Találatok a következő kifejezésre: Milyen anyagi kell (101 db)

Plüss állatot szeretnék készíteni. Milyen anyagok kellenek hozzá és hol lehet beszerezni? Szabásmintákat esetleg küldenétek?

Legjobb válasz: Plüss anyag kell hozzá, vagy amibõl csinálni akarod, méteráru boltban lehet venni. Varrásról videokat, meg leírásokat találsz a google-ban. Fõleg angolul, "plush diy" - keresõszavakkal mondjuk.

Plüss anyag kell hozzá, vagy amibõl csinálni akarod, méteráru boltban lehet venni. Varrásról videokat, meg leírásokat találsz a google-ban. Fõleg angolul, "plush diy" - keresõszavakkal mondjuk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Nekem van sok szabásmintám ha megírod mi érdekel szívesen küldõk.

ügyvezető váltáskor milyen anyagokat kell átadni? (minden dokumentumra kíváncsi lennék, munkaügy, könyvelés, mindennek milyen formában, és legfőképp milyen dokumentumokat kell átadni)

Legjobb válasz: Ehhez közgyûlést kell összehívni, és az alapító okiratot kell módosítani. Jobb, ha ügyvéddel beszélsz, és õ segíteni fog.

Ehhez közgyûlést kell összehívni, és az alapító okiratot kell módosítani. Jobb, ha ügyvéddel beszélsz, és õ segíteni fog.
ecset, UV lámpa (nem olcsó!), fixáló, de amúgy nem olyan egyszerû az, bízd szakemberre!
A kérdező hozzászólása: Rendszeresen csinálok magamnak porcelán körmöket, képzés nélkül és semmi gond nincs belõle, szépek is. Van Uv lámpám, ecsetem is (a fényzselé miatt), és most úgy gondoltam, h. belevágnék a zselékbe... Hogy kell használni a fixálót?
Na megnézném én azokat a "szép"körmöket. Eltudom képzelni...pfejj...
A kérdező hozzászólása: Ne ítélj úgy, h. nem is láttad!


Milyen anyag kell ilyen szoknya varrásához?

http://kepfeltoltes.hu/view/120312/OMG_www.kepfeltoltes.hu_...

Legjobb válasz: Bármilyen vékonyabb anyag,vászon,selyem,esetleg rugalmas latex.

Bármilyen vékonyabb anyag, vászon, selyem, esetleg rugalmas latex.

Milyen anyagok kellenek 1 hastáncruha elkészítéséhez?

Legjobb válasz: Nézelõdj hastáncruhaboltok kínálataiban, ott biztosan találsz olyat, ami tetszik. Nekem a fényes fürdõruha anyag és a muszlin tetszik, de ez ízlés kérdése.

Nézelõdj hastáncruhaboltok kínálataiban, ott biztosan találsz olyat, ami tetszik. Nekem a fényes fürdõruha anyag és a muszlin tetszik, de ez ízlés kérdése.

Hamvasszőke satír otthoni elkészítéséhez milyen anyagok kellenek és milyen mennyiségben kell összekeverni ezeket? Mennyi ideig maradjon a hajon?

ti szoktátok ezt otthon csinálni?

Legjobb válasz: Szõkítéshez elõszõr kell blanzs por, és 12%-os oxigenta, azzal leszivatod a hajad sárgára (fél óra). Aztán fogod a kiválaszott hamvas szõke hajfestéket 6% oxigentával kevered és megint fél órát rajtahagyod a hajadon. De vigyázz, mert ez olyan jól szétcseszi a hajadat, hogy 1 hónapig olyan lesz, mint a széna. Nagyon zsíros legyen a hajad, mielõtt fested, akkor a zsírt marja le elébb, és nem a hajadat.

Szõkítéshez elõszõr kell blanzs por, és 12%-os oxigenta, azzal leszivatod a hajad sárgára (fél óra). Aztán fogod a kiválaszott hamvas szõke hajfestéket 6% oxigentával kevered és megint fél órát rajtahagyod a hajadon. De vigyázz, mert ez olyan jól szétcseszi a hajadat, hogy 1 hónapig olyan lesz, mint a széna. Nagyon zsíros legyen a hajad, mielõtt fested, akkor a zsírt marja le elébb, és nem a hajadat.
na neee!!!1 kommi irtó õrültséget mondtál.
ne úgy csináld! szõkitõ por+2szer annyi oxigenta, elég 9%-os, alufolija, stil fésü(aminek hegyes a vége) egy vékony sort leválasztasz a hajadból majd 5-4 apró tincset kiemelsz és aláteszed a foliját, rákened a masszát és becsomagolod.Igy haladsz tovább. A hatóidõ a hajad szinétõl és a kivánt szintöl fögg. 30 perc az általános.Ha mosás után sárga, vegyél hamvasitó sampont vagy szöke szinezöt, de semmi képp ne tegyél rá festéket mert a sötét tincseidet leszivja.a szinezö csak a világos tincseket fogja be.
Hát nekem csináltak hanvasszõke melírt, ez kb olyan lehet, mint amit az elõzõ mondott, csak nekem fodrász csinálta. Sztem túl sokûáig rajtahagyták, mert szõke csíkok helyett tök fehér csíkok lettek. Barátom meglátott, azt mondta: - Úristen, megõszültél? Aztán másnap befestettem barnára, majd az valahogy lekopott valamennyire, szóval most kb normálisan néz ki, minta enyhe melír lenne benne. Viszont ettõl a melírozástól kb 1 hónapig olyan száraz lett a hajam, hogy megfésülni alig lehetett.

Falburkolókő-öntőforma? ! Készített már valaki ilyennel falburkolót? Milyen anyag kell bele? Gipsz vagy beton?

Legjobb válasz: beltérben jó a gipsz is ( de a vizet nem szereti. kültérben a beton kell, de használni kellene vegyszert( betonfolyósítót). Milyen formád, sablonod van ? imi

beltérben jó a gipsz is ( de a vizet nem szereti. kültérben a beton kell, de használni kellene vegyszert( betonfolyósítót). Milyen formád, sablonod van ? imi
A kérdező hozzászólása: még semmilyen mert nem tudom érdemes e foglalkozni vele. Mennyi idõ alatt lehet elkészíteni egy házra valót?

Lehet-e pozdorjára csempézni, ha igen hogyan. Milyen anyagok kellenek hozzá?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszokat! De még 1-et (kettõt) kérdeznék : Ez a pozdorja egy faház, amiben fürdõszobát alakítok ki. A többi fal gipszkarton amihez a leírások szerint megvettem a folyékony fóliát ( Sakret ) aminek a felhasználási utasításában azt írják hogy a kartonhoz nem kell alapozó, de másfelületekre ajánlják az alapozás. Kérdés: ha lealapozom a pozdorját és rámegy a fólia, akkor csempézhetem-e flex ragasztóval. És hogy cifrázzam, a pozdorja ( szerintem a faház gyártó által ) egy rétegben le van festve, valószínûleg diszperziós festékkel, kérdés: le kell-e csiszolni? ( mert kaparni nem lehet annyira vékony a réteg ). Köszönöm elõre is a további válaszokat. eserno

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! De még 1-et (kettõt) kérdeznék : Ez a pozdorja egy faház, amiben fürdõszobát alakítok ki. A többi fal gipszkarton amihez a leírások szerint megvettem a folyékony fóliát ( Sakret ) aminek a felhasználási utasításában azt írják hogy a kartonhoz nem kell alapozó, de másfelületekre ajánlják az alapozás. Kérdés: ha lealapozom a pozdorját és rámegy a fólia, akkor csempézhetem-e flex ragasztóval. És hogy cifrázzam, a pozdorja ( szerintem a faház gyártó által ) egy rétegben le van festve, valószínûleg diszperziós festékkel, kérdés: le kell-e csiszolni? ( mert kaparni nem lehet annyira vékony a réteg ). Köszönöm elõre is a további válaszokat. eserno
A kérdező hozzászólása: Ismét köszönöm a választ horex! Úgy döntöttem megkockáztatom. Annyival megspékelem a dolgot, hogy felragasztok a fóliázás után egy réteg dryvit hálót, esetleg pár darab pozdorja csavarral megfogatom, és úgy kezdek csempézni. eserno
Max flexibilis csemperagasztóval, de én nem ajánlom, mert másképp tágul-zsugorodik, mint egy téglából vagy gipszkartonból készült fal.
Kontroll olvtárs! Másképp tágul?? Bizonyára másképp, de lényegtelen, sõt mondanám , mivel ragasztott forgács/fa semennyire sem De ahogy mondod flexibilis ragasztó. De nem a hagyományos Cimsec, hanem diszperziós akrill ragasztót keressen a kérdezõ
Ebben az esetben jobb a lemosható valkid festék. Csempézni csak úgy lehet tartósan, ha a csempe közepét átfúrod /Widiafejes fúróval/ és díszcsavart alkalmazol!
Fára vagy más instabil felületre való burkolásra több megoldás is létezik. Lehet diszperziós ragasztóval, poliuretán alapú ragasztóval vagy olyan cementalapú ragasztóval, amit kifejezetten erre fejlesztettek ki. A diszperziós ragasztó hátránya, hogy a tartós vízterhelést nehezen tûri, vissza tud oldódni. A poliuretán alapú nagyon jó és erõs kötést ad, viszont magasabb árszinten. Optimális megoldás az erre kifejlesztett cementbázisú ragasztó, amit ezen a kisfilmen lehet látni: http://www.youtube.com/watch?v=gNay-Ad1NlM&feature=related Egyébként olyan kategóra, hogy fagyálló vagy flex nem létezik, szakítószilárdsági értéktõl függõen lehet normál (C1 besorolású 0, 5 N/mm2 szakítószilárdság felett) vagy javított (C2 besorolású - 1 N/mm2 szakítószilárdság felett)
Mi kb 25 éve építettük a faházunk, a szokványos módon ragasztott csempék a fürdõben és a konyhában is lehullottak. Csupán többletinfo!
A legjob csempázás elõtt gipszkartonnal burkolni

Tetőtéri fürdőszoba mennyezetének szigeteléséhez keresek megoldást, milyen anyagokat kell használnom, hogy a tetőtér ne penészesedjen?

Legjobb válasz: Impregnált gipszkarton a szarufákra, oldalfalakra, párazáró fólia, hõszigetelés, padlás oldali párazáró, deszkázat például. Nem igazán egyértelmû a kérdésed, a pára ellen szigetelnéd a mennyezetet? Egy fürdõszobában keletkezik pára és mivel a falak (hacsak nem falfûtésed van) 1-2 fokkal mindig hûvösebbek bizony le fog csapódni. Megoldás a szellõztetõ rendszer (elszívó) vagy melegebb idõben egyszerûen az ablak kinyitása. Esetleg ha zuhanyzód van (ahol több pára keletkezik, mint a kádnál) érdemes oda is egy páraelszívót felrakni ami a padláson keresztül kiszellõzne. Ablak nélküli panel lakásokban is így csinálják, és nem penészedik, pedig panel. A ventilátort úgy kell méretezni, hogy 1 óra alatt legalább 2x kicserélje a levegõt, így nem kell folyamatosan mennie (mondjuk a fürdõszoba világítására kötve +15perc)

Impregnált gipszkarton a szarufákra, oldalfalakra, párazáró fólia, hõszigetelés, padlás oldali párazáró, deszkázat például. Nem igazán egyértelmû a kérdésed, a pára ellen szigetelnéd a mennyezetet? Egy fürdõszobában keletkezik pára és mivel a falak (hacsak nem falfûtésed van) 1-2 fokkal mindig hûvösebbek bizony le fog csapódni. Megoldás a szellõztetõ rendszer (elszívó) vagy melegebb idõben egyszerûen az ablak kinyitása. Esetleg ha zuhanyzód van (ahol több pára keletkezik, mint a kádnál) érdemes oda is egy páraelszívót felrakni ami a padláson keresztül kiszellõzne. Ablak nélküli panel lakásokban is így csinálják, és nem penészedik, pedig panel. A ventilátort úgy kell méretezni, hogy 1 óra alatt legalább 2x kicserélje a levegõt, így nem kell folyamatosan mennie (mondjuk a fürdõszoba világítására kötve +15perc)

Valaki le tudná írni, hogyan lehet lépésenként a zuhanyfülkét újraszilikonozni (a régi ronda, túl vastag, és penészes)? És milyen anyagok kellenek hozzá?

Legjobb válasz: egy helyen megkezded egy csavarhúzóval, és ha szerencséd van ki tudod húzni az egészed, ha nincs akkor ki kell kapargatni. Amikor megvan kitörölgeted és megszárítod. És mehet bele az új. Egy kinyomó pisztoly kell meg a sziló.

egy helyen megkezded egy csavarhúzóval, és ha szerencséd van ki tudod húzni az egészed, ha nincs akkor ki kell kapargatni. Amikor megvan kitörölgeted és megszárítod. És mehet bele az új. Egy kinyomó pisztoly kell meg a sziló.
ami a legfontosabb, hogy SZANITERES SZILOT kell venni, amiben van gombaölõ, mert akkor nem fog megint berohadni. Amikor kinyomod, utûna vizes ujjal besimitod a sarokba, és hagyod száradni!!! 12h min.
de ha igényesen akarod megcsinálni, akkor leragasztod mellette ragasztócsikkal, és amikor lehuztad ujjal, akkor lehuzod a csikot is, és tök egyenes lesz a széle.
Tapasztalatból írom, hogy a gombaölõs, penészedésgátlós szilikonok, akár a drágább márkásabbak is, egy idõ után ugyan úgy megpenészesednek.
Igen, mindenki úgy csinálja ahogy az elsõ, a gond csak az és ezt csak a szakmabeliek tudják, hogy a szilikon és az akril nem képez együtt tapadást, ha jól meg akarod csinálni, kell egy speciális szer, ami viszont megmarhatja az acrilt és úgy a sziló, különben 2 év múlva megiint kihullik az egész. Vagy vízzáró szegélyt kell a fal és a zuhany közé berakni.
A "szakmabeliek" minden bizonnyal rosszul tudják:) Én még nem láttam olyan kiszilózott kádat, vagy kabint amibõl a tapadás hiánya miatt kiesett volna a sziló, olyat már gyakrabban amibõl nyomorúságos kínlódás után lehetett kiszedni. Elmondhatnád mi is az a "speciális anyag"... Amúgy a vízzáró szegély amire anno rá kellett volna burkolni pont ugyanúgy bepenészedik mint a sziló, csak azt nem lehet kikaparni...
Az utolsó okoskodónak üzenem, ha nem burkol, maradjon csendben. Az hogy nem képez tapadást jelenti azt, hogy nincs légmentesen, teljesen a két anyag összeragasztva és a vízpára és gõz, amely keresztül megy okozza a penészfoltokat. Nem az anyag penészedik, hanem alatta és mögötte , pont ezmiatt.Az anyag pedig a Mapinek és az Lb is van, de a Botamentnek is. Sajnos igen, ha szilózva van az kb két év és ennyi, lehet újra csinálni.
Az utolsó okoskodónak üzenem, hogy attól, hogy látott már csempét még nem lesz sem hozzáértõ sem szakmabeli... Megneveznéd azt az anyagot ami megoldja a penészedést?A márkafelsorolás lenyûgözõ volt. Amúgy a vízzáró szegély amit ajánlottál ugye légmentesen zár?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!