Találatok a következő kifejezésre: Milyen anyagból a repülőgépek, helikopterek fekete doboza (1 db)

Milyen anyagból készül a repülőgépek, helikopterek fekete doboza?

Legjobb válasz: Az elõbbi kérdés, h miért nem készítik az egész repülõt a feketedoboz anyagából...noss azért, mert olyan drága lenne, hogy Mo.-nak kb. 5 ilyen 'repcsije' lenne...

Az elõbbi kérdés, h miért nem készítik az egész repülõt a feketedoboz anyagából...noss azért, mert olyan drága lenne, hogy Mo.-nak kb. 5 ilyen 'repcsije' lenne...
meg talán hajtómû se lenne ami elcipelné :D
Nos a fekete dobozok közül a mágnesszalagos fedélzeti hangrögzítõ tokozása speciális agyagból készül ami különleges anyaggal van kezelve. Így könnyû de rendkívül durábilis. Belsõ felépítése pedig egy mágnesszalagos oda vissza játszó 8 sávos magnó végtelenített szalaggal egy kamrában, és egy külön kamrában Speciális bevonattal kezelt nyomtatott áramköri kártyákból áll, melyeken a diszkrét áramköri elemek aranylábazásúak.Mivel a fedélzeti adatrögzítõ tokozása 1/4 arinc short case szabványú mind a digitális mind a mágnesszalagos esetén ezeket doboz alakúra tervezték ( a digitális fedélzeti hangrögzítõt is) ezért ezek fémbõl kellett készüljenek.
A rozsdamentes acélvázat egy hõálló burkalat követi, melyben egy alumíniumdobozban kap helyet a "lényeg". A külsõ váz kb. hat centiméteres, a hõvédõ réteg kb. három centiméteres. A rozsdamentes acél helyett van, ahol titániumbevonatot kap a dobozra abszolút nem hasonlító, a fekete színtõl merõben eltérõ (narancssárga vagy piros színû az adat- és hangrögzítõ doboz) szerkezet.
Galla Miklós kérdése: Ha a fekete dobozt el tudják készíteni mindenféle hatásnak ellenálló anyagból, akkor miért nem gyártják az egész repülõgépet ilyen anyagból? Hmmm?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek a pszichológia és pszichiátria, valós tudomány?

Azért kérdezem,mert sok embernek van problémája...De viszont sok helyen megfordultam és mindig más diagnózist kaptam:)!Egyszerűen nincs kézzel fogható bizonyítékuk,mint pl:a lábtörésnél!így az elhangzott szavak alapján játszák az "istent"?Tény,hogy vannak valós klinikai esetek is!De láttam,hogy sok embernek mossák az agyát,így már ő is zöldség lesz és be is bizonyítják,hogy csak rá kell nézni!Mert "gyógyszerre"-melléhatásokkal ismét gyógyszert írnak fel és így tovább!Így ez az áltudományt nem lehet megfékezni,hisz legális drogokkal tömik az embert!Persze így lejmolják a Tb.-t is.A gyógyszer gyárosok meg milliárdosokká vállnak!Csak én látom ezt?A reklámokból is ez a szenny jön,"ha nincs semmi bajod,akkor is szedd,mert különben bajod lesz">Igen,hogy rászokik az ember és mehet dilidokihoz,vagy a melléhatás miatt,vagy a megvonás miatt!Bárkit belehet "gyűjteni",hisz kinek nics gondja-baja!Lásd Gyakori kérdések.hu:)!

8

Kémény huzatja függ a kémény magasságától kémiaprofik? (lentebb leírtam a lényegét, h hogy működik)

Mert ott az a lényeg, h alákapjon a hideg levegő a meleg füstnek, s ezáltal kinyomja a szabadba, de ezt nem tudom, h a magasságnak ehhez mi köze, talán semmi?
Mert ott inkább melegen tartani a "füstöt" az a lényeg sztem, nem?
Előre is köszi a segítséget.

5

Mit jelent a "Tm" (egyértelmű, hogy hőmérséklet, de mi történik ezen a hőmérsékleten a DNS-szállal)?

3

Egy körbe egyenlő háromszöget írunk. A háromszög szára 3xgyök2. Mennyi a kör kerülete? Szerintetek ennyi adat elég hozzá? Én kifogytam az ötletekből.

5

Lehetne egy rakétánál foszfort meghajtónak használni?

Szeretnék egy rakétát csinálni, az iskolában kapnák érte egy jó jegyet, arra lennék kiváncsi, hogy foszforral lehetne-e neki meghajtást adni, ami felrepiti, ha igen, elmagyaráznátok hogy hogyan? Milyen tanácsokat tudtok nekem adni?
Előre is köszönöm a válaszokat.

3

Hogyan kell kiszámolni, hogy mennyi ideig "bírja" egy kondenzátor?

Ventillátort szeretnék utóhűtésre rávenni,és nem tudom hogy kell kiszámolni,hogy milyen kondenzátor illetve ellenállás kell hozzá.

2

Milyen csavarra milyen kulcs megy?

olyan problémám lenne hogy ki kéne írnom és meg kéne tanulnom a csavarral kapcsolatos dolgokat , de csak azt tudom hogy 8 as csavarra 13 as kulcs megy és 6 os csavarra meg 10 es. tudnátok segíteni hogy hol találom meg a folytatást vagy tud valaki segíteni benen ? (kisebb és nagyobbakat egyaránt )

3

A sósav vagy a salétromsav olgya a nikkelt?

3

Mik a hátrányai a villamos energiának?

A villamos energia hátrányaira vagyok kíváncsi.

10

Hogyan kell kiszámolni a háromszög oldalait ha csak a szögei vannak megadva?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!