Találatok a következő kifejezésre: Milyen az, vegyes (15 db)

Milyen az a vegyes csoport, mitől függ melyik gyerek mehet oda? Melyik jobb a gyereknek ez vagy a kiscsoport? Tőletek kérdezték hová menjen a gyerek?

Soha az életben nem halottam még vegyes csoportról az oviban,az első szülői értekezletig. Meglepődve tapasztaltam hogy több anyuka is mondta hogy kérdezték tőle hová szeretné íratni a gyerekét. Tőlem nem,így kiscsoportos lesz! Szeptemberben pont 3,5éves lesz a gyerek. A lányomnál fiatalabb gyerekek is fognak oda járni,így elgondolkodtatott nem e lesz az jobb neki?!

Legjobb válasz: Vegyes csoport a legjobb a gyermeknek, ha megfelelö mennyiségü gondozó van akik szakképzettek egy vegyes csoportra, tudnak velük bánni, megfelelöen foglalkozni velük. Külföldön élek és a lányom egy félig vegyes csoportba jár, ez mostan a legjobbak közé tartozik. Vagy is 3-5 éves korig vannak a gyerekek együtt, csak az iskolaelökészítösök vannak külön csoportban, de azok is néha egyben a többiekkel. Amiért jobb a vegyes csoport, mert az életben sincsenek elkülönítve. Ès pl 3,5 éves lányodat a sok pici kicsit vissza is vetheti, pl egy közel 4 éves gyerek már nehezn találja a helyét ahol csak kicsik vannak. A nagyoknak meg meg kell tanulniuk a kicsikkel is együtt lenni, segíteni nekik együtt játszani. A baj ott kezdödik, hogy sok helyen a gondozók túl kevesen vannak így vagy a kiscsoportosokkal vagy a nagycsoportosokkal képtelenek foglalkozni.

Vegyes csoport a legjobb a gyermeknek, ha megfelelö mennyiségü gondozó van akik szakképzettek egy vegyes csoportra, tudnak velük bánni, megfelelöen foglalkozni velük. Külföldön élek és a lányom egy félig vegyes csoportba jár, ez mostan a legjobbak közé tartozik. Vagy is 3-5 éves korig vannak a gyerekek együtt, csak az iskolaelökészítösök vannak külön csoportban, de azok is néha egyben a többiekkel. Amiért jobb a vegyes csoport, mert az életben sincsenek elkülönítve. Ès pl 3, 5 éves lányodat a sok pici kicsit vissza is vetheti, pl egy közel 4 éves gyerek már nehezn találja a helyét ahol csak kicsik vannak. A nagyoknak meg meg kell tanulniuk a kicsikkel is együtt lenni, segíteni nekik együtt játszani. A baj ott kezdödik, hogy sok helyen a gondozók túl kevesen vannak így vagy a kiscsoportosokkal vagy a nagycsoportosokkal képtelenek foglalkozni.
még a szakemberek véleménye is megoszlik abban, hogy jó-e a vegyes csoport amikor kicsiként kerül be a gyerek, akkor elvileg jó, mert a nagyoktól sok mindent tanulhat, de amikor már õ a nagy és a csoport tele van kicsikkel, akkor visszahúzzák a vegyes csoport annyit jelent, hogy nem azonos korosztály van egy csoportban, hanem minden ovis korú, aki nem fért már be a sima csoportba, tehát 3-6 éves korig
Nálunk most 2 kiscsoport indul és egy vegyes csoport lesz. A 2 kiscsoportban 30-30 gyerek lesz. A vegyes csoportban kb. 6-an lesznek 6 évesek, akik idén nem mentek iskolába és 7-en lesznek kb. 3 évesek, akiket most vettek fel. Tehát a vegyes csoportban 13-an lesznek majd és 2 óvónõ lesz mindegyik csoportban. Nálunk minden csoport 2 óvónõt kap. Fiamat is most vették fel, nem tudom melyik csoportba kerül, de mivel utólag vették fel a fiam, lehet hogy vegyes csoport lesz. Én nem fogom bánni, csak 13-an lesznek és szerintem sokat tanulna a nagyoktól, barátnõm lánya is vegyes csoportba járt és bekapcsolódott a nagyoknak tartott foglalkozásokba is.
Szerintem te most azt hiszed, hogy a vegyes csoport kiváltság. Pedig nem az. Én direkt nem vittem a lányaimat vegyesbe. Számomra a korosztályos a szimpatikusabb. Egyszerre fejlõdnek, nem kell ezer felé figyelni. Egy 3 éves épp beszokó gyereknek teljesen más igényei vannak, mint egy 7 évesnek. A kicsi hónapokig sírhat, nem tud rendesen öltözni, sokszor önállótlan, esetenként bepisilhet. A nagyokat iskolára kéne felkészíteni. A középsõs korosztályra meg alig jut idõ, mert se ide nem tartozik, se oda. És igen, egy jó óvónõ megoldja... na de olyan nem terem ám minden bokorban.
A kérdező hozzászólása: Igazából nem is probléma csak az én bizonytalanságom!:( Akkor ott meg sem fordult a fejemben, csak itthon kezdtem el ezen gondolkozni, melyik lenne a legjobb a gyereknek?! Köszi hogy írtatok!:)
Általában kettõ óvónéni van mindenhol, kérdés, hány gyerekre? Kérdezd meg az óvodavezetõt errõl, de nem tudom mennyire jó az a gyermekednek, ha pár hónap után, mire megszokja a társait, óvónénijét, átviszed másik csoportba. Én nem tenném. Szerintem nyugodtan beszélj az óvodavezetõvel a problémádról.
A kérdező hozzászólása: Év közben át lehet rakni a gyereket ha szeretném?
A kérdező hozzászólása: Kettõ óvónõ van és 1, 5:) dadus. Ami elbizonytalanít hogy a lányom lesz majdnem a legidõsebb a csoportban(talán 1-2idõsebb). És azt sem tudom tõlem miért nem kérdezték meg, a barátnõmtõl meg igen pedig neki 7hónappal fiatalabb a lánya, és õ vegyes csoportba fog járni.
Elõzõ vagyok. Igaza van az elõttem szólónak abban, hogy ha elég óvónõ van, akkor a vegyes csoport is tökéletes lehet. Mi anno külön tartottunk foglalkozást 3-4 ill. 5-6 éveseknek, külön volt iskola-elõkészítõ foglalkozás. Ez egy magánóvoda volt, ahol kevesebb a létszám, így kevesebb gyerek jut egy felnõttre.
Én óvónõ vagyok(éppen gyeden), és én vegyes csoportban dolgoztam.Az az igazság, hogy mindegyiknek van elõnye meg hátránya is. Bár én csak vegyesben dolgoztam, nálunk csak az volt, így a másikról nem tudok pontos infót adni, de a vegyes igazából akkor jó (fõleg a szülõk szerették ekkor), amikor kicscsoportos lenne a gyerkõc, mert a nagyoktól tanulhatnak a kicsik. Aztán amikor 5-6 évesek lesznek, akkor meg ugye ott vannak a kicsik, akikre esetleg több vagy más jellegû figyelem hárul, úgy gondolják a szülõk, hogy háttérbe szorul a nagyobb gyerek és a kicsik lehúzzák õket. NA most én ezt szülõi szemszögbõl közelítettem meg, mert folyton ez volt a problémájuk a szülõknek, de valószínûleg nem lesz rossz helye a kicsidnek a saját korabeli (vagy esetleg kicsit fiatalabb) gyerekek között sem. Ha az én gyermekem ovis lesz, valószínû szívesebben fogom választani én is a kiscsoportot. Remélem tudtam segíteni.
A vegyes csoport csak akkor jó, ha az ovónõkre nem rákényszeritve lett fentrõl hanem szeretik és értik. Amennyiben nem igy van akkor az egyik óvónõ kezében a beszokós 3 éves a másik az iskolai teszteket iratja a 6.5 évessel a középsõs korúak pedig melegen tartva. Rengeteg meló van ezzel, de ha erre megfelelõek az adott óvónõk akkor pl.tesóknak jó mert együtt tudnak menni. A kicsik akkor tanulnak a nagyoktól ha olyanok a nagyok, ha nem jó a csoportösszetétel akkor csak a rosszat. A nagyokat pedig zavarják a kicsik, pláne, ha otthon is van egy kisebb tesó. Minden az óvónõktõl függ ebben, mert nekik kell ezeket a dolgokat jól irányitani.
Kulon kiveheto mindket minta, vegyesen.

Vegyes csoportos oviban 30 gyerekkel hogy bír 1 óvónő? Óvónőt lehet választani az oviban, és ha igen, akkor milyet válasszak? Szigorút (én 1 laza, de anyatigris vagyok), vagy inkább anyáskodót?

Most iratnám be a kislányomat, aki augusztusban lesz 3 éves, de ki vagyok ezen akadva, hogy ennyi különböző korú gyerekre 1 óvónő jut...már a vegyes csoporton is aggódok kicsit, de ahogy utánaolvastam, ez nem rossz megoldás, feltéve ha arányosan vannak a korosztályok... Viszont azt nem értem, hogy ha elmennek kirándulni, akkor míg egy 3 évesnek elég az ovi körül egy kör, és kidöglik, míg egy 6 éves már azért sokkal többre képes, akkor ezt hogy oldják meg? meg az iskolaelőkészítésnél a kicsik nem zavarják a nagyokat? A másik hogy nekem egyke a lányom, tehát eddig sok figyelmet kapott, most bekerül oda, és a kutya se fog rá figyelni, sőt még a nagyok lehet, hogy el is lökik, ki közösítik, stb.

Legjobb válasz: Nálunk 25 gyerek van, 2 óvónõ, egy dadus. 2 csoport van összesen, így ált. vegyes. A két óvónõ külön foglalkozik a kicsikkel, és a nagyokkal. A nagy gyerekek nagyon cukik, vigyáznak a picikre. :) És az óvónõk is aranyosak. Ne aggódj, biztos nagyon aranyosak lesznek. Nálunk az anyáskodós óvónéni a nagy kedvenc az egész oviban. :)

Nálunk 25 gyerek van, 2 óvónõ, egy dadus. 2 csoport van összesen, így ált. vegyes. A két óvónõ külön foglalkozik a kicsikkel, és a nagyokkal. A nagy gyerekek nagyon cukik, vigyáznak a picikre. :) És az óvónõk is aranyosak. Ne aggódj, biztos nagyon aranyosak lesznek. Nálunk az anyáskodós óvónéni a nagy kedvenc az egész oviban. :)
A törvény 25 fõben maximalizálja következõ tanévtõl a csoportlétszámot. Foglalkozások abban az átfedési idõben vannak, amikor mindkét óvóvõ és a dada is jelen van, és valóban általában és az a gyakorlat, hogy vegyes csoportban is minden mûködik. Nem mondom, hogy nincs hátránya, de nem lehetetlen helyzet. Mit értesz kirándulás alatt, mi szülõkkel megyünk pl állatkertbe, bábszínházba. Ha meg csak sétálni visszük õket, a távot úgy tervezzük, hogy ne dõljenek ki. Egyébként ezeken az alkalmakon a kicsik lelkesek, a nagyok , akik úgy megszokták már, hogy 500 métert is kocsival viszik õket, pedig gyakrabban nyafiznak. Egy szigorú óvónõ nyerõ lehet, ha otthon kevésbé találkozik ezzel a formával, de csak akkor, ha a szigor szeretettel és figyelemmel párosul. Míg az anyáskodás is csak akkor jó, ha mellette megvan a következetesség is.
2-es, ez nem így van ahogy írtad. A foglalkozások délelõttönként vannak, 1 óvónõ van ott ilyenkor + 1 dajka. A délutáni váltás fél 11-re jár, ilyenkor már az udvaron játszanak.
6-os vagyok - azt még hozzátenném bátorításképpen, hogy mindezek ellenére a fiam szeret oda járni és jól érzi ott magát. De tényleg durva ez a gyereklétszám. És külön bosszant, hogy pár éve zártak be egy ovit itt a környékünkön azzal az indokkal, hogy minek 3 ovi egymástól 5 percnyire. Minek??? Mert sok a gyerek, vazze... Á, csak felhúzom magam rajta :(
Nalunk is vegyes csoport van 30 gyerekkel. Reggeltol az ebed kezdeseig egy ovono van veluk es a dadus, ebed utan a reggeli ovono hazamegy, es valtja ot a masik delutanra. Egyedul ebed kozben van veluk a ket ovono es a dadus. Hat az biztos, hogy kevesebb figyelmet fog kapni a gyermeked, es valoszinuleg lesznek osszetuzesek is, de ez termeszetes, igy tanuljak meg, hogy meg kell vedeni magukat.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm mindenki válaszát! Hát nem nyugodtam meg, de próbálok bízni az óvónénikben, és a gyerekemben, hogy jól fogja venni az akadályt, itt sincs sok választásunk, 2 ovi van, de esély sincs, hogy a nem körzetesbe vigyem, mondjuk tök mindgey, mert ott is ugyanez van...:-(( Akkor próbálom úgy felfogni, hogy edzõdik, és kész. Ha nagyon nem bírja majd, akkor kiveszem, vagy nem tudom...de remélem tetszeni fog neki...:-)9 köszi
A kérdező hozzászólása: Aha, tök durva komolyan...:-(( Mindenhol ez van...sõõt, képzeld, hogy itt nem messze tõlünk olyan ovi is van, hogy egyáltalán nem kapnak se gyümölcsöt, se zöldéget egyáltalán. Azt hittem elájulok olyan kevés reggelit adnak, fél szelet száraz felvágott, fél zsemle, vaj. Se uborka, se paprika, més mikor kérdeztem, azt mondták, hogy tartanak gyümölcs napot, olyankor a szülõknek kell vinni valamilyen zöldséget, gyümit, mert amúgy az ovi nem állja..hát ez röhej komolyan... itt viszont legalább jó a kaja, és minden nap 2x is kapnak ilyesmit...


Az alábbi veszprémi ovik közül melyik a legjobb? Melyik milyen? (fejlesztés, tehetséggondozás stb terén) Melyikben van vegyes és melyikben korosztályos csoport?

Ringató körzeti Erdei tag Kuckó tag Bóbita körzeti Hársfa tag

Legjobb válasz: Az erdeiben tuti vegyes csoportok vannak, a kisfiam oda megy szeptembertõl. Én csak jókat hallottam a ringatóról és kuckóról is.

Az erdeiben tuti vegyes csoportok vannak, a kisfiam oda megy szeptembertõl. Én csak jókat hallottam a ringatóról és kuckóról is.

Akinek a babája a születéstől kezdve tápszert és anyatejet is kapott vegyesen az a baba milyen időközönként kakilt? Kicsit aggódom, hogy nem kakilt 1 napja.

1 napja áttértünk a Nestlé tápszerr?l a Humana 1-re és nem volt széklete a babának (3 hetes) A Nestlénél viszont meg minden nap fájt a hasa és híg volt a széklete.

Legjobb válasz: Szia! Mi 9 hósak vagyunk már, szintén vegyes táplálásúak voltunk. Az elején napi egy kaki volt (elõfordult, hogy kimaradt egy-egy nap, olyankor fürdés is követte a pelenkázást. :)), most kezdünk áttérni a napi kettõre, de most már õ mást is kap ugye.

Szia! Mi 9 hósak vagyunk már, szintén vegyes táplálásúak voltunk. Az elején napi egy kaki volt (elõfordult, hogy kimaradt egy-egy nap, olyankor fürdés is követte a pelenkázást. :) ), most kezdünk áttérni a napi kettõre, de most már õ mást is kap ugye.
szia az én babám is elejétõl kezdve vegyesen kapta az elsõ honapig 2 naponta volt kakija utána napi 3-4 is volt most egy hete megint napi egy van 3 hosak vagyunk
Mi is vegyes táplálásúak vagyunk, 8 hetes a kiscsajszi:) Nálunk naponta van kaki, eddig mi is a Beba-t ettük, de a Start Aktív nagyon megfogta a hasát, ezért váltottunk a Humana-ra. Most ismét napi 1 kaki, de ha délutánig nem sikerül neki egyedül, én szoktam segíteni (lázmérõ, torna), mert addigra szenved szegénykém...
Nálunk volt hogy 2-3 napig nem volt kaki. De mikor már láttam rajta hogy nagyokat nyög, meg erölkõdik akkor adtam neki ánizsteát. Estére már megvolt a kaki. Egyébként a mai napig nem kakil minden nap, csak minden 2. nap, de úgy látom semmi baja tõle.
A kérdező hozzászólása: 3 hetesen adhatok neki ánizsteát?

Adott egy 130négyzetméteres ház, kondenzációs gázkazánnal, szigetelve, új nyílászárókkal padlófűtéssel és radiátorokkal, Milyen kazánt vegyek, Faelgázosítósat vagy vegyes tüzelésűt azon belül milyen típusút? !

vegyes kazán, faelgázosító

Legjobb válasz: én a faelgázosítóra szavazok, mert jobb a hatásfoka, van olyan amibe szenet is lehet tüzelni. de egy puffer tároló szerintem kelleni fog.

én a faelgázosítóra szavazok, mert jobb a hatásfoka, van olyan amibe szenet is lehet tüzelni. de egy puffer tároló szerintem kelleni fog.

Az orvos a masodik vizeletmintamban is talalt valami "vegyes novekedest" - azt nem irta, mi, vagy milyen bakterium -, es levelet kaptam, hogy valtsam ki az Amoxicillint (Penicilin szeru antibiotikum). Ez milyen veszelyes a babara?

14. hetes + 3 napos terhes vagyok, amugy aprosagokon kivul nem vagyok rosszul, es az elso vizeletmintat, amiben szinten talaltak ilyet, vagy mar egy honapja (vagy tobb) adtam be, akkor kertek masodikat, hogy megerositsek. (Anglia, nem Mo. )

Legjobb válasz: Szia! Semmi baja sem lesz a babádnak,nyugodtan szedjed be.Én a 28-dik hétben húgyuti fertõzés miatt 16 antibiot.injekciot kaptam,meg utánna még 1 dobozzal.Szerencsére smmi baja sem lett a babámnak,aki már majdnem 8 hónapos.Mielöbbi gyógyulást kivánok!

Szia! Semmi baja sem lesz a babádnak, nyugodtan szedjed be.Én a 28-dik hétben húgyuti fertõzés miatt 16 antibiot.injekciot kaptam, meg utánna még 1 dobozzal.Szerencsére smmi baja sem lett a babámnak, aki már majdnem 8 hónapos.Mielöbbi gyógyulást kivánok!
A kérdező hozzászólása: Koszonom!Kulonosen a gyors valaszt! Van meg mas is, aki ezen atesett, es a babanak semmi baja nem lett? Minel tobb, annal inkabb megnyugtat...

Csalamádé, vegyes savanyúság milyen ételek mellé fogy a legjobban? Fel lehet használni valamilyen étel készítéséhez azon kívül, hogy hús mellé megeszi az ember?

A savanyú uborkákat már mind megettük, viszont van még a kamránkban elég sok vegyes savanyúság az előző évekből is. Az uborkával lennének ötleteim, de a csalamádét és egyéb vegyes savanyúkat (karfiol, dinnye, paprika) nem tudom másra felhasználni. Van valami javaslatotok?

Legjobb válasz: hamburger

hamburger
Mi vajas kenyérhez és krumplipüréhez szoktuk fõleg enni, de igazából bármilyen húsos fõételhez ehetõ. Kimondottan szeretjük tarhonyás húsihoz. Egyéb felhasználási lehetõséget sajnos nem tudok. Esetleg ha nagyon sok van akkor jön úgy is a karácsony csomagold be szépen jó lesz ajándéknak.
Sultkolbaszhoz, hurkahoz, zsirosabb sult vagy rantott hus melle.
Téli vasárnapi ebédhez, gõzõlgõ krumplipüréhez és puha kenyérhez a legfinomabb :) .
A kérdező hozzászólása: Hú, tényleg, a retro hamburgerhez is kell! :) Köszi a válaszokat, majd jó sok zsíros, magyaros ételt fõzök és csinálok krumplipürét is (azt nem szoktam)! Vajas kenyérhez még sose ettük, majd most azt is kipróbáljuk!

Milyen sorrendben és időközönként rakjam az egyéni vegyes pörköltünkbe az alábbi hozzávalókat?

3kg csirkecomb, 1kg csirkemáj, 2kg zúza 1/2kg láb

Legjobb válasz: Zúza,láb,comb és a máj. A combot csak akkor rakd bele,ha már a zúza puha,mert ha sokat fõl,akkor szétesik.

Zúza, láb, comb és a máj. A combot csak akkor rakd bele, ha már a zúza puha, mert ha sokat fõl, akkor szétesik.
Én a zúzát kb. 2 órát fõzöm. De félidõben már beleteszem a combot és a lábat (tehát ezek még kb. 1 órát fõnek), és a fõzés vége elõtt úgy 20-30 perccel pedig a csirkemájat (ennek nem kell sok idõ, hamar megpuhul).
A zúzát és a lábat feltenném egyszerre, a többit, ahogyan az elõzõ is írta.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Számomra megoldhatatlannak tûnõ feladat Megmondom miért. Egyszerre nem tehetõ bele, a (nagyon) különbözõ fõzési idõk miatt, ez nyilvánvaló. Talán a zúza, meg a láb egyidõs fõzésû, de akkor hogy lehet megoldani a combok "pörkölését", hagymás zsíron pirítását, amikor már szaftban úszik az elsõ kettõ? A combból így csak paprikás fõtt hús lesz, aminek a pörkölthöz nem sok köze van. Lehet, hogy szõrszálhasogatásnak tûnik, de számomra a rendes pörkölt legfõbb ismérve a zsíros hagymán pörkölt, vagyis egy-kétszer zsírjára sütött hús. Persze megoldható, de tökéletes nem lesz. Szerintem.
Bár, ha arra gondolok, amikor drága nagyanyám vasárnap hajnalban az udvaron üldözte a csirkét, amit délben az asztalra tett, egyszerre beletette fülét-farkát, mégis összefõtt. Tessék, most jól elbizonytalanodtam..
D: A nagymamád által "hajkurászott" csirkének még a húsa is sokkal szívósabb volt, mint a mai kókadt-színû csirkének nevezett akárminek. Azonkívül biztos volt benne, hogy minden darabja ugyanabból a jószágból van. Amit az üzletben kapsz, biztos, hogy 2 comb sem származik ugyanabból a jószágból, ezért már ott lehet különbség a fõzési idõ tekintetében.

1993. október 1-től fennálló vegyes biztosításomat a 15. év fordulóján vissza kívánom vásárolni. Milyen adózási szabályok vonatkoznak erre a visszavásárlás évében? Évente visszaigényeltem az adókedvezményt!

Legjobb válasz: Semmilyen ugyanis a szerzõdés elmúlt tíz éves. Ha tíz éven belüli akkor az utolsó három év visszaigénylése plusz büntetõkamat ált 30%.

Semmilyen ugyanis a szerzõdés elmúlt tíz éves. Ha tíz éven belüli akkor az utolsó három év visszaigénylése plusz büntetõkamat ált 30%.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, annyi kiegészítéssel, hogy lehetõséged van részvisszavásárlásra illetve kölcsönt igényelni. Igy a biztosításod nem szûnik meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!