Találatok a következő kifejezésre: Milyen az és milyen (9219 db)

Azok akik engedélyeztették a gyermekük nevét, leírnák, hogy melyik nevet, milyen forrásból, és milyen indíttatásból választották? Sikerült, elutasították?

Le írnátok a nevet, és a történetet, miért pont ezt választották.

Legjobb válasz: Nagyon érdekelnek a nevek, és érdekel, ki, miért vállalkozik a név engedélyeztetésre. Magam is elgondolkodtam már ezen lehetõségen. Nagyon érdekelne, ki milyen okból tette, és milyen indoklást írt hozzá.

A kérdező hozzászólása: Nagyon érdekelnek a nevek, és érdekel, ki, miért vállalkozik a név engedélyeztetésre. Magam is elgondolkodtam már ezen lehetõségen. Nagyon érdekelne, ki milyen okból tette, és milyen indoklást írt hozzá.
A kórházban mesélte egy lány, hogy õk a Kamília nevet kérvényezték. Ez nem ugyanaz, mint a Kamélia vagy Kamilla, Romániában ismertebb név. Nekik engedélyezték a nevet, de végül fiú lett a gyerek, így nem "használták fel".

Ha vennék németjuhász kan kölyköt milyen kaját adjak neki? (csont, maradék) ja és néztem azokat a PRO PLAN kutyatápokat is TULAJDONOSOK milyet ajánlotok? , És milyen ház meg milyen dolgokat kéne vegyek a befogadása előtt?

Legjobb válasz: Tényleg ne vegyél Pro Plant az árához képest gagyi. Brit Caret, vagy Brit Premiumot vegyél inkább. Neten tudod rendelni. Kölyöknek a junior largot, késõbb a sima largot. Kutyaház kell ha nem akarod beengedni, de kb 6 hónapos korig jó lenne ha beengednéd a lakásba. Kell még: tál 2 db, póráz, nyakörv, kefe, játék, meg majd menet közben rájösz hogy egy csomó más is.

Tényleg ne vegyél Pro Plant az árához képest gagyi. Brit Caret, vagy Brit Premiumot vegyél inkább. Neten tudod rendelni. Kölyöknek a junior largot, késõbb a sima largot. Kutyaház kell ha nem akarod beengedni, de kb 6 hónapos korig jó lenne ha beengednéd a lakásba. Kell még: tál 2 db, póráz, nyakörv, kefe, játék, meg majd menet közben rájösz hogy egy csomó más is.
A Pro Plan nem olyan jó, mint amilyen drága. Érdemes lenne a Brit tápot megpróbálnod.Még a prémium tápsora is olcsóbb mint a Pro Plan, és minimum olyan jó, sõt!Az ilyen nagy márkáknál a nevet meg a szép csomagolást fizeted meg.
Menhelyeken vannak tök normális kutyák is. Pl meghalt a gazdája, azért került oda. Budapesten ott a Rex meg az Illatos út, mindkettõnek van honlapja, de keress rá a fajtamentésre is, õk is fenn vannak a neten. Felnõtt kutyával még jobban is jársz, ha nem akarsz egy kölyök rosszaságával veszõdni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Milyen menhelyek vannak Kispesten? Tényleg jobb ha örökbe fogadok kutyát? a menhelyen nem olyanok vannak nagyrészt aki beteg, nincs meg az egyik testrésze, szeme , megverték....stb
Kutyaház, nyakörv, nyakörvre biléta a telefonszámotokkal. A nyakörvet el ne felejtsétek idõnként levenni és ahogy nõ a kutya, a méretéhez igazítani (minimum hetente nézd meg, a két ujjadnak be kell férni a nyakörv és a kutya nyaka közé). Kell etetõ és itatótál. Friss vize mindig legyen! A kajás tálat is érdemes valami fedett helyre tenni, hogy ne essen bele az esõ, mert az gusztustalan. A tálakat idõnként mosd el, a vizes tálat is. Alap kajának jó a táp. Ha fõzöl, akkor rizs, tészta, hús (a hentesnél kapsz olcsóbb nyesedéket). Zöldség: sárgarépa, borsó, káposzta, spenót, zöldbab, brokkoli, ami épp van otthon. Ha fõztök húslevest, mehet belõle a csont a kutyának. A velõscsontot nagyon szeretik, érdemes azt is adni neki (húslevesben fõzve). A kerítést nézd meg, ne legyen rajta lyuk. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ne felejtsd el beoltatni veszettség ellen. Chip is kell neki.
Kalciumot csak akkor ha a doki ajánlja, inkább zöldkagylót az izületekre.
Nem feltétlenül kell a kutyának hiper-szuper tápot adni. Egy jó, középkategóriás táp már jó lehet: Brit, Josera, Dog Chow, Happy Dog...persze, ha ezek MELLÉ házi kosztot is kap, az is jó. Fõtt hús, csont, zöldségek. Viszont ilyen kölyöknél fontos, hogy kapjon kalciumot, mert a rosszul fejlõdõ csontok egy életre tönkretehetik. Ezt nem szabad megspórolni. Viszont én mindenképpen javaslom, hogy ne vegyél egy kölyköt (kivéve persze, ha van kb 100ezer forintod egy igazi tenyésztõtõl vásárolni), hanem fogadj örökbe. Nézz szét a környékbeli menhelyeken vagy a fajtamentésnél...annyi kutya vár gazdára, ne támogass szaporítókat!
A kérdező hozzászólása: Aki irta(d) milyet vegyek inkább?
A kérdező hozzászólása: Ja nem, nem fordul elõ mert nem ezt kérdeztem.
Mindenképpen menhelyet vagy fajtamentést keress, nagyon-nagyon sok van. Õk már ismerik a védenceiket annyira, hogy tudják, milyen jellem, és hogy illene-e hozzád, a családodba. http://www.nemetjuhaszmentes.hu/

Szerintetek milyen egyszerű módszerrel tudnék lefogyni (gondolok itt h milyen testmozgással és milyen diétával)? 83 kg vagyok és 170 cm mennyi lenne az ideális testsúly nekem?

Legjobb válasz: 65 kg. Kerülni, ill. kiiktatni: a cukros, lisztes ételeket. Enni: fehérje (hús, hal, tojás), rengeteg zöldség, saláta. Mozgás: fõleg aerob. Napi min. 3 liter víz. Ilyen egyszerû!

65 kg. Kerülni, ill. kiiktatni: a cukros, lisztes ételeket. Enni: fehérje (hús, hal, tojás), rengeteg zöldség, saláta. Mozgás: fõleg aerob. Napi min. 3 liter víz. Ilyen egyszerû!


Van valaki itt, aki most fejezi be az építkezést és költözés előtt áll? Milyen pozitív és milyen negatív tapasztalataitok voltak az építkezés során?

Legjobb válasz: nálunk csak lakásfelújítás volt, de már akkor azt mondtam, hogy egy házépítésbe bele is õrülnék. iszonyat, hogy egyes -magukat mesternek nevezõ emberek- milyen link alkoholisták. a pozitív az volt, mikor végre beköltöztünk, és élvezhettük a lakást :D

nálunk csak lakásfelújítás volt, de már akkor azt mondtam, hogy egy házépítésbe bele is õrülnék. iszonyat, hogy egyes -magukat mesternek nevezõ emberek- milyen link alkoholisták. a pozitív az volt, mikor végre beköltöztünk, és élvezhettük a lakást :D
Én burkolatokkal foglalkozom..tudnék mesélni...hogy hogyan lopják el a munkások mások szanitereit, meg szerszámait és hogyan hazudnak a tulaj szemébe pofátlanul, aki aztán visszamegy õrjöngve a boltba, hogy átverték..hújjajj..
Nekünk két tervrajzot kellett készíttetni mert az elsõnél nem mérte meg a tervezõnk a telek szélességét arra hivatkozva, hogy ugy vettük ezt a telket, hogy volt rá már egy ikerlakásos tervrajz amit mutattunk a tervezõnek és õ ismerte azt a tervezõt így õ lusta volt lemérni a telket pontosan és ráadásul még a második rajzért félárat kellett fizetnünk. Voltak ám incidensek. Sok mindent másképp csináltam volna. Például úgy építettem volna ki a fürdõben a zuhanykabint, meghosszabbítottam volna egy helyen a tetõt. szóval. Majd rájöttök ám ti is utolag.
építkezni? soha...nekem csak kész lakás kell bõven elég volt végignézni pár éve amikor hozzáépittetetk anyámék a lakáshoz még 70 négyzetmétert...hiába álltunk felettük, annyit próbáltak lopni, hogy 1 hét után majdnem csak motozás után mehettek el... de költözni télen? áhh, soha többet...tavaly pont abban a legnagyobb télben kényszerültem költözni, igaz albérlte, és csak 3 utcával odébb, de annyit még nem szenvedtem mint akkor 3 napig... költözni csak nyáron...
Igaz mi nem most, hanem két éve költöztünk. Pont novemberben. Elvileg szeptemberre volt kitûzve, de a gáztervet dobálták egy darabig, az engedélyezés nélkül meg ugye nem volt gázóra meg fûtés. Addig meg nem akartunk költözni meg jöttek a hidegek! Mi is sokat veszekedtünk! Fõleg a kõmûvessel. Vele többet semmit sem csináltatnék. De én még nem nagyon láttam olyan építkezést, ahol egy kicsit nem "õrültek" meg az emberek!:) Még ha kivitelezõ céggel csináltatod, akkor is lehetnek gondok. Meg sok mindent most már máshova rakatnánk a házban, de mindennel együtt piszkosul jó érzés, hogy saját házadban laksz!:) Szeretem, hogy minden egyes részlete bennünket tükröz. Még két év után is tudok a kádban ülve az általam tervezett fürdõszobában gyönyörködni!:)
November 1-én költöztünk be az új házba. Szépen lassan jönnek elõ a hibák. De jönnek elõ a hangyák is. Nem tudom honnan, mindig kavar egy-egy valahol.:) Egyébként azt hittük sosem leszünk kész. A kivitelezõkkel sok gond volt, szívattak minket rendesen... Ígéretek, elfelejtett dolgok...stb. Most is várjuk a bádogost, hogy feltegye a külsõ párkányokat. Szerdán meghozta, letette és azt mondta rögtön jön:) Én már csak nevetek rajta, talán elfáradtam.
A kérdező hozzászólása: Akinek rossz tapasztalata volt, sajnálom! Mi alapoktól kezdve másfél év alatt húztuk fel a házat. Azt az egy nagyobb, és egy-két kisebb bosszúságot leszámítva nem éltük meg nagyon negatívan az építkezést! Már csak 1 hét és költözünk! :) Úgy várom! A negavít tapasztalat legrosszabbja a következõ volt: a telek kicsit lejtõs, a csatorna elég magasan van, ezért ahhoz, hogy legyen lejtése, meg kellett egy sorral emelni a házat. Meg is tettük, viszont a vízszerelõ (aki csak az alapszerelést csinálta) mégis elcseszte, és amikor most õsszel akartak rákötni a csatornára, akkor derült ki, hogy nincs elég lejtés. Ezért muszáj volt átemelõ szivattyút berakni. Nagyon nem örültünk neki... Ezen kívül azonban minden mesterrel meg voltunk elégedve, szerencsére sem lopás, sem ivás nem volt egyiknél sem! Úgyhogy összességében pozitív a mérleg nyelve! :)

Milyen esetben ir fel az orvos clostyt? Milyen vizsgálat és milyen idő közönként kell hozzá?

Legjobb válasz: Csatlakozom az elõttem szólóhoz, vérvétel mindenképpen kell hozzá, és még legyél azzal tisztáben, hogy folyamatos megfigyelésre lesz szükség, ha elkezded szedni (ez idõben azt jelenti, hogy napi rendszerességgel kell majd járnod u.h-ra a peteérés napjaiban, ami kb. 5-6 napot hidal át, mert nézik a növekedés ütemét, és mértékét).

Csatlakozom az elõttem szólóhoz, vérvétel mindenképpen kell hozzá, és még legyél azzal tisztáben, hogy folyamatos megfigyelésre lesz szükség, ha elkezded szedni (ez idõben azt jelenti, hogy napi rendszerességgel kell majd járnod u.h-ra a peteérés napjaiban, ami kb. 5-6 napot hidal át, mert nézik a növekedés ütemét, és mértékét).
Írd be a keresõbe, nagyon sok kérdés van, amiben megtalálod a válaszokat. Amúgy peteérés serkentõ gyógyszer és vérvétel kell hozzá amiben megnézik a hormonjaidat hogy mi a baj...

Mi a véleményetek a Szegedi Gregor József Ált. Isk-ról? (Pl. : milyen az oktatás, milyenek a tanárok és a továbbtanulási lehetőség középiskolába? )

Legjobb válasz: Állítólag rossz a közösség, illetve az a tipikus olyan iskola, ahol a kitûnõk is nagyon megszívják a gimnáziumban. Én nem személyes tapasztalatot írok, egy lány anno nyolcadikra jött át hozzánk, õ mesélte, lehet, hogy elfogult a véleménye, de õ tényleg nem szerette... 7 évig volt kitûnõ ott, nálunk már az elsõ félévben rontott (erõs, nívós iskola a miénk), de az írásbelije jól sikerült és bejutott a ságváriba, ott olyan hármas körüli az átlaga. De például a keresztanyám lánya odajárt és nagyon szerette. Igaz, hogy õ Eötvösbe ment továbbtanulni. Én inkább mondjuk a JuGyu-ba, kis Ságváriba, vagy esetleg az öreg Rókusiba vinném (csak a mi osztályunkból nyolcan mentünk Radnótiba, és csak hárman nem gimnáziumban folytatták tanulmányaikat.

Állítólag rossz a közösség, illetve az a tipikus olyan iskola, ahol a kitûnõk is nagyon megszívják a gimnáziumban. Én nem személyes tapasztalatot írok, egy lány anno nyolcadikra jött át hozzánk, õ mesélte, lehet, hogy elfogult a véleménye, de õ tényleg nem szerette... 7 évig volt kitûnõ ott, nálunk már az elsõ félévben rontott (erõs, nívós iskola a miénk), de az írásbelije jól sikerült és bejutott a ságváriba, ott olyan hármas körüli az átlaga. De például a keresztanyám lánya odajárt és nagyon szerette. Igaz, hogy õ Eötvösbe ment továbbtanulni. Én inkább mondjuk a JuGyu-ba, kis Ságváriba, vagy esetleg az öreg Rókusiba vinném (csak a mi osztályunkból nyolcan mentünk Radnótiba, és csak hárman nem gimnáziumban folytatták tanulmányaikat.
A kérdező hozzászólása: Te melyik iskolába jársz?
Rókusiba :) ) Van ott néhány olyan tanár, hogy hú :D nem tudom, hogy nélkülük mennyire szerettem volna meg a tantárgyaikat, egy élmény volt tõlük tanulni, biztos alappal küldtek minket a gimnáziumba és nem is problémám :) Csak egy példa : Dóda Kati néni alapos töri felkészítése miatt alig kellett valamit odatennem a gimiben és 4 évig kitûnõ voltam :) még az érettségi felkészülés alatt is elõvettem a régi vázlataimat :) ) (Én alapvetõen matek-fizika vonalon mozgok, ilyen irányba mentem tovább, de attól még szerintem igenis hasznos :) ) ) Gondolom idén esedékes a beíratás :) Hova megy a lurkó ? ;D

A zúzmara, a dér, a hó és a jégeső a víznek milyen halmazállapota? és milyen részecskékből állnak? megolvasztható e rézedényben a vas? megolvasztható e alumíniumedényben az ólom?

Legjobb válasz: -szilárd - vízrészecskékbõl többnyire, de konkrétabban is rákérdezhetnél -kinyitod szépen a fv.táblát és megnézed, hogy a réznek vagy a vasnak nagyobb-e az olvadáspontja -ugyanezt eljátszod az alumíniummal és az ólommal is. Ha ez edényé magasabb, mint a benne lévõ anyagé, akkor megolvasztható.

-szilárd - vízrészecskékbõl többnyire, de konkrétabban is rákérdezhetnél -kinyitod szépen a fv.táblát és megnézed, hogy a réznek vagy a vasnak nagyobb-e az olvadáspontja -ugyanezt eljátszod az alumíniummal és az ólommal is. Ha ez edényé magasabb, mint a benne lévõ anyagé, akkor megolvasztható.

Aki 1 év feletti babájának ad még tejpépet, az milyet ad? Milyen márkájút, és milyen kortól adhatót? Van olyan is ami kifejezetten 1 év feletti babáknak való?

Legjobb válasz: Tudomásom szerint tejpépben nincs kor szerinti megkülönböztetés. Az egy éves kisfiam a Milupa igazi vaníliásat eszi. Mit eszi: zabbantja, nagyon szereti! :o)

Tudomásom szerint tejpépben nincs kor szerinti megkülönböztetés. Az egy éves kisfiam a Milupa igazi vaníliásat eszi. Mit eszi: zabbantja, nagyon szereti! :o)
A lányomnak milupa kekszes jó éjszakát pépet adok, 6 hós kortól van, ezen kivül rossmannost is szoktam neki adni, az meg 4 hós kortol van. Ugy tudom van 8 és 10 hónapos kortól is tejpép. Azok már darabosak. 1 éves
mildipépet kap a fiam, különbözõ ízben. ez 4 hós kortól adható bármeddig (nagyon finom, még én is megenném).

Milyen márkákat lehet szerezni turikban? Ha vettetek már ruhákat turiban akkor azok milyenek voltak és milyen márkájúak?

Legjobb válasz: H&M, Dorothy Perkins, Atmosphere. Mindegyik új volt, az egyiken még a címke is rajta volt. De amúgy ez turifüggõ, hogy mit lehet szerezni. Van, ahol jó cuccok vannak, de nem márkásak, meg van, ahol márkásak, de rém rondák. Én általában a Bon Marché-ba vagy Angol Extrába járok. De az angol extra is olyan, hogy egy megyeszékhellyel odébb már semmi normális cucc nincs náluk.

H&M, Dorothy Perkins, Atmosphere. Mindegyik új volt, az egyiken még a címke is rajta volt. De amúgy ez turifüggõ, hogy mit lehet szerezni. Van, ahol jó cuccok vannak, de nem márkásak, meg van, ahol márkásak, de rém rondák. Én általában a Bon Marché-ba vagy Angol Extrába járok. De az angol extra is olyan, hogy egy megyeszékhellyel odébb már semmi normális cucc nincs náluk.
egyetértek az elõttem felsoroltakkal next, market spencer, atmosphere, new look Csak egy meghívás: Aki szeret és szívesen jár turiba, vállalja a Facebookon e Jó szokását, azáltal, hogy csatlakozik e csoporthoz. Tapasztalatokat is megoszthatunk, ha elegen leszünk! :) http://www.facebook.com/home.php#!/group.php?gid=10484046622..
Nem azok, legalábbis nekem nem, találtam már olyan Espritet (nem is egyet), amiben bent volt még a papír és az eredeti ár.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Ezek a ruhák általában mennyire régiek?
Ja meg Gucci táskát. (utolsó voltam)
Én már turiztam angol használtban Zara, Atmosphere, Gap, Adidas, cuccokat, egyszer még egy Nike kesztyût is. Szóval ki lehet fogni:)
Általában Mangot, Zarat, H&Met, Espritet, Fishbonet, Clockhouset, S'olivert és Amisut találok
Általában angol márkákat lehet találni amik magyarországon nem annyira léteznek. Atmosphere, Dorothy Perkins, Next, River Island, New. Ritkábban lehet találni Zarát és Mangot illetve külön kedvencem egy Emporio Armani felsõ :D
Én egyszer egy adidas rövidnadrágot találtam. Persze, hibátlan állapotban. :)
én converse táskát turiztam :P
Én converse cipõt turiztam :)

Ezen a gépen milyen felbontásban és milyen grafikai beállításokon menne a bf 4 (multi) és az AC4. és kb hány fps el menne? Többi lent intel g2020 proci radeon 7790 videokártya

intel g2020 proci radeon 7790 videokártya 8 gb ram asrock b75m dgs alaplap

Legjobb válasz: 8 giga ram helyett Athlon 750K és HD7850.

8 giga ram helyett Athlon 750K és HD7850.
A kérdező hozzászólása: de a gép már meg van! csak vennék bele 30k-ért videokártyát!
asus r7 260x 2 gb ddr 5 a bf 4-et ultrán elvinné kb 30 fps-el felbontást ha hd-ra akarod venni akkor szerintem high-re le kéne venni egy két dolgot amúgy 32k a videókártya


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!