Találatok a következő kifejezésre: Milyen autót venni (154 db)

600. 000 forintból ki milyen autót venne?

Az öcsém most fog érettségizni nyáron és a ballagására a szüleimmel felesben szeretnénk neki venni egy autót. Ez lesz az első autója, a jogosítványát még csak most csinálja, ezért is húztuk meg 600.000nél a limitet. A szempont annyi lenne hogy ne fogyasszon nagyon sokat, a szervizelést lehetőleg olcsón meg lehessen oldani ha arra kerül sor és azért ne égjen le szegény öcsinek az arcáról a bőr ha be kell vele parkolni valahova, tehát "amiautónk" Suzuki Swift és hasonló kategóriás járművek kizárva, akármennyire is ár-érték arányban esetleg az lenne neki a legjobb. Akinek van ötlete legyen szíves tegye meg hogy egy eladó darabot is keres és belinkeli. Előre is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Az egyes vagyok, tavaly vettem hasonlót, és a központi zár javításán kívül csak egy vezetékszakadás volt benne, és így nem mutatta a motorhõfokot. Ráadásul a központizár hibáról a vásárláskor is tudtam. Véleményem szerint lehet 5-600 000-ért autót venni, csak odafigyelés, és valami hozzáértés kell a vásárlásnál.

Az egyes vagyok, tavaly vettem hasonlót, és a központi zár javításán kívül csak egy vezetékszakadás volt benne, és így nem mutatta a motorhõfokot. Ráadásul a központizár hibáról a vásárláskor is tudtam. Véleményem szerint lehet 5-600 000-ért autót venni, csak odafigyelés, és valami hozzáértés kell a vásárlásnál.
Szerintem sincs sok értelme hobbiautónak egy 600 ezerbe kerülõ 15 éves vasat venni. Nekem 2 éve van jogsim, apám kocsiját hajtom, nem töröm szét, nem b.szom szét a kuplungot meg a váltót. Nem tudom miért kéne neki 18-9 évesen saját kocsi.
Városba 6.5-bõl kijön, országúton 5 liter körül. Alkatrész nem drága hozzá, és az 1.7-es td isuzu blokk magáért beszél, olvass utána. http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/vectra_b/opel_vectra_b_..
Õszinte leszek. Ennyi pénzbõl Magyarországon, ha éppen nem létszükség az autó (pl munkához), akkor semmilyen autót nem vennék. Ha jót akartok, akkor max ismerõs öreg autóját veszitek meg, akkor lesz kit anyázni, ha széthullik. A régi Suzuki nem égõ, csak nem túl biztonságos. Inkább ezt írtad volna...mert így elég vicces, amikor csórók fikázzák a csórók kocsiját. Amit elõzõ linkelt az szép és jó, de potom 16 éves. A magyarok vezetési és karbantartási szokásait ismerve...öcséd a gatyáját ráköltheti majd. Németeknél érdemes öreg autót venni, de behozni plusz lovetta.
én inkább nem vennék ennyiért, hanem gyûjtenék még
Annyian írjátok hogy kisebb autóval könnyebb parkolni, de az akkora baromság. Maximum a kisebbel hamarabb találni helyet. De aki tud parkolni az tudni fog a matizzal is, és tudni fog az A6-os audival is.
Hát az lehet hogy egy kisseb autó jobb lenne de a kérdezõ kilyelentete hogy nem kell neki swift és társai méretû autó én sem értem hogy miért ragaszkodnak rögtön nagyobb autóhoz.Mondjuk én már fris jogsival még suliba jártam ahol gyakszin voltam onnan mindig mentünk ide vagy oda és nem egyszer vezettem a platós kisteherautót pedig fel volt ponyvázva nekem nem jelentetgondot sõt még az erdõn azílse ahova késöbb mentem melózni pedig az már rendes teherautó de ha mondjuk a parkolás nem megy neki akkor én is akisseb autókra savazok Golf, F astra, Citruen saxó, opel corsa sõt még szerintem az általam linkelt megane ferdehátú is belefér
én vw golfot vennék jó kis kocsi, sztem jól is néz ki, és ennyiért (kevesebbért is) ki lehet fogni nagyon jót is
macilaci08: Azért az említett autók más árkategóriába esnek vétel és fenntartás szempontjából is. Friss jogsival amúgy sem biztos, hogy nagy autót kéne venni, mert ha nincs hozzá jó érzéke, végighúzkodja az összes autó oldalát a parkolóban. Mivel fiatal, többnyire úgyis egyedül, vagy pár haverral utazik, felesleges a nagy utas- és csomagtér. A diszkóig kibírják egy kisebb autóban is. :)
Az igazat bevalva ahogy akérdezõ mondja nekem apassat Audi A6 , 5 bmv toyota avensis mazda6 ezek kb egy kategóriák méretileg ezeknél kisseb autó nekem mind a suzuki és társaihoz tartoznak :)
Én elfogult vagyok, megpróbálnék ennyibõl találni egy BMW E36 compactot. Viszonylag egyszerû, megbízható technika dolgozik alattuk, de azért egész jó vezetni, és a korosztályában még akár menõ is lehet. Ilyen korban ez még számít. :) http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/316/bmw_316i_compact_316.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/316/bmw_316i_compact_sok..
Miért ne lehetne 600.000 Ft-ból autót venni? Elsõ autónak felesleges ennél drágábbat venni. http://www.hasznaltauto.hu/auto/citroen/saxo/citroen_saxo_1... Még marad is 100k javításokra.
Én egyet értek a limit meghúzásával. Fölösleges elsõ kocsinak drága. Ha összetöri mi lesz? Azért elég bõven a 600ezer forint. Egyébként vagy egy Seat LEON-t vennék, vagy egy (amit NAGYON!!! ajánlok) Volkswagen GOLF IV. Nagyon jó autó, német, megbízható. Az 1.9-es változata még erõs is. Lóerõ is van benne, nem sok de épp elég. 600 ezerig az összes megvehetõ szinte a használtautokon.
Legyen inkább 1 millió a limit. Ha ráadásul meg is tehetitek, akkor ne egy szart vegyetek, amire késõbb csomót kell költeni, hanem most költsetek többet és akkor késõbb nem kell és még nem is valami vackot kaptok.
Nekem egy toyota carina 2.0 dízelem van az öcsémnek 2.0 benzinese van az enyém 5 ltert eszik 100 km 100 km/h nál az öcsémé 7-7.5 litert mert az 2.0 benzines . Nagyon kényelmes nagy tágas autó akkora mint egy A6 audi minket még soha nem hagyott cserben az alkatrészek is megfizethetõek jó nem annyi mint egy kis autóhoz de azért ki lehet bírni. itt egy pár hogy lásd http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/carina/toyota_carina_.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/carina/toyota_carina_.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/carina/toyota_carina_.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/carina/toyota_carina_.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/carina/toyota_carina_.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/carina/toyota_carina_.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/carina/toyota_carina_.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/carina/toyota_carina_..
Audi 80-at vennék, birja a strapát és megbizható, egyben kényelmes autó. Én is hajtottam ilyet sokaig, 1.9-es dizelt, de most már csak benzinest vennék, mert a dizelekben millió km van és drága hozzá az alkatrész. Benzinesekkel nem sok baj van, és a bontó is tele van ilyen autókkal, úgyhogy alkatrész sem probléma hozzá. http://www.hasznaltauto.hu/auto/audi/80/audi_80_1.6_limited-..
Nem tudom miért alapvetõ, hogy az elsõ autóját kibelezze valaki. Én azért igyekeztem mindenemre vigyázni ami vettem/kaptam, így az autómra is. Nyilván nem kell milliós autó, ha kezdõ, de én pl fater 7 milliós (2002-ben) terepjáróján tanultam, na bumm, [email protected] vigyáztam rá...és nem derogált utána egy Ford Ka-t sem vezetni. Nem égett a pofám, ha be kellett vele parkolnom valahová. A kérdésedre válaszoltam, nem vennék autót ennyiért akkor sem, ha elsõnek szerencséje volt. Nem akarlak meggyõzni, Te kérdeztél. Ez az én véleményem. Pont az ilyen felfogás miatt, a TI széthajtott agyontört javított [email protected] fogja majd kínálni ugyanennyiért a sok kereskedõ. Amivel korábban valaki ugyan így tett. Ezért NEKEM nem kéne ilyen ócska kocsi, mert ez gáz.
egyik barátom most vett régebbi citroen C5-öt 850 ezerért. Fél milliótól ki lehet már fogni 1-2 példányt, az övével nem volt sok baj. Én személy szerint ebbõl a keretbõl clio-t vennék, 1.2-es motorral. Az nem fogyaszt sokat, igaz, ha egynél több ember ül benne, akkor menni sem nagyon megy, ráadásul elég nõies kinézete van.
A kérdező hozzászólása: Mint írtam, ez lesz az elsõ autója, jogosítványát még csak most csinálja. Nem tudom ti hogy vagytok vele de én az elsõ autómnak adtam rendesen, kihajtottam a belét, tönkretettem majdnem mindenét, meg is törtem nem egyszer, nem kétszer. Ebbõl kiindulva gondoljuk úgy a szüleimmel hogy ne egy 5 milliós BMW-vel csinálja ezt, hanem használjon valami "szart" fél vagy egy évig mondjuk, és utána majd kap valami jobbat. A csóróságról meg csak annyit, hogy el lehet dönteni ki a gazdagabb: aki 600.000 forint értékû autót vesz kp-ért, vagy aki 5 milliósat 0% kezdõvel, 25 évre. Egyébként pedig szó sem volt arról hogy ne lenne jobbra pénz, egész egyszerûen oka van annak hogy ennyi a limit, és kész. Megtisztelnétek vele ha a továbbiakban a kérdésre válaszolnátok.
Egy kisebb autónak könnyebb látni vagy érezni a sarkait, kisebb a fordulóköre, és kisebb helyre befér. Ami még fontos, hogy kisebbek a kinyúlásai a kerekek elõtt és után, tehát kisebbet kaszál forduláskor. Ez mind könnyíti a parkolást.

1 millio Ft. -bol ki milyen autot venne?

Ennyi penzem van ra, hitelt pedig nem szeretnek felvenni. Sokat hasznalnam, de nem nagy tavolsagokat. Legyen megbizhato a motorja, es olcsok hozza az alkatreszek. Kerlek Titeket hogy ne annyit irjatok hogy Golf, hanem azt is hogy milyen evjarat, milyen motor, stb. Elore is koszonom a valaszokat, linkekert kulon koszonet.

Legjobb válasz: valóban ha nincs suzuki undorod akkor az újabb kasztnis szwift az jó választás lehet viszonylag olcsó hozzájuk az alkatrész és megbízható kisautók. ha meg valami nagyobb autót és dízelt szeretnél a toyota avensist tudom ajánlani ennyi pénzért http://www.hasznaltauto.hu/talalatilista/auto/SPAEYP0YG9GPFP..

valóban ha nincs suzuki undorod akkor az újabb kasztnis szwift az jó választás lehet viszonylag olcsó hozzájuk az alkatrész és megbízható kisautók. ha meg valami nagyobb autót és dízelt szeretnél a toyota avensist tudom ajánlani ennyi pénzért http://www.hasznaltauto.hu/talalatilista/auto/SPAEYP0YG9GPFP..
Csomgatartó mérete valamint ülések száma mennyire számít? Illetve benzinest vagy dízelest szeretnél inkább?
Most fognak megkövezni engem, de ha megbízható motorú, kicsi (igaz, nulla presztizsû) autüt szeretnél, ami számodra nem érzelmi kérdés, pusztán egy használati tárgy mint egy mosógép... Akkor egy második generációs Swiftet javasolnék, a lehetõ legfiatalabbat, legkevesebb kilométerrel és legtöbb extrával, ami ebbe az árba belefér. http://www.hasznaltauto.hu/talalatilista/auto/order6/0P5EDWP..
Egy jó kis Mazda MX-5 esetleg? 1-bõl simán kapsz egyet (1989 és 2005 közt), a motor golyóálló, fogyasztás normális, ennél olcsóbb már nem lesz, így az értékvesztéssel nem kell foglalkozni, és baromira jó vezetni. Alkatrész akad, szakértelem is, a net tele van leírásokkal, így az otthoni szerelgetés sem eleve kudarcra ítélt. Nem akkor baromság megvenni, mint elsõ hallásra tûnik. Ha szeretsz vezetni, gondolkodj rajta :D
Ez a SportKa: http://i38.photobucket.com/albums/e137/andwalsh/sportka1-0.jpg Ez pedig a StreetKa: http://img.dooyoo.co.uk/GB_EN/orig/0/7/6/0/9/760941.jpg A StreetKa egy cabrio. Hely pedig van benne, nem kisebb, mint egy Punto pl. Csak a hátsó üléssort spórolták el belõle, de az neked úgyse kell. :)
Ha nem kell nagy hely, én egy Ford SportKa-t vennék a helyedben ennyi pénzbõl. Jobban néz ki, mint a sima, nem annyira nõies, megy, mint a meszes, a váltója az egyik legjobb a kis kategóriás kocsik között, és egy élmény vezetni. Mint egy gokart. 2004 körüli 1.6-os benzines, 95LE-s motorral szerelt verziók a SportKa-k.
Én 99-2000 körüli Audi A4-est 1.9 TDI motorral 110 lóerõvel, talán kevesebbõl is találsz már jó állapotút. Igaz, hogy lehet fiatalabbat is venni ennyiért, de ilyen jó minõségût és megbizható autót tuti nem találsz ennyiért.
A kérdező hozzászólása: Csomagtarto merete es ulesek szama egyaltalan nem szempont, 24 eves vagyok, egyelore maximum egy baratnovel kell kalkulalni a kovetkezo evekben:) Nem tudom hogy benzint vagy dizelt szeretnek, szerintem az autotol fugg hogy melyiket valasztanam, Mitsubishi-bol pl. szerintem nem vennek dizelt, ahogy Volkswagen-bol sem benzinest. Az Audi-n gondolkoztam mar en is, de nem nagyon dragak hozza az alkatreszek?
Hát ha Angliában éltél, gondolom vannak odakinn kapcsolataid, és Angliából 1 milláért olyan autót hozol, ami itt 2 milla. Szóval hajrá.
"Hát ha Angliában éltél, gondolom vannak odakinn kapcsolataid, és Angliából 1 milláért olyan autót hozol, ami itt 2 milla. Szóval hajrá." Nem elhanyagolható mûszaki paraméter, hogy rossz oldalon lesz a kormánya.
vagy toyota corolla a béka lámpás utániból az 1.4 benzinesekbõl már találni az általad megadott árkategóriában. http://www.hasznaltauto.hu/talalatilista/auto/SPAEYP09G5GQQP..
13-mas Ok, lehet, hogy van akinek ez probléma, de nekem például fel sem tûnt, mikor jobbkormányos kocsival jártam, hogy valami nehezebben menne, vagy ilyesmi.
2003as Toyota Corollát már kilehet fogni ennyiért, 2.0 D4D motorral vannak szerelve 90 és 110 lóerõs változásokban.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, ment mindenkinek a zold kez.

Ki milyen autot venne hobbi autonak?

Max 300000Ft-bol milyen autot vennétek amatör slalomra rallyra stb. ? gondolkodtam subaru justyn(a 4x4-es swift) Ladán de bmw motorral...stb? vélemények ? minden érdekelne ki hogy áll hozzá az ilyen dolgokhoz:)

Legjobb válasz: VFTS-t:D de az nem jön ki 300k-ból...

VFTS-t:D de az nem jön ki 300k-ból...
Aszfaltra: toyota mr2 1993 Rallyra: ford focus 1997 Ha pedig lennének kapcsolataid japánnal: suzuki escudo (monster edition) ;) http://www.supercars.de/data/suzuki/1996escudo%20pikes%20pea.. azt hiszem 994 hp, szóval árkon-bokron tûzön-vízen átmegy :D érdekes autó, mivel 2(!)darab 4hengeres motor van benne! (elöl 1, hátül 1)
Szórakozni valami erõs hátsókerekest. (Sierra Cosworth, Opel Omega) Hobbinak egy szakadt kereklámpás ladát komoly motorral, elejére gallytörõ rács és az összes köcsög BMW-st lezúznám vele. (csak a köcsögöket, ami sajnos nagyjából a többséget jelenti)
Kispolák 126p
e30 as bmw :) vagy 2-es golf, valami ilyenmi :) öreg legyen, és erõs, én igy vagyok vele
A kérdező hozzászólása: Az lenne még a fontos hogy jo legyen az alkatrész ellátása.. hátsokerekes legyen. és legyen benne erõ is..
subaru legacy, 1.8-as impreza, BMW 320, 300.000 Ft-ból nem sok jön ki. ELsõkerekesként a Swift GTi-t ajánlom a legjobban
Alfa 85. Tuti választás :)


Ki milyen autót venne?

700.000.- forintér milyen autót vennél? Pl: Peugeot 607, VW Golf IV, Opel Vectra, Opel Omega. Mindegyik 2001-es évjárat.

Legjobb válasz: Ezek közül, ha nagyon muszáj választani, akkor Golf, egyébként egyiket se.

Ezek közül, ha nagyon muszáj választani, akkor Golf, egyébként egyiket se.
Golf, Vectra.
Megérdeklõdném az alkatrész árakat, de amúgy a Peugeot jönne be nekem.
Csakis valami Hondát
Opel Astra G, esetleg 1-3 évvel öregebbeket, ha úgy fér csak bele a keretbe.
Valami japánt mazda, honda toyota, mitsubishi
A kérdező hozzászólása: Ezek közül szeretnék venni de mi nem tetszik? Golfhoz alkatrész nem drága és szerelni is könnyû. Peugeot-ba dízelt néztem mert köztudott hogy a francia dízelek igen megbízhatóak. Opel meg tapasztalat hogy elég strapabíró.
Nekem egyszerûen nem jönnek ezek be és a japán autókat megbízhatóbbnak tartom, de hát mindenki maga dönti el mit akar. :D

Milyen autót venne az átlag magyar vásárló 2, 5 millió forintból?

Újszer?bb kicsit, vagy men?bb régebbit?

Legjobb válasz: Atlag magyar vasarlonak nincs ket es felmillio forintja.

Atlag magyar vasarlonak nincs ket es felmillio forintja.
utsó elõtti: de a banknak van akitõl majd felveszi a hitelt
Az átlag magyar vásárló határozza meg az igényeit elõször, és ha látja hogy olcsóbb kilométerköltségû kell vagy nem gond ha drága 1 km, mert csak hétvégente fog kelleni 2x15 km-re villantani, akkor jobban fog tudni választani. A régebbi "menõ" autók (gondolom ez a BMW lehet) között van azért pár darab ami nagyon zsákbamacska. Én napi közlekedésre újszerûbb kicsit választanék.
Dízelt természetesen! Benzinest csak a fûnyírókba!
Tényleg, 2, 5 millió pont a vadiúj 1.0 Suzuki Alto listaára... :D
Én egy használt Kia Ceed-et vennék. Megbízható autók.
Én vennék valamilyen autót, ami szervos, klimás, 7-8 éves stb 1 milla körül, afölött tök felesleges autót venni, szerintem...
Utolsóval egyetértek az autóknak van az egyik legnagyobb értékvesztése nincs értelme megvenni egy új autót teszem azt 2-3 millióért ami egy év múlva már a felét vagy annyit sem éri.Én egy 3-4 éves Ford Focust vennék közepes mondjuk 1.6-os benzin motorral sok extrával.Pl. egy ilyennel én már nagyon boldog ember lennék: http://www.hasznaltauto.hu/auto/ford/focus/ford_focus_1.6_sp..
Van benne valami, amit írtok, de az emberek azért vesznek új autót (1-2 sznob kivételével), mert az még tuti nincs széthajtva, nem tört össze, és elvileg megbízhatóan fog mûködni, nem kell a gatyáját rákölteni. Egy használtnál bármi lehet.
Én vagy 1.8 körül vennék egy Meganet, esetleg Cliot, vagy 3 körül Lagunát.
Egy jó SuperB-et sok-sok extrával, jó dízellel!!!
Amihez van bõven olcsó alkatrész utánpótlás, szerviz és alacsony az üzemeltetési költsége, fenntartása. Egy Opel csak az elsõ komolyabb meghibásodásig jó, utána a gatyád is rámegy. Még rossz a híre a Dacia névnek, de ennyiért már lehet jót és talán vadi újat is kapni belõle. Hasonló a helyzet a Skodával, újonnan már drága, de használtan egész jókat is ki lehet fogni, az utángyártott alkatrészeket pedig ontják a lengyel, szlovák, kínai gyárak. Ha erõ kell, akkor van néhány idõsebb használható Ford Mondeo, Audi, BMW, de ezek egyre ritkábbak és lassan eltûnnek a piacról. Egy kigyúrt uzsorás autójával meg úgysem lehet felvenni a versenyt.
Valami használt Swiftet, az újat :)
én egy páréves Focus Astra vonalon mozgó közepes benzinest vennék
Sajnos valószínûleg Suzukit:(
Elsõvel egyetértek. Az igényektõl függ. Van akinek sportos kell menõzni, van akinek kis fogyasztású és alacsony költségû, van akinek nagy utastér, vagy csomagtér kell.
Én egy 4 éves Opel Vectrát vettem egész jó felszereltséggel, értem ezalatt a parkolóradart, bõr belsõt, ülésfûtést stb, pontosan ennyiért.
Ennyiért már nagyon jó állapotú 5-6 éves Volvo S60 ast kapni, 2, 4 literes 5 hengeres dieselmotorral, 7literes átlagfogyasztással, 163 lóerõvel, telis tele extrákkal(ülésfûtés, navi, digit klima stb.stb.) Aki pedig szalonból vesz autót, ráadásul Suzukit, az meg is érdemli...

Milyen autót éri meg venni?

Autót akarok venni 700.ezer forintért magyar okmányokkal(lehetőleg klímás) aránylag alacsony fogyasztással és jó vagy megkímélt állapotú. Szeretném kikérni a véleményeteket hogy szerintetek milyen kocsit éri meg venni 700 K-ért? Ja és 2000-es évjárat alatt nem szeretnék megint venni.

Legjobb válasz: Én a suzuki swiftre savazok enyi pénzbõl egy nagyon nagyon nagyon jó álapotút lehet venni 2003 évjáratút és kedvezõ áron vanak hozzá alkatrészek és a fogyasztása is alacsony Nekem is volt swiftem nem bántam meg nagyon jó kis foygasztású strapabíró autó http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/swift/suzuki_swift_1... http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/swift/suzuki_swift_se.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/swift/suzuki_swift_se.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/swift/suzuki_swift_se.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/swift/suzuki_swift_1... http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/swift/suzuki_swift_se.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/swift/suzuki_swift_se.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/swift/suzuki_swift_1... http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/swift/suzuki_swift_1... ezek mind az erõseb 16 szelepes motorral szerelt változat nagyon hálás jószágok

Én a suzuki swiftre savazok enyi pénzbõl egy nagyon nagyon nagyon jó álapotút lehet venni 2003 évjáratút és kedvezõ áron vanak hozzá alkatrészek és a fogyasztása is alacsony Nekem is volt swiftem nem bántam meg nagyon jó kis foygasztású strapabíró autó http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/swift/suzuki_swift_1... http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/swift/suzuki_swift_se.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/swift/suzuki_swift_se.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/swift/suzuki_swift_se.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/swift/suzuki_swift_1... http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/swift/suzuki_swift_se.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/swift/suzuki_swift_se.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/swift/suzuki_swift_1... http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/swift/suzuki_swift_1... ezek mind az erõseb 16 szelepes motorral szerelt változat nagyon hálás jószágok
A stift jó lesz, ha 700k-d van rá, ne is vegyél ennél szervizigényesebb meg puccosabb autót...csak koccani ne koccanj vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én az Alfa Romeon vagy a Toyota, Nissanon gondolkodtam még csak a japán autókhoz drága az alkatrész az a baj az Alfa meg sokat eszik egy 2.0-s TDI
Ha jót akarsz magadnak, az Alfákat felejtsd el, fõleg az olcsókat! (Persze nem leszek meglepõdve, ha most majd itt torkoskodnak az Alfa fanok, h de jó autó az, stb.) Toyota inkább jobban hangzik, vagy a Suzi, amit említett az elsõ válaszoló is!
Kedves utolso, az alfakkal nincsen kulonosebb gond, csak kicsit jobb anyagi hatter kell a fenntartasukhoz, de hat egy jo no is tobb penzt elvisz, mint egy banyarem. Szoval a kerdezonek en sem ajanlok alfat, viszont le merem fogadni, hogy te sem ultel meg egyben sem, csak hallottad a haverod haverjatol, hogy mekkora szar, aztan osztod az eszt.

Milyen autót érdemes venni?

Használt autót akarok venni, 7-800 ezerért. Úgy tudom: Opel, sose kop el. Milyen autót érdemes ilyen összegért venni, ami biztonságos valamilyen szinten, alacsony fogyasztású, strapabíró?!

Legjobb válasz: eszembe jutott még egy a mazda 626 http://www.hasznaltauto.hu/auto/mazda/626/mazda_626_2.0_ditd.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/mazda/626/mazda_626_2.0_ditd.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/mazda/626/mazda_626_2.0_ditd.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/mazda/626/mazda_626_2.0_ditd.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/mazda/626/mazda_626_2.0_ditd.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/mazda/626/mazda_626_2.0_ditd.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/mazda/626/mazda_626_2.0_ditd.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/mazda/626/mazda_626_2.0_ditd.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/mazda/626/mazda_626_2.0_ditd.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/mazda/626/mazda_626_2.0_ditd.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/mazda/626/mazda_626_2.0_ditd.. ezek is nagy kényelmes biztonságos autók alacsony fogyasztással :)

Milyen autót lenne érdemes venni az alábbi kritériumok szerint?

Üdv! Eljött ez az idő is, hogy saját autót engedhetek meg magamnak. Az autóra szánt összeg maximum 1.5milló lenne ( átiratással és egyéb "kisebb kiadásokkal ). Használata inkább hosszabb utakra lenne mivel jelenleg külföldön tartózkodom és ez így is fog maradni a közeljövőben. A kritérium annyi lenne, hogy benzines, manuális és a fogyasztás ne legyen több 8-9l-nél emellett azért erő is legyen az autóban. Szeretném kikérni a tanácsaitokat minden javaslatot szívesen fogadok. Előre kössz. Ui: első autó lenne de van egy csekély 5 éves vezetési tapasztalatom elég sok km-el a hátam mögött.

Legjobb válasz: Ezekszerint sokat autóznál és hosszú távokat...mert akkor ne 8-9l fogyasztású benzinest vegyél, hanem 5-6 l fogyasztású dízelt. Erõ abban is van, ha erõs motor van benne. De azért bõven elég neked közepes teljesítményû autó is, hiszen a legtöbb átlagos autó képes arra a menetteljesítményre, ami egy külföldi autópályán bõven elég. Azt még nem árultad el, hogy kis, közepes, vagy nagy autóra vágysz. A kritériumok alapján így rengeteg tipus szóba kerülhet. Nyilván a legtöbb embernek az üzemben tartás alacsony költsége és a megbízhatóság a fontos, gondolom neked is. Elsõ autónak meg ajánlok bonyolult, alkalmanként komoly szervízigényes autót, mert elsõ autó gyanánt még tapasztalatot kell szereznek az üzemeltetés terén. Egyszerûbb autót javasolnék, tippjeim: Opel Astra G, Vectra C VW Golf III vagy IV Toyota Corolla Mazda 6 Nissan Almera Ezek a tipusok nagyon megbízhatók, gazdaságosak, átlagos szervízigényük van, hosszút távú autópályázásra is bõven elég, elsõ autónak ideálisak, nem megy rá a gatyád, így jó tapasztalatokat tudsz szerezni kezdõ autózóként.

Ezekszerint sokat autóznál és hosszú távokat...mert akkor ne 8-9l fogyasztású benzinest vegyél, hanem 5-6 l fogyasztású dízelt. Erõ abban is van, ha erõs motor van benne. De azért bõven elég neked közepes teljesítményû autó is, hiszen a legtöbb átlagos autó képes arra a menetteljesítményre, ami egy külföldi autópályán bõven elég. Azt még nem árultad el, hogy kis, közepes, vagy nagy autóra vágysz. A kritériumok alapján így rengeteg tipus szóba kerülhet. Nyilván a legtöbb embernek az üzemben tartás alacsony költsége és a megbízhatóság a fontos, gondolom neked is. Elsõ autónak meg ajánlok bonyolult, alkalmanként komoly szervízigényes autót, mert elsõ autó gyanánt még tapasztalatot kell szereznek az üzemeltetés terén. Egyszerûbb autót javasolnék, tippjeim: Opel Astra G, Vectra C VW Golf III vagy IV Toyota Corolla Mazda 6 Nissan Almera Ezek a tipusok nagyon megbízhatók, gazdaságosak, átlagos szervízigényük van, hosszút távú autópályázásra is bõven elég, elsõ autónak ideálisak, nem megy rá a gatyád, így jó tapasztalatokat tudsz szerezni kezdõ autózóként.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, igen jó lenne a kicsit nagyibb terû, csomagtartójú járgány. Elsõ válaszoló én is néztem a ford focus kombi változatát. Sose volt még dolgom ford-dal szóvel ezért vannak kétségeim bár csak jót hallottam eddig róla. A fenntartási összeggel csak annyi lenne, hogy ne legyen az alkatrész hozzá horribilis áron és legyen böven a piacon. ( de gondolom ezekhez amiket linkeltetek van alkatrész bõven ). Én amit még néztem az ford focus c max, mi a véleményetek róla?
Benzinest akkor vegyél, ha inkább városba használnád. Neked dízel való. Mercedes W202 250D VW Bora, Passat 1.9 TDi Audi A4 1.9 TDi Octavia 1.9 TDi
Én is dízelt javasolnék ilyen célra pl Toyota avensis 2.0 D-4D Itt a fogyasztási adatai a dízelnek http://katalogus.hasznaltauto.hu/toyota/avensis_2.0_d-4d_lin.. az 1.6 benzinesnek http://katalogus.hasznaltauto.hu/toyota/avensis_1.6-2122805 az 1.8 bemzinesnek http://katalogus.hasznaltauto.hu/toyota/avensis_1.8_linea_so.. 2.0 benzines avensis-é http://katalogus.hasznaltauto.hu/toyota/avensis_2.0_linea_so.. itt egy pár benzines avensis többféle motorral http://www.hasznaltauto.hu/talalatilista/auto/MUFLDU29I1ITER..
Az autót külföldön, kinti rendszámmal akarod használni, vagy magyarral? Ez nem utolsó szempont, mivel sok országban meg van határozva, hogy meddig használhatsz ott autót, ami nem náluk van bejelentve (ill. a legfontosabb ugye mindenhol: ami után nem náluk fizeted az adókat).
A Ford Focus-ok közül a régebbiek megbízhatóbbak, kiforrottabb konstrukció, az újabbak már kevésbé, nagyobb a hibalehetõség. A Focus C-max jó autó, de szervízigénye, megbízhatósága átlagos, vannak jobb autók is. Régebbi komi jobb lenne elsõ autónak.

Új autót szeretnénk vásárolni, milyet érdemes venni?

Anyum már évek óta gyűjtögetett új autóra és most, hogy nekem is van jogsim szeretne vennie egyet és nagyon se ő, se én nem értünk hozzá. Szóval olyan, max 6 millós autót tudnánk megvenni, és lehetőleg megbízhatót, aminek a fenntartása nem olyan sok és maga az autó nagy is és jól is néz ki és ami egyszerre illek egy 47 éveshez és egy 17 éveshez. Valamint, hogy benzinest vagy dieselest vagy benzinest, autómata vagy sima?

Legjobb válasz: Szia! Mi most vettünk egy mazda 3-as takumit, 4.4M-ért. Aztmondják a mazda nagyon megbízható autó, és szinte alig van szervízigénye, nagyon jó autó, én beleszerettem :) Csak a mazdából dieselt ne vegyetek mert annak nem olyan megbízható a motorja. Volkswagen-t szerintem ne vegyél, nekem az volt ez elõtt, nagyon szerettem jó kis autó. Viszont a szerelõ akihez vittem( vw szervízben dolgozik ) azt mondta, hogy nem érdemes újonnan volkswagent venni mert nem sok idõre gyártják õket, ezt az a szerelõ mondta aki itt a vw szalonban fõszervízes, õ ismeri meg leghamarabb a szerelõk közül az új modelleket kívül-belül és ha ezt nem õ mondja a vw-krõl talán el se hiszem, de így hogy õ mondta, nem is vettem még egyszer volkswagent.. pedig gondolkoztam rajta :)

Szia! Mi most vettünk egy mazda 3-as takumit, 4.4M-ért. Aztmondják a mazda nagyon megbízható autó, és szinte alig van szervízigénye, nagyon jó autó, én beleszerettem :) Csak a mazdából dieselt ne vegyetek mert annak nem olyan megbízható a motorja. Volkswagen-t szerintem ne vegyél, nekem az volt ez elõtt, nagyon szerettem jó kis autó. Viszont a szerelõ akihez vittem( vw szervízben dolgozik ) azt mondta, hogy nem érdemes újonnan volkswagent venni mert nem sok idõre gyártják õket, ezt az a szerelõ mondta aki itt a vw szalonban fõszervízes, õ ismeri meg leghamarabb a szerelõk közül az új modelleket kívül-belül és ha ezt nem õ mondja a vw-krõl talán el se hiszem, de így hogy õ mondta, nem is vettem még egyszer volkswagent.. pedig gondolkoztam rajta :)
Új autót nagy hülyeség venni.Elértéktelenedik aztán eladod és buksz rajta sokat.Tele van elektronikával aztán az autóvillamossági szerelõt gazdagítod.Én azt tanácsolom vegyél el belõle 2-3 milliót és vegyél belõle használtan egy Toyotát, Hondát vagy más autót, ami marad azt tedd be egy bankba hagy kamatozzon.Jól jöhet a pénz akármikor.
Második vagyok. Elfelejtettem mondani, hogy az elsõ autóm egy Opel Corsa volt. Az Opel elég megbízható, van egy mondás, hogy "az Opel sosem kop el". Miért kell nektek nagy autó? Van valami külön oka? Mert csak nyûg, nehezebb vele parkolni, az autó többet fogyaszt a saját súlyából is adódóan. Viszont egy sportosabb ferdehátú lehet elegáns is. Az én Fordom is ilyen: http://hasznaltauto.medija.hu/443/6738813.jpg
Mielõtt ilyeneket ajánlgatsz elõször gondolj bele hogyha hasonló helyzetben lennél vajon te ezt az autót vennéd ennyi pénzbõl?
Nem rábeszélem csak tanácsoltam.És itt nem a linkelt autó a lényeg.
Vagy ha nem vagy franci elenes ott van a RENAULT FLUENCE és még marad pénzed is http://www.hasznaltauto.hu/auto/renault/fluence/renault_flue.. http://www.hasznaltauto.hu/auto/renault/fluence/renault_flue.. igaz hogy francia de új és nagy tágas autó :)
Utolsó azért ne akarj már minden szart rábeszélni a kérdezõre. 2.000.000 Ft-ból nem egy 8 éves corollát kellene venni
Nekem egy kétéves Ford Fiesta autóm van, TDCI, 1.6-os. Csak ketten használnátok? Akkor egy ferdehátú autó elég lenne szerintem. Diesel-est akkor vegyetek, ha sokat járnátok vele, és sokszor autópályán. Automatát én nem javaslok, a vezetés élményéhez is kell a sebváltó szerintem ;) A legolcsóbban fenntartható autó kétségkívül a Suzuki. A többi drágább.
Opel Insignia.
Mondeo
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigieket. Eléggé magas vagyok és ezért lenne jó nagy autó és a mamám mozgáskorlátozott és az õ szállítása is könnyebben megoldható. Suzuki Swiften tanultam meg vezetni és akkor eldöntöttem hogy Suzukit soha. Anyám barátjának Citroen picassoja van, keresztapámnak Chevrolet aveo ahol állandóan beverem a fejem. hyundai ix35-rõl mi a vélemény? Amúgy a felsoroltak közt van egy kettõ tetszetõs. Nem tudom, egy páréves használt vagy vadi új autó éri meg jobban?
Szerintem ne vegyél új autót, mert, ha kihozod a szalonból rögtön veszít 20%-ot az értékébõl, +nem láthatod, hogy amíg a gyárból kijön a kocsi, és felrakják kamionra, nem sérült-e addig az út során, aztán úgy-ahogy kijavítják!Tehát inkább 1, 5-2 éves autót vegyél, akár 1 millióval olcsóbban, mert hidd el nem éri meg az új!

Milyen autó a Volvó? Jó autónak számítt? Mennyire megbízhatóak műszakilag és mennyire drágák az alkatrészek? Érdemes ilyen autót venni?

Legjobb válasz: nekem ez a kedvenc automarkam, a svedek nagyon jo autokat keszitenek, biztonsdagosak es eleg megbizhatoak, az alkatreszei a nemet premium autok araival vetekszik, de viszont a minoseg is es jol is neznek ki, nyugodtan fektess be egybe mert ertektartoak, milyet szeretnel?

nekem ez a kedvenc automarkam, a svedek nagyon jo autokat keszitenek, biztonsdagosak es eleg megbizhatoak, az alkatreszei a nemet premium autok araival vetekszik, de viszont a minoseg is es jol is neznek ki, nyugodtan fektess be egybe mert ertektartoak, milyet szeretnel?
A kérdező hozzászólása: S 40-es volvot szeretnék.Vagy 1.9 diesel, vagy 1.6/1.8 benzin.Még nem tudom melyik.2004-2005-ös évjárat.AFiatalabbat nem akarok és nem is tudnék venni.
Az 1.9-es diesel kb 7.5 litert eszik városban, az 1.8-as benzines meg 11.5 litert szittyózik be. Ez azért már nem kis különbség. Ha van pénzed tankolni, akkor a benzines valamivel jobban megy, bár nem annyival amennyivel többet eszik. Én biztos a dieselt venném. Fogyasztás: http://www.auto-data.info/Volvo/S40/ Vélemények: http://nepitelet.hu/autok/volvo/s40_v50_2003/#-1
"Az 1.9-es diesel kb 7.5 litert eszik városban, " Munkatársamnak 1.9-es dízel V40-ese van, neki városban ( Budapesten ) simán bekér 8, 5-9 litert, pedig nem egy száguldozó állat.
ma 13:25
ma 13:25 A fogyasztási adatot arról az oldalról vettem amelyiket belinkeltem. Lehet hogy a valóságban nem mindenkinél annyi, de szerintem a diesel és a benzines közti különbséget nagyjából tükrözi.
Ha normálisan közlekedek, akkor nekem az S80-am elvan Pesten 12-12, 5 literbõl, akkor nehogy már az 1.8-as benzines S40 egyen 11.5 litert. Spritmonitoron 8.22 az 1.8-ak átlaga vegyesben, városban 9.5-nél nem eszik az többet. Az 1.9-es dízelbõl óvatosan hajtva talán ki lehet facsarni 7-7.5 litert városban, de az is inkább a 8hoz fog közelíteni szerintem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!