Találatok a következő kifejezésre: Milyen az barnázás (7 db)

Milyen az a barnázás?

Legjobb válasz: Nagyon remélem, hogy a beágyazódás idõszakában vagyok, olvastam hogy ilyenkor kell lenni barnázásnak. De nekem a szurkáláson kívül nincs semmi.

A kérdező hozzászólása: Nagyon remélem, hogy a beágyazódás idõszakában vagyok, olvastam hogy ilyenkor kell lenni barnázásnak. De nekem a szurkáláson kívül nincs semmi.
Egy nagyon minimális vérzés, ami inkább barna színû. Beágyazódáskor lehet ilyen, de nem feltétele a beágyazódásnak.
szia, szerintem nekem is ez van most, DPO 10. napon vagyok már egy napja minimális rózsaszínes csík van a papíron és az alsónemûn. amikor a fiammal voltam terhes akkor is ezt tapasztaltam, csak nem ilyen korán, hanem csak a nemvárt idejében. nekem semmilyen más "tünetem" sincs csak nagyon erõs mensis görcseim vannak. most vagy megjön a hónapban másodszor (ami azért lenne furcsa, mert még szoptatok, szóval inkább illene elmaradni, nem repetázni), vagy.....le sem merem írni, tesztelek, de az negatív. igaz, ha ezek a tünetek a beágyazódást jelentik, akkor gyakorlatilag csak MOST ágyazódik be és nem sokára kedz a HCG-t termelni a kisbaba. nekem 10-es érzékenységû tesztem van, remélem hamarosan kederül, hogy mi is a helyzet....

Milyen az a barnázás? Sötét barna folyás? Egyértelmüen el lehet dönteni? 6 hetes terhes vagyok a t. betétemen néha nagyon erös sárga v nagyon halvány barna folyás van.

A kérdésem nagyon furcsa lesz de engem néha elgondolkodtat.

Legjobb válasz: A barnázás az, amikor kicsit barnára színezõdik a folyás, az erõs barna pedig inkább kissé darabos, én azt hívom "csokinak". A nagyon erõs sárga és a barna között azért észre lehet venni a különbséget.

A barnázás az, amikor kicsit barnára színezõdik a folyás, az erõs barna pedig inkább kissé darabos, én azt hívom "csokinak". A nagyon erõs sárga és a barna között azért észre lehet venni a különbséget.
Nekem most 11 hetesen volt vetelesem.A barnara meg azt monndjak hogy normalis.De ha kicsit is elkezdesz gorcsolni vagy kicsi is atmegy pirosas arnyalatba azonnal menj orvoshoz mert elmehet!!!!!! De remelem minden rendben lesz veled!Minden jot!!!
Szia! Nekem is igy kezdödött, aztán 5 hetesen és 3 naposan erõsebb lett ez a "barna folyás". Én felkerestem a dokimat aki gyógyszert irt fel /volt már elhalt terhességem/ és pihenést javasolt. A köv. héten már láttam a petezsákot és a szikholyagot. A legjobb ha felkeresel egy orvost.

Milyen az a "barnázás"?

Már többször is láttam ezt a kifejezést itt és máshol is. De nem igazán értem,hogy mit is takar?

Legjobb válasz: hüvelybõl ürülõ barnáspiros váladék.

hüvelybõl ürülõ barnáspiros váladék.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Azt gondoltam, h hüvelybõl ürülõ, és hogy váladék. De ténylegesen barnáspiros? nem csak hüvelyváladék, ami kicsit barnásabb színû. Csak azért kérdezem, mert nem tudom, h nekem volt-e. Volt már olyan, h nem fehér volt, hanem enyhén barnás. Akkor ez az volt?
Igen, az barnázás. :)
igen, ha nem fehér (és nem véres) a váladék akkor az barnázás.Ha menzi elõtti(1-2nappal)-utáni napokban illetve peteérés (félidõ) környékén van akkor normális jelenség.Viszont, ha már vérzés elõtt jó pár nappal barnázol az nem jó, általában valamilyen hormonproblémára utal.Legalább is nekem így mondta az orvosom.

Korai terhesség esetén mit jelent a barnázás? Milyen állagú és milyen mennyiségű az "anyag"? Már 2. napja késik, barna és nyúlós folyásféleségem van. Lehetek terhes? Vagy most ennyi a menszesz?

Legjobb válasz: Terhesség esetén a barnázás nem igazán jelent jót. Csinálj tesztet, menj dokihoz, õ tudja igazán, mi ilyenkor a teendõ. Aztán lehet egy kis hormonzavar is, úgyhogy szerintem elõször teszt!

Terhesség esetén a barnázás nem igazán jelent jót. Csinálj tesztet, menj dokihoz, õ tudja igazán, mi ilyenkor a teendõ. Aztán lehet egy kis hormonzavar is, úgyhogy szerintem elõször teszt!
Lehet beágyazódásos váladék. Ha már kialakult terhesség, akkor viszont progreszteron hiány is okozhatja. Teszt és doki sürgõsen!!!
Szeintem terhes vagy:) Nekem is így volt az elsõvel, mensi napján barnázás.Hála nem lett semmi baj, mostmár egy éves.Most újra babát várok, és megint ugyanígy volt.Tehát ha nem nagyon erõs a barnázásod, akkor szerintem nem lesz gond.Majd írj, hogy mi van??????
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Sajnos ma reggelre megjött! Annyira el vagyok keseredve, pedig még csak ez volt az elsõ hónap, hogy próbálkozunk.

5 hetes 4 napos terhes vagyok, ma azonban nagyon pici nagyon-nagyon halvány barnázást vettem észre. Utrogestant is szedek és holnapo megyek dokihoz uh-ra. Ha valaki barnázik az milyen színű? Nekem tényleg nagyon halvány volt.

Legjobb válasz: Elõszõr is nyugodj meg, holnap megnéz az orvos!!!Azt nem tudom, hogy milyen színû, mert a terhességem alatt nem történt velem ilyen, de egy kis barnázás nem hiszem, hogy baj lehet!!!

Elõszõr is nyugodj meg, holnap megnéz az orvos!!!Azt nem tudom, hogy milyen színû, mert a terhességem alatt nem történt velem ilyen, de egy kis barnázás nem hiszem, hogy baj lehet!!!
Szia! Nálam is ez volt a helyzet és minden oké.Ne aggódj!30 hetes kismama
Szia! Nálam is hasonló a helyzet, két gyermekem van, akikkel problámamentes volt a terhességem, ám a mostaninál minden másképp megy! A terhességem legelején már barnáztam, kaptam utrogestant, de a barnázás maradt és a dokim felemelte 3x2-re és elmúlt! A 12. hétig kellett szednem és kicsit féltam tõle, hogy mi lesz, ha már nem kell bevennem. A dokim azt mondta, hogy mostmár elég nagy a babám és nyugodjak meg minden rendben lesz. Így is volt. Amikor barnáztam, akkor az vagy egészen halványbarna vagy olyan is volt, hogy élénk rózsaszínes volt. A babám mindezek ellenére teljesen jól van és 1 héttel ídõsebbnek ír az uh, mint amennyi hetes terhes egyébként vagyok. A legjobbakat ! Egy 13 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! A barnázás elmúlt. Lehet aznap kicsit lecsökkent a progeszteronszintem. Mondtam a dokinak, mert tegnap voltam vizsgálaton...nem mondott rá semmit. Ma megyek UH-ra. Már nagyon várom, hogy tudjam minden ok.

Mi okozhatja és milyen kezelést kaptatok a menses elõtti barnázásra? Mennyire vált be az adott kezelés?

Eddig max 2.napot barnáztam,most a ciklus 22.ik napjától kezdõdött és majdnem 6.napig barnázgattam,vérezgettem!

Legjobb válasz: Kapsz rá gyógyszert. Hormon zavar . Vérvételbõl kiderül

Kapsz rá gyógyszert. Hormon zavar . Vérvételbõl kiderül
Szia! Nekem ilyen problémám volt. Progeszteron hiányra utal. Én Bromoscriptint kaptam rá. Ha a progeszteron szinted nem megfelelõ, hiába termékenyül meg a pete, nem tud beágyazódni rendesen. Ennek a jele a barnázás. Nekem mellesleg peteérésem sem volt rendesen, így arra is kaptam gyógyszert. Miután kiderültek a problémáim 3 hónap múlva sikerült teherbe esnem. (ahogy elkezdtek hatni a gyógyszerek) Menj el orvoshoz és mond el hogy ez a problémád. El fog küldeni vérvételre amibõl minden kiderül. Minden jót.
A kérdező hozzászólása: Voltam vérvételen! Ezek a tavaly õszi hormoneredményeim! 19-21 nap: TSH:3.025 mIU/I FT4:12.77 pmol/I FT3:4.89 mIU/I FSH:4, 3 mIU/mI LH:3.6 mIU/I Prolaktin:233.0 mIU/I Progeszteron:64.60 nmol/I Tesztoszteron:0.8 nmol/I Ösztradiol:811 nmol/I 3-5 nap: FSH:6.1 mIU/mI LH:1.9 mIU/mI Prolaktin:172.00 mIU/L Progeszteron:1.11 nmol/I
Ezekbõl az eredményekbõl annyi látszik, hogy kicsit magas a TSH, amennyiben babát szeretnél a TSH szintet 1, 00 és 2, 00 között érdemes tartani, a barnázás ettõl is lehet..de korántsem biztos. De ezt leginkább egy orvos mondaná meg, mivel mindenkinél más.
a TSH-m nekem is ennyi, ill ingadozik 2 és 4 között... nekem 2-3 hónapon keresztül volt ciklus közbeni barnázásom, és a women's cream-et ajánlották rá, mert ez természetes progi szint növelõ, 3 honapig használtam és elmúlt...bár neked a progi szinted sem rossz, nem tudom, ha akarod keress meg...amúgy van még egy ilyen krémem, bontatlan, nekem már nincs rá szükségem, olvass utána....

Milyen gyakran fordul elő az, hogy több kismama barnázik a terhessége elején, majd egészséges babát szül? Mindenképp rossz jel a barnázás?

Legjobb válasz: Szia! Nem mindenképp rossz jel, de mindenképp orvosi "felügyeletet" igényel. Leggyakrabban hormonhiány okozza és gyógyszerrel lehet segíteni, de lelet hematóma, ami felszívódásához szintén gyógyszeres kezelés szükséges, de korai vetélés elõjele is lehet. Azt hiszem abban mindenki egyetért velem, hogy szólni kell a barnázásról az orvosnak, inkább többször feleslegesen, minthogy egyszer baj legyen! minden jót! 16 hetes + 18 hós

Szia! Nem mindenképp rossz jel, de mindenképp orvosi "felügyeletet" igényel. Leggyakrabban hormonhiány okozza és gyógyszerrel lehet segíteni, de lelet hematóma, ami felszívódásához szintén gyógyszeres kezelés szükséges, de korai vetélés elõjele is lehet. Azt hiszem abban mindenki egyetért velem, hogy szólni kell a barnázásról az orvosnak, inkább többször feleslegesen, minthogy egyszer baj legyen! minden jót! 16 hetes + 18 hós
Nekem is volt barnázásom, meg görcseim is.Elmentem a doki bácsihoz és én is 3x1 Utrogestant szedtem.Nekem szinte rögtön elmúlt.Most vagyok 13+5 hetes és hál Istennek minden rendben.Leszámítva azt, hogy veszélyeztetettként itthon vagyok.
Én is barnáztam az 5. héttõl, meg görcsöltem is.Nekem a méhszájam is gondot okozott.A lényeg, hogy az ultrahangok szerint egészséges a babám. És most vagyok 37 hetes kismama.Eddig feküdnöm kellett, de szépen kihúztam idáig:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
A kérdező hozzászólása: Utrogestant kaptam 3x1-et, nincs hematóma, elvileg más probléma nincs - "csak" a barnázásom. Mennyi idõ után segíthet a gyógyszer? 4 napja szedem.
Ezek szerint hormonprobléma áll a barnázás hátterében, nekem hematómám volt, so a hormonális dolgokhoz nem tudok hozzászólni!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!