Találatok a következő kifejezésre: Milyen arányban a száraz (3 db)

Milyen arányban legyen a száraz és a konzerv eledel?

Az 5 hónapos cicám odavan a száraztápért, az alutasakosból csak egy fél csomaggal hajlandó megenni és nyávog a szárazért.Állítólag nem szabad sok szárazat adni nekik mert árt a veséjüknek.Persze mindig van friss vize de nem iszik túl sokat,félek nehogy valami baja legyen.

Legjobb válasz: A veséjük valóban károsodhat a sok száraz eledeltõl,de fõként a fiú cicáknál fordul elõ.Én pici tejet öntök neki a tápra és nagyon szívesen megeszi,ha van kedved próbáld meg.Sokat jelent a fél zacsi konzerv is,ne keseredj el.

A veséjük valóban károsodhat a sok száraz eledeltõl, de fõként a fiú cicáknál fordul elõ.Én pici tejet öntök neki a tápra és nagyon szívesen megeszi, ha van kedved próbáld meg.Sokat jelent a fél zacsi konzerv is, ne keseredj el.
De jó neked, nálam fordítva van. Én két 10 grammos alutasakost adok a cicának, szintén 5 hónapos, de szerintem 10-et is megenne, ha adnák neki. imádja. A szárazat meg csak végszükségben eszi meg. Már gondolkodom, hogyan finanszírozzam eszt?:-) Próblj meg neki maradékot adni, azt is szeretik és nem száraz kaja. A macskák laktózérzékenyek, tejet nem szabad nekik adni. Levest vizsont igen.

Milyen arányban keverjem a kutyakonzervet a száraz táppal?

Legjobb válasz: Hogy érted ezt a kérdést?

Hogy érted ezt a kérdést?
Nem is feltétlenül kell konzervet adni, ha mégis úgy döntesz (én is így etetem), akkor minél kevesebb legyen a konzerv, mert a szárazban (ha jó minõségû) több a tápanyag. Mondjuk negyedrész konzerv, háromnegyed pedig száraz.
Én a nagyobb 1250 grammos kiszerelést három adagban etetem meg. Egyszer megkapja az egyharmadát, plusz egy pohár táp. Ezt megeszi. Sima száraz sem marad ott, de jobban kedveli a nedves állagot. Persze emellett fõtt ételt is kap
Minek kell keverni? Ha nem eszi meg üresen a szárazat, akkor max egy -két evõkanálnyit hozzá keverni.
Az az ideális, ha 1:0 kevered arányban a száraztáp javára :P A konzervek 80%-a víz, ízesítõnek jók, de nem táplálékok. Ennek fényében kevergesd bele :)
Semmilyenben. Nem egyforma az emésztési idejük. Csak egyik, vagy csak másik egyszerre. Természetesen csak min 60% húst (nem állati mellékterméket) tartalmazó konzervet, gabona és cukor nélkül!! Hiába a nagy része víz, azért vitaminok vannak benne és a kutya sem iszik annyit a száraz tápra, amennyit kellene. Következmény: vesekövek és más problémák. Amúgy inkább jobb a friss nyers v fûszer nélkül fõzött hús (sertés tilos nyersen), mert az tisztítja a fogakat a csonttal együtt és még rágásra is ösztönzi a kutyát.Van olyan kutya, amelyiknek lehet egyszer tápot, másnap csontot, húst adni- vagyis vegyesen etetni, van, amelyiknek a gyomra nem bírja. Ki kell tapasztalni.
Elolvasod ami a csomagoláson van és megtudod.
A kérdező hozzászólása: Nyilván azért kérdeztem mert nincs lehetõségem elolvasni a csomagoláson!!!!!! Ennél hasznosabb válaszokat kérek légyszíves!!!!!
[link]
A kérdező hozzászólása: A honlapukon nincs fent!!!!!! Azért kérdeztem!!!
Én semmilyent nem adnék a kutyámnak, döglött állatok maradványait is tartalmazzák a tápok. Az ÁOTK-n dolgoztam, onnan tudom.
Ja, akkor bocsi... én írtam a honlapot. A petissimotól szoktam tápot rendelni, náluk még nem láttam. Lehet, hogy egy másik márkával jobban járnál, ha ennyire titokzatoskodnak ... :D Én eukanubával etetek, de a josera olcsóbb, azt is bátran merem ajánlani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Habár nem értek a kutyatápokhoz, de egy jó tanácsot adnék. Mint ahogy az ember számára sem egészséges semmilyen feldolgozott étel úgy a kutyának sem. A kutya nem csak húsevõ, hanem elég sok fajta ételt tud jól emészteni és hasznosítani pl.krumpli, rizs is kerülhet a tálba, de az esetek nagy részében a mi ételmaradékainkat is nagy élvezettel fogyasztják el. Tudom, a kutya nem disznó, hogy moslékkal etessük, de hidd el, hogy nem az ételmaradék az igazi moslék hanem a kutyatáp. Abban mindenféle ipari hulladék megtalálható. Sokszor található ezekben a tápokban csirkeliszt, szójaliszt amit a kutya nagyon nehezen emészt. Tapasztalatom a macskámmal kapcsolatban alakult ki. A legjobb minõségû macskaeledelekkel etettem. Idõvel elkezdtek tönkre menni a fogai és egyre betegesebb lett. Rá kellett jönnöm, hogy jobb ha olyan ételt adok neki amirõl tudom hogy mibõl van. Ez az állat teljesen rád van utalva ezért ne a drága tápokkal akard jobbá tenni az életét hanem azzal, hogy kicsit több idõt szánsz arra, hogy kialakíts neki egy egészséges étrendet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!