Találatok a következő kifejezésre: Milyen az a magzatvíz (35 db)

Na erre kíváncsi vagyok, mert nekem is volt ilyen a terhesség alatt.
Ha szivárog megismered mert az is sok. Vagy is egésznap mintha bepisilnél. A nagyobb folyás meg csak egyszer egyszer kicsit eláztat és ennyi. nekem is volt nagyobb folyásom a végén, de álltalában reggel vagy délelött, és nem folyamatosan. ilyenkor jól átázott a bugyim, minden nap tettem be egy nagyob vattát de csak déleött kelett.
Nekem 35 hetesen kezdett szivárogni! Semmi görcs/fájás nem volt, egyszerûen nem értem ki a WC-re éjszaka. Aztán mindig jött egy kicsi, és nem tudtam visszatartani. Nekem teljesen átlátszó volt, mint a víz, csak egy picit nyálkásabb!
A kérdező hozzászólása: ha magzatvíz szivárgásom van, az bajt jelent?
3. vok Hát az nem túl szerencsés! Ha kételkedsz, nem vagy biztos benne, hogy magzatvíz, vagy sem, akkor inkább menj be a kórházba. Megvizsgálnak, és ha az, akkor kéznél van a segítség, ha meg nem, akkor megnyugodhatsz! Nekem aznap megszületett a fiam, mikor elkezdett szivárogni a víz...
A magzatvíz teljesen vízszerû átlátszó nem lehet összekeverni a terhesség vége felé jelentkezõ nagy mennyiségû tisztító folyással.Ha a legkissebb gyanu felmerül, hogy a magzatvíz szivárog AZONNAL!!!menni kell a nõdokihoz, mert az azt jelenti, hogy megrepedt a burok vagyis a magzat védettlen a fertõzésekkel szemben ezért károsodhat.

Milyen színű a magzatvíz? Vagy van egyáltalán színe? Ha csak szivárog, honnan tudom, hogy az az?

Legjobb válasz: Nincs színe. Ha van, az nem jó, akkor megelõzésképpen antibiotikumot kap a baba születése után. Ezért, ha elfolyik avíz és nem színtelen, arról feltétlenül tájékoztasd az orvosodat! Ha csak szivárog, nem nagyon tudom, hogy lehet azonosítani, de azt tudom, hogy én is ettõl féltem és a védõnõm megnyugtatott, hogy tudni fogom. Esetleg lehet kapni gyógyszertárban olyan betétet, ami jelzi, ha a magzatvíz folyik. Már nem emlékszem, mennyibe kerül, de arra igen, hogy leesett az álam, hogy milyen drága, ráadásul sok helyen nincs , csak rendelni tudják.

Nincs színe. Ha van, az nem jó, akkor megelõzésképpen antibiotikumot kap a baba születése után. Ezért, ha elfolyik avíz és nem színtelen, arról feltétlenül tájékoztasd az orvosodat! Ha csak szivárog, nem nagyon tudom, hogy lehet azonosítani, de azt tudom, hogy én is ettõl féltem és a védõnõm megnyugtatott, hogy tudni fogom. Esetleg lehet kapni gyógyszertárban olyan betétet, ami jelzi, ha a magzatvíz folyik. Már nem emlékszem, mennyibe kerül, de arra igen, hogy leesett az álam, hogy milyen drága, ráadásul sok helyen nincs , csak rendelni tudják.
Szia! Nincs színe, de ennek ellenére én kaptam antibiotikumot a szülés után 5 napig. Ha bármilyen szivárgás van, vagy folyás, akkor is keresd fel az orvosod, biztos ami biztos.
Akkor van gáz, ha a magzatvíz zöldes színû, mert akkor meconiumos(a baba elsõ kakija), és az annak a jele, hogy a baba oxigén hiányos! Azonnal be kell indítani a szülést!
Valóban nincs szine. De szerintem , ha arra gondolsz, hogy szivárog, keress fel egy orvost, biztos ami biztos.-)

Milyen az a Nst vizsgálat? Tényleg vesznek mindenkitől magzatvizet az utolsó hetekben?

Legjobb válasz: Szia. Tõlem nem vettek magzatvízet, szerintem azt csak túlhordás esetén nézik. Az NST-n nézik a babaszívhangját, hogy hogy reagál a mozgásokra, meg kell emelkednie. Adnak egy gombot amit meg kell nyomnod, ha mozog a baba.

Szia. Tõlem nem vettek magzatvízet, szerintem azt csak túlhordás esetén nézik. Az NST-n nézik a babaszívhangját, hogy hogy reagál a mozgásokra, meg kell emelkednie. Adnak egy gombot amit meg kell nyomnod, ha mozog a baba.
Szerintem csak annak piszkálják a magzatvizét, aki már túlhordta a babáját, vagy rossz a szívhang.
Baba szívultrahang. Rátesznek a pocakodra két korongot és le kell csücsülnöd, kb 10-20 percig tart. Az utolsó hetekben minden héten kötelezõ. A fájásokat is kimutatja, majd szülés alatt is rajtad lesz, sûrûn, amikor a kitolás következik akkor meg végig, ezzel nyomon követik a kicsit, hogy minden rendben legyen. Nem vesznek! Csak ha van valami rendellenesség. Tõlem vettek egyszer, még szülés elõtt 2 nappal, mert nekem már 1 hónapja nyitva volt a méhszájam 1, 5 ujjnyira. Tehát ne parázz, az Nst nem fáj. A magzatvízvétel kicsit már igen, de a szüléshez képest semmi. :DD Jó egészséget nektek !
Szia! Egy gumiszalaggal két tappancsot rögzítenek a hasadhoz. A baba szív hangját és a méhtevékenységet mérik vele. Kapsz egy nyomó gombot amit akkor kell megnyomni ha megmozdul a baba. Magzatvízvételt ilyenkor nem végeznek. Amnioszkópiát szoktak, amikor egy mikroszkóphoz hasonló szerkezettel a méhszájon keresztül vizsgálják a magzatvíz tisztaságát. Helye válogatja, hogy kinek, milyen rendszerességgel végzik ezt, de jelemzõen csak túlhordás esetén szokták.
Ujabb remhir, remek! Az NST 20 percig tart, a magzati szivhangot, mehosszehuzodasokat, es magzatmozgast mer. Ket tappancsot helyeznek a pocidra (az egyik a mehosszehuzodast meri, a masik a magzati szivhangot), es amikor a baba megmozdul, te megnyomsz egy gombot. Magzatvizet pedig nem vesznek, max a tisztasagat nezik, ha tulhordtad a babat. De azt sem magzatvizvetellel, hanem bevilagitanak a mehszajon keresztul.
magzatvíz vétel (amniocentézis) azoknál van, akiknél a kombinált teszt értéke valami elváltozást mutatott, és szeretnének a szülõk megbizonyosodni róla, hogy nincsen semmi probléma.
Tõlem se vettek.


Betöltött 40 hét után milyen vizsgálatok vannak? NST minden nap? És a magzatvíz vizsgálat? Az milyen időközönként? És hogy csinálják?

Holnapra vagyok kiírva, de jele semmi a szülésnek...

Legjobb válasz: Elsõ vagyok.csak azt nézik,hogy tiszta e a magzatvíz. Mikor 3.napja hordtam túl,észrevette az orvosom,hogy zava ros a magzatvíz,behívott 2fõorvost akik azt mondták,hogy sötét a haja a lányomnak,és haza küldtek!Mikor a kórház ban elfolyt a magzatvíz,takony zöld volt,ráadásul a manó nyelt belõle,így fertõzést kapott,lélegeztetni kellett,és kimosták a gyomrát 2naposan mivel alvadt vér darabok voltak benne.szóval nem 100%-san megbízható,a magzatvíz vizsgálat.bocs a regényért!

A kérdező hozzászólása: Igen a méhes görbém volt annyi!!! Én is reménykedtem, és vártam hogy hátha este beindul, éreztem is hogy feszültebb, olyan aktívabb, meg voltak fájások is. Most is fájdogál, de látod még mindig csak netezek... Most indulok még a lányomért az oviba... Ez a váreakozás... ez készít ki... :) Amikor vársz valamit, de ugyan félsz is tõle, de nem tudod hogy mikor jön el az idõ. Lehet 5 perc és csobog a vízem... de lehet 1 hét múlva úgy indítják... és csak vársz és vársz és figyelsz... :)
Kitartásra meg türelemre van tényleg nagy szükségünk...de olyan nehéz...én már a Babócával is beszéltem, megnyugtattam, hogy nyugodtan kibújhat, nagyon fogjuk itt kint is szeretni :) Nagyon Boldog lennék, ha hétfõig sikerülne megszületnie, teljessen természetessen, spontán :) ..no, de mintahogy írtam is, kitartás, hiszen hétfõig még van 3 napunk...Minden kismamának szorítok, hogy a lehetõ legnagyobb rendben mennjen minden.
A kérdező hozzászólása: Voltam tegnap dokinál. Nst rendben, a méhtevékenységes görbémnél 80 a minimum volt, volt rengeteg 100-as hosszú érték is. Meg is vizsgált, 2111 a méhszájam. De még mindig egyben... :( Holnap meg hétfõn megyek Nstre, kíváncsi leszek már mi lesz, meg néz majd magzatvízet is, de mikor azt nem mondta, lehet hétfõn csak...És tegnapra estére valami gyengébb hideg frontot mondott, de az se indította meg. Kitartás csajok!!! :)
Elsõ vagyok.csak azt nézik, hogy tiszta e a magzatvíz. Mikor 3.napja hordtam túl, észrevette az orvosom, hogy zava ros a magzatvíz, behívott 2fõorvost akik azt mondták, hogy sötét a haja a lányomnak, és haza küldtek!Mikor a kórház ban elfolyt a magzatvíz, takony zöld volt, ráadásul a manó nyelt belõle, így fertõzést kapott, lélegeztetni kellett, és kimosták a gyomrát 2naposan mivel alvadt vér darabok voltak benne.szóval nem 100%-san megbízható, a magzatvíz vizsgálat.bocs a regényért!
Szia!Igen magán rendelésre járunk, nst 1500 vzsgálat 5000.Szoritok neked.Én félek egy kicsit, remélem mgkimél a fiam és ki kivánkozik addig.Ird meg, hogy mi volt.
Én 5nappal hordtam túl a lányomat, a 6.napon indították volna be burokrepesztésel.mindennap van Nst, és 2naponta magzatvízvizsgálat!Úgy csinálják, hogy egy kacsával szétfeszítik, utána bedugnak egy "fémcsövet"kicsit, amibe beraknak egy vékonyabb csövet, ami megvilágítja a magzatvízet Durván hangzik, de kilehet bírni, viszont be is indíthatja a szülést! Melyik kórházban szülsz? Könnyû és gyors szülést kívánok neked!
Sziasztok!Elsõ vagyok.Voltunk koponya-hasi uh-ott minden rendben, bár elmáletileg ha baja van 6hónaposan fog kiderülni:(Most volt 4hónapos, viszont olyan mozgékony, már hasra fordul, reggeltõl-estig elvan magával.Az a lényeg, ha úgy érzitek valami nem stimmel, rögtön szóljatok az orvosnak!
Szia.Én péntekre vagyok kiírva, de még nálam sincs jele a szülésnek.Habár ma elkezdtem kissé szédülni, de ez szerintem mástól van.A doktornõmtõl hétfõig kaptunk "haladékot", szerintem ha addig nem születünk meg, indítani fogja. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 2 héttel ezelõtt már 2 cm-re nyitva voltam és a méhnyak is rövidült, akkor meg is vigasztalt, hogy szerinte nem fogja a baba megvárni a 25.-ét. De úgy látszik ez a Babóca nagyon kitartó.Én utoljára kedden voltam NST-n, és legközelebb csak hétfõn kell mennünk.
Sziasztok! Hétfõn engem is befektetnek, már a 42. hétben leszünk! Nst-re heti 3x hívnak (5000-ért), és hiába kérem, nincs magzatvízvizsgálat, mivel "minden rendben". Remélem nem lesz baj ebbõl. Jól értettem, hogy a méhes görbéd 80 és 100 közt kanyarog? Mert akkor én valszeg hiába örültem tegnap hogy idõnként már felment 70-ig is 0-ról! Azt hittem az 0-10-20-ról megy fel 100-ig meg vissza szülés elõtt...
A kérdező hozzászólása: Magzatvíz vizsgálatért fizetni? Vagy azért mert magán rendelõbe jársz??? Ezt nem hallottam még... De valóban anyagi csõd. Én ha a hétvégéig vagy hétvégén nem szülök, akkor hétfõn addig ütöm az asztalt, amíg meg nem csinálja a magzatvíz vizsgálatot... aztán majd meglátjuk. Nem mellesleg mára vagyok kiírva. :)
Sziasztok!Mi szombatra vagyunk ki irva, és szombaton már megyünk is magzatviz vizsgálatra+nstre.Remélem hamarosan ki bujik a manonk, mert nálunk ez a vizsgálat 6500ft.pár nap tulhordás és anyagi csöd :)
No én is ettõl tartok! 15-20ra voltam kiírva, szóval már mindenképp idõn túl vagyunk, de nincs magzatvízvizsgálat, csak kedd-csüt-vasárnap nst. Ja meg tegnap nézték UH-on a köldökzsinór áramlását. Kérdeztem a m.víz vizsgálatot, hogy mi van ha belekakil, de csak legyintett a szülésznõm. Amúgy a Szent Imrében szülök, remélem nem könnyelmûsködik el ezt a vizsgálatot, nehogy baj legyen belõle. Fõleg, hogy nem úgy tûnik, mintha meg akarna születni a kisfiam. Viszont 2 napja egy ponton kurtyog a hasam, mintha béka lakna bent. Fura
A kérdező hozzászólása: Jujj de durva az utolsó sztori!!! Na én ezt nem szeretném, de szerintem senki... Jól van a kislányod? Nem lett semmi baja??
Nekem úgy volt, mikor "lejárt az idõm" egyik nap magzatvíz vizsgálat (csak megnézik) a másik nap Nst.Ha valami rendellenességet találnak, bent tartanak, úgy hogy mindennap batyuval mentünk.8 nap túlhordás után szültem meg.
A kérdező hozzászólása: Nst nálunk az eredménytõl függõen minden nap vagy 2 naponta van azt hallottam. Kíváncsi leszek, most ugye hétvége jön kíváncsi leszek mikorra hív be.Lehet pénteken aztán hétfõn csak. Magzatvíz vizsgálata nekem nem volt van olyan ismerõsöm akinek lett volna. De én ha magától nem csinálná, kérném!
Nekem a kiírt naptól kezdõdõen minden nap volt nst, de magzatvízvizsgálat egyszer sem. 41+2 spontán szültem.
Tudtommal azt nézik csak meg, zavaros-e a magzatvíz (de nem vesznek ki belõle, csak bevilágítanak). A barátnõmnek belekakilt a baba a 39. héten, rögtön meg is indították a szülést. Ezért nem értem nekem miért nem nézik.
Sziasztok! Én 15-20-ra voltam kiírva, de csak 2-3 naponta hívnak nst-re, és magzatvízvizsgálat egyáltalán nem volt! Rákérdeztem a szülésznõnél, de csak rálegyintett. Remélem nem lesz baj belõle. Szerintetek?
A kérdező hozzászólása: Szia, én Kazincbarcikán készülök szülni... A kívánságodat elfogadom, köszi... :) Már van egy 5.5 éves kislányom, õ 6 nappal hamarabb jött, most is csajszi lesz, azt hittem, reméltem õ is hamarabb jön, de... nem úgy néz ki... Ettõl a magzatvíz nézéstõl félek egy picit. És csak megvilágítják és úgy nézik hogy milyen a víz, vagy kiszívnak belõle egy picit, és úgy nézik??
Sziasztok!Ma megnézték a magzatvizet.Minden ok, nem volt valami kellemes.Azt mondta a doki, hogy kinyilt a belsö méhszáj is.Hétfõn megint magzatviz+nst.Ha nem akar jönni a mano rásegitünk.Hát remélem elindul egyedül is.

Az milyen ha szivárog a magzatviz? És a hasam alja is szurkál. Lehet, hogy nem soká szülők. Még lenne 3 hetem hátra.

Legjobb válasz: Olyan mintha csöpögne a vizeleted,csak a tisztasági betéten,vagy a bugyin nem érzed azt a kellemetlen pisi szagot,és nem is sárga.(jó esetben)Elméletileg olyan vízszerõ,szintelen,szagtalan történet a magzatvíz szivárgás.Lehet kapni olyan betétet,amit elszinez a magzatvíz,ha az a gyanud,hogy az csöpög és nem a pisi,akkor vegyél egy csomagot és nézd meg.Gyógyszertárben lehet kapni.De én szinte biztosra mondanám,hogy nem magzatvíz,hanem pisi az.

Olyan mintha csöpögne a vizeleted, csak a tisztasági betéten, vagy a bugyin nem érzed azt a kellemetlen pisi szagot, és nem is sárga.(jó esetben)Elméletileg olyan vízszerõ, szintelen, szagtalan történet a magzatvíz szivárgás.Lehet kapni olyan betétet, amit elszinez a magzatvíz, ha az a gyanud, hogy az csöpög és nem a pisi, akkor vegyél egy csomagot és nézd meg.Gyógyszertárben lehet kapni.De én szinte biztosra mondanám, hogy nem magzatvíz, hanem pisi az.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ szerintem se az mert azóta nincs semmi.
Szia nekem azt mondta a doki ha lefolyik a combomon az a magzatvíz.Ezzel nyugtatgatom magam.És az elõzõhöz hozzászólva úg ytudom nem lehet már ilyen betétet kapni, ha nagyon aggódsz menj be a kórházba és ott meg mondják hogy mi a helyzet.
Hát nekem nem szivárgott, hanem "kirobbant". nagyon durva volt!:) Sztem csak pisi
A kérdező hozzászólása: ja még ezt leírom a méhszájam el van ugye vékonyodva mert a baba nagyon lent van(végig lent volt a pocim) és a súly folyamatosan terheli ezért mondta a sok pihenést. rengeteget utaztam a munkahelyemre meg vissza (naponta 1 és fél óra oda+vissza) ez volt ami sok lehetett már.de már nem megyek dolgozni. alapvetõen jól érzem magam, a babának semmi baja. ha veszélyeztetett lennék akkor gondolom nem engedett volna haza meg úgy tudom az nyitott méhszájnál van, vagy nem?
A kérdező hozzászólása: köszönöm csajok a válaszokat. A doki mentségére szolgáljon hogy nem volt szó errõl a vizsgálaton szerdán és a magzatvíz mennyisége is normális. Felhívtam a dokit, azt mondta ne aggódjunk mert ha a magzatvíz folyna akkor ha feküdnék 5 perc alatt egy nagy tócsa kellene hogy alattam legyen, és ha a magzatvíz folyik akkor az jön és nem csak csöpög.még egyszer köszönöm mindegyikõtöknek.
Állítólag van olyan betét is, ami megmutatja hogy magzatvíz e. Esetleg küldj le valakit a patikába, hogy vegyen. (ha nem akarsz dokihoz menni, bár lehet az lenne a legjobb)
Szia! Próbálj meg megnyugodni, hívd fel az orvosod. Mikor én vizes folyást tapasztaltam a kórházban (laborban) meg tudták nézni hogy magzatvíz vagy sem. Szerintem érdemes lenne bemenni, de mindenképp orvossal beszélni.
Basszus én azt nem értem, hogy ilyenkor nem vagy elég veszélyeztetett ahhoz, hogy kórházban figyeljenek, mi a fenéért küldenek haza, hogy otthon sakkozd ki mi lehet a baj???!!! Ha csak nincs pici gyereked fogd magad és menj be a kórházba, hátha felvesznek.
A kérdező hozzászólása: 33. hétben vagyok de nagyon lent van a baba és nem túl jó a méhszájam. doki mondta pihenjek mert jó lenne a 34. hétig kihúzni mivel addigra fejlõdik ki a baba tüdeje teljesen. a héten szerdán voltam nála és azt mondta a magzatvíz normális mennyiségû. a védõnõt felhívtam és szerinte is magzatvíz és szigorú fekvést javasolt. nagyon meg vagyok ijedve.mi van ha tényleg az szivárog? nem sok de valami van.
Én ilyenkor mindig beteszek egy papirzsebkendõt, állitólag ha a magzatviz szivárog, kb 1 óra alatt elázik.Próbáld meg esetleg, de lehet tényleg csak bõ folyásról van szó.Hány hetes vagy?
Nekem a szülés napján volt. Nagyon minimálisan és csak azt hittem, hogy pisi, de nem az volt. Szóval, ha bizonytalan vagy inkább nézesd meg. Legfeljebb hazaküldenek. :-)
áttetszõ, színtelen, nincs "szaga", meleg. Egyébként sok nõnél terhesség közepe, de leginkább vége felé megjelenik egy bõ folyás, ami ugyanilyen vizes. Nálam legalábbis volt és canesten hüvelytabit kellett rá használnom. De érdemes lenne a dokidhoz ellátogatni, mert innen nem tudjuk megállapítani.
Annakidején én sem tudtam eldönteni, hogy mi folyik.Bementünk a kórházba, (13:00)doki megvizsgált, burok áll, viz tiszta, a biztonság kedvéért szülõszoba.14:30 megint folyt valami, doki megvizsgál, burok áll, víz tiszta, vissza a szülõszobára.15:30 folyás, doki, minden oké, átküld osztályra.Leszállok a vizsgálóról, csobbb...Akkor már ultrahangozott, a burok jobbra fennt volt repedve. 15:45 burokrepesztés jó helyen, oxitocin, infúzió 18:10 felsírt a kislányom SZERINTEM MENJ KÓRHÁZBA!!!!

Milyen a magzatvíz? Honnan tudom, hogy az folyt el?

Ma er?sebb fehér folyásom van, mint máskor. Az lehet magzatvíz? A hasamba is érzek apró görcsöket, nyilallásokat. 37 hetes kismami

Legjobb válasz: A magzatvíz ha elkezd folyni akkor az folyamatosan folyik-szivárog.Mindenféleképpen menj orvoshoz!!

A magzatvíz ha elkezd folyni akkor az folyamatosan folyik-szivárog.Mindenféleképpen menj orvoshoz!!
Azt írod, hogy fehér folyásod van, szerintem ez nem magzatvíz. A magzatvíz színtelen, ami szivároghat is, olyan mintha víz folyna belõled, ha pedig elmegy, akkor azt is észre veszed, mert elönt teljesen a víz. Szerintem is inkább kérd ki az orvosod véleményét, de ne aggódj! Boldog babavárást, és szülést kívánok neked!
nekem szules elott abszolut nem folyt el a magzatvizem, ezert is mentem be tul keson a korhazba.. a szomszed kismama mondta, hogy neki se volt..szoval nem torvenyszeru a dolog.. de allitolag atlatszo, es nem feheres, es hig, mint a viz, nem folyasszeru.. abban van a baba, de meg a baba meg a magzatviz kozott ott a magzatmáz, ami suru nagyon, az vedi a babat a magzatviztol, a magzatviz meg hig..
szia! nekem hajnal 1 kor volt olyan érzésem hogy bepisiltem de nem tudtam hogy a magzat viz e mert nem volt sok.ott filóztam felette hogy ez az-e 1 óra múlva elkezdtem vérezni egy kicsit bementem a kórházba és 12 óra múlva megszületett a kisfiam.szóval a lényeg hogy nekem nem egyszerre folyt el hanem folyamatosan szivárgott. nézesd meg dokival a biztonság kedvéért.

Milyen az ha szivárog a magzatvíz? Egy-két csepp vízszerű, ha van folyás azzal együtt jön vagy akár külön is jelentkezhet?

Eddig fehér krémes folyásom volt néha abból is nagyobb mennyiség, de ez pár nap alatt átváltott vízszer? inkább nyálkássá, az el?bb pedig csak vizes volt egy csepp. A doki szerint zárt a méhszáj de olvastam itt már ilyet hogy ennek ellenére elfolyt vagy szivárgott.

Legjobb válasz: Igen, zárt méhszájjal is szivároghat. Nekem is úgy volt. Én mondjuk észre sem vettem,egyrészt mert színtelen volt, másrészt mert mindig melegem volt és izzadtam, így azt hittem amiatt vagyok folyton vizes. Aztán köv. vizsgálaton derült ki, hogy már jócskán elfolyt a magzatvíz. Nézesd meg dokival, az a tuti.

Igen, zárt méhszájjal is szivároghat. Nekem is úgy volt. Én mondjuk észre sem vettem, egyrészt mert színtelen volt, másrészt mert mindig melegem volt és izzadtam, így azt hittem amiatt vagyok folyton vizes. Aztán köv. vizsgálaton derült ki, hogy már jócskán elfolyt a magzatvíz. Nézesd meg dokival, az a tuti.
Szia! hát pedig ha teljesen zárt a méhszájad azon nem tud átjönni a magzatvíz. Szerintem csak bõvebb lett a folyásod, nekem is van vízszerû és teljesen zárt vagyok, valamint az összes ultrahangon átlagos mennyiségû magzatvizet állapítottak meg, szóval ha nálad is így van, hogy az ultrahangon normális mennyiségû a magzatvized és még mindig zárva vagy akkor tuti nincs baj, ha nagyon zavar a bõvebb folyás erre tud a doki felírni kúpot.
utolsónak!nekem is ZÁRT méhszáj mellett folyt el a magzatvizem.Ha a burok megreped, akkor a víznek valahol elkell folyni.

Vajon milyen ellátást kap egy kismama, akinek nincs saját orvosa, mert nem akar sok tízezret fizetni érte, elfolyik a magzatvize és a legközelebbi kórházba megy, ahova nem is tartozik helyileg, de az 10 perc gyalog, a másik meg 1-1, 5 óra bkv-val?

Legjobb válasz: Elõször is magzatvíz elfolyásnál vagy mentõ vagy kocsi. Ne kockáztass se gyaloglást, se bkv-t, mert elõre sodorhatja a köldökzsinórt! Amúgy én ügyeletesnél szültem, nekem jó élményem volt:)

Elõször is magzatvíz elfolyásnál vagy mentõ vagy kocsi. Ne kockáztass se gyaloglást, se bkv-t, mert elõre sodorhatja a köldökzsinórt! Amúgy én ügyeletesnél szültem, nekem jó élményem volt:)
Elfolyt a magzatvizem 3-kor.Bementünk a kórházba(ilyen esetben mentõvel KELL, de ezt nem tudtam, így kocsival mentünk), az ügyeletes 10ig hagyott a francba, majd nagy kegyesen adott oxitocint, ezzel 11:20kor megszültem a kisfiamat.Namost amiatt, hogy órákig volt bent miután a víz elfolyt, gyakorlatilag szárazon szültem.Õ úgy nézett ki mint akit szétvertek, de ami rosszabb, antibiotikummal kezdte a kis életét(mivel fertõzés veszély volt a vízelfolyás miatt)Majd, 10 hónap kellett mire a szexuális életünk is elkezdõdhetett!!, mert annyira sérült a hüvely... Szóval nekem nincs túl jó tapasztalatom, pedig még pénzt is kapott, hiába ügyelete doki volt!!!
Doki függõ... Lehet hogy nagyon aranyosak, kedvesek, segítõkészek lesznek veled, de sajnos az ellenkezõje is megeshet
21:26-os vagyok. Nekem is elfolyt, fél3kor, majd 3/4 4kor beértünk a kórházba. Megvizsgáltak, vajúdóba tettek, majd egy óra múlva a szülõszobára. Úgy nézett ki, h hamar baba lesz, de nem így lett, végül is negyed 12-kor kaptam oxit, aztán 3/4 12kor jöttek a tolófájások, majd félúton a fiam meggondolta magát, és végülis vákum kellett. Én is repedtem össze vissza, de a vákum miatt és nem amiatt, hogy szárazon szültem. Elõzõéhez hozzászólva nem feltétlen azért kapott antibiotikumot, mert elfolyt a víz, hanem lehet találtak vmit... Na mindegy, nem tudhatom, de pl nálunk fel sem merült. Semmi ilyet nem kapott se õ, se én.
Anyának volt fogadott orvosa, de mire a mentõ felért, öcsém már kinn volt (nem mertem vele kocsival elindulni 40km-re a korházba, 40évesen szülte öcsémet hamarabb 2 héttel) A fogadott dokinak már csak annyi dolga volt, hogy megnézte, hogy minden oké se gyalog se bkv-val el ne indulj, hivj mentõt mindenképp, vagy kocsi ha még idõben vagy, de inkább mentõ (bár tõlem is most gyalog 5 percre van a korház, de nem indulnék neki, mi van ha közben összeesek, vagy valami)
21:34 A gyerekorvos azt mondta amiatt kapja, mert nem volt ami védje születés közben, és fennáll a fertõzésveszély.Én se tudom, nem vagyok orvos nekem ezt mondták.Igaz az én babám 36 hétre született, lehet, h emiatt, h gyengébb is volt, kellett. Ez persze nem jelenti, hogy mindenki ilyen pazar élményként éli meg ügyeleten a szülést, nálunk sajna ez volt.Minden jót!
21:34 én is hasonlóképp szültem, fél4re bementem a kórházba csordogált a magzatvíz, de nem akartam tágulni, kaptam oxit, meg augmentint ha jól emlékszem, nehogy fertõzést kapjon a baba. Hajnal 1/4 5kor született meg, kõkemény 15 óra vajúdás után. Nem lett semmi baja, gyönyörû volt a bõre, meg is jehyezték, hogy milyen kisimult, pedig nagy baba volt 4 kg-os:) :)
A kérdező hozzászólása: Esetleg azt is meg tudjátok mondani hogy ilyenkor melyik kórházba visznek? A legközelebbibe, vagy ahová tartozom?Vagy ami a kiskönyvbe be van írva? Ha be van írva valami egyáltalán... Az eddigi válaszokat is köszönöm, jó tudni, hogy mindenképp mentõ kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Megnyugodtam! :)

Milyen állaga van a magzatvíznek, sima fehér színű (átlátszó) olyan mint a víz? És a nyákdugó? Az ilyen véres valami? Mert egy pár napja ilyen darabos, zöldes, erős folyásom van. és már kezdek félni.32hetes vagyok amugy

Legjobb válasz: A magzatvíz átlátszó, a nyákdugó ha távozik akkor sárgás nyúlós valami, vérezhet is, de ez ami neked van,sztem orvost kíván, nézesd meg, nehogy baj legyen.

A magzatvíz átlátszó, a nyákdugó ha távozik akkor sárgás nyúlós valami, vérezhet is, de ez ami neked van, sztem orvost kíván, nézesd meg, nehogy baj legyen.
A kérdező hozzászólása: igen minden rendben van már 1évesek elmúltunk:)
A zöldes folyás nem sok jót jelent.Azonnal orvos.
szia...most keresgéltem itt az oldalon, ráakadtam a kérdésedre, mivel elhasználtam a canesten tabit, de még mintha lenne egy pici zöldes, nyúlós folyásom...na mind1, végül is csak azt akartam kérdezni, hogy minden rendben volt a szülésnél?Jól vagy te is meg a baba is?
A kérdező hozzászólása: jól van értem...azért köszi a válaszokat:)
Nem azért írtam, hogy megijedj.Nem akartalak megijeszteni, ne haragudj.Ne félj, biztos nincs semmi baj.Csak ellenõriztesd magad a dokiddal.De ne félj.:)
A kérdező hozzászólása: Na mostmár tényleg megijedtem....:S.....na mind1 jövõhéten doki!
Nyugi, nem fog beindulni a szülés a vizsgálatoktól.De ha még most kiderül, hogy egészséges vagy, csak felfáztál picit, akkor megnyugodhatsz.Ha meg bajod van, még idõben kikezelhetik.Vigyázz magadra és a kicsire.Már nem csak magadért vagy felelõs.:)
A kérdező hozzászólása: ja hát a kiskönyvembe már van vagy 15 db pecsét...úgyhogy attól nem aggódom!Minden vizsgálaton voltam eddig, csak mondom a méhszájvizsg.nem!!
Egyébként sem értem, hiszen ha nem jársz rendszeresen vizsgálatra, akkor úgytudom elesel az anyasági támogatástól is.Pecséttel igazolja az orvos, hogy legalább négy alkalommal voltál nála vizsgálaton.
A kérdező hozzászólása: majd jövõhéten megyek utrahangra, ja és méhszájvizsgálatra...és akkor majd szólok neki nézzen meg!de én ugy félek ezektõl a vizsgálatoktól és ha beindul a szülés vagy lesz valami baj??
Hát akkor itt az ideje, mert súlyosan megbetegedhet a babád, ha kikezeletlen fertõzésed van.Van egy pár betegség, ami bár tünetmentes, beteggé teheti a babát, akár a szülés alatt is megfertõzõdhet.Kérlek menj el kenetvételre a saját és a baba érdekében.
A kérdező hozzászólása: õszintén megmondom 33 hétben járok és engem még doki egyszer sem vizsgált meg úgy....egyedül csak a hüvelyi ultrahangon voltam 16 hetesen..ennyi
Azt írod, mindig ilyen folyásod volt.Az orvos nem vizsgálta ki, hogy mitõl van, mielõtt terhes lettél?
A kérdező hozzászólása: Akkor ez se a magzatvíz se a nyákdugó???amugy ez már kisebb korom óta ilyen folyásom van....csak mostanába olvasom a kérdéseket hogy igy a magzatviz ugy a nyákdugó és megijedtem:S
A magzatvíz sima átlátszó, vízszerû folyadék.A nyákdugó kocsonyás változó állagú véres kicsit üvegesnek tûnõ dolog.Fel fogod ismerni.De hétfõn mindenképp menj orvoshoz.Utolsó voltam.
Nem akarlak megijeszteni, de azt olvastam egy nagyon jó kismamakönyvben, hogy ha zöldes vagy habos a folyás, fel kell keresni a dokit, mert lehet valami fertõzés lépett fel.Tényleg nem akarlak megijeszteni, de inkább feleslegesen legyen egy utad a dokihoz, minthogy bajod legyen.
szupi, örülök, és köszi hogy írtál:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!