Találatok a következő kifejezésre: Milyen anyagból a repülőgépek, helikopterek (1 db)

Milyen anyagból készül a repülőgépek, helikopterek fekete doboza?

Legjobb válasz: Az elõbbi kérdés, h miért nem készítik az egész repülõt a feketedoboz anyagából...noss azért, mert olyan drága lenne, hogy Mo.-nak kb. 5 ilyen 'repcsije' lenne...

Az elõbbi kérdés, h miért nem készítik az egész repülõt a feketedoboz anyagából...noss azért, mert olyan drága lenne, hogy Mo.-nak kb. 5 ilyen 'repcsije' lenne...
meg talán hajtómû se lenne ami elcipelné :D
Nos a fekete dobozok közül a mágnesszalagos fedélzeti hangrögzítõ tokozása speciális agyagból készül ami különleges anyaggal van kezelve. Így könnyû de rendkívül durábilis. Belsõ felépítése pedig egy mágnesszalagos oda vissza játszó 8 sávos magnó végtelenített szalaggal egy kamrában, és egy külön kamrában Speciális bevonattal kezelt nyomtatott áramköri kártyákból áll, melyeken a diszkrét áramköri elemek aranylábazásúak.Mivel a fedélzeti adatrögzítõ tokozása 1/4 arinc short case szabványú mind a digitális mind a mágnesszalagos esetén ezeket doboz alakúra tervezték ( a digitális fedélzeti hangrögzítõt is) ezért ezek fémbõl kellett készüljenek.
A rozsdamentes acélvázat egy hõálló burkalat követi, melyben egy alumíniumdobozban kap helyet a "lényeg". A külsõ váz kb. hat centiméteres, a hõvédõ réteg kb. három centiméteres. A rozsdamentes acél helyett van, ahol titániumbevonatot kap a dobozra abszolút nem hasonlító, a fekete színtõl merõben eltérõ (narancssárga vagy piros színû az adat- és hangrögzítõ doboz) szerkezet.
Galla Miklós kérdése: Ha a fekete dobozt el tudják készíteni mindenféle hatásnak ellenálló anyagból, akkor miért nem gyártják az egész repülõgépet ilyen anyagból? Hmmm?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az atommagoknak milyen fajtái vannak? Pl. : stabil; elsődleges radionuklid; másodlagos . ; stb. És ezenkívül még egy kérdés!

1.
Ha lehet azt is írjátok meg, hogy mi jellemzi azt a bizonyos fajtát. Pl.: Stabil: amelyek nem bomlanak (számuk... db)

És így tovább, és a kérésem még az lenne, hogy írjátok el, hogy hány darab ilyen elem van, pl. elsődleges természetes radionuklid 26 db (aszt hiszem)

2.
És a másik kérdésem, hogy tudnátok nekem írni magerő fajtákat?
Pl. elektromágneses erő, erős kölcsönhatás, gyenge kölcsönhatás, esetleg van-e ezeknek más nevük, stb.

Ha valaki csak egy dolgot tud mondani, kérem azt is írja meg, előre is köszönöm!

2

Egy négyzet alakú park közepén kör alakú tó található. A tó területe fele a körülötte lévő füves rész területének. A, Mekkora a tó átmérője ha a park oldalai 60 m hosszúak?

, Az ábrán látható módon sétányokat készítenek a parkban.Hány méter a teljes úthálózat hossza?
(A tó körül vezető út.)

Ábra:

1

Egy 0, 36 köbméter héliummal töltött lufi mekkora súlyt képes lebegtetni?

5

Tudnátok megbízható forrásokat az esettanulmányomhoz? Építőmérnöknek tanulok és Vízépítés-vizgazdálkodás tárgyból a Szilas patakot kaptam (Bp 16. kerület) és ahhoz kellenének megfelelő források.

Mindenféle mérnöki szempontból érdekes megoldások, térképek, rajzok,leírások, tervrajzok jól jönnének, meg az is hogy mely szervezeteknél kéne érdeklődnöm (vízművek? vízügy? önkormányzat?), tehát mindenféle használható forrás jó jönne.

2

Anna édesapja és édesanyja együtt 70 évesek. Az édesapa ma kétszer annyi idős, mint az édesanyja volt akkor, amikor az édesapa annyi idős volt, mint az édesanya most. Hány évesek Anna szülei?

Már nagyon rég óta gondolkodom ezen a feladaton és egyszerűén nem bírom megoldani. Valaki tudna nekem segíteni, elmagyarázni? előre is köszönöm :)

3

Ha egy vezetéknek csökkentem a keresztmetszetét miért növekszik az ellenállása?

Azonos áramerősség mellett két különböző keresztmetszetű vezetéknek eltérő az ellenállása, de mi váltja ezt ki? Tudnátok esetleg valaminek az analógiájára elmagyarázni?Pl. csővezetéké.

5

Kheopsz egyiptomi fáraó olyan négyzetes gúla alakú piramist építtetett, amelynek magassága 144 m, alaplapja 230 m oldalú négyzet. Milyen hosszú a gúla oldaléle és oldallapjainak magassága?

Nem tudom hogy ezeket hogy kell kiszámolni szóval valaki érthetően mezei nyelven magyarázza el nekem kérlek titeket. És képletnél pontosan írjátok le hogy melyik betű mit jelöl kérlek! Köszönöm!

1

Szeretnék példákat keresni az Izoter, Izochor és az Izobár állapotváltozásra. Segitenétek?

1

74LS11 IC. "AND logikai kapu. " Létezik az alant leírt jelenség?

A gyártó adatlapja szerint ez egy 3-szor hárombemenetes ÉS logikai kapu. A "gondom", hogy a bekötetlen bemenetek mellett a kiememet 1. Ha a bemenetek bármelyikét földre kötöm, a kimenet 0... de ez egy AND kapu, nem NAND.

Eddig úgy tudtam, hogy ha a bemenetekre feladom az 5 voltot, akkor jelenik meg a kimeneten az öt volt. Itt mégsincs így, és nem értem, hogy miért.

6

Milyen nyíregyházi átlagos gimik vannak?

szabolcsi vagyok,de nagyobb városba szeretnék menni továbbtanulni,érdekelne hogy milyen gimik vannak. ne legyen irtó nehéz, 4,1 az átlagom,de azért legyen színvonalas. ha van 4 éves angol az nem lenne gond. köszönöm!

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!