Találatok a következő kifejezésre: Milyen az a magzatvíz szivárog (17 db)

Milyen színű a magzatvíz? Vagy van egyáltalán színe? Ha csak szivárog, honnan tudom, hogy az az?

Legjobb válasz: Nincs színe. Ha van, az nem jó, akkor megelõzésképpen antibiotikumot kap a baba születése után. Ezért, ha elfolyik avíz és nem színtelen, arról feltétlenül tájékoztasd az orvosodat! Ha csak szivárog, nem nagyon tudom, hogy lehet azonosítani, de azt tudom, hogy én is ettõl féltem és a védõnõm megnyugtatott, hogy tudni fogom. Esetleg lehet kapni gyógyszertárban olyan betétet, ami jelzi, ha a magzatvíz folyik. Már nem emlékszem, mennyibe kerül, de arra igen, hogy leesett az álam, hogy milyen drága, ráadásul sok helyen nincs , csak rendelni tudják.

Nincs színe. Ha van, az nem jó, akkor megelõzésképpen antibiotikumot kap a baba születése után. Ezért, ha elfolyik avíz és nem színtelen, arról feltétlenül tájékoztasd az orvosodat! Ha csak szivárog, nem nagyon tudom, hogy lehet azonosítani, de azt tudom, hogy én is ettõl féltem és a védõnõm megnyugtatott, hogy tudni fogom. Esetleg lehet kapni gyógyszertárban olyan betétet, ami jelzi, ha a magzatvíz folyik. Már nem emlékszem, mennyibe kerül, de arra igen, hogy leesett az álam, hogy milyen drága, ráadásul sok helyen nincs , csak rendelni tudják.
Szia! Nincs színe, de ennek ellenére én kaptam antibiotikumot a szülés után 5 napig. Ha bármilyen szivárgás van, vagy folyás, akkor is keresd fel az orvosod, biztos ami biztos.
Akkor van gáz, ha a magzatvíz zöldes színû, mert akkor meconiumos(a baba elsõ kakija), és az annak a jele, hogy a baba oxigén hiányos! Azonnal be kell indítani a szülést!
Valóban nincs szine. De szerintem , ha arra gondolsz, hogy szivárog, keress fel egy orvost, biztos ami biztos.-)

Milyen az, ha valakinek szivárog a magzatvize? Csak pár csepp vagy jelentősebb mennyiség? Meg lehet különböztetni a terhességi folyástól?

Legjobb válasz: Ha csak szivárog,csak kevés,és nekem mikor sárgás fehéres folyással mentem dokihoz,azt kérdezte nem lehet-e a magzatvíz.Szval ezekszerint ilyen jellegû(nekem szerencsére nem az).Neked mi a tüneted?

Ha csak szivárog, csak kevés, és nekem mikor sárgás fehéres folyással mentem dokihoz, azt kérdezte nem lehet-e a magzatvíz.Szval ezekszerint ilyen jellegû(nekem szerencsére nem az).Neked mi a tüneted?
Olyan érzés mintha pisilnél, csak nem tudod szabályozni. Lehet állítólag kapni a gyógyszertárban olyan betétet, ami kimutatja, hogy a magzatvíz szivárog-e, de elég drága. Egyszerûbb ha ilyen gyanud van, ha felkeresel egy orvost és megvizsgáltatod magad.

Milyen az amikor a magzatvíz szivárog? Az orvosok mindig kérdezik, hogy szivárog-e, de nem tudom az mennyire észrevehető. Már így a végén sajna van egy kis inkontinencia, de nagyon pár csepp illetve ebben a melegben izzadok mint egy ló.

Iszok rengeteget,wc-zek rengeteget.Mi van ha pisiléds közben jön ki a magzatvíz és észre sem veszem?

Legjobb válasz: Nekem 2 napig szivárgott. Igazából egy véres nyálkás folyadékszerû dolog. Észre fogod venni!

Nekem 2 napig szivárgott. Igazából egy véres nyálkás folyadékszerû dolog. Észre fogod venni!
Észre fogod venni.Ha pisiléskor kezd folyni/szivárogni, akkor nyilván folyik tovább, mint ahogy a dolgod végezted. Érezhetõen más folyadék, víztiszta, de kissé nyálkás tapintású, ahhoz tudnám hasonlítani, mikor valaki allergiás, és ilyen víz szerû cucc jön az orrából.(bocsi de nem tudom máshoz hasonlítani) Nem kell megijedni, nekem éjjel kezdett folyni 2x nagyobb lökést éreztem, és valami meleget, felkeltem, akkor még egyszer csordogált, aztán abbamaradt.Utána megint egy adag.Szóval nem úgy kell elképzelni, hogy egy nagy zutty, aztán elfolyik mind, hanem így részletekben. Annyi idõd azért még van, hogy zuhanyozz, de csak kivülrõl, felnyúlni nem szabad. Aztán irány a kórház, én nem is tusoltam, mert elõtte este voltam, és fölöslegesnek tartottam.Kórházban úgyis van borotválás, beöntés, utána mentem tusolni.
Én is féltem hogy nem veszem észre, de 10 napja bebizonyosodott hogy semmivel nem lehet összetéveszteni. Nekem hajnali 1-kor kezdett el folydogálni, de egybõl tudtam hogy nem a wc-re kell menni, hanem beálltam a kába.tiszta vízszerû valami, édeskés illatú, nekem valószínû fent repedt meg a burok, mert egy éjszakai betéttel kihúztam a korház.addig szivárgott folyamatosan míg meg nem szültem, az 11 óra 30 perckor történt! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat.Nagyon parázom tõle, hogy nem veszem észre és baj lesz.Az elsõ szülésemnél nem rugta ki a burkot, repeszteni kellett.Ezért nem tudom milyen érzés is ez. Mégegyszer köszi nektek!
Fura erzes, olyan mintha pisilnel de nem tudod visszatartani. En is azt hittem nem fogom tudni mi az, es mivel pont vecere indultam (hajnalban), es amikor felultem az agyban kifolyt belolem valami, azt hittem eljutottam odaig hogy bepisiltem....:) de ahogy mentem a vecere szepen csordogalt....na akkor leesett hogy ez a magzatviz :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Ha túl leszek rajta leírom , hogy Én mit tapasztaltam.


Milyen az ha a magzatvíz szivárog?

Legjobb válasz: mintha a pisi becsurogna,állitja a barátnöm akinek napokig szivárgott.

mintha a pisi becsurogna, állitja a barátnöm akinek napokig szivárgott.
Van aki szerint lehet sárga, van akinek színtelen , lehet szívárgás , ami nem folyamatosan folyik, de állandóan szivárog, de ha nem jött még el a Ti iodõtök ennek komoly okának kell lennie.Ehhez a magzatburoknak meg kell repednie, egy nagy komoly fertõzés miatt pl rubeola, vagy hónapokig kezeletleb hüvelyi fertõzés miatt esetleg, de csak úgy magától nem reped meg. Van valami okod aggódni? Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: 26 hetes vagyok és pár napja olyan mintha víz szivárogna.Ma megyek a védõnõhöz de nagyon félek!!
Vagy pedig lehet ha magzatvízrõl lenne szó, azt okozhatja egy makacs gyors lefolyású fertõzés is(én így jártam anno)épp 26 hetesen.De akkor az esetek nagy részében a magzatvíz nem átlátszó víztiszta folyadék, hanem sötét színû már.De nem minden esetben.Szerintem ezzel nem a védõnõhöz kéne menned hanem rögtön a dokihoz, mert a védõnõ ezzel kapcsolatban ugysem tud sokmindent megállapítani, csak az orvos.Egyébként nekem kb a 20.hét óta van teljesen vízszerû folyásom.Hol több, hol kevesebb.De kb a 24-26.hét körül erõsödött fel nekem is.Szerintem nem magzatvíz lesz, de inkább dokihoz kéne menned.Fõleg ha esetleg a védõnõ még mond is valamit, amitõl aztán napokig depizhetsz majd...

Milyen a magzatviz? És ha szivárog akkor azt észre lehet venni?

31 hetes vagyok.Sokszor járok már pisilni,vmikor tényleg van,de vmikor alig jön vmi.Természetes folyásom van,de néha olyan vizes állagu is.Most nem tudom h csak nem tudom már ugy tartani magam,v tényleg baj lehet.Félek.Dokihoz csak jövö héten megyek.

Legjobb válasz: A magzatvíz a 31. hétben még normális esetben színtelen, szagtalan vízállagú. Nem hiszem, hogy neked az szivárog , inkább inkontinencia problémád van a terhesség miatt, majd szülés után elmúlik. Ha nem tudsz megnyugodni, egy szülészeti ambulancián, vagy a kórházban megnézetheted, nincs-e nyitva a méhszáj, mert csak akkor lehet szivárgás.

A magzatvíz a 31. hétben még normális esetben színtelen, szagtalan vízállagú. Nem hiszem, hogy neked az szivárog , inkább inkontinencia problémád van a terhesség miatt, majd szülés után elmúlik. Ha nem tudsz megnyugodni, egy szülészeti ambulancián, vagy a kórházban megnézetheted, nincs-e nyitva a méhszáj, mert csak akkor lehet szivárgás.

Az milyen ha szivárog a magzatviz? És a hasam alja is szurkál. Lehet, hogy nem soká szülők. Még lenne 3 hetem hátra.

Legjobb válasz: Olyan mintha csöpögne a vizeleted,csak a tisztasági betéten,vagy a bugyin nem érzed azt a kellemetlen pisi szagot,és nem is sárga.(jó esetben)Elméletileg olyan vízszerõ,szintelen,szagtalan történet a magzatvíz szivárgás.Lehet kapni olyan betétet,amit elszinez a magzatvíz,ha az a gyanud,hogy az csöpög és nem a pisi,akkor vegyél egy csomagot és nézd meg.Gyógyszertárben lehet kapni.De én szinte biztosra mondanám,hogy nem magzatvíz,hanem pisi az.

Olyan mintha csöpögne a vizeleted, csak a tisztasági betéten, vagy a bugyin nem érzed azt a kellemetlen pisi szagot, és nem is sárga.(jó esetben)Elméletileg olyan vízszerõ, szintelen, szagtalan történet a magzatvíz szivárgás.Lehet kapni olyan betétet, amit elszinez a magzatvíz, ha az a gyanud, hogy az csöpög és nem a pisi, akkor vegyél egy csomagot és nézd meg.Gyógyszertárben lehet kapni.De én szinte biztosra mondanám, hogy nem magzatvíz, hanem pisi az.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ szerintem se az mert azóta nincs semmi.
Szia nekem azt mondta a doki ha lefolyik a combomon az a magzatvíz.Ezzel nyugtatgatom magam.És az elõzõhöz hozzászólva úg ytudom nem lehet már ilyen betétet kapni, ha nagyon aggódsz menj be a kórházba és ott meg mondják hogy mi a helyzet.
Hát nekem nem szivárgott, hanem "kirobbant". nagyon durva volt!:) Sztem csak pisi
A kérdező hozzászólása: ja még ezt leírom a méhszájam el van ugye vékonyodva mert a baba nagyon lent van(végig lent volt a pocim) és a súly folyamatosan terheli ezért mondta a sok pihenést. rengeteget utaztam a munkahelyemre meg vissza (naponta 1 és fél óra oda+vissza) ez volt ami sok lehetett már.de már nem megyek dolgozni. alapvetõen jól érzem magam, a babának semmi baja. ha veszélyeztetett lennék akkor gondolom nem engedett volna haza meg úgy tudom az nyitott méhszájnál van, vagy nem?
A kérdező hozzászólása: köszönöm csajok a válaszokat. A doki mentségére szolgáljon hogy nem volt szó errõl a vizsgálaton szerdán és a magzatvíz mennyisége is normális. Felhívtam a dokit, azt mondta ne aggódjunk mert ha a magzatvíz folyna akkor ha feküdnék 5 perc alatt egy nagy tócsa kellene hogy alattam legyen, és ha a magzatvíz folyik akkor az jön és nem csak csöpög.még egyszer köszönöm mindegyikõtöknek.
Állítólag van olyan betét is, ami megmutatja hogy magzatvíz e. Esetleg küldj le valakit a patikába, hogy vegyen. (ha nem akarsz dokihoz menni, bár lehet az lenne a legjobb)
Szia! Próbálj meg megnyugodni, hívd fel az orvosod. Mikor én vizes folyást tapasztaltam a kórházban (laborban) meg tudták nézni hogy magzatvíz vagy sem. Szerintem érdemes lenne bemenni, de mindenképp orvossal beszélni.
Basszus én azt nem értem, hogy ilyenkor nem vagy elég veszélyeztetett ahhoz, hogy kórházban figyeljenek, mi a fenéért küldenek haza, hogy otthon sakkozd ki mi lehet a baj???!!! Ha csak nincs pici gyereked fogd magad és menj be a kórházba, hátha felvesznek.
A kérdező hozzászólása: 33. hétben vagyok de nagyon lent van a baba és nem túl jó a méhszájam. doki mondta pihenjek mert jó lenne a 34. hétig kihúzni mivel addigra fejlõdik ki a baba tüdeje teljesen. a héten szerdán voltam nála és azt mondta a magzatvíz normális mennyiségû. a védõnõt felhívtam és szerinte is magzatvíz és szigorú fekvést javasolt. nagyon meg vagyok ijedve.mi van ha tényleg az szivárog? nem sok de valami van.
Én ilyenkor mindig beteszek egy papirzsebkendõt, állitólag ha a magzatviz szivárog, kb 1 óra alatt elázik.Próbáld meg esetleg, de lehet tényleg csak bõ folyásról van szó.Hány hetes vagy?
Nekem a szülés napján volt. Nagyon minimálisan és csak azt hittem, hogy pisi, de nem az volt. Szóval, ha bizonytalan vagy inkább nézesd meg. Legfeljebb hazaküldenek. :-)
áttetszõ, színtelen, nincs "szaga", meleg. Egyébként sok nõnél terhesség közepe, de leginkább vége felé megjelenik egy bõ folyás, ami ugyanilyen vizes. Nálam legalábbis volt és canesten hüvelytabit kellett rá használnom. De érdemes lenne a dokidhoz ellátogatni, mert innen nem tudjuk megállapítani.
Annakidején én sem tudtam eldönteni, hogy mi folyik.Bementünk a kórházba, (13:00)doki megvizsgált, burok áll, viz tiszta, a biztonság kedvéért szülõszoba.14:30 megint folyt valami, doki megvizsgál, burok áll, víz tiszta, vissza a szülõszobára.15:30 folyás, doki, minden oké, átküld osztályra.Leszállok a vizsgálóról, csobbb...Akkor már ultrahangozott, a burok jobbra fennt volt repedve. 15:45 burokrepesztés jó helyen, oxitocin, infúzió 18:10 felsírt a kislányom SZERINTEM MENJ KÓRHÁZBA!!!!

Milyen az ha szivárog a magzatvíz? Egy-két csepp vízszerű, ha van folyás azzal együtt jön vagy akár külön is jelentkezhet?

Eddig fehér krémes folyásom volt néha abból is nagyobb mennyiség, de ez pár nap alatt átváltott vízszer? inkább nyálkássá, az el?bb pedig csak vizes volt egy csepp. A doki szerint zárt a méhszáj de olvastam itt már ilyet hogy ennek ellenére elfolyt vagy szivárgott.

Legjobb válasz: Igen, zárt méhszájjal is szivároghat. Nekem is úgy volt. Én mondjuk észre sem vettem,egyrészt mert színtelen volt, másrészt mert mindig melegem volt és izzadtam, így azt hittem amiatt vagyok folyton vizes. Aztán köv. vizsgálaton derült ki, hogy már jócskán elfolyt a magzatvíz. Nézesd meg dokival, az a tuti.

Igen, zárt méhszájjal is szivároghat. Nekem is úgy volt. Én mondjuk észre sem vettem, egyrészt mert színtelen volt, másrészt mert mindig melegem volt és izzadtam, így azt hittem amiatt vagyok folyton vizes. Aztán köv. vizsgálaton derült ki, hogy már jócskán elfolyt a magzatvíz. Nézesd meg dokival, az a tuti.
Szia! hát pedig ha teljesen zárt a méhszájad azon nem tud átjönni a magzatvíz. Szerintem csak bõvebb lett a folyásod, nekem is van vízszerû és teljesen zárt vagyok, valamint az összes ultrahangon átlagos mennyiségû magzatvizet állapítottak meg, szóval ha nálad is így van, hogy az ultrahangon normális mennyiségû a magzatvized és még mindig zárva vagy akkor tuti nincs baj, ha nagyon zavar a bõvebb folyás erre tud a doki felírni kúpot.
utolsónak!nekem is ZÁRT méhszáj mellett folyt el a magzatvizem.Ha a burok megreped, akkor a víznek valahol elkell folyni.

Ha csak szivárog a magzatvíz, az milyen mennyiséget jelent?

Visszatérõ gombás fertõzésre felírt az orvos patikában helyben készített kúpot. A vivõanyaga - ha jól tudom zsír. Éjjel, illetve reggelente vizes folt van a fehérnemûmön, néha nappal is megjelenik.

Legjobb válasz: Ezt nem is nagyon tudod megállapítani, de terhesség alatt megnövekedett folyás normális. Ha fertõzésre kúpot kaptál akkor annak a feleslegének az ürülése is teljesen normális. A magzatvíz színtelen, édeskés szagú, megszáradva sem hagy foltot a bugyidon. Mindig egy egy kicsi folyik belõle általában. A te esetedben szerintem maximum a kúp jön vissza a folyás mellett.

Ezt nem is nagyon tudod megállapítani, de terhesség alatt megnövekedett folyás normális. Ha fertõzésre kúpot kaptál akkor annak a feleslegének az ürülése is teljesen normális. A magzatvíz színtelen, édeskés szagú, megszáradva sem hagy foltot a bugyidon. Mindig egy egy kicsi folyik belõle általában. A te esetedben szerintem maximum a kúp jön vissza a folyás mellett.
A kérdező hozzászólása: A folyás rendben van, de az nem is vízszerû, annál sûrûbb. A kúp-vagy-magzatvíz kérdés a nehezebben eldönthetõ. 36. hétben vagyok, tehát akár magzatvízszivárgás is elõfordulhat - ekkor meg ugye azonnal kórházba kellene mennem. A téves riasztást szeretném elkerülni.
Mit mondott a doki, zárt vagy? Mert ha igen, akkor nem szivároghat a vized. Emellett ha szivárog akkor nem ilyen ritkán, tehát inkább a kúp miatt van ez a jelenség. Ha nem vagy biztos, inkább kérdezd meg a dokit. De akár a gyógyszertárban is megkérdezheted, ha nincs betegtájékoztatód, hogy van e ilyen mellékhatása.
Én is inkább az orvost kérdezném, és inkább 2x egy téves riasztás, mint 1x baj.

A nyákdugó távozása mikor történik meg? És milyen állagú, szinű? És a magzatviz csak szivárog azt észre lehet venni? 36 hetes vagyok, és kezdek félni.

Legjobb válasz: Ne féljél,a szülés nagyon jó dolog:)Legalábbis én minden héten végigcsinálnám. No de érdés: 1, szivárgás:Az olyan érzés mintha egyszer egyszer bepisilnél egy kicsit,és ha összeszorítod,az izmaidat odalent,akkor sem áll el.(Édesanyám,amikor hugomat hordta egy éjszakát otthon töltött szivárgó magzatvízzel,és nem lett semmi gond.) 2, nyákdugó: Van,akinek hetekkel korábban elmegy,nekem a tulajdonképpeni kitolás elõtt olyan 1-1,5 órával távozott.Egy véres,barnás kocsonyás anyagot várj.ismerek olyat is,akinek nem volt véres,hanem áttetszó.Ne valami sokat várj,hanem elég keveset,olyan kisujjkörömnyi. Könnyû szülést!

Ne féljél, a szülés nagyon jó dolog:) Legalábbis én minden héten végigcsinálnám. No de érdés: 1, szivárgás:Az olyan érzés mintha egyszer egyszer bepisilnél egy kicsit, és ha összeszorítod, az izmaidat odalent, akkor sem áll el.(Édesanyám, amikor hugomat hordta egy éjszakát otthon töltött szivárgó magzatvízzel, és nem lett semmi gond.) 2, nyákdugó: Van, akinek hetekkel korábban elmegy, nekem a tulajdonképpeni kitolás elõtt olyan 1-1, 5 órával távozott.Egy véres, barnás kocsonyás anyagot várj.ismerek olyat is, akinek nem volt véres, hanem áttetszó.Ne valami sokat várj, hanem elég keveset, olyan kisujjkörömnyi. Könnyû szülést!
A nyákdugó a szulés legelsõ jele.Nem kell félni mert az elõtt a tested jelezni fogja, hogy valami érdekes fog történni veled.Ideges leszel, megijedsz, aztán megnyugszol mert tudod ez a rendje.A nyákdugó véres-nyálkás váladék ami a terhesség alatt elzárta a méhszájat.hogy megvédje a babát a fertõzésektõl, ez kifolyik, nem nagy mennyiségben.A magzatviz szivárgást észre lehet venni, nincs vizelet szaga, de általában egyszerre megy el vagy pedig a szülész repeszti el.Nem kell félni.Készülj fel rá, hogy az elsõ szülés nem egy leány álom.Én a tavaly 13és fél órát vajudtam, a szülés max.30-50 perc általában de az lehet, hogy kevesebb is mert egy szülés sem igazán egyforma
Én most járok szülésfelkészítõ tanfolyamra és pont a héten volt ezekrõl szó. 1. A nyákdugó lehet fehéres, sárgás, átlátszó, de akár barnás színû is, mindegyik normális. 2. Ha reggel felkesz és úgy érzed, hoyg becsurgattál, akkor tegyél 4-5 papírzsepit a bugyidba (ne betétet, mert azonnem látszik az eredmény, olyan jó nedvszívó épességû). Ha 1 - 1, 5 óra múlva átázik a zsepi, akkor az egyértelmûen azt jelenti, hogy szivárog a magzatvíz. Remélem segítettem. 29 hetes kismami
Az elõzõ válaszoló vagyok. Az is lehetséges, hogy a nyákdugó távozását észre sem fogjuk venni, mert pl. pisilés közben távozik és az ugye azt képtelenség kiszúrni. Úgyhogy erre nem kell minden esetben számítani (az én szülésznõm szerint).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!