Találatok a következő kifejezésre: Milyen anyagból ruhákat nem (3 db)

Nem jó a link.
A kérdező hozzászólása: de, jó! én is ki próbáltam és behozza a képet, lehet hogy te csináltál rosszul valamit.
:D aranyos kérdés, az anyag nevét nem tudom, de egy jobban kinézõ cosplay több tízezernél kezdõdik. (ahhoz a lycra jól mûködõ anyag) Ez konkrétan a filmbeli jelmez és lemerem fogadni, hogy jópárezer dollárba fájt. [link] de itt egy leírás arról, hogy hogyan készült ez a cosplay, elég sokba kerül és sok munka megcsinálni
Most már nekem is jó, tegnap nem hozta be egyáltalán. :) S-budget megoldásként sima fürdõruhaanyagból is megcsinálhatod, nem feltétlenül kelt majd olcsó hatást, ha ügyes vagy, de olcsóbb, mint a lycra.
A kérdező hozzászólása: köszi! még ha tudtok segíteni légyszí akkor segítsetek, ami a képen van anyag azt nem tudjátok hogy hogy hívják?mert igazság szerint olyan anyag kell nekem mint a filmben, olyan kell ami visszatapad a börödre és rugalmas , erõs, nyúlós, adjatok ötletet hogy a képen látható festék milyen fajta lehet(textíl talán?), maszkon lévõ lencse, pók minta stb.

Milyen anyagból csináljak ruhát ha nem akarom, hogy tulságosan fakuljon, nyúljon stb? Lehetõleg minél magasabb hõmérsékleten is lehessen mosni!

Legjobb válasz: Ilyen szempontból legjobban a szintetikus anyagok, viszont jóval kényelmetlenebbek, mint a természetes anyagból készült ruhák. Legideálisabb talán a természetes anyag némi szintetikus szállal keverve (az utóbbi tartást ad neki). Részemrõl egyébként a természetes anyagokra voksolok, inkább beletörõdtem, hogy a ruhatár nem örökre szól, viszonylag gyakran (1-2 évente) le kell cserélni.

Ilyen szempontból legjobban a szintetikus anyagok, viszont jóval kényelmetlenebbek, mint a természetes anyagból készült ruhák. Legideálisabb talán a természetes anyag némi szintetikus szállal keverve (az utóbbi tartást ad neki). Részemrõl egyébként a természetes anyagokra voksolok, inkább beletörõdtem, hogy a ruhatár nem örökre szól, viszonylag gyakran (1-2 évente) le kell cserélni.
A kérdező hozzászólása: Inkább maradok a szintetikus anyagoknál. Esetleg azt nem tudod, hogy jól szellõznek-e? Tudnál ajánlani konkrét anyagot?

Milyen anyagból készült ruhákat nem lehet vasalni?

Legjobb válasz: Pl. a bársonyt, mûszörmét, nylont.

Pl. a bársonyt, mûszörmét, nylont.
Nem érdemes vasalni, csak viszkózból, pamutból, lenbõl selyembõl és gyapjúból és ezek keverékébõl készült ruhákat, vagy a mûszálasokat nagyon alacsony hõfokon. De nem jó kötött ruhákat sem vasalni, például pólókat, szabadidõruhákat sem, legfeljebb csak gõzölni érdemes és kézzel kicsit megigazgatni, ha valami nagyon gyûrött, különben gyorsan kinyúlik. Akrilt semmiképpen ne vasalj!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!