Találatok a következő kifejezésre: Milyen anyagi van (204 db)

A felvágunk egy hagymát akkor miért kezdünk könnyezni? Milyen anyagok vannak benne irritáns az emberre?

Legjobb válasz: Milyen anyagok vannak benne ami irritáns az emberre?*

A kérdező hozzászólása: Milyen anyagok vannak benne ami irritáns az emberre?*
A hagymában és a fokhagymában is kéntartalmú aminosav-származékok vannak. Hagymaszeleteléskor az egyik vegyület, az S-1-propenil-cisztein-szulfoxid egy enzim hatására illékony propántiol-szulfoxiddá bomlik – ez váltja ki a könnyeket. Az anyag vízzel érintkezve – például a szemben – propanollá, kénsavvá és hidrogén-szulfiddá hidrolizál. A szem könnyel igyekszik hígítani a savat. Amikor hagymát fôzünk, ugyanezek a kénvegyületek adják a hagyma kellemes ízét. http://www.kfki.hu/~cheminfo/hun/teazo/miert/hagyma.html
A kérdező hozzászólása: Aha , de van aki vizet tart a szájában és úgy kevésbé csíp neki.Ez miért van? Kösz az elsõ kérdésemre a választ.:-)

Milyen anyaggal van átitatva az öngyulladós szén?

Itthon megpróbáltam öngyulladós szenet készíteni úgy, hogy egy darab faszenet átitattam különféle éghet? anyagokal mint pl: benzin tiszta szesz, de egyik sem vált be segítenétek, hogy a gyári öngyulladós szeneket mivel itatják át vagy hogyan készítik?

Legjobb válasz: Az öngyulladó anyag azt jelenti hogy energiaközlés (gyújtóláng nélkül) nélkül bármikor meggyulladhat.Hát ez nagyon veszélyes! Megint valaki kitalált egy képtelenséget amivel a kémiai hozzá nem értését bizonyítja. Csak nem gondolod hogy megmondják mivel kezelnek egy szenet hogy gyufával meggyújtható legyen? Vannak élet és vagyonbiztonsági elõírások!

Az öngyulladó anyag azt jelenti hogy energiaközlés (gyújtóláng nélkül) nélkül bármikor meggyulladhat.Hát ez nagyon veszélyes! Megint valaki kitalált egy képtelenséget amivel a kémiai hozzá nem értését bizonyítja. Csak nem gondolod hogy megmondják mivel kezelnek egy szenet hogy gyufával meggyújtható legyen? Vannak élet és vagyonbiztonsági elõírások!

Vett már valaki a LIDlben bodyt? Milyen anyaga van? Mennyire nyúlik?

Legjobb válasz: Jó anyaga van, de a hosszú ujjúnak nagyon szûk az ujja, ducibb babára nem menne fel. Ja és a második mosás után mindhárom patent leszakadt róla, úgyhogy ki lehet dobni :(

Jó anyaga van, de a hosszú ujjúnak nagyon szûk az ujja, ducibb babára nem menne fel. Ja és a második mosás után mindhárom patent leszakadt róla, úgyhogy ki lehet dobni :(
Nekünk van ilyen bodynk. Kislányom rengeteget használta, mert kényelmes, jó anyaga van, nem nyúlik el, tartja a formáját. Ha sikerül a mostani akcióból is fogok venni.
nagyon szeretem õket, jó az anyaguk, tartósak, szépek is, ráadásul dupla patentos így 2 méret :) egy hibája van, legalábbis amiket mi hordtunk, hogy a patent körül az anyag rozsdafoltos :(
Jó anyaga van, többször volt már mosva, nem nyúlt ki, nem fakult ki a színe. Nekünk a patenttal sincs gondunk, szerintem jók.
Szerintem is nagyon jó minõségû.(ha a Lupilú-ra gondolsz). Én tavaly 68-asat vettem a babámnak mikor született. Persze nem mindjárt hordta, miután belenõtt. Azóta viszont most 14 hós és még mindig hordja, ilyen ruhára mondják hogy nõ vele együtt.
Szerintem jók.


A Loreal Hot Liss rózsaszín színű hővédőben, milyen anyag van, ami védi a hőtöl a hajat?

Legjobb válasz: Termoprotekt anyag, amúgy én is azt használom :)) Az egyenesítõt meg a göndör permetet is. Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak vele, sokkal dúsabb lesz a hajam tõle, nem megy olyan hamar tönkre. Nagyon jó, és illatos is!!!

Termoprotekt anyag, amúgy én is azt használom :) ) Az egyenesítõt meg a göndör permetet is. Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak vele, sokkal dúsabb lesz a hajam tõle, nem megy olyan hamar tönkre. Nagyon jó, és illatos is!!!
Plüss és szizál
Szizál-kötél.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Az ezüst nyakláncra milyen anyagok vannak rossz hatással? Roncsolja egyáltalán valami a hétköznapi anyagok közül amivel érintkezik?

Pl: Túsfürd?, víz, strand(nap)...

Legjobb válasz: Az ezüst pusztán a levegõtõl is oxidálódik, idõnként le kell tisztítani, hogy ne legyen fekete.

Az ezüst pusztán a levegõtõl is oxidálódik, idõnként le kell tisztítani, hogy ne legyen fekete.
a gyógyfürdõ nagyon befeketíti. és az arany is, ha együtt hordod.
Én mindig csak akkor veszek fel ékszereket, ha megyek valahová. Itthonra mindig leveszem és alvás, zuhanyozás elõtt is. Viszont nagymamám és több ismerõsöm állandóan hordja az züst láncát, még fürdésnél se veszik le. Hosszú évek óta így csinálják és semmi baja nincsen. Idõnként nem árt kicsit fényesíteni, lehet erre kapni valami krémet, de fogkrémmel is átdörzsölheted és szép fényes lesz. A tusfürdõ, víz stb ilyen mindennap használt dolgok nem ártanak neki, a nap se szerintem. Viszont a gyógyvíz valóban el tudja színezni, ezt mi is tapasztaltuk. És azt én is hallottam, hogy ha arannyal együtt van akkor az ezüstöt elszínezi és csúnya lesz.
A kérdező hozzászólása: de ha elszínezõdik lehet még "rajta segíteni"?
hogyne lehetne .....fogkrémmel. Amúgy a kéntõl elég brutál tud lenni.Pl nekem olyan samponom volt egyszer és tiszta fekete lett.
Ha a fogkrém nem segít kis is lehet fõzni alufóliában. Ezt pontosan nem tudom, de ha rákeresel a googleval biztos kiadja. De úgy tudom, amibe kõ is van azt nem lehet így kifõzni, csak ami tiszta ezüst és nincs benne kis kövecske vagy hasonló. Ha minta van benne az nem gond.

Az alábbi szigetelési módszer megfelelõ , nem fog befolyni a víz a lemez alá? Milyen anyag van még külsõ kéményszigetelésre? Milyen vastag kõzetgyapot kell hozzá, 8- as, 10 - es?

A kéményt szeretném külsõ szigeteléssel ellátni ( tehát a tetõn , a szabad levegõn levõ részt ) , azt ajánlották , hogy tegyek fel vakolható kõzetgyapotot , a bádogos pedig húzzon köré színes lemezt .

Legjobb válasz: Ha már van lemez kívül, akkor mi értelme van a vakolható kõzetgyapotnak. Különben miét is kellene szigetelni? A bádogos fedéssel borít.Nem fog befolyni a víz.

Ha már van lemez kívül, akkor mi értelme van a vakolható kõzetgyapotnak. Különben miét is kellene szigetelni? A bádogos fedéssel borít.Nem fog befolyni a víz.
A kérdező hozzászólása: Nincsen semmilyen lemez a kéményen , csak a tégla. Azért kell szigetelni , mert kátrányozik a kémény , ezt szeretném megszüntetni.A felszálló füst magas hõmérsékletû, amikor a kémény leghidegebb részére ér , akkor gyorsan lehûl , kicsapódik belõle a nedvesség és a kátrány , majd lefolyik a kémény belsõ falán , a cél ennek a megszüntetése.

Milyen anyagokra van szükség a gipszkartonozás után (glett, szalag stb. )?

Pontosan mik kellenek miután a gipszkartonok a helyükön vannak, illetve az árak is érdekelnének, persz eminél olcsóbban.

Legjobb válasz: Ezek kellenek: - hézagerõsítõ szalag 20m 10cm széles 700Ft - ragasztógipsz 30kg 2500Ft - élvédõ ( ha vannak kiálló sarkok) 2,5m 180Ft - széria glett 25kg 3330Ft

Ezek kellenek: - hézagerõsítõ szalag 20m 10cm széles 700Ft - ragasztógipsz 30kg 2500Ft - élvédõ ( ha vannak kiálló sarkok) 2, 5m 180Ft - széria glett 25kg 3330Ft
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! És sorrendben ez hogyan megy? Mert elõször fogom csinálni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Elõször felragasztod a szalagot és az élvédõt. Az öntapadós szalagot felragasztod az összeillesztéseknél. Majd a ragasztó gipszel behúzod. Én úgy szoktam, hogy elõször glettvassal belenyomom az anyagot, majd szálirányba lehúzom. Figyelj arra, hogy rendesen húzd le, hogy fölösleg ne legyen rajta. ha kicsi maradt azt majd másnap spaklival lekaparod. Élvédõzésnél elõször megkened a fal éleit és utána belenyomod az élvédõt, majd lehúzod a felesleges anyagot. Nézd meg, hogy mindenhol rendesen bele van-e húzva a csavar, ha nincs akkor csavarhúzóval tekerd be és azok helyét is kend ki gipszel. Ha ezekkel megvagy akkor az egész falat lehet az egész falat telibe széria glettelni 2 rétegben. Az elsõ réteg után elég spaklival lekaparni a felesleget. Majd elég a 2. réteg után szépen megszószolni. Ragasztógipsznél arra figyelj oda, hogy mindig keveset keverj be, mert gyorsan rád köt. Széria glettnél és gipsznél is minden keverés elõtt el kell mosni a vödröt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. 35 négyzetméterre kb. mennyi kell ezekbõl az anyagokból?

Milyen anyag van a töltőtoll hibajavítóban?

Az, amelyik kiveszi a tinta színét. (Úgy néz ki, mint egy filctoll. )

Legjobb válasz: Mûgyanta, festék és oldószer tartalmú. Gondolom mindben ez van.

Mûgyanta, festék és oldószer tartalmú. Gondolom mindben ez van.

Milyen anyagok vannak amik vízállók és táskát készítenek belőle?

Legjobb válasz: Gore tex asszem ..abból pl sport felszerelést is szoktak,és van belõle vízálló

Gore tex asszem ..abból pl sport felszerelést is szoktak, és van belõle vízálló
nejlonzacskó


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!