hatni de apuka képtelen. még annyit hogy apuka német így a gyerek mára már 2 anyanyelven beszél nagyon szépen és szinkronban képes tolmácsolni. szóval agyilag nincs baj a gyerekkel de
ha a szellemi fogyatékosságra, vagy valamilyen betegségre gondolsz akkor azt már elvileg egész kicsi korban észre lehet venni(kisbaba). Egyszerûen össze kell hasonlítani a vele egykorúakkal. Persze van aki lassabban van, aki gyorsabban fejlõdik, ezzel semmi baj! DE ha hatalmas az eltérés (pl az a többi baba már rég ül, mikor a tiéd még meg se mozdul vagy nem tom:SSS) akkor meg kell vizsgálni. Melesleg nem hinném, h egy kisgyerek lehet õrült, inkább csak kezelhetetlen, hiperaktaív és neveletlen.
Az enyhe értelmi fogyatékosságnak ma már "tanulásban akadályozott" a hivatalos neve (BNO szerint)
A második válaszban írt eset neve pszeudo debilitás és lényegében az amit ott leirtak. Az enyhe fokú értelmileg akadályozottság tünetei lényegében valóban a nehezen tanuló , nehezen nevelhetõ gyermek tünetei csak fokozottabban. Iq-szintje elmarad az átlagostól, diszlexia, diszgráfia, diszkalkuli, figyelemzavar, hiperkativitás jellemzi. Szókincse gyér, megkésett a beszéde, 3 éves kora után kezd el beszélni, a finommotorikája, vagy a kézmozdulatai gyengébbek, a tanulása lassabb, eltérõ, környezetébe nehezebben tud beilleszkedni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kire állítható az, hogy el lett kényeztetve gyerek korában!?

Ennek mik a jelei,vagy kötelező a szülői verések!?!?

8

Piszkál, kritizál, cáfol, okoskodik, és kicsinál. Mit tegyek?

Az egyik velem egyidõs(!) "barátnõmrõl" lenne szó.Azt mondja,jobban ismer engem mint én magam. A beszédemet is kifogásolja(pl.:nem eszek hanem eszem.. nem is figyel szerintem a mondanivaló tartalmára).. Meg olyan dolgokban vitatkozik ami értelmetlen.. pl múltkor megkérdezi:levágattad a hajad? mondom neki nem. erre nekiáll vitatkozni szinte gúnyosan vigyorogva hogy pedig de és hogy õ ebbe biztos 100 %ra... Volt olyan is hogy valamirõl beszélgettem másokkal erre odajõn,és szintén vigyorogva,szinte szórakozva a reakción majd: te miért beszélsz újabban ilyen sokat? Komolyan mondom,próbálom úgy kezelni mint a húgom,aki két éves,és tõle természetes,hogy még nincs tisztában a világ kis részleteivel,de egy jó tanuló 16 éves szinte NÕ... kérdeztem má miért csinálja,azt mondta,nem tudja,és õ ilyen,meg így védekezik(MI ELLEN? ELLENEM?)mondtam már azt is neki hogy ez gyerekes,mikor már kiakadtam rá(egyre inkább azt érzem hogy valami nem stimmel nála,és igyekszem türelmes lenni,de...),ekkor meg elkezdett sírni hogy õt mindenki utálja... 5perc múlva meg sírás közben megint mosolyog,és azt mondja-tudom,hogy utálsz,és hogy nem kellek,de legalább mondd ki... nem tudom hogy kezeljem,megõrülök...

9

Eskimo Kids mellé adhatok a fiamnak Béres cseppet? Ha igen, mennyit?

2

TSMT-terápia milyen gyorsan hat (látszik) figyelemzavaros, túlmozgásos 4-5 évesen?

Milyen tapasztalaitok vannak? Mi lehet eredmény? Mire kell figyelni ilyen gyerekek nevelésében? Átlagos iskolai oktatásra és jó eredmények elérésére alkalmassá válik egy ilyen gyerek?

0

Hogyan szoktassam le a fiam 30-as éveiben járó nagybácsikáját arról, hogy a fiamnak számomra nemkívánatos dolgokat tanítson? Pl. Társaságban böfögés és fingás. Megszégyenítés is szóba jöhet.

Felnőtt létére mellettem is simán ereget az ágyon filmnézés közben, ha anyósoméknál tévézünk, beszélgetünk. A családban mindenki tudja ezt, anyósom emlegeti, hogy ó, kicsiként is ilyen volt. De szerintem most már elég lenne ebből. Normálisan kérve eddig nem jutottam sikerre. Talán a gyerek jelenlétében egy velős megjegyzés hatásos lenne, de nincs ötletem.

7

Szerintetek hová tudnak menni azok az állami gondozott fiatalok, akik betöltik a 18-at és a viszontlátásra?

Mert azt látom, hogy mostanában még a 30 valahány éves fiatalokat lelkileg és anyagilag is a szüleik támogatják, ezek a szegények meg kimennek a világba, rokonok, hátország nélkül. Hová? Minek? Mit kezd? Kihez fordul?

10

TSMT Torna tényleg hatásos? Böv. Lennt.

Ma voltunk a kisfiammal a Korai Fejlesztő Központban vizsgálaton a megkésett beszédfejlődése miatt. 2 éves 3 hónapos kisfiúról van szó. Ott a TSMT tornát javasolták nekünk.A kérdésem az lenne, hogy ez a torna valóban hatásos? Elsősorban olyan anyukák véleményére lennék kíváncsi, akik járnak vagy jártak a gyerkőccel ilyen tornára.Igazából tapasztalatokra lenne szükségem.Előre is köszönöm a válaszokat:)))

10

Normális dolog-e az hogy a 4, 5 éves kislányom kezd érdeklődni a nemi szervek és a csókolózás iránt?

Úgy értem, hogy a minap történt az óvodában hogy egy kisfiúval megfogták egymás nemi szervét. (ez most fordult elő először). A múltkor pedig itthon az unokatestvérével ( vele egykorú lány) csókolóztak a wc-ben elbújva. Mind a két esetnél szépen, türelmesen elmagyaráztam neki hogy ez nem helyes, és ilyet nem szabad csinálni. A reakció az volt hogy sírt. Pedig még csak le sem szidtam, csak megmagyaráztam neki. Tanácstalan vagyok hogy mit tehetnék még, hogy a tudtára adjam ilyet nem szabad csinálni? Az ő korában ez normális? Vagy kezdjek el aggódni? Egy kétségbeesett anyuka.

10

Tanulási képesség vizsgálatra szeretném elvinni hét éves gyermekemet, megtehetem-e ezt teljesen privát? Bács-megyében élek, lehetőleg innen keresnék szakértőt? Találok?

Gyermekem tanítója szerint "a logikát igénylő feladatokat nagyon nehezen ,vagy csak segítséggel képes megoldani ,ezért ő kezdeményezné a kivizsgálását."
Mint tanító,gondolom ért a munkájához,viszont próbálva minél objektívebben nézni a dolgot...
Gyermekem 7 éves,első osztályos.Jegyeinek 70%-a ötös,szinte hibátlanul olvas,harmincig hibátlanul ad össze,illetve von ki.Az alapműveleteket gyorsan,pontosan végzi.Amit észrevettem,a matematikai szöveges feladatokban tényleg sok segítség kell az nehezen megy neki! Idegen nyelvet tanul, a magolás sikeres .
Ez mellett sportos,társai közül kimagasló fizikai kondícióval rendelkezik .Az én meglátásom szerint teljesen normális,egészséges hét éve gyermek!
A tanító nagyon ragaszkodik ahhoz,hogy ő ír egy véleményt,és szeretné ha elvinném egy általa megadott tanulási problémákat vizsgáló központba!
Szeretnék egy arany középutat,ami azt jelenti,ha van rá lehetőségem elviszem privát képességfelmérésre,ahol kapok egy eredményt,illetve megtudhatom,ha van valami gond,hogyan tudok segíteni gyermekem fejlődésében!
Viszont ezt az eredményt nem akarom megosztani sem az iskolával,sem a tanítóval!
Megtehetem?

Nagyon kíváncsi vagyok a véleményekre!?

8

Miért ilyen a lányom? (Többi lent. )

Szóval,13 éves a lányom.Nem rég született neki egy húga,aki most 3 hónapos.A nagyobbik lányom nem tudja elfogadni,hogy van egy testvére.Eddig megkapott mindent és ezután is meg fogja,csak nem értem miért ilyen.Szerintetek? 35L

29

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!