Találatok a következő kifejezésre: Milyen anyagot a most (7 db)

Milyen anyagot keverjek a most elkészült homlokzatunkra (holker) , hogy betömitsem a kis lyukakat, hogy ne kelljen rá sok festék?

Legjobb válasz: Csak hogy ne értsük félre a holker az a "hely" a homlokzaton, ami a tetõ és a fal találkozásánál van. Normális esetben az építés után, vagy esetleg egy repedés (kiszáradás, mozgás) után lesz ott egy kis rés, amit bármilyen vízbázisú, festhetõ szigetelõvel javaslok "gyógyítani". A boltban ha úgy kéred, hogy festhetõ szilikon, tudni fogják mi az. Vedd a legolcsóbbat, kb 300-500 forint, és vegyél belõle legalább kettõt. Ha vastagon húzod, ne fesd át azonnal, mert bereped. Ha viszont elég vékony (fél centi alatti résnél például) a rés, akkor mire a végére érsz, már bebõrösödik annyira, hogy festheted is. Nyugodtan húzd el az ujjaddal, lemosható. Ui: A "szilikonos" szilikon (pl szaniter szilikon, meg gombásodásgátló miegyéb) nem jó!!!!

Csak hogy ne értsük félre a holker az a "hely" a homlokzaton, ami a tetõ és a fal találkozásánál van. Normális esetben az építés után, vagy esetleg egy repedés (kiszáradás, mozgás) után lesz ott egy kis rés, amit bármilyen vízbázisú, festhetõ szigetelõvel javaslok "gyógyítani". A boltban ha úgy kéred, hogy festhetõ szilikon, tudni fogják mi az. Vedd a legolcsóbbat, kb 300-500 forint, és vegyél belõle legalább kettõt. Ha vastagon húzod, ne fesd át azonnal, mert bereped. Ha viszont elég vékony (fél centi alatti résnél például) a rés, akkor mire a végére érsz, már bebõrösödik annyira, hogy festheted is. Nyugodtan húzd el az ujjaddal, lemosható. Ui: A "szilikonos" szilikon (pl szaniter szilikon, meg gombásodásgátló miegyéb) nem jó!!!!
A kérdező hozzászólása: Bocsi talán rosszul tettem fel a kérdést, az a rész ami a tetõalatt van de már a falon lévõ hullámosdisz, régi ház felújitottuk és valamivel beakarom kenni, hogy neegyen meg egy rakat festéket. Köszi, hogy válaszoltál.
Ha ez az un. poliuretán hab az alapja a dísznek, akkor nem kell alapozni, diszperziót bármikor kenhetsz rá. Igazából sok választásod nincs: Vagy veszel alapozót, és az effektív fiskálisan növeli a költségeket, vagy egy hígított diszperzió kell, egyfajta alapozóként funkcionálva. A lényeg, hogy valamennyire bele kell szívódnia az anyagba, mert különben késõbb lejön. Szóval szerintem akkor jársz a legjobban, ha egyszerûen elkezded festeni, aztán még egyszer, és nem veszel semmilyen alapozót, annál is inkább mert a szintetikus és nitro bázisú alapozók is bántják, a vizes meg nagyon drága. Szóval két réteg, és felvesz amennyit felvesz. Annyi rengeteg nem fog azért kelleni, nem fogja elszívni az anyagodat.


Korai terhesség esetén mit jelent a barnázás? Milyen állagú és milyen mennyiségű az "anyag"? Már 2. napja késik, barna és nyúlós folyásféleségem van. Lehetek terhes? Vagy most ennyi a menszesz?

Legjobb válasz: Terhesség esetén a barnázás nem igazán jelent jót. Csinálj tesztet, menj dokihoz, õ tudja igazán, mi ilyenkor a teendõ. Aztán lehet egy kis hormonzavar is, úgyhogy szerintem elõször teszt!

Terhesség esetén a barnázás nem igazán jelent jót. Csinálj tesztet, menj dokihoz, õ tudja igazán, mi ilyenkor a teendõ. Aztán lehet egy kis hormonzavar is, úgyhogy szerintem elõször teszt!
Lehet beágyazódásos váladék. Ha már kialakult terhesség, akkor viszont progreszteron hiány is okozhatja. Teszt és doki sürgõsen!!!
Szeintem terhes vagy:) Nekem is így volt az elsõvel, mensi napján barnázás.Hála nem lett semmi baj, mostmár egy éves.Most újra babát várok, és megint ugyanígy volt.Tehát ha nem nagyon erõs a barnázásod, akkor szerintem nem lesz gond.Majd írj, hogy mi van??????
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Sajnos ma reggelre megjött! Annyira el vagyok keseredve, pedig még csak ez volt az elsõ hónap, hogy próbálkozunk.

Milyen cumit vegyek? Sajnos alváshoz ragaszkodik a cumihoz a kislányom, de most már heti szinten szétrágja. Melyiknek van erős anyaga? (Bővebben lent)

Már többfélét kipróbáltunk. Az Aventes (szilikonos)bírta a legrövidebb ideig(pár nap), ráadásul, amikor átrepedt apró darabog váltak le róla.

Legjobb válasz: Mi mamosat használltunk kicsi baba korától.Most 2,5 éves,de még mindig kell neki a cucu,bár többnyire csak akkor ha nyûgös meg alváshoz...a lényeg,hogy a mamosat egy két nap alatt ugyanígy szétrágta és megelégeltem,hogy heti többször vegyek neki ennyi pénzér cumit.Dm márkájút vettem ami hasonló is a mamhoz és majdnem ugyan annyi pénzért kettõ van benne.Na ezt érdekes,de nem rágja széjjel.Úgyhogy ez így bevállt nekünk.

Mi mamosat használltunk kicsi baba korától.Most 2, 5 éves, de még mindig kell neki a cucu, bár többnyire csak akkor ha nyûgös meg alváshoz...a lényeg, hogy a mamosat egy két nap alatt ugyanígy szétrágta és megelégeltem, hogy heti többször vegyek neki ennyi pénzér cumit.Dm márkájút vettem ami hasonló is a mamhoz és majdnem ugyan annyi pénzért kettõ van benne.Na ezt érdekes, de nem rágja széjjel.Úgyhogy ez így bevállt nekünk.
Nekünk a rossmannos sajátmárkás vált be. Szilikonos, nem drága és hiába rágja, tépi a fogaival nem tudta még kiharapni, és nem is drága(2db 600 ft). Talán eddig 1 db szakadt el, de az nem ez a márka volt (azt hiszem az dm-s volt). Másról meg nem tudok véleményt mondani. Nekem az eltûntetésekkel van bajom:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ki fogjuk ezeket próbálni. Eddig azért "márkás" cumikat kapott, gondoltam jobban bírják a gyûrõdést (MAM, Avent, Nuk), de fõleg az Avent nagyon nagy csalódás volt. Bár eddig sem voltam elájulva többi holmijuktól, legalábbis amit használtam, de úgy látszik itt is csak a nevet kell megfizetni.
második vagyok, most jut eszembe, hogy amit rágott az Nuk volt, a DM-s a többi sorsára jutott, eltûnt:D
enyém egyszer rágta szét a cumiját, azóta nincs cumi. nem is hiányzik neki :) most komolyan, ha éjjel, álmában rágja szét akkor mi van? :S nem parázol??? nem ér annyit az a cumi!
Nálunk is megy a cumirágás. Az Avent tényleg egy nagy f.o.s! 2 nap alatt kuka. A MAM (szilikonos) egész jó, de pár hét alatt azt is szét lehet rágni. :( Mást nem próbáltunk.
Nálunk is a Rossmanos cumi vált be olcsó és jó minõségû.

Aki már hívatott elő fényképet a rossmannban, mi volt a véleménye? Most van a 10ft-os akció, de nem tudom milyen képet nyomtatnak. Normál fénykép? Olyan az anyaga?

Legjobb válasz: Rendszeresen (kb. félévente) hivatok elõ náluk 10x13cm méretû, normál minõségû fényképet a gépre telepíthetõ szoftverükön keresztül. Meg vagyok velük elégedve.

Rendszeresen (kb. félévente) hivatok elõ náluk 10x13cm méretû, normál minõségû fényképet a gépre telepíthetõ szoftverükön keresztül. Meg vagyok velük elégedve.
A kérdező hozzászólása: pendrive-ot vihetek? arról tudnak elõhívni? és akkor olyan mint egy normál fénykép?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!