Találatok a következő kifejezésre: Milyen amikor a babák (228 db)

Milyen orrszívó használata ajánlott 3 hós babámnak? Kézi v porszívós a jobb? Ha porszívós, azt bármilyen porszívóra rá lehet csatlakoztatni? Mire figyeljek a vásárláskor? Praktikusat szeretnék, ami a babának a legjobb.

Legjobb válasz: Szerintem porszívósat vegyél. A kézivel csak küzdenétek, miközben ordítana a babád. Bármilyen porszívóra jó, csak állítsd gyengébb fokozatra, ne legyen nagyobb 1000 wattnál. 1-2 szívás és a babád kap levegõt :)

Szerintem porszívósat vegyél. A kézivel csak küzdenétek, miközben ordítana a babád. Bármilyen porszívóra jó, csak állítsd gyengébb fokozatra, ne legyen nagyobb 1000 wattnál. 1-2 szívás és a babád kap levegõt :)
Mindenképp a porszívós a jobb! Én mielõtt megszületett a kisfiam, kézit vettem neki. Amikor meglátta a gyerekorvos, jót mosolygott rajta és rögtön mondta hogy ezzel semmit nem lehet kiszedni, csak ami már szinte amúgy is kint van! És tényleg így van! 5 hetesen benáthásodott a babám és csak a porszívós segített neki! Elõtte egy kis Sterimare orrspray és pár percre rá már ki tudtam szívni mindent! :) Bármelyik porszívóra rá lehet csatlakoztatni, én három félén használtam! Én úgy tudom, hogy azt nem kell nézni, hogy mekkora a porszívó teljesítménye, mert az orrszívó beszabályoz és nem kell attól félni hogy kárt okoz a piciben!
Szia, a babám most volt náthás, porszívós orrszívó nélkül már a fül-orr-gégészeten lenne fülfelszúrásra. Nagyon le tud rakódni a váladék a kis nózijukban! Egyébként arra figyelj használat közben, hogy a porszívó csövén azt a "szellõzõt" nyisd ki, mert túlpörög a gép! Biztos tudod, mirõl beszélek. Így a szívóerõ is lecsökken optimálisabbra, és a porszívó sem megy tönkre. Én már egy porszívót leamortizáltam... akkor még nem nyitottam ki az a kis szellõzõ lyukat... :-)
Elsõ vagyok! Nem baj, ha nem állítható a porszívód, az orrszívó úgyis levesz az erejébõl! Csak nekünk állítható a porszívónk és ezt ki is használom! De emiatt ne vegyetek új porszívót is, a babádnak nem lesz semmi baja, ne igzulj! Egyébként egy könyvben olvastam, hogy max 1000 watt lehet, de csak azután olvastam, miután én is kipróbáltam 1600 watton :S Na mindegy, tényleg ez nem számít, csak a babatakony jöjjön ki!!
Szerintem is porszívósat vegyél. Szépen kiszív mindent és hamar megvan. :)
Te fül-orr-gégész vagy? Csak, hogy ennyire meg vagy gyõzõdve arról, hogy hülye vagyok...
Bármivel le lehet szivni rendesen az orrot, ha oldva van a váladék. még szivószállal is, és nem a porszivó mentett meg a fülfelszúrástól. Ilyet doki nem mondhat, te meg magadtól ne mondj ilyet
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Már megijedtem, h másik porszívó is kell...
A kérdező hozzászólása: 1500 W-os a porszívónk és nem állítható. Így milyen orrszívót tudok rácsatlakoztatni?
Ne használj porszivóst. Újszülöttnek az otrivines nagyon jó! Sõt késõbb is. Kiméletes, csendes. 1400 ft-ba kerül. Késõbb vegyél elektomosat. Nagyon jó, csak meg kell tanulni használni, mert van aki elbénázza és az orrszivóra fogja.

Milyen mosószert használjak a fehérneműk tisztításához, ha úgy néz ki érzékeny vagyok a mosószerre? Az jó, amit a babáknak ajánlanak?

Legjobb válasz: Elvileg jó, de ez csak akkor derül ki száz százalékosan, amikor kipróbálod. Ha végképp nem találsz semmi mosószert, amire nem vagy allergiás, akkor használj háziszappant, tudod, azt a nagy barnát. Az is ugyanolyan jól tisztít és nincs benne semmi olyan vegyi adalék, amire általában allergiásak az emberek.

Elvileg jó, de ez csak akkor derül ki száz százalékosan, amikor kipróbálod. Ha végképp nem találsz semmi mosószert, amire nem vagy allergiás, akkor használj háziszappant, tudod, azt a nagy barnát. Az is ugyanolyan jól tisztít és nincs benne semmi olyan vegyi adalék, amire általában allergiásak az emberek.
A hagyományos mosószappan (a nagy barna) nemhogy ugyanolyan jól, hanem jobban tisztít, mint bármi más. Én ezt tanácsként a fiam pelenkás korában kaptam (azóta felnõtt ember), szóval akkor még hagyományosat használtunk. Azóta is a makacsabb szennyezõdéseket ezzel kezelem elõ.
U.i. az elõzõ válaszomhoz: A mai fogyasztói társadalmunkban csecsemõknek sem átallanak ártalmas szereket gyártani és forgalomba hozni.
Ha nagyon allergiás, esetleg ekcémás vagy, akkor legjobb a mosódió mely egy fának a termése, szóval 100%osan természetes, semmi vegyi anyag nincs benne. Mi apukám ekcémája miatt kezdtük el használni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! És ilyen barna szappant meg mosódiót hol tudok venni?
A barna szappan, úgy tudom, most fehér papírba csomagolva háztartási boltokban várja az õt keresõket, és ha minden igaz, akkor mosószappan vagy valami ilyesmi a hivatalos neve. Ha kibontod, akkor világosbarna, egyszerû téglaformájú szappan különösebb illat nélkül és varázserõvel bír :-) A mosódiót nem tudom, de valószínûleg háztartási boltban azt is találsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi! A Caola mosószappan jó?
Jó, én már használtam.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!

Milyen volt a babád csipő szöge amire az orvos már kengyelt irt fel?

Irjatok légyszi olyat is amire nem irtak fel kengyelt.


Milyen arányban készithetek otthoni sós vizet amit a babám orrába csepegtehetek duguláskor?

Legjobb válasz: én a helyedben inkább vennék sterimare-t, már kapható direkt bébiknek is.

én a helyedben inkább vennék sterimare-t, már kapható direkt bébiknek is.
Inkább vegyél neki a gyógyszertárba szerintem.
Szerintem se kísérletezz vele. Felmarhatja az orrnyálkahártyáját. Nagyon sokfélét lehet kapni, dirrekt babáknak.At áruk se vészes és sokáig használhatod.
Szia! Inkább kamillateát csepegtess az orrába, ne pedig sós vizet, vagy orr cseppet. Azok ugyanis egy idõ után felmarják az orr nyálkahártyáját. Én mindig kamillateát cseppentek a nózijába, még akkoris ha nem náthás, csak beleszáradt neki a cucc. Hamar használ, max 2 perc és kijön minden.
En a vizet sokaig forralva s kihutve hallottam.Soval nem hallottam meg.
tuberculózis=tbc!!!!!!
Tuberkolózis!!
Nem tuberculózis hanem tbc ellen. 2 hósan Di-Per-Te Diftéria-torokgyik Pertussis-szamárköhögés Tetenusz-merevgörcs ellen
Elõttem szóló kiegészítéseként: haemophilus influenzae ellenit is, ami a leggyakrabban okoz csecsemõknél agyhártya gyulladást! A BCG egy legyengített tbc bacit tartalmaz, zehát a tbc ellen véd, de sajna nem egész életen át, hanem majd nézni kell többször is ygermekkorban, hogy még megvan-e a védettsége és ha nincs akkor újra oltják!

Amikor a babáknak benő a kutacsuk, milyen lesz a helye? Teljesen lapos, sima?

Fiamnak már be van n?ve a kutacsa, de egy kis pukli van a helyén. Ha végigsimítom a fejét, nem lapos, hanem olyan mintha egy kicsit kidudorodva n?tt volna be neki. Másnak is ilyen?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül, de kemény, az biztos.

Nem feltétlenül, de kemény, az biztos.
ha tényleg érdekel akkor inkább a védõnõt vagy a gyermekorvost kérdezd.õk megmondják majd a tutit.az itteni válaszoktól ha elfogadod õket okosabb úgyse leszel az övéktõl valószínüleg igen.

Milyen tejserkentő vált be nálatok? Csak olyan érdekel ami nem okoz hasfájást a babának!

Legjobb válasz: Szia, nekem a laktoherbes tea vált be nagyon. A babának is jó mert olyan gyogynövények vannak bent ami jó az emésztésének. Dm-be meg gyogyszertárba lehet kapni. 13 hós koráig szoptattam a lányomat akkor is azért hagytam abba mert babát megint babát várok :)

Szia, nekem a laktoherbes tea vált be nagyon. A babának is jó mert olyan gyogynövények vannak bent ami jó az emésztésének. Dm-be meg gyogyszertárba lehet kapni. 13 hós koráig szoptattam a lányomat akkor is azért hagytam abba mert babát megint babát várok :)
Sziasztok én is ittam rendszeresen a lakoherb teát meg homeopátriás bogyókat szopogattam az elsõvel volt is tejem nem azt mondom hogy túl sok, de a babának elég. A másodiknál szintén tea és bogyók, de sajna két hét után elapadt pegig a kicsi szopizott volna. Szerintem genetika és stressz függõ is.
A laktoherb teával vigyázni kell, mert ha nagyon sokat iszol belõle, sajnos hasfájást csinálhat a babának. Tapasztalat. Igyál sok folyadékot(én szénsavmentes ásványvizet ittam) és étkez rendszeresen. A második gyermekemnél már semmilyen tejserkentõt nem használtam, mégis 1 éves koráig szoptattam.
Szia! Én a homeopátiás készítményekre esküszöm. Ricinus communis CH5 és Urtica urens.
Én a Hipp szoptatós teát ittam, egyrészt nagyon finom, másrészt hatásos, és ami nagyon fontos, nem okozott hasfájást a babának. Ezt ott találod a nagyobb áruházakban, ahol a babateák vannak, granulátum formában hengeres dobozban. Azt is szerettem benne, hogy nem kellett vizet forralni és megvárni, hogy ihatóra hüljön, csak meleg vizet töltöttem a pohárb és bele a granulátum.
Nekem házilag készített köménymagos teát ajánlottak.Szerintetek ez is jó?
A köményes teával vigyázni kell! Hasi görcsöt csinálhat a babának! Van egy kapszula, ami nem olcsó, de dicsérik: More Milk Capsula. Gyógyszertárakban biztos lehet kapni. Esetleg még Herbariában, Rossman, DM.
tojás leves :D vannak természetes módszerek is, az étrendet kell úgy alakítani. nem egybõl mindenféle bogyót bekapdosni.

Milyen sport babakocsit vegyek? Olyan kéne amit most télen is tudok használni.10 hós a babám.

20-30 ezer a max. olyan legyen, amiben rendesen tud ülni a baba.

Legjobb válasz: Nagyon nehezen fogsz olyan sport babakocsit találni, amit télen is tudsz hazsnálni, mivel ezeket nem arra találták ki ! Mi alapból egy sport babakocsit használtunk végig. Én ezt Pierre cardin-t ajánlom. 31 ft, babahordozó nélkül, de viszont egy 10 hónapos babának tökéletes. Nagyon masszív, kényelmes, könnyû, télen is tolható ! http://www.babakocsi.iwebshop.hu/index.php?content2=termek_k..

Nagyon nehezen fogsz olyan sport babakocsit találni, amit télen is tudsz hazsnálni, mivel ezeket nem arra találták ki ! Mi alapból egy sport babakocsit használtunk végig. Én ezt Pierre cardin-t ajánlom. 31 ft, babahordozó nélkül, de viszont egy 10 hónapos babának tökéletes. Nagyon masszív, kényelmes, könnyû, télen is tolható ! http://www.babakocsi.iwebshop.hu/index.php?content2=termek_k..
lepontozásokat gyûjtök

Milyen márkájú cipőt, szandált ajánlanak a babának, amikor járni kezd? Nektek milyen van?

Legjobb válasz: Supertfit vagy esetleg richter ezek azok amik tényleg megfelelnek egy kisgyerek lábának.

Supertfit vagy esetleg richter ezek azok amik tényleg megfelelnek egy kisgyerek lábának.
az elefántosat vagy a siesta cipõt igaz egy kicsit húzós az ára de nagyon jó
Superfit vagy Richter. De szerintem nagyon jók a Bopy cipõk is, ha nem túl széles, duci a babád lábfeje. (utóbbit én a Brendonban láttam)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Úgy látom, hogy a Richter és a Superfit is kapható a Brendonban, úgyhogy ezek közül fogunk válogatni, úgyis odajárunk vásárolni általában. Ezen nem szeretnék spórolni, mert ez szerintem is nagyon fontos. Ugye jól emlékszem, hogy magasszárút ajánlanak, hogy fogja a bokáját? Tavasszal lesz majd aktuális a dolog, mert még csak kapaszkodva lépeget a cicám itthon...úgyhogy csak fel akarom mérni a terepet...
A kérdező hozzászólása: Jah, és még egy kérdés, szandálból jól emlékszem, hogy azt mondják, olyat kellene venni, ami zárt elõl-hátul??? Kitolás, ha így van, olyan szépek vannak, amiknek nincs orruk :((
Igen, cipõbõl és szandiból is az a jó, ami fogja, tartja a bokáját. Szandiból pedig azért praktikusabb a zárt orrú, mert ha elesik, felbukik..., akkor nem sérül a pici lábujja. :)
Igen ezek vannak a brendonban is. De én inkább a Kukucskát ajánlom nagyobb a választék superfitbõl. Igen mindenképpen magas szárú kell, de a superfit és richter baba szandálok mind ilyenek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippeket, ez a bolt pár utcányira van tõlünk, úgyhogy biztos benézünk majd :) Köszönöm a segítségeteket, mentek a zöld kezek!
Nincs mit. Én nagyon szeretem, pedig alapvetõen én is a brendonban vásárolom a cuccait, de ott superfit cipõbõl nincs akkor választék.

Milyen játék vált be nagyon, és milyen nem 0-2éves korig? Mi volt ami nagyon érdekelte a babát, és mi ami nem érte meg megvenni?

Legjobb válasz: Szia!Az én fiam 10hónapós.Minden játék érdekli egy darabig azután megunja. Karácsonyra mászó micimackót kapott.Jó drága volt és nagyon fél tölle!Na az nem érte meg!Iszonyú hangja van! :(

Szia!Az én fiam 10hónapós.Minden játék érdekli egy darabig azután megunja. Karácsonyra mászó micimackót kapott.Jó drága volt és nagyon fél tölle!Na az nem érte meg!Iszonyú hangja van! :(
A kérdező hozzászólása: Ezen a micimackón én is gondolkodtam hogy megvegyem e a lányomnak, õ 11hónapos. Õt sem köti le sokáig semmi, és teljesen tanácstalan vagyok mit vegyek neki az 1éves szülinapjára. A tanulókutya is csak 2-3napig érdekelte, most meg rá sem néz.
Majd egy fél év múlva újra érdekelni fogja:) Ami nagyon bevált: formabedobók, tologatós játékok, és az építõkockák. Az elején rágta, azóta építi. Imádja az egymásba pakolós játékokat is, amikbõl tornyot lehet építeni, azokat már 6 hónapos kora óta favorizálja, és egy év alatt sem "mentek ki a divatból" :D
Nálunk nagy kedvenc a babytaxi volt, most is nyúzza, pedig 2 és fél éves.
Rengeteg játékunk van, amire 11 hósan tojt a lányom, de most játszik velük (26 hós), pl formaevõk, kirakók, járássegítõ (tolja is és zenélteti is), plüssök, babák. 1 éves szülinapjára rengeteg keménylapos mesekönyvet kaptunk (azt kértem neki), nagyon szereti, és ezt azóta is. Igazából ugyanazokkal a játékokkal játszik most, mint 1 éve, csak most már úgy használja, ahogy kell. Csak a kifejezett bébijátékokat raktam el, pl a csörgõket, rágókákat. Ami azóta hozzájött: rendes mesekönyvek, gyurma, ceruzák, filcek, játékkonyha, duplo, gyöngyök, hajszárító, vasaló (ilyen kis mûanyag "vacak"), orvosi táska
Duplo Lego, formaberakók, mágneses rajztábla


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!