Találatok a következő kifejezésre: Milyen amikor a baba a (154 db)

Milyen fajdalom az amikor a baba a belso szerveket rugja?

Inkabb szuro, vagy periodikusan sajgo, vagy kinek mileyn fajta - csak hogy beazonositsam, nalam tenyleg az tortent.

Legjobb válasz: Nekem a bordámat szokta nyomni,rugdosni, és az olyan érzés mint mikor kényelmetlenül ülsz és beszorul a levegõ :) 37h

Nekem a bordámat szokta nyomni, rugdosni, és az olyan érzés mint mikor kényelmetlenül ülsz és beszorul a levegõ :) 37h
Nekem is a bordáimat célozza be elsõsorban, és csatlakozom az elõttem szólóhoz, tényleg olyasmi, mint amikor beszorul a levegõ... Tompán szúrós érzés.

Milyen erzes amikor a baba megmozdul? Mit es milyen mozgast lehet erezni a hasban?

Meddig lesznek ezek a buborekszeru pattogasok/

Legjobb válasz: Amíg pici, addig ilyen remegés, pillangó repkedés érezhetõ. Ha már nagyobb akkor rendes mozgás, rúgás érezhetõ.

Amíg pici, addig ilyen remegés, pillangó repkedés érezhetõ. Ha már nagyobb akkor rendes mozgás, rúgás érezhetõ.
Érdekes, hogy én soha nem éreztem se remegést, se buborékokat. Csak pillangót. Vajon ez mitõl függ?
A kérdező hozzászólása: Nemregtol erzem azokat a kis lufiszeru pukkanasokat, meg pattogasokat a hasban. En meg pillangomozgast nem erztem eddig. Tobbszor olvastam mar ezt is azt is. Miutan a baba megmozdul, ezek a pukkanasok megszunnek?
én meg pillangót nem éreztem soha.én inkább olyanhoz tudnám hasonlitani mint eg idegrángás amit nem tudsz szabályozni.most már rug nagyokat, 24 hetes kismami
A lufipukkanásszerû nálam ha csuklik :) ha mocorog az egyre erõsebb lesz, pillangót soha nem éreztem. Nekem kb 2 hete mozdult meg, azóta is nagyon sokat erõsödött! már tényleg úgy érzem, hogy a lábával rúg, nem csak az "ujjbegyével bökdös" 21h

Milyen érzés, amikor a baba megmozdul? Egyértelmű és nem lehet mással összetéveszteni?

Legjobb válasz: Sztem ha valaki még terhessége elõtt is figyelt a belõle érkezõ mozgásokra:)) Úgy értem tudja milyen mikor a belei mozognak meg ilyesmi, az nem keveri össze azzal a baba mozgást. Én ahhoz tudnám hasonlitani az elsõ mozgást mintha vki belülrõl megpöckölné a hasam vagy megbökné de csak nagyon finoman:)

Sztem ha valaki még terhessége elõtt is figyelt a belõle érkezõ mozgásokra:) ) Úgy értem tudja milyen mikor a belei mozognak meg ilyesmi, az nem keveri össze azzal a baba mozgást. Én ahhoz tudnám hasonlitani az elsõ mozgást mintha vki belülrõl megpöckölné a hasam vagy megbökné de csak nagyon finoman:)
Nekem olyan érzés volt, mintha icipicit remegne a pocakom:) Nem hasonlít semmi másra, bár az elsõ babánál én is elgondolkodtam, hogy mi lehet ez a szinte lepkeszárny-rezgésû furcsa érzés, kellett kis idõ, mire biztosan rájöttem:)
Nekem egyértelmû volt. Olyan simogatás szerû, néha kaparászós! :) aztán úgy másfél-2 hét alatt egyértelmû rúgásokba ment át! De van, aki azt hiszi bélmozgás! Figyelj magadra és észre fogod venni mikor Õ mozdul meg! :)


Milyen vicces SMS értesítő minták vannak, amit a Baba születésekor küldhetnénk ki?

Barátoknak mindenképp valamilyen frappánsat küdenénk, nem a szokásos, sablonos szöveget. Az lenne a furcsa t?lünk.

Legjobb válasz: 1. Nagyon friss az élmény, alig,hogy születtem. Anyukám,apukám írjatok helyettem. Ne sokat,csak annyit: eggyel több a létszám, Hogyha szeretni kell, számítsatok énrám! 2. Azért mert szerettek jöttem a világra, Lettem új fénycsillag, szülõk boldogsága. Szeressetek mindíg ilyen szeretettel, A kincsetek vagyok, pici kincs,de ember! 3. Ebben már azért a születési adatok is benne vannak: pl: Laci vagyok, 2500gramm, egy darabig még nincs fogammmmm. 52 centivel születtem reggel 8-kor, óvakodok még a bortól. Sokat sírok, cicit szopok, ha megnövök majd még írok. alulirott /a neve/ Lakásbérleti szerzõdésemet 2008./hónap,nap/ hatállyal felmondták,és /óra,,perc/-kor,az általam bérelt helyiség elhagyására köteleztek.Ennek okáért nem megfelelõ viselkedésemet/a környezetem állandó zaklatása,izgés-mozgás,stb.../nevezték meg. Elárulom,hogy a látszat ellenére szivesen költöztem ki.Eddigi helyem, cm-es hosszúságom és gramm súlyom miatt,a csintalanságok elkövetéséhez egyre szûkebbnek bizonyult. A kilakoltatás fáradalmait egy óriási alvással pihentem ki.Utána felfrissülve,méltán éreztem úgy,hogy az új helyemen is Én vagyok az úr. Megérkeztem.mindenkit puszilok./név/ Az önök ajándéka SMS üzenet formájában a pannon jóvoltából érkezett, a mi ajándékunk a helyi gólya jóvoltábol érkezett 2008.x.x.-án..súlya:x hossza:x neve:x hangja:van... "Megérkeztem 2008. ...-én ...-kor és ha már itt vagyok, elárulok néhány apróságot magamról. Szóval a csuklómra kötözött furcsa ízû szalagra azt írták én lennék ... Talán ... tincseimnek és ... szemeimnek köszönhetõen a doki bácsik mind oda vannak értem. Bár most még picinek érzem magam, mindössze ... gr és ... cm vagyok, de háromóránként édesanyám karjaiban bõséges ennivalót és szeretetet kapok. Igyekszem hamar megerõsödni, hogy személyesen megismerhessek mindenkit." Üdvözöllek életem elsõ sms-ével. Ekkor meg ekkor, ennyivel és ennyivel születtem, stb. Míg saját számom nem lesz, anyukám mobilján tudtok elérni. Pussz: baba neve. Üdvözletünket küldjük a kórházból. Már tegnap este 6-kor találkoztam anyukámmal, de csak most tanultam meg SMS-t írni! Paramétereim: „adatok”. Anya is jól van, hõsiesen bírta, hogy rakétaként törtem elõre a világra, csak még kicsit fáj neki… De nem haragszik. Puszi: baba neve A mai napon -minden tiltakozásom ellenére- x.óra perckor felmondták a társbérletemet, így x.kg-mal és centivel új otthon után kellett néznem. ....nál/nél szeretõ családra leletem. Baba

1. Nagyon friss az élmény, alig, hogy születtem. Anyukám, apukám írjatok helyettem. Ne sokat, csak annyit: eggyel több a létszám, Hogyha szeretni kell, számítsatok énrám! 2. Azért mert szerettek jöttem a világra, Lettem új fénycsillag, szülõk boldogsága. Szeressetek mindíg ilyen szeretettel, A kincsetek vagyok, pici kincs, de ember! 3. Ebben már azért a születési adatok is benne vannak: pl: Laci vagyok, 2500gramm, egy darabig még nincs fogammmmm. 52 centivel születtem reggel 8-kor, óvakodok még a bortól. Sokat sírok, cicit szopok, ha megnövök majd még írok. alulirott /a neve/ Lakásbérleti szerzõdésemet 2008./hónap, nap/ hatállyal felmondták, és /óra, , perc/-kor, az általam bérelt helyiség elhagyására köteleztek.Ennek okáért nem megfelelõ viselkedésemet/a környezetem állandó zaklatása, izgés-mozgás, stb.../nevezték meg. Elárulom, hogy a látszat ellenére szivesen költöztem ki.Eddigi helyem, cm-es hosszúságom és gramm súlyom miatt, a csintalanságok elkövetéséhez egyre szûkebbnek bizonyult. A kilakoltatás fáradalmait egy óriási alvással pihentem ki.Utána felfrissülve, méltán éreztem úgy, hogy az új helyemen is Én vagyok az úr. Megérkeztem.mindenkit puszilok./név/ Az önök ajándéka SMS üzenet formájában a pannon jóvoltából érkezett, a mi ajándékunk a helyi gólya jóvoltábol érkezett 2008.x.x.-án..súlya:x hossza:x neve:x hangja:van... "Megérkeztem 2008. ...-én ...-kor és ha már itt vagyok, elárulok néhány apróságot magamról. Szóval a csuklómra kötözött furcsa ízû szalagra azt írták én lennék ... Talán ... tincseimnek és ... szemeimnek köszönhetõen a doki bácsik mind oda vannak értem. Bár most még picinek érzem magam, mindössze ... gr és ... cm vagyok, de háromóránként édesanyám karjaiban bõséges ennivalót és szeretetet kapok. Igyekszem hamar megerõsödni, hogy személyesen megismerhessek mindenkit." Üdvözöllek életem elsõ sms-ével. Ekkor meg ekkor, ennyivel és ennyivel születtem, stb. Míg saját számom nem lesz, anyukám mobilján tudtok elérni. Pussz: baba neve. Üdvözletünket küldjük a kórházból. Már tegnap este 6-kor találkoztam anyukámmal, de csak most tanultam meg SMS-t írni! Paramétereim: „adatok”. Anya is jól van, hõsiesen bírta, hogy rakétaként törtem elõre a világra, csak még kicsit fáj neki… De nem haragszik. Puszi: baba neve A mai napon -minden tiltakozásom ellenére- x.óra perckor felmondták a társbérletemet, így x.kg-mal és centivel új otthon után kellett néznem. ....nál/nél szeretõ családra leletem. Baba
Ezek nekem is tetszenek!
Én is megjegyzem majd a másodiknál ilyet irok...
Én ezt írtam ki magamnak már elõre: " A mai napon ugy döntöttem, hogy feladom luxusalbérletem anyánál és...óra...perckor kiköltöztem.Jó volt nála de mivel ....gr, ....cm-ig nõttem szûkös volt a hely. Üdv..(név) Szerintem ari:-)
Ezek tényleg aranyosak. :)
Keress rá, nemrég olvastam itt ilyen kérdést, cuki válaszok jöttek:-)
De édik! Megjegyzem az oldalt magamnak :D
Tuti sms-ek.:-)

A baba megszületése után milyen támogatások járnak az anyának, vagy hogyan kell igényelni őket mi jár egyátalán? Az anyasági támogatás vagy a gyed több mint a betegállomány amit most kapok? A családi pótlék már a baba megszületése után jár?

el?re is köszönöm

Legjobb válasz: Szia! A baba megszületése után kaphatsz egyszeri anyasági támogatást, ennek összege kb. 60 e Ft, a magyar államkincstárnál kell igényelni, ahogy a családi pótlékot is. http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/csaladtamogatas Míg a TGYÁS fél évig jár, ennek összege kb. annyi, mint a táppénzed, ezt követõen a baba 2 éves koráig kaphatsz GYEDET, ennek összege maximálva van (bruttó 93 e Ft körül.) http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,55404&_dad=portal&_.. http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,55452&_dad=portal&_..

Szia! A baba megszületése után kaphatsz egyszeri anyasági támogatást, ennek összege kb. 60 e Ft, a magyar államkincstárnál kell igényelni, ahogy a családi pótlékot is. http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/csaladtamogatas Míg a TGYÁS fél évig jár, ennek összege kb. annyi, mint a táppénzed, ezt követõen a baba 2 éves koráig kaphatsz GYEDET, ennek összege maximálva van (bruttó 93 e Ft körül.) http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 55404&_dad=portal&_.. http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 55452&_dad=portal&_..
Szia! Mindent (kivétel a terhességi-gyerekágyi segély, más néven szülési szabadság)csak a baba születése után tudsz intézni. Interneten néztem én is ezek után. Ezeket kell intézni szülés után: a baba születési anyakönyvi kivonata és a lakcímkártyája (ezt vagy a korházban adják majd oda, vagy a polgármesteri hivatalban), a baba taj-kártyája (OEP-nél intézhetõ), a baba adó kártyája (ezt azthiszem majd autómatikusan adják a babakötvény miatt), terhességi-gyerekágyi segély (OEP oldaláról lelehet tölteni hozzá formanyomtatványt és az igényt a munkahelyen kell benyújtani), egyszeri anyasági támogatás (Magyar Államkincstár oldaláról tölthetõ le hozzá formanyomtatvány és oda is kell benyújtani szülést köv. 180 napon belül), gyermekgondozási díj (gyed a baba 2 éves koráig kérhetõ) (OEP oldaláról lelehet letölteni hozzá formanyomtatványt és az igényt is oda kell benyújtani), gyermekgondozási segély (gyes a baba 3 éves koráig kérhetõ) Magyar Államkincstár oldaláról tölthetõ le hozzá formanyomtatvány és oda is kell benyújtani , Családi pótlék (Magyar Államkincstár oldaláról tölthetõ le hozzá formanyomtatvány és oda is kell benyújtani ), babakötvény - életkezdési támogatás (Magyar Államkincstár intézi) Remélem segítettem. Üdv.: 21. hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségeteket! sok sok egészséget nektek!
Lakcímkártyát majd küldik egy pár nap múlva.Adó kártyát nem kaptunk úgy kellet igényelni.Egyszeri anyaságit Magyar Államkincstárnál kell igényelni(63 ezer ft körüli), meg a családi pótlékot.Gyed annyi mint a táppénzed és azt OEP-nél kell igényelni, mindenhova kell a szül.anyakönyvi kivonat sehol ne hagyd ott vissza kell adniuk erre figyelj oda.

Milyen erzes az amikor megmozdul a baba a pocakban? Amikor mocorog

Legjobb válasz: Sokféle lehet az érzés amikor megmozdul.Amikor elõször megmozdul,akkor apró kis rebegésszerû finom érintései vannak,vagy olyanok mint amikor ugrál benned egy apró idegszál.Késõbb mikor már konkrétan érzed akkor a rúgások,bokszolások igen viccesek,és azt hiszem a világ legszebb mozdulatai ezek. :D Ha már elég nagy akkor szinte az összes fordulását érzed,és már látod is hogy megy egy dudor a pocidon.Én most itt tartok a 30-ik héten. :)

Sokféle lehet az érzés amikor megmozdul.Amikor elõször megmozdul, akkor apró kis rebegésszerû finom érintései vannak, vagy olyanok mint amikor ugrál benned egy apró idegszál.Késõbb mikor már konkrétan érzed akkor a rúgások, bokszolások igen viccesek, és azt hiszem a világ legszebb mozdulatai ezek. :D Ha már elég nagy akkor szinte az összes fordulását érzed, és már látod is hogy megy egy dudor a pocidon.Én most itt tartok a 30-ik héten. :)
Eleinte azt hittem, hogy a beleimben pici levegõbuborékok mocorognak. Kis rezdülések voltak, reszketés-szerû érzés, mintha beremegett volna egy szerv odabent. Lehet h hülyén hangzik, de így tudom legjobban leírni. Aztán késõbb persze már egész másmilyen volt :) De azt olvadtam, hogy a lepény helyzetétõl is függ az érzés, mert akinek hasi oldalon tapad, az kevésbé intenzíven érzi a baba mocorgását, mert a lepény tompítja - így viszont kifelé jobban érzõdik és látszódik a hancúrozása.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat, ahogy leirtatok, az mind ismeros erzes, en is ugyanezeket erzem, de nem tudtam mik ezek az apro rezdulesek. lehetseges h.alig 13 hetesen ezt erzem?
szia!en is 13hetes voltam amikor elöször ereztem valamit, mintha ici-pici rugäs lett volna, de a mai napig nem tudom, hogy az most tenyleg a baba volt, vagy nem.nekem viszont tenyleg rugässal jelzett elöször.en is ugy tudnäm leirni a mozgolodäsät, mintha hasmeneskor (bocsi)a beled mozogna.legaläbbis ha nem rugdos, csak mozgolodik, akkor nekem ilyen erzesem van. :) boldog babaväräst!22hetes
Én nem igazán éreztem a pillangószerû, rebegõ, bugyborékoló mocorgását. 17 hetesen éreztem elõször és én már határozott rúgást. Fõleg amikor úgy ültem, ami neki kényelmetlen volt és reklamált. Azóta már persze nagyon sokat érzem mocorogni. Mindig tudom, hogy mikor hogy fekszik, mikor fordul át... Most fejvégû. Amúgy írta az egyik válaszoló, hogy nehezebben érezhetõ a babó, ha mellsõfali a méhlepény. Én is hallottam ezt. Nos nekem az, mégis határozottan érzem a 18. héttõl minden rezdülését. :) Most vagy 13 hetes? Van olyan, aki már ilyenkor érzi. Akár az is lehet, de én ilyenkor még csak a bélmozgásaim éreztem max. Nem a babót. Azért figyelgesd, mert már lehet, hogy õ jelez neked. :) 23 hetes kismami
Szia! Hát nekem teljesen más tapasztalatom van. Nekem a 16. hét végén kezdett el mocorogni, de eléggé meglepõdtem. Akiktõl érdeklõdtem azt mondták, olyan érzés mintha csiklandoznának. Hát nekem tök nem olyan volt. Azt hittem ki akar bújni a hasfalamon keresztül. Ez a gyerek nem rugdos hanem fejel! Azóta is minden reggel érzem, hogy ki akarja fejelni a hasfalam. :D Érdekes érzés, még nem éreztem ilyesmit.
Szia!14 hetes voltam amikor mar en is ereztem buborek szeru mozgasokat amik egyre erosebbek lettek.A 19 hetes uh-t vegig rugdosta, mocorogta csoda h az uh-s doki megtudta mondani h kislany lesz annyit mozgolodott.Szegeny doki, nem tudta sirjon vagy nevessen.Most mar Apuka is boven erzi es nagyon boldog tole.Orulok h ilyen sokat mozog, meg sosem eltem at ilyen csodalatos erzest.Az elso igazi rugasanal elsirtam magam az oromtol:) . Jo babavarast.20 hetes kismami
Én most vagyok 13+5 hetes, és néhány napja már érzem a "pattogó buborékokat"...igazából csak sejtettem, hogy Õ az, de nem tudtam biztosan...azonban miután elolvastam a tapasztalataitokat, nagyon boldog lettem, hisz ezek szerint nagyon kis aktív, egészséges babócát hordok a szívem alatt...:) Én is fõleg akkor érzem, amikor hanyatt fekszem nyugiban, vagy miután tüsszentek...:)

34 hetes korban milyen komplikáció léphet fel, ami a baba elvesztéséhez vezethet?

Iszonyatosan rettegek,hogy valami baja lesz a drágaságomnak.Itt pedig olyan sokmindent lehet olvasni.MÉg ebben a korban is felléphet nála valami súlyos komplikáció,ami az életét veszélyeztetheti?Eddig nem volt hál'Istennek semmi gond a terhességemmel.

Legjobb válasz: Ne rettegj,légy pozitív ha már eddig eljutottál.sajnos sok rossz dolog történhet,amikrõl én hallottam leírom,de ne vegye el a kedved,csak a kérdésedre válszolok. Állat okozta pl.toxoplazmózis,hirtelen mozdulat eredménye lehet,akár ablakpucolásnál,hogy a lepény leválik így a baba nem kap oxigént és tápot v.nyakára tekeredhet a köldökzsinór.... Ezeket senkinek nem kívánom.

Ne rettegj, légy pozitív ha már eddig eljutottál.sajnos sok rossz dolog történhet, amikrõl én hallottam leírom, de ne vegye el a kedved, csak a kérdésedre válszolok. Állat okozta pl.toxoplazmózis, hirtelen mozdulat eredménye lehet, akár ablakpucolásnál, hogy a lepény leválik így a baba nem kap oxigént és tápot v.nyakára tekeredhet a köldökzsinór.... Ezeket senkinek nem kívánom.
Szia. Ne aggódj, mert az nem jó se neked se a babának. 37hétig koraszülésrõl beszélünk, de ilyen korban már jók az esélyek. Az a lényeg hogy legyél boldog, és élvezd ezt a pár hetet. 39hetes kismama
szia, ha eddig minden renben van, veled is, a babával is, ne aggodj, a legjobb amit tehetsz, hogy nem stresszelsz, és a lehetoségekhez képest aktív maradsz fizikailag is!!! Nálam sajna megjelent a preeklampszia (magas vérnyomás, vizesedéssel, fehérjével, de fokozatosan alakult ki. A 30. hét korul észrevettuk a magas vérnyomást, az orvosom onnét fogva még jobban figyelt rám, és a 39. hétig rendben is voltam és akkor megszuletett a kisfiam. és mindketten rendben vagyunk.
arra azért esetleg figyelj, hogy meg ne nagyon fázzál, vagy valami fertozést ossze ne szedjél, de feleslegesen nem kell izgulni, minden rendben lesz.

Titeket mennyire zavart, amikor a baba születése után állandóan azzal jöttek, kire hasonlít a gyerek? Belül milyen érzés volt, amikor kívülállók a párod családja, ismerősök -főleg nők, az apjához hasonlították?

Persze tudom ez hülyeség, mert nekem tetszik a párom, meg szeretem nagyon,örülnék ha a pici is olyan lenne, de ilyenkor picit olyan, mintha belőlem nem is lenne, vagy megmagyarázhatatlan érzés fog el. Persze a párom családja nyilván elfogult és csak magukat keresik a babában..kire ütött, de mikor egy kívülálló nő jegyzi meg, olyan irigynek hangzik, persze ilyenkor úgy reagálok, hogy igen hasonlít nagyon, de mégis.. Nem tehetek róla..

Legjobb válasz: A mi fiunk szerintem egyikünkre sem hasonlít, én legalábbis nem látom. Az õ rokonai váltig állították, hogy tiszta férjem, az enyéim, meg hogy én... Egyébként zavart.

A mi fiunk szerintem egyikünkre sem hasonlít, én legalábbis nem látom. Az õ rokonai váltig állították, hogy tiszta férjem, az enyéim, meg hogy én... Egyébként zavart.
Hááát.... az én lányom egy az egyben apjára ütött. Csak az orrát örökölte tõlem, hálistennek :) Szóval mindenki ezzel volt elfoglalva, de mivel az apja családja totál nárcisztikus önimádó banda, így még rám voltak büszkék, hogy micsoda csodálatosságot készítettem :) Szerintem ha rám ütött volna, akkor nem lenne rá ilyen büszke, így viszont tök aranyos, mert viszi mindenhová, és el van szállva rendesen, nekem meg jól jön egy kis pihenõ, szóval jól van ez így :) Volt aki megsajnált kicsit, és azzal nyugtatott, hogy talán az arcberendezése kicsit az enyém, az orrán kívül, ez nagyon vicces volt :) Ha zavar ez a dolog, akkor mondjad, hogy persze, tiszta apja, ugye milyen gyönyörû? És akkor gyorsan befejezik a témázást.
Az én családom is ezt csinálja (szerintük tiszta én vagyok, páromat nem említik), az õ családja is ugyanezt csinálja, pedig nagyon vegyes :) nem hiszem el, hogy nem látják. Ami viszont jobban zavar, hogy a párom is ezt csinálja. (Mármint, hogy mindenben rá hasonlít. Még abban is amiben tökre nem)
Nem zavart egyáltalán.Tény és való hogy elsõ hónapokban, években mindegyik gyermekem az apjára hasonlított jobban.Max a szemem ami tõlem volt.Két nagy fiamnál változott a helyzet.Most már inkább azt mondják tiszta anyja.Pici lányomnál is dettó ugyan ez van most.
èn csak akkor jegyzem meg ha annyira hasonlít az egyik félre. Ha nem hasonlít senkire sem még igazán akkor nem mondok semmit sem, észre sem veszem igazán. nekem jó a kapcsolatom anyósékkal, szinte barátnök vagyunk, de ez nekem sem tetszett. elsö lányunk nem a legszebb baba volt. Túl nagy kerek fej, elég tömzsi is volt, de én sem mondtam volna annak a formás babának. De teljesen férjem volt. Föleg azért, mert én barna hajú barna szemü vagyok, férjem meg tejfölszöke, kékszemü. az egész családja szöke, szinte nincs is már náluk. A kislányom is tiszta szöke volt. A férjem egyik nagymamájára hasonlít nagyon, azóta beszereztem képeket is (meglepö de tudtak adni gyerekkori képeket róla) és teljesen ö a kislányom. Na de a férjem családja mindig azt mondta, hogy nem. Ah nem is hasonlít a férjemre egy kicsit sem, és ez inkább mi vagyunk. Ezen meglepödtem, mert teljesen férjem családja ez még nekem is feltünt. Ès én ennek nagyon örültem, csak nekem az fájt hogy mintha nem túl formás gyerek és már enyóséknak nem is kell. Aztán megszületett második babánk, aki nagy sötétbarna hajjal született, és van rólam egy újszülött kép, teljesen olyan. Az egyik dédinek azt adtuk oda, és azt hitte a lányomról készült a kép. (ott ült a lányom mellett éppen, ès szuper láta´sa van) Ja és a második lányom az a tipikus nagyon formás nagyon szép baba. na anyósom és apósom rögtön keresgetni kezdtek képeket, hogy ez inkább a férjemre hasonlít és pont olyan mint a férjem. (még a férjem öccse is mondta, hogy kicsit sem hasonlít rájuk) most már nem tagadják, hogy hasonlít rájuk elsö lányom, de ennek lehet az is az oka, hogy ahogy nött és kislányosodott egy igen szép és formás igazi kislány lett. annyira hogy sokan azt mondják olyan mint egy fésülös játékbaba. szóval engem is idegesít, föleg ha hüleséget mondanak.
Lehet, hogy akkor tényleg "tiszta apja", de ne érezd azt, hogy belõled nincs benne. Mindenképp kettõtökbõl van, lehetséges, hogy a személyisége fog jobban hasonlítani rád, ez majd az évek során kiderül, így, vagy úgy, de minden gyerek vegyes, csak talán elsõ benyomásra az egyikre hasonlít jobban
Semennyire, sõt én is állandóan azt lesem, hogy melyik részét honnan örökölhette :) Én nem bánnám ha több lenne benne az apjából, sajnos az én fiam tiszta anyja :)
Engem sem zavar , söt néha én mondogatom, nagyfiam, apukájára hasonlit.középsöm magára, legkisebb a kislányom rám .
Én lerendeztem annyival a dolgot, amikor már nagyon sokszor mondták, hogy tiszta apja, a természete meg az apai nagyanyja, én közöltem, hogy legalább az eszét remélhetõleg tõlem örökölte, ha már másat nem. Ez meg már nekik nem tetszett, és azóta a szeme meg a füle olyan lett, mint az enyém.
Utolso ez jo , ezt megjegyzem :D
Engem az anyosom idegesit ezzel allandoan , pedig nemmost szuletett a fiam..mar 2eves. 2honapos koraig azt hallgattam h jaj tiszta apja, belled nincs is semmi...aztan 2honap utan azert rad is hasonlit, mar nem csak tomika (ferjem neve ) , most 2 eves es meg mindig ezt hallgatom .hat jo hogy ram is hasonlit en vagyok az anyja.....vhaaajjjj :D amugy nagyon idegesitett engem is a falra tudok maszni :)
De érdekes, én a másik véglet vagyok, engem az idegesít meg zavar amikor a lányom meg a kisebb fiam (aki egyértelmûen a férjemre hasonlítanak mindketten és amúgy egymásra is nagyon) mégis sokan azzal jönnek hogy tiszta te az összes gyerek (3-an vannak) holott a legnagyobb fiam NEM IS HASONLÍT RÁJUK hát akkor hogy lehetne már mindhárom tiszta én??? Én örülök neki nagyon hogy az apjukra hasonlítanak, tetszik nekem a férjem nagyon (nyilván) és imádom hogy õt látom viszont bennük. Szerintem nagyon is rá hasonlítanak. Én épp azt nem szeretem hogy mindig csak úgy csinál mindenki mintha kiköpött az én másaim lenne mind a 3 holott nem így van.
Engem nem zavar abszolút, ha majd a páromra fog a pici hasonlítani, sõt örülni fogok. Nem azért mert én ronda vagyok. Viszont nálunk pl. a családban van olyan anyuka, akinek a kislánya egy az egyben rá hasonlít kiköpött mása, apukára kicsit sem hasonlít, anyuka mégis mindig azzal jön, hogy jaj tiszta apja.
Engem nem zavart, hiszen tényleg kiköpött apja volt a gyerek.
Jajj, dehogynem! A kislányunknak gyönyörû kerek pofija, pisze orra volt. Erre a férjem családja azt hajtotta, hogy tiszta apja a gyerek. Ja, mondom, szerintem is, fõleg, hogy a férjemnek ovális volt a feje. Összehasonlítottuk hármunk fényképét, és kísértetiesen rám hasonlít a lányunk. Persze ez nem lényeg, tiszta olyan mint a sógornõm, mint a férjem nagybátyja, mint a sokadik rokon, de már több mint egy éve nem hallottuk, hogy akár rám, akár az apjára hasonlítana... Pedig mind a kettõnknek loknis haja van/volt, a lányunknak is az. De egyszer sem hallottuk, hogy olyan a haja mint nektek. Á, nem! Olyan mint az X. rokoné... :S Mostmár nem zavar, röhögök rajta. Mi tudjuk, hogy kire és miben hasonlít. Ennyi. :)
A kérdező hozzászólása: És ha nem értesz egyet velük elkezded mondani a véleményedet?
A kérdező hozzászólása: Csak az zavar, hogy a saját családom is a páromat látja benne..és még élvezik is..
Az én kislányom is tiszta apja, amit én sem tagadok! Most hogy már másfél éves, kezd egy picit rám is hasonlítani. Na de a természete, az az enyém! Ezt mindig megkapom:-) Sõt, amikor unatkozik, vagy altatja magát, tekergeti a haját és ezen az én családom nagyot nevet, mert ezt én csináltam. Anyósomék szerint elõször tiszta apja volt, mikor meglátták, utána mikor kiderült, hogy a széklete laza, akkor már tiszta sógornõm... Pár hónap múlva már tiszta nagyapja (anyós apja), és ebbõl kifolyólag tiszta anyósom... A páromnak 4 hónaposan kijött a foga, anyósom meg volt sértõdve, hogy a kislányomnak "csak" 6 hónaposan bújt ki az elsõ. Persze már kislányom 2 hónapos kora óta azon lovagolt anyós, hogy még 2 hónap és lesz foga... Ehet bármit. Egy ideje ezt befejezték, látták rajtunk, hogy nem érdekel. Persze azóta is tiszta apja, csak a szeme és orra, na és a természete NEM!!!:-)

Milyen érzés amikor a baba feje beilleszkedik a medencébe?

36-ik hétben vagyok, de még mindig nagyon fönt van a hasam. Szokta nyomkodni a fejével a méhszájat, de nem tudom hogy beilleszkedett-e már?

Legjobb válasz: Szia! Amikor a kopony beilleszkedik, akkor a pocakod is lenyegesen lentebb fog menni, könnyebb lesz levegõt venni,és feszitõ érzes lesz állandóan a szeméremcsontod környékén.

Szia! Amikor a kopony beilleszkedik, akkor a pocakod is lenyegesen lentebb fog menni, könnyebb lesz levegõt venni, és feszitõ érzes lesz állandóan a szeméremcsontod környékén.
Szia Én a beilleszkedést nem éreztem, csak úgy vettem észre h többet udtam enni.....:) VAlamint valóban lejebb látható a pocak. 6 hetes kisláNY ANYUCIJA
A szeméremcsont és medence résznél erõsebb nyomást érzel akkor, és gyakrabban nyilalgat a derék, hát , comb résznél is, esetleg a hüvelyben is érzeni néha. Az orvosi vizsgálatnál könnyen elérhetõ a méhszáj ilyenkor, az orvos meg tudja mondani.

Milyen érzés amikor a baba csuklik?

Nem érzem és nem tudom,hogy ez normális-e?Mindenkinek csukilik vagy hogy is van ez?Köszönöm a válaszokat.23hetes mami

Legjobb válasz: Szia! 37 hetes terhes vagyok és kb.1 hete vettem észre,hogy csuklik a babám.Ütemesen egy pontban érezni,nem olyan mint amikor rugdos.Szerintem ilyenen ne aggódj,hogy te még nem érzed,lehet,hogy nem is fogod,23 hetesen biztosan nem.Én is azt hittem,hogy az én babám nem fog csuklani,de mégis.A doki azt mondta,hogy normális.Nyel a magzatvízbõl.Remélem segítettem.Boldog babavárást!

Szia! 37 hetes terhes vagyok és kb.1 hete vettem észre, hogy csuklik a babám.Ütemesen egy pontban érezni, nem olyan mint amikor rugdos.Szerintem ilyenen ne aggódj, hogy te még nem érzed, lehet, hogy nem is fogod, 23 hetesen biztosan nem.Én is azt hittem, hogy az én babám nem fog csuklani, de mégis.A doki azt mondta, hogy normális.Nyel a magzatvízbõl.Remélem segítettem.Boldog babavárást!
Szia!Az én törpim 27 hetesen csuklott elõször.Rögtön rá fogsz jönni, hogy csuklik, nem lehet összetéveszteni mással.Elöttem már leírták, ütemes ugrálások ugyanazon a ponton, ha ráteszed a kezed(vagy a párod)akkor is folytatja.29 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Kicsit megnyugodtam:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!