Találatok a következő kifejezésre: Milyen anyagból ruhákat nem lehet (2 db)

Milyen anyagból készült ruhákat nem lehet vasalni?

Legjobb válasz: Pl. a bársonyt, mûszörmét, nylont.

Pl. a bársonyt, mûszörmét, nylont.
Nem érdemes vasalni, csak viszkózból, pamutból, lenbõl selyembõl és gyapjúból és ezek keverékébõl készült ruhákat, vagy a mûszálasokat nagyon alacsony hõfokon. De nem jó kötött ruhákat sem vasalni, például pólókat, szabadidõruhákat sem, legfeljebb csak gõzölni érdemes és kézzel kicsit megigazgatni, ha valami nagyon gyûrött, különben gyorsan kinyúlik. Akrilt semmiképpen ne vasalj!

Milyen anyagból csináljak ruhát ha nem akarom, hogy tulságosan fakuljon, nyúljon stb? Lehetõleg minél magasabb hõmérsékleten is lehessen mosni!

Legjobb válasz: Ilyen szempontból legjobban a szintetikus anyagok, viszont jóval kényelmetlenebbek, mint a természetes anyagból készült ruhák. Legideálisabb talán a természetes anyag némi szintetikus szállal keverve (az utóbbi tartást ad neki). Részemrõl egyébként a természetes anyagokra voksolok, inkább beletörõdtem, hogy a ruhatár nem örökre szól, viszonylag gyakran (1-2 évente) le kell cserélni.

Ilyen szempontból legjobban a szintetikus anyagok, viszont jóval kényelmetlenebbek, mint a természetes anyagból készült ruhák. Legideálisabb talán a természetes anyag némi szintetikus szállal keverve (az utóbbi tartást ad neki). Részemrõl egyébként a természetes anyagokra voksolok, inkább beletörõdtem, hogy a ruhatár nem örökre szól, viszonylag gyakran (1-2 évente) le kell cserélni.
A kérdező hozzászólása: Inkább maradok a szintetikus anyagoknál. Esetleg azt nem tudod, hogy jól szellõznek-e? Tudnál ajánlani konkrét anyagot?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!