Találatok a következő kifejezésre: Milyen az egy kisgyerek (3 db)

Milyen az ha egy kisgyerek debil? Mik a tünetek, hogyan lehet észrevenni? És hogyan kezelhető?

Legjobb válasz: A debil kifejezés ma már nem használatos, egy fajta értelmi fogyatékosságot jelent, mégpedig az enyhe értelmi fogyatékosságot jelenti. De ma már nem használják a debil, imbecil és idióta kifejezést, hanem enyhe-, középsúlyos- és súlyos értelmi fogyatékos gyerek van. Abból vehetõ észre, ha a kisgyerek jócskán lemarad a kortársaitól. Konkrétan kezelni nem lehet, ez nem fog elmúlni, meg kell tanulni így elfogadni a gyereket. Gyógypedagógushoz kell vinni, ennek megfelelõ iskolába kell majd iratni. Persze vannak integrált iskolák is, ám ott méginkább lemaradnak a gyerekek, akinek problémáik vannak, ezért ha valóban fogyatékos gyerekrõl van szó, akkor mindenképp a speciális iskolát javaslom, ott nem sietnek a tananyaggal, minden órát gyógypedagógus tart, nem csak hetente kétszer különóra keretében foglalkozik erre specializálódott tanár a gyerekkel.

A debil kifejezés ma már nem használatos, egy fajta értelmi fogyatékosságot jelent, mégpedig az enyhe értelmi fogyatékosságot jelenti. De ma már nem használják a debil, imbecil és idióta kifejezést, hanem enyhe-, középsúlyos- és súlyos értelmi fogyatékos gyerek van. Abból vehetõ észre, ha a kisgyerek jócskán lemarad a kortársaitól. Konkrétan kezelni nem lehet, ez nem fog elmúlni, meg kell tanulni így elfogadni a gyereket. Gyógypedagógushoz kell vinni, ennek megfelelõ iskolába kell majd iratni. Persze vannak integrált iskolák is, ám ott méginkább lemaradnak a gyerekek, akinek problémáik vannak, ezért ha valóban fogyatékos gyerekrõl van szó, akkor mindenképp a speciális iskolát javaslom, ott nem sietnek a tananyaggal, minden órát gyógypedagógus tart, nem csak hetente kétszer különóra keretében foglalkozik erre specializálódott tanár a gyerekkel.
én még hozzátenném, hogy sokszor a gyereknek igazábol nincs baja a fejével és a nevelés miatt lesz úgy mond debil. kisiskolás korrára már annyira kezelhetetlen hogy a szülök is inkább arra fogják hogy a gyerekük sérült, pedig csak egy nagyfoku félre nevelés vagy is inkább neveés hiánya van. elég sok ilyen gyerekkel találkoztam, akik 6-8 éves korukra annyira kezelhetelenek, és teljesen úgy viselkednek mint egy szellemileg beteg gyerek, hogy se szülö se pedagogus képtelen velük bánni. ilyenkor a szülö természetesen nem látja be hogy ö cseszte el inkább hülyének nyilvánítattja a gyerekét. pl van egy nagyon jó barátnöm a kisfia másfél éves volt mikor megismerkedtünk. egy másik csaj bemesélte neki hogy a gyereke hülye és vigye el orvoshoz. mikor megismertem a kisfiut rájötem hogy egy nagyon okos kisfiu és nagyon értelmes, csak a nevelési problémák vannak és alég aktív is. egy év után lehet azt mondani hogy jobb lett a helyzet, csak apuka nem hajlandó nevelni azt mondja nem az ö dolga, így mikor apuka haza jön mint egy kis vadállat lesz a gyerek. mikor egésznap velem van mint egy kis tündér, még anyuka is tud rá hatni de apuka képtelen. még annyit hogy apuka német így a gyerek mára már 2 anyanyelven beszél nagyon szépen és szinkronban képes tolmácsolni. szóval agyilag nincs baj a gyerekkel de
ha a szellemi fogyatékosságra, vagy valamilyen betegségre gondolsz akkor azt már elvileg egész kicsi korban észre lehet venni(kisbaba). Egyszerûen össze kell hasonlítani a vele egykorúakkal. Persze van aki lassabban van, aki gyorsabban fejlõdik, ezzel semmi baj! DE ha hatalmas az eltérés (pl az a többi baba már rég ül, mikor a tiéd még meg se mozdul vagy nem tom:SSS) akkor meg kell vizsgálni. Melesleg nem hinném, h egy kisgyerek lehet õrült, inkább csak kezelhetetlen, hiperaktaív és neveletlen.
Az enyhe értelmi fogyatékosságnak ma már "tanulásban akadályozott" a hivatalos neve (BNO szerint)
A második válaszban írt eset neve pszeudo debilitás és lényegében az amit ott leirtak. Az enyhe fokú értelmileg akadályozottság tünetei lényegében valóban a nehezen tanuló , nehezen nevelhetõ gyermek tünetei csak fokozottabban. Iq-szintje elmarad az átlagostól, diszlexia, diszgráfia, diszkalkuli, figyelemzavar, hiperkativitás jellemzi. Szókincse gyér, megkésett a beszéde, 3 éves kora után kezd el beszélni, a finommotorikája, vagy a kézmozdulatai gyengébbek, a tanulása lassabb, eltérõ, környezetébe nehezebben tud beilleszkedni.

Milyen pszichológiai okra vezethető vissza, amikor egy kisgyerek (4 éves) azzal bünteti az anyját, hogy nem eszik meg semmit sem, amit elé tesz?

Legjobb válasz: Az okát neked kell tudni, hogy vajon miért csinálhatja. Egy 4 éves eszköztárában sok dolog még nincs, az ételmegtagadás viszont egyszerû és remek módszer a figyelemfelkeltésre, a harag kifejezésére, vagy éppenséggel arra, hogy érvényesíthesse a saját akaratát.

Az okát neked kell tudni, hogy vajon miért csinálhatja. Egy 4 éves eszköztárában sok dolog még nincs, az ételmegtagadás viszont egyszerû és remek módszer a figyelemfelkeltésre, a harag kifejezésére, vagy éppenséggel arra, hogy érvényesíthesse a saját akaratát.
Erre nincs elõírt ok, otthon kell "körülnézni", hogy mi lehet a gond, mi történt az elmúlt idõszakban, volt-e valami nagyobb változás a gyerek vagy a család életében? bántalmazás, költözés, testvérféltékenység, haláleset, új ovi...szóval bármi okozhatja, nem feltétlen kell drasztikus dolgokra gondolni. ezt kívülállóként senki nem tudja megmondani.
Semmilyenre. Ha eddig hozzászokott, hogy az õ akarata érvényesül, nem az anyjáé, akkor mit vársz tõle? Ha nem eszik, el kell elõle venni az ételt. A következõ étkezésig ne kapjon semmit. Ha egész nap nem eszik, attól sem lesz semmi baja. Ha majd éhes lesz, akkor megeszi, amit eléje tesznek.
Adj neki olyat amit szeret és megeszik..
Hát ennyi infóból lehetetlen megmondani, de az biztos, hogy pontosan tudja, hogy célt ér ezzel - ez a dac egyik formája, és nem csinálná, ha hasztalannak bizonyulna.

Kedves Fővárosi Anyukák! Két kisgyerekkel egyedül a KÖKI (Lenfonó utca) környéke milyen hely? Most vennék lakást /olcsón/, és ott elég jó áron vannak. Szerettünk volna az Örs Vezér terén, de ott eléggé drágák.

Legjobb válasz: szerintem is inkább a kispesti oldalon vásárolj,. ott is nagyon jó áron vannak a lakások és nagyon jó kerület. mi itt alkunk, gyerekekkel, csak pozitív tapasztalataim vannak. szeretjük.

szerintem is inkább a kispesti oldalon vásárolj, . ott is nagyon jó áron vannak a lakások és nagyon jó kerület. mi itt alkunk, gyerekekkel, csak pozitív tapasztalataim vannak. szeretjük.
utolsó: szóval inkább kispest, esetleg lõrincen a Lakatos ltp (4 emeletes házak)vagy József Attila ltp, igaz az már 9. kerület, de végül is elég jó helyen van
100x inkább Kõbánya, mint Rákosborzasztó. Az kint van halál f.....an Én is Kõbányán nõttem fel, ott éltem 16 éves koromig, azóta (24 éve) Kispesten. Elõnye, hogy közel van KÖKI, onnan bárhova eljutsz
Semmi gond nincsen kõbányával, nem veszélyesebb, mint Pesten egy csomó másik kerület. 17-be, ha rám hallgatsz nem költözöl, nem tudom, mikor jár arra a második válaszoló, de reggeli csúcsban, és délutáni csúcsban bõven van az út 45-60 perc is (kocsival is nagyon hosszú, mert csak 2 út vezet abba a kerületbe). Kõbánya azért jó, mert mindenhez közel van. Újhegy annyira nem (de a közlekedés onnan is teljesen jó). Vannak rossz részei, de nem azon a környéken.
Na vagyok anyuka, de fõvárosban lakom és gondoltam segítek (f/22/egyetemista). Naszóval, gondolom az érdekel, mennyire biztonságos a környék a gyerekeknek. Tekintve hogy a lenfonó egy lakópark közepe, szerintem maga a lakhely jó. Én a józsef attilán lakom a 9.-ben és itt is nyugis minden. Velünk szomszédosan van egy iskola és ha jól tudom, 2 óvoda is van a közelben. Ha nappal itthon vagyok, szoktam hallani-látni a menetelõ 4 éves csoportokat is. Laktam az örsön is egy évig, de ott eszméletlen nagy volt a rezsi. A távhõ annyira felvitte télen, hogy több volt, mint a lakbér + közös költség. Már csak ezért sem jó ötlet az örs. Most hirtelen ennyi, azt ha még van kérdésed, írd ki! Hali!
Kõbányát ne! Borzasztó veszélyes hely. Pontosan nem tudom, hol van a Lenfonó utca, de Kõbánya maga veszélyes. Ajánlom neked a 17. kerületet. Örstõl jó esetben 10, rosszban 30 perc busszal. Külsõ kerület, nyugis, szép, kifejezetten jók az oktatási intézmények (gimnázium is), az önkormányzat is nagyon sok mindet tesz a kerületért. Az árakat sajnos nem tudom, de érdemes megnézni.
Reggel 7 körül szoktam menni, akkor általában 30 perc a Rákoskeresztúr - Örs Vezér tér út. Ma du. 4kor 15 perc volt, este 6-7 körül sem több 25-30-nál. Persze a Keresztúri úton, a felüljárón menni öngyilkosság.
mármint az utolsó elõtti voltam


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!