Találatok a következő kifejezésre: Milyen anyagokkal a mentális teljesítőképességet (1 db)

Milyen anyagokkal lehet a mentális teljesítőképességet fokozni a koffeinen és a taurinon kívül?

Legjobb válasz: Szia! A Sunrider termékcsalád TOP kapszulája kifejezetten erre lett kitalálva. (gyógynövényekbõl készült)

Szia! A Sunrider termékcsalád TOP kapszulája kifejezetten erre lett kitalálva. (gyógynövényekbõl készült)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Önbizalom visszanyerés, de hogyan?

19 éves leszek nemsokára, és még nem volt 1 napnál tovább tartó kapcsolatom, egyszerűen nincs szerencsém semmiben... Sok visszautasítás kaptam már az életben... Nem vagyok ronda, kedves vagyok mélyen romantikus csak ezt még senki sem tudta kihozni belőlem... Barátokról ne is beszéljünk, nem tudom, hogy nevezhetem e őket barátoknak...
Meg kellene változnom? De melyik oldalam változtassam?
Kérlek titeket, hogy rendes válaszokat adjatok, ne beszólógátasokat írjatok... KÖSZÖNÖM!

6

Elszomorít, hogy ilyen sok tinédzser hiszi azt magáról, hogy bipoláris zavara van, pedig ez "csak" kamasz kor. Miért van ez?

Fiatalkoromban egyszer egyszer-kétszer én is akartam öngyilkos lenni, helyesebben nem akartam, csak figyelemfelkeltés céljából csináltam, de nem rohantam rögtön pszichológushoz, nem szedtem dilibogyókat. Voltak problémáim ami normális kamasz korban, sőt még huszonévesen is, de nem gondoltam magamról soha, hogy mentális beteg lennék! Miért van manapság ennyi fiatal, aki már-már bebeszéli magának és elhiszi, hogy mindenféle mentális betegsége van?

11

Anyám nem enged elmenni pszichiáterhez, pedig úgy érzem, kéne. Objektív vélemények?

18/L vagyok.Anyám és apám elváltak,amikor kicsi voltam,de együtt maradtak,egy háztartásban élünk azóta is.Mióta az eszemet tudom,rossz a viszonyuk,apám gyógyszer-és alkoholfüggő volt,gyakran volt agresszív,de pár éve kijött belőle.Addig nekiment gyakran az egész családnak,én is sokszor kaptam,főleg a lelki terrrorból.Anyám Rivotrilt szed egész kisgyerekkorom óta.Egyébként jól szituált családban élek,kívülről majdnem tökéletes.14 éves koromban evészavaraim lettek,amikkel nem vittek orvoshoz.2 év alatt nagy nehezen kimásztam belőle,de évente 2-3 alkalommal visszaesem.16 éves koromig cikiztek a suliban,utána hirtelen lettem nagyon ½menő½,ezt is nehezen dolgoztam fel.3 hónapja kidobott a barátom,ami nagyon kikészített.Nemrég lett egy új kapcsolatom,aki hasonló családi háttérrel és hasonló gondokkal küzd.Az elején azt hittem,jó lesz,hogy ennyire sok a közös ½dilink½,de idővel rájöttem,ez is csak mélyebbre húz.Elhagyni nem akarom,mert szeretem,de nem is merném,mert magamat okolnám,ha valami baja lenne.Nagyon tartom magam napközben,estére teljesen összeomlok.167 centimhez 49 kiló vagyok megint,és rendszeresen hányok,a minap pánikrohamot kaptam,a nyílt utcán elájultam.Anyámnak próbáltam mondani,hogy orvosra lenne szükségem,de a teljes kivizsgálást és a pszichiátert is megtiltotta.Mi legyen?

12

Lehet kialakulóban van nálam egy ilyen pelenka fétisiszta. Hogy lehetne ezt megállítani? Estére muszály hordanom, vagy műtét, de műtétet nem akarok, így pelenka marad, viszont mostanában azt vettem észre hogy kezdem élvezni.

aranyosnak tartom mostanában, és viselnék mintás pelenkát is, sőt ki is próbáltam egy régi padláson lévőt, és jólesett, de nem akarok ilyenné válni, segítség!

14.5/f

30

Akkor most Pókfóbiás vagyok?

nem vagyok benne biztos de amikor már képen is meglátok egy pókot kiráz a hideg. amikor hazajövök a suliból mindig leellenőrzöm a szobámat hogy van e valahol pók és a meglátok egyet azonnal kiszaladok

8

Sokszor gondolok az öngyilkosságra. Csak azt nem értem, hogy miért nem tudom megtenni?

Napi szinten eszembe jut a dolog, de mégse merem és nem értem, hogy miért.
A másik dolog, ami eszembe jutott az a világgá menés.
E között a két megoldás között ingadozok. Vagy öngyilkos akarok lenni vagy világgá menni és itt hagyni mindent és mindenkit, hogy úgy éljek, mint egy csavargó vagy egy csöves.

14

Pszichiátriai magánrendelésen írathatok ki magamnak gyógyszert (SSRI, konkrétan rexetin), vagy erre csak "hivatalos" rendelésen van lehetőség?

Üdv! Ambuláns pszichiátriai kezelésben részesülök (gyógyszereket írnak fel, kábé ennyi), de az utóbbi időben a munkám miatt nem érek rá délelőttönként a rendelésre járni. Úgy döntöttem, magánrendelésre jelentkezem be. Ott vajon írnak ki receptet, vagy ezt csak a "hivatalos" rendelési időben teszik meg?

5

Lehet borderline személyiségzavarom?

Az a helyzet, hogy mindig mindent elrontok. Az emberek rendszerint magamra hagynak, nincsen egy őszinte kapcsolatom sem, hiába ragaszkodom foggal-körömmel hozzájuk. Egyik lány, aki korábban a barátnőm volt, azt mondta, hogy szerinte szociopata vagyok, de nem valószínű, mert érzek bűntudatot. Nagyon erős bűntudatot... Gyakran azt érzem, hogy meg sem érdemlem, hogy éljek. Voltak öngyilkossági kísérleteim is, és rendszerint szólok ezekről a hozzám közel állóknak. Vagdosom a karjaim, meg a lábaimat is, rendszerint a bűntudat miatt. Néha olyan szinten, hogy nincs egy szabad bőrfelület sem a karomon. Állandóan változik a hangulatom... az egyik pillanatban még nagyon jól érzem magam, és csak a jót látom, a következőben, amikor valami rossz történik, vagy ha szimplán csak úgy érzem, hogy nincs mellettem senki, akkor olyan üresnek érzem magam... Úgy érzem, hogy nincs értelme az életemnek. Ez borderline lehet? El kéne mennem pszichiáterhez, tudom, de az a baj, hogy a szüleim nem hajlandóak fizetni, én meg csak szeptembertől fogok dolgozni... Kezdek beleőrülni ebbe.

18/L

3

Egy gyerek halálát hogy lehet feldolgozni? Képtelen vagyok rá.

Amikor meghallottam, hogy balesetben mrghalt a 8 éves gyerekem, lepergett előttem az életem és hirtelen olyan érzésem volt mintha kiléptem volna a testemből. Senkinek nem kívánom azt amit át kell(ett) élnem. Ez 2 éve történt és azóta van egy nem tervezett gyerekünk meg az előző házasságomból egy másik. Csak az akkor terhes feleségemért és a másik lányomért próbáltam erős lenni de a lelkem a mai napig darabokban van, szilánkosra tört. El se tudom mondani, hogy mekkora hiányt érzek, egyszerűen lehetetlen elviselni, hogy neki csak ennyi jutott és soha többé nem ugrik a nyakamba, nem mondja hogy szeret. Annyira fiatal volt. Szinte még mindig nem telik el úgy nap, hogy ne sírnék miatta pedig tudom hogy el kéne engednem de nem tudom. A feleségem rábeszélt egy pszichológusra mert ő is járt és könnyebb lett neki de rajtam nem segített. Akkor jobb amikor nagyon nagyon elfoglalt vagyok. Még mindig gyakran előjön az álmaimban és reggelente könnyes szemmel ébredek mert elviselhetetlenül fáj. Õ (volt) a mindenem. Olyan mintha csak elutazott volna. Emlékszem milyen boldogok voltunk amikor megszületett, felriadtam a szuszogására, emlékszem minden mozdulatára. Rettenetesen hiányzik. Minden kislányban őt látom és haragszom magamra amiért volt olyan, hogy helyette valami más elfoglaltságot találtam és nem vele voltam de hát nem tudhattam. Még abba is belegondoltam, hogy most hogy nézhet ki?! Úgy érzem sosem fog enyhülni a fájdalom. Egyáltalán lesz ez elviselhetőbb?

24

Mit csináljak? (folyt lent sos)

nem tudok aludni tegnap 2 orát aludtam mert barátnömmel beszélgettem és ma meg attol félek hogy nem fogok tudni aludni:'(

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!