Találatok a következő kifejezésre: Milyen az, valaki elvetél (4 db)

Milyen az amikor valaki elvetél? Az mikkel jár?

Nekem kicsivel több mint egyhónappal ezelőtt mikor megjött késve egy kicsit darabos volt a menstrum meg 4 napig tartott ami már ugy 4 hónapja így van azelőtt 6 vagy 7 napig tartott nekem van egy 2 éves kisfiam is és szerettünk volna mellé egy kislányt próbálkozunk is már 4 hónapja mióta szarakodik a menstrum mikor voltam a dokinál akkor ő azt mondta biztos spontán elvetéltem és ennyiben hagyta azóta lett csinálva egy vizelett teszt ami negatív erre egy másik doki azt mondta attól még lehet hogy rehes vagyok ja mert a hasam alja meg is van puffadva 3 hónapja meg a mellem is érzékeny 2 hónapja. most lett csinálva egy vérvétel aminek az eredményét még nem tudom de nemrégiben észerebvettem hogy a köldökömnél bal oldalt kidudorodik valami néha egy olyan 3 cm kör alakú valami, ja meg ha tusolok és a tud a köldökömhöz ér rámjön a hányinger. szerintetek mi bajom lehet?

Legjobb válasz: Köszi akkor nekem nem voltvetélésem mert nekem nem fájt ugy a hasam csak normálisan de nekem folyton fáj már 3 hónapjade nem tudom mi miatt. de én is fáradt vagyiok nagyon meg inderült.

A kérdező hozzászólása: Köszi akkor nekem nem voltvetélésem mert nekem nem fájt ugy a hasam csak normálisan de nekem folyton fáj már 3 hónapjade nem tudom mi miatt. de én is fáradt vagyiok nagyon meg inderült.

Mit jelent az elhalt terhesség? Mire számíthatok? Milyen ha valaki a terhesség elején elvetél? Mi fog történni a műtéten?

Nagyából egy hónappal ezelött foganhatott a babánk. De az aktus után egy héttel elkeztem vérezni egy kicsit. Egy hét vérzés után csinaltam tesztet,miszerint babát várok. Elmentem az orvosomhoz,akkor ? nem tudott semmit mondani. Azóta is folyamatosan vérzem, ez már a harmadik hét, most kicsit er?sebben. Az orvosomtól kaptam beutalót a sebészetre, amire az van írva: Uh-val igazolt elhalt terhesség. Úgy tdom ha valaki elvetél az er?s vérzéssel,és hasgörccsel jár. Nekem a vérzésen kívül semmi ilyesmi tünetem nincs. A sebészetre hétf?n kell mennem.

Legjobb válasz: Nálad gondolom a beágyazódás megvolt, és azért nincs erõs vérzésed. A mûtét úgy zajlik majd, mint a többi küret (kaparás).

Nálad gondolom a beágyazódás megvolt, és azért nincs erõs vérzésed. A mûtét úgy zajlik majd, mint a többi küret (kaparás).
Nekem 9 hetesen halt el a terhességem. Pici barnás folyásom volt, elmentem a dokihoz és akkor már nem volt szívmûködés látható. Szóval nem véreztem, nem görcsöltem. Még aznap mennem kellett a klinikára elintézni, hogy másnap fegyenek fel mûtétre, 1. nap kaptam a méhszájtágító pálciát estefelé és másnap délelõtt volt mûtét és délután már haza is engedtek. Ilyenkor kitisztítják a méhet, hogy ne maradjon benne "idegen" szövet.
Most voltam szombaton egy ilyen mûtéten.Épp aznap töltöttem be a 12 hetet.Reggel barnázás jelentkezett, majd vérzés, ami nem volt erõs.Hasgörcsöm nem volt.Aznap még nem ettem semmit, csak reggel ittam egy kávét, így délután mehettem a mûtõbe.Lamináleát (tágítót) tettek fel (kellemetlen volt), ami két órát fent volt mûtét elõtt.Saját lábamon kellett a mûtõbe mennem.Ott elaltattak.Mûtét után 2 órával ihattam pár korty vizet, majd este ehettem.Eleinte egy kicsit kába voltam.Másnap délelõtt engedtek haza.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Remélem nem lesz semmi gond.
Ne aggódj!Nem lesz gond.Arra azért ügyelj ha hazamész, ne emelj nehezet, és ne hajolgass!3-4 napig pihengess, ha van rá módod! A vérzésre is figyelned kell majd.Ha darabos lesz, esetleg görcsök jelentkeznek, akkor vissza kell majd menned.Terhességi tesztet is kell majd venni, mert késõbb tesztelned kell.De ezt biztos el fogják mondani a kórházban mielõtt elengednek. Ne izgulj!
Nekem 10 hetesen vették észre UH-on, hogy kb. 8 hetesen elhalt az embrió. Semmiféle tünetem nem volt. Még aznap felhívtam a kórházat, ahol azt mondták, a beutalóval reggel éhgyomorra jelentkezzek. Az ambulanciára mentem, ott újabb UH-ot csináltak, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy tényleg nem él a baba, majd felküldtek osztályra. Kb. délben kaptam meg a laminária pálcát (nekem iszonyatosan fájt a felhelyezése, utána viszont csak enyhe menstruációs görcsöket éreztem, el is tudtam aludni), és 3/4 3-kor vittek be a mûtõbe. Kb. negyedóra volt a beavatkozás. Saját kérésemre bent tartottak még éjszakára, mert elég félõs vagyok, jobban érzem magam orvosi felügyelet alatt. Otthon kb. 2 napig volt még viszonylag sok vérzésem, utána már csak vécézésekkor ömlött ki egy-egy nagyobb adag. Viszont még egy hét múlva is úgy fájt a hasam köldök alatt keresztbe végig, hogy visszamentem egy kontrollra, de semmit nem találtak. Azzal magyarázták, hogy én biztos a nehezebben gyógyulók táborába tartozok. Meg voltam ijedve, mert 2 ismerõsöm 2 nappal a mûtét után már jött dolgozni, én pedig 2 hétig voltam táppénzen.

A spontán vetélés milyen hatásoknak köszönhető? Mik azok a tényzők, dolgok, amitől valaki elvetél. Vagy van olyan aki direkt hasbarugatja magát? . Van olyan gyógyszer, vagy módszer amitől el lehet vetélni fájdalom mentesen?

Legjobb válasz: ha ilyenen gondolkozol,akkor már baj van. amúgy fájdalom mentes nincs,és ha van vmi gyógyszer vagy vmi ami tönkreteszi a szervezeted,akkor se valószínû hogy egybõl elvetélsz,mert a baba az elsõdleges és azt védi a test,szóval nem ajánlom h szakorvos felügyelete mellett ilyet csináljon bárki is

ha ilyenen gondolkozol, akkor már baj van. amúgy fájdalom mentes nincs, és ha van vmi gyógyszer vagy vmi ami tönkreteszi a szervezeted, akkor se valószínû hogy egybõl elvetélsz, mert a baba az elsõdleges és azt védi a test, szóval nem ajánlom h szakorvos felügyelete mellett ilyet csináljon bárki is
utolsó válaszolónak: ez tényleg igaz? egy gyógynövénytõl azonnal el lehet vetélni?
Én úgy olvastam, hogy az Oregánó, a rozmaring és a Kakukkfû okozhat vetélést.
akár lelki hatásra is elvetélhet az illetõ.. egyébként igen, létezik már abortusztabletta, angliában használják, de itthon még illegális.természetesen az sem olyan, hogy beveszem és hopp, meg is vagyok, hanem be kell feküdni a kórházba és megfigyelés alatt tartanak pár napig.
Nem támogatom az abortuszt de ha ezen gondolkodsz akkor inkább menj el rá.
Ha mindenáron vetélni akarsz, menj abortuszra. Minden más módszerrel sokkal rosszabbul jársz. Amúgy az életet minden gyilkolni akarja - és az élet külön-külön küzd meg mindennel, ha tud. Millió ok okozhat vetélést - de abban ne reménykedj (és ne is félj tõle), hogy majd magától elmegy a babád. Régen lányok szoktak használni egyfajta mérget erre - szerencsére ma már ez kiment a divatból. Nagyon veszélyes.
amiket leírtál, azért követekeztek be, mert azok a nõk hajlamosak voltak a vetélésre, vagy genetikailag, vagy mert volt valamilyen betegségük, kivéve a lépcsõset, de az is az esés nagyságától függ (amibe az anyuka belehal, abba a baba is)
anyukám barátnõje nehéz dolgokat emelgetett, meg cipelt, hogy elmenjen a babája, mert rájött hogy a kisbaba apja megcsalta... szerintem bármikor bekövetkezhet, akár repülõgépen is, vagy egy gyógyszer miatt, esetleg leesel a lépcsõn, munkahelyeden túl hideg van, ilyesmiket hallottam. Egy dolgot sose felejts el: egy nõ mindent meg tesz azért hogy legyen vagy ne legyen gyereke!
Én úgy tudom, hogy a nagyon forró zuhany is vetéléshez vezethet. De ezt hallottam, állítólag az egyik csaj így vetélt el. Nem rosszból, de ez egy csúnya téma :(
Egyetlen gyógynövény van, amit szülés beindítására is használtak régen, de gondolhatjátok, hogy az nem kapható csak úgy, hogy megveszem, lefõzöm teának és megiszom. Csak orvosi ellenõrzés alatt! Az pedig nem a Kakukkfû tea, nem is Oregánó, nem Cickafark, hanem teljesen más. Viszont az igaz, hogy van nagyon sok olyan gyógynövény, amit teljesen más célokra használnak, pl. Macskagyökér teát nyugtató hatása miatt használják nagyon sokan, vagy elalvás elõtt. Csak a mellékhatásai és figyelmeztetések között ott van, hogy terhes nõk számára nem ajánlott, mert méhösszehúzódásokat válthat ki, aminek következtében elmehet a baba. De általában ezek a dózisok, amik vetélést váltatnának ki, olyan nagyok, hogy annál már "jobban megéri" egy abortusz.
A kis baba soha nem tehet arról, hogy megszületne!!!!! Neked és a kedves szex társadnak kéne több eszeteknek lennie, ha már nem akartok gyereket.. Tudod mások azért küzdenek, hogy legyen kis babájuk, míg te megölöd azt a kis magzatot.. Én soha nem öltem volna meg, mégcsak egy pillanatig sem fordult meg a fejemben, de mivel nem tudtam, hogy babát várok... elmentem a tengerpartra, ahol hideg volt a víz... és elvetéltem .. átéltem.. ne akard megtapasztalni, hogy milyen érzés... csupa jó indulatból mondom!... Azóta se tudtam feldolgozni! ..

Milyen az, amikor valaki elvetél?

9 hetes terhes vagyok, tegnap elkezdtem vérezni és görcsölt is a hasam, eléggé vérzek. A dokim csak holnap tud fogadni. Nagyon el vagyok keseredve, agyon idegesítettek azért lehet .

Legjobb válasz: Nagyon valószínû hogy elment a babád. Én is így jártam tavasszal,pont 9 hetes voltam mint te: begörcsöltem, és véreztem egy picit. A vetélés végül is nem indult be, de a baba már elhalt. Be kellett fejezni a dokinak. Borzasztó élmény volt, gondolom már te is beleélted magad. De általában ebben a korban szokott elmenni a baba, és nagy valószínõséggel nem volt egészséges. De ne ess kétségbe, nekem a tragédia elõtt már született egy egészséges gyerekem,és jelenleg is terhes vagyok. Most már 17 hetes vagyok, és biztos vagyok benne, hogy minden rendben van. Egyébként amikor velem ez történt, tele volt a hüvelyem baktériummal, 100% hogy ezért halt meg! Nagyon szorítok neked, hogy legközelebb sikerüljön. Föl a fejjel! Ezt már regetegen végigcsináltuk!

Nagyon valószínû hogy elment a babád. Én is így jártam tavasszal, pont 9 hetes voltam mint te: begörcsöltem, és véreztem egy picit. A vetélés végül is nem indult be, de a baba már elhalt. Be kellett fejezni a dokinak. Borzasztó élmény volt, gondolom már te is beleélted magad. De általában ebben a korban szokott elmenni a baba, és nagy valószínõséggel nem volt egészséges. De ne ess kétségbe, nekem a tragédia elõtt már született egy egészséges gyerekem, és jelenleg is terhes vagyok. Most már 17 hetes vagyok, és biztos vagyok benne, hogy minden rendben van. Egyébként amikor velem ez történt, tele volt a hüvelyem baktériummal, 100% hogy ezért halt meg! Nagyon szorítok neked, hogy legközelebb sikerüljön. Föl a fejjel! Ezt már regetegen végigcsináltuk!
Menj be ügyeletre, ne várd meg a dokidat! Nagyon sajnálom, sajnos ez tényleg szinte minden 2. nõvel megesik.Azt mondják azért, mert nem volt egészséges, ésakkor inkább most, minthogy betegen szülessen.Tudom ez most sovány vígasz, de próbálj megnyugodni, és menj ügyeletre, ne várj, ne szenvedj a görcsöktõl .
Szia! Szerintem azonnal keresd fel az ügyeletet. Sajnos én is elvesztettem a kisbabám, véreztem és görcsöltem. Mindenképpen kellene csináltatnod egy uh-t.
Azonnal irány a kórház! Már csak azért is, mert kezdõdõ vetélést még meg lehet elõzni.
Vetélésnél, azonnal korház!! Nem értem, miért nem hívtál rögtön mentõt, és a dokit sem értem, mi az hogy csak holnap tud fogadni. El is vérezhetsz!! Én a helyedben másik dokit keresnék!! Görcsölsz, eléggé vérzel és otthon ülsz?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!