Találatok a következő kifejezésre: Milyen anyagon megy (4 db)

Milyen anyagon nem megy át a mágnesesség?

Ha két acélmágnest közelítünk egymáshoz akkor vagy vonzák

Legjobb válasz: A diamágneses anyagok kismértékben csökkentik a mágneses mezõt. Erõs mágneses térbe helyezve a mágnes taszítja ezeket az anyagokat. A leginkább diamágneses anyagok: bizmut, pirolitikus grafit, hidrogén, víz, arany. Néhány szupravezetõ belsejében sem halad át a mágneses mezõ. Errõl itt olvashatsz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szupravezetés Még egy kis érdekesség: http://fu.web.elte.hu/irasok/ttt-19.html Válaszadó

A diamágneses anyagok kismértékben csökkentik a mágneses mezõt. Erõs mágneses térbe helyezve a mágnes taszítja ezeket az anyagokat. A leginkább diamágneses anyagok: bizmut, pirolitikus grafit, hidrogén, víz, arany. Néhány szupravezetõ belsejében sem halad át a mágneses mezõ. Errõl itt olvashatsz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szupravezetés Még egy kis érdekesség: http://fu.web.elte.hu/irasok/ttt-19.html Válaszadó
A szupravezetõkön
Leginkább a jó nagy távolságon nem megy át a mágnesesség! (BS)
Hát nem tudom, léteznek-e anyagok, emlyek blokkolják a mágneses mezõt, de gondolom neked valamilyen "házigyártmány" kéne, olyan viszont nincs. Levegõn, vizen áthatol, és én úgy tudom hogy a fémek sem blokkolják. Ez kicsit olyan, minthogy a gravitációs teret sem tudjuk blokkolni.
tegyél közéjük egy sorházat. hosszába.


Egyetemen milyen a közösség? Úgy értem leadják az anyagot, és mindenki megy amerre lát? Beülnek reggel, és kijönnek este? Tudom, hogy az már nem középiskola, de hogy megy ott? Sajna erről nem nagyon tudok semmit, azért kérdezem.

Legjobb válasz: Nagyjából olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy a középiskálában milyen a tanári kar. Hol ilyen, hol olyan, de tényleg. A mienk jó volt: voltak házibulik, versfelolvasó estek (pedig természettudományos szakon végeztem), kétnapos felezõ buli vidéken. A feleségeméké nem volt jó, inkább csak kis baráti társaságok alakultak ki.

Nagyjából olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy a középiskálában milyen a tanári kar. Hol ilyen, hol olyan, de tényleg. A mienk jó volt: voltak házibulik, versfelolvasó estek (pedig természettudományos szakon végeztem), kétnapos felezõ buli vidéken. A feleségeméké nem volt jó, inkább csak kis baráti társaságok alakultak ki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!