Találatok a következő kifejezésre: Milyen autó egy (263 db)

Milyen autót egy 19 évesnek? ( Volkswagen sirocco tulajok benézhetnének 1981-1992! )

Már tettem fel korábban ezt a kérdsét, tudom :D de szeretnék még több információt magamba szívni. szóval. 500 000 ft. ot áldozok rá! Néztem ezeket a 80 as 90 es évjáratú siroccokat. tapasztalatok?

Legjobb válasz: Ha van 500e forintod miért akarsz 20-30 éves autóval szenvedni, áruld már el?

Ha van 500e forintod miért akarsz 20-30 éves autóval szenvedni, áruld már el?
A kérdező hozzászólása: én úgy tudom mercedest meg VÉGKÉPP nem kapnék ennyi pénzért. legalábbis ami nincsen szanaszéjjel hajtva. egyébként, nem tetszenek se a mostani mercik se a régebbiek. csak a 'bobbi' mercivel meg az '54 es 300sl el vagyok kibékülve. azok tetszenek de nagyon :D ez a coupe amire te gondolsz melyik? adjatok valami kép linket is légyszíves köszönöm :)
Hát ha félsz a széthajtott vackoktól, meg az a kérdésed, hogy hol találhatnál nem szét hajtott autót, ami mégis sportos és még nem is drága, akkor én a régebbi Mercedes Coupe-k között nézegetnék. Azokat kicsit más rétek veszi, mint a BMW-ket és nagyon szép autók lenyûgözõ teljesítménnyel. Suzukit nem ajánlanék, az tényleg semmilyen. Azt majd ráérsz nyugdíjasként venni.
Jaja. Azért írtam. Nézz róla videót is. Pl ezt: http://www.youtube.com/watch?v=Ub4N3UlpII4 Amit linkeltem az elõbb oldalt annak az egyik szerzõjének az autója. Amúgy annyira nem bonyolult az átépítés mert gyakorlatilag hajtókar, dugó, injektor, vezérlés, üzemanyagpumpa, hengerfej csere és van egy olyan swifted ami 8-9 másodperc alatt százon van. Esetleg egy gti váltó ami marha rövid vagy egy 1.0-ásé ami hosszabb a gtinél de rövidebb az 1.3-asnál. Amúgy meg lehet egy swiftet is szépen csinálni, hogy ha kerüli az ember tesco tuningot. Tehát nagy felni, de nem túl nagy /az oldalon van is ajánlás hogy mekkorát/ felni, ültetés, egyszínû festés, kipufogó !rendszer!, nem csak hátsó dob és még meg is fordulhatnak utánna. Én építenék egy ilyet ha lenne rá pénzem. :D Pl nézd meg ezt: http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=33708 Nem egy csicsás gané, hanem egy szép autó. Legalábbis szerintem.
A kérdező hozzászólása: szerény ember vagyok én :D hazudnék ha nem mondanám, hogy szeretek oda lépni :D de az esztétika úgy az egész ha ránézel nagyon fontos.. jolvan ez a kategória tudom nem ennél az árnál kezdõdik... dehát próbálom a legjobbat kihozni ebben is segíthettek. ezt a suzuki GTi is megér egy utána olvasást még!!! én nyitott vagyok, és nem is hangzik rosszul.
Én írtam a cápa BMW-t. Az biztos hogy nem gyõznéd tankolni. A régi autókat én is szeretem, ezek az újak már nem tetszenek csak egy-kettõ. Na ha számít a fogyasztás akkor azt kell hogy mondjam hogy régi swift. Tudom hogy le fognak érte [email protected], hogy ennyi pénzbõl már mást is lehet venni. Régi swifttel van tapasztalatom, ez egy nagyon kezes autó, nagyon könnyû vezetni, keveset fogyaszt, megbízható és olcsón kapsz hozzá mindent. Az 1.3-as már alapból jól megy, de fõleg akkor ha magas fordulaton használod. HA viszont azt akarod hogy egy sportos vadállat legyen, ami max 8 litert eszik hogy ha állandóan huzatod , de egyébként eljár 5.5-6 literrel akkor a swift GTI kell neked. Én 350-400 ezerért vennék egy alap 1.3-as swiftet, meg egy komplett gti motort. Ha van pénzed akkor belerakod és bepapírozod, ha nincs annyi akkor átépíted a mezei swift motort GTI-re. Itt mindent megtalálsz: http://ssgti.uw.hu/index.html Egyébként én egy 1.3-assal szoktam járni, de ez is szedi a lábát, csak pörgetni kell.
A kérdező hozzászólása: mind2- õt szép autónak találom, hogy õszinte legyek, egyébként is szeretnék olyat venni amivel foglalkozhatok, esetleg tanulhatok rajta, mik a tapasztaltaid ha vannak valamelyik közül, biztos jobban tudod hiszek neked hogy széthajtva kapok ilyen autókat, de ennyire tragikus lenne a helyzet ? ez a 3 as golf nem is olyan öreg.
na szóval mk2 polora gondolok én, esetleg golf mk3
Hát pedig így van. Én vettem 20 évest és megtanultam autót szerelni, csak ennyit mondok. Én nem akarlak rábeszélni egy swiftre mondjuk, mert az tényleg egy semmilyen autó. Egy régebbi Polo-val mi a helyzet? Az is szép (szerintem).
A kérdező hozzászólása: elsõ kérdezõnek: Milyenre gondoltál ami nem 20 éves és 500 000 tényleg érdekel. ANNYIT KÉRNÉK, hogy valami konstruktív dolgot írjatok (autót tapasztalatot), most így leflegmázni, hogy minek akarok 20 éveset xy pénzért ... sehova se vezet, részemrõl legalábbis
A kérdező hozzászólása: ez is jó. hol találok én használtan nem széthajtott autót? olyat az isten nem tud :D:D viszont vannak nagyon jól helyre pofozott kocsik. legalábbis akadnak. IGEN KÉRDEZD MEG A VW es HAVERJAIDAT LÉGYSZÍVES, KÖSZÖNÖM!
A kérdező hozzászólása: értelek titeket. nekem elsõ autó lenne saját erõbõl megteremtett pénzbõl. szóval, nagyon meg akarom válogatni meg gondolni. nem föltétlen a sirocco, csak megtetszett. ha tudnám mit akarok, nem tettem volna fel a kérdést. a cápa 'béemvére' meg annyit, hogy nekem ez így kevés, hogy azt vegyed mer tudsz vele hóban csuszkálni, barátom ÁPRILISVAN! :D olyat írj már hogy eljutsz e a kapuig a garázsból 6000 ft l :D meg nem kell nekem6 méteres zászlóshajó :D:D érveket emberek ÉRVEKET TAPASZTALATOKAT :D
Jó autó a sirocco, de amit találsz 500 ért az szinte mind szét van hajtva, ja és nem akarok hülyeséget mondani, de úgy tudom hogy elsõkerekes, szóval nem nagyon fog vele a hóban ökörködni szegény srác. Én régi 3-as cápa BMW-t vennék ennyi pénzért, ezek is szét vannak hajtva, de legalább hátsókerekes. Én hátsókerekeset vennék, bármi is az, mert télen megtetszett a csúszkálás, csak a kéziféket nem olyan jó rángatni mint egy gázfröccsöt adni. :D De ha neki a sirocco tetszik akkor úgysem lehet lebeszélni. Különben szép autó. 18/f
Elsõ! Ez a szerelem. Én is egy 17 éves Porsche 924-essel kezdtem, annak idején, pedig akkor az árából sokkal fiatalabb használati tárgy jellegû autót vehettem volna. Kérdezõnek: vannak nagy fauvéfan haverjaim, megkérdezzem õket?
Elsõ generációs Chrysler/Dodge Neon, 4 ajtós vagy coupe változat. 2literes 16 szelepes motor, 133 lóerõ(van nagyobb teljesítményû is). Hátul teljesen független felfüggesztés stabilizátorral ellátva. Keret nélküli oldal ablakok nagyon baba:D. Új alkatrész könnyen beszerezhetõ, bontottat nem igen kapni. 500 000-be szerintem belefér. Nekem egy 2 ajtós coupe van 1 éve , hogy megvan a kötelezö cseréken kivûl nem volt gondom vele. Szeretem nyomni neki, amit Kérek tõle azt teljesíti. Ha nem hajszolod folyton akkor a fogyasztása türhetõ 8-9l körüli vegyes fogyasztás. Fiatalos, sportos, mi kell meg?:D

Hozzáértők! Ha egy autó egyik oldala alul szét van rohadva, még bírja a kocsi, de egyre furcsább hangokat ad, annak milyen következményei lehetnek?

Mi történik, ha szétrohad? 10 éves autóról van szó. Pár hete elkezdett magasabb sebességnél fura hangot adni, most már pedig nem merek vele 50-nél többel menni, ráz, morog...stb., nagyon ijeszt?. Nem az én kocsimról van szó egyébként, de érdekelne milyen veszélyeknek vagyunk így kitéve.

Legjobb válasz: Szétszakadni azért nem fog alattad az autó nyugi! Az alvázban vannak merevítõ, teherviselõ részek, amik masszívabbak, mint maga az alváz padlólemeze. Tehát elõször csak ki lyukak lesznek a padlón, amit úgy veszel észre, hogy esõben beázik a kárpit alatt. Aztán nagyobb lyukak is lesznek rajta, de még ekkor is egyben marad az autó. Ha már ki látsz az alvázon keresztül, én azt az autót már nem használnám. De egyébként még ez elõtt a következõ mûszaki vizsgán így nem valószínû hogy átengednék hogy ha nagyon durván rohad. Lehet, hogy a felfüggesztés sem 100%-os már, azért adja a furcsa hangokat.

Szétszakadni azért nem fog alattad az autó nyugi! Az alvázban vannak merevítõ, teherviselõ részek, amik masszívabbak, mint maga az alváz padlólemeze. Tehát elõször csak ki lyukak lesznek a padlón, amit úgy veszel észre, hogy esõben beázik a kárpit alatt. Aztán nagyobb lyukak is lesznek rajta, de még ekkor is egyben marad az autó. Ha már ki látsz az alvázon keresztül, én azt az autót már nem használnám. De egyébként még ez elõtt a következõ mûszaki vizsgán így nem valószínû hogy átengednék hogy ha nagyon durván rohad. Lehet, hogy a felfüggesztés sem 100%-os már, azért adja a furcsa hangokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! És ezentúl akkor csak 50-el lehet vele menni? Különben borzasztó hangot ad és ráz is. Nem tudom meddig bírja. Mûszaki vizsgán 1 éve volt, akkor gond nélkül átengedték, hát ennyiz a mûszakiról... gondolom nem 2 nap alatt rohadt szét. :S És ezzel nem lehet már semmit tenni? Ugyanis vállakozáshoz kell az autó és nincs pénz újat venni.
vidd el szervizbe, lehet, hogy csak egy kis alkatrészt kell lecserélni.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem az enyém, így sokat nem tehetek. :S De nagyon tartok tõle mi a baj.
Karosszérialaktos ki tudja cserélni a nagyon rozsdásodó alvázelemeket. Utána egy teljes alvázvédelem és olyan lesz mint új korában. Persze kérdés, hogy mennyi elemet kell kicserélni, milyen autó, mennyire drága hozzá az alkatrész és megéri-e megcsináltatni. Egy futómûszervízbe is érdemes lenne elvinni, megnézetni a felfüggesztéseket. Ha kell kicseréltetni a szilenteket, lengéscsillapítókat stb.
Igenis megtud szakadni a kaszni, pld tornyoknál kerék felfüggesztés rögzítéseknél. Láttam már logó seggû szétrohadt(típust nem írok) átütött motorháztetõket(elsõ gátlók kifigyeltek) "alvázból"kiszakadt komplett felfüggesztéseket.Úgyhogy el tud anyátlanodni egy karosszéria!
Én sem írtam ennek az ellenkezõjét, de középen kettétörni nem fog. Maximum a kerék fordul ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Bár az is épp elég balesetet tud okozni. :S És a furcsa hangja mitõl lehet?
Bizony, ha a felfüggesztéseknél, tornyoknál rohad szét, akár el is szállhatsz egy kanyarban.

Akarok venni egy OFF-ROAD autot tining nelkul! Milyen auto legyen?

Legjobb válasz: ez sok mindentõl függ,talán ez a link segít: http://player.hu/tech-auto/auto-motor/arkon-bokron-vagy-barm..

ez sok mindentõl függ, talán ez a link segít: http://player.hu/tech-auto/auto-motor/arkon-bokron-vagy-barm..
Ha komolyan szeretnél off-road-ozni, akkor mindenképpen kell legalább egy kis átalakítás. Amúgy a Suzuki Samurai az egyik legnépszerûbb erre.


Mi a véleményetek egy 2002-2003-as Renault Laguna kombiról? Milyen autó? -, mert ilyet szándékozok venni.

Legjobb válasz: én ilyen autot aartam, de egy renault laguna tulaj lebeszét az autorol. 5 éves voplt az auto, és ujkora ota õ használta... helyette fiat mareám van, és nem bántam meg. olcsobb volt a vételára, és több extra van benne.

én ilyen autot aartam, de egy renault laguna tulaj lebeszét az autorol. 5 éves voplt az auto, és ujkora ota õ használta... helyette fiat mareám van, és nem bántam meg. olcsobb volt a vételára, és több extra van benne.
Szerintem felejtsd el! Nekem nem kombi, dízel volt, ami lehetett, elromlott benne, soha többet nem vennék ilyet!
A kérdező hozzászólása: ok, köszönöm, de én meg inkább az olasz autókról hallottam, h.pocsék minõségüek.
sztem nincs több baja, mint bármilyen más hasonló koru, és karbantartott társainál
Én 3 évesen vettem anno (szintén 2003-as volt), és kb. az 1 hónaptól nem volt megbízható. Azért egy ennyi idõs autónak nem kéne ilyennek lennie. Inkább egy dízel, kombi Peugeot. 2. voltam.
A kérdező hozzászólása: de én azért akarnék benzinest, mert a gpl-t akarnám betetetni, így féláron autókáznék

Szeretnélek megkérdezni, milyen lenne egy olyan világ, ahol eltûnnének a fosszilis üzemanyagú autók. Egyik napról a másikra megjelenne ugyanannyi több száz millió vizzel mûködõ autó és minden nap csak vizet tankolnánk ingyen?

Legjobb válasz: Nagyon rossz lenne, mert akkor hamar azon kapnánk magunkat hogy elfogyott az egyik fontos lételem ami szükséges hogy élhessünk. Az édesvíz. Így is egyre kevesebb a víz ellátás, sok országban a vízbõl is hiány van, de hogy azt még pazaroljuk üzemanyagként..Nagyon rossz világ lenne..

Nagyon rossz lenne, mert akkor hamar azon kapnánk magunkat hogy elfogyott az egyik fontos lételem ami szükséges hogy élhessünk. Az édesvíz. Így is egyre kevesebb a víz ellátás, sok országban a vízbõl is hiány van, de hogy azt még pazaroljuk üzemanyagként..Nagyon rossz világ lenne..
Amúgy mióta van ingyen a víz?? Mert bizony ma is fizetünk érte
A kérdező hozzászólása: De csak a közellátásban.
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem, akkor miért harcolnak egyes kutatók a vizzel mûködõ autókért?
Vízzel nem megy autó, legfeljebb vízbontással hidrogénnel. Egyébként nem örülnél neki, mert a vízgõz igen komoly üvegházhatást okoz - sokkal durvábbat, mint mondjuk a CO2. A jelenlegi mennyiség kb. az üvegházhatás 60%-ért felelõs, képzeld el mi lenne, ha erre még mi is rásegítenénk!
"Amúgy mióta van ingyen a víz?? Mert bizony ma is fizetünk érte" Nem a vízért fizetünk (legalábbis mi itt Európában), hanem azért, hogy a víz eljusson hozzád. Forrás, kútvíz ingyen van.
Összeomlana több ország gazdasága is, még azoké is, amelyek csak import útján jutottak üzemanyaghoz. Az európai északi államok + Anglia is fújhatná a profitja nagy részét. A hirtelen bevétel csökkenés arra ösztönözné az államokat/vállalatokat, hogy minden kölcsönt és adott hitelt, hogy megszedhessék magukat és ne essenek ki a piacról. Más következményei is lennének. Egyes termék életgörbék grafikái teljesen megváltoznának. Nagyobb lenne az igény a gépjármûvekre, ráadásul a jobbakra, de az elektromossággal mûködõ kocsik életgörbéje meg egyenesen a mélybe zuhannának. És ugyanígy az olaj fúrással is. Minden olaj vállalat váltana, valószínûleg víz szûrésre térnének át, de csak utolsó kapaszkodóként. És egy kérdés: Édes, vagy sós vízrõl van szó?
Elnézést. Még az elsõ bekezdésben: minden kölcsönt és adott hitelt behajtsanak
A kérdező hozzászólása: Én tudom hogy a jelenlegi technika szerint a vizet felbontják oxigénre és hidrogénre, de lehetségesek talán más technikák is. Az pedig szerintem hibás hogy a vizgõz okozza az üvegház hatást, az ózonjukat stb. inkább a széndioxid, szénmonoxid és egyéb káros ipari melléktermékek és a benzin és gázolaj üzemû autók kipufogó gázai. A tengerek és óceánok párolgás utján képezik a felhõket és felhõk teljesen ártalmatlanok a környezetünkre.

Tanácsot szeretnék kérni. Milyen autót válasszak ami kis fogyasztású és a javíttatása sem a legdrágább? Max 500 000 ft. -ig keresgélek. Persze tudom, h ennyi pénzért nem várhatok csodát, de mégis kellene egy kis segítség!

Legjobb válasz: Én igazán nem szeretnék elindítani egy vitát a swiftrõl, de ha most vennék kocsit és 500 000-er lenne a keret akkor én már nem suzukit vennék. Ennyiért csak egy régi kasznis swiftet kapsz és lehet hogy én vagyok pesszimista de ott motoszkálna folyamatosan a fejemben hogy fél misiért kaphattam volna biztonságosabb autót is.

Én igazán nem szeretnék elindítani egy vitát a swiftrõl, de ha most vennék kocsit és 500 000-er lenne a keret akkor én már nem suzukit vennék. Ennyiért csak egy régi kasznis swiftet kapsz és lehet hogy én vagyok pesszimista de ott motoszkálna folyamatosan a fejemben hogy fél misiért kaphattam volna biztonságosabb autót is.
Ennyibõl én egy jó állapotú 1.3 16V 84 lóerõs 2002-2003 évjáratú szwiftet vennék. Az alkatrészek megfizethetõk hozzá a bontókban is van hozzájuk bõven akár használt alkatrész is, keveset fogyasztanak.De ezzel a 84 LE motorral elég szépen lehet haladni ha kell!
78%-os akkor biztos viccbõl gyártanak kis kasztnijú kis lökktérfogatú dízeleket amiket direkt városi kocsinak szánnak!
Kb 5 kilóméter kell városban hogy a kis köbcentis dieselem üzemmeleg legyen. Az nem hiszem hogy olyan nagy távolság lenne hogy városi használatra ne lehessen dieselt ajánlani.
Utolsónak! A dízel autók nehezebben melegszenek be, mivel mûködésükbõl adódóan jobb hatásfokkal üzemelnek, így kevés hulladékhõ keletkezik, ami melegíti a motort. A hideg dízel motorban az égési folyamatok károsak, mert a gázolajból kiváló kén, kénsavat képez a hengerfalon, meggyorsítva ezzel a kopást. Ezért nem javaslom sem én, sem az autóhoz értõk hogy rövid távokra dízelt használjon az ember.
Már megint ez a dízel úgyis elromlik mánia, mert a használt benzines autók annyira megbízhatók ? A szívódízel autók ugyan olyan eyszerûek minta benzinesek és egyáltalán nem romlanak el hamarabb mint egy benzines!
Kedves kérdezõ! Nem mindegy hogy dízel vagy benzines. Ha pl. csak városban és kis távolságokra használod, akkor dízelt ne mert tönkremegy, arra benzines való. Dízelt akkor, ha sokat mész és hosszú utakra. Én a japán autókat ajánlom, mert takarékosak és megbízhatók ebben az árkategóriában is.
Toyota yarisról az a véleményem hogy 410 darab van a hasznaltauto.hu-n, ebbõl csak 14 (normál állapotú) darab fér bele az 500 000-es keretbe. Magyarul ennyi pénzért csak a kínálat legaljáról válogathatsz ami nem túl szerencsés.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget! :) És a toyota yarisról mi a véleményetek?
Én is Saxo 1.5D-t mondom.Vagy b corsa 1.5d
Ha nincs benned a verseny szellem akkor a citrun saxo 1.5 D (szívódízel is jó lehet számodra).Szinte alig van benne valami ami elromolhat igaz gyorsulási versenyt nem nyernél vele de elvisz A-ból B-be és takarékosan, az alkatrészek kb annyiba vannak hozzá mint egy régi fajta swifthez! fogyasztási adatok http://katalogus.hasznaltauto.hu/citroen/saxo_1.5_d_sx-2053590 és egy pár saxo http://www.hasznaltauto.hu/auto/citroen/saxo/citroen_saxo_1... http://www.hasznaltauto.hu/auto/citroen/saxo/citroen_saxo_1...
http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_g/opel_astra_g_1... Nem az mondom hogy ezt vedd meg, csak példának linkeltem be hogy én valami hasonlót vennék a helyedben. Japán diesel motor van benne, elég megbízhatónak tartják, és városban literekkel kevesebbet eszik mit a benzines.
A kérdező hozzászólása: Jah és az mindegy hogy benzines vagy diesel!
A kérdező hozzászólása: Upsz..az pont kimaradt az irományomból, hogy az egyetlen amit semmi képpen nem vennék az a swift. Azaz egyetlen autó ami egyáltalán nem tetszik.Persze tudom, h nem a külsõ a legfontosabb de azért egy kicsit jó volna ha tetszene is. :D Amúgy Én rövidebb távokat teszek meg .. munkahelyemig oda vissza 30 km ezen túl pedig városon belül használnám leginkább. Egymagam vagyok 2 kisfiúval, úgyhogy sztem nem kell nagy autó..nem is szeretnék..
És azt ég elfelejtettem írni hogy annyit elárulhatnál amit a 3-as kérdezõ kérdezett. Mire használnád a kocsit? Benzines vagy diesel is szóba jöhet?
Tudni kéne hogy mire használod, város, autópálya, mennyit mész évente, hány személlyel utazok, milyen egyéb igényeid vannak. Utána jobban lehet már segíteni.
Ha már Swift, én mindig azt szoktam mondani, hogy abból valami jól felszerelt modellt válasszanak, ennyibõl már lehet. Azokban már van klíma, légzsák, abs...
Azok természetesen városba valók...de úgy hogy egész nap mennek, pl. futár autók. A lényeg az üzemmeleg motor. Pl. pizzafutárkodáshoz én is olyat ajánlanék, de városn belüli munkába járáshoz már nem.

Van egy autó amit szállítani szeretnék! B sima kategóriáju jogsim van! Az a kérdés hogy egy 1770kg os saját tömegû kocsival.2t horog 2 tonnás utánfutó 600kg os saját tömegû. Kérdés milyen autót szállíthatok?

autószerelõnek tanulok. Azt nem tudom hogy egybõl munkába álljak ha találok vagy menjek el álláskeresõire és tegyem le ott a c+e jogosítványt? azt modják ezz a jogsi van vagy 3-400 ezer forint ! szerintetek ! segítsetek . elõre is köszönöm

Legjobb válasz: B kategóriával a megengedett össtömeg 3500 Kg. (Ebben az esetben ráfutófék van) Avagy 4250, fék nélkülit. Ergo: Aminek az önsúlya 1770, annak olyan 2800 körül van az össztömege. Ezzel olyan futót húzhatsz, aminek az össztömege 700 kg. Itt van pontosan: [link]

B kategóriával a megengedett össtömeg 3500 Kg. (Ebben az esetben ráfutófék van) Avagy 4250, fék nélkülit. Ergo: Aminek az önsúlya 1770, annak olyan 2800 körül van az össztömege. Ezzel olyan futót húzhatsz, aminek az össztömege 700 kg. Itt van pontosan: [link]
B kategóriával csak olyan szerelvényt vezethetsz aminek az összs tömege nem haladja meg a 3500 kg ot (forgalmi szerint) ez fölött B+E kategória szükséges minimum. A C+E jogsi ha dolgzni is akarsz benne akkor bennevan 5-600 ezerben is mert csak a jogsi nemelég sajnos (ezzel csak a sajátodat vezetheted) legaláb egy PÁV meg egy GKI. kell mellé és a többirõl nem beszéltünk.
A kérdező hozzászólása: csak azért mert most gondolkodom a jogsiban... és hát c+e ben is jár a fejem... de az majd egy misi lenne ha megkéne csinálni, de nem nagyon akarok kamionoskodni. mert nem jön be azaz élet... ez meg 150bõl megáll... és ezzel is lehet húzni akármit:)

Milyen autót éri meg behozni német országból? Én úgy veszem észre hogy regadó és társai befizetése után kb ugyanannyira jövök ki mintha pl itt vennék egy autót.

Legjobb válasz: Sok majom tényleg odavan, hogy uhhh megyek ki németbe ótót behozni. Aztán a végén még többre jön ki mintha itthon vette volna. Meg arra nem gondolnak, hogy a bahnon nem éppen 90-100-al kocsikáznak.. A dízelekkel se 20 ezret mennek egy évben, hanem 50-et. A kinti kocsik nagy része jugo/török nepperek kezében. Ugyanúgy tekerik ott is az órát. Felesleges álmokban ringatni magatokat. De tõlem hozhatnak amennyit akarnak. Újonnan itthon üzembe helyezett kocsival még SOHA nem fürödtünk be, pedig volt már 20+ autónk.

Sok majom tényleg odavan, hogy uhhh megyek ki németbe ótót behozni. Aztán a végén még többre jön ki mintha itthon vette volna. Meg arra nem gondolnak, hogy a bahnon nem éppen 90-100-al kocsikáznak.. A dízelekkel se 20 ezret mennek egy évben, hanem 50-et. A kinti kocsik nagy része jugo/török nepperek kezében. Ugyanúgy tekerik ott is az órát. Felesleges álmokban ringatni magatokat. De tõlem hozhatnak amennyit akarnak. Újonnan itthon üzembe helyezett kocsival még SOHA nem fürödtünk be, pedig volt már 20+ autónk.
Akkor jársz a legjobban, ha egy kicsit sérült autót nézel kint és itthon megjavítod/javíttatod.
Az én eddigi autóim mindegyik Németországból jött be, és nem költöttem rájuk szinte semmit, csak olajcsere, stb. De tudok olyat, aki megvette itthon az Audit, amit itt is használtak hosszú ideig, és két hét múlva kellett cserélni a váltót, a kuplungot, meg a futómû még ezután jön. A másik megvette a Passatot, magyarországi elsõ tulajdonostól, valódi 150.000 kilóméterrel, rá egy hónapra ki kellett cserélni a PD elemeket. Ami az én Németbõl hozott Audimban 380.000 kilóméter után is tökéletesen mûködik.
530D vagy A6, ezeket keresik Lehet h ugyanannyiba jossz ki, de itthon fapadosak, nincs bennuk komfortules, tetoablak, head up stb Vagy ha van, ritka es nagyon draga, kint sokkal tobb a jol felszerelt, plusz lehet netto arral buveszkedni igy megvan masfel misi haszon egy 10millios auton.
vagy nagyon olcsó vagy nagyon drága autókat. Kis köbcentis, kisautókat. Pl 5-600 euróig vannak egész jó, fiatal kocsik, amik itthon jóval drágábbak. Az olcsókat el lehet adni. Vagy még a nagy BMWk-ben, Mercikben lehet fantázia, bár az rizikósabb, mert többet bukhatsz.
Azt is megéri behozni, ami ugyanannyiba jön ki, mint nálunk, ott ugyanis sokkal jobban megvigyázzák és szervizelik az autót, mint itt. A kilómétert pedig soha ne nézd.
A kérdező hozzászólása: Én sajnos csak Volvo S60-ban gondolkodom. Vagy esetleg A4 vagy Bora 5V. 8-10 éves autókról beszélek.
A kérdező hozzászólása: Tudom én is mi van kint..... Németbe dolgozok. :-) Valamennyivel jobb állapotúak mint otthon az biztos. De láttam már szarrá kopott Tourant 120.000 km-el.
A kérdező hozzászólása: *Szarrá kopott kormánnyal*

Milyen autót ajánlotok egy 17 évesnek, aki most kapta meg a jogsit?

Olyan 100-300 ezer forint értékben.

Legjobb válasz: mindegy kérdezõ csak néme...tet ne vegyél mert 300.000 ért csak szé.troh.odt sz..arokat találsz német aut..ókból és az alkatrész is kuva drága hozzájuk.Na mostmár lehet lepontozni úgyis lepontoztok csak azért mert azt mertem mondani egy kérdésnél hogy a bmv xar de csak az igazat mondtam :)

mindegy kérdezõ csak néme...tet ne vegyél mert 300.000 ért csak szé.troh.odt sz..arokat találsz német aut..ókból és az alkatrész is kuva drága hozzájuk.Na mostmár lehet lepontozni úgyis lepontoztok csak azért mert azt mertem mondani egy kérdésnél hogy a bmv xar de csak az igazat mondtam :)
1000 éves Opel Astra
Amit nem féltesz, lehetõleg kicsi, jól vezethetõ, pl. Suzuki Swift. 2 év tapasztalat után már rá lehet bízni szép autót is.
Bocsi 20.000 ret akartam írni egy nullával többet sikerûlt
és aztán egy küszöbcsere megvan 20.0000 bõl de egy egész kasztni felújítása mint a régi opeloknál , volswágeneknél az egy vagyon, mert azoknál már nem csak a küszöböt kell cserélni.hanem az egész kasztni felújításra szorúl.Egyébként a németek meg max 10 évre terveznek egy autót mert õk már 5 évesen cserélik le az autójukat mert réginek számít, szóval náluk nincs is értelme 20 évre tervezni egy autót ott van lóvé . De amúgymeg ha keresgél az ember lehet találni elfogatható autót annyi pénzért is amit a kérdezõ állapított meg nincs mindenkinek milloi egy autóra
a swiftnek pedig a legnagyobb baja, hogy 10 év fölött nincs alatta küszöb, mert szét rohadt. 100-300 között jó autót már nem nagyon veszel. Nem feltétlenül veszel rosszabb német autót ennyi pénzért.
Na jó persze nem az astrához drága az alkatrész hanem a nagyobb márkákhoz pl az audi, bmv mmerci vagy a nagyobb opelokhoz vectra, omega
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! :D
Èn 180èrt vettem egy 1.0s, 94es swiftet. 2 èvig nyùztam, azalatt egy biztosìtèkot kellett cserèlni benne ès ugye az olajat. Megbìzható, nem kàr èrte ha meghùzod, keveset eszik, halhatatlan motorja van ès ha azzal megtanulsz elözni, gyorsìtósàv vègèig beilleszkedni a forgalomba, akkor szinte mindennel meg fogod tudni oldani.
Suzuki Swift, Opel Astra F, Vw Polo II, Vw Golf II, Peugeot 106 és 205, Renault Clio, Mitsubishi Colt, Fiat Punto I, Toyota Corolla. Most ennyi jut eszembe, én is ezeket néztem 3 éve amikor olcsó kezdõ kocsit kerestem.
Vegyel suzukit.Abba max csak te fekszel meg ha esetleg nem birsz a vereddel es neki akarsz alni jampeckodni 17 eves fejeddel

Van egy Kft-m ami most alakult. Autó vásárlás Kft-re? Miként? Lízing? Új? Használt? Megéri? Milyen autót? Ha netán a törlesztőjét nem tudnám fizetni mi történne?

Legjobb válasz: Mivel a hitel és a lízing egyik feltétele a lezárt mérleg, így minimum 1 éves vállalkozásnak(cégnek) kellene lenned.

Mivel a hitel és a lízing egyik feltétele a lezárt mérleg, így minimum 1 éves vállalkozásnak(cégnek) kellene lenned.
Emellett a lízing abból a szempontból elõnyös, hogy a lízing teljes díját elszámolhatod költségként, amíg hitel esetén kizárólag a kamat törlesztésre fordított összeg számolható így el.
ha vállalkozás, akkor lízing mindenképp az elõttem szólónál okosabbat ezzel kapcsolatban nem tudok mondani. egyébként szerintem használt autót érné meg. nagyon olcsón alig néhány éves autókhoz lehet jutni. ha nem tudod fizetni a törlesztõjét, akkor egyértelmû a helyzet...egy idõ után (nálunk 3 hónap csúszás fér bele, bár mi háztartás vagyunk és hitelrõl van szó) lefoglalják az autót (vagy hogy mondják).
Szia, Keress meg, ebbõl írtam a diplomamunkám és egyébként cégautó lízinggel foglalkozom. Használttal is, újjal is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!