Találatok a következő kifejezésre: Milyen anyagból a repülőgépek, helikopterek fekete (1 db)

Milyen anyagból készül a repülőgépek, helikopterek fekete doboza?

Legjobb válasz: Az elõbbi kérdés, h miért nem készítik az egész repülõt a feketedoboz anyagából...noss azért, mert olyan drága lenne, hogy Mo.-nak kb. 5 ilyen 'repcsije' lenne...

Az elõbbi kérdés, h miért nem készítik az egész repülõt a feketedoboz anyagából...noss azért, mert olyan drága lenne, hogy Mo.-nak kb. 5 ilyen 'repcsije' lenne...
meg talán hajtómû se lenne ami elcipelné :D
Nos a fekete dobozok közül a mágnesszalagos fedélzeti hangrögzítõ tokozása speciális agyagból készül ami különleges anyaggal van kezelve. Így könnyû de rendkívül durábilis. Belsõ felépítése pedig egy mágnesszalagos oda vissza játszó 8 sávos magnó végtelenített szalaggal egy kamrában, és egy külön kamrában Speciális bevonattal kezelt nyomtatott áramköri kártyákból áll, melyeken a diszkrét áramköri elemek aranylábazásúak.Mivel a fedélzeti adatrögzítõ tokozása 1/4 arinc short case szabványú mind a digitális mind a mágnesszalagos esetén ezeket doboz alakúra tervezték ( a digitális fedélzeti hangrögzítõt is) ezért ezek fémbõl kellett készüljenek.
A rozsdamentes acélvázat egy hõálló burkalat követi, melyben egy alumíniumdobozban kap helyet a "lényeg". A külsõ váz kb. hat centiméteres, a hõvédõ réteg kb. három centiméteres. A rozsdamentes acél helyett van, ahol titániumbevonatot kap a dobozra abszolút nem hasonlító, a fekete színtõl merõben eltérõ (narancssárga vagy piros színû az adat- és hangrögzítõ doboz) szerkezet.
Galla Miklós kérdése: Ha a fekete dobozt el tudják készíteni mindenféle hatásnak ellenálló anyagból, akkor miért nem gyártják az egész repülõgépet ilyen anyagból? Hmmm?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egy gázbojler 33000 kJ/kg égéshőjű földgázból 700 g-öt éget el a vízmelegítéshez. Mennyivel nőtt a bojlerban levő víz belső energiája ennyi gáz elégetésekor?

KÉRLEK VALAKI ÍRJA LE HOGY KELL KISZÁMOLNI ÉS HOGY KELL AZ ADATOKAT LEJEGYEZNI:) fontos!!! Köszönöm előre is:)

1

Perdület kiszámítás?

1m hosszú elhanyagolható tömegű léc. Közepén egy szöget üttötek át a lác egyik végére 1kg a másik végére 2kg tömeg golyót erősítettek. Ez a rendszer függőlegs helyzetű szög mint fogástengely körül másodpercenként 3 radiánnal fordul el egyenletesen. Mennyi a rendszer perdülete?
Levezetésel pls :)

2

Határozza meg, hol kell alátámasztani a súlytalanna k tekinthet ő 3, 2 m hosszú mérleghintát, hogy a két végén elhelyezked ő 15 kg és 27 kg tömegek egyensúlyban legyenek?

Mikor kell a K-t belevinni?
Ugye bár így kell megoldani, hogy...
l=3,2 m l=k1+k2
m1=15kg
m2=27kg
M=0 kg ???

k1=3,2-k2

K=1,6-k2

k2=?

m1*g*k1+M*g*K=m2*g*k2

15*10*(3,2-k2)+0*10*(3,2-k2)=27*10*k2

az a kérdésem h ez a képlet jó-e.. mert ha az M-et nem tekintjük akkor fellehetne irni igyis és 2különböző eredménytkapunk
15*10*(3,2-k2)=27*10*k2

3

Van olyan matematikai képlet, vagy eljárás, amivel meg lehet oldani ezt?

tegyük fel, hogy van egy elég nagy számunk (kb 10 jegyű), és tudjuk róla, hogy maximum négy féle egyjegyű szám szorzataiként megkaphatjuk ezt a számot úgy, hogy bármennyiszer felhasználhatjuk a számokat (pl: 2x3x2x4x5x3x4x4x4x2x3x5x5x5x5x5x4=2^3x3^3x4^5x5^6=3456000000
). adott a számunk, nem tudjuk róla, hogy melyik max. négy szám segítségével kaphatjuk meg, nem tudjuk, hogy ezek hányszor szerepeltek. ebben az esetben ki tudjuk számolni mindig, hogy mi volt ez a négy szám, és hogy hányszor kell venni?
eddig csak arra jutottam, hogy a prímtényezőshöz hasonló felbontással megpróbálom lebontani a számot, de ekkor nagyon sok esetet végig kellene próbálgatni.
ha bármilyen ötleted van írd :)
az egyik ilyen szám amivel ki akarom számolni a 429981696, itt lehet tudni hogy csak három féle számot használ, de a többinél lehet három is és négy is

3

Lányok, asszonyok! Ki az, aki nagyon jó volt matematikából? Mindíg is irigyeltem a jó matekos csajokat!

5

Csonka kúpot (eltolt csonka kúpot) melynek ovális az alapja, és egyik szára hosszabb a másiknál hogy rajzolom fel síklapra? "Vetület"

60cm kerületű alu füstkémény kibújik a padláson belül mért 32 fokos tetőn. Így a kémény tengelye és attól lejtésoldalán, tehát kint mérve kéménytől tatőn lefelé 122 fokos. Tehát a tető 58 fokos lejtésű. Kéményre , köré eső becsepegés ellen galléros kúp alakú "bádog" kéne. Van alu.táblám mely 2x1 méter. Alu.táblára képtelen vagyok rárajzolni a csonka kúpot mely ovális aljának és tetejének kell lenni. Azért ovális, mert, ha a tető vízszintes lenne akkor is ezt a kúpot a 60 centis kerületű kémpnyre úgy raknám rá, hogy felül 60 centi alul meg mondjuk 80 vagy 85 centi. De ugye a tető ferdesége nagyon megnehezíti, hogy milyen alakot vágjak ki a táblalemezből, milyet rajzoljak rá. Vágtam egy 1x1 méteres lemezt. Ezt még pont ketté vágtam ott ahová körzővel rárajzoltam a 60 centis kört. Kaptam két félpatkót. Így felmenvén a padlásra két patkót azaz U alakot ugye feltudtam tenni. De a gallér? Mondjuk úgy 20 centis magasságú. Az kifogott rajtam. Olyan gallér ami két félből áll, hogy felülről és alulról összetolva kúpot alkosson az sehogy nem sikerül. Ki tudja hogy rajzoljam egy alu. lemezre rá. De akár egy nagy papírlapra mintának?

0

Cosinus 3x=gyök2per2?

1

Nyomaték-erő számítása. A fogaskerék erőkar?

Adott egy 25kg/cm nyomatékú 14 rpm fordulatszámú motor, ami egy 2cm átmérőjű fogaskereket forgat, ami pedig egy 10cm átmérőjűt, egyszerűség kedvéért az áttétel is legyen 5:1hez. Mekkora nyomatékot fog leadni a kis fogaskeréken?
Tehát fordulatszám 2,8rpm, a nyomaték pedig: ?
Köszönöm a segítséget!

3

Van ilyen gép? (szaglás)

Ilyen műorra gondolok, ami sokkal érzékenyebb mint az emberi orr.

pl.
pl van távcső amitől sokkal jobban lehet látni
vagy halló készülékek, meg ilyen parabolás lehallgatókészülékek is, akkor gondolom van olyan is ami a szaglással kapcsolatos.

És ha van ilyen, akkor mennyivel jobb mint az emberi orr?

2

Nekem sosem mentek a "találd ki" dolgok. Ha lenne szobahőmérsékleten atomos hidrogéngáz, akkor elnyelné-e a látható fényt?

(Valóságban csak hidrogénmolekulákból álló gáz van szobahőmérsékleten. ) Vegyük figyelembe, hogy szobahőmérsékleten az atomok túlnyomó többsége alapállapotban van, ahol energiájuk -2,18aJ!

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!