Találatok a következő kifejezésre: Milyen amikor a szülést (60 db)

Győrben fogok szülni, december közepére vagyok kiírva. Milyen tapasztalataitok vannak Dr. Drozgyik Csabáról? Milyen volt a szülés? Mennyit kér? Mennyit adtatok? Adtatok-e vmennyit neki? Akármi még, ami eszetekbe jut.

Legjobb válasz: Én pénteken szültem,nem õ volt az orvosom,de bent volt a szülõszobán-ügyeletes volt és barom taplo.Már bocsi,én 2 ujjnyiról indultam és 40 perc alatt szültem meg a kislányom,rettenetes fájdalmakkal,és hát nem halkan.Szégyen ide vagy oda,õ odajött és leordította a fejem 2 tolófájás között,hogy miért kell kiabálni,nem kedves stílusba.hozzáteszem a dokimat baromira nem érdekelte,azt mondta ha jól esik ordítsak csak mûködjek együtt.azzal meg ment,hisz a baba nagyon hamar meglett.Más tapasztalatom nincs vele,de bnõm huga nála szült,40000-t adott neki,úgy hogy nem kérdezte meg csak mikor más dolgokról kérdezett,a doki mondta nkei,hogy ezt még meg szokták kérdezni tõle a kismamák és hát az a minimum nála.Na ha ezt vki így kimondja,háát nem tudom.Nekem nem volt vele jó tapasztalatom....

Én pénteken szültem, nem õ volt az orvosom, de bent volt a szülõszobán-ügyeletes volt és barom taplo.Már bocsi, én 2 ujjnyiról indultam és 40 perc alatt szültem meg a kislányom, rettenetes fájdalmakkal, és hát nem halkan.Szégyen ide vagy oda, õ odajött és leordította a fejem 2 tolófájás között, hogy miért kell kiabálni, nem kedves stílusba.hozzáteszem a dokimat baromira nem érdekelte, azt mondta ha jól esik ordítsak csak mûködjek együtt.azzal meg ment, hisz a baba nagyon hamar meglett.Más tapasztalatom nincs vele, de bnõm huga nála szült, 40000-t adott neki, úgy hogy nem kérdezte meg csak mikor más dolgokról kérdezett, a doki mondta nkei, hogy ezt még meg szokták kérdezni tõle a kismamák és hát az a minimum nála.Na ha ezt vki így kimondja, háát nem tudom.Nekem nem volt vele jó tapasztalatom....
Elsõ vagyok, elsõt, Likár doktornál, másodikat (Likár doktor elment szabira) Stummer doktornál, most Fekete doktor az orvosom, és remélem hétfõn már mond valami közeli idõpontot a mûtétre :) Mindhárom császár :( 36 hkm
Nekem sincs róla jó véleménye. Egy bunkó, mogorva tapló.
Szia, igaz nekem nem az orvosom, de szerintem nagyon mogorva. 10 éve császározott az ln dokimmal, nekem nem szimpatikus. Mivel adjunktus, szerintem jól meg kell fizetni. Nem mondta mennyit kér? Ha nem mondta, ne is kérdezz rá, és akkor annyit adsz, amennyit gondolsz. Boldog babavárást. 36 hkm
Hát jól gondold meg szerintem, hogy nála akarsz e szülni.Nekem sem õ az orvosom, de én sem hallottam jókat róla, meg ahogy látom más sem.Tapasztalatom szerencsére nincs vele kapcsolatban, remélem ezek után nem is lesz. Nyugodt szívvel ajánlom dr.Maár Róbertet, én nemsokára szülök nála(remélem :D ), eddig meg vagyok vele elégedve.Nem mondja meg a szülés árát, amennyit tudsz annyit adsz, ezen kívül 5000ft a magánrendelése. Egyébként akik válaszoltak már: Kinél szültetek? 35hkm
3. vagyok. Dr. Fekete Zoltánnál szültem 3 évvel ezelõtt. Nagyon rendes, jó humorú doki, bátran merem ajánlani.
Elsõt Nagy Zoltánnál szültem, de a szülésnél nem állt mellém.Másodikat Likár doktornál, rendkívül meg voltam vele elégedve.Bár villám szülés volt, minden értem és a babáért volt, nem érdekelte hogy végig kiabáltam, tartotta bennem a lelket, pedig semmi fájdalomcsillapítóra nem volt idõ :(Utána is látogatott, és olyan gátvarrást csinált, hogy szülés után 2 órával ültem és azóta sem érzem :) Meg lehet neked nem lényeges, de nekünk kiváló minõségbe és mennyiségbe tudta levenni az õssejtet is.Ez is orvos függõ talán egy kicsit.
Árat õ sem mondott elõre, ránk bízta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Megleptetek ezzel a sok negatív véleménnyel, mert még senkitõl nem hallottam ilyeneket róla és nekem sem volt még negytív tapasztalatom õt illetõen... :( Aki még elõtte áll, annak könnyû szülést, aki már túl van rajta, boldog babázást és jó egészséget kívánok!

Teljes vérképből milyen adatok mutathatók ki amik a szülésre utalnak?

pl a hcg kimutatásáról tudok és ezen kívül még mik lehetnek???

Legjobb válasz: Hátha már megszült valaki akkor nincs HCG. Inkább a laktotrop és egyéb tejtermeléssel összefüggõ hormonok utalhatnak arra a vérképben, hogy valaki gyereket szült. De miért kel ezt vérbõl kimutatni? Az azért elég nyilvánvaló ha valaki szült. Azt meg, hogy valaki pontosan mikor fog szülni, vérképbõl nem nagyon tudják megmondani, csak azt, hogy terhes.

Hátha már megszült valaki akkor nincs HCG. Inkább a laktotrop és egyéb tejtermeléssel összefüggõ hormonok utalhatnak arra a vérképben, hogy valaki gyereket szült. De miért kel ezt vérbõl kimutatni? Az azért elég nyilvánvaló ha valaki szült. Azt meg, hogy valaki pontosan mikor fog szülni, vérképbõl nem nagyon tudják megmondani, csak azt, hogy terhes.

Az interneten milyen oldalon, fórumon lehet utána olvasni, (ha lehet valamilyen "hivatalosabb" címen) az apáknak járó 5 fizetett szabadnapról, amit a szülés után 2 hónapig vehet ki?

A párom cégénél nem tudnak róla, én meg úgy gondolom, ami jár, az jár! Segítség lehet! Köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: http://www.munkajog.com/szabadsag.html Egyéb munkaidõ-kedvezmények alatt a 4. pontban keresd!

http://www.munkajog.com/szabadsag.html Egyéb munkaidõ-kedvezmények alatt a 4. pontban keresd!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, tökéletes!
http://209.85.135.104/search?q=cache:Y9q0CL-yQGkJ:www.nlcafe.. ...és itt egy fórum is, ha át tudom küldeni...


Mihez hasonlítanátok a hátfájást? Ami a szülés közeledettét jelzi? Pontosan milyen is?

Sima egyszer? derék fájdalom vagy valami más??

Legjobb válasz: Igen,pont olyan,mint mikor a mensi elõtt picit fájdogál.. Nekem ilyen volt...aztán 3 óra mulva már meg is születt a Mi Drága Kisfiúnk,aki már Egy Éveske:-)

Igen, pont olyan, mint mikor a mensi elõtt picit fájdogál.. Nekem ilyen volt...aztán 3 óra mulva már meg is születt a Mi Drága Kisfiúnk, aki már Egy Éveske:-)
Belülrõl, mélyrõl jövõ mély fájdalom.

Milyen a szülés előtti közvetlen derékfájás, ami jelzi a szülést? Hol fáj? Az egész vagy csak ott lent?

Legjobb válasz: Nem tudom mennyivel a szülés elõttre gondolsz. Egyik gyerekemmel volt nagyon erõs derékfájásom, de az kb. két héttel a szülés elõtt kezdõdött, és nem volt minden nap, olyan 2-3 naponta egy egész éjszakán át nem tudtam aludni, annyira fájt. Emlékszem, négykézláb gubbasztottam az ágyon, mert úgy volt a legelviselhetõbb, vagy beültem a kádba. Nekem konkrétan a derekam fájt, és közben feszített is lefelé. Ez a medence tágulását jelzi, ami egyébként jó, mert bár az utolsó hetek borzalmasak voltak emiatt, a szülés maga könnyû és viszonylag gyors is volt.

Nem tudom mennyivel a szülés elõttre gondolsz. Egyik gyerekemmel volt nagyon erõs derékfájásom, de az kb. két héttel a szülés elõtt kezdõdött, és nem volt minden nap, olyan 2-3 naponta egy egész éjszakán át nem tudtam aludni, annyira fájt. Emlékszem, négykézláb gubbasztottam az ágyon, mert úgy volt a legelviselhetõbb, vagy beültem a kádba. Nekem konkrétan a derekam fájt, és közben feszített is lefelé. Ez a medence tágulását jelzi, ami egyébként jó, mert bár az utolsó hetek borzalmasak voltak emiatt, a szülés maga könnyû és viszonylag gyors is volt.
37+4, de a baba 2 héttel nagyobb. :)
A kérdező hozzászólása: 38+3.De a baba egy héttel nagyobb.:) Te?
te hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: :) Akkor nem vagyok egyedül:) Valami jósló lehetett, éjszaka nagynehezen elaludtam és elmult reggel volt egy kicsi de nem vészes:) A nagywc-zés nálam is meg van.Hát meglátjuk meddig húzzuk még:)
Szia! Ugyanigy vagyok pontosan mint te. Én is kiirtam ezzel kapcsolatban kérdést, mert 2-3 napja elkezdett fájni a derekam, tegnap már iszonyatosan, se ülni se feküdni sem tudtam, mellé medence és végbélfájás is társult. Lezuhiztam a derekam meleg vizzel, attól elmúlt egy 2 órára, de ájjelre megint elöjött. Azt án csak belealudtam, ma reggel meg elviselhetõ szinten van. Ja és a 2 nap alatt összesen 6szor voltam nagy wc-n is... Ezért azt hittem tegnap éjjel, hogy mehetünk, de mégsem...
nekem még a doki sem hitte el amíg nem jöttek a tolófájások hogy szülni fogok. a derekam majd leszakadt elõször 10, 8, 5 majd 3 percenként. akkor már a szülõszobán voltam mert elfolyt a magzatvíz, egy ilyen iszonyatos derékfájásnál szinte megfeszültem, erre a doki elkezdte nyomkodni a hasamat és szó szerint rámkiabált hogy tûrtõztessem magam, mert nincs is fájásom. mondtam neki hogy [email protected] meg ez egy kõkemény fájás volt, mire azt válaszolta hogy amíg nem keményedik a hasam, addig ez nem fájás. erre mit ad isten? a következõ ilyen derékfájás után egybõl jött a tolófájás. szóval én keményedés nélkül "csak" derékfájással szültem a fiamat. azt tanácsolom neked, hogy mérd az idõt hogy milyen idõközönként érzed, és ha meleg víz hatására nem múlik el, akkor készülõdjetek :-) szorítok neked :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak megijedtem:) Elkezdett iszonyatosan fájni a hátam, se ülni se feküdni nem tudtam, meg keményedtem is.Beültem a kádba és elmúlt egy fél óra múlva kb. De most megint elkezdõdött.Csak olvastam vhol hogy ez lehet a szülés jele is, de ezek szerint nem feltétlenül:) Meg el is mult a meleg vízben.
40+3nál nst-re várakoztam, amikor érdekesen fájt a derekam, elõször azt hittem h csak kényelmetlen a szék. Jártam egyet, elmentem wc-re és akkor szembesültem a nyákdugó kis darabjával. Elõször nem is gondoltam volna h az a nyákdugó. De amikor még 4 óra múlva is "érdekes" volt a derékfájás, és folyamatos darabkák voltak a t.betétemen, már tudtam h lesz valami. Megkezdõdtek estére a jóslók, amik olyan erõsek voltak h aludni is alig birtam. 40+5nél beindult a szülés, tehát a derékfájást követõen 2 nappal, és 40+6ra megszültem.
viszont nekem estére megint elöjött a derékfájás, most reggelre megint elmúlt. Szerintem ez jósló vagy a medence tágulása okozza. Mert szerintem ha ez a szülést jelezné, már megindult volna, vagy rosszul gondolom? Én a nyákdugóval konkrétan nem találkoztam, pont ma egy hete viszont, hogy összebujtunk apával, és utána elöször ilyen vércsíkos folyékonyabb valami jött belölem (bocsi) majd 2, 5 napig barnáztam, de szerintem ez is a szextõl volt, nem hiszem hogy a nyákdugó volt az:(

Milyen amikor megindul a szülés? Félek, hogy milyen tünettel kezdődik...1-ből fájások lesznek vagy mi? Segitsetek! Köszi

Legjobb válasz: Nem biztos. Nálam el kezdett szivárogni a magzatvíz, minden elõzmény nélkül. Akkor bementünk a klinikára, kaptam fájásindító infúziót, de 3 óra múlva még mindig nem volt egyetlen fájásom sem (35Hgmm volt a legnagyobb méhûri nyomásom! egy mensiben magasabb! ). Akkor döntött a dokim a császár mellett. Szóval nekem pl van egy 19 hónapos kisfiam, és FOGALMAM SINCS milyen egy szülés!!! most jön a következõ és kiváncsi vagyok milyen lesz! 8hetes kismami

Nem biztos. Nálam el kezdett szivárogni a magzatvíz, minden elõzmény nélkül. Akkor bementünk a klinikára, kaptam fájásindító infúziót, de 3 óra múlva még mindig nem volt egyetlen fájásom sem (35Hgmm volt a legnagyobb méhûri nyomásom! egy mensiben magasabb! ). Akkor döntött a dokim a császár mellett. Szóval nekem pl van egy 19 hónapos kisfiam, és FOGALMAM SINCS milyen egy szülés!!! most jön a következõ és kiváncsi vagyok milyen lesz! 8hetes kismami
Nálam az elsõ babánál nem volt semmi, egyetlen jóslófájás se. Infúzióval indították a szülést a 41 héten, nagyon nehéz szülésem volt. A második babánál a 39-dik hét végén hajnalban fájásokkal kezdõdött, rendszeres, egyre erõsödõ fájásokkal. A kórházban spontán repedt meg a burok, mindössze 4 órányi vajúdás után született meg a második kisfiam úgy ahogy a nagykönyvben meg van írva. A húgomnál elõszõr elfolyt a víz és a fájások csak a kórházban az infúzióra jöttek meg. Szóval ahány terhesség annyi féle szülés.

Milyen mozgás, torna, gyakorlatok vannak amivel meg tudom indítani a szülést és amivel nem ártok a babának?

Várom válaszaitokat. És akinek valamelyik torna gyakorlatal sikerült megindítani a szülést.

Legjobb válasz: Szia, nekem anno ajánlották a lépcsõzést, szépen kinéztem magamnak egy tíz emeletes bérházat, és felmásztam a lépcsõkön a tetejéig, majd le, nagyon elfáradtam, keményedtem de a szülés nem indult meg még egy hét múlva sem:)) ekkor ajánlották a szexet, mivel a spermák felpuhítják a méhszájat és állítólag beindul a szülés, hát ez sem jött össze, úgy, hogy én most figyelni fogom a kérdésedet mert hátha valaki tud valami okosat, ugyanis most a másodikat várom és jobb lenne ha magától indulna be mint ,hogy ismét megindítsák.

Szia, nekem anno ajánlották a lépcsõzést, szépen kinéztem magamnak egy tíz emeletes bérházat, és felmásztam a lépcsõkön a tetejéig, majd le, nagyon elfáradtam, keményedtem de a szülés nem indult meg még egy hét múlva sem:) ) ekkor ajánlották a szexet, mivel a spermák felpuhítják a méhszájat és állítólag beindul a szülés, hát ez sem jött össze, úgy, hogy én most figyelni fogom a kérdésedet mert hátha valaki tud valami okosat, ugyanis most a másodikat várom és jobb lenne ha magától indulna be mint , hogy ismét megindítsák.
A kérdező hozzászólása: Akkor együtt várjuk a válaszokat, tippeket
en itt olvastam a gyakorin mar tobbszor, hogy a baba ital, nem tudok ekezetet irni az a-ra, szoval baba-ital receptjet ajanljak es hogy az hasznal, menjetek ra, igaz, nem mozgas, hanem ital.
Mármint bábakoktél. Szerintem, ha az a baba nem akar kijönni, csinálhatsz bármit, nem indul meg a szülés. Bár nekünk a szex bejött.
kinek mi jon be, igaz, babakoktel, lepcsozes, csilis , eros fuszerezesu kaja, sex, oral sex, ananasz, vagy semmi sem ezek kozul...

Milyen az amikor megindítják a szülést? Fájni fog, hogy jönnek majd a fájások?

Legjobb válasz: lehet burok repesztés és oxytocin infúzió formájában szülést indítani. Vagy mindkettõ egyszerre. Célja hogy felgyorsuljon a szülés. A fájások fájnak, ezek tágítják a méhszájat, függetlenül attól hogy indított vagy spontán szülésrõl van e szó

lehet burok repesztés és oxytocin infúzió formájában szülést indítani. Vagy mindkettõ egyszerre. Célja hogy felgyorsuljon a szülés. A fájások fájnak, ezek tágítják a méhszájat, függetlenül attól hogy indított vagy spontán szülésrõl van e szó
Akárki akármit mond a szülés fájdalmas!! Maga az indítás nem fájdalmas, de a méhösszehúzódások, meg ahogy a csontjaid igazodnak , az igen fáj!!De kibírható, és egy babát kapsz cserébe!

A szülés előtti közvetlen fájások, amik még nem 5 percesek, azok milyenek? 40 hetet töltöm vasárnap.

ma voltam Nst-n, de mióta hazajöttem csomót fáj, de nem is mensis, hanem olyan csontszer? fájdalom, mintha törnének szét a szemérem-medencecsontok. Fogalmam sincs mit kell érezi és mikor menjek, mert egyedül leszek most két napig.

Legjobb válasz: Tágulsz! De ezzel még napokat kihuzhatsz.Én mire álttalában észebe kapok hogy ja , szülni fogok akkor azok 15 percesek szoktak lenni.3 csimotám van:).Szép szülést neked!

Tágulsz! De ezzel még napokat kihuzhatsz.Én mire álttalában észebe kapok hogy ja , szülni fogok akkor azok 15 percesek szoktak lenni.3 csimotám van:) .Szép szülést neked!
Azt megpróbálom leírni, amit én éreztem.(Túlhordással befektettek kórházba.)Reggeltõl fogva sokat keményedett a hasam és megszaporodtak a jósló fájások is.Aztán du. 5 körül besûrösödtek 2-3 percesre, de nem volt elviselhetetlen, csak talán egy picit erõsebbek mint a jóslók.1, 5 órán keresztül ment ez, majd leálltak, de nem volt szörnyû, volt kedvem beszélgetni, és az ügyeletes dokival viccelõdni.Megnézett majd közölte, hogy talán holnap délután, de nem nagyon lát változást a méhszájon.Este 8 körül, aztán már nem volt kedvem vigyorogni.Sokkal erõsebben sokkal jobban tértek vissza a fájások ismét 2-3 percenként.Csak járkáltam össze vissza, róttam a köröket a kórteremben, és 1-1 fájás alatt az ágy végének támaszkodtam és hagytam hadd fájjon.Itt már nem voltam képes mást csinálni mint fájni.Semmihez sem hasonlítható erõs görcsök. Mondtam a szülésznõnek, hogy úgy érzem nem akarok több gyereket.Erre õ, hogy akkor még az éjjel megszülünk.Tehát, ha úgy érzed, hogy nem akarsz több gyereket, akkor azok a vajúdó fájások. A csomó fájás jó jel, jelzi a szülés közeledtét.Szerintem rakd össze teljesen készre a kh-i cuccod, és ha nem mentõvel mész, akkor szólj a leendõ sofõrnek, hogy ne nagyon igyon szeszt. Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Azthiszem akkor várok, de összepakoltam, már csak mentõ, vagy taxi kell majd. Remélem a vizem nem marad a taxisnál, majd viszek párnát alám. :) ))
Az igazi fájásokat észre fogod venni! Meg azok rendszeresek, nem össze-vissza vannak. Az, hogy milyenek, inkább nem írom le.
A kérdező hozzászólása: 13.-án reggel bementem, 5 percesekkel ez reggel 9 volt. Nem tágultam, majd megpusztultam és 14.-én reggel 7:50-kor megszületett Alex. A kórház mindent megtett a tágulás érdekében 3 adag gerincmellé és fájt még így is, a dokimat csak hajnalba hívták, tulajdon képpen az elsõ fájás és a megszületés közt 36 óra telt el. A nyákdugó is ott esett ki. Nem akartak császárt, sima szülés volt---Õk így hívják SIMA szülés, én el tudnám nevezni máshogy is!

Milyen amikor beindítják a szülést?

Sokkal tovább tart a vajúdási id? mint normál esetben?

Legjobb válasz: Állítólag jobban fáj.Próbálj meg jó meleg vízben fürdeni sokáig,majd szeretkezz a pároddal!Az be szokta indítani ilyenkor már.Könnyû szülést Neked!:)

Állítólag jobban fáj.Próbálj meg jó meleg vízben fürdeni sokáig, majd szeretkezz a pároddal!Az be szokta indítani ilyenkor már.Könnyû szülést Neked!:)
Szia! Nekem beindították, és 5 óra volt az egész. Könnyû szülést:)
Szia, nemkell tõle félned.Nekem is úgy indították be 42-ik hétben voltam.Nekem nem adtak infúziót, csak valami hüvelyi kúpot.Elég hosszadalmas idõ után jött a fájás is, utánna meg burkot repesztettek, mert a magzatvíz nem ment el magától.Ki lehet bírni.Az elõnék eggyátalán nem féltem, de most a második babámat várom remélem minden könnyebb lessz.Én is elõtte mindent kipróbáltam, de semmi nem segített.Gondmentes szülést kívánok!!!!Szorítanni fogok.üdv 35 hetes kismama
Nekem is indított szülésem volt. Burkot repesztettek (ez nem fáj) meg hormontartalmú gélt tettek méhszájra (ez elég erõs fájásokat hoz), meg még kaptam oxitocint is infúzióban. Nem tart tovább a vajúdás, mint nomál esetben. Lehet kérni fájdalomcsillapítást is, én is kértem így elviselhetõ volt. Úgyhogy ne félj! Könnyû szülést kívánok Neked!
Ismételjetek este, de a biztos orgazmus érdekében érdemes megkérned a párod, hogy mielött belédhatol elégítsen ki a nyelvével.Olyan méhösszehúzódást okoz, hogy ...!Utánna jöhet a behatolás.Elötte persze a forró fûrdõ.
Kipróbálhatod még a forró fürdõt is, hátha az segít rajtatok.
MENJETEK EL KOCSIVAL ENYHÉN DÖCÖGÖS UTRA, ÉRTEM ITT A FÖLD UTAT, NEM EZERREL . HÁTHA BEINDUL, MEG MENJ EL EGY NAGY SÉTÁRA.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy reggel szeretkeztünk vagyis a párom belémélvezett én nekem nem sikerült mert eléggé feszült vagyok. De eddig semmi jele a fájásoknak. Mennyi idõ után kellene jelentkeznie? Este ismételjük meg?
Szia. Pont azért mondta, mert a spermiumban van olyan anyag ami beindíthatja a szülést, sõt maga az orgazmus méhösszehúzódást okoz. A babót még védi a magzatburok, neki nem árt.
A kérdező hozzászólása: Az orvos is mondta, hogy szeretkezzünk de már nyitva vagyok 1 ujjnyira nem árt a sperma?
Szia.Ne izgulj nem bántanak, csak infúziót kapsz, max még burkot repesztenek, de nem szörnyû.Az infúzió szép lassan megfogja hozni a fájásokat, minr rendesen, és ennyi.Ne izgulj!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Én úgy érzem, hogy bármit csinálok magától nem fog beindulni. Így péntek reggel befekszem és beindítják. Az vigasztal, hogy pár nap és a karomban tarthatom a picikémet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!