Találatok a következő kifejezésre: Milyen anyagi van a (125 db)

Milyen anyag van a töltőtoll hibajavítóban?

Az, amelyik kiveszi a tinta színét. (Úgy néz ki, mint egy filctoll. )

Legjobb válasz: Mûgyanta, festék és oldószer tartalmú. Gondolom mindben ez van.

Mûgyanta, festék és oldószer tartalmú. Gondolom mindben ez van.

Mivel oltja be Dexter Morgan az áldozatait? Milyen anyag van a fecskendõben?

Legjobb válasz: Nem emlékszem, de valamelyik részben elmondja.

Nem emlékszem, de valamelyik részben elmondja.
M99 (Etorphine) [link]
A kérdező hozzászólása: köszi:)

Milyen anyag van a hőmérőben?

Erre az olcsón kapható háztartásokban használható fa hőmérőre gondolok. Milyen anyag van abban a "piros csíkban"? Csak mert összetörött egy, és félek a mérgezéstől.

Legjobb válasz: Borszesz, nem mérgezõ!

Borszesz, nem mérgezõ!
Én is úgy tudom, hogy valamilyen alkohol, ilyen pici mennyiségben pedig nem okozhat bajt. Pláne, ha nem nyúlsz hozzá kézzel. A régi, higanyos hõmérõk problémásabbak voltak ilyen szempontból, bár elég jó szórakozás volt "kergetni" a szanaszét guruló higanygolyócskákat. :D (Néhányat sikerült megfognom, állítólag nem lett volna szabad...)
Nálam összetörött egy és benzol volt benne! A szagát nem lehet mással összekeverni
Valamilyen festett alkohol, ha jól tudom.
EGY benzol :D Nem kettõ, egy. :D
bocsi, félreolvastam, úgy olvastam, hogy összetört, és egy benzol volt benne :D késõ van, megyek is aludni.
Én se így, se úgy nem értem a problémádat... :O De pont pár napja jártam én is hasonlóan, mert az egyik ismerõsöm kiposztolta a Facebookon ezt a cikket: http://index.hu/tech/2013/05/04/lajkokkal_nem_lehet_eletet_m.. Én meg elsõre azt olvastam, hogy _lányokkal_ nem lehet életet menteni... :DDD


A felvágunk egy hagymát akkor miért kezdünk könnyezni? Milyen anyagok vannak benne irritáns az emberre?

Legjobb válasz: Milyen anyagok vannak benne ami irritáns az emberre?*

A kérdező hozzászólása: Milyen anyagok vannak benne ami irritáns az emberre?*
A hagymában és a fokhagymában is kéntartalmú aminosav-származékok vannak. Hagymaszeleteléskor az egyik vegyület, az S-1-propenil-cisztein-szulfoxid egy enzim hatására illékony propántiol-szulfoxiddá bomlik – ez váltja ki a könnyeket. Az anyag vízzel érintkezve – például a szemben – propanollá, kénsavvá és hidrogén-szulfiddá hidrolizál. A szem könnyel igyekszik hígítani a savat. Amikor hagymát fôzünk, ugyanezek a kénvegyületek adják a hagyma kellemes ízét. http://www.kfki.hu/~cheminfo/hun/teazo/miert/hagyma.html
A kérdező hozzászólása: Aha , de van aki vizet tart a szájában és úgy kevésbé csíp neki.Ez miért van? Kösz az elsõ kérdésemre a választ.:-)

Milyen (káros) anyagok vannak a kólában?

Gondolok itt Pepsire vagy Coca Cola-ra

Legjobb válasz: olyan káros anyagok vannak benne, minden más nem bio élelmiszerben. csak itt egyszerre sok.

olyan káros anyagok vannak benne, minden más nem bio élelmiszerben. csak itt egyszerre sok.
hallottam már olyat hogy lehet vele vízkövet oldalni és amikor egy kissrác mentossal vette be szétrepedt a gyomra
Többek között foszforsav van benne, ami egy erõs maróanyag. Szétmarja a fogzománcot, gyengébb gyomrú embereknek a gyomrát is tönkreteszi.
Például ezt is tudja a cola: http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=90 És balaesetek után amerikában colát öntenek a vérfoltokra amit felold és l elehet mosni. Nagyon durva anyag. Rozsdamarónak sem utolsó, már próbáltam. Na azóta nem iszok semilyen colát!
Rengeteg cukor, koffein, ételszínezékek.
Többek között aszpartám, ami egy édesítõszer, erõsen rákkeltõ és mérgezõ.De ugye kis mennyiségben elvileg nem árt... -.-" nah persze...

Vett már valaki a LIDlben bodyt? Milyen anyaga van? Mennyire nyúlik?

Legjobb válasz: Jó anyaga van, de a hosszú ujjúnak nagyon szûk az ujja, ducibb babára nem menne fel. Ja és a második mosás után mindhárom patent leszakadt róla, úgyhogy ki lehet dobni :(

Jó anyaga van, de a hosszú ujjúnak nagyon szûk az ujja, ducibb babára nem menne fel. Ja és a második mosás után mindhárom patent leszakadt róla, úgyhogy ki lehet dobni :(
Nekünk van ilyen bodynk. Kislányom rengeteget használta, mert kényelmes, jó anyaga van, nem nyúlik el, tartja a formáját. Ha sikerül a mostani akcióból is fogok venni.
nagyon szeretem õket, jó az anyaguk, tartósak, szépek is, ráadásul dupla patentos így 2 méret :) egy hibája van, legalábbis amiket mi hordtunk, hogy a patent körül az anyag rozsdafoltos :(
Jó anyaga van, többször volt már mosva, nem nyúlt ki, nem fakult ki a színe. Nekünk a patenttal sincs gondunk, szerintem jók.
Szerintem is nagyon jó minõségû.(ha a Lupilú-ra gondolsz). Én tavaly 68-asat vettem a babámnak mikor született. Persze nem mindjárt hordta, miután belenõtt. Azóta viszont most 14 hós és még mindig hordja, ilyen ruhára mondják hogy nõ vele együtt.
Szerintem jók.

Az ezüst nyakláncra milyen anyagok vannak rossz hatással? Roncsolja egyáltalán valami a hétköznapi anyagok közül amivel érintkezik?

Pl: Túsfürd?, víz, strand(nap)...

Legjobb válasz: Az ezüst pusztán a levegõtõl is oxidálódik, idõnként le kell tisztítani, hogy ne legyen fekete.

Az ezüst pusztán a levegõtõl is oxidálódik, idõnként le kell tisztítani, hogy ne legyen fekete.
a gyógyfürdõ nagyon befeketíti. és az arany is, ha együtt hordod.
Én mindig csak akkor veszek fel ékszereket, ha megyek valahová. Itthonra mindig leveszem és alvás, zuhanyozás elõtt is. Viszont nagymamám és több ismerõsöm állandóan hordja az züst láncát, még fürdésnél se veszik le. Hosszú évek óta így csinálják és semmi baja nincsen. Idõnként nem árt kicsit fényesíteni, lehet erre kapni valami krémet, de fogkrémmel is átdörzsölheted és szép fényes lesz. A tusfürdõ, víz stb ilyen mindennap használt dolgok nem ártanak neki, a nap se szerintem. Viszont a gyógyvíz valóban el tudja színezni, ezt mi is tapasztaltuk. És azt én is hallottam, hogy ha arannyal együtt van akkor az ezüstöt elszínezi és csúnya lesz.
A kérdező hozzászólása: de ha elszínezõdik lehet még "rajta segíteni"?
hogyne lehetne .....fogkrémmel. Amúgy a kéntõl elég brutál tud lenni.Pl nekem olyan samponom volt egyszer és tiszta fekete lett.
Ha a fogkrém nem segít kis is lehet fõzni alufóliában. Ezt pontosan nem tudom, de ha rákeresel a googleval biztos kiadja. De úgy tudom, amibe kõ is van azt nem lehet így kifõzni, csak ami tiszta ezüst és nincs benne kis kövecske vagy hasonló. Ha minta van benne az nem gond.

A Loreal Hot Liss rózsaszín színű hővédőben, milyen anyag van, ami védi a hőtöl a hajat?

Legjobb válasz: Termoprotekt anyag, amúgy én is azt használom :)) Az egyenesítõt meg a göndör permetet is. Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak vele, sokkal dúsabb lesz a hajam tõle, nem megy olyan hamar tönkre. Nagyon jó, és illatos is!!!

Termoprotekt anyag, amúgy én is azt használom :) ) Az egyenesítõt meg a göndör permetet is. Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak vele, sokkal dúsabb lesz a hajam tõle, nem megy olyan hamar tönkre. Nagyon jó, és illatos is!!!
Plüss és szizál
Szizál-kötél.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Milyen szervetlen anyagok vannak a háztartásban?

Legjobb válasz: A mûanyagok, a fém dobozok, a porcelánok, stb...

A mûanyagok, a fém dobozok, a porcelánok, stb...
A mûanyagok pont szerves anyagok. Viszont minden fém ugye külön anyagnak számít, tehát: alumínium, acél, réz, különbözõ ötvözetek, ékszer formájában nemesfémek...
És persze mindenek elõtt kezdhetjük a listát a vízzel, ami nem számít szerves vegyületnek.
Különbözõ ionvegyületek: konyhasó, timsó, rézgálic, kálium permanganát szódabikarbóna. (Ezek egy része inkább kerttel is rendelkezõ háztartásokban, faluhelyen, pl mint permetszer). Savak, lúgok közül a szervetlenek, valamint oxidáló szerek: sósav, nátrium hidroxid, nátrium-hipoklorit, kénsav (pl akkuban), hidrogén peroxid. Égetett mész. Építõanyagként különbözõ kövek, mint bazalt, mészkõ, márvány, illetve ékszerként féldrága és grágakövek. Grafit, aktív szén. Régi hõmérõben higany, ha felkészült az ember, akkor kifolyt higanyra kénpor.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :D
szódabikarbóna :) (=nátrium-hidrogén-karbonát)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!