Találatok a következő kifejezésre: Milyen anyagból a repülőgépek, (1 db)

Milyen anyagból készül a repülőgépek, helikopterek fekete doboza?

Legjobb válasz: Az elõbbi kérdés, h miért nem készítik az egész repülõt a feketedoboz anyagából...noss azért, mert olyan drága lenne, hogy Mo.-nak kb. 5 ilyen 'repcsije' lenne...

Az elõbbi kérdés, h miért nem készítik az egész repülõt a feketedoboz anyagából...noss azért, mert olyan drága lenne, hogy Mo.-nak kb. 5 ilyen 'repcsije' lenne...
meg talán hajtómû se lenne ami elcipelné :D
Nos a fekete dobozok közül a mágnesszalagos fedélzeti hangrögzítõ tokozása speciális agyagból készül ami különleges anyaggal van kezelve. Így könnyû de rendkívül durábilis. Belsõ felépítése pedig egy mágnesszalagos oda vissza játszó 8 sávos magnó végtelenített szalaggal egy kamrában, és egy külön kamrában Speciális bevonattal kezelt nyomtatott áramköri kártyákból áll, melyeken a diszkrét áramköri elemek aranylábazásúak.Mivel a fedélzeti adatrögzítõ tokozása 1/4 arinc short case szabványú mind a digitális mind a mágnesszalagos esetén ezeket doboz alakúra tervezték ( a digitális fedélzeti hangrögzítõt is) ezért ezek fémbõl kellett készüljenek.
A rozsdamentes acélvázat egy hõálló burkalat követi, melyben egy alumíniumdobozban kap helyet a "lényeg". A külsõ váz kb. hat centiméteres, a hõvédõ réteg kb. három centiméteres. A rozsdamentes acél helyett van, ahol titániumbevonatot kap a dobozra abszolút nem hasonlító, a fekete színtõl merõben eltérõ (narancssárga vagy piros színû az adat- és hangrögzítõ doboz) szerkezet.
Galla Miklós kérdése: Ha a fekete dobozt el tudják készíteni mindenféle hatásnak ellenálló anyagból, akkor miért nem gyártják az egész repülõgépet ilyen anyagból? Hmmm?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ki tud elvégezni egy fényerősség (lumen-mérő) tesztet?

Ha egy 10 lumen erejű zseblámpával rávilágítok egy lumen erősségmérőre, akkor azt fogja mutatni, hogy a fényerősség 10 lumen. Ha közvetlenül a lumenmérő mellé teszek egy fekete színű anyagot, úgy hogy a fényerősség csúcspontja egyenlő arányban éri az anyagot és a lumen-mérőt, akkor mennyi lesz a lumen értéke? És ha a fekete anyag helyett egy napelemet teszek, akkor az mérhetően elvonja a fényerősséget a lumen mérőtől?

5

Hogyan igazolhatnám az alábbi divergenciát? www.kephost.com/view3. php? Filename=a1_2013_6_16_5frn4el68r. Png

határérték, limesz, divergencia, kalkulus, analízis, matek

2

Üreges fülű műanyag palackot hogyan készítenek?

Az oké, hogy fúvással, csak a szerszámot nem tueom elképzelni.

0

Dr. House milyen orvos? +több kérdés lent

Dr. House milyen orvos? (olvastam, hogy diagnoszta/nefrológus, de akkor most melyik? :D)
Ilyen orvos (szinte) minden kórházban van?
Az egyetem hány év? (ezt csak kérdem)

9

Hogyan tudok 1kw-bó legalább 3-4 kw-ot előállítani?

Minden megoldás érdekel.
Válaszotokat előre is köszönöm.

11

"Akkor és csak akkor, . " Matematikai szakirodalomban ez mindig ekvivalenciát jelent?

A köznapi értelmezés nem feltétlenül esik teljesen egybe a matematikai értelmezéssel ezért kérdezem.

4

Miért nincs áram a fázis vezetékben?

Kivettem otthon a villanykapcsolót,majd visszaraktam s nem működött.Mivel kétállású kapcsoló többféle módon próbáltam visszakötni,de akkor sem működött.Ma vettem egy fázisceruzát s akkor derült ki,hogy a vezetékben nincs is áram.Az egész lakásban mindenhol van áram csak abban az egy kapcslóban nincsen.Kétlem hogy szálszakadás lenne,de meghallagatok minden ötletet.Előre is köszi a válaszokat.

1

F függvény deriváltjának improprius integrálja az egyenlő F-el?

A feladat (F(x))' függvény improprius integrálja [0,végtelen] intervallumon. Ha deriválom F(x)-et és az eredménynek kiszámolom a határozatlan integrálját, akkor az F(x)-et kapom, nem?

1

Kinek írhatok üzenetet, ha saját magam rájöttem olyan dolgokra, amik tudományosak lehetnek?

ezen a linken vagy egy példa erre:

A kép alatt lévő hozzászólásokat kéretik elolvasni.

9

Melyik különbség nagyobb? közelítés nélkül kell meghatározni gyök11-gyök5 vagy a gyök19-gyök11

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!