Találatok a következő kifejezésre: Milyen amikor megszületik (9 db)

Milyen amikor végre megszületik?

Miután hazamegyek a kórházból mire lesz id?m? Nagyon fárasztó? Nektek hogy néz ki így egy napotok? Tudtok pihenni? Tudtok magatokkal foglalkozni?

Legjobb válasz: Attól függ, milyen lesz a babád! Az enyémmel szerencsére semmi gond nincs (csak ami nagyon kötelezõ). Az elsõ hetekben ki fogod tapasztalni, hogy mi a jó Nektek. Az tényleg szerencsés, ha lesz segítséged! Végra valaki, aki nem csak a terhességgel és a szüléssel van elfoglalva - persze ez is teljesen rendben van - hanem már az elsõ hetekre is készül. Bevallom õszintén, engem sem a terhesség sem a szülés nem viselt meg annyira, mint az elsõ hetek! Ha felkészülsz rá, minden könnyebben megy majd. Sok sikert Neked!

Attól függ, milyen lesz a babád! Az enyémmel szerencsére semmi gond nincs (csak ami nagyon kötelezõ). Az elsõ hetekben ki fogod tapasztalni, hogy mi a jó Nektek. Az tényleg szerencsés, ha lesz segítséged! Végra valaki, aki nem csak a terhességgel és a szüléssel van elfoglalva - persze ez is teljesen rendben van - hanem már az elsõ hetekre is készül. Bevallom õszintén, engem sem a terhesség sem a szülés nem viselt meg annyira, mint az elsõ hetek! Ha felkészülsz rá, minden könnyebben megy majd. Sok sikert Neked!
Az elsõ két hétre jó ha napi egy-két órás segítséget kapsz, hogy addig pihenhess, de meg lehet oldani. szerintem nem lesz idõd elfáradni sem. Ne aggódj, olyan boldog leszel, hogy észre sem veszed . ha eszik és utána alszik, akkor az alvás alatt te is pihenj, majd minden második alvásnál, ha nem pihensz akkor tudsz foglalkozni magaddal is.
A kérdező hozzászólása: Köszi.

Kedves Kismamák, Anyukák! Eszetekbe jutott már, hogy milyen csodálatos dolog, amikor megszületik a gyermeketek? Mit éreztetek, amikor megszületett a gyermeketek (vagy amikor tudatában lettetek annak a csodának, hogy Édesanyák vagytok)?

Nekem még nincs - és az elkövetkezend? 5-10 évben nem is tervezem, hogy lesz - gyermekem (még fiatal vagyok hozzá). Viszont sokszor gondolkoztam azon, hogy milyen csodálatos dolog az, hogy két ember ha nagyon szereti egymást, akkor egy harmadik lehet bel?lük? (Ez most nagyon egyszer? megfogalmazás volt, de így tudtam igazán leírni..) Hogy milyen csodálatos dolog az, amikor egy kisgyermek megszületik, "minket választ"..

Legjobb válasz: :) sokszor ha nézem az én kis 6 hónapos pöttöm jánykámat eszembe jut hogy mibõl is lett õ? Az apukájával 10 éve ismerkedtünk meg.Bevallom úgy voltunk hogy csak szex, semmi szerelem. õ is szabad volt, én is, aztán több lett belõle :) Sokáig én nem akartam babát, jó volt még az a gyermekmentes függetlenség, a nyaralások, a pénz amit magunkra költhettünk, meg bevallom iszonyatosan féltem a terhességtõl, a szüléstõl...méghogy én terhes éegyek? hogy "legyen bennem" valaki???? áááááá, azt mondtam soha!....aztán kezembe vettem a sorsomat mert közben vágytam egy babára. pszihiáter, terepauta, és 3 évembe került míg vállalni mertem a babát. Szinte már az elsõ napokban megéreztem hogy bizony év végén már lesz egy kicsi emberke is velünk. égett a gyomrom, álmos voltam, sokat kellett pisilnem. Aztán két teszt mahd az UH is ezt muitatta. eszembe sem jutott a régi szorongásom. utána csak azon aggodtam hogy "õ" vajon jól van? ha nem mozgott nagyon féltem, volt hogy bementem az ambulanciára mert két napja nem éreztem "õt". akkor "õ" még csak 20 hetes volt, és ez természetes volt! :) Boldog voltam, fennen hírdettem hogy babát várunk. Nem votlam fiatal, 33 éves. a férjem 38. Aztán toxémiás lettem, s 32 hétre megszületett a lányom. Nem tudtam boldog lenni, nem tudtam anya lenni. Csak azt láttam hogy "õ" ott fekszik az inkubátorban, gép lélegezteti és azt sem tudom vajon év végén tényleg velünk lesz e? Aztán szép lassan megerõsödött, pedig az elsõ napokban mindösze 1,5 (!!) millit evett. 22 nap után pedig végre hazajöhetett, közénk. Év végén mikor leszállt a "mennybõl az angyal", és mikor átléptünk az új évbe, mázsás kõ esett le rólam. Bár sokat járunk orvoshoz, külön figyelmet érdemel a lányom, el van maradva bõven társaitól, mégis úgy érzem, azt vallom: akinek nincsen gyermeke az nem is él! Ma már tudom édesanyának lenni egy oylan földöntúli mámor, amelyet semmi sem helyettesíthet! és tudom hogy el sem tudnám képzelni hogy ne a lányom legyen a lányom! Imádlak Grétikém!!!!

:) sokszor ha nézem az én kis 6 hónapos pöttöm jánykámat eszembe jut hogy mibõl is lett õ? Az apukájával 10 éve ismerkedtünk meg.Bevallom úgy voltunk hogy csak szex, semmi szerelem. õ is szabad volt, én is, aztán több lett belõle :) Sokáig én nem akartam babát, jó volt még az a gyermekmentes függetlenség, a nyaralások, a pénz amit magunkra költhettünk, meg bevallom iszonyatosan féltem a terhességtõl, a szüléstõl...méghogy én terhes éegyek? hogy "legyen bennem" valaki???? áááááá, azt mondtam soha!....aztán kezembe vettem a sorsomat mert közben vágytam egy babára. pszihiáter, terepauta, és 3 évembe került míg vállalni mertem a babát. Szinte már az elsõ napokban megéreztem hogy bizony év végén már lesz egy kicsi emberke is velünk. égett a gyomrom, álmos voltam, sokat kellett pisilnem. Aztán két teszt mahd az UH is ezt muitatta. eszembe sem jutott a régi szorongásom. utána csak azon aggodtam hogy "õ" vajon jól van? ha nem mozgott nagyon féltem, volt hogy bementem az ambulanciára mert két napja nem éreztem "õt". akkor "õ" még csak 20 hetes volt, és ez természetes volt! :) Boldog voltam, fennen hírdettem hogy babát várunk. Nem votlam fiatal, 33 éves. a férjem 38. Aztán toxémiás lettem, s 32 hétre megszületett a lányom. Nem tudtam boldog lenni, nem tudtam anya lenni. Csak azt láttam hogy "õ" ott fekszik az inkubátorban, gép lélegezteti és azt sem tudom vajon év végén tényleg velünk lesz e? Aztán szép lassan megerõsödött, pedig az elsõ napokban mindösze 1, 5 (!!) millit evett. 22 nap után pedig végre hazajöhetett, közénk. Év végén mikor leszállt a "mennybõl az angyal", és mikor átléptünk az új évbe, mázsás kõ esett le rólam. Bár sokat járunk orvoshoz, külön figyelmet érdemel a lányom, el van maradva bõven társaitól, mégis úgy érzem, azt vallom: akinek nincsen gyermeke az nem is él! Ma már tudom édesanyának lenni egy oylan földöntúli mámor, amelyet semmi sem helyettesíthet! és tudom hogy el sem tudnám képzelni hogy ne a lányom legyen a lányom! Imádlak Grétikém!!!!
Leirhatatlan boldogság, csoda! Annyi minden kavarog a fejemben a kérdésedtõl és még sem tudom mit irjak le, márcsak a kérdésedtõl is könnybe lábadt a szemem.! Azt hiszem ezzel mindent elmondtam. :-)
Az az igazság, hogy én már tizenévesen arról álmodoztam, hogy milyen jó lesz majd ha szerelmes leszek meg férjem lesz, és fú, de jó lesz majd anyának lenni! :D Persze nem kapkodtam el, nem lettem leányanya vagy ilyesmi... A lényeg, hogy miután megszületett a kisfiúnk, elõtört belõlem a sírás és emlékszem mindenkinek azt mondtam, hogy "Köszönöm mindenkinek aki segített!" (nem volt egyszerû szülés) és olyan boldogságot éreztem, mint még soha. Életem legszebb emléke. Férjemmel egymásra néztünk, megpuszilt, és sírva nevetett õs is, és az elsõ mondata: "Milyen nagy keze van!" :D :D Hasamra tették, összebújtunk....Ááááá...leírhatatlan. Mindenkinek ajánlom ezt a élményt. Egy utazás, egy állás nem múlja felül.
Nagyon jó érzés. Amikor a kezedben fogod a pozitív tesztet még fel sem fogod. Amikor mocorogni kezdett a hasamban, az megint csak leírhatatlan! Szülés után sokáig hiányzott. Igazán én tudtam a terhességnek örülni, apa nem az az ömlengõs fajta, de bennük csak a szülés után tudatosul az apaság, addig nehéz nekik elképzelni az egészet. Amikor megszületett is csak néztem meg néztem, végig ott volt mellettem a 2 órás megfigyelés alatt. Végre megláthattam ki lakott odabenn, de igazán akkor éreztem át az anyaságot, amikor elõször jöttünk ki az utcára babakocsival. Toltam a kocsit, benne a lányommal és figyeltem az embereket. Egészen más volt így az utcán sétálni:) És azóta is együtt megyünk mindenhova. Egy életre szóló felelõsség:)
A mi kis történetünk: A férjemmel 9 éve vagyunk együtt, akkor voltunk 17 és 19 évesek, nagyon fiatalok. Mindkettõnknek volt már komolyabb kapcsolata elõtte, így nem azaz elsõ szerelem volt, de szerelem volt elsõ látásra, meg én szerelmes típus vagyok. Egy suliba jártunk, látásból ismertük egymást elõtte is. De én már akkor tudtam õ lesz a gyermekim apja. 6 évvel ezelõtt megkérte a kezemet és 3 évre rá elvett feleségül, nem mondom, hogy nem voltak buktatók a kapcsolatunkban, de nagyon szeretjük egymást. Amióta az eszemet tudom anya szerettem volna lenni. A férjem várt volna még vele, de hamar, az elsõ hónapban összejött a baba. Tavaly télen megszületett a kislányunk, császárral, de egy hétig bent kellet maradunk a kórházban, mert a lánykánk belekakált a magzatvízbe és belázasodott....nagyon le voltam törve. De mára már egy vidám, állandóan pakolászó, mászkáló és "beszélõ" lányka. Szerencsére semmilyen problémát nem okozott eddig a születése körülménye. A kis tesóját, jövõre tervezzük. A legcsodálatosabb érzés a világon, anyának lenni! De ezt csak azt tudja akinek van gyermeke. Minden jót és amikor majd szeretnéd jó babaázást kívánok neked! Az anyukáknak pedig sok boldogságot és örömöt a gyerekeikhez!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, és várom a továbbiakat is! :) Gyönyörû napot kívánok Nektek!
A kérdező hozzászólása: Édesanyák! Nagyon szépen köszönöm a gyönyörû, megható, könnyfakasztó történeteket! Hálás vagyok Nektek, hogy ilyen részletesen válaszoltatok, elmeséltétek az új Jövevény érkezésének történetét. Nem tudok mit írni, annyira meghatottak a mondataitok! :½( Remélem, hogy egyszer majd én is így mesélhetem - ilyen boldogsággal - a leendõ gyermekem születésének történetét. (Egyenlõre ezzel még várnom kell úgy 5-10 évet.) Mégegyszer köszönöm Mindenkinek a megható sorokat, és aki még szeretné velünk megosztani a történetet, azt nagy szeretettel várom! :)
Én már válaszoltam föntebb, most kérdeznék: Volt olyan, aki akár 1 történetet is végig tudott olvasni sírás nélkül? Mert én nem. Persze nem vagyunk egyformák... Már vagy 10szer elolvastam a válaszokat... Ez a világon a legjobb érzés!!!
utsó elõtti vagyok, én a sajátomon is mindig bõgök :) ))
19 éves vagyok, nagyon szeretnék már kisbabát, de még tudom, várnom kell. Én is szintén már maga a kérdés olvasásakor potyogtak a könnyeim, na aztán az válaszoknál egyenesen ömlöttek a könnycseppek a szemembõl. :) Ezekkel a gyönyörûségese történetekkel nagy örömöt, és nagy szívfájdalmat szereztetek nekem. De köszönöm!
.

Bocsi a kérdésért, nem lehurrogást szeretnék, csak érdeklődöm. Milyen a babaillat, amikor megszületik? Nem féltek megfogni amikor még kis mázas? Csodálatos dolog tudom, vagyis gondolom, de mesélnétek erről?

Legjobb válasz: Elbõgtem magam, ahogy visszaemlékszek... csodálatos, mert még egy pillanata a tested része, volt, mégis egy külön lélek, külön test, egyéniség -csak még pici. A lányom nagyon pici volt tényleg. Az illatára nem emlékszem, de meleg volt és ordított, és amikor a mellkasomra fektették keresztben, a fülecskéje pont a szívemen, meghallotta a dobogását, és elhalkult, megnyugodott. Az ujjaim hegyével óvatosan simogattam a pici buksiját és azt hajtogattam, hogy szija, Drágám, anya vagyok, szeretlek. Mást nem bírtam mondani. Megfogni nem nagyon tudod fekve, inkább simogatni. A máz olyan rajta, mint valami finom krém, semmi gond vele. Utána az elsõ napokban pólyában fogtam, így jobb volt, de nagyon könnyen rááll a kezed majd.

Elbõgtem magam, ahogy visszaemlékszek... csodálatos, mert még egy pillanata a tested része, volt, mégis egy külön lélek, külön test, egyéniség -csak még pici. A lányom nagyon pici volt tényleg. Az illatára nem emlékszem, de meleg volt és ordított, és amikor a mellkasomra fektették keresztben, a fülecskéje pont a szívemen, meghallotta a dobogását, és elhalkult, megnyugodott. Az ujjaim hegyével óvatosan simogattam a pici buksiját és azt hajtogattam, hogy szija, Drágám, anya vagyok, szeretlek. Mást nem bírtam mondani. Megfogni nem nagyon tudod fekve, inkább simogatni. A máz olyan rajta, mint valami finom krém, semmi gond vele. Utána az elsõ napokban pólyában fogtam, így jobb volt, de nagyon könnyen rááll a kezed majd.
Nekem nagyon érzékeny az orrom! És a szülésnél annyira jó volt. Mikor véresen, mázasan megkaptam, hát az az illat!!!!! Azóta is keresném! És a férjem is érezte! Ami ruhácskát ráadtak elõször a kislányunkra, Apa hordozta magával az illat miatt... Én csak egy pár napig éreztem rajta, s már az illattól is könnybe lábadt a szemem... Fú, megint szülni akarok!!!! :-) (olyan nagyon tiszta, édes, kedves illat)
Amikor születés után megkapod még véres és magzatmázas nincs babaillata. Megfürdetik és utánna lesz igazi finom babaillata semmivel össze nem téveszthetõ és mivel õket még nem tusfürdõvel mosdatják igy a saját illatukat érezni. Nem kell félni megfogni. Valóban csodálatos!
Hát a kérdésed érdekes és aranyos.. elsõ babás vagy ugye? Nehéz elmondani milyen a baba illata.. majd megérzed és nem fogsz félni megfogni megszeretgetni, mert ez lesz közös életetek elsõ és legszebb pillanata, amit sohasem felejtetek el:)
én is tartottam attól, hogy zavarni fog a magzatmáz. Ehhez képest, ahogy jött kifelé egyre nagyobb öröm volt bennem, hogy mindjárt találkozunk. ahogy kibújt csak remegtem, hogy adják már oda, olyan jó volt összebújni. A doki beszélt valamit, hogy milyen ügyes kislány, akkor esett le, hogy addig eszembe sem jutott (mármint a szülés alatt és utána), hogy vajon fiú vagy lány! apának átadni tényleg nehéz volt, amíg engem "eldolgoztak", mondtam is, hogy most úgy cserélnék vele... a szülésznõ meg megdicsért, hogy milyen rendes vagyok, hogy nema szülést akartam elcserélni. szép élményeket neked is meg jó babázást!
én igazából nem is emlékszem rá, hogy véres, mázas volt.Annyira elvonta a figyelmem a pici.Egybõl megpusziltam az arcát.A férjem mindent felvett videóra (miután kijött a pici) és tényleg tiszta máz volt :) szürke mint egy kisegérke.Gyönyörû pillanat volt, amikor felsírt, vele zokogtam én is.Életem legszebb pillanata volt, ha vissza nézem a videót, újra átélem és mindig végig sírom...Ne félj a szüléstõl, most csak a félelem uralkodik el rajtad, de a legszebb pillanat lesz az életedben
A kérdező hozzászólása: Jaj, annyira jó hogy ennyien írtatok és ilyen szépeket.Már ha rá gondolok pityeregnem kell.Igen nekem elsõ baba és már alig várom.Nagyon tartok attól és félek, hogy mi lesz ha már bent leszek a kórházban, ez a sok nyúlkálás, meg ilyenek, a végén a kitisztítás és az összevarrás, fú bele borzongok.De a kitolást és azt amikor meglátom, meghallom elõször a picit mindennél jobban várom. Köszönöm, hogy írtatok és írjatok még!!!:-)))
Nekem is megtörölgették egy picit, úgy adták oda. Szerencsémre már kétszer is átélhettem ezt a csodálatos pillanatot! Megsimogattam, megpusziltam a kis buksiját, és rögtön megnyugodott. Nagyon vésd észbe a pillanatot hogy sokáig emlékezz majd rá!
Elõször nem mossák le, csak megtörlik, de azt is azután, miután a mellkasodra tették. Egyáltalán nem volt zavaró, hogy magzatmázasan, kicsit véresen feküdt a mellemen, én csak simogattam, a férjem meg is puszilta a buksiját ekkor. De valóban, az elsõ héten nagyon jellegzetes illata volt a kislányomnak, biztos még a magzatmázat érezhettem, de mámorítóan jó volt. Nagyon sokszor szagolgattam... most ez az illat elmúlt, de a mai napig szeretem szagolgatni :) ))) ... most is jó az illata!!
Ahol én szültem, ott úgy csinálják, hogy mikor megszületik a baba, a szülésznõ egy kis lepedõvel fogja meg a babát, egy picit megtörli, hogy a nagyja vért és magzatvizet letörli, csak hogy ne csússzon, és így adják oda.
A kérdező hozzászólása: Még egyszer köszönöm, hogy ilyen szépeket írtatok és hogy megosztottátok velem. Már alig várom az élményt és egyáltalán az egészet, hogy igazi kis család legyünk. Köszönöm mindenkinek és minden jót!!!!


Milyen lesz amikor megszületik a második babánk?

Arra gondolok, hogy én az egy évesemmel vagyok itthon, férjem dolgozik, 12órázik. Olyankor hogy fognak telni a napok? Mert most játszunk, eszik, mesézik, játszik. De kettővel? meg ha jól tudom 5 nap szabadságot kap a férjem, és az elsőt császárral szültem, így jól tudom, hogy 2 gyerekkel nem hogy nem boldogulnék 5 nap múlva, de a szörnyű fejfájás mellett még lábra sem tudtam állni és emelni semmit. Ilyenkor ez hogy lesz? Rokonaink nincsenek.

Legjobb válasz: Hát belerázódsz.Sok lehetõséged nincs...

Hát belerázódsz.Sok lehetõséged nincs...
Attól hogy az elsõ császár volt , nem biztos hogy most is császár lesz.Káoszos lesz.Két gyermek ezzel jár, fõleg ha kicsi a korkülönbség köztük.Meg fogod oldani ahogy mindenki más is:)

Kislányom 25 hónapos lesz, amikor megszületik a kistestvére. Az ő ágyát és minden belevalót a pici kap meg, neki pedig újat veszünk. Milyen méretű ágyat illetve paplant vegyünk neki?

Most 90-130 -as a paplanja, de egyet fordul vele és ki is van takarva a háta,így elfordítva terítem rá.Linketket is küldhettek. Köszi szépen el?re is!

Legjobb válasz: Vegyetek hálózsákot! Nálunk 21 hó a különbség, a nagy márciusban lesz 3éves, de a mai napig hálózsákban alszik, mert a takarót lerúgná magáról. Ágyból mi fenyõ, leesésgátlósat vettünk. Ez praktikus ágy, mert 3 féle hosszban állítható, így még 14 évesen is belefér:)

Vegyetek hálózsákot! Nálunk 21 hó a különbség, a nagy márciusban lesz 3éves, de a mai napig hálózsákban alszik, mert a takarót lerúgná magáról. Ágyból mi fenyõ, leesésgátlósat vettünk. Ez praktikus ágy, mert 3 féle hosszban állítható, így még 14 évesen is belefér:)
Az àgyhoz nem tudok hozzàszòlni-mèg kicsi a lànyom, de a hàlòzsàkot èn is jò ötletnek talàlom-ha megtüri magàn. Mi pàr hònapja azt hasznàljuk ès azòta èn is nyugodtabban alszok, nem riadok fel òrànkènt, h vajon be van-e takaròzva.

Milyen sms-t küldjek az ismerősöknek, amikor megszületik a babánk?

Legjobb válasz: Az elsõ: Nagyon friss az élmény alig hogy születtem Anyukám! Apukám írjatok helyettem. Ne sokat csak annyit: egyel több a létszám... Majd ha szeretni kell számítsatok én rám :-)))

Az elsõ: Nagyon friss az élmény alig hogy születtem Anyukám! Apukám írjatok helyettem. Ne sokat csak annyit: egyel több a létszám... Majd ha szeretni kell számítsatok én rám :-)))

Ha megszületik a picibaba és amíg az Anyuka a kórházban van addig az Apukának milyen elintézni valók vannak?

Anyakönyveztetés, TB kártya vagy ilyenekre gondolok.

Legjobb válasz: Semmi. Az anyakönyveztetést, lakcímkártya (esetleg személyi igazolvány) és TB-igazolvány igénylést már a kórházak intézik általában.

Semmi. Az anyakönyveztetést, lakcímkártya (esetleg személyi igazolvány) és TB-igazolvány igénylést már a kórházak intézik általában.
Jól kialudni magát. :-))) Egyébként nagyjából semmi, ha már elõ van készítve a lakás a gyerek fogadására. Max. kiválthatja a gyógyszereket, amiket a gyerekorvos az újszülöttnek felír. (köldökére hintõpor, alkohol stb.)
Nálunk úgy volt, hogy a TB, és adókártyát postán kaptuk, és csak az anyakönyvi hivatalba kellett mennie, de azt is csak 5 nap múlva, így akkor már nem a kórházban voltunk, de egyszerûbb volt neki menni, és a lakcímkártyát is akkor kapta. Más elintéznivaló nem volt.

15 hetes vagyok. Mikor érzem elöször mozogni a babámat? És milyen érzes lesz? Mit fogok észlelni? Miért jo ilyenkor zenet hallgatni? Az igaz hogy amiket most hallgatok fölismeri a babám ha megszületik es megnyugszik töle?

Legjobb válasz: Szia! Én 16 hetes koromtól éreztem folyamatosan-de ez mindenkinél más és más.Van aki csak 20.hét után.Nekem olyan érzés volt,mintha buborék szállt volna fel a hasamban.A zenés dolgot nem tudom mennyire igaz,de én is hallgatok vele pl. babazenéket,hátha bejön! 34.hetes kismama

Szia! Én 16 hetes koromtól éreztem folyamatosan-de ez mindenkinél más és más.Van aki csak 20.hét után.Nekem olyan érzés volt, mintha buborék szállt volna fel a hasamban.A zenés dolgot nem tudom mennyire igaz, de én is hallgatok vele pl. babazenéket, hátha bejön! 34.hetes kismama
én a 15. héten éreztem elõször mozogni. Nem lehet összetéveszteni bélmozgással, azt tudni fogod, hogy a babád. Olyan, mintha bökdösnének belülrõl. Zenét mi is sokat hallgattunk, most is úgy szeret elaludni, ha szól a babazene. De hallgathatsz mást is, amit te szeretsz, a lényeg hogy zene legyen, így jó lesz a ritmusérzéke. Mi 3 hónaposak vagyunk, nemsokára gitározok is majd neki, hátha zenész lesz.
Ha az elsõ terhességed, egy kicsit késõbb úgy 16-20.hetes korodban, én a második babámat várom és már 12.hét után éreztem a kis totoszka-motoszkálást, ami vagy olyan, mintha valaki belülrõl finoman csikizne, vagy pedig mintha apró kicsi buborékok pattannának szét a hasadban, ez késõbb erõsödik.
Elsõ terhességnél általában 16-22 hetes kor között. Azt nem tudom, hogy felismeri-e a zenéket, de amikor az elsõ babánkat vártuk, elég sok koncerten megfordultunk, és mikor már kibújt a pociból, akkor is kifejezetten élvezte a zenét, simán szólt a hifi mialatt õ aludt, egyáltalán nem zavarta a zene.
Szia én is 15 hetes vagyok, már nagyon várom hogy érezzem õt, én énekelni szoktam neki, most fõleg karácsonyi dalokat:) )tegnap este lefekvés után egésszen lenn éreztem egy határozott bökést, de a párom szerint tuti nem a baba volt, mert még ahhoz pici, pedig sose éreztem még ilyesmit..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!remelem hamarosan én is érezni fogom!!!Nagyon varom!!!Zenet én is hallgatok még most vegyest de hamarosan megprobalok 2 cd össze állitani.Egyet amint reikis, lassu, népzene van es egy masikat ami inkabb az en izlésem aztán meglatjuk melyik tetszik neki jobban!!!!!

A nagyobbik gyermekem 27 hónapos lesz, amikor a kisebbik majd megszületik. Ilyen esetben milyen juttatásra leszek jogosult? A kisebbikre úgy tudom, nem kaphatok GYEDet, de GYES is csak egy gyerek után jár?

Legjobb válasz: A GYED, és a GYES nem gyermekszám függõ! Ugyanazokat a juttatásokat kapod, mint a nagyobbik gyermekkel. Újra indul a két év GYED, majd a GYES. A változás a családi pótléknál jelentkezik, azt kapod két gyermek után majd.

A GYED, és a GYES nem gyermekszám függõ! Ugyanazokat a juttatásokat kapod, mint a nagyobbik gyermekkel. Újra indul a két év GYED, majd a GYES. A változás a családi pótléknál jelentkezik, azt kapod két gyermek után majd.
Szia! Ha a második gyermek születésekor még "biztosított" vagy, pl. munkaviszonyban állsz, akkor szülési szabadságra és terhességi-gyermekágyi segélyre leszel jogosult, majd azt követõen a gyermek kétéves koráig GYED-et kaphatsz. majd GYES-t. :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!