Találatok a következő kifejezésre: Milyen az a MÁV kórházban (9 db)

Milyen az orvosi ellátás a MÁV kórházban? Milyen Pesten Dr. Turcsányi Attila Árpád szülész-nőgyógyász?

Jól jönne egy-két info róla.

Legjobb válasz: Én ott fogok szülni, de van fogadott orvosom és a magánrendelésére járok, de múltkor bementünk "körülnézni", a szülõszobák, tiszták, elég jól felszereltek, ott van a mûtõ is, ha bármi gond lenne, és a doki elmondása szerint mindig van orvos, szülésznõ, mûtõs, és anesztes, így itt 24 órás a fájdalomcsillapítás lehetõsége is, (más kórházban mondták hogy elõre el kell döntened, mert csak 1 ember adhat EDA-t) a szobák is kulturáltak, de sajna már nincs magánszoba. Bababarát a kórház, dokik közül én csak a sajátomat ismerem (dr Gulyás István) de vele nagyon meg vagyok elégedve szakmailag és emberileg is. Remélem segítettem.

Én ott fogok szülni, de van fogadott orvosom és a magánrendelésére járok, de múltkor bementünk "körülnézni", a szülõszobák, tiszták, elég jól felszereltek, ott van a mûtõ is, ha bármi gond lenne, és a doki elmondása szerint mindig van orvos, szülésznõ, mûtõs, és anesztes, így itt 24 órás a fájdalomcsillapítás lehetõsége is, (más kórházban mondták hogy elõre el kell döntened, mert csak 1 ember adhat EDA-t) a szobák is kulturáltak, de sajna már nincs magánszoba. Bababarát a kórház, dokik közül én csak a sajátomat ismerem (dr Gulyás István) de vele nagyon meg vagyok elégedve szakmailag és emberileg is. Remélem segítettem.

A MÁV kórház szülészete érdekelne, mik a tapasztalatok? Hogy van ott a látogatás? És milyen az ottani gárda?

Én a terhespatológián fogok szülni programozott császárral.

Legjobb válasz: Szia! Én 2010. júliusában szültem a MÁV-ban, akkor még máshogy volt, mint most. Leírom, akkor mi volt. Két hetet benn voltam a terhespatológián is. Nagyon aranyosak, segítõkészek az ottani szülésznõk is. Akkor amikor én szültem, az Apuka bemehetett a kórterembe azt hiszem, 3-5 között, de ha nem akkor jött sem szóltak. Azóta úgy tudom már az Apák sem mehetnek be. 3 ágyas, külön fürdõszobásak a kórtermek, tiszták. Naponta van takarítás. Én sómentes diétán voltam, de viszonylag jó volt a kaja. A szülészeten is nagyon kedvesek a szülésznõk, odafigyelnek. Ügyeletes orvosnál szültem, nagyon odafigyelt Õ is. Kinél szülsz? Ha van kérdésed, írj, ha tudok segítek.

Szia! Én 2010. júliusában szültem a MÁV-ban, akkor még máshogy volt, mint most. Leírom, akkor mi volt. Két hetet benn voltam a terhespatológián is. Nagyon aranyosak, segítõkészek az ottani szülésznõk is. Akkor amikor én szültem, az Apuka bemehetett a kórterembe azt hiszem, 3-5 között, de ha nem akkor jött sem szóltak. Azóta úgy tudom már az Apák sem mehetnek be. 3 ágyas, külön fürdõszobásak a kórtermek, tiszták. Naponta van takarítás. Én sómentes diétán voltam, de viszonylag jó volt a kaja. A szülészeten is nagyon kedvesek a szülésznõk, odafigyelnek. Ügyeletes orvosnál szültem, nagyon odafigyelt Õ is. Kinél szülsz? Ha van kérdésed, írj, ha tudok segítek.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi:)

Milyen az ellátás a MÁV kórházban?

Segít?készek a n?vérek? Jók a dokik?

Legjobb válasz: mint a többi korházban az egyik osztály ilyen a másik olyan.

mint a többi korházban az egyik osztály ilyen a másik olyan.
Hát ez nagyon hasznos válasz volt. Szerintem, ha valaki nem tud normálisan válaszolni, az ne tegye!!!!!!
Én azt olvastam, h a Máv korház szülészete az egyik legjobb Budapesten.A baba veled lehet végig, kivéve a problémás eseteket.A szülészetnek van saját honlapja: http://www.mavszuleszet.hu , itt sok hasznos infót találsz.Remélem segítettem:-)
Ha jól tudom még mindig nem adták át-én is ott akartam szülni (és bár még egy kicsit odébb van) az orvosom aki ott dolgozott már nem vállal ott szülést. Azt mondja a volt mávos csapatból kb. 3-4 orvos maradt ott. Ami igaz az igaz, tényleg nagyon jó szülészet-valóban veled lehet a baba végig (ez máshol is kivitelezhetõ), sõt én úgy hallottam, hogy a fizetõs szobában még az apuka (v. más rokon) is ott aludhat.


Milyen az ellátás a MÁV kórházban Budapesten?

Legjobb válasz: szia..elvileg én is ott fogok szülni..én csak jot hallottam rola..

szia..elvileg én is ott fogok szülni..én csak jot hallottam rola..
A kérdező hozzászólása: Szio!Hallottam hogy bababarát kórház csak hogy mennyire igaz ez!?Neked ki az orvosod?Lesz fogadott szülésznöd?Azt se tudom hogy kell e egyáltalán fogadni!?
szia..én vagyok az elsö hozzászolo..bár én még csak 6 hetes terhes vagyok.de utána jártam.az orovosom a kerületi sztk-ban van..nagyon aranyos, rendes...Dr.Mannah Rodwan.Egy másik kismama mondta hogy a máv tart szülést .és csak jokat hallottam rola..söt a neten képek is vannak a szülöszöbárol..van kád, laba, bordásfal, bent lehet veled az apa, és peresze plussz pénzért akár ott is aludhat veletek családi szobában amig bent vagytok.bár én azt nem szeretném..hadd ünnepeljen majd apácska.és ugye az hogy a baba a nap 24 orájában melletted lesz...irj privibe ha akarsz..sok sikert
A kérdező hozzászólása: Én már lassan megtudom milyen is belülröl a kórház mert én 36hetes vagyok!Majd megirom a tapasztalatom ha tul leszek a szülésen!Én másik dokihoz járok de nagyon meg vagyok elégedve vele!Na majd meglátjuk milyen lesz:) !Neked is sok sikert!Puxa
Én 2009-11 hónapban szültem!!!!! Egy igazi görények voltak a csecsemõsök!!SOHA többet nem mennék abba a korházba szülni
2010 FEBRUÁRBAN SZÜLTEM, CSÁSZÁROS VOLTAM A BABA VELEM LEHETETT, SZERENCSÉRE MERT AZOKRA A NÕVÉREKRE NEM SZIVESEN HAGYTAM VOLNA. NAGYON TELE VOLT AZ OSZTÁLY FELKAPOTT HELY A MÁV SZÜLÉSZET, DE MÁR NEM A RÉGI! A DOKIK JÓK, DE MAGA AZ OSZTÁLY OLYAN, HOGY ALIG VÁRTAM HAZA MEHESSÜNK. SAJNOS AZ ÉN PICIMET IS BESÁRGULVA VITTÜK HAZA, ÉS 3HÓNAPIG KÍNLÓDTUNK A GYEREK DOKIVAL EZ MIATT.
2012. januárjában szültem a MÁV kórházban és nem jó érzéssel gondolok vissza az ott töltött idõkre. Császárral szültem és hasonlóan az elõttem szólóhoz, az én kötésemet és az ágynemûmet is nehezen cserélték ki a kismamákkal foglalkozó nõvérek (1-2 nõvért kivéve). A csecsemõs nõvérek (ott is 1-2 kivételrõl tudnék beszélni) flegmák voltak és egyáltalán nem voltak segítõkészek. Az infóért kuncsorogni kellett (még jó, hogy voltak a szobában tapasztalt anyukák). Kedvenc megmaradt emlékem, amikor a nõvérszobában ültek vagy hatan és ott beszélgettek, amivel nincs is semmi baj, de mint említettem nem erõltették meg magukat. Köldök takarítást és egyéb információt otthon a védénéni mondta el rendesen (a flegmaság miatt nagyon nem is szívesen kérdezett az ember...).

A MÁV kórházban, aki nem fogadott orvost a szüléshez, azzal hogy bántak? Milyen volt az éppen aktuális ügyeletes orvos? (Főleg szakmailag érdekelne, de emberileg is! )

Nekem ugyan van orvosom, akihez terhesgondozásra járok, de ő már nem tud vállalni. Kíváncsi vagyok, mire számíthatok így...? Mennyi az esélye, hogy jó, vagy hogy rossz orvost fogok ki? Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: 2010. júliusába szültem ott ügyeletesnél. Nagyon jó volt az ügyeletes, szakmailag és emberileg is. Ha lenne még egy babám, nála szülnék megint. Szakmailag szerintem mindegyik nagyon jó, emberileg nem mindegyik volt szimpatikus. 2 hetet feküdtem szülés elõtt benn, volt idõm az összes orvost megismerni :-(

2010. júliusába szültem ott ügyeletesnél. Nagyon jó volt az ügyeletes, szakmailag és emberileg is. Ha lenne még egy babám, nála szülnék megint. Szakmailag szerintem mindegyik nagyon jó, emberileg nem mindegyik volt szimpatikus. 2 hetet feküdtem szülés elõtt benn, volt idõm az összes orvost megismerni :-(
Igaz nekem volt fogadott orvosom, de a 37. héten amikor bekerültem pont elment egy hét szabira, így az egy hét alatt amíg vissza nem jött volt idõm megismerni a többit is. Ahogy az elsõ válaszoló is leírta, szakmailag jók viszont emberileg nem mindegyik volt szimpi, de ugye nem vagyunk egyformák, nekik sem biztos hogy jó napjuk volt.. szóval... Megkérdezhetem kihez jársz terhesgondozásra? A szülés, szülészet miatt ne aggódj, az egyik legjobb gárda van ott!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, várok még tapasztalatokat! Kedves 2., Bálint Koppány doktor úr nem tudta elvállalni a szülést, így csak terhesgondozásra járok hozzá. Nagyon rendes, és jó orvosnak tûnik. :) Még az elején vagyok a terhességnek, de remélem, most is minden rendben lesz, mint a lányommal, aki teljesen természetes úton született, semmi segítség és ilyesmi nem kellett a szüléshez. Így reménykedem, hogy most is könnyû dolgom lesz... Szóval ezek miatt annyira nem vagyok megijedve, de azért egy kicsit jól esne tudni, hogy így is jó kezekben leszek! :)
Bálint Koppány nekem is szimpi volt, nagyon lelkiismeretesnek tûnt nekem, velem, a párommal (volt nálunk egyéb más gond is, ami miatt az összeomlás körül jártam) õ nagyon rendes volt, többször beszélt velünk stb. Éles helyzetben szerintem értik a dolgukat, az már egy más kérdés hogy valaki furcsa emberileg, meg elsõre olyan hidegnek tûnik, meg olyan érdektelennek, de ha arról van szó, akkor ugranak õk is. Remélem minden rendben lesz Veletek! :) Májusban megyek újra, majd utána tudok írni, hogy mi az aktuális helyzet ott. :) Szép babavárást! (2es voltam)
A kérdező hozzászólása: Kedves 2-es, köszönöm szépen a válaszodat! :) Remélem én is, hogy mindeen rendben lesz velünk, de ha Te májusban mész, akkor menjen veletek is minden jól!!! :) Majd írj, hogy mi volt! Neked se lesz fogadott orvosod?
Szia! Én 2 éve szülte ott, és bár volt fogadott orvosom, azt vettem észre, hogy 1 dokin kívül (aki az orvosom kérésére kiszedte a csövet császár után a hasamból) le sem tojtak :( a reggeli vizitrõl nem is tudtam, hogy lesz... kimentem reggelizni, majd mikor mentem vissza a szobába, pont jött ki az ügyeletes doki, és letolt, hogy mit képzelek magamról, hogy vizit ideje alatt nem a szobában vagyok, és ez nem egy hotel :( nagyon rosszul esett. Sajna pénteken császároztak, a dokimat, onnantól nem láttam, és hétfõn sem, amikor mehettünk du-án haza, mert lebetegedett... pedig jó lett volna! Egyébként szerintem az egész osztályon mindenki nagyon rendes, és 1-2 doki kivételével, emberileg nincs is gond, szakmailag meg senkivel sem volt probléma :) Én jövõ hónapra várom a 2. babámat! És te??

Segítene valaki abban, hogy milyen szülészorvos dr. Gulyás István a Máv-korházban? Örülnék ha megírnátok tapasztalataitokat vele kapcsolatban. És érdekelne az is, hogy mennyi a tarifája egy szülés levezetéséért?

Legjobb válasz: Szia! Remélem még nem késõ a válaszom. Szuper orvos, csak ajánlani tudom. Hozzá jártam terhesgondozásra is, ott 8ezret kért egy alkalomért. Nagyon lelkiismeretes, fiatal, de mégis jó szakember. A szülésért nem kért semmit, pedig mi megkérdeztük, de azt mondta ezt döntsük el mi. Én ajándékot adtam végül neki, meg 20ezer forintot, de láthatóan annak is nagyon örült és láttam, hogy tényleg nem vár el semmit. A szülésnél nem hagyott egy percre sem magamra, és utána is még minden nap bejött megnézni.

Szia! Remélem még nem késõ a válaszom. Szuper orvos, csak ajánlani tudom. Hozzá jártam terhesgondozásra is, ott 8ezret kért egy alkalomért. Nagyon lelkiismeretes, fiatal, de mégis jó szakember. A szülésért nem kért semmit, pedig mi megkérdeztük, de azt mondta ezt döntsük el mi. Én ajándékot adtam végül neki, meg 20ezer forintot, de láthatóan annak is nagyon örült és láttam, hogy tényleg nem vár el semmit. A szülésnél nem hagyott egy percre sem magamra, és utána is még minden nap bejött megnézni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszodat. Szeretnék neked privátban is írni, mert lenne még pár kérdésem, de nem tudom, hogy hogyan kell, mert nem jelent meg az a link. Sajnálom :-(
Na szóval , jómagam is hozzá járok és ledöbbentem mikor a kötelezõ labor vizsgálatra nem tudott adni nekem beutalót! RH-negatív a vércsoportom, ezt legalább háromszor az ellenanyag miatt nézni kell, + ugye van a kötelezõ nagy labor a 24-héten , terheléses vércukor stb. Intézzem magamnak , vagy védõnõ, vagy a körzetim segítségével, mert a ÁEK-ban nem engedik nekik, hogy a magán betegeknek beutalót adjanak, VICCES 8000.- ÉRT Úgyhogy magamnak intézem a nagylabort, és ki vagyok akarva ezen az eljáráson a magán betegeikkel is így bánnak akkor mit várunk SZTK alapon. De lehet ott jobban törödnének velünk? El vagyok keseredve, hogy egy laborba nem tud segíteni a maszek doki , akkor mi lesz a többi vizsgálattal, és szülésig van egy pár hét!!!!?
A kérdező hozzászólása: Én is így jártam vele. Tényleg vicces. Nem is tudom hogy beutaló nélkül hogy lehet intézni ilyeneket, mikor mindenhol rögtön azt kérnek.Én eddig sztk-ba jártam és mindent megkaptam. Minden vizsgálatot, mindenhova beutalót.Ez ELGONDOLKODTATÓ!
Azon orvosok egyike, aki nem mondja meg pofátlanul, hogy mennyit kér a szülésért. RITKA PÉLDÁNY!!!Ezért meg is érdemli ha az ember a bizalmába fogadja Õt. Segítõkész és nem beképzelt, nekem is elég sok problémám van, terhességi cukor, pajzsmirigy, gerinc sérv, és mindenben támogat segít. 25-hetesen kerültem hozzá, mert az elõzõ dokim egy húúúúúú, meg sem írom milyen egy ember volt, de nem bántam meg egy percre se, hogy õt választottam. Mázlista vagyok mert nekem nem ajánlották, hanem a neten találtam rá és szimpinek találtam:) HÁT AZ IS!!!! Sok a dolga, de ha hívod és nem ér rá akkor mindig visszahív!!!! Õ is ember, és gondoljatok csak bele amikor ti dolgoztok nektek is néha tele a hócipõ?:) !!!! Ajánlani tudom Õt, van magán rendelése 8000.- / alkalom! Nekem akkor is ennyit kell fizetni ha uh-t csinál és kenetet vesz! Nem egy lehúzós fajta, és 5-6-hetente rendel vissza ha nincs komoly baj, a többi doki szereti ha 4-hetente jár a kismama, na vajon miért?
Nagyon aranyos emberke, és valóban nem pénzéhes! Az Õ RENDELÉSÉN NEM KELL ÓRÁKAT VÁRNI, õ nem a mennyiségre utazik hanem a minõségre és arra, hogy ki is tudja magát pihenni.Ügyel, magán rendel, szóval csak ajánlani tudom minden szülni akaró nõnek Gulyás dokit.

Szültetek mostanában az Áek. -ben? (az a volt Máv korház, ugye? ) milyenek a tapasztalatok? Nincs fogadott orvosom. Mire számítsak? Vagy inkább másik korházat ajánlanátok?

Legjobb válasz: A tévében volt,hogy egy kismamával lúgot itattak császár elõtt. http://index.hu/belfold/2010/07/02/savlekoto_helyett_lugot_i.. Egy életre sérült marad... Nemtom mennyit akarsz adni, van 1 magánkórház, arról jókat írnak. Illetve ismerek 1 magánorvost, aki magánban vezet le szüléseket az István kórházban, nem tudom mennyiért. Õ nagyon rendes.

A tévében volt, hogy egy kismamával lúgot itattak császár elõtt. http://index.hu/belfold/2010/07/02/savlekoto_helyett_lugot_i.. Egy életre sérült marad... Nemtom mennyit akarsz adni, van 1 magánkórház, arról jókat írnak. Illetve ismerek 1 magánorvost, aki magánban vezet le szüléseket az István kórházban, nem tudom mennyiért. Õ nagyon rendes.
Én dec-ben szültem a MÁV-ban, és maximálisan meg vagyok elégedve! 3 hetet töltöttem a kórházban, ami a szülés utáni 3 naphoz képest...hát elég sok. 33. héten kerültem oda, tehát nem is az elejétõl, és mégis úgy oda figyeltek rám, ahogy kellett, és meg is voltam lepõdve. Én fogadtam egy orvost egybõl, (drnõ) nagyon szimpi, és nem pénzéhes. Mondjuk pont a MÁV az, ahol nem mondhat összeget a szülésre a doki, kivéve ha magánrendelõbe jársz hozzá. Ha kérdésed van, írj nyugodtan :)
A kérdező hozzászólása: nincs pénzem orvosra.fogadni nem fogok senkit. hallottam az esetet, de talán igy még jobban oda figyelnek a kismamára.elõsször én is megijedtem ettõl, de ugy gondolom ez kétzer nem fordulhat elõ
Ha nem fogadsz orvost, akkor sem leszel rossz kezekben!!!! Nem 1 szobatársam volt akinek nem volt orvosa, csak szimplán oda tartozik, és mindennel meg volt elégedve! 2. válaszoló

A régi máv kórházba mit kell pontosan össze pakolni a kórházban töltött napokra? Valamint hogy ha nincsen fogadott orvosom akkor milyen stílusra számíthatok az ellátással kapcsolatban?

Sok mindent olvastam, hogy mit kell vinni vagy mit nem. Olvastam hogy már nem adnak a picire ruhát sem hogy azt is kell már sajátot vinni igaz ez?

Legjobb válasz: szia én tavaj szeptemberbe szültem ott a babákra akkor adnak ruhát mikor megszületnek utána mikor másnap megkapod neked kell öltöztettni. ugyan úgy pelenka popsi törlõ popsi krémet ott adnak. neked ruhák,tisztasági dolgok és betétet is vigyél magaddal.

szia én tavaj szeptemberbe szültem ott a babákra akkor adnak ruhát mikor megszületnek utána mikor másnap megkapod neked kell öltöztettni. ugyan úgy pelenka popsi törlõ popsi krémet ott adnak. neked ruhák, tisztasági dolgok és betétet is vigyél magaddal.
tavaly* bocsánat
A kérdező hozzászólása: Igazán köszönöm a válaszokat sokat okosodtam belõle. Még egy kérdésem lenne a szülésfelkészítõ csoportos beszélgetést mikor tartják?

Szültetek mostanában a volt MÁV kórházban? Tapasztalatok? Milyenek az orvosok, szülésznők, csecsemősök? A jövő héten szülök és nincs fogadott dokim.

Legjobb válasz: Szia! Ugye az ÁEK-rõl van szó? Én ott szültem 2008.05.07 és most 2009.10.02-én. Mindenki nagyon aranyos segítõ kész, a csecsemõs nõvérek is és a sima nõvérkék is õk talán még édesebbek! Szülésznõk nagyon kedvesek, még a mûtõs fiú is nagyon aranyos(császárom volt mind a kétszer). Csak jót tudok mondani!!!!! Nekem fogadott orvosom volt! Majd a 3. gyerköcömet is ott szeretném világra hozni!:) Könnyû szülést és Boldog Babázást!

Szia! Ugye az ÁEK-rõl van szó? Én ott szültem 2008.05.07 és most 2009.10.02-én. Mindenki nagyon aranyos segítõ kész, a csecsemõs nõvérek is és a sima nõvérkék is õk talán még édesebbek! Szülésznõk nagyon kedvesek, még a mûtõs fiú is nagyon aranyos(császárom volt mind a kétszer). Csak jót tudok mondani!!!!! Nekem fogadott orvosom volt! Majd a 3. gyerköcömet is ott szeretném világra hozni!:) Könnyû szülést és Boldog Babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Igen az ÁEK.Kicsit megnyugtatott mert hát eléggé félek a szüléstõl.Minden jót nektek is.
Szia!Én szeptember 10-én szültem (császárral) a MÁV kórházban, és csak jót tudok én is mondani!Fogadott orvosom nekem sem volt, de így is nagyon-nagyon kedvesek voltak, és maga a kórház szülészete is nagyon jól felszerelt, korszerû!Egyedül a csecsemõsök voltak néha furcsák számomra, de a 90%-uk nagyon kedves, aranyos!A következõt is ott szülném!Jó döntés, ne félj! :)
szia az elsõ válaszoló vagyok. Hogy vagytok? Megszületett már a angyalkád? Ugye hogy jó volt az ÁEK?
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm!2010.01.01-én megszületett a kislányunk!
Szia elsõ vagyok és gratulálok nagyon!Nem mondom hogy Boldog Újévet hisz neked van a legboldogabb! :) Minden jót nektek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!