Találatok a következő kifejezésre: Milyen arányban a száraz (2 db)

Milyen arányban legyen a száraz és a konzerv eledel?

Az 5 hónapos cicám odavan a száraztápért, az alutasakosból csak egy fél csomaggal hajlandó megenni és nyávog a szárazért.Állítólag nem szabad sok szárazat adni nekik mert árt a veséjüknek.Persze mindig van friss vize de nem iszik túl sokat,félek nehogy valami baja legyen.

Legjobb válasz: A veséjük valóban károsodhat a sok száraz eledeltõl,de fõként a fiú cicáknál fordul elõ.Én pici tejet öntök neki a tápra és nagyon szívesen megeszi,ha van kedved próbáld meg.Sokat jelent a fél zacsi konzerv is,ne keseredj el.

A veséjük valóban károsodhat a sok száraz eledeltõl, de fõként a fiú cicáknál fordul elõ.Én pici tejet öntök neki a tápra és nagyon szívesen megeszi, ha van kedved próbáld meg.Sokat jelent a fél zacsi konzerv is, ne keseredj el.
De jó neked, nálam fordítva van. Én két 10 grammos alutasakost adok a cicának, szintén 5 hónapos, de szerintem 10-et is megenne, ha adnák neki. imádja. A szárazat meg csak végszükségben eszi meg. Már gondolkodom, hogyan finanszírozzam eszt?:-) Próblj meg neki maradékot adni, azt is szeretik és nem száraz kaja. A macskák laktózérzékenyek, tejet nem szabad nekik adni. Levest vizsont igen.

Milyen arányban keverjem a kutyakonzervet a száraz táppal?

Legjobb válasz: Hogy érted ezt a kérdést?

Hogy érted ezt a kérdést?
Nem is feltétlenül kell konzervet adni, ha mégis úgy döntesz (én is így etetem), akkor minél kevesebb legyen a konzerv, mert a szárazban (ha jó minõségû) több a tápanyag. Mondjuk negyedrész konzerv, háromnegyed pedig száraz.
Én a nagyobb 1250 grammos kiszerelést három adagban etetem meg. Egyszer megkapja az egyharmadát, plusz egy pohár táp. Ezt megeszi. Sima száraz sem marad ott, de jobban kedveli a nedves állagot. Persze emellett fõtt ételt is kap
Minek kell keverni? Ha nem eszi meg üresen a szárazat, akkor max egy -két evõkanálnyit hozzá keverni.
Az az ideális, ha 1:0 kevered arányban a száraztáp javára :P A konzervek 80%-a víz, ízesítõnek jók, de nem táplálékok. Ennek fényében kevergesd bele :)
Semmilyenben. Nem egyforma az emésztési idejük. Csak egyik, vagy csak másik egyszerre. Természetesen csak min 60% húst (nem állati mellékterméket) tartalmazó konzervet, gabona és cukor nélkül!! Hiába a nagy része víz, azért vitaminok vannak benne és a kutya sem iszik annyit a száraz tápra, amennyit kellene. Következmény: vesekövek és más problémák. Amúgy inkább jobb a friss nyers v fûszer nélkül fõzött hús (sertés tilos nyersen), mert az tisztítja a fogakat a csonttal együtt és még rágásra is ösztönzi a kutyát.Van olyan kutya, amelyiknek lehet egyszer tápot, másnap csontot, húst adni- vagyis vegyesen etetni, van, amelyiknek a gyomra nem bírja. Ki kell tapasztalni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!