Találatok a következő kifejezésre: Milyen angol vannak (350 db)

Milyen oldalak vannak, ahol online angol filmeket nézhetek magyar felirattal ill. angol filmeket, angol felirattal?

Legjobb válasz: http://www.filmsubs.blogspot.hu/search/label/J orosz oldal de angol filmek/sorozatok vannak angol felirattal :) http://speechyard.com/video/movie/ Itt az oldalon be kell jelentkezni facebook-ba. Utána category-nál kiválasztod hogy movie :) keresel olyat ami tettszik :) elindítod és ami jó ebben az oldalban hogy van angol felirat az angol filmek alatt és ahogy rá viszed az egeret az adott szóra mait nem ismersz azonnal leállítja a filmet majd rákattintasz és kiadja hogy mit jelent magyarul ..... + jellel hozzá is lehet adni ezeket a szavakat egy listához ami a film alatt jelenik meg és ott lesz egy gomb hogy learn ..... rá mész és különbözõ módszereke segítségével megtudod tanulni ezeket a szavakat. Nem csak szavakat tudsz a feliratból lefordítani és hozzá adni a listához hanem egész mondatokat és kifejezéseket csak akkor nem rá kell kattintani hanem kijelölni az adott részt :D A másik hogy bal sarokban fent kiválasztod hogy books és itt tudsz könyveket olvasni aminél ugyan az a technika ha nem érted a szót mondatot kifejezést csak rá kattintasz kijelölöd és már írja is hogy mit jelent :D utána meg hozzá is tudod adni a listához :D De azért csak óvatosan mert elég kezdetleges cipõben jár :) szóval ne higgy el neki mindent amit fordít :D

http://www.filmsubs.blogspot.hu/search/label/J orosz oldal de angol filmek/sorozatok vannak angol felirattal :) http://speechyard.com/video/movie/ Itt az oldalon be kell jelentkezni facebook-ba. Utána category-nál kiválasztod hogy movie :) keresel olyat ami tettszik :) elindítod és ami jó ebben az oldalban hogy van angol felirat az angol filmek alatt és ahogy rá viszed az egeret az adott szóra mait nem ismersz azonnal leállítja a filmet majd rákattintasz és kiadja hogy mit jelent magyarul ..... + jellel hozzá is lehet adni ezeket a szavakat egy listához ami a film alatt jelenik meg és ott lesz egy gomb hogy learn ..... rá mész és különbözõ módszereke segítségével megtudod tanulni ezeket a szavakat. Nem csak szavakat tudsz a feliratból lefordítani és hozzá adni a listához hanem egész mondatokat és kifejezéseket csak akkor nem rá kell kattintani hanem kijelölni az adott részt :D A másik hogy bal sarokban fent kiválasztod hogy books és itt tudsz könyveket olvasni aminél ugyan az a technika ha nem érted a szót mondatot kifejezést csak rá kattintasz kijelölöd és már írja is hogy mit jelent :D utána meg hozzá is tudod adni a listához :D De azért csak óvatosan mert elég kezdetleges cipõben jár :) szóval ne higgy el neki mindent amit fordít :D
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen koszonom :)
Nem téríteni akarok, hanem nyelvgyakorlás ügyben: a Zeitgeist fent van a youtube-on magyar felirattal. Ha jól tévedek, hungariant kell ütni, és van három nagy fim, meg több kicsi ebben a témában. Nagyon élvezhetõ a szöveg, érthetõen mondják és van magyar felirat. Julius TZM csinálta. The Zeitgeist movie.

Angolul hogyan kell a magyar neveket írni? Milyen sorrendben vannak a család- és keresztnév, konkrétan pl. a következő esetekben: Kissné Dr. Nagy Éva, vagy Dr. Kovács Péter?

Legjobb válasz: pl. Peter Kovacs, mert a hülye angolok úgysem tudják, hogy a világ keleti felén a vezetéknév van elöl, és azt sem tudják, hogy az ékezeteket hogyan kell ejteni >>>>>>Talan csak anyit kedves valaszolo hogy a angol ABC egeszen mas mint a magyar vagy az orosz , szoval talan Te semtudod ki ejteni rendesen "Furneture" vagy igen ??!! Az angolban mindig a keztnev az elso es a vezetk nev a masodik es a meg kulonboztetes ha valaki ferjnel van az hogy elore irjak MRS

pl. Peter Kovacs, mert a hülye angolok úgysem tudják, hogy a világ keleti felén a vezetéknév van elöl, és azt sem tudják, hogy az ékezeteket hogyan kell ejteni >>>>>>Talan csak anyit kedves valaszolo hogy a angol ABC egeszen mas mint a magyar vagy az orosz , szoval talan Te semtudod ki ejteni rendesen "Furneture" vagy igen ??!! Az angolban mindig a keztnev az elso es a vezetk nev a masodik es a meg kulonboztetes ha valaki ferjnel van az hogy elore irjak MRS
Ez most az az eset, hogy minden válasz jó. Alapvetõen a magyar neveket nem kötelezõ angolul átmachinálni. Mégis meg szokták tenni, mert ha nincs csere, akkor az angolok összekeverik a vezeték és keresztnevet. A Dr. Kovács Péter angolul ezért Dr Péter Kovács szokott lenni. A Kissné Dr. Nagy Éva pedig vagy Dr Éva Kissné Nagy, vagy Dr Éva Nagy née (ejtsd: "néi" vagy ritkábban "ní") Kiss.
A te neved nem változik, tehát pl. dr. Kovács Péter marad akkor is, ha angollal beszélsz. A könnyebbség kedvéért néha meg szokták fordítani - és az ékezeteket elhagyni -, pl. Peter Kovacs, mert a hülye angolok úgysem tudják, hogy a világ keleti felén a vezetéknév van elöl, és azt sem tudják, hogy az ékezeteket hogyan kell ejteni (Kovács-ból így lesz Kovex).
Egy ismerõsömet Mr. Mártonnak (Mr. Marton) szólítják. Nem bírják megjegyezni, hogy nem az a vezetékneve.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
Szent Laci angol tagozata. :)
A kérdező hozzászólása: igen csak az a baj hogy csak 4 az átlagom:) így szerintem nem veszen fel?Szerinted??Ha 8-ra felviszem az átlagomat akkor felvesznek szerinted??
Ha belehúzol biztosan, viszont ahhoz jónak kell lennie az írásbelidnek, mivel eléggé keményen szortíroznak, szóval ha nem írod meg jól akkor be se hívnak. Viszont ha jól sikerül és a szóbelit se rontod el(nagyon szimpatikusak voltak a tanárok, akkor bent vagy. :)
A kérdező hozzászólása: értem esetleg tudnál más angol tagozat iskolát mondani ahol fontos a nyelv ?
Karinthy, annak van normál tagozata, ami 4 éves és csak heti 4-5 angol óra van (nem tudom pontosan), és van a kéttanos tagozat, ahol angolul megy az oktatás is, de az 5 éves, mivel van egy angol nulladik. :) Amúgy a Karinthy az egyik nagy "tanuljunk nyelvet" iskola.
A kérdező hozzászólása: Értem és mit tudsz a berzsenyi angol-francia-német-olasz tagozatokrról??
Arról viszont semmit.. :D


14 éves vagyok. Lány és 8. osztályos. Gőzöm sincs hogy hova menjek továbbtanulni.4.8 volt a 7. év végi átlagom. Szóval jó tanuló. De nem tudom hogy mi érdekel. Pl kémia vagy angol amit el tudok képzelni. Ebből a kettőből milyen szakmák vannak?

Legjobb válasz: hol laksz?:D ha szegeden akkor a radnóti miklós gimnázium spec kémia szakát tudnám ajánlani:D (bár kevés az esélye h pont szegedi vagy) na mindegy.lehetsz pl gyógyszerész,a gyógyszerészek iszonyat jól keresnek.és az angol? Manapság minden álláshoz kell nyelvvizsga szóval az angolból károd nem lehet:D vagy lehetnél kémia/angol szakos tanár:) mire kikerülsz addigra a tanárok már elég jól fognak keresni!!:D igazából ha gimnáziumba mész aztán lehetsz akármi..csak tanuld azokat a tantárgyakat amik érdekelnek .(ui:én is nyolcadikos vagyok és nekem is ez a 2 tantárgy a kedvencem:D de én angolra szeretnék tovább menni!!)

hol laksz?:D ha szegeden akkor a radnóti miklós gimnázium spec kémia szakát tudnám ajánlani:D (bár kevés az esélye h pont szegedi vagy) na mindegy.lehetsz pl gyógyszerész, a gyógyszerészek iszonyat jól keresnek.és az angol? Manapság minden álláshoz kell nyelvvizsga szóval az angolból károd nem lehet:D vagy lehetnél kémia/angol szakos tanár:) mire kikerülsz addigra a tanárok már elég jól fognak keresni!!:D igazából ha gimnáziumba mész aztán lehetsz akármi..csak tanuld azokat a tantárgyakat amik érdekelnek .(ui:én is nyolcadikos vagyok és nekem is ez a 2 tantárgy a kedvencem:D de én angolra szeretnék tovább menni!!)
Merre laksz? Úgy tudunk jó sulikat mondani ahova felvennének. Szoktak nyelvi szakok ill. term tud.os szakok is lenni különbözõ gimikben/szakközepekben. Szoktak olyat csinálni, hogy szakközépiskola kémia szak és vegyész a kimenetel... Angollal nem nagyon fogsz elhelyezkedni ezt gimikbe szoktak indítani emelt óra számban. Itt általában annyira képes az ember, hogy a gimis évek alatt megcsinálja a nyelvvizsgát. De ez se mindenkinek. Több nyelvis ismerõsömtõl hallotam /akik pl:. tavaly végeztek meg elõtte/, hogy voltak 30-an és kb. a 1/3 a tudta megcsinálni. És ne aggódj, hogy nem tudod mit akarsz sokan 20on évesen se tudják.
A kérdező hozzászólása: székesfehérváron lakom :D

Milyen nyelven érdemes tanulnom ha az angolhoz van érzékem? (többi lent. )

Most 13 évesen nyelvi előkészítős vagyok és így angolt emelt óraszámban (14/hét), németet pedig normál óraszámban (4/hét) tanulom. Az angolt nagyon szeretem 6 éves korom óta folyamatosan tanulom. (Voltam mostanában külföldön és már egész jól elcsevegek angolul, megértem amit mondanak.) A németet szeptember óta tanulom de a szavak egyszerűen nem ragadnak rám hiába próbálom megtanulni, így csak az olvasás-fordítás módszert tudom bevetni, de a németet nem igazán szeretem. Viszont a nyelvekkel szeretnék később foglalkozni és még egy nyelvet el szeretnék kezdeni tanulni, mert ugye fiatalon könnyebb. Ha van valami ötletetek,hogy melyiket tudnám könnyen megtanulni az segítene, köszönöm előre is és bocsánat,hogy ilyen sokat írtam:)

Legjobb válasz: Az angol az lassan olyan hogy már mindenki ért hozzá olyan szinten hogy elboldoguljon.Egy német nyelvvel sokkal többet lehet elérni.1.) Németország itt van. 2.) Sokan keresik õket magántanárként is. 3.) Sokkal többet kérhet el mint egy angol szakos tanár,(magántanárként) mivel nem sokan tudják olyan szinten ezt a nyelvet hogy át is adják,viszonylag nagy sikerrel. Én maradnék a németnél,tudom hogy nehéz,de csak szorgalom kell hozzá.

Az angol az lassan olyan hogy már mindenki ért hozzá olyan szinten hogy elboldoguljon.Egy német nyelvvel sokkal többet lehet elérni.1.) Németország itt van. 2.) Sokan keresik õket magántanárként is. 3.) Sokkal többet kérhet el mint egy angol szakos tanár, (magántanárként) mivel nem sokan tudják olyan szinten ezt a nyelvet hogy át is adják, viszonylag nagy sikerrel. Én maradnék a németnél, tudom hogy nehéz, de csak szorgalom kell hozzá.
Sajna, számíthatsz rá, hogy az angol után minden nehezebb lesz. Ha hallottál már igeragozásrõl és fõnévragozásról...a német neked persze, hogy nehéz. Gondolj a magyarra, mi is ragozzuk mindkettõt - és még sokan mások. A német szerintem is jó, én oroszul, angolul és franciául tudok, de nagyon hiányolom a németet. Németország dübörög a többi eu országhoz képest, Svájcban is jó a német. Adj magadnak több idõt, próbálj német reklámokat nézni (én nemtommiért, de nagyon bírom õket), meg német bandákat hallgatni, hogy megszokd cseppet. Állítom, hogy mi magyarok talán a legjobbak a német kiejtésben vagyunk. :) Örökség. :)
"Mivel az angolhoz hasonló germán nyelvek alegelterjedtebbek a világon (spanyol, német, francia, latin stb.)..." Ember, te melyik bolygóról jöttél? A latin mióta germán nyelv? Hogy a franciáról és a spanyolról már ne is beszéljünk... http://hu.wikipedia.org/wiki/Germ%C3%A1n_nyelvek Ezek közül válogass, ha az angolhoz hasonló nyelvet szeretnél. De érdemes még megfontolni valamelyik újlatin nyelvet is, mert bármelyiknek több hasznát veszed, mint pl egy jiddisnek :P
Mivel az angolhoz hasonló germán nyelvek alegelterjedtebbek a világon (spanyol, német, francia, latin stb.) ezért rengeteg válsztanivalód van. :) Próbáld ki mondjuk a spanyolt, az elég egyszerû nyelv.
^Hüm, hát ráb*sztam. Lehet hogy újlatint akartm mondani? de az se stimmel. :D A javaslatom azért még áll.
Tudom ajánlani a spanyolt és a franciát, valamint a hollanddal is érdemes próbálkoznod. Angolosoknak ezek a legkönnyebbek, és a franciák nem nagyon akarnak angolul beszélni.

Itt Magyarországon hol és milyen munkakörben van igény angol anyanyelvű munkaerőre?

Zenész végzettség?, sok zenetanári és kevés angoltanitási tapasztalata van, magyarul nem tud... van esélye itt boldogulni? Budapesten pl úgy tudom, hogy sok magyart nem beszél? ember dolgozik, ?k vjaon hol? irjon akinek esetleg lenne ötlete,köszi

Legjobb válasz: nyelviskola, fõleg ha még ráadásul zeneTANÁR is, a magán nyelviskolába nem feltétlenül kérnek nyelvtanári végzettséget, tudom, hogy keresnek anyanyelvi nem tanárok at aztán idegen nyelvû ügyfélszoglálatra, vannak ilyen outsorcing cégek, pl. mint volt az EDS Magyarország is, de az megszûnt, de van ilyen sok, bár ehhez az angolon kívûl kell más nyelv is, illetve multiba bármilyen irodai munkára, mert ott a munka nyelve az angol. Pl. keresk.i ügyintézõ, bármi..

nyelviskola, fõleg ha még ráadásul zeneTANÁR is, a magán nyelviskolába nem feltétlenül kérnek nyelvtanári végzettséget, tudom, hogy keresnek anyanyelvi nem tanárok at aztán idegen nyelvû ügyfélszoglálatra, vannak ilyen outsorcing cégek, pl. mint volt az EDS Magyarország is, de az megszûnt, de van ilyen sok, bár ehhez az angolon kívûl kell más nyelv is, illetve multiba bármilyen irodai munkára, mert ott a munka nyelve az angol. Pl. keresk.i ügyintézõ, bármi..

Angol-magyar szakos bölcsészhallgatónak milyen munkalehetőségei vannak?

Legjobb válasz: Szia! Én fordítva vagyok, magyar-angol szakos bölcsész. MA-ban tolmácsképzésre fogok jelentkezni, németbõl van felsõfokúm, az angolt nyárra tervezem. Ez például egy jó lehetõség, nekem legalábbis.

Szia! Én fordítva vagyok, magyar-angol szakos bölcsész. MA-ban tolmácsképzésre fogok jelentkezni, németbõl van felsõfokúm, az angolt nyárra tervezem. Ez például egy jó lehetõség, nekem legalábbis.
ami jó ötlet, ha felveszed a Hungarológia spec képzést, vagy valahol Magyar mint idegennyelv a neve. ezzel külföldön jó a munkalehetõség: képviselheted a magyar kultúrát, magyarul tanithatod azt, aki akar.. Tolmácsolhatsz, (mû)fordithatsz. Könyvkiadónál helyezkedhetsz el. Multicégnél (a nyelv miatt fõként) különbözõ poziciókban helyezkedhetsz el, bár ide azokat részesitik elõnyben, akiknek a másik szakuk kommunikáció - ha már bölcsészt vesznek fel.

Milyen szabályai vannak az angol verseknek? Szeretnék angolul írni de csak másolni tudok más műveket de alapjából miylen szabályai vannak?

Legjobb válasz: Angolul tudsz?Mert ha nem beszéled folyékonyan a nyelvet nem fogsz tudni írni

Angolul tudsz?Mert ha nem beszéled folyékonyan a nyelvet nem fogsz tudni írni
A kérdező hozzászólása: középfokom van eddig, de jövõ nyáron megszeretném csinálni a felsõfokot

Ingyenes angol tanfolyamot keresnék. Milyen ötleteitek vannak? Illetve milyen tanácsaitok vannak a középfokú angol nyelvvizsgával kapcsolatban?

17/f, 10es vagyok, szeretném minél hamarabb letenni a középfokú angol nyelvvizsgát, erre kellene...a válaszokat vagy egyéb tanácsokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: tudasodajovod.hu

tudasodajovod.hu
A nyelvtan nagyon fontos (Azt tudd- fõleg használni) Szóval nyelvhelyesség
A vizsgára nem rossz, ha a nagyobb "társalgási" (általános) témakörök le vannak írva (Úgy csak azokat kell mindig átolvasni)

Milyen esélyeim vannak, milyen munkát tudok vállalni érettségivel, és egy középfokú angol nyelvvizsgával?

Utolsó éves vagyok az egyetemen, de lehetséges, hogy családi és anyagi okok miatt nem tudom befejezni, csak pár év múlva (hiányzik egy két tantárgyam, a szakdolgozat és az államvizsga)

Legjobb válasz: Õszinte leszek: 23 éves lány vagyok, érettségim van és középfokú angol nyelvvizsgám (meg egy szakmám amit azért csináltam mert tetszett) gyártósoron kivülre sehova nem tudok jelentkezni mert mindenhova szakmát kérnek vagy szakmai tapasztalatot... (komolyan, még mosogatólánynak se vettek fel mert nincs munka) volt két hely ahova felvettek feketén adminisztrátorként, egy-egy hónapot voltam után, miután a fönök szexuális kezdett zaklatni eljöttem. de elég ha felmész a munka.hu-ra (munkaügyi központ weboldala) és szét nézel az állások között....

Õszinte leszek: 23 éves lány vagyok, érettségim van és középfokú angol nyelvvizsgám (meg egy szakmám amit azért csináltam mert tetszett) gyártósoron kivülre sehova nem tudok jelentkezni mert mindenhova szakmát kérnek vagy szakmai tapasztalatot... (komolyan, még mosogatólánynak se vettek fel mert nincs munka) volt két hely ahova felvettek feketén adminisztrátorként, egy-egy hónapot voltam után, miután a fönök szexuális kezdett zaklatni eljöttem. de elég ha felmész a munka.hu-ra (munkaügyi központ weboldala) és szét nézel az állások között....
Ha van tanulói jogviszonyod, akkor diákmunka.
A kérdező hozzászólása: hát ez nem túl bíztató...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!