Találatok a következő kifejezésre: Milyen anyagi kell hogy (29 db)

Szénszál.
Veszel szénszálas kompozit lemezt. Elkészíted a formát és melegítéssel + préseléssel elkszíted az elemet.
Karbonelemeket nem lehet formából kiönteni. A "karbon" néven emlegetett szénszálerõsítésû mûanyag ugyanis szénszálas szövetbõl és mûgyantából készül, autokláv kemencében, nyomás alatt formára "égetve".
Az nem karbon, üvegszál lesz amire te gondolsz. Kell hozzá elõször is egy forma, aztán üvegszálszövet, és kötõanyag, na meg gyakorlat hogy jó is legyen.
Karbonszálasat házilag sehogy. Üvegszálashoz meg elõször is gipsz vagy agyag a formához. Arra valami fólia aztán meg mehet bele az üvegszál és a mûgyanta. Száradás után meg csiszolás(mivel kétlem hogy hibátlanra meg tudnád csinálni, de ennél nem nagy gond, a festék és esetleg a glettanyag eltakarja.)

Milyen anyaga kell hogy legyen egy jó baseball sapkának?

Arra gondolok, hogy ne izzadjon meg fejem ha rajtam van és, hogy egyáltalán kényelmes legyen és teljesen illeszkedjen a fejemhez. Egyszóval melyik a jó?

Lehet-e pozdorjára csempézni, ha igen hogyan. Milyen anyagok kellenek hozzá?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszokat! De még 1-et (kettõt) kérdeznék : Ez a pozdorja egy faház, amiben fürdõszobát alakítok ki. A többi fal gipszkarton amihez a leírások szerint megvettem a folyékony fóliát ( Sakret ) aminek a felhasználási utasításában azt írják hogy a kartonhoz nem kell alapozó, de másfelületekre ajánlják az alapozás. Kérdés: ha lealapozom a pozdorját és rámegy a fólia, akkor csempézhetem-e flex ragasztóval. És hogy cifrázzam, a pozdorja ( szerintem a faház gyártó által ) egy rétegben le van festve, valószínûleg diszperziós festékkel, kérdés: le kell-e csiszolni? ( mert kaparni nem lehet annyira vékony a réteg ). Köszönöm elõre is a további válaszokat. eserno

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! De még 1-et (kettõt) kérdeznék : Ez a pozdorja egy faház, amiben fürdõszobát alakítok ki. A többi fal gipszkarton amihez a leírások szerint megvettem a folyékony fóliát ( Sakret ) aminek a felhasználási utasításában azt írják hogy a kartonhoz nem kell alapozó, de másfelületekre ajánlják az alapozás. Kérdés: ha lealapozom a pozdorját és rámegy a fólia, akkor csempézhetem-e flex ragasztóval. És hogy cifrázzam, a pozdorja ( szerintem a faház gyártó által ) egy rétegben le van festve, valószínûleg diszperziós festékkel, kérdés: le kell-e csiszolni? ( mert kaparni nem lehet annyira vékony a réteg ). Köszönöm elõre is a további válaszokat. eserno
A kérdező hozzászólása: Ismét köszönöm a választ horex! Úgy döntöttem megkockáztatom. Annyival megspékelem a dolgot, hogy felragasztok a fóliázás után egy réteg dryvit hálót, esetleg pár darab pozdorja csavarral megfogatom, és úgy kezdek csempézni. eserno
Max flexibilis csemperagasztóval, de én nem ajánlom, mert másképp tágul-zsugorodik, mint egy téglából vagy gipszkartonból készült fal.
Kontroll olvtárs! Másképp tágul?? Bizonyára másképp, de lényegtelen, sõt mondanám , mivel ragasztott forgács/fa semennyire sem De ahogy mondod flexibilis ragasztó. De nem a hagyományos Cimsec, hanem diszperziós akrill ragasztót keressen a kérdezõ
Ebben az esetben jobb a lemosható valkid festék. Csempézni csak úgy lehet tartósan, ha a csempe közepét átfúrod /Widiafejes fúróval/ és díszcsavart alkalmazol!
Fára vagy más instabil felületre való burkolásra több megoldás is létezik. Lehet diszperziós ragasztóval, poliuretán alapú ragasztóval vagy olyan cementalapú ragasztóval, amit kifejezetten erre fejlesztettek ki. A diszperziós ragasztó hátránya, hogy a tartós vízterhelést nehezen tûri, vissza tud oldódni. A poliuretán alapú nagyon jó és erõs kötést ad, viszont magasabb árszinten. Optimális megoldás az erre kifejlesztett cementbázisú ragasztó, amit ezen a kisfilmen lehet látni: http://www.youtube.com/watch?v=gNay-Ad1NlM&feature=related Egyébként olyan kategóra, hogy fagyálló vagy flex nem létezik, szakítószilárdsági értéktõl függõen lehet normál (C1 besorolású 0, 5 N/mm2 szakítószilárdság felett) vagy javított (C2 besorolású - 1 N/mm2 szakítószilárdság felett)
Mi kb 25 éve építettük a faházunk, a szokványos módon ragasztott csempék a fürdõben és a konyhában is lehullottak. Csupán többletinfo!
A legjob csempázás elõtt gipszkartonnal burkolni


Tetőtéri fürdőszoba mennyezetének szigeteléséhez keresek megoldást, milyen anyagokat kell használnom, hogy a tetőtér ne penészesedjen?

Legjobb válasz: Impregnált gipszkarton a szarufákra, oldalfalakra, párazáró fólia, hõszigetelés, padlás oldali párazáró, deszkázat például. Nem igazán egyértelmû a kérdésed, a pára ellen szigetelnéd a mennyezetet? Egy fürdõszobában keletkezik pára és mivel a falak (hacsak nem falfûtésed van) 1-2 fokkal mindig hûvösebbek bizony le fog csapódni. Megoldás a szellõztetõ rendszer (elszívó) vagy melegebb idõben egyszerûen az ablak kinyitása. Esetleg ha zuhanyzód van (ahol több pára keletkezik, mint a kádnál) érdemes oda is egy páraelszívót felrakni ami a padláson keresztül kiszellõzne. Ablak nélküli panel lakásokban is így csinálják, és nem penészedik, pedig panel. A ventilátort úgy kell méretezni, hogy 1 óra alatt legalább 2x kicserélje a levegõt, így nem kell folyamatosan mennie (mondjuk a fürdõszoba világítására kötve +15perc)

Impregnált gipszkarton a szarufákra, oldalfalakra, párazáró fólia, hõszigetelés, padlás oldali párazáró, deszkázat például. Nem igazán egyértelmû a kérdésed, a pára ellen szigetelnéd a mennyezetet? Egy fürdõszobában keletkezik pára és mivel a falak (hacsak nem falfûtésed van) 1-2 fokkal mindig hûvösebbek bizony le fog csapódni. Megoldás a szellõztetõ rendszer (elszívó) vagy melegebb idõben egyszerûen az ablak kinyitása. Esetleg ha zuhanyzód van (ahol több pára keletkezik, mint a kádnál) érdemes oda is egy páraelszívót felrakni ami a padláson keresztül kiszellõzne. Ablak nélküli panel lakásokban is így csinálják, és nem penészedik, pedig panel. A ventilátort úgy kell méretezni, hogy 1 óra alatt legalább 2x kicserélje a levegõt, így nem kell folyamatosan mennie (mondjuk a fürdõszoba világítására kötve +15perc)

Valaki le tudná írni, hogyan lehet lépésenként a zuhanyfülkét újraszilikonozni (a régi ronda, túl vastag, és penészes)? És milyen anyagok kellenek hozzá?

Legjobb válasz: egy helyen megkezded egy csavarhúzóval, és ha szerencséd van ki tudod húzni az egészed, ha nincs akkor ki kell kapargatni. Amikor megvan kitörölgeted és megszárítod. És mehet bele az új. Egy kinyomó pisztoly kell meg a sziló.

egy helyen megkezded egy csavarhúzóval, és ha szerencséd van ki tudod húzni az egészed, ha nincs akkor ki kell kapargatni. Amikor megvan kitörölgeted és megszárítod. És mehet bele az új. Egy kinyomó pisztoly kell meg a sziló.
ami a legfontosabb, hogy SZANITERES SZILOT kell venni, amiben van gombaölõ, mert akkor nem fog megint berohadni. Amikor kinyomod, utûna vizes ujjal besimitod a sarokba, és hagyod száradni!!! 12h min.
de ha igényesen akarod megcsinálni, akkor leragasztod mellette ragasztócsikkal, és amikor lehuztad ujjal, akkor lehuzod a csikot is, és tök egyenes lesz a széle.
Tapasztalatból írom, hogy a gombaölõs, penészedésgátlós szilikonok, akár a drágább márkásabbak is, egy idõ után ugyan úgy megpenészesednek.
Igen, mindenki úgy csinálja ahogy az elsõ, a gond csak az és ezt csak a szakmabeliek tudják, hogy a szilikon és az akril nem képez együtt tapadást, ha jól meg akarod csinálni, kell egy speciális szer, ami viszont megmarhatja az acrilt és úgy a sziló, különben 2 év múlva megiint kihullik az egész. Vagy vízzáró szegélyt kell a fal és a zuhany közé berakni.
A "szakmabeliek" minden bizonnyal rosszul tudják:) Én még nem láttam olyan kiszilózott kádat, vagy kabint amibõl a tapadás hiánya miatt kiesett volna a sziló, olyat már gyakrabban amibõl nyomorúságos kínlódás után lehetett kiszedni. Elmondhatnád mi is az a "speciális anyag"... Amúgy a vízzáró szegély amire anno rá kellett volna burkolni pont ugyanúgy bepenészedik mint a sziló, csak azt nem lehet kikaparni...
Az utolsó okoskodónak üzenem, ha nem burkol, maradjon csendben. Az hogy nem képez tapadást jelenti azt, hogy nincs légmentesen, teljesen a két anyag összeragasztva és a vízpára és gõz, amely keresztül megy okozza a penészfoltokat. Nem az anyag penészedik, hanem alatta és mögötte , pont ezmiatt.Az anyag pedig a Mapinek és az Lb is van, de a Botamentnek is. Sajnos igen, ha szilózva van az kb két év és ennyi, lehet újra csinálni.
Az utolsó okoskodónak üzenem, hogy attól, hogy látott már csempét még nem lesz sem hozzáértõ sem szakmabeli... Megneveznéd azt az anyagot ami megoldja a penészedést?A márkafelsorolás lenyûgözõ volt. Amúgy a vízzáró szegély amit ajánlottál ugye légmentesen zár?

Honnan lehet tudni hogy melyik enzim/fehérje termelésének elindításához vagy termelésének fokozásához mi kell? (Milyen anyag, hol, hogyan, hova? )

Legjobb válasz: Sajnos erre nincsen adatbazis, vagy tankonyv. Eredeti kozlemenyeket kell bogaraszni a Pubmed.com-on. De sajnos a legtobb esetben nem fogsz talalni megfelelo valaszt.

Sajnos erre nincsen adatbazis, vagy tankonyv. Eredeti kozlemenyeket kell bogaraszni a Pubmed.com-on. De sajnos a legtobb esetben nem fogsz talalni megfelelo valaszt.
A kérdező hozzászólása: Ha valaki ilyenekkel foglalkozik akkor át kell bogarásznia rengeteg ilyen cikket vagy kitalálnia magától neki is?

Hogyan kezdjek neki a box zsák készitéshez? Milyen anyag kell?

Legjobb válasz: Mûbõr, bõr, kamionvászon, de ugye ezek nem a könnyû és olcsó megoldáshoz tartoznak. Valami erõsebb szövet, vászonzsák lenne jó megoldás hozzá. Belsejébe pedig mûbõr/ruha cafatok vagy fûrészpor (külön valami zsákban, mert vászonból ugye kijönne szép lassan). Egyébként én is pont ma kezdtem el utánanézni ennek, hogy hogyan mibõl lehetne. Aztán rákérdeztem nagyszüleimnél és mondták, hogy a dédim csinált még anno egy zsákot, nézzem meg. Hát tökéletes, erõs vászonzsák, pont jó hosszú, szinte erre találták ki! Úgyhogy most örülök a fejemnek:) Lesz egy 80 éves boxzsákom :D

Mûbõr, bõr, kamionvászon, de ugye ezek nem a könnyû és olcsó megoldáshoz tartoznak. Valami erõsebb szövet, vászonzsák lenne jó megoldás hozzá. Belsejébe pedig mûbõr/ruha cafatok vagy fûrészpor (külön valami zsákban, mert vászonból ugye kijönne szép lassan). Egyébként én is pont ma kezdtem el utánanézni ennek, hogy hogyan mibõl lehetne. Aztán rákérdeztem nagyszüleimnél és mondták, hogy a dédim csinált még anno egy zsákot, nézzem meg. Hát tökéletes, erõs vászonzsák, pont jó hosszú, szinte erre találták ki! Úgyhogy most örülök a fejemnek:) Lesz egy 80 éves boxzsákom :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! a kor nem számit:D Hát venni nem akarok mert hát nekem nehéz kell ami legalább egy 100 kg:D
Latex maszk. Vagy gumi maszk.:D. A latex élethûbb. Remélem tutam segíteni.:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!